Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

martinius028 19.04.2009 20:35

Bełchatów może nie o mistrzostwo ale o puchary na pewno powalczy zwłaszcza że w PP jest i Legia i Lech i jeśli obie te ekipy wejdą do finału to 4 miejsce w lidze będzie dawało euro puchary o ile sie nie myle.Więc Bełchatów a nawet Śląsk może grać w europucharach.

Dubi 19.04.2009 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 711579)
A mi sie wydaje, że o mistrzostwie rozstrzygnie nie tylko mecz Legia- Lech jak trąbili w Szybkiej Piłce, ale także konfrontacja między Wisłą a Legią, i ten mecz moze byc decydujący

podbijam zdecydowanie.Jesli nie przydarzy sie wieksza sensacja, mecz Wisla - Legia wyloni przyszłego mistrza:)

AS82 19.04.2009 20:44

Wszystkie kalkulacje moga wziasc w łeb bo skoro Lech remisuje u siebie z ŁKSem ,to dlaczego (odpukac )Wisla nie zremisje np w piatek z Gornikiem ?Lech naprzyklad moze wygrac z Legia i Polonia W ale np przegra ze Slaskiem itd.
Oczywiscie wedlug bukmacherow faworyci sa znani ,ale zimna krew i dyspozycja dnia zadecyduje o majstrze ,bo takiego tłoku przynajmniej na dzis nie bylo ani u gory ani na dole tabeli dawno.

mariano710 19.04.2009 20:46

Lidera jeszcze nie mamy ale jak bedziemy miec to za c.h.uja go nie oddamy

Baala 19.04.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 711602)
z Legią wygrał 1-0 i przegrał 0-3. Niekorzystny
z Lechem wygrał 3-2 i przegrał 3-2. Wyrównany
z Wisłą przegrał (nie pamiętam ile?) i zremisował 0-0. Niekorzystny

Z Lechem wyrównany, tylko, że przy remisie w bezpośrednich meczach liczą się chyba gole ogółem i Lech ma przewage 15-stu wzgledem GKS-u, więc GKS musi całą trójke przegonić jednym punktem.

grzechu1991 19.04.2009 20:51

Ja się odniosę do pomysłu ToTylkoJA apropos Bełchatowa. Nie wydaje mi się to możliwe, oni grają strasznie chimerycznie, teraz maja serie 5 zwycięstw a przedtem mieli iluś tam bez zwyciestwa. Plany może pokrzyżować im też kontuzja Nowaka ( mówli w Lidze + wczoraj)
Cytat:

z Wisłą przegrał (nie pamiętam ile?) i zremisował 0-0. Niekorzystny
Przegrał 1-2 o ile się nie mylę.

killzone 19.04.2009 21:04

ToTylkoJa, ales wymyslil z tym Belchatowem :D Kurtuazja kurtuazją ale radze zebysmy sie skupili na realnych kandydatach do tytulu Mistrza Polski 2009.

Mowicie ze my mamy najwieksze szanse. Ta, tylko szkoda ze mamy mecz w Krakowie gdzie nie wygralismy od 1997r. o ile sie nie myle.

Niestety moj plan wzial w leb po waszym zwyciestwie w Gdyni, szczerze liczylem na remis i przy naszym zwyciestwie na Leszkami w Warszawie, mielibysmy nad Wami i Lechem po 4 pkt przewagi co by dawalo pewien luz w meczu wlasnie w Krakowie ktory moglibysmy nawet i przegrac,a katastrofa by sie nie zdarzyla.A wszytsko dalej by bylo w naszych rekach.

Jednakze tak jak w zyciu nie mozna miec wszystkiego,tak i tutaj trzeba swoje koncepcje wymyslac na nowo. Doszedłem rowniez do tego wniosku ze meczem o Mistrzostwo Polski bedzie spotkanie Wisły z Legia. Nie wiem czemu ale zakladam, ze tak czy owak Leszek wyjedzie z zerowym dorobkiem punktowym z Łazienkowskiej, a ze wy pewnie wygracie z Zabolami.

harthausen 19.04.2009 21:08

słuszna uwaga Grzecha 1991, Bełchatów grał w tym sezonie do tej pory tak:
RZPPPZZZZPZZZPZZPPPRZZZZ. nie do uwierzenia, dwa remisy, a tak to raczej serie, na zmianę euforia i rozpacz. Ostatnie 4 mecze od 4 razy wygrane, no na porażki czas najwyższy. Statystyka tego wymaga :)

grzechu1991 19.04.2009 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 711635)
ToTylkoJa, ales wymyslil z tym Belchatowem :D Kurtuazja kurtuazją ale radze zebysmy sie skupili na realnych kandydatach do tytulu Mistrza Polski 2009.

Mowicie ze my mamy najwieksze szanse. Ta, tylko szkoda ze mamy mecz w Krakowie gdzie nie wygralismy od 1997r. o ile sie nie myle.

Niestety moj plan wzial w leb po waszym zwyciestwie w Gdyni, szczerze liczylem na remis i przy naszym zwyciestwie na Leszkami w Warszawie, mielibysmy nad Wami i Lechem po 4 pkt przewagi co by dawalo pewien luz w meczu wlasnie w Krakowie ktory moglibysmy nawet i przegrac,a katastrofa by sie nie zdarzyla.A wszytsko dalej by bylo w naszych rekachi.

Szatański plan nie ma co:D

Generalnie wszystko w naszej lidze może się zdarzyć, aczkolwiek myślę, że poznańska lokomotywa powoli zjeżdża na bocznicę, a gwiazdy Stilicia i Lewandowskiego przygasły. Wątpię też w Polonię, ktorej właściciel jest jakims pomylonym mondziołem, skoro zmienia trenera który dał mu 10pkt w 4 meczach...

WISŁAZWE 19.04.2009 21:12

Lech ma 2 ciężkie wyjazdy do Warszawy Legia a potem Polonia więc najlepiej by było dla Wisły aby z obu meczy wywiózł w sumie 2 punkty :)

Tak jak poprzednicy też twierdzę,że jak do meczu Wisły z Legią nie będzie żadnych sensacyjnych wyników tych drużyn to mistrzostwie Polski zdecyduje mecz Wisły z Legią i tak jest bardzo ciekawie 4 drużyny w walce o mistrza tego dawno nie było. Pożyjemy zobaczymy, ta liga jest bardzo nieprzewidywalna. WSZYSTKO SIĘ MOŻE ZDARZYĆ...

Aro1234 19.04.2009 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 711638)
Wątpię też w Polonię, ktorej właściciel jest jakims pomylonym mondziołem, skoro zmienia trenera który dał mu 10pkt w 3 meczach...

to fakt, Bobo Kaczmarek przyzwyczaił nas do niemożliwego :D

wtf 19.04.2009 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 711638)
... skoro zmienia trenera który dał mu 10pkt w 3 meczach...

Zważywszy na fakt że normalnie 3 razy 3 daje 9 to magika który z dziewiątki zrobił dziesiątkę to bym nie zwalniał,to dziwne bo podobno Wojciechowski zna się na biznesie :P
PS Poucz się młody człowieku matematyki i trenuj logiczne myślenie bo Ci ewidentnie nie idzie. No offence mate :D

kurcze Aro mnie uprzedził :)

ozinho 19.04.2009 21:24

Obyśmy rozklepali na początek Górnika potem mówić o wynikach innych.Najlepszym wyjściem byłby remis Lecha w Warszawie i nasze zwycięstwo z Górnikiem. Mamy wyjazdy do nieobliczalnego Piasta, niezłego wiosną ŁKSu i niezłej Lechii. U siebie Legła, Górniaki i Śląsk. Liczę,że Bracia nam pomogą w końcowym rozrachunku. Legia ma tylko 2 wyjazdy do nas i do Wrocławia. U siebie Ruch,Polonia B., Leszka i ŁKS. Lech z kolei ma wyjazdy do Wawy do Polonii i Legii,a ponadto mecz w Wrocławiu. U siebie grają z Ruchem,Lechią i Cracovia. Najtrudniejszy terminarz ma Lech, najłatwiejszy Legia. Ale zobaczymy jak to wyjdzie na boisku.

harthausen 19.04.2009 21:28

podobno właściciel Polonii doszedł do siebie po jakichś tam traumach czy używkach i odwołanie trenera raczej nieaktualne będzie.
Z całej tej afery jedno dobro ostało: Lechia punkcik z ciężkiego terenu wywiozła, może na wagę złota (utrzymania) ?

Aro1234 19.04.2009 21:32

Generalnie są w tej chwili dwa kluby, które nie mają już o co grać. Śląsk i Jagiellonia. Jedni i drudzy pewni utrzymania, jedni i drudzy bez szans na puchary. Bliski grania o nic jest też ŁKS i mam nadzieję, że jak najszybciej zapewnią sobie utrzymanie, co by później nam się z nimi lżej zagrało. Fakt jest taki, iż rywalizacja o utrzymanie nabrała po tej kolejce jeszcze wyraźniejszych rumieńców, podobnie zresztą jak ta o najwyższe cele i nie wiem czy nie wolałbym, żebyśmy mieli 5 meczów z najwyższą ligową półką przed sobą. Bo wyjazdy do Gliwic, Łodzi i Gdańska oraz mecz u siebie z Górnikiem to naprawdę będzie ciężka harówka. Niemniej jednak - MISTRZ! MISTRZ! NASZ TS! :-)

GregorTS 19.04.2009 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariano710 (Post 711624)

ja bym Ci przyznał srebrne usta za ten post !! :D dokladnie tak będzie :D

Aro1234 19.04.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariano710 (Post 711624)

Obawiam się, że możemy nim być już w piątek, ale w niedzielę go stracimy bez względu na wynik... taka drobna nieścisłość :-)

Hermond 19.04.2009 22:15

Sorki ze w tym temacie, ale oglądał ktoś Szubką piłkę? Jak wygląda 11 kolejki?

Baala 19.04.2009 22:32

Z naszych tylko Marcelo, na prawej obronie w dodatku.

lodecki 19.04.2009 22:52

a ja mysle ze ani mecz Legia-Lech, ani Wisla-Legia nie wyłoni mistrza, owszem da odpowiedz na pytanie kto jest bardzo blisko tytulu, mysle ze najwazniejsze beda mecze z walczacymi o utrzyanie ogórasami. ich pojedziemy to bedzie dobrze.

Robek 19.04.2009 23:14

[quote=lodecki;711710]a ja mysle ze ani mecz Legia-Lech, ani Wisla-Legia nie wyłoni mistrza,

napewno nie wyłoni tylko da odpowiedz kto sie bedzie jeszcze liczyl w walce o MP

kreseq 20.04.2009 01:32

Ja osobiscie poczekam na mecz Wisla-Legia i wtedy bedzie cos wiecej wiadomo. Mecz z Lechem niczego jeszcze nie wyjasni, bo jeszcze troszke meczy do rozegrania i kazdy moze to i owo "wtopic".
Martwia mnie bardziej mecze z druzynami, ktore walcza o utrzymanie.
Mecz z Lechem to po prostu kolejny mecz z druzyna ktora ostatnio gra najwiekszy piach jesli chodzi o kluby ktore walcza o MP.

PS: Kasprzik to najwiekszy burak jakiego widzialem ostatnimi czasy. Fajna byla tez akcja z jego tekstami na NK, o ile to nie byl fotomontarz :P Tak czy inaczej Grzegorz "whit my love" Kasprzik sie zagotowal w wywiadach. Inna sprawa ze "latajace gwozdzie" to juz patologia ;)

Marszałek 20.04.2009 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 711728)
Mecz z Lechem to po prostu kolejny mecz z druzyna ktora ostatnio gra najwiekszy piach jesli chodzi o kluby ktore walcza o MP.
)

Dla Was to mecz jak każdy a zaraz Amica wylezie z tekstami derby Polski:). To,że tak grają chyba nikogo nie zaskakuje,wszak każdy zespół prowadzony przez Smudę rundę wiosenną gra fatalnie.

Maciuś 20.04.2009 09:22

Smuda to niezly trener ale ewidentnie widac tez wady: przygotowanie fizyczne zawodnikow na wiosne oraz trzymanie sie nazwisk. Gra praktycznie tym samym ustawieniem i tym samym skladem, nie potrafi reagowac na zmieniajace sie warunki. Kazdy zespol (nawet te z dolu tabeli) juz rozczytal taktyke Lecha. Ja tam sie nie zmartwie jesli Smuda podpisze nowy kontrakt. Co z tego ze Lech ma mnostwo mlodziezy skoro Smuda nie potrafi takich graczy odpowiednio wprowadzic do gry. Stilicia czy Lewandowskiego (czyli mlodzieniaszkow) dostal gotowych od razu do pierwszego skladu. Ja tam bym w zyciu nie zamienil Skorzy na Smude chociaz nasz trener tez ma pare odchylow :)
Tak jak pisalem juz wczesniej, Lech przegral jjuz swoja szanse na mistrza bo Smuda sie troche pogubil. Mieli 5 pkt przewagi a teraz juz 1 pkt w plecy, coraz gorzej im idzie.
My musimy grac swoje.

7 kotów 20.04.2009 09:30

Przeciez gdyby LKS nie mial Wyparly tylko powiedzmy Cabaja, to by wczoraj dostali z 7:0 i ci co dzis pisza o fatalnej grze Lecha pisaliby ze jest w zajebistym gazie.

Grisza1 20.04.2009 09:46

Zajebisty gaz Lecha?
Zwycięstwo z Bełchatowem w 90 minucie, szczęsliwe 1:0 z Jagą, remis z Górnikiem po samobóju Strąka w 90 minucie, remis z Arką, remis z nami uratowany w końcówce, megaszczęsliwe zwycięstwo w Gliwicach po bramce w 93 minucie, remis z ŁKS po golu w 92 minucie.

3 zwycięstwa bardzo szczęśliwe, trzy remisy w tym dwa remisy bardzo szczęsliwe...

Ot, cały gaz Lecha....

Pablo84 20.04.2009 09:52

Jak wczoraj zobaczyłem w skrócie to co robi Wyparło, to aż własnym oczom nie mogłem uwierzyć.
Gdyby nie on, "golek z worami" by się na dobre rozwiązał i nie bylibysmy w tak świetnych nastrojach. :lol:

7 kotów 20.04.2009 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 711801)
Zajebisty gaz Lecha?
Zwycięstwo z Bełchatowem w 90 minucie, szczęsliwe 1:0 z Jagą, remis z Górnikiem po samobóju Strąka w 90 minucie, remis z Arką, remis z nami uratowany w końcówce, megaszczęsliwe zwycięstwo w Gliwicach po bramce w 93 minucie, remis z ŁKS po golu w 92 minucie.

3 zwycięstwa bardzo szczęśliwe, trzy remisy w tym dwa remisy bardzo szczęsliwe...

Ot, cały gaz Lecha....

Umiesz czytac ze zrozumieniem ?

mic 20.04.2009 11:55

A co takiego wielkiego zrobil Wyparlo ? Poza tym ze stal w srodku bramki i wszystkie pilki lecialy prosto w niego ?

7 kotów 20.04.2009 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 711837)
A co takiego wielkiego zrobil Wyparlo ? Poza tym ze stal w srodku bramki i wszystkie pilki lecialy prosto w niego ?

Wiedziec w ktorym miejscu stac tez trza umiec.
Naszemu Pawelkowi takie mecze sie nie trafiaja. Wyparle tak.

1q2 20.04.2009 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 711792)
Tak jak pisalem juz wczesniej, Lech przegral jjuz swoja szanse na mistrza bo Smuda sie troche pogubil. Mieli 5 pkt przewagi a teraz juz 1 pkt w plecy, coraz gorzej im idzie.
My musimy grac swoje.

E tam.Utrudnili sobie sprawę jednak jak wygrają w Niedziele znów będą faworytem.Lecha by można spisać na straty gdyby reszta grała jakoś nadzwyczajnie a tak nie jest

7 kotów 20.04.2009 15:23

A propos Amiki i tej jej gry do konca.
Przypomne ze w zeszlym sezonie przepierdzielili puchary w ostatniej kolejce ze slabym LKS. I to u siebie. Teraz przepierdzielaja niemal pewne mistrzostwo. Przeciez mieli kilka punktow przewagi, mecz z Wisla u siebie. Powinni jechac do Warszawy przyklepac tytul i dograc sezon na luzie ratujac w ostatniej kolejce obrzezany wstyd zza Blon.
Mam nadzieje ze Legia ich zdemoluje. A nerwowe podrygi Smudy spowoduja rozdeptanie ratujacych sie przed spadkiem ickow, co i tak Amice nie pomoze, bo Wisla po przyjacielskim rozwalcowaniu Slaska zostanie MP.

AYALA 20.04.2009 15:44

w Warszawie zagra Rengifo i Murawski od pierwszej minuty.Peruwiańczyka uważam nawet lepszego zawodnika od Lewandowskiego.Dla Wisełki najlepszy byłby w tym meczu remis.

W niebezpiecznym gazie jest też PGE Bełchatów,6 punktów straty w obecnej formie drużyny Ulatowskiego nie jest nie do odrobienia na 6 kolejek przed końcem

Proud 20.04.2009 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 711917)
...bo Wisla po przyjacielskim rozwalcowaniu Slaska zostanie MP.

znając Tarasiewicza, to nie byłbym tego taki pewien:)...choć z całą pewnością mogę stwierdzić, jeśli o Mistzostwie decydowałaby ostatnia kolejka, Wisła byłaby tak zmotywowana, że Śląsk nie musiałby się "podkładać"

Wojtas 20.04.2009 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 711926)
w Warszawie zagra Rengifo i Murawski od pierwszej minuty.Peruwiańczyka uważam nawet lepszego zawodnika od Lewandowskiego.Dla Wisełki najlepszy byłby w tym meczu remis.

W niebezpiecznym gazie jest też PGE Bełchatów,6 punktów straty w obecnej formie drużyny Ulatowskiego nie jest nie do odrobienia na 6 kolejek przed końcem

Tez jestem za remisem, oczywiscie zakładając ze w piatek ogolimy Zabrze.

W Warszawie szykuje sie super meczyk ,juz widze to 'ciśnienie" kibiców Amiki jacy to oni nie sa Anty -Legia :lol:

Ayala ,slusznie tez uwazam ze dalej trzeba uważac na "tyły" tam PGE i Dysko-Polo ,choc niewiem kto bedzie chcial ich trenowac,chyba juz tylko moi ulubieni trenerzy Albin Mikulski albo Miecio Broniszewski :lol:

kreseq 20.04.2009 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 711951)

Ayala ,slusznie tez uwazam ze dalej trzeba uważac na "tyły" tam PGE i Dysko-Polo ,choc niewiem kto bedzie chcial ich trenowac,chyba juz tylko moi ulubieni trenerzy Albin Mikulski albo Miecio Broniszewski :lol:

Okuka chcialby powrotu do Warszawy wiec moze by Polonie trenowal :lol; w koncu to Warszawa ;)

Co do PGE...nie, raczej spuchna chlopki i zalicza ze dwie wtopy. Predzej "Polonia", tyle ze tam nowy trener pewnie bedzie chcial wdrazac "mysl trenerska" po swojemu, a wiemy ze na naszym ligowym podworku wyglada to jak zwykle ;)

Gwiaździsty 20.04.2009 16:36

Kiedyś w ostatniej kolejce odebraliśmy Śląskowi we Wrocławiu tytuł MP, samemu grając o pietruszkę. Śląskowi wystarczał remis aby zostać MP. Pełny stadion, orkiestra. Kilka minut do końca Wisła prowadzi 1:0, karny dla Śląska i ....nasz bramkarz broni. Nie chciałbym w życiu przeżyć kiedyś coś takiego co przeżyli wrocławianie. Mistrzem Polski został wtedy Widzew, który grał w Chorzowie i Wisła na tacy podarowała mu tytuł.

Do końca zostało kilka kolejek. Serce chce, ale patrząc na styl gry Wisły to tak naprawdę nic się nie zmieniło. Gdyby nie cudo bramka Marcelo to byłoby partaczenie okazji jak w Bytomiu, Bełchatowie. Nie widać w naszych grajkach tego zacięcia, ze zdają sobie sprawę że MP jest dla nich o wyciągnięcie ręki.

manson777 20.04.2009 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 711958)
Kiedyś w ostatniej kolejce odebraliśmy Śląskowi we Wrocławiu tytuł MP, samemu grając o pietruszkę. Śląskowi wystarczał remis aby zostać MP. Pełny stadion, orkiestra. Kilka minut do końca Wisła prowadzi 1:0, karny dla Śląska i ....nasz bramkarz broni. Nie chciałbym w życiu przeżyć kiedyś coś takiego co przeżyli wrocławianie. Mistrzem Polski został wtedy Widzew, który grał w Chorzowie i Wisła na tacy podarowała mu tytuł.

ten mecz o którym piszesz był uczciwy
inaczej
o czym mówił swego czasu sam wielki
Kapka Zdzisław

Ogryzek 20.04.2009 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 711964)
ten mecz o którym piszesz był uczciwy
inaczej
o czym mówił swego czasu sam wielki
Kapka Zdzisław

Był uczciwy inaczej - bo piłkarze Śląska myśleli że "kupili" mecz a Wiślacy zagrali na serio biorąc pieniądze wcześniej od Widzewa. Podobno potem oddali piłkarzom Śląska pieniądze:D

Gdyby Śląsk zagrał od początku o zwycięstwo a nie liczył na "uczciwość" naszych kopaczy.... sami sobie winni.

Mam nadzieje że dzisiaj nie będzie już takich "ustawianek"

Grisza1 20.04.2009 16:58

http://futbolnet.pl/wiadomosci/polon...ka-nie-zwolnil

http://ksppolonia.pl/web/index.php?typ=news&id=250

A jednak zostaje :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl