Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

mitmichael 20.08.2011 07:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1150456)
Przejścia są nieuniknione i to w przypadku kibiców jak i piłkarzy .Jestem pewien , że nagle w całej Nikozji nie będzie ani jednej piłki jak Wisła będzie miała trening a pani sprzątaczka zgubi klucze do pokoi hotelowych dzień przed meczem .Mam nadzieję , że Robert i spółka pomyśli również o własnym prowiancie i wodzie pitnej bo w tych rejonach często dochodzi do zaskakujących zatruć pokarmowych w drużynie przyjezdnej. Dlatego właśnie trzeba utrzeć nosa we wtorek całej tej wysepce .

Spokojnie - nad wszystkim czuwa tez UEFA wiec jakiekolwiek kombinowanie moze sie dla cypryjczykow zle skonczyc. Juz kiedys podobny problem byl jak Cypr gral z Turcją.

<Crasch> 20.08.2011 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1150091)
Szkoda tylko , że Cypr nie jest blisko Grecji ;)
Jeżeli chodzi o kwestie pogodowe , to akurat jesteśmy w tej komfortowej sytuacji że nie musimy zapieprzać po całym boisku za piłką. Nie ma żadnej potrzeby żeby siadać na APOELu ostrym pressingiem , wystarczy odpowiednio się ustawić i wyczekiwać na szanse. Kluczem nie będzie pogoda , tylko odpowiednie podejście psychicznie i pełna koncentracja.

Ale w Grecji o tej porze roku panują podobne warunki pogodowe :-p

blues69 20.08.2011 10:02

Przepraszam, ze do znudzenia o pogodzie ale chcialbym wyjasnic ze na Cyprze nie panuja podobne warunki pogodowe jak w Grecji, jest o wiele bardziej goraco. I choc nie uwazam, zeby to byl czynnik decydujacy o przebiegu i wyniku spotkania, to naprawde nie mozna go lekcewazyc.

<Crasch> 20.08.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blues69 (Post 1150494)
Przepraszam, ze do znudzenia o pogodzie ale chcialbym wyjasnic ze na Cyprze nie panuja podobne warunki pogodowe jak w Grecji, jest o wiele bardziej goraco. I choc nie uwazam, zeby to byl czynnik decydujacy o przebiegu i wyniku spotkania, to naprawde nie mozna go lekcewazyc.

Kiedy byłem na wyspie Greckiej 10 lat temu średnia temperatura nie schodziła poniżej 40 stopni. Także wiem to z praktyki ;)

- "tak że" rozłącznie w znaczeniu "zatem"
- "także" łącznie w znaczeniu "również"

blues69 20.08.2011 10:21

W Grecji spedzilem dwa lata, glownie na wyspie Kos, troche na Rodos i innych wyspach generalnie na poludniu Dodekanezu. Jestem zeglarzem, po resie na Cypr, gdy dobilismy do brzegu, mimo wieloletniej aklimatyzacji w cieplych klimatach , ledwo oddech moglem zlapac, zajelo mi z tydzien zanim zaczalem normalnie funkcjonowac. Cypr to nie Grecja. Sorry za offtop ale tam trzeba spedzic troche czasu zeby zrozumiec . Poczytaj zreszta wypowiedzi pilkarzy , ktorzy tam grali, chocby Jaska Paulisty.

Blaszczu16 20.08.2011 10:26

We wtorek w godzinach wieczornych przewidywana temperatura będzie oscylować wokół +28...+33°C

http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Nicosia/

dobra_bestia 20.08.2011 10:29

Panie żeglarzu mógłbym Pan chociaż bez błędu swój ?zawód? napisać.

Jaka była pogoda jak z Panatą graliśmy? jest ktoś w stanie sprawdzić? a wtedy nie mieliśmy tylu czarnoskórych graczy, ani Izraelczyków, czy też Serbów.

crazykaro 20.08.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1150502)
We wtorek w godzinach wieczornych przewidywana temperatura będzie oscylować wokół +28...+33°C

Temperatura mało ważna. Wilgotność musi być koło 60% lub mniej

WislaOnly 20.08.2011 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1150509)
Temperatura mało ważna. Wilgotność musi być koło 60% lub mniej

I tu Cię zasmucę, bo wilgotność oscyluje w około 80%.

mateusz212 20.08.2011 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1150515)
I tu Cię zasmucę, bo wilgotność oscyluje w około 80%.

z tego co ja widzę to wilgotność ma być na poziomie 56%...

pepe72 20.08.2011 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krakus! (Post 1150414)
http://www.apoel.net/apoel2/newsinside.php?news_id=749

ktoś kuma o co im chodzi ? dlaczego nie wchodzić na wiadomą stronę ?
translator google chrome mnie zawiódł i nie chce przetłumaczyć

Jak ktoś się wybierze na turecką (okupowaną) stronę Cypru to chcą go nie wpuszczać na stadion. A ponoć biuro podróży organizuje tam wycieczkę.

crazykaro 20.08.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1150534)
Jak ktoś się wybierze na turecką (okupowaną) stronę Cypru to chcą go nie wpuszczać na stadion. A ponoć biuro podróży organizuje tam wycieczkę.

Też coś mi się tak wydaje ale z drugiej strony będąc w greckiej części cypru nie ma obowiązku posiadania paszportu więc nie bardzo wiem jak chcą egzekwować będąc w zgodzie z prawem. W przeciwnym razie powinno sie zaprotestować w UEFA. Za takie utrudnianie UEFA powinna nakazać rozegranie meczu w jakimś normalnym kraju i przyznawać walkowery

alterego 20.08.2011 12:27

chcą sprawdzać karty pokładowe (gdzieś mi się rzuciło w oczy). I niech nikt nie mówi, że nie mają prawa. Nie mają i co z tego.... Korona też nie ma prawa notorycznie zamykać przed nami stadionu. Mimo to zorganizowanego wyjazdu dzisiaj nie ma. Żyjemy w świecie bezprawia :P

Krav 20.08.2011 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dobra_bestia (Post 1150503)
Panie żeglarzu mógłbym Pan chociaż bez błędu swój ?zawód? napisać.

Jaka była pogoda jak z Panatą graliśmy? jest ktoś w stanie sprawdzić? a wtedy nie mieliśmy tylu czarnoskórych graczy, ani Izraelczyków, czy też Serbów.

jak graliśmy rewanż z PAO w Atenach to pamiętam było rzeczywiście gorąco, ale za dnia, już na stadionie z tego co pamiętam to jakoś strasznie gorąco nie było. Ale tak czy tak na Cyprze jest bardziej gorąco (czy raczej parno i duszno) niż w Grecji. Myślę, że nie będzie tak tragicznie - wprawdzie ktoś pisał, że we wt wieczorem ma być ok. 28-33 C, ale gramy wieczorem, może nie będzie tak źle. W końcu graliśmy w Łoweczu gdzie chyba też zimno nie było, z Barcą też graliśmy jak było gorąco, to samo z Beitarem. Na prawdę nie przywiązywał bym do tego jakieś wielkiej uwagi - oczywiście trzeba uważać, żeby zwłaszcza nie robić bezsensownych biegów i nie zajechać się za wcześnie. Jestem pewien, że nasza drużyna spokojnie sobie z tym poradzi.

WislaOnly 20.08.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 1150520)
z tego co ja widzę to wilgotność ma być na poziomie 56%...

Obyś kurde miał rację, bo temperatura swoja drogą ale wilgotność jest dla ludzi z naszego klimatu zabójcza.

sergio 20.08.2011 12:40

No to juz widze że większośc juz znalazła wine za ewentualne nie powodzenia na Cyprze.... POGODA!

Po co wogóle tu jeden z drugim pisze ile bedzie stopni 28, 35 czy 40. Dla obu zespołów będzie tak samo gorąco i ta pogoda napewno tez będzie doskwierac przeciwnikom.

Ventigo 20.08.2011 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1150502)

http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Krakow/

eee dziwna ta pogoda u nich wilgotność waha się od 45 do 65 %, a u nas jest zdecydowanie większa od 45 do nawet 100% (w obu lokalizacjach przy zerowych opadach) znaczy się to u nas ciężej znosi się upały niż w Nikozji? ktoś coś z tego rozumie?

WislaOnly 20.08.2011 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1150552)
No to juz widze że większośc juz znalazła wine za ewentualne nie powodzenia na Cyprze.... POGODA!

Po co wogóle tu jeden z drugim pisze ile bedzie stopni 28, 35 czy 40. Dla obu zespołów będzie tak samo gorąco i ta pogoda napewno tez będzie doskwierac przeciwnikom.

Brawo, myśl dnia, ba, miesiąca. No to tak samo jak byś poleciał do Afryki i powiedział, że afrykańcom jest tak samo gorąco jak Tobie. Owszem, ale oni są przystosowani a Ty nie. Po to mają czarne skóry, szerokie nosy i brak owłosienia. Podobnie jest z Cyprem, oni tam grają na co dzień, dla nich to jest norma. Dla nas nie. Szanse były by podobne jakby na pierwszy mecz do Krakowa przyjechali grać w -15. Do tego dochodzi wilgotność, która ma duży wpływ na wydolność organizmu, nie wierzysz- poczytaj.
Przypomniała mi się sytuacja jak reprezentacja Argentyny pojechała do Boliwii na stadion La Paz, położony 4000 m.n.p.m. i zgadnij jaki był wynik??? 6-1 dla Boliwii. I teraz powiedz, że warunki do gry obie drużyny miały takie same. Takie same, czyli różne dla Argentyńczyków, którzy oddychali 2 razy szybciej bo im się mięśnie zakwaszały na tej wysokości.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ventigo (Post 1150559)
http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Krakow/

eee dziwna ta pogoda u nich wilgotność waha się od 45 do 65 %, a u nas jest zdecydowanie większa od 45 do nawet 100% (w obu lokalizacjach przy zerowych opadach) znaczy się to u nas ciężej znosi się upały niż w Nikozji? ktoś coś z tego rozumie?

Bo patrzysz na wilgotność uśrednioną w skali rocznej. Patrz na warunki aktualne na dany dzień.

jakkfk 20.08.2011 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1150552)

Tak, będzie im przeszkadzać, tylko że im przeszkadza każdego dnia, a nam będzie przez parę godzin w trakcie których albo zarobimy pare milionów albo nie :-)

crazykaro 20.08.2011 13:11

Ważne że to oni muszą atakować. Trzeba przetrzymać pierwsze 15 minut. Wówczas następuje okres zmęczenia i już nie ma się siły tak biegać jak na początku.

Dobrze że tamtejszy stadion nie ma dachu więc doping będzie mniej przytłaczający.

<Crasch> 20.08.2011 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blues69 (Post 1150501)
W Grecji spedzilem dwa lata, glownie na wyspie Kos, troche na Rodos i innych wyspach generalnie na poludniu Dodekanezu. Jestem zeglarzem, po resie na Cypr, gdy dobilismy do brzegu, mimo wieloletniej aklimatyzacji w cieplych klimatach , ledwo oddech moglem zlapac, zajelo mi z tydzien zanim zaczalem normalnie funkcjonowac. Cypr to nie Grecja. Sorry za offtop ale tam trzeba spedzic troche czasu zeby zrozumiec . Poczytaj zreszta wypowiedzi pilkarzy , ktorzy tam grali, chocby Jaska Paulisty.

Widze że wiesz więcej niż ja na ten temat, nie będę się więc kłócił. ;)

TommyTSW 20.08.2011 13:27

No jak my będziemy walczyć z pogodą a nie grajkami APOEL-u to faktycznie może być cięzko

kriswisla 20.08.2011 13:41

Slovan pojechal i sie nie posral ,zremisował 0-0 da sie?da sie ,Apoel pewnie rzuci sie od 1 minuty do odrabiania strat ,ale im dluzej nie strzela bramki tym gorzej im sie bedzie gralo.Dyscyplina taktyczna ,tego musza pilnowac nasi,to oni musza gonic wynik i jeszcze jedno ,oni tez nie sa ze stali po hura ataku u nas pozniej troche spuchli ,a w trybie meczowym to oni nie sa,uwazam ze damy rade.

cinekw 20.08.2011 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1150573)
Slovan pojechal i sie nie posral ,zremisował 0-0 da sie?da sie ,Apoel pewnie rzuci sie od 1 minuty do odrabiania strat ,ale im dluzej nie strzela bramki tym gorzej im sie bedzie gralo.Dyscyplina taktyczna ,tego musza pilnowac nasi,to oni musza gonic wynik i jeszcze jedno ,oni tez nie sa ze stali po hura ataku u nas pozniej troche spuchli ,a w trybie meczowym to oni nie sa,uwazam ze damy rade.

A widziałeś skrót tego meczu? Mogło się skończyć 4:0 ale piłka lądowała na słupkach i poprzeczce, nie sądzę, że będą mieli takiego pecha znowu.

kriswisla 20.08.2011 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1150574)
A widziałeś skrót tego meczu? Mogło się skończyć 4:0 ale piłka lądowała na słupkach i poprzeczce, nie sądzę, że będą mieli takiego pecha znowu.

No nie widziałem ale bądzmy dobrej mysli ,bedzie cieżko ale wierze ze dadza rade:-):-)

TommyTSW 20.08.2011 13:59

No właśnie, im dłużej nie strzelą tym gorzej będzie się im grało, a jak dostaną od nas bramę to mają 3 do strzelenia więc przynajmniej do 70 min będą musieli grać ostrożnie z tyłu.

-Goral- 20.08.2011 14:01

Cytat:

Ale my nie jesteśmy Slovan. Slovan na skrócie w Bratysławie jeszcze gorzej wyglądał niż w Nikozji.

szczebrzeszcz 20.08.2011 14:01

im bliżej do awansu tym bardziej widać ilu osobom LM byłaby nie w smak...

do boju Wisełko!

TommyTSW 20.08.2011 14:03

Nasi też z APOEL-em grali jakby mieli betonowe buty, wcale na Cyprze nie musi być gorzej, no ale wiem..warunki

kriswisla 20.08.2011 14:08

Cytat:

zaraz,zaraz,obejrzalem skrot teraz z tego meczu gdzies ty widział te slupki i poprzeczki :-/:-/bo ja tylko bledy obrony i ze cztery pudla cypryjczykow ,a tak to raczej glowa w mur,w Bratysławie to tak ,ale po tym jak strzelili na 1-0 ,Slovan sie odkryl i dostal pare kontr,mam nadzieje ze my nie bedziemy zmuszeni do ataku pozycyjnego i to my pierwsi ich zkontrujemy i ustalimy warunki gry na boisku:D:D

dobra_bestia 20.08.2011 14:22

Jak awansujemy to i tak będą głosy że Apoel był lepszy...

kibiców to mają dobrze jebniętych http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...Auschwitz.html

Mareq 20.08.2011 14:43

Cytat:

Dla obu zespołów będzie tak samo gorąco i ta pogoda napewno tez będzie doskwierac przeciwnikom.
Którzy żyją , trenują i grają w takich warunkach.
Słaby argument
Nikt tutaj chyba nie demonizuje warunków pogodowych.Raczej wskazuje się go jako jeden z wielu czynników wpływających przebieg gry , który raczej będzie po stronie rywali. Oczywiście najważniejszym czynnikiem jest poziom piłkarski , a czy będzie on po naszej stronie to się przekonamy we wtorek.

virus_nh 20.08.2011 14:48

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

River 20.08.2011 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez virus_nh (Post 1150598)

Awans Wisly do LM jest wielu osobom w polskiej pilce bardzo nie na reke i ten awans bedzie ich w .... bolal. Zaczynajac od PZPN-u poprzez stare pierniki bedace kontynuatorami "polskiej mysli szkoleniowej (Piechniczek, Engel, Gmoch) konczac na obrazonych "gwiazdorach" (Kosowski) i burakach z Poznania:rotfl:

Tym bardziej Wisla musi awansowac, przede wszystkim dla siebie ale tez by pokazac innym "takiego chuja":D

kriswisla 20.08.2011 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez virus_nh (Post 1150598)

niech sie wali Kosa na pysk ,zawsze patrzyl kto da wiecej ,nigdy nie utozsamial sie z klubem ,zwykly wyrobnik i materialista:-P:-P

AS82 20.08.2011 15:03

Bramka na wyjeździe bedzie dla Nas kluczową ,wiec mam nadzieje ,że nasi pilkarze nie beda w tak zalosny sposób wykonywać rzuty rożne. Własnie corner lub jakis staly fragment gry moze byc dla nas zbawienny ,wiec niech nasi sie postaraja i nie lekcewaza tak latwo szansy na gola.

kriswisla 20.08.2011 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1150603)
Bramka na wyjeździe bedzie dla Nas kluczową ,wiec mam nadzieje ,że nasi pilkarze nie beda w tak zalosny sposób wykonywać rzuty rożne. Własnie corner lub jakis staly fragment gry moze byc dla nas zbawienny ,wiec niech nasi sie postaraja i nie lekcewaza tak latwo szansy na gola.

No chyba zdaja sobie z tego sprawe ze nie tylko autobus ,najlepsza obrona jest atak,mam nadzieje ze w podswiadomosci nie beda mieli zakodowane tylko bronic

brylant17 20.08.2011 15:18

Ciekawe co powiedzą po rewanżu jak awansujemy do LM i co powie Jacuś he he he Gmoch ?

nicolas 20.08.2011 15:21

Uwaga, teraz będzie przykład NEGATYWNEGO scenariusza :>

Wszyscy chwalą Maaskanta, że bardzo doświadczony i mądry i Wisła nie przegrała 5 meczu w walce o CL. Tymczasem Maaskant nigdy nie awansował jako trener do CL i nigdy nie prowadził w niej zespołu. Możliwe więc, że 1. Wisła nie wejdzie do CL 2. Wisła wejdzie do CL. Tak czy owak, w pucharowej grupie będziemy dostawać baty (bo na pewno nie zrobimy takiej furory jak Lech), bo Wisła nie jest mocną drużyną. Budowana w rok zostanie rozpykana przez doświadczone ekipy.

A ponieważ Wisła będzie grała na dwóch frontach, będzie trudno. W grupie będą baty, to morale nie będzie wysokie. Będą porażki w lidze, Lech (albo inni) będą nam odjeżdżać. Zawodnicy i trener nie poradzą sobie z tym, Mistrzostwo zacznie odjeżdżać. I w ten sposób nastąpi dymisja Maaskanta, który swoje zrobił - zapracował na swoje nazwisko i pójdzie do innej ekipy. Podobnej do Wisły, by awansować do pucharów, albo do jakiejś lepszej.

:> Także tak wygląda na dziś scenariusz ;>

wis997 20.08.2011 15:28

nicolas najżałośniejszy kibic jakiego widziałem tacy prostacy też są potrzebni;]

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl