Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

westersyl 21.06.2012 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1258945)
Stan działał w oparciu o określony budżet i zapewnienia ze strony właściciela. Transfery przez niego przygotowywane przez całą rundę wiosenną zeszłego roku zostały bez wyjątku zablokowane przez Radę Nadzorczą - Holender miał zapewnienia Cupiała o tym, że będzie miał do wydania ok. 3 mln euro a łącznie na dwa okienka letnie i zimowe ta kwota będzie wynosiła 5 mln euro. Niestety po raz kolejny nasz pseudo-właściciel zrobił swoich pracowników w balona, czego potwierdzeniem była dymisja Basałaja, teraz odejście Stana jak również odrzucona oferta przez Mielcarskiego objęcia stanowiska w zarządzie Wisły.
Wcześniej czy później Basałaj zacznie mówić o tych rzeczach albowiem trudno jest przejść do porządku dziennego nad tym co głosił w mediach Pan Bednarz co w 90% jest niestety nieprawdą. Zamiast opowieści z lasku bolońskiego wiceprezes zarządu najpewniej przyszły prezes bo nikt przy zdrowych zmysłach nie zechce obejmować tego stanowiska zajmie się budowa zespołu a na dzień dzisiejszy nie ma się doprawdy czym pochwalić na tym polu.

Podobno nie jesteś żadnym informatorem i zarzekałeś się, że nie będziesz już dzielił się z nami swoimi herezjami.

Rob_Zombie 21.06.2012 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1258945)
(...)- Holender miał zapewnienia Cupiała o tym, że będzie miał do wydania ok. 3 mln euro a łącznie na dwa okienka letnie i zimowe ta kwota będzie wynosiła 5 mln euro.(...)

Takie bajeczki to sobie możesz opowiadać dzieciom na dobranoc.

Piettras 21.06.2012 15:22

Mieli być młodzi, zdolni itd., a tymczasem oddajemy do Warty chłopaka z Krakowa obiecującego, młodego... Nie rozumiem polityki transferowej tego klubu :/. http://nate.pl/486

przemek1902 21.06.2012 16:03

Proszę Was.. Nie łykajmy każdej wiadomości i nie bierzmy jej za pewnik.
Gdybanie o Gebreselaasie nie ma w tej chwili żadnego racjonalnego znaczenia. Nikt nam nie powie, że w naszych szeregach rozwinąłby się równie dobrze. Jirsak też mogł dodać cos od siebie do tej rewelacji. A media to łykaja - poczytniejszy news = wiecej kasy.

Arked 21.06.2012 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piettras (Post 1259001)
Mieli być młodzi, zdolni itd., a tymczasem oddajemy do Warty chłopaka z Krakowa obiecującego, młodego... Nie rozumiem polityki transferowej tego klubu :/. http://nate.pl/486

Młody to on może jest ale zdolny niekoniecznie. Przez pół roku pobytu we Wiśle nie pokazał nic ciekawego i nie dziwię się, że go nie wykupiliśmy. Nie wykorzystał swojej szansy i nie ma się nad czym rozczulać.

KoPer 21.06.2012 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1259013)
Młody to on może jest ale zdolny niekoniecznie. Przez pół roku pobytu we Wiśle nie pokazał nic ciekawego i nie dziwię się, że go nie wykupiliśmy. Nie wykorzystał swojej szansy i nie ma się nad czym rozczulać.

Zgadzam się z Arkedem. Nie każdy młody jest zdolny. Nie można popadać ze skrajności w skrajność. O wiele ciekawszy od Rojewskiego wydaje się być Kamiński. Kto był na jakimś posezonowym treningu myślę, że potwierdzi.

szprotson 21.06.2012 16:25

Cytat:

Mało kto wie, ale Theodor Gebre Selassie latem zeszłego roku był blisko Wisły. Wiem, co mówię, bo dobrze znam temat. Stan Valckx, który decydował wtedy o transferach, wybrał jednak inną opcję - mówi Tomas Jirsak
Załóżmy ze to nie jest wypowiedź wyrwana z kontekstu.
Dlaczego w takim razie Stan Valks nie powiedział że miał na oku tego chłopa ale nas było nie stać? Dlaczego mówi o tym piłkarz a nie dyr.sportowy. Przeciez gdyby to powiedział to jeszcze bardziej niektórzy by go wyniesli na piedestały.
a o tym czy mógł grać u nas RVN. Otóż miloszu,czy jakiś piłkarz Wisły o tym powiedział w takim tonie jak Jirsak o GS?

Merkury 21.06.2012 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1259017)
Załóżmy ze to nie jest wypowiedź wyrwana z kontekstu.
Dlaczego w takim razie Stan Valks nie powiedział że miał na oku tego chłopa ale nas było nie stać? Dlaczego mówi o tym piłkarz a nie dyr.sportowy. Przeciez gdyby to powiedział to jeszcze bardziej niektórzy by go wyniesli na piedestały.
a o tym czy mógł grać u nas RVN. Otóż miloszu,czy jakiś piłkarz Wisły o tym powiedział w takim tonie jak Jirsak o GS?

Przeczytaj swojego posta raz jeszcze i się nad nim zastanów co napisałeś. Dyrektor sportowy jest od tego by komentować negocjacje albo zainteresowanie każdym zawodnikiem, który przewinął się przez jego notes.
A skąd w ogóle wiadomo, że się nim Wisła interesowała jak w lecie nie było kasy na transfery m.in. Wasyla i innych.
Dosyć kretyńsko wychodzi Ci to wbijanie szpil w Stana.

szprotson 21.06.2012 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1259021)
Przeczytaj swojego posta raz jeszcze i się nad nim zastanów co napisałeś. Dyrektor sportowy jest od tego by komentować negocjacje albo zainteresowanie każdym zawodnikiem, który przewinął się przez jego notes.
A skąd w ogóle wiadomo, że się nim Wisła interesowała jak w lecie nie było kasy na transfery m.in. Wasyla i innych.
Dosyć kretyńsko wychodzi Ci to wbijanie szpil w Stana.

czyli rozumiem ze wg. Ciebie dyr.sportowy nie mógł udzielić wywiadu w ktorym powiedziałby :
"interesowaliśmy sie GS, ale był za drogi". Nie mógł ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV
Podróżujemy po całej Europie. Szukamy w Bułgarii, w Polsce. Mamy kandydatów o głośnych, światowych nazwiskach. Ale zaczniemy działać zdecydowanie dopiero po zakończeniu sezonu

Cytat:

- Jest szansa na jakiś wielki transfer - piłkarza, który zapełni trybuny?

- Sprawdzamy jednego -dwóch takich graczy

http://www.weszlo.com/news/9299-Czy_...klapie_jezorem

Cytat:

- Ma pan dwa warianty transferowe - w zależności od tego, czy Wisła zdobędzie mistrzostwo czy nie?

- Oczywiście, mamy plan A, jeśli zdobędziemy tytuł i będziemy walczyć o Ligę Mistrzów, mamy też plan awaryjny. W pierwszym wariancie będziemy potrzebowali graczy na najwyższym poziomie.

Ciekawe jakby był plan B skoro plan A to było kontrakotwanie kolegow.

tez mam taki notes jak SV. Nazywa sie facebook.

E:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1259028)
Wy dalej nie czaicie tego,że Stan był w stanie znaleźć ciekawych piłkarzy, którzy mogli wzmocnić nasz zespół ? ale w tym mu nie pomagał tak przez was szanowany BC, skąd się brały transfery za free takie jak Lama ? bo Cupiał z góry już olał SV i jego transfery, według mnie jak by zaryzykował to by było lepiej, Stan nie miał wolnej ręki, żeby sprowadzić ciekawych piłkarz, bo u nas się to tak robi, szybko, na od....... się, byle by sukces był, a potem niech się dzieje co się chce. Szkoda że Wisła go wyjebała.

Czyli od momentu przyjścia SV do Wisły, jego pracodawca rzucał mu kłody pod nogi ....tylko w jakim ....a celu?To po co w takim razie zatrudniono RM i SV ?

Teqcontroller 21.06.2012 16:48

Wy dalej nie czaicie tego,że Stan był w stanie znaleźć ciekawych piłkarzy, którzy mogli wzmocnić nasz zespół ? ale w tym mu nie pomagał tak przez was szanowany BC, skąd się brały transfery za free takie jak Lama ? bo Cupiał z góry już olał SV i jego transfery, według mnie jak by zaryzykował to by było lepiej, Stan nie miał wolnej ręki, żeby sprowadzić ciekawych piłkarz, bo u nas się to tak robi, szybko, na od....... się, byle by sukces był, a potem niech się dzieje co się chce. Szkoda że Wisła go wyjebała.

serek.c2 21.06.2012 16:48

Jaki miałby cel Jirsak żeby pleść bzdury?

Teqcontroller 21.06.2012 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1259029)
Jaki miałby cel Jirsak żeby pleść bzdury?

Zawsze jak jakiś zawodnik odejdzie to wychodzą brudy klubu:neutral:

szprotson 21.06.2012 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1259030)
Zawsze jak jakiś zawodnik odejdzie to wychodzą brudy klubu:neutral:

Czeski Napoleon do końca czerwca jest piłkarzem Wisły, więc jeśli .......i bzdury i działa na niekorzyść klubu to jak wróci zapewne dostanie karę.

Jakie brudy wyciągał: Zurawski, Brożki, Głowacki, Zienczuk, Baszczynski, Pawełek, Łobodziński, Błaszczykowski, czy np. Boukhari?

Teqcontroller 21.06.2012 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1259035)
Czeski Napoleon do końca czerwca jest piłkarzem Wisły, więc jeśli .......i bzdury i działa na niekorzyść klubu to jak wróci zapewne dostanie karę.

Jakie brudy wyciągał: Zurawski, Brożki, Głowacki, Zienczuk, Baszczynski, Pawełek, Łobodziński, Błaszczykowski, czy np. Boukhari?

Jeśli chodzi o Polaków których wymieniłeś to żaden z nich, ponieważ każdy myślał, że wróci do Wisły. Co do tego ostatniego to przecież on przyszedł po to aby sprawdzać stan konta co miesiąc :D

SWEET_83 21.06.2012 18:55

Zastanawiam sie każdego dnia ile jeszcze poczekamy aż nasz dyrektorek zakontraktuje typowego lewego obrońce ?

mgła 21.06.2012 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1259069)
Widzę, że na TWSD się pojawił news transferowy.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=26932

Co o tym sądzicie?

Dziwne by to było. Środkowych obrońców mamy sporo. Czyżby któryś miał odejść?

Bułgarskie media i ich wiarygodność. Bułgarskie media i ich "wypychanie" Genkowa z Wisły... hmmm Powiem że byłoby duże zdziwienie, kolejny stoper?

westersyl 21.06.2012 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1259071)
Bułgarskie media i ich wiarygodność. Bułgarskie media i ich "wypychanie" Genkowa z Wisły... hmmm Powiem że byłoby duże zdziwienie, kolejny stoper?

Strona, która to przedstawiła delikatnie mówią nie bije rekordów popularności. Najciekawszy jest fakt, że powołują się na polskie media, które nic o tym nie napisały.

kacpaw91 21.06.2012 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1259071)

Też zdaje mi się to dziwne bo brakuje nam lewego obrońcy. Bo chyba nie jest planowany taki podział na pozycje...

Środkowi obrońcy: Głowacki, Chavez, Czekaj, Nalepa, Kowalski
Prawi obrońcy: Jovanović, Jaliens
Lewi obrońcy: Burliga, Bunoza,

Jednak z drugiej strony TWSD rzadko zamieszcza newsy transferowe, a jak już zamieszcza to są to informacje z dużym prawdopodobieństwem sprawdzenia.

PS Gajos ma podpisać 4-letni kontrakt z Jagiellonią. Znowu my znaleźliśmy ciekawego piłkarza, a ktoś inny go podpisał...

mgła 21.06.2012 20:47

szkoda tego Gajosa :( liczyłam że go pozyskamy, a potem znowu możemy sobie pluć w brodę.

bridgeburner 21.06.2012 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1259077)
..
...

Nalepa jest w Niecieczy:
http://www.90minut.pl/news/191/news1...Termaliki.html

A z tym Kowalskim to nawet nie żartuj w ten sposób

kacpaw91 21.06.2012 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1259082)
A z tym Kowalskim to nawet nie żartuj w ten sposób

Wiem, że jest słabym piłkarzem, ale mimo wszystko ma jeszcze rok kontraktu u nas. Nie wiadomo jakie plany nasi względem niego mają.

cfa 22.06.2012 06:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1259061)
Zastanawiam sie każdego dnia ile jeszcze poczekamy aż nasz dyrektorek zakontraktuje typowego lewego obrońce ?

Hmm istnieje prawdopodobieństwo, że nowy zawodnik się nie sprawdzi i co wtedy ? Po co podpisaywac nowe kontrakty i nadwyręzac budżet. Znów Bednarz byłby znienawidzony przez wszystkich, a tak jest Gordon Bunoza przekwalifikuje się go na lewego obrońce i będzie gicior! :)

sarkazm off

A bardziej poważnie, to chyba lewi obrońcy na rafach koralowych nie rosną.

Grantar 22.06.2012 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1259077)
Też zdaje mi się to dziwne bo brakuje nam lewego obrońcy. Bo chyba nie jest planowany taki podział na pozycje...

Bunoza na lewej ... ? No nie wiem.
W mojej ocenie on (w dobrej formie) najbardziej nadaje się na stopera. Jest mało zwrotny a minięcie bocznego obrońcy zwodem to duże zagrożenie. W parze z Głowackim w środku może by podołał. Bunoza ma podobna charakterystykę jak Czekaj czyli: trochę zbyt duża skłonność "wchodzenia na raz", dobra gra głową, i duża zaleta - wyprowadzanie piłki - potrafi minąć całą drugą linie lub mocno po ziemi dograć do przodu.
Lewa obrona to wg mnie nadal tylko solidny Burliga i nikt więcej.
Ja bym spróbował wyjąć Magierę z Górnika.

cfa 22.06.2012 07:29

Kandydatura Magiery bardziej mi się podoba niż opcja z Dudu. Generalnie zostało jeszcze niecałe 10 dni do 1 lipca i mam nadzieję byc mile zaskoczony przez Jacka Bednarza. Chciałbym aby 2 lipca klub zaprezentował napastnika, skrzydłowego i lewego obrońcę którzy mogliby z całym zespołem rozpoczac przygotowania do nowego sezonu. Następni zawodnicy mogliby przychodzic i do września.

arti 22.06.2012 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1259118)
W mojej ocenie on (w dobrej formie) najbardziej nadaje się na stopera. Jest mało zwrotny a minięcie bocznego obrońcy zwodem to duże zagrożenie. W parze z Głowackim w środku może by podołał. Bunoza ma podobna charakterystykę jak Czekaj czyli: trochę zbyt duża skłonność "wchodzenia na raz", dobra gra głową, i duża zaleta - wyprowadzanie piłki - potrafi minąć całą drugą linie lub mocno po ziemi dograć do przodu.

Solidny Burliga... bardzo to optymistyczne stwierdzenie moim zdaniem.
Bodaj Probierz bodaj w wywiadzie dla DP powiedział, że jak nikogo nie pozyskają to na LO może zagrać Bunoza. Ale to by było przecież rozpaczliwe łatanie dziur. Mogą też wycofać na LO Kirma, a na skrzydłach będą Iliev z Małeckim.
A co do Gajosa pewnie będzie jak z Olkowskim czy Makami - za pół roku-rok będziemy go "kupować" z Jagi oczywiście ze skutkiem takim jak zawsze.

Grantar 22.06.2012 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1259123)
Solidny Burliga... bardzo to optymistyczne stwierdzenie moim zdaniem.

Rzeczywiście zabrzmiało zbyt dobrze ... miałem na myśli raczej "nie wybitny". W jego przypadku jednak można mieć jeszcze nadzieję na progres.

muerte 22.06.2012 10:01

Wg facebooka ForumWisla, Wisła interesuje się Makami. :)

kacpaw91 22.06.2012 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1259118)

Też tak to postrzegam, ale chodziło mi o to, że obawiam się, że ktoś wpadnie na taki pomysł. Lewego obrońcę nie jest łatwo znaleźć.

Chyba, że Stanek, czy jakiś inny z MESY będzie rezerwowym lewym obrońcą, a podstawowym... przesunie się Jovanovicia. TM to nie jest zbyt dobre źródło, ale jak go sprowadzaliśmy zaciekawiła mnie żółta kropka na LO u Jovanovicia. Nie mniej jeżeli nikogo nie ściągniemy to będzie istne kombinowane.

riv 22.06.2012 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1259135)
Wg facebooka ForumWisla, Wisła interesuje się Makami. :)

Makami? Rozumiem jakby Olkowskim ale Makami? Już od początku chodziły ploty, że jeden z nich jest tylko doczepką do bardziej utalentowanego brata, ale nawet ten niby lepszy, który faktycznie grał w Bełchatowie (Mateusz?) nie pokazał nic co by choć sugerowało, że może poradzić sobie w Wiśle. Jak widziałem jego kilka meczów to fajnie poruszał się po boisku...i tyle. Nic z tego nie wynikało. Już mamy jednego takiego zawodnika - zwie się Iliev tyle, że nasz porusza się 3 razy fajniej ;)

westersyl 22.06.2012 10:41

Cytat:

Rozumiem jakby Olkowskim ale Makami? Już od początku chodziły ploty, że jeden z nich jest tylko doczepką do bardziej utalentowanego brata, ale nawet ten niby lepszy, który faktycznie grał w Bełchatowie (Mateusz?) nie pokazał nic co by choć sugerowało, że może poradzić sobie w Wiśle. Jak widziałem jego kilka meczów to fajnie poruszał się po boisku...i tyle. Nic z tego nie wynikało. Już mamy jednego takiego zawodnika - zwie się Iliev tyle, że nasz porusza się 3 razy fajniej ;)
A według mnie Mateusz jest niezły już teraz. Oprócz tego że ma dobrą motorykę to jeszcze dobrze gra z pierwszej piłki oraz myśli na boisku, stara się nie tracić piłki w głupi sposób. Prowadzenie piłki również nie sprawia mu kłopotu. Według mnie pokazał się na tyle dobrze aby sprowadzić go teraz co pisałem jeszcze przed końcem rozgrywek. Michała też widziałem w jednym meczu i nie uważam żeby grał jakoś słabo. To co weszło przedstawia nie zawsze jest prawdą.

Moim zdaniem Mateusz zapowiada się podobnie, a nawet lepiej niż Małecki u progu wejścia w seniorską piłkę. Myślę że dla niego to też dobry moment aby do nas trafić.

Boruc 22.06.2012 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1259141)
A według mnie Mateusz jest niezły już teraz. Oprócz tego że ma dobrą motorykę to jeszcze dobrze gra z pierwszej piłki oraz myśli na boisku, stara się nie tracić piłki w głupi sposób. Prowadzenie piłki również mu również kłopotu. Według mnie pokazał się na tyle dobrze aby sprowadzić go teraz co pisałem jeszcze przed końcem rozgrywek. Michała też widziałem w jednym meczu i nie uważam żeby grał jakoś słabo. To co weszło przedstawia nie zawsze jest prawdą.

Moim zdaniem Mateusz zapowiada się podobnie, a nawet lepiej niż Małecki u progu wejścia w seniorską piłkę. Myślę że dla niego to też dobry moment aby do nas trafić.

Dodałbym do tego, że dobrze bije stałe fragmenty gry, a z nami też dograł ładną piłkę do Buzały na 1:0. Jak dla mnie to oczywiste, że ma potencjał, aby u nas grać.

kacpaw91 22.06.2012 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1259138)
Makami? Rozumiem jakby Olkowskim ale Makami? Już od początku chodziły ploty, że jeden z nich jest tylko doczepką do bardziej utalentowanego brata, ale nawet ten niby lepszy, który faktycznie grał w Bełchatowie (Mateusz?) nie pokazał nic co by choć sugerowało, że może poradzić sobie w Wiśle. Jak widziałem jego kilka meczów to fajnie poruszał się po boisku...i tyle. Nic z tego nie wynikało. Już mamy jednego takiego zawodnika - zwie się Iliev tyle, że nasz porusza się 3 razy fajniej ;)

W jedną rundę Mateusz Mak miał w 1. lidze podobne osiągnięcia indywidualne co Maciej Gajos ligę niżej w całym sezonie, nad którego decyzją są teraz płacze. Owszem jak się patrzy na bramki i grę Gajosa (skróty z YT) to można odnieść wrażenie, że jest to naprawdę ciekawy zawodnik. Bardzo dobrze bije stałe fragmenty oraz gra kontaktowo. Jednak, czy Mak takim piłkarzem nie jest? Jednym z graczy młodego pokolenia z GKS do wyjęcia był Modelski, o którego też można było powalczyć, a drugim jest właśnie Mateusz Mak. Do tego wiemy, że chłopak chce grać w Wiśle.

Jeżeli będziemy grali w 4-4-2 to Mateusz mógłby rywalizować o miejsce na boku pomocy, a Chrapek jako zmiennik Maora.

Jeżeli będziemy grać w 4-3-3 to widziałbym Mateusza Maka rywalizującego z Michałem Chrapkiem o miejsce obok Czarka i Maora.

Są nie dość, że piłkarze uniwersalni to jeszcze dość młodzi. Trzeba w końcu postawić na rozsądną ilość 19-22 latków w kadrze (mających szansę na pierwszą "11") jeżeli chcemy budować drużynę na lata. Za 3-4 lata będą mieli 23-26 lat i będą mogli odejść do innej ligi za dobre pieniądze.

Mateusz Mak w jedną rundę w 1. lidze miał statystyki: 7 goli, 2 asysty + druga runda: 1 gol, 1 asysta (Ekstraklasa)
Michał Chrapek przez cały sezon: 3 gole, 9 asyst

Po prostu Wiślak 22.06.2012 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jova
Wyraźnie podkreśliłem, że choć informacje prasowe są często nieprecyzyjne i nie w pełni wiarygodne, to są lepszym źródłem informacji niż Twoje zmyślone cytaty. Za plotki prasowe ktoś odpowiada nazwiskiem. Nawet w Twoich przykładach rzekomych prasowych kłamstw jest więcej prawdy niż w Twoich cytatach.

Wykaż więc ile prawdy było w newsie o zainteresowaniu Wisły Sulerem? Ile w newsach typu: „Milinković zostanie piłkarzem Wisły” (a propo – chcesz linka? Czy jak zawsze będziesz udawał, że to moje kłamstwo, że taki tekst i wypowiedź istniał)? Ile prawdy jest np.: w regularnie produkowanych i często „podpisywanych nazwiskiem” plotkach prasowych np.: o zainteresowaniu Wisły jakimś graczem „X „lub „Y”? Mam po kolei powklejać Ci linki do zmyślonych historii podpisywanych nazwiskiem na które się powołujesz bezczelnie mówiąc, że zawierają w sobie więcej prawdy niż moje słowa? Gdzie jest ta prawda?

Żyjesz w świecie absurdu. I tym absurdem karmisz siebie i innych.

Cytat:

Ile razy już podlinkowałem oficjalną, wiarygodną informację, która udowadnia, że się mylisz? Nie chciałbyś choć raz odpowiedzieć mi tym samym?

Ani razu.

Cytat:

Stan finansów, to nie jest tylko kwestia przychodów, ale też wydatków. Oczywiście zapomniałeś o nich wspomnieć.

Nie zapomniałem. Proszę o wykazanie, że wydatki na zawodników sprowadzonych przez Valckxa były większe niż przychody pozyskane z tytułu ich gry i wyników zespołu. Nie w oparciu o równie bezwartościowe jak twoje słowa plotki prasowe.

Cytat:

Basałaj, w ciągu tych kilku miesięcy przed przyjściem Valckxa. To było jakieś 6 mln euro, prawda? Stosunek przychodu do czasu naprawdę rekordowy. Tyle przychodów, ale jakim kosztem osiągniętych? O tych kosztach, w tym wypadku sportowych, nie wolno zapominać.

To Basłaj był dyrektorem sportowym? Kłamiesz. Inny wymiar miały pieniądze pozyskane z wyprzedaży zawodników, a jeszcze inny pieniądze pozyskane za sprawą ich gry.

Cytat:

Który dyrektor sportowy w Polsce w półtora roku szefowania pionem sportowym wydał więcej pieniędzy niż Valckx na transfery i kontrakty? Beret. Ktoś jeszcze by się znalazł?

Być może, choć proszę o dowód, że łącznie Valckx wydał ich więcej niż np.: Bednarz przed laty. A nawet jeśli to prawda, te pieniądze dały efekt: który dyrektor sportowy w półtora roku zdobył MP i awans z fazy grupowej LE, startując z poziomu z którego startował Valckx?

A w ogóle, obwinianie Valckxa o rzekome problemy finansowe jest skrajnie chore, bo nie jego rolą, ani nie jego odpowiedzialnością było pilnowanie budżetu klubu oraz wyrokowanie, na kogo Wisłę stać, a na kogo nie.

najm 22.06.2012 17:56

A to nie rada nadzorcza (a w rzeczywistości BC) zatwierdza transfery? Z reguly odpowiedzialnosc lezy u tego co zatwierdza ..

AYALA 22.06.2012 18:24

Piotr Brożek blisko Pogonii Szczecin
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html

mówiło sie o powrocie na Reymonta,szkoda .Solidny lewy obrońca jest potrzebny na wczoraj, no chyba że Probierz będzie sprawdzał Bunoze na tej pozycji

jova 23.06.2012 00:26

15.05.2012:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1249773)
Kagawa własnie w Manchesterze dopina transfer. Na dniach ma dojść do transferu Lewandowskiego. Da się w maju? Da się.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1249804)
Przypomnę Ci ten post gdy i Kagawa i Lewandowski będą w nowych klubach. Zobaczymy, czy to wciąż będzie maj...

22.06.2012:
http://www.manutd.com/en/News-And-Fe...ited-move.aspx

Pisałem o Kagawie i Lewym, ale na transfer Roberta się w tej chwili nie zanosi. I co? Chyba jednak okazało się, że dopięcie transferu już w maju to trudne zadanie nawet dla Man Utd.

Michal Krk 23.06.2012 01:04

Tragedią jest to, że za 2 dni zespół zaczyna treningi, a dziury w składzie dalej są niezałatane. Kontrakt z Pareiką niepodpisany. W dalszym ciągu nie ma określonego kręgosłupa zespołu na następny sezon. To wywiady Meliksona, że chce odejść, wywiad Chaveza, że ma oferty i że nie nic nie wiadomo. Plotki o odejściu Genkowa. Jak w takich nastrojach zespół ma zacząć treningi do nowego sezonu to współczuje Probierzowi

Czy nie da się uzupełnić składu przed rozpoczęciem treningów? Da się, nie trzeba robić tego w maju, ale się da. Przykład FC Vaslui wicemistrz Rumunii. Nie oceniam jakości przeprowadzonych przez ten klub transferów bo nie znam tych zawodników, ale zakontraktowali już 9 zawodników (za TF). Człowiek odpowiedzialny za transfery wykonał swoją robotę. Trener od początku ma zawodników, może wykonywać swoją pracę i można późnij ją oceniać. Jestem ciekawy jak im pójdzie w eliminacjach CL. Pewnie znowu będzie wielkie zdziwienie jakim cudem znowu nieznany rumuński klub awansował.

A u nas Jacek Bednarz dalej 'negocjuje'.

tofik 23.06.2012 07:11

No, ale tam myślą na poważnie o rozwoju klubu (?) i mają do dyspozycji kasę, a nie miedziaki. U nas jest amatorka, wszystko jest na udo, prowizorka. Jeśli klub jest prowadzony w śmieszny sposób, to tak samo będzie się prezentował na tle europejskich zespołów - śmiesznie. I moją nadzieją jest, że nawet ta liga zweryfikuje ten sposób zarządzania, boleśnie. Inaczej nadal będziemy tkwić w miejscu.

Grantar 23.06.2012 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1259282)
I moją nadzieją jest, że nawet ta liga zweryfikuje ten sposób zarządzania, boleśnie. Inaczej nadal będziemy tkwić w miejscu.

Czyli im gorze tym lepiej ...
Siadaj w sektorze gości.
[świadoma prowokacja]

piotrekwrd 23.06.2012 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1259151)
Mateusz Mak w jedną rundę w 1. lidze miał statystyki: 7 goli, 2 asysty + druga runda: 1 gol, 1 asysta (Ekstraklasa)
Michał Chrapek przez cały sezon: 3 gole, 9 asyst

Michał Chrapek maił 5 asyst, na stronie, której nazwy nie wolno wymieniać jest błąd, bo przy wyniku 2:0 zapisali mu 6 asyst ;]

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl