Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Bronex 30.05.2011 23:52

Ponieważ w Rosji jest już po 11 kolejce rozgrywek postanowiłem zobaczyć jak tam sobie radzi Dan Petrescu i jego Kubań Krasnodar. 6 miejsce /18 punktów /1 punkt straty do lidera. Całkiem dobrze sobie radzą jak na drużynę kompletnych no-name'ów. Dan jak zwykle stawia sobie wysokie cele i mówił przed sezonem ,że chce wygrywać każdym meczu. Zobaczymy jak to będzie się dalej układać. Gdyby Dan teraz zrobił Mistrzostwo Rosji to chyba stałby się mega-specjalistą od zrobienia czegoś z niczego. Sztab po staremu .Same znajome twarze Pojar/Stangaciu. Stangaciu jakoś zestraszniał. Ostatni mecz grali z CSKA Moskwa (obecny lider) remis 1-1. Dan no konferencji po meczu stwierdził ,że mecz był do wygrania.

Ilie Cebanu Kazania nie podbił. Został wypożyczony do Wołgaru-Gazpromu Astrachań (druga liga ichniejsza). Tam też nie gra. Widać ,że stanął w miejscu.

arti 31.05.2011 07:48

Serdeczne gratulacje dla Franka za zdobycie króla strzelców. Gdyby nie wyjechał w 2005 i zdrowie by dopisywało to dziś jak nic miałby ok. 200 goli. Nie ma pewnie nie będzie miał, za to zobaczył trochę świata no i wpadło trochę więcej talarów...

avangarda 31.05.2011 20:49

Dziś urodziny obchodzi dwóch wirtuozów Wiślackiej piłki kopanej, swego czasu podstawowi zawodnicy Białej Gwiazdy, bez których nikt sobie pierwszej 11 nie wyobrażał. Choć gola w ekstraklasie żaden z nich nie strzelił, to byli tak uwielbiani, że dorobili się pseudonimów, które każdy szanujący się Wiślak pamięta i pamiętać będzie. Jeden był tak dobry, że cztery literki nazwiska to było za mało dla kibiców Wisły, zasłużył bowiem sobie również na literkę piątą. Drugi natomiast, był tak szybki na skrzydle, że cztery literki nazwiska postanowiono skrócić do trzech, no bo przecież przemykał szybciej niż trwała wymowa owych czterech literek. Innymi słowy dzisiejsi jubilaci to Beto(n) i (E)dno.

serek.c2 02.06.2011 18:15

http://www.weszlo.com/news/6995

mitmichael 02.06.2011 20:11

Broziowi moze dojsc konkurent - Trabzonspor jest zainteresowany sprowadzeniem Miroslava Klose

śródMieściak 02.06.2011 23:05

W czwartek Polonia Warszawa dogadała się z Marcinem Baszczyńskim. To drugi po Grzegorzu Boninie piłkarz, który porozumiał się w sprawie kontraktu ze stołecznym klubem. W piątek obaj przejdą badania, po których umowy wejdą w życie.

Dla Baszczyńskiego priorytetem był powrót do Wisły, jednak okazało się, że mistrzowie Polski nie są nim zainteresowani. 33-letni zawodnik w czwartek rano wsiadł do samochodu i pojechał do Warszawy, aby negocjować umowę. Wszedł do gabinetu około godziny 12:30 w towarzystwie swojej pani prawnik.

90minut.pl

dj_ibutti 02.06.2011 23:23

Baszczu się sprzedał Wojciechowskiemu? Kolejny dowód na to, że w piłce nie ma czegoś takiego jak "legendy", liczy się tylko kasa...

karas1983 02.06.2011 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1105421)
Baszczu się sprzedał Wojciechowskiemu?

Rozważniej dobieraj słowa... W Wisła nie była zdeterminowana by Go pozyskać to poszedł do Polonii... Nie zapominaj, że On ma rodzinę na utrzymaniu a pogra maksymalnie 2 lata jeszcze... Jakby poszedł do Craxy to mógłbyś psioczyć...

dj_ibutti 02.06.2011 23:30

Mam prawo psioczyć. Bo do Discopolo (tak, ich też nie lubimy...) idzie się tylko z jednego powodu: dla kasy. Sprzedał więc wszystkie swoje wartości. Ma w d...e to, że prezes będzie ustalał skład, a jak będzie słabo grał to trafi do klubu Kokosa i będzie biegał po schodach. Tak. Sprzedał się dla kasy. A jak potrzebuje pieniędzy, to niech zarobi w Grecji...

WislaFan123 02.06.2011 23:34

Dokladnie. Co mial, kariere zakonczyc? To nie Legia, pasy czy Lech zeby odrazu po kims jechac? A czy tylko kasa? Perspektywy tez, gdyby Wojciechowski choc troche bylby cierpliwy to Polonia moglaby byc w pucharach, a teraz sam juz troche siebie sam skrytykowal. Wiec jak zrobia kilka dobrych transferow jeszcze i Zielinski to pouklada, to jest to spokojnie druzyna na puchary. Najpewnej w przyszlym sezonie bic sie glownie beda Wisla, Legia, Lech, Polonia i Slask... Choc Slaskowi szybko sie puchary moga odbic i juz na poczatku moze stracic..

karas1983 02.06.2011 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1105425)
A jak potrzebuje pieniędzy, to niech zarobi w Grecji...

Jakby Go chcieli w Grecji to pewnie by tam został

alterego 02.06.2011 23:37

A może woli w Polsce? Ideałami to można sobie przed 30 pożyć

Wymyślacie... Ważne, że nie Cracovia...

dj_ibutti 02.06.2011 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1105428)
Jakby Go chcieli w Grecji to pewnie by tam został

To Baszczu chcial odejsc z Grecji... a nie Oni go nie chcieli.

No tak, zapomniałem że na tym forum coraz częściej nie ma czegoś takiego jak zasady i honor.

Baryl 03.06.2011 05:14

Przede wszystkim należy zaznaczyć, że bardzo łatwo być tylko kibicem.

a)Wisła go olała -> oj biedny, legenda, niechciany
b)Poszedł za groszem do W.C.Polonia -> co za buc, nie ma godności i w ogóle

Dwie diametralnie skrajne opinie, wystarczy siedzieć dalej w tym zasmrodzonym fotelu przed ekranem i czekać aż ktoś porrzuci njusa że tak, na pewno a) lub b) i tyle, wystarczy. Ciekawe czy ci napinacze w ogóle sami się utrzymują, a jeśli w ogóle tak to ile razy wyrażali się o swoich pracodawcach z takim szacunkiem jak Baszczu gdy były "jego czasy"...

No właśnie - nie płaczmy bo my tu budujemy drużynę i ludzi na jeden-max dwa sezony nie potrzebujemy za bardzo.

tomo 03.06.2011 08:09

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/tra...wiadomosc.html

http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,..._medyczne.html

No i Baszczu w Polonii.

IncognitoTSW 03.06.2011 08:20

No kur..a ludzie, jeszcze się do Baszczyńskiego doje..cie, o to, że chce grać. Myślicie, że on byłby dla nas jeszcze wzmocnieniem? Cżłowiek, z którym nie przedłużono 2 lata temu kontraktu, bo już nie nadążał i łapał kontuzje? Wiem, legenda - ale nie chciałbym patrzeć na upadek tej legendy tak jak na Maćka Żurawskiego. Niech gra gdzie chce w spokoju, byle nie w Cracovii Legii i Lechu.

Plastman 03.06.2011 08:46

Wydaje mi się, że to dobrze, że Baszczu do nas nie wrócił. Jeżeli mamy zrobić postęp, awansować do LM, chcieć zrobić jakąś karierę w Europie, to nie możemy stawiać na zawodników, którzy kiedyś grali bardzo dobrze, ale już 2-4 lata temu to zadanie ich przerastało (z całym szacunkiem i sympatią do Marcina).
A to, że będzie grał w Polonii? Dla mnie to nie jest (sportowo) poważny klub, można tam dorobić na zakończenie kariery.
Przecież Marcin chciał się najpierw dogadać z nami. Niech idzie tam, życzę mu wszystkiego najlepszego

laurence 03.06.2011 08:47

Cytat:

Mam prawo psioczyć. Bo do Discopolo (tak, ich też nie lubimy...) idzie się tylko z jednego powodu: dla kasy. Sprzedał więc wszystkie swoje wartości. Ma w d...e to, że prezes będzie ustalał skład, a jak będzie słabo grał to trafi do klubu Kokosa i będzie biegał po schodach. Tak. Sprzedał się dla kasy. A jak potrzebuje pieniędzy, to niech zarobi w Grecji...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1105431)
To Baszczu chcial odejsc z Grecji... a nie Oni go nie chcieli.

No tak, zapomniałem że na tym forum coraz częściej nie ma czegoś takiego jak zasady i honor.

Weź się nie ośmieszaj takimi teksami! Jedyne co facet umie to kopać piłkę więc chce za to dostawać kasę. Zresztą kim Ty k***a jesteś żeby mówić ludziom co mają robić?

Marcinnno 03.06.2011 08:56

Właśnie to jest paradoks. Do Baszcza to się dopier*** , ale jak Maciuś Skorża wylądował w Legii i jeszcze usłyszał na R22 '' Maciej Skorża, Maciej Skorża'' to, to jest dopiero kpina.

Grzadq 03.06.2011 08:56

Ja rozumiem że tu nie chcieli, a Wojciechowski sypnie mu kasą ... ale mimo wszystko czuje jakiś taki niesmak.

serek.c2 03.06.2011 09:24

Może nie mam aż tak krytycznego zdania w stosunku do Baszcza jak dj_ibutti (w sumie poszedł do Dyskobolii, przecież to nie Polonia;)), jednak Marcin tą decyzją stracił w moich oczach dość znacznie. Nie dlatego, że poszedł grać do innego polskiego klubu niż Wisła, tylko dlatego, że poszedł do Wojciechowskiego... Myślałęm, że ma chłop więcej oleju w głowie i nie będzie chciał nawet podjąć rozmowy z takim przygłupem jak Pan W.

Proszę też Was o nie przesadzanie z takimi frazesami jak "musi zarobić na starość". Baszczu swoje już zarobił... Mógł zakończyć karierę w Ruchu, a potem spokojnie znaleźć dobrze płatną posadkę w Wiśle albo u Niebieskich. Wybrał jednak kasę Wojciechowskiego. Mam tylko nadzieję, że nie przekona się na własnej skórze do jakiego cyrku się wpakował bo chłopaka zawsze lubiłem.

flamengista 03.06.2011 09:27

Cytat:

Dokładnie, masz 100% racji. Nie mam zamiaru potępiać Baszczyńskiego - powoli kończy karierę i wiadomo, że chce odłożyć coś na przyszłość. Ale chwały mu to nie przynosi.

W dodatku Polonia to - o ile coś się nie zmieniło - zgoda naszej sąsiadki zza Błoń. Co innego, gdyby Baszczu przeszedł do takiego Zagłębia, gdzie też nieźle płacą. To jest klub kibicowi Wisły obojętny.

Lysy 03.06.2011 09:29

Pierwszy poważny minus dla Stana.

westersyl 03.06.2011 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1105536)

Jaki minus ?
Baszczu jest po ciężkiej kontuzji, nawet przed kontuzją Rybus wkręcał go w ziemie, że aż żal było na to patrzeć. Zresztą Stan sam widział w jakiej formie jest Baszczu i czy może nam się przydać. To wszystko.

Żeby nie było Baszczu kilka lat temu to piłkarz o 2 klasy lepszy niż Cikosz ale on ma 34 lata, na pozycji bocznego obrońcy motoryka to podstawa.
Tak wiem może grać na stoperze jednak osobiście wierzę, w Jaliensa, on pokazał że potrafi wskoczyć na "international level", chociażby w meczu przeciwko Lechowi czy Jagielloni.

crate digger 03.06.2011 09:41

250 tys euro dla podstarzałego i jakby nie patrzec troszke już schorowanego gracza? Ciesze się że Stan nie patrzy na niego w kontekście "zasłużonego" "cieszącego się powszechnym szacunkiem" gracza, tylko w miarę obiektywnie, pod kątem przydatności i relacji koszty/poziom sportowy. PLUS DLA STANA i SZACUN DLA BASZCZA. NIECH CIĄGNIE KASĘ OD HANDLARZA WOJCIECHOWSKIEGO.

ypeeh 03.06.2011 09:44

Powodzenia Baszczu! Na stoperze jeszcze pogra sensownie z 2-3 lata, zarobi kasę, będzie zadowolony. Co miał zrobić dla Wisły to już zrobił, nie dorabiaj dj_ibutti ideologii do tego transferu.

karas1983 03.06.2011 09:53

O Baszczyńskim:

Cytat:

Sprzedał więc wszystkie swoje wartości.

Flamengista: "masz 100% racji"

Dobrze się czujesz moderatorze?

KOMINEK 03.06.2011 10:09

Narzekamy, że w naszych klubach coraz mniej Polaków, że ceny horrendalne itd. a jak ktoś przenosi się z jednego do klubu do drugiego to jest jazda.

Dla mnie granicą nieprzekraczalną jest jedynie transfer, do Craxy.

A Baszcza szkoda do takiego klubu ale to inna para kaloszy.

tomasz_19 03.06.2011 10:09

co tu dużo pisać... Baszczu się po prostu zbłaźnił i tyle, do Discopolo żaden szanujący się człowiek, a tym bardziej piłkarz nie idzie...

Blaszczu16 03.06.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1105546)
O Baszczyńskim:

Flamengista: "masz 100% racji"

Dobrze się czujesz moderatorze?

Sądząc po jego wpisach, chyba nie do końca.

Marcin poszedł przede wszystkim tam gdzie go chcieli. Wisła nie chciała go to miał nie skorzystać z dobrego kontraktu w Polonii? No ludzie. Piłka to przede wszystkim pieniądze i tym się w pierwszej kolejności kierują piłkarze. Rozumiem, gdyby przeszedł do KSC lub CWKS LW to byłby smród, ale KSP? Dla mnie to taka Odra z bogatym właścicielem. Marny stadion, mało kibiców, bez przyszłości...

art 03.06.2011 10:15

Jakby nie patrzeć to Baszczu poszedł do klubu, który w przyszłym sezonie jest jednym z faworytów rozgrywek. Jakieś buki już maja kursy na przyszły sezon i Polonia jest 2 za Wisłą. Może On nie chciał iść do Zagłębia gdzie tez dobrze płacą i grac o środek tabli? Tylko chciał grac o pudlu? A żeby grac o pudło to miał do wyboru Wisłę, Lecha, Legie, Polonie i może Śląsk.Wojciechowski robi akcje, to wszyscy wiedza, ale jakby spojrzeć na ostatnia rundę to ta Polonia nie gra źle i nieźle punktuje. Wiec z sportowego punktu widzenia Baszczu wybrał bardzo dobrze.

fialo 03.06.2011 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1105550)
co tu dużo pisać... Baszczu się po prostu zbłaźnił i tyle, do Discopolo żaden szanujący się człowiek, a tym bardziej piłkarz nie idzie...

Błaźnisz to się Ty takimi tekstami. Już widzę, jakbyś Ty, w końcu człowiek, nie poszedł do firmy, w której Ci oferują 300k Euro. Broniłbyś się pewnie rękami i nogami.

Ja Baszcza lubiłem i dalej lubię, bo to był piłkarz niewiarygodnie charakterny i oddany Wiśle. Ale.. Jestem przesądny i uważam Baszcza za takiego piłkarza, który przynosi pecha w el.LM. W tym przekonaniu utwierdził mnie mecz z PAO, kiedy Baszczyńskiego zabrakło na boisku i Kuba grał na prawej obronie.. Wygrany 3:1.. Ja nie będę płakał, że Marcin nie podpisał z nami, ale też nie będę płakał, że podpisał z Dysco. Szkoda tylko, że to zgoda żydów, ale nie ukrywajmy Marcin robi to dla pieniędzy.

I zejdźcie z niego ....a.

BASZCZU Z NAMI, Z KIBICAMI!

Lysy 03.06.2011 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1105555)
Sądząc po jego wpisach, chyba nie do końca.

Marcin poszedł przede wszystkim tam gdzie go chcieli. Wisła nie chciała go to miał nie skorzystać z dobrego kontraktu w Polonii? No ludzie.

Otóż to, ja bym upatrywał winy zarządu i dyrektora sportowego, a w mniejszym stopniu Marcina. Baszczu to nie Peszko, dla 10 tyś Euro by nie zniszczył tego kapitału na który pracował latami w Wiśle. Marcinowi najwyraźniej bardzo zależało na powrocie do Polski, jestem przekonany, że gdyby dostał jakikolwiek sygnał z Wisły, że jest nam potrzebny, to zgodziłby się na sporo niższy kontrakt niż dostanie od Wojciechowskiego. Ale cóż, wolimy interesować się jakimiś Dawidowskimi czy innymi Lamerami :/

FraMat 03.06.2011 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1105536)

a drugi za to, że Malaga go uprzedziła...

Ludzie, ogarnijcie sie

dj_ibutti 03.06.2011 10:44

Dobra, przyznaje poniosły mnie wczoraj emocje. Przesadziłem z niektórymi tekstami i przepraszam. Wynikało to z mojego bardzo osobistego stosunku do "Dżumy Stolicy" i nie mniej osobistego do Baszcza, którego zawsze miałem za wzór, legendę piłkarza. Mam tylko nadzieję, że Marcin nie zapomni o Wiśle, czy nawet Ruchu i nie będzie deklarował przywiązania do Dyskopolo. Macie rację, musi zarobić pieniądze, a w Grecji obawiał się o zdrowie rodziny. Po głębszym przemyśleniu to rozumiem.

_ukoL 03.06.2011 10:46

I tak kończą legendy.

vilgefortis 03.06.2011 10:58

A co ten Baszczu miał zrobić, karierę zakończyć ?? Jakby poszedł do Lecha, Craxy czy Legii to ok, rozumiem. A Baszczu poszedł do Polonii... I CO Z TEGO ?? Ludzie, chcecie żeby był świętszy od papieża? Chciałbym, żeby wszyscy co tak piszą byli tak honorowi, etyczni, itp... Ale wiem że tak NIE jest

Lysy 03.06.2011 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1105570)
a drugi za to, że Malaga go uprzedziła...

Ludzie, ogarnijcie sie

Akurat w RvN w najmniejszym stopniu nie wierzyłem , więc trafiłeś kulą w płot. W zeszłym okienku nie narzekałem na Stana , nawet gdy na forum panował lament po braciach (ja uważałem to za dobry ruch) , więc nie broń mi w tym trochu pomarudzić ;-) tym bardziej , że pretensje są uzasadnione, bo Baszczu zarówno pod względem piłkarskim jak i mentalnym byłby świetnym transferem.

buczo1985 03.06.2011 11:33

Baszczu dostał po prostu dobrą propozycję dorobienia do emerytury bez konieczności wyjeżdżania z kraju. Też mi się to nie podoba, że będzie grywał w zespole, gdzie na trybunach bluzgają Wisłę. Ale skoro w Grecji było nieciekawie dla rodziny, a tu ma szanse dograć do emerytury....

tomaszw 03.06.2011 11:40

Wisle baszczu sportowo by nic nie dal. Chcial zostac w Polsce, Polonia dala dobra oferte, klub z ambicjami to sie Baszczu zdecydowal.
Mysle, ze i tak w jego sercu bedzie zawsze Wisla.
A moze warszawa mu odpowiada bo przymierza sie na eksperta do c+ ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl