Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Elendil 15.11.2013 16:02

może u buka stawiali.

wstyd, tak czy inaczej. Powodzenia w uzbieraniu 15 tyś. ludzi na Koronie, którzy bedą chcieli zobaczyć ten zespół kalek.

Kiedyś w sparingach takie druzyny to my pykalismy 5:0 albo lepiej. Jesli w przerwie zimowej nic sie nie wydarzy, to pierwsza 8. to bedzie max naszych mozliwosci.

KrzychooR 15.11.2013 16:45

Smuda pokazuje jak będą wyglądać puchary bez wzmocnień :D

4karol4 15.11.2013 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1339147)
hm, kiedy ostatnio Wisla przegrywala 5-0? jedyny mecz który mi przychodzi to z legią w 2005?

Z legią w 2005 było 1-5. Ostatnia tak i zarazem najwyższa porażka jaką pamiętam to było 0-5 z ŁKSem w czerwcu 1997 roku, wtedy chyba Kulawik nie wykorzystał karnego.
Graliśmy bez kilku podstawowych zawodników. Wole dostać takie baty w meczu towarzyskim, niż w lidze ;) Miejmy nadzieję, że ten będzie jak zimny prysznic i podziała na piłkarzy mobilizująco.

Wasiu 15.11.2013 17:13

A jak ograliśmy Wolfsburg to większość nas widziała co najmniej w grupie LE.

Karherop 15.11.2013 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1339149)
0:5 z AS Trencin? Powie mi ktoś o co tu chodzi?

Zderzenie 4 ligi niemieckiej ze słowacką 1 ligą . Burdenski na defensywnym pomocniku.
A ataku człowiek z amatorskiej ligi nigeryjskiej.
Na skrzydle bez formy Małecki .
Jako mózg drużyny Boguski.
Do tego tykająca bomba Chavez .
Rozkojarzony Burliga .
Brożek Piotr bez przygotowania do sezonu .
Nie wracający się Sarki .
Uryga po kontuzji .
Stolarki mający wahania formy .
Jovanovic bojący się o kontuzję .
Stjepanovic zaskoczony grą przeciwników
Lucas nie zgrany z drużyną
Kamiński osamotniony w ataku
Bieszczad bez rytmu meczowego
Guerrier który osiadł na laurach
i Miśkiewicz na którego bramke oddawano strzały życia

tych i kilka innych przesłanek wskazywało na naszą porażkę . a że tak dotkliwą ? tym lepsza nauczka!

St Yabol 15.11.2013 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1339159)
Zderzenie 4 ligi niemieckiej ze słowacką 1 ligą . Burdenski na defensywnym pomocniku.
A ataku człowiek z amatorskiej ligi nigeryjskiej.
Na skrzydle bez formy Małecki .
Jako mózg drużyny Boguski.
Do tego tykająca bomba Chavez .
Rozkojarzony Burliga .
Brożek Piotr bez przygotowania do sezonu .
Nie wracający się Sarki .
Uryga po kontuzji .
Stolarki mający wahania formy .
Jovanovic bojący się o kontuzję .
Stjepanovic zaskoczony grą przeciwników
Lucas nie zgrany z drużyną
Kamiński osamotniony w ataku
Bieszczad bez rytmu meczowego
Guerrier który osiadł na laurach
i Miśkiewicz na którego bramke oddawano strzały życia

tych i kilka innych przesłanek wskazywało na naszą porażkę . a że tak dotkliwą ? tym lepsza nauczka!

oglądałeś ten mecz?

Karherop 15.11.2013 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1339160)
oglądałeś ten mecz?

mój post był ironią

każdy piłkarz znajdzie wymówkę dlaczego odpuścił ten mecz

St Yabol 15.11.2013 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1339161)
mój post był ironią

każdy piłkarz znajdzie wymówkę dlaczego odpuścił ten mecz

prędzej każdy kibic coś znajdzie na piłkarza :)

FraMat 15.11.2013 19:02

Oj tam, oj tam... po prostu słabo nam wychodzi gra na wyjeździe.
Gdyby mecz był na Reymonta wynik mógłby byc odwrotny....
:>

Jagul 15.11.2013 19:17

Bez względu na skład w jakim graliśmy, wynik 5-0 w plecy uważam za kompromitacje.

Karherop 15.11.2013 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1339165)
prędzej każdy kibic coś znajdzie na piłkarza :)

po meczu gdzie się dostaje 5 bramek nawet nie próbuje ich bronić

poza tym że piątek godzina 15 , zła pora do grania w piłkę .

inna sprawa że nie ma piłkarzy idealnych , wady ma każdy , ale niektórzy z naszych mają mało zalet i to jest duży problem .

El'kabat 15.11.2013 19:29

Ciężko cokolwiek napisać nie oglądając meczu.Wynik pokazuje tylko to,że nasza ławka nadaje się prędzej do okręgówki niż do zawodowej piłki. Co by nie patrzeć,nawet z częsciowo rezerwą wynik 0-5 to wstyd.

arti 15.11.2013 20:24

olać to.
liczy się tylko tzw. ekstraklasa:)

buczo1985 15.11.2013 22:04

Przecież większość bramek straciliśmy w pierwszej połowie, a wtedy większość stanowili podstawowi zawodnicy. Albo Słowacy mieli dzień konia, albo nasze grajki źle zniosły zagraniczną podróż :P

Wstyd straszny. Oby to było jednorazowe rozluźnienie.

Aha o ile dobrze pamiętam to grali na sztucznej murawie?? Jeśli tak, to będzie na co zwalić :P

KrzychooR 15.11.2013 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1339195)
Przecież większość bramek straciliśmy w pierwszej połowie, a wtedy większość stanowili podstawowi zawodnicy. Albo Słowacy mieli dzień konia, albo nasze grajki źle zniosły zagraniczną podróż :P

Wstyd straszny. Oby to było jednorazowe rozluźnienie.

Aha o ile dobrze pamiętam to grali na sztucznej murawie?? Jeśli tak, to będzie na co zwalić :P

Słaba aklimatyzacja...

irman 15.11.2013 23:03

E tam. Piłka słowacka stoi na wyższym poziomie niż nasza. Ich reprezentacja grała na ostatnich MŚ, klub grał w LM, repra leje naszą. Nie wiem czy zwróciliście uwagę w dzisiejszym meczu na przepaść w jakości gry Hamsika i Lewandowskiego. Inny świat.

Nic więc dziwnego, że 3 drużyna naszej "ekstraklasy", dostaje oklep od 3 drużyny ich ligi. Zresztą to nasze trzecie miejsce jest mocno na wyrost.

Choć nie, jak tak patrzę na nasz wynik to jest to ....a lekki skandal.

gypsy 15.11.2013 23:07

Grali podobno na naturalnej murawie, w Popradzie, więc to żadne usprawiedliwienie ;)

Nie chcę się pastwić nad naszymi zawodnikami, bo meczu oczywiście nie oglądałam. Ciekawa jestem, jak zagrał testowany napastnik. Bramki oczywiście nie strzelił, ale fajnie by było wiedzieć, czy w ogóle miał okazje i jak sobie radził.

Niestrzelony karny przez Małeckiego jest kwintesencją jego gry w tym sezonie. Masakra, chłopak powoli osiąga piłkarskie dno, a jeszcze tak niedawno to on był jednym z tych, którzy ciągnęli Wisłę do przodu. Ciekawe, czy jeszcze kiedyś wróci do swojej dawnej dyspozycji i czy nastąpi to w Wiśle Kraków.

dynek.pl 15.11.2013 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1339211)

Niestrzelony karny przez Małeckiego jest kwintesencją jego gry w tym sezonie. Masakra, chłopak powoli osiąga piłkarskie dno, a jeszcze tak niedawno to on był jednym z tych, którzy ciągnęli Wisłę do przodu. Ciekawe, czy jeszcze kiedyś wróci do swojej dawnej dyspozycji i czy nastąpi to w Wiśle Kraków.

No niestety, nie da się patrzeć na jego grę. Na wiosnę powinien poszukać formy na wypożyczeniu do Niepołomic.

Mario Nh 15.11.2013 23:28

Z Maleckim macie rację. Obserwuje go dokładnie od momentu powrotu z Turcji. Jedno słowo określa jego grę. Zenada.

Nie potrafi poprowadzić piłki, biegać bez niej, strzelać, dosrodkowac. Co się z nim stało?

AYALA 15.11.2013 23:44

Bednarz z Kapka powinni na Słowacji szukać takiego 17-18 letniego Hamsika.

St Yabol 16.11.2013 00:03

Tylko jest taka niepisana zasada, że ten co wywalczył karnego nie powinien strzelać. I to się sprawdza, (pamiętacie dwumecz a karabahem gdzie Zuraw strzelał w koncowce meczu?) także do Małeckiego nie mialbym pretensji ze nie ma formy - zawsze mogli kogo innego wyznaczyc

Karherop 16.11.2013 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1339218)
Tylko jest taka niepisana zasada, że ten co wywalczył karnego nie powinien strzelać. I to się sprawdza, (pamiętacie dwumecz a karabahem gdzie Zuraw strzelał w koncowce meczu?) także do Małeckiego nie mialbym pretensji ze nie ma formy - zawsze mogli kogo innego wyznaczyc

taka zasada , która tyle razy się sprawdza co nie sprawdza

Żuraw z Lazio dwa razy strzelił
Melikson z Bułgarami również

to żadne usprawiedliwienie dla Małeckiego. tym bardziej ze przypuszczam ze nie było wyznaczonej osoby a Małecki jak to Małecki zawsze bierze piłkę pierwszy w łapy czy jest wyznaczony czy nie

nie strzelił karnego - zmarnował setkę i należy się bura

dziękuję

Adenalix 16.11.2013 01:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1339219)
taka zasada , która tyle razy się sprawdza co nie sprawdza

Żuraw z Lazio dwa razy strzelił
Melikson z Bułgarami również

to żadne usprawiedliwienie dla Małeckiego. tym bardziej ze przypuszczam ze nie było wyznaczonej osoby a Małecki jak to Małecki zawsze bierze piłkę pierwszy w łapy czy jest wyznaczony czy nie

nie strzelił karnego - zmarnował setkę i należy się bura

dziękuję

Statystycznie rzecz biorąc Mały może teraz strzelać karne bo rzadko marnuje. Skoro mu się przydarzyło, to następny raz nieprędko. Z drugiej jednak strony jak mówi stare porzekadło, jeśli ja nie biję swojej ukochanej Żonki, a sąsiad bije swoją codziennie, to statystycznie rzecz biorąc obaj bijemy swoje Żony co drugi dzień.

Dariook 16.11.2013 05:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1339159)
A ataku człowiek z amatorskiej ligi nigeryjskiej. WIdocznie na lepszych nas nie stać
Na skrzydle bez formy Małecki .Dlatego właśnie zagrał w sparingu.
Jako mózg drużyny Boguski. Mózgu to ty w to nie mieszaj. Opanowuje świat. NARW!
Do tego tykająca bomba Chavez . Tak,tak,tak to Pan tik-tak...aka czerwony saneczkarz
Rozkojarzony Burliga . Skupia się nad tym jak być skupionym na grze.
Brożek Piotr bez przygotowania do sezonu .A w squosza to huj wielki grywał?
Nie wracający się Sarki . Realizował założenia taktyczne.
Uryga po kontuzji . Prezentuje się o wiele ciekawiej niż przed wypadkiem.
Stolarki mający wahania formy . Turyn to piękne miasto, też bym się wahał.
Jovanovic bojący się o kontuzję . Strzeżonego pan Bóg strzeże..........i dać Ci argument jak dał Uryga.
Stjepanovic zaskoczony grą przeciwników. Niech zje snickersa, bo zaczyna gwiazdorzyć.
Lucas nie zgrany z drużyną. Naprawdę szkoda tych zagrań piętą, na pamięc czy no look pasów.
Kamiński osamotniony w ataku Pora przekwalifikować się na grę tyłem do bramki. goli się nie wymaga.
Bieszczad bez rytmu meczowego Przynajmniej jeden profesjonalista. Kariera bez wahań formy
Guerrier który osiadł na laurach A ostrzegali. Nie jedz tam. jestes czarny.
i Miśkiewicz na którego bramke oddawano strzały życia Wczzoraj interwencje życia a dzisiaj strzały życia. Boże jakie to życiowe,

Čierna mačka i wszystko jasne...Trza było zawracać autokar gdy sierściuch wyskoczył z krzoków.

Eraziel 18.11.2013 14:17

Wisła Kraków ukarze zawodników za brak zaangażowania w sparingu?

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...gazowania.html

matiuszek 23.12.2013 10:43

Cytat:

Wiślacy w styczniu i na początku lutego 2014 roku na obozach przygotowujących do wiosennych zmagań będą trenować w dwóch miejscowościach: w Grodzisku Wielkopolskim oraz w tureckim Belek.
Niczym to jednak nastąpi, piłkarze spotkają się 7 stycznia w siedzibie klubu przy ulicy Reymonta 22 o godz. 13.00, po czym wspólnie udadzą się do Myślenic, gdzie mieści się nowe centrum treningowe Wisły Kraków.

Podczas pierwszego zgrupowania w Polsce Biała Gwiazda rozegra aż cztery spotkania sparingowe:
- 19 stycznia z Chrobrym Głogów;
- 21 stycznia z Zawiszą Bydgoszcz;
- 23 stycznia z Flotą Świnoujście;
- 25 stycznia z Chojniczanką Chojnice.

Taką samą liczbę towarzyskich spotkań Wisła rozegra w Turcji. Podopieczni trenera Franciszka Smudy zmierzą się z:
- FSV Frankfurt - 29 stycznia;
- FC Vaslui - 31 stycznia;
- Czornomorcem Odessa - 2 lutego;
- SK Sigmą Ołomuniec - 3 lutego.

MM
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...erow_w_turcji/

PhantomRanger 23.12.2013 13:40

Skoro nie ma kasy to po co klub organizuje tygodniowe wakacje w Turcji zawodnikom?

Rob_Zombie 23.12.2013 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1342896)
Skoro nie ma kasy to po co klub organizuje tygodniowe wakacje w Turcji zawodnikom?

Też tego nigdy nie rozumiałem. Ale legenda głosi że jak polski zawodnik nie potruchta w styczniu w luksusowych tureckich kurortach to w kwietniu nie będzie miał siły do grania.

Krzysztof 12.01.2014 11:50

Pierwsze treningi Wiślaków za nami, dziś wolne, od jutra wraca Smuda...

Zdjęcia z wczorajszego treningu w Myślenicach:

http://i42.tinypic.com/2ebwn53.jpg

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/409473/fotorelacja-trening-wisly-krakow-w-myslenicach

KrzychooR 12.01.2014 12:59

Guedes na dłużej czy nadal nie będzie mógł grać? A Klarić na 100% czy biega dla picu?

wolfy 12.01.2014 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1342896)

Ja po cichu liczyłem, że w tym roku je sobie odpuścimy. Zwłaszcza, że nie ma problemu ze śniegiem na boiskach...
Nie ma pieniędzy na transfery, nowe kontrakty zawodników, uregulowanie zaległości wobec dawnych i obecnych, ale wyjazd do Turcji musi być! Paranoja.
Ciekawe co do powiedzenia ma na ten temat Jacek.

Błaszczu_WIŚLAK 12.01.2014 19:30

Mieli do wyboru albo zostać tutaj i grac sparingi z 3 i 4 ligowymi drużynami albo pojechać do Turcji i zagrać parę miarodajnych sparingów.

wolfy 13.01.2014 01:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1344402)
Mieli do wyboru albo zostać tutaj i grac sparingi z 3 i 4 ligowymi drużynami albo pojechać do Turcji i zagrać parę miarodajnych sparingów.

Nie wiem co jest miarodajnego w sparingach z podanymi drużynami?
Rozumiem, że cała pierwsza liga również wyjeżdża do Turcji?

Myślę, że na bank dałoby się zorganizować sparingi z Widzewem, Zagłębiem Sosnowiec - i to by było miarodajne. Poziom przeciwników, stan boisk i warunki klimatyczne.

Arked 13.01.2014 12:51

wolfy, zimy może na razie nie ma ale jest ogromne ryzyko, że w newralgicznym momencie boiska zasypie śnieg. I to tak, że nie będzie się dało się w ogóle trenować, no chyba że biegi narciarskie. Nawet licząca każdy grosz Wisła nie może sobie pozwolić na takie zmarnowanie przygotowań do rundy wiosennej. Poza tym wyobrażasz sobie co by się działo wtedy na forum czy w mediach? Bednarza by chyba na taczkach wywieźli.

PhantomRanger 13.01.2014 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1344460)
Nie wiem co jest miarodajnego w sparingach z podanymi drużynami?
Rozumiem, że cała pierwsza liga również wyjeżdża do Turcji?

Myślę, że na bank dałoby się zorganizować sparingi z Widzewem, Zagłębiem Sosnowiec - i to by było miarodajne. Poziom przeciwników, stan boisk i warunki klimatyczne.

Niektórzy pewnie do Hiszpanii

Tak od dłuższego czasu się zastanawiam. Skoro na Wyspach Brytyjskich i w Irlandii mieszka sporo Polaków to zamiast eskapady na południe Europy zrobić turnee po wyspach, nawet grając z drużynami z 1 czy 2 ligi angielskiej, z ligi szkockiej czy irlandzkiej. Poziom sportowy patrząć na "zimowych" sparingparnerów raczej nie odbiegałby od normy, a przynajmniej byśmy mogli zyskać marketingowo. Jeśli nie w zimie to w lecie.

KrzychooR 13.01.2014 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1344488)
Niektórzy pewnie do Hiszpanii

Tak od dłuższego czasu się zastanawiam. Skoro na Wyspach Brytyjskich i w Irlandii mieszka sporo Polaków to zamiast eskapady na południe Europy zrobić turnee po wyspach, nawet grając z drużynami z 1 czy 2 ligi angielskiej, z ligi szkockiej czy irlandzkiej. Poziom sportowy patrząć na "zimowych" sparingparnerów raczej nie odbiegałby od normy, a przynajmniej byśmy mogli zyskać marketingowo. Jeśli nie w zimie to w lecie.

Anglia jest dla nas za droga i nie gwarantuje słońca bo komu chce się trenować w depresyjnych warunkach ;)

PhantomRanger 13.01.2014 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1344494)
Anglia jest dla nas za droga i nie gwarantuje słońca bo komu chce się trenować w depresyjnych warunkach ;)

A jaką mamy gwarancje, że w Turcji znowu nie spadnie śnieg ? Nie byłoby to ironią jechać tam, aby uciec przed śniegiem a i tak przyszło by trenować w takich warunkach. Sparingi byłyby odwołane, bo tam podgrzewanych muraw nie znają i nie stosują, podobnie jak na wyspach.

KrzychooR 13.01.2014 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1344499)
A jaką mamy gwarancje, że w Turcji znowu nie spadnie śnieg ? Nie byłoby to ironią jechać tam, aby uciec przed śniegiem a i tak przyszło by trenować w takich warunkach. Sparingi byłyby odwołane, bo tam podgrzewanych muraw nie znają i nie stosują, podobnie jak na wyspach.

W Belek nie ma śniegu... No chyba że jak w Limmasol czyli tylko jak Legia przyjeżdża ;)

morganfield 13.01.2014 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1344400)
Ja po cichu liczyłem, że w tym roku je sobie odpuścimy. Zwłaszcza, że nie ma problemu ze śniegiem na boiskach...
Nie ma pieniędzy na transfery, nowe kontrakty zawodników, uregulowanie zaległości wobec dawnych i obecnych, ale wyjazd do Turcji musi być! Paranoja.
Ciekawe co do powiedzenia ma na ten temat Jacek.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1344485)
wolfy, zimy może na razie nie ma ale jest ogromne ryzyko, że w newralgicznym momencie boiska zasypie śnieg. I to tak, że nie będzie się dało się w ogóle trenować, no chyba że biegi narciarskie. Nawet licząca każdy grosz Wisła nie może sobie pozwolić na takie zmarnowanie przygotowań do rundy wiosennej. Poza tym wyobrażasz sobie co by się działo wtedy na forum czy w mediach? Bednarza by chyba na taczkach wywieźli.

Nic nie trzeba sobie wyobrażać.

Cytat:

Masz coś sensownego do napisania w kwestii śniegu zaskakującego naszych działaczy w styczniu? Bo jeśli nie, to rypnąłeś jak (nomen omen) Łysy grzywką o kant stołu. Ja wiem, że niby efekt cieplarniany i inne bzdety, ale człowiek rozsądny powinien brać pod uwagę, że w styczniu będzie padał śnieg. Mam racje, czy nie?
Tak, tak. Wiem. Inna sytuacja, brak inteligencji, zamilcz, rzetelna ocena sytuacji, legia, liga mistrzów, sprzątaczki, czapka gruszek, Oproiescu, Iliev, etc.:lol:

wolfy 13.01.2014 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1344554)
Tak, tak. Wiem. Inna sytuacja, brak inteligencji, zamilcz, rzetelna ocena sytuacji, legia, liga mistrzów, sprzątaczki, czapka gruszek, Oproiescu, Iliev, etc.:lol:

Od tego czasu zmieniła mi się kompletnie optyka z "walczymy o mistrzostwo Polski" na "walczymy żeby nie zostać kolejną Polonią Warszawa". Która całkiem nieźle przygotowała się do sezonu biegając w śniegu, btw.
To znaczy, jeżeli zdobędziemy mistrzostwo to super, ale nie kosztem nie otrzymania licencji albo rozejścia się drużyny za darmo pod koniec roku.
Gdyby spadł śnieg, to co by się stało? Zrujnowałoby to zajebiste mikrocykle treningowe Smudy (bo na fizjologa nas nie stać)? Przegralibyśmy walkę o mistrzostwo, przez co nie moglibyśmy walczyć o Ligę Mistrzów? Nie, ale tak całkiem serio - co by się stało? Oświeć nas.
Bo argument, że jak nie wydamy kasy na wycieczkę do Turcji to ktoś na necie będzie narzekał jest - przyznasz - troszkę słaby w kontekście obecnych problemów.

Tak więc milczeć nie musisz, choć odrobina inteligencji czasem pomaga. No, ale trzeba sobie radzić z tym co się ma, więc szału pewnie nie będzie...

Cóż, straszny ze mnie hipokryta, tak nagle, w przeciągu roku zmienić poglądy, ale kadra na obecny sezon, odejścia zawodników za darmo i wieści, że posiadającemu jeden z niższych kontraktów w klubie Małeckiemu wisimy 200 tys. złotych sprawiły, że przestałem patrzyć na Wisłę jako klub gdzie słowo "rozwój" nie jest tylko ponurym żartem. Na razie się zwijamy i oby nie był to proces ani gwałtowny, ani permanentny.

Ale podpowiem Ci jak możesz znaleźć jeszcze większe sprzeczności - pogrzeb tak ze trzy, cztery lata do tyłu w moich postach. Zupełnie jakby inny człowiek o kompletnie innym klubie pisał. Jakaś Liga Europejska, Liga Mistrzów, transfery gotówkowe...
Tylko widzisz, czasy się zmieniły. A przynajmniej ja to tak odbieram.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl