Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Uran235 11.06.2010 20:05

Wujek Uran o Kujawie pisał już po sezonie 2007/2008, ale... od tamtej pory sporo się zmieniło. Kujawa nie dostał się do składu ŁKS-u tak szybko jak powinien, zmarnował w zasadzie pół sezonu. Następnie degradacja ŁKS-u i przymusowa odsiadka w 1. lidze gdzie chłopak nie rozwijał się optymalnie. Zamiast dwóch sezonów w ekstraklasie ma pół, 22 lata w metryce... Chłopak ma potencjał, ale obawiam się, że mógł stracić już zbyt wiele czasu aby w pełni wykorzystać swój talent. Spójrzmy prawdzie w oczy, w Wiśle miejsca za piękne oczy nie dostanie, a szanse na to, że przebije się do pierwszego składu są nieduże. Względnie dobrą opcją mogłoby być podpisanie kontraktu i natychmiastowe roczne wypożyczenie do Polonii Bytom( brakuje im napastników, szczególnie dobrych). Tylko w takim wypadku i tylko jeżeli chłopak jest do wyjęcia za grosze, to ryzyko niepowodzenia jest akceptowalne w stosunku do ewentualnych korzyści( chłopak tak czy tak powinien być lepszy od Ćwielonga, czyli przynajmniej zyskamy niezłego rezerwowego na ligę).

pawelwislak 11.06.2010 20:33

Jak ktoś mi mówi że wolałby siedzieć w poznaniu i tam grać we "wspaniałym" polskim klubie i zarabiać 200tys E rocznie ( koło 0,8 mln zł) a wyjechać do Aten gdzie ćwiczyć z profesjonalnym sztabem(uciec od PZPN byle dalej) grać z zawodnikami o poziomie nieporównywalnie lepszym niż w naszej ekstraklasie i kosić po 600tys E rocznie (czyli lekką ręką 2,5 mln zł) już pomijając aspekty klimatu i ogólnie środowiska to śmiem twierdzić że żadna racjonalna rozmowa z taką osobą nie ma sensu!! Bo pomimo tego że ciężko mi sobie wyobrazić bańkę polskich nowych tak zawód to zawód i różnica w zarobkach na poziomie o 100-200% więcej robi swoje !! to nie jest 20-30 % a prawie 3krotne zarobki 3sezony za granicą to finansowe 9 w Polsce!! Dziękuje dobranoc!

arti 11.06.2010 22:04

Racja.tym bardziej zadziwiającą sprawą było zatrzymanie w Wiśle przez ładnych parę lat składu z Żurawiem,Frankiem,Szymkiem,Głową,Baszczem,Mauro.al e..odbiegliśmy chyba nieco..zbymak,maci0s-macie jakieś gorące newsy?prosiemy...

zbymak 11.06.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 912500)
Racja.tym bardziej zadziwiającą sprawą było zatrzymanie w Wiśle przez ładnych parę lat składu z Żurawiem,Frankiem,Szymkiem,Głową,Baszczem,Mauro.al e..odbiegliśmy chyba nieco..zbymak,maci0s-macie jakieś gorące newsy?prosiemy...

Maci0s jest na urlopie a jak cos bedzie konkretnego to sie napisze

Chesteroski 12.06.2010 08:19

Tak bardziej z fiction, Stachowiakowi kończy się z czerwcem kontrakt w Odrze, pamiętam go ze świetnych występów zanim ściągnięto Onyszkę i myśle, że byłby to pewniejszy drugi bramkasz niż Juszczyk.

Proud 12.06.2010 08:24

Jeśli chodzi o tego bramkarza z Serbii, dostałem priva od pewnego forumowicza że Wisła go podpisała jeszcze przed informacjami w prasie na jego temat:) czyli coś musiało być na rzeczy.

Nie będę pisał, jaki to forumowicz, jak będzie chciał to się sam ujawni :) jeśli transfer dojdzie do skutku to Kolego gratuluję info :)

zbymak, maci0s, wiecie coś na ten temat?

ps: mam nadzieję że wspomniany Forumowicz nie obrazi się że to napisałem, ale w tym zamęcie z bramkarzami już nie mogłem wytrzymać :)

grzesiek632 12.06.2010 09:17

Milan Jovanic

Data urodzenia: 31 Lipiec 1985
Miejsce urodzenia: Novi Sad, Serbia
Wzrost: 188 cm
Waga: 81 kg
Pozycja: Bramkarz

Kariera:
2002–2004 - FK Veternik ( 38 występów )
2005–2006 - Perth Glory ( 1 występ )
2006–2009 - FK Novi Sad ( 62 występy )
2009 - Spartak Subotica ( 29 występów )

Bramkarz młodzieżowych reprezentacji Serbii.
Debiut w seniorskiej reprezentacji: 7 kwietnia 2010

Wideo:
- http://www.youtube.com/watch?v=1pnc2ytQHYg
- http://www.youtube.com/watch?v=yqBjaDaXLKo

Sprowadzenie Jovanicia pewnie wyklucza sprowadzenia jakiegoś innego bramkarza. Bo nie sądzę żeby zawodnik za którego Wisla zpłaciła 400 tys euro siedział na ławce.

Piettras 12.06.2010 09:41

Teraz wystarczy tylko sprowadzić z wolnego transferu Bartosza Białkowskiego na drugiego bramkarza i sprzedać Pawełka i problem z obsadzeniem pozycji golkipera mamy z głowy. Czekam na więcej!! :)

grzesiek632 12.06.2010 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piettras (Post 912613)
Teraz wystarczy tylko sprowadzić z wolnego transferu Bartosza Białkowskiego na drugiego bramkarza i sprzedać Pawełka i problem z obsadzeniem pozycji golkipera mamy z głowy. Czekam na więcej!! :)

Fajnie by było gdyby drugim bramkarzem został Navas. Będzie daromowy prawdopodobnie 30 czerwca.
Pożyjemy zobaczymy;)

bearex 12.06.2010 09:49

Sobiech i Sadlok podobno mają iść do Polonii W bo przebiła Lecha.
Wątpie więc że będziemy się licytowali z Wojciechowskim. A szkoda.

tormenthor 12.06.2010 10:00

Pomimo, że nie lubię zarówno Mariusza Lewanodwskiego, a także Smolarka, to jednak może warto byłoby się nimi zainteresować. Lewandowskie jest ograny i ma charakter, podobno jest w stanie rozwiązać swój kontrakt z Szachtarem. W obliczu odejścia Głowackiego mógłby zastąpić Arka na stoperze. Smolarek myślę, że odbudowałby się w Wiśle, a przecież ten zawodnika w formie to klasa europejska.

Kordel_Walker 12.06.2010 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 912628)
Pomimo, że nie lubię zarówno Mariusza Lewanodwskiego, .

W sumie dobry pomysł. Podchody pod niego robiła Jagiellonia, więc chyba i nas stać..

MCX 12.06.2010 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 912628)
Lewandowskie jest ograny i ma charakter, podobno jest w stanie rozwiązać swój kontrakt z Szachtarem.

http://www.stawiam.com/beta/czytaj/n...powiedzia.html

No ma charakter, nie ma co...

Naprawdę chcielibyście kogoś takiego?

Bez żartów!

Kordel_Walker 12.06.2010 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 912666)
http://www.stawiam.com/beta/czytaj/n...powiedzia.html

No ma charakter, nie ma co...

Naprawdę chcielibyście kogoś takiego?

Bez żartów!

Pazerny na kase jak 99,999% piłkarzy i ludzi w ogóle. Wolał bym jego niż Sadloka czy Glika za te same pewnie pieniądze. Jedyną jego wadą jest wiek..Nigdy nie byłem zwolennikiem sprowadzania starszych zawodnikow i w dodatku Polaków ale poprzez mecze reprezentacji utkwił mi w pamięci jako solidny piłkarz.

IncognitoTSW 12.06.2010 11:08

Zawsze był kiepski. Ładował z 30 metrów co się dało i nigdy nie trafiał.

TSW06 12.06.2010 11:14

Mariusz Lewandowski? no nie wiem jak dla mnie to on był takim przedstawicielem starej szkoły defensywnych pomocników w Polsce, czyli odbierz i łup do przodu. do tego jest stary i pewnie chciałby wysokiego kontraktu. 3 x nie

Fantomas 12.06.2010 18:38

Prowadzimy negocjacje jak pisałem w temacie Polityka Transferowa - w kwestii obrońców z zawodnikami z ligi brazylijskiej (zastępstwo za Głowę, prawy obrońca ewentualnie lewy) - prawdopodobnie któryś w przyszłym tygodniu pojawi się w Krakowie na testach medycznych...

Co do napastnika zrezygnowano z polskich kandydatów - szukamy w Portugalii, Serbii i Chorwacji (w tym wypadku jakiś konkretów nalezy się spodziewać dopiero podczas zgrupowania w Niemczech...

Poza tym wyselekcjonowano grupę zawodników których będziemy testować w najbliższym czasie - są to głównie młodzi zawodnicy....

zbymak 13.06.2010 13:39

Dobra panowie krótko i na temat.Mam nadzieje ,że ci kibice co czuli sie zawiedzeni ,że pisałem o niespodziance dla kibiców w tym tygodniu zrozumieja male przesunięcie w terminie.Tak więc jak już sie nic nie zmieni jutro o godz.15 jest konferencja prasowa na R22 i ma być zaprezentowany Jovanic .Dla tych co sie cieszą i wierzyli mam jeszcze jedna informacje.Nie jest to ostatnia niespodzianka w tym tygodniu a nie wykluczone ,że będą takie jeszcze 3 niespodzianki.Glowa niestety nas opuszcza a w jego miejsce jest rozważany wariant zastępczy Glik-Sadlok .To tyle co miałem i mogłem wam przekazać.

piter116 13.06.2010 13:45

Ciekawe jak zakończy się temat Djurovskiego, jeżeli w ogóle taki temat był. Trudno uwierzyć, by nasi działacze byli w stanie zapłacić prawie milion euro za pomocnika.

rafalek 13.06.2010 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 913210)
Dobra panowie krótko i na temat.Mam nadzieje ,że ci kibice co czuli sie zawiedzeni ,że pisałem o niespodziance dla kibiców w tym tygodniu zrozumieja male przesunięcie w terminie.Tak więc jak już sie nic nie zmieni jutro o godz.15 jest konferencja prasowa na R22 i ma być zaprezentowany Jovanic .Dla tych co sie cieszą i wierzyli mam jeszcze jedna informacje.Nie jest to ostatnia niespodzianka w tym tygodniu a nie wykluczone ,że będą takie jeszcze 3 niespodzianki.Glowa niestety nas opuszcza a w jego miejsce jest rozważany wariant zastępczy Glik-Sadlok .To tyle co miałem i mogłem wam przekazać.

Pozwól, że zapytam o to, czy jutro na tej konferencji z Jovanicem już ktoś będzie czy to kwestia kolejnych dni? Oczywiście nie wymagam od Ciebie dokładnych dat ani godzin, ale tak z ciekawości pytam.

Wiesz jeszcze może chociaż o jakie pozycje chodzi w tych trzech niespodziankach?

Pozdrawiam!

zbymak 13.06.2010 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 913246)
Pozwól, że zapytam o to, czy jutro na tej konferencji z Jovanicem już ktoś będzie czy to kwestia kolejnych dni? Oczywiście nie wymagam od Ciebie dokładnych dat ani godzin, ale tak z ciekawości pytam.

Wiesz jeszcze może chociaż o jakie pozycje chodzi w tych trzech niespodziankach?

Pozdrawiam!

Z tego co wiem jutro tylko bedzie Jovanic ale to jest informacja na dziś i do jutra może cos sie jeszcze zmienić.Korzystając z okazji prosze nie piszcie do mnie na priv z pytaniami ; kto bedzie ,z jakiego kraju ,na jaka pozycje itp.To co moglem wam zdradzić na obecną chwile to napisałem a nie bede podawł informacji ktore sa narazie pewne na 80%

royalmichael 13.06.2010 15:00

To jeszcze jedną rzecz możesz zdradzić ;) "Niespodzianki" gotówkowe czy z kartą w ręku?

verczett 13.06.2010 15:14

zbymak, tylko jedno pytanie do Ciebie odnośnie tego, co pisałeś kilka dni temu. Że Durovski ma w tym tygodniu przylecieć na badania medyczne. Przyleciał? W ogóle ta sprawa dalej jest aktualna?

Kolego poniżej, poluzuj łydkę. Jakbyś nie zauważył, nie piszczę tutaj jak inni: "zbymak, kiedy będą transfery?", "Maci0s. kogo kupimy?". Chciałem tylko wiedzieć, czy to o czym pisał kilka dni temu w tym temacie zbymak okazało się prawdą. Mam nadzieję, że to Cię choć troszkę uspokoiło.

63.5 Kg 13.06.2010 15:28

CZytac umiecie??

Pisze tylko pewne info i koniec...

Zbymak to a zbymak tamto...kur...jestescie nudni az do przesady.

masterlag 13.06.2010 15:51

Mam nadzieję, że z pary Glik-Sadlok przyjdzie ten drugi.

Co do tematu można popatrzeć i popytać o niektórych graczy RPA np. Nie wszyscy są jak Steven P., że grają w Premier League i kto wie może by się zgodzili przyjść do Wisły. Można też na tym mundialu popatrzeć na inne słabsze reprezentacje i na graczy w nich grających. ;) Czemu by nie?

No dobra, to koniec marzeń, mam nadzieję, że przybędzie jakiś porządny napastnik...

Acapelo 13.06.2010 16:56

Osobiście chciałbym żeby sprzedali Głowę, Kowalskiego i Pawełka (zejście z kontraktu+ 100tys Euro moze by dostali jeszcze).
Chciałbym żeby przyszedł Jovanic pewnie z 300tys Euro Sadlok pewnie z 600tys Euro Durovski pewnie z 700tys Euro + młody napadzior i prawy obronca
Razem potrzebowaliby z 3 mil Euro z czego blisko połowa byłaby z transferow z klubu. Realne.

cinekw 13.06.2010 17:04

@Acapelo

Tylko zauważ, że jesli chcemy Sadloka prawdopodobnie musimy kupić też Sobiecha i wyjdzie dużo więcej. :/

Sancezz 13.06.2010 17:39

Djurovski na 99% nie będzie grał w Wiśle. a 600tys euro za Sadloka byłoby jakąś kpiną. za 450tys to przyszedł ofensywny pomocnik, reprezentatnt swojego kraju Kirm.

WalkerLukeTS 13.06.2010 17:41

Ciekaw jestem jak będzie wyglądał przyszły tydzień...jeśli zbymak ma rację to byłoby super. Tylko obawiam się jednej rzeczy, którą mieliśmy w wakacje ubiegłego roku. Odszedł Baszczu i Zieniu, a naszymi transferami do klubu byli "tylko" zawodnicy którzy mieli ich zastąpić. Nic ponadto. A przeciez to nie wzmocniło Wisły.

ZBYMAK: jeśli można, czy tam jest jakiś skrzydłowy lub napastnik? ( w tych niespodziankach ;P)

Ale tak głownie to chciałem napisać o zawodnikach z Ghany. Podczas dzisiejszej transmisji komentator zwrócił uwagę na to że w ekipie są mistrzowie świata z 2009 z reprezentacji U-20. Niektórzy wciąż grają w Ghanie. Może by tak któregoś z nich chwycić?? No cóż....marzenia:D

Sancezz: Skad wiesz ze Djurovski nie bedzie grał w Wiśle...?

sessegnon 13.06.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WalkerLukeTS (Post 913328)
Ale tak głownie to chciałem napisać o zawodnikach z Ghany. Podczas dzisiejszej transmisji komentator zwrócił uwagę na to że w ekipie są mistrzowie świata z 2009 z reprezentacji U-20. Niektórzy wciąż grają w Ghanie. Może by tak któregoś z nich chwycić?? No cóż....marzenia:D

Najbardziej utalentowani zostali sprowadzeni przez najlepsze europejskie kluby (Adiyah-krol strzelcow MŚ U-20 gra w Milanie), a ci z ławki rezerwowych nie koniecznie muszą prezentować odpowiedni poziom (Kassenu był na testach w Legii i wrócił tam skąd przybył...)

Glova91 13.06.2010 18:38

Byc odstrzelonym na testach w Legii to akurat dobra rekomendacja dla zawodnika hehe. Tego ruska co gra w Levatywie Tallin klub z Łazienkowskiej odesłał po testach/treningach, a on jest napewno lepszy niz Ci Grzelaki i Mieciele.
Co do Glika, to jak ja to mowie...kleska! Chlopak drewniany, malo zwrotny i malo dynamiczny. W meczu z Hiszpanami mogl wyleciec jakos na poczatku meczu. Iniesta(chyba) mial pilke na lewej, a on zlapal ich pilkarza za koszulke (napastnika w okolicach naszego pola karnego) i zaczal nim targac jak "szmata", jak by tamten sie przewrocil to czerwona jak nic. Co najlepsze to bylo bez piłki! Nie wiem czy to jest gdzies na necie, ale ktos kto uwaznie ogladał ten pogrom to powinien skojarzyc ta sutuacje. Jak to zobaczylem, to stwierdzilem, ze chlopak ma cos z glowa hehe.
Sadlok? Jezeli bylby obcokrajowcem to szkoda, na niego kasy, bo takich to na peczki sa, ale Polak, wiec to troszke za nim przemawia.
Sobiech? Ciekawy młody napastnik, ale kto wie czy nie krol jednej rundy. Bardziej niz, on podoba mi sie gra Micanskiego. "Czibamba" jest blisko Legii, a pozatym on jakis taki dziki jest...
Kierunek dla nas to Segunda B, i gleboka lawka zespolow z Primiera Division.

tomaso 13.06.2010 19:44

tu link do transmisji meczu Barcy athletic tam gra ten gosc przymierzany do Wisly:
http://www.fcbarcelona.cat/web/caste...cions2010.html

Salman17 13.06.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glova91 (Post 913376)
Byc odstrzelonym na testach w Legii to akurat dobra rekomendacja dla zawodnika hehe. Tego ruska co gra w Levatywie Tallin klub z Łazienkowskiej odesłał po testach/treningach, a on jest napewno lepszy niz Ci Grzelaki i Mieciele.

Chodzi Ci o Nikite Andrejev'a , który przeszedł z Levadi do Almerii.....

Glova91 13.06.2010 21:47

Dokładnie tak:) Panie Salman17, choc nie wiedzialem, ze juz odszedl z Tallina. Na Legie za slaby byl no ale coz...
W Legii sie wyroznił tylko tym, ze komus łeb rozwalił na treningu.
A wracajac do tematu, to dzieje sie tak jak myslalem, robimy transfery, ale po cichutku i powolutku. Najwazniejsze, ze cos sie dzieje w sprawie transferow.

zbymak 13.06.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 913588)
Ja pamiętam jeszcze Kirma, testy Vaska, Kasperczaka, pozostawienie na stanowisku Skorży, późniejsze zwolnienie Skorży. Nie dam sobie głowy uciąć, ale wydaje mi się, że o czymś jeszcze informowali jako pierwsi.

W żadnym stopniu ich nie wybielam, bo pamiętam też wtopy czyli sprawę z Kowalewskim i Costlym.

Uważam jednak, że jest to normalny portal Wiślacki - ani posiadający gorsze(co niektórzy starają się na siłę udowodnić), ani lepsze(sorry, Panowie) informacje.

Czasem mi się wydaje, że najchętniej byście się pozagryzali. Niedawno jeszcze ataki na Zbymaka i Maci0sa, teraz na wisła-online, ktokolwiek by za nimi nie stał.

Pomijajac fakt ,że dyskusja na ten temat powinna odbywać sie innym temacie chyba Gdybym był bogaty ale poniekad zostałem tutaj wywoałany do odpowiedzi to coś powiem.Nie wiem kto kogo lubi a kto nie i czy ma cos ktoś do kogoś ale wydaje mi sie ,że trochę wygląda to na malą rywalizacje kto pierwszy ten lepszy.Tylko jeśli jakiś portal poda jakieś info i jak sie sprawdzi to jest oki jeśli nie to nikt tego nie wypomina.Teraz może troche powiem jak to wygląda z mojej perspektywy.Jak już kiedyś pisałem nie mam zamiaru zaistniec na tym forum i z nikim sie nie scigam w podawaniu newsow .Jednak już parę razy zaobserwowałem taką rzecz ,że dostaje na priv pytanie o jakiegoś zawodnika i po mojej pozytywnej odpowiedzi po jakimś czasie na pewnych portalach ukazują sie nowe wiadomości o tych pytanych zawodników.Od wczoraj dostałem na priv pytanie od 4 roznych osob o tego samego zawodnika czy wiem kiedy bedzie bo my wiemy itp.Ja wiem ,ze z nim rozmawiamy i jest blisko Wisly ale jak wspomnialem podaje raczej info sprawdzone powiedzmy na 90% pewne.Proponuję zrobić tak podam teraz to nazwisko i cierpliwie poczekamy gdzie i kiedy sie pokaze news i na ktorej Wiślackiej stronce Marko Milinkovic ( FC Koszyce)

koyoot 14.06.2010 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 913608)
kiedy sie pokaze news i na ktorej Wiślackiej stronce Marko Milinkovic ( FC Koszyce)

Blagam cie powiedz, ze jest to fakt ze z nim rozmawiamy :shock: !! I blagam cie potwierdz moje marzenia bysmy z nim podpisali kontrakt!

Billy 14.06.2010 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mikereg (Post 913619)
Jestesmy zajebisci. Nie mamy bramkarza wszyscy placza, mamy bramkarza wszystkim sie cos nie podoba..... bo za cienki bo sie zle zachowal..... trzgedia. Ja sadze tak . koles ma 24 lata i w ostatnim sezonie zostal wybrany najlepszym bramkazem ligi serbskiej wiec sadze ze ma pojecie o graniu na bramce

Bywa.. taka mentalność, dużo ludzi też jest uprzedzona do tego co dzieje się w tym klubie.

Wracając do tematu. Bardzo dobrze, że ściagnęlismy tego bramkarza i mam nadzieję, że pokaże swoją wartość. Jak dla mnie przyszła "Jedynka", ale jak to sie mowi - wszystko wyjdzie w praniu.
Zbymak napisał coś o Marko Milinkoviciu. Troszkę poszperałem i okazuję się, że to może być ciekawy zawodnik. Wszystko ładnie, pięknie tylko brakuje mi Polaków. Wiem, wiem ciężko znaleść wartościowego gracza. Ja jestem jak najbardziej za ściągnięciem Sadloka lub Sobiecha albo Sadloka i Sobiecha. Ktoś mi powie, że pokazali ile są warci w meczu przeciwko Hiszpanii, czyli tyle co nic. Jednak nie od razu Kraków zbudowano i myślę, że trzeba o nich powalczyć.(Oczywiście w przypadku zainteresowania samej Wisły, bo ja sobie mogę mówić żeby przyszli :P) Taki Głowacki też kiedyś był takim Sadlokiem, a Żurawski, Sobiechem. Przychodząc do Wisły uważam, że rozwinęliby się w ogromnym stopniu na przełomie następnych sezonów.
Ale... ciekawym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie tego Senegalczyka w kontekście gry w Pucharach.

koyoot 14.06.2010 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 913628)
Zbymak napisał coś o Marko Milinkoviciu. Troszkę poszperałem i okazuję się, że to może być ciekawy zawodnik. Wszystko ładnie, pięknie tylko brakuje mi Polaków. .

P****ol polakow:P ten mlodzian naprawde bedzie w niedlugim czasie bardzo dobrym pilkarzem. Milinkovic to taki lewonozny Blaszczykowski(z jego charakterem, a nie np. Grosickiego). Bradzo szybki, dobry technicznie i charakteryzujacy sie czyms co rzadko spotykane u pilkarzy w jego wieku czyli dojrzalosc gracza a takze cos co tylko niektorzy pilkarze maja cos takiego czyli instynkt pilkarza. Jesli jego uda sie pozyskac to bede bardzo szczesliwy bo to moze byc odpowiednik Kosowskiego, ktorego nam tutaj brakuje. Oczywsice tylko pod wzgledem sportowym niestety bo w innym wzgledzie mu na to szatnia nie pozwoli.

Dodatkowo Koszyce nie wyceniaja go na wiecej niz 750 tysiecy euro(przynajmniej tak bylo jeszcze 3 miechy temu...).

Ale to tak OT.

Billy 14.06.2010 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 913629)
P****ol polakow:P ten mlodzian naprawde bedzie w niedlugim czasie bardzo dobrym pilkarzem. Milinkovic to taki lewonozny Blaszczykowski(z jego charakterem, a nie np. Grosickiego). Bradzo szybki, dobry technicznie i charakteryzujacy sie czyms co rzadko spotykane u pilkarzy w jego wieku czyli dojrzalosc gracza a takze cos co tylko niektorzy pilkarze maja cos takiego czyli instynkt pilkarza. Jesli jego uda sie pozyskac to bede bardzo szczesliwy bo to moze byc odpowiednik Kosowskiego, ktorego nam tutaj brakuje. Oczywsice tylko pod wzgledem sportowym niestety bo w innym wzgledzie mu na to szatnia nie pozwoli.

Dodatkowo Koszyce nie wyceniaja go na wiecej niz 750 tysiecy euro(przynajmniej tak bylo jeszcze 3 miechy temu...).

Troszkę źle mnie zrozumiałeś. Jak najbardziej jestem za przyjściem tego zawodnika tylko mi brakuje inwestowania w naszych, polskich piłkarzy. Oczywiście żebym chciał tego Milinkovicia, ale przynajmniej ze dwóch wartościowych graczy z naszego kraju. Niech będzie chociaż równowaga :P

tramp 14.06.2010 00:18

Jeżeli chodzi o Milinkovicia:

http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs

Rzeczywiście wydaje się ciekawym zawodnikiem. Raczej ciiężko mu odebrac piłkę, jest waleczny, potrafi niekonwencjonalnie zagrac. W swojej drużynie pewnie taki Messi - na miarę Koszyc, oczywiście - wybiegany, młody, dobry technicznie. Wydaje się że robi sporo wiatru. Do młodzieżówki na ładne oczy się pewnie tez nie dostał. Z drugiej strony statystyki na kolana nie powalają... Ciieszyłoby gdybyśmy się nim rzeczywiście interesowali, lepiej miec na oku takiego młodego wilczka niż Makinwy myślące głównie o tym gdzie więcej kasy wyciupac zanim kariera zacznie się chylic ku końcowi.

Co do bramkarza to też nie widzę problemu. Jesteśmy zdaje się pierwszym poważnym klubem w jego karierze, jeżeli taki Isajlovic gra przed nim w reprze a gra w Zagłębiu to dla Jovanicia propozycja z Wisły jest ogromną szansą. Pod jakimś wrażeniem klubu jest na pewno. Gest nie bezzasadny, choc może na wyrost, ale nie ma się czego czepiac. Dajmy mu szansę grą i zaangażowaniem udowodnic że te gesty nie są puste. Facet był najlepszym bramkarzem w Serbii, zajął ze swoją prowincjonalną drużyną 4 miejsce przy wielu głosach że miał w tym sukcesie spory udział... ogórek to nie jest.

edit:

W ogóle cieszy że w transferach coś jakby drgnęło. Interesujemy się poważnymi graczami, z jakimś potencjałem, a jeżeli prawdą jest że uprzedziliśmy Partizan to pozytywnie świadczy o powolnym przełamywaniu organizacyjnej niemocy która nas cechowała przez ostatnie miesiące. Nie wiem czy jakakolwiek w tym zasługa niezatapialnego Zdzisia, nowego prezesa czy kogokolwiek innego ale modlę się żeby to był początek jakiejś trwalszej tendencji. Parę dobrych transferów, nowy stadion i daj Panie Boże umiejętności Kasperczaka w ustawianiu ofensywnej gry i będziemy w stanie wrócic na należne nam miejsce...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl