![]() |
Wujek Uran o Kujawie pisał już po sezonie 2007/2008, ale... od tamtej pory sporo się zmieniło. Kujawa nie dostał się do składu ŁKS-u tak szybko jak powinien, zmarnował w zasadzie pół sezonu. Następnie degradacja ŁKS-u i przymusowa odsiadka w 1. lidze gdzie chłopak nie rozwijał się optymalnie. Zamiast dwóch sezonów w ekstraklasie ma pół, 22 lata w metryce... Chłopak ma potencjał, ale obawiam się, że mógł stracić już zbyt wiele czasu aby w pełni wykorzystać swój talent. Spójrzmy prawdzie w oczy, w Wiśle miejsca za piękne oczy nie dostanie, a szanse na to, że przebije się do pierwszego składu są nieduże. Względnie dobrą opcją mogłoby być podpisanie kontraktu i natychmiastowe roczne wypożyczenie do Polonii Bytom( brakuje im napastników, szczególnie dobrych). Tylko w takim wypadku i tylko jeżeli chłopak jest do wyjęcia za grosze, to ryzyko niepowodzenia jest akceptowalne w stosunku do ewentualnych korzyści( chłopak tak czy tak powinien być lepszy od Ćwielonga, czyli przynajmniej zyskamy niezłego rezerwowego na ligę).
|
Jak ktoś mi mówi że wolałby siedzieć w poznaniu i tam grać we "wspaniałym" polskim klubie i zarabiać 200tys E rocznie ( koło 0,8 mln zł) a wyjechać do Aten gdzie ćwiczyć z profesjonalnym sztabem(uciec od PZPN byle dalej) grać z zawodnikami o poziomie nieporównywalnie lepszym niż w naszej ekstraklasie i kosić po 600tys E rocznie (czyli lekką ręką 2,5 mln zł) już pomijając aspekty klimatu i ogólnie środowiska to śmiem twierdzić że żadna racjonalna rozmowa z taką osobą nie ma sensu!! Bo pomimo tego że ciężko mi sobie wyobrazić bańkę polskich nowych tak zawód to zawód i różnica w zarobkach na poziomie o 100-200% więcej robi swoje !! to nie jest 20-30 % a prawie 3krotne zarobki 3sezony za granicą to finansowe 9 w Polsce!! Dziękuje dobranoc!
|
Racja.tym bardziej zadziwiającą sprawą było zatrzymanie w Wiśle przez ładnych parę lat składu z Żurawiem,Frankiem,Szymkiem,Głową,Baszczem,Mauro.al e..odbiegliśmy chyba nieco..zbymak,maci0s-macie jakieś gorące newsy?prosiemy...
|
Cytat:
|
Tak bardziej z fiction, Stachowiakowi kończy się z czerwcem kontrakt w Odrze, pamiętam go ze świetnych występów zanim ściągnięto Onyszkę i myśle, że byłby to pewniejszy drugi bramkasz niż Juszczyk.
|
Jeśli chodzi o tego bramkarza z Serbii, dostałem priva od pewnego forumowicza że Wisła go podpisała jeszcze przed informacjami w prasie na jego temat:) czyli coś musiało być na rzeczy.
Nie będę pisał, jaki to forumowicz, jak będzie chciał to się sam ujawni :) jeśli transfer dojdzie do skutku to Kolego gratuluję info :) zbymak, maci0s, wiecie coś na ten temat? ps: mam nadzieję że wspomniany Forumowicz nie obrazi się że to napisałem, ale w tym zamęcie z bramkarzami już nie mogłem wytrzymać :) |
Milan Jovanic Data urodzenia: 31 Lipiec 1985 Miejsce urodzenia: Novi Sad, Serbia Wzrost: 188 cm Waga: 81 kg Pozycja: Bramkarz Kariera: 2002–2004 - FK Veternik ( 38 występów ) 2005–2006 - Perth Glory ( 1 występ ) 2006–2009 - FK Novi Sad ( 62 występy ) 2009 - Spartak Subotica ( 29 występów ) Bramkarz młodzieżowych reprezentacji Serbii. Debiut w seniorskiej reprezentacji: 7 kwietnia 2010 Wideo: - http://www.youtube.com/watch?v=1pnc2ytQHYg - http://www.youtube.com/watch?v=yqBjaDaXLKo Sprowadzenie Jovanicia pewnie wyklucza sprowadzenia jakiegoś innego bramkarza. Bo nie sądzę żeby zawodnik za którego Wisla zpłaciła 400 tys euro siedział na ławce. |
Teraz wystarczy tylko sprowadzić z wolnego transferu Bartosza Białkowskiego na drugiego bramkarza i sprzedać Pawełka i problem z obsadzeniem pozycji golkipera mamy z głowy. Czekam na więcej!! :)
|
Cytat:
Pożyjemy zobaczymy;) |
Sobiech i Sadlok podobno mają iść do Polonii W bo przebiła Lecha.
Wątpie więc że będziemy się licytowali z Wojciechowskim. A szkoda. |
Pomimo, że nie lubię zarówno Mariusza Lewanodwskiego, a także Smolarka, to jednak może warto byłoby się nimi zainteresować. Lewandowskie jest ograny i ma charakter, podobno jest w stanie rozwiązać swój kontrakt z Szachtarem. W obliczu odejścia Głowackiego mógłby zastąpić Arka na stoperze. Smolarek myślę, że odbudowałby się w Wiśle, a przecież ten zawodnika w formie to klasa europejska.
|
Cytat:
|
Cytat:
No ma charakter, nie ma co... Naprawdę chcielibyście kogoś takiego? Bez żartów! |
Cytat:
|
Zawsze był kiepski. Ładował z 30 metrów co się dało i nigdy nie trafiał.
|
Mariusz Lewandowski? no nie wiem jak dla mnie to on był takim przedstawicielem starej szkoły defensywnych pomocników w Polsce, czyli odbierz i łup do przodu. do tego jest stary i pewnie chciałby wysokiego kontraktu. 3 x nie
|
Prowadzimy negocjacje jak pisałem w temacie Polityka Transferowa - w kwestii obrońców z zawodnikami z ligi brazylijskiej (zastępstwo za Głowę, prawy obrońca ewentualnie lewy) - prawdopodobnie któryś w przyszłym tygodniu pojawi się w Krakowie na testach medycznych...
Co do napastnika zrezygnowano z polskich kandydatów - szukamy w Portugalii, Serbii i Chorwacji (w tym wypadku jakiś konkretów nalezy się spodziewać dopiero podczas zgrupowania w Niemczech... Poza tym wyselekcjonowano grupę zawodników których będziemy testować w najbliższym czasie - są to głównie młodzi zawodnicy.... |
Dobra panowie krótko i na temat.Mam nadzieje ,że ci kibice co czuli sie zawiedzeni ,że pisałem o niespodziance dla kibiców w tym tygodniu zrozumieja male przesunięcie w terminie.Tak więc jak już sie nic nie zmieni jutro o godz.15 jest konferencja prasowa na R22 i ma być zaprezentowany Jovanic .Dla tych co sie cieszą i wierzyli mam jeszcze jedna informacje.Nie jest to ostatnia niespodzianka w tym tygodniu a nie wykluczone ,że będą takie jeszcze 3 niespodzianki.Glowa niestety nas opuszcza a w jego miejsce jest rozważany wariant zastępczy Glik-Sadlok .To tyle co miałem i mogłem wam przekazać.
|
Ciekawe jak zakończy się temat Djurovskiego, jeżeli w ogóle taki temat był. Trudno uwierzyć, by nasi działacze byli w stanie zapłacić prawie milion euro za pomocnika.
|
Cytat:
Pozwól, że zapytam o to, czy jutro na tej konferencji z Jovanicem już ktoś będzie czy to kwestia kolejnych dni? Oczywiście nie wymagam od Ciebie dokładnych dat ani godzin, ale tak z ciekawości pytam. Wiesz jeszcze może chociaż o jakie pozycje chodzi w tych trzech niespodziankach? Pozdrawiam! |
Cytat:
|
To jeszcze jedną rzecz możesz zdradzić ;) "Niespodzianki" gotówkowe czy z kartą w ręku?
|
zbymak, tylko jedno pytanie do Ciebie odnośnie tego, co pisałeś kilka dni temu. Że Durovski ma w tym tygodniu przylecieć na badania medyczne. Przyleciał? W ogóle ta sprawa dalej jest aktualna?
Kolego poniżej, poluzuj łydkę. Jakbyś nie zauważył, nie piszczę tutaj jak inni: "zbymak, kiedy będą transfery?", "Maci0s. kogo kupimy?". Chciałem tylko wiedzieć, czy to o czym pisał kilka dni temu w tym temacie zbymak okazało się prawdą. Mam nadzieję, że to Cię choć troszkę uspokoiło. |
CZytac umiecie??
Pisze tylko pewne info i koniec... Zbymak to a zbymak tamto...kur...jestescie nudni az do przesady. |
Mam nadzieję, że z pary Glik-Sadlok przyjdzie ten drugi.
Co do tematu można popatrzeć i popytać o niektórych graczy RPA np. Nie wszyscy są jak Steven P., że grają w Premier League i kto wie może by się zgodzili przyjść do Wisły. Można też na tym mundialu popatrzeć na inne słabsze reprezentacje i na graczy w nich grających. ;) Czemu by nie? No dobra, to koniec marzeń, mam nadzieję, że przybędzie jakiś porządny napastnik... |
Osobiście chciałbym żeby sprzedali Głowę, Kowalskiego i Pawełka (zejście z kontraktu+ 100tys Euro moze by dostali jeszcze).
Chciałbym żeby przyszedł Jovanic pewnie z 300tys Euro Sadlok pewnie z 600tys Euro Durovski pewnie z 700tys Euro + młody napadzior i prawy obronca Razem potrzebowaliby z 3 mil Euro z czego blisko połowa byłaby z transferow z klubu. Realne. |
@Acapelo
Tylko zauważ, że jesli chcemy Sadloka prawdopodobnie musimy kupić też Sobiecha i wyjdzie dużo więcej. :/ |
Djurovski na 99% nie będzie grał w Wiśle. a 600tys euro za Sadloka byłoby jakąś kpiną. za 450tys to przyszedł ofensywny pomocnik, reprezentatnt swojego kraju Kirm.
|
Ciekaw jestem jak będzie wyglądał przyszły tydzień...jeśli zbymak ma rację to byłoby super. Tylko obawiam się jednej rzeczy, którą mieliśmy w wakacje ubiegłego roku. Odszedł Baszczu i Zieniu, a naszymi transferami do klubu byli "tylko" zawodnicy którzy mieli ich zastąpić. Nic ponadto. A przeciez to nie wzmocniło Wisły.
ZBYMAK: jeśli można, czy tam jest jakiś skrzydłowy lub napastnik? ( w tych niespodziankach ;P) Ale tak głownie to chciałem napisać o zawodnikach z Ghany. Podczas dzisiejszej transmisji komentator zwrócił uwagę na to że w ekipie są mistrzowie świata z 2009 z reprezentacji U-20. Niektórzy wciąż grają w Ghanie. Może by tak któregoś z nich chwycić?? No cóż....marzenia:D Sancezz: Skad wiesz ze Djurovski nie bedzie grał w Wiśle...? |
Cytat:
|
Byc odstrzelonym na testach w Legii to akurat dobra rekomendacja dla zawodnika hehe. Tego ruska co gra w Levatywie Tallin klub z Łazienkowskiej odesłał po testach/treningach, a on jest napewno lepszy niz Ci Grzelaki i Mieciele.
Co do Glika, to jak ja to mowie...kleska! Chlopak drewniany, malo zwrotny i malo dynamiczny. W meczu z Hiszpanami mogl wyleciec jakos na poczatku meczu. Iniesta(chyba) mial pilke na lewej, a on zlapal ich pilkarza za koszulke (napastnika w okolicach naszego pola karnego) i zaczal nim targac jak "szmata", jak by tamten sie przewrocil to czerwona jak nic. Co najlepsze to bylo bez piłki! Nie wiem czy to jest gdzies na necie, ale ktos kto uwaznie ogladał ten pogrom to powinien skojarzyc ta sutuacje. Jak to zobaczylem, to stwierdzilem, ze chlopak ma cos z glowa hehe. Sadlok? Jezeli bylby obcokrajowcem to szkoda, na niego kasy, bo takich to na peczki sa, ale Polak, wiec to troszke za nim przemawia. Sobiech? Ciekawy młody napastnik, ale kto wie czy nie krol jednej rundy. Bardziej niz, on podoba mi sie gra Micanskiego. "Czibamba" jest blisko Legii, a pozatym on jakis taki dziki jest... Kierunek dla nas to Segunda B, i gleboka lawka zespolow z Primiera Division. |
tu link do transmisji meczu Barcy athletic tam gra ten gosc przymierzany do Wisly:
http://www.fcbarcelona.cat/web/caste...cions2010.html |
Cytat:
|
Dokładnie tak:) Panie Salman17, choc nie wiedzialem, ze juz odszedl z Tallina. Na Legie za slaby byl no ale coz...
W Legii sie wyroznił tylko tym, ze komus łeb rozwalił na treningu. A wracajac do tematu, to dzieje sie tak jak myslalem, robimy transfery, ale po cichutku i powolutku. Najwazniejsze, ze cos sie dzieje w sprawie transferow. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wracając do tematu. Bardzo dobrze, że ściagnęlismy tego bramkarza i mam nadzieję, że pokaże swoją wartość. Jak dla mnie przyszła "Jedynka", ale jak to sie mowi - wszystko wyjdzie w praniu. Zbymak napisał coś o Marko Milinkoviciu. Troszkę poszperałem i okazuję się, że to może być ciekawy zawodnik. Wszystko ładnie, pięknie tylko brakuje mi Polaków. Wiem, wiem ciężko znaleść wartościowego gracza. Ja jestem jak najbardziej za ściągnięciem Sadloka lub Sobiecha albo Sadloka i Sobiecha. Ktoś mi powie, że pokazali ile są warci w meczu przeciwko Hiszpanii, czyli tyle co nic. Jednak nie od razu Kraków zbudowano i myślę, że trzeba o nich powalczyć.(Oczywiście w przypadku zainteresowania samej Wisły, bo ja sobie mogę mówić żeby przyszli :P) Taki Głowacki też kiedyś był takim Sadlokiem, a Żurawski, Sobiechem. Przychodząc do Wisły uważam, że rozwinęliby się w ogromnym stopniu na przełomie następnych sezonów. Ale... ciekawym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie tego Senegalczyka w kontekście gry w Pucharach. |
Cytat:
Dodatkowo Koszyce nie wyceniaja go na wiecej niz 750 tysiecy euro(przynajmniej tak bylo jeszcze 3 miechy temu...). Ale to tak OT. |
Cytat:
|
Jeżeli chodzi o Milinkovicia:
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs Rzeczywiście wydaje się ciekawym zawodnikiem. Raczej ciiężko mu odebrac piłkę, jest waleczny, potrafi niekonwencjonalnie zagrac. W swojej drużynie pewnie taki Messi - na miarę Koszyc, oczywiście - wybiegany, młody, dobry technicznie. Wydaje się że robi sporo wiatru. Do młodzieżówki na ładne oczy się pewnie tez nie dostał. Z drugiej strony statystyki na kolana nie powalają... Ciieszyłoby gdybyśmy się nim rzeczywiście interesowali, lepiej miec na oku takiego młodego wilczka niż Makinwy myślące głównie o tym gdzie więcej kasy wyciupac zanim kariera zacznie się chylic ku końcowi. Co do bramkarza to też nie widzę problemu. Jesteśmy zdaje się pierwszym poważnym klubem w jego karierze, jeżeli taki Isajlovic gra przed nim w reprze a gra w Zagłębiu to dla Jovanicia propozycja z Wisły jest ogromną szansą. Pod jakimś wrażeniem klubu jest na pewno. Gest nie bezzasadny, choc może na wyrost, ale nie ma się czego czepiac. Dajmy mu szansę grą i zaangażowaniem udowodnic że te gesty nie są puste. Facet był najlepszym bramkarzem w Serbii, zajął ze swoją prowincjonalną drużyną 4 miejsce przy wielu głosach że miał w tym sukcesie spory udział... ogórek to nie jest. edit: W ogóle cieszy że w transferach coś jakby drgnęło. Interesujemy się poważnymi graczami, z jakimś potencjałem, a jeżeli prawdą jest że uprzedziliśmy Partizan to pozytywnie świadczy o powolnym przełamywaniu organizacyjnej niemocy która nas cechowała przez ostatnie miesiące. Nie wiem czy jakakolwiek w tym zasługa niezatapialnego Zdzisia, nowego prezesa czy kogokolwiek innego ale modlę się żeby to był początek jakiejś trwalszej tendencji. Parę dobrych transferów, nowy stadion i daj Panie Boże umiejętności Kasperczaka w ustawianiu ofensywnej gry i będziemy w stanie wrócic na należne nam miejsce... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl