Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Mishau 06.02.2011 22:49

Moim zdaniem naprawdę dobrze zagrał lubiński duet czyli Plizga i Pawłowski no i Celeban nieźle (zdecydowanie lepszy od Wojtkowiaka) wszystkim mozna dać szansę w jakimś poważnym meczu. Za to boki obrony dzisiaj to była jakaś masakra do tego Borysiuk grający do najbliższego...

przemo 06.02.2011 22:52

Nie widzę najmniejszego sensu rozgrywać takiego typu meczy.. Po za tym do tej pory myślałem że co jak co ale z Mołdawią to powinniśmy sobie poradzić z palcem w d.pie, a tu? Szkoda gadać.. Gdyby nie ich świetny bramkarz mielibyśmy efektowne 0-0 ....

Po tym "meczu" mam jedną konkluzje: muszę ku.wa kupić nowy telewizor.... Cały czas grali w zwolnionym tempie:/

ponury 06.02.2011 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1048032)
Faktycznie, dochodzę do wniosku że jeden z polityków (nazwiska nie pamiętam) miał rację.

Może powinniśmy zlicytować nasze miejsce na Euro 2012 a pieniądze z aukcji przekazać na biedne dzieci w Afryce. Wreszcie o naszej kadrze będzie się pisało dobrze na świecie, a i sukces jakiś odniesiemy.

Nie dawajmy im pieniędzy, bo sobie studnie wybudują i w rezultacie wszystko przepiją, tylko znajdźmy jakichś ludojadów i wyślijmy im naszą kadrę.

kreseq 06.02.2011 23:01

Najlepsze wrazenie zrobil na mnie :

1) Sedzia
2) Kibic wykrzykujacy "Monika ( albo jakies inne imie ) Ty k***".

Reszta to totalna kpina.

PS: Musze dodac ze osoba ktora przyczepila sie do Borysiuka powinna przypomniec sobie pierwsze "swiatowej klasy" zagranie niejakiego Wilka :D

For_FuN_ 06.02.2011 23:32

Co tu duzo mowic...ja wytrzymalem 30 minut pierwszej polowy i ostatnie 20. Pilkarze, ktorych dzisiaj widzielismy, nie powinni przywdziewac koszulek naszej reprezentacji, bo poprostu ich poziom nie uprawnia do tego. Smuda juz chyba z kazdego Polaka grajacego w ekstraklasie zrobil kadrowicza, jakas parodia.

wolfy 06.02.2011 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1048012)
Biorąc pod uwagę klasę rywala, nawet rezerwowy skład nas nie usprawiedliwia. Oglądam od 60 minuty, a nasz przeciwnik miał 2 setki.

Przestałem oglądać, wchodzę na forum i... Wystraszyłem się że przegraliśmy.
Czyli dobrze, że przestałem, te 45 minut lepiej wykorzystałem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1048067)
Co tu duzo mowic...ja wytrzymalem 30 minut pierwszej polowy i ostatnie 20. Pilkarze, ktorych dzisiaj widzielismy, nie powinni przywdziewac koszulek naszej reprezentacji, bo poprostu ich poziom nie uprawnia do tego. Smuda juz chyba z kazdego Polaka grajacego w ekstraklasie zrobil kadrowicza, jakas parodia.

Do 2012 zdąży jeszcze z połowy obcokrajowców. To dopiero będzie parodia...
:-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1048042)
2) Kibic wykrzykujacy "Monika ( albo jakies inne imie ) Ty k***".

U mnie ktoś coś podobnego sprajem na bloku nabazgrał. Ciekawe, czy to ta sama?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1048042)
PS: Musze dodac ze osoba ktora przyczepila sie do Borysiuka powinna przypomniec sobie pierwsze "swiatowej klasy" zagranie niejakiego Wilka :D

OK, ale to, że inni tez byli słabi w niczym nie polepsza gry Ariela (który jest drwalem i boiskowych chamem, tak BTW). Tu się nie ma o co kłócić, lepiej udawać że to nie nasi piłkarze tam grali.

Przemas 07.02.2011 00:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1048067)
Smuda juz chyba z kazdego Polaka grajacego w ekstraklasie zrobil kadrowicza, jakas parodia.

dokładnie. A potem menadżerowie tych grajków będą podbijać ceny i zarobki swoich klientów bo przecież 'reprezentant'. Śmiech na sali co ten Smuda wyrabia.

mitmichael 07.02.2011 08:28

Takie marne widowisko jak marny przeciwnik. W kolejnym meczu na pewno zagra od 1 minuty Wojtek Szczesny bo Tyton odniosł kontuzje przed meczem ligowym i na zgrupowanie raczej nie pojedzie. Dobrze, ze to 1-0 było przynajmniej.

WCracow 07.02.2011 11:07

Załosne widowisko, zalosni pilkarze, zalosna reprezentacja. NIGDY WIECEJ TAKICH MECZY I TAKICH REPREZENTANTÓW! Wole juz ogladać mecze A klasy, gdyż tam przynajmniej widać zaangażowanie, walke

wanciak86 07.02.2011 11:13

dobrze, że od 60 minuty nie byłem już w stanie oglądać %%% :D

Sartre 07.02.2011 11:13

Trochę się przesadnie oburzacie moim zdaniem. To nie była nawet Reprezentacja B, to była w większości Reprezentacja C, czyli goście z których większość jeżeli założy koszulkę reprezentacji w oficjalnym meczu, to najwcześniej w eliminacjach do MŚ wchodząc z ławki, przy "sprzyjających" okolicznościach. Dodam jeszcze, że ta Reprezentacja C grała po raz pierwszy w takim składzie. Mnie tam jakoś szczególnie to nie przeszkadza, że nasze rezerwy rezerw pokonały Mołdawię.

Jeżeli Smuda chce paru potencjalnych reprezentantów na przyszłość ogrywać w meczach międzynarodowych, to akurat za to jedno czepiać się go nie będę.

Ar222 07.02.2011 11:36

Ok, masz rację. Tylko pytanie czy w kontekście zbliżających się mistrzostw Europy, na których z racji tego, że jesteśmy gospodarzem, wypadałoby się przynajmniej nie ośmieszyć całkowicie, rozsądne jest organizowanie takich meczy o pietruchę dla składu C? Nie lepiej byłoby postarać się o trochę sensowniejszego rywala i zgrywać skład, który będzie na Europ +/- kadrą A? :)

Sartre 07.02.2011 11:48

Cytat:

Nie lepiej byłoby postarać się o trochę sensowniejszego rywala i zgrywać skład, który będzie na Europ +/- kadrą A? :)
Zapraszam pojutrze na mecz z Norwegią.

lukaszsz86 07.02.2011 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ar222 (Post 1048183)
Nie lepiej byłoby postarać się o trochę sensowniejszego rywala i zgrywać skład, który będzie na Europ +/- kadrą A? :)

Pewnie że było by lepiej tylko żaden klub nie puścił by zawodników z naszej kadry A na mecz poza terminem FIFA bo w tym czasie grali oni mecze ligowe.
Druga sprawa to czy organizacja przed EURO meczy kadry C ma sens. Zawsze ktoś mógł się pokazać z dobrej strony i przez to w przyszłości zasłużyć na grę na EURO. Uważam jednak że Smuda powinien dać spokój w tym meczu zawodnikom Lecha, którzy przygotowują się do ważnego meczu.

emj10 07.02.2011 12:15

Takich spotkań kadr B i C powinno być kilkanaście w ciągu roku, aby chłopaki mogły się ogrywać. Dziwię się, że pojawiają się głosy o tym po co grali wczorajsze spotkanie. Jak wszyscy wiemy z naszej kadry zrobił się prywatny folwark Smudy i mamy to co mamy. Kraje słabe piłkarsko do jakich zalicza się Polska powinny wzorować się na kadrze Grecji, która nie mając wybitnych piłkarzy postawiła na ciężką pracę i organizowano co kilka tygodni zgrupowania kadry. W każdym możliwym wolnym terminie powinno się to robić z naszą kadrą. Dwa-trzy dni zgrupowania i mecz z krajowym składzie, bo oczywistą sprawą jest to, że piłkarze zza granicy nie przyjadą.

krowczax 07.02.2011 12:25

A może dobry byłby temat z serii 'Gdybym był trenerem' o reprezentacji Polski ? Tam mielibyśmy większe pole manewru co do zawodników .

rw88 07.02.2011 13:12

Szczęsny - Piszczek, Wojtkowiak, (Perquis), Boenisch - Matuszczyk, Murawski - Błaszczykowski, Mierzejewski, Obraniak - Lewandowski.

Fabiański - Wasilewski, Głowacki, Augustyn, Sadlok - Bandrowski, Dudka - Peszko, Cywka, Grosicki - Jeleń

Tytoń - Rzeźniczak/M.Kowalczyk, Jodłowiec, Glik, Wołąkiewicz - Gol, Borysiuk - Kupisz, Majewski, Smolarek - Brożek

Tak pi razy oko trzy nasze pierwsze garnitury. Tak naprawdę z wczorajszego meczu to póki co tylko Wojtkowiak ma szansę na pierwsza jedenastkę, a o załapanie się do szerokiej kadry na E2012 walczą jeszcze prawdopodobnie Rzeźniczak, Wołąkiewicz, Gol, Borysiuk. Reszta jest właściwie bez szans, stąd taki sparing w tym okresie czasu jest bez sensu. Zrozumiałbym jeszcze taki mecz w czerwcu, kiedy przegląd formy ligowców byłby dużo lepszy niż teraz, bo w tym momencie kilku piłkarzy z tej kadry poszło do Turcji, na kilku z Polonii Smuda się sfochował, z Lecha nie było wszystkich (a trzeba przyznać że w obu tych klubach są najlepsi polscy ligowcy) i wyszło na to, że grała tam nasza kadra D, wsparta kilkoma z kadry C.

gypsy 07.02.2011 13:12

Przynajmniej widać jaki jest poziom polskich "ligowców". I niech mi ktoś powie, że chce mieć w Wiśle Polaków na tym poziomie zamiast lepszych obcokrajowców.

rw88 07.02.2011 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1048240)
Przynajmniej widać jaki jest poziom polskich "ligowców". I niech mi ktoś powie, że chce mieć w Wiśle Polaków na tym poziomie zamiast lepszych obcokrajowców.

Niby można się z tym zgodzić, z drugiej strony pierwsze składy Holendrów czy Węgrów podobnie męczyli się z tą samą, niemal identyczną jedenastką Mołdawii w meczach o punkty, a Finlandia wtopiła 0:2. A przecież trudno powiedzieć, że u nas zagrała choćby najlepsza jedenastka ligowców. I to w sytuacji gdy pierwsza kadra jest w większości oparta na zawodnikach z lig zagranicznych. Najsilniejsza kadra ligowców aktualnie wyglądałaby następująco (grający wczoraj pogrubieni):

Sandomierski - Golański, Wojtkowiak, Jodłowiec, Sadlok - Bandrowski, Murawski - Kupisz, Mierzejewski, Smolarek - Sobiech.

Golański może trochę na kredyt i póki co być może tylko w mojej opinii, ale fakty są takie, że do Korony przyszedł po sezonie w którym był podstawowym zawodnikiem Steauy, z doświadczeniem gry w LM, gdzie chciano przedłużyć z nim kontrakt. Jesienią grał właściwie bez przepracowanego okresu przygotowawczego, stąd liczę, że na wiosnę będzie wyglądał dużo lepiej.

fialo 07.02.2011 13:21

Powiem brutalnie - nic mnie nie obchodzi jak gra reprezentacja, kto tam aktualnie kopie się po czole, tudzież komu wyszedł "strzał życia" w środek bramki, tylko że akuratnie bramkarz był myślami przy wieczornych melanżach i wpadło.

Polecam taką samą postawę kibicom Wisły. Tak jak z TVNem - nie oglądam. W żadnym wypadku nie chodzić na mecze reprezentacji, każda złotówka dana PZPN-owi to gwoździk do trumny z napisem "polski futbol".

Poza tym jak można podniecać się czy zagra Plizga, Pawłowski, Nowak czy Kikut? Kim oni ....a są?

Z całością współgra półgówkowaty trener bez matury, elementarnej znajomości języków obcych z zerowym obyciem międzynarodowym, od którego chamstwem i przaśnością bije na kilometr. Telewizja publiczna nie powinna emitować takiego gówna, jak to wczoraj - oceniam po komentarzach bo sam nie oglądałem.

Prasa nie powinna pisać o nowych pomysłach Dyzmy, sprowadzaniu Perquisów, Arboledów czy innych obocokrajowców do reprezentacji. Niech sobie grają, kogo to obchodzi.

Ciszej nad tą trumną.

For_FuN_ 07.02.2011 13:40

Takich meczow nie powinno byc z prostego powodu...nic nie daja, bo jakie to ma przelozenie na pierwsza reprezentacje? Plizga strzelil przypadkowa bramke ze slabym zespolem, i co teraz? NIC. Tych pilkarzy nalezy sprawdzac w powaznych meczach miedzypanstwowych, gdzie dolacza sie ich do trzonu podstawowej 11...jak taki chlopak pokaze sie dobrze na tle Portugalii, Anglii, to wtedy bedzie mozna cos wiecej powiedziec. Na wielkich turniejach nie graja ogorki.

studio 07.02.2011 13:54

Tylko, że u nas same ogórki są, czy reprezentacja Polski A rozniosłaby Mołdawię 5:0? Nie sądzę:) W dupach się przewraca naszym piłkarzom a prezesi klubów jeszcze to podkręcają dając gigantyczne kontrakty za marne umiejętności. Takie sparingi sie przydają, ale zdecydowanie z lepszymi drużynami, chyba, że Smuda chciał przeciwnika na swoim poziomie, to trafił.

Manager89 07.02.2011 14:06

Jak dla mnie najlepszy skład ligowców na dziś to:
Sandomierski (Małkowski)- Kikut (Rzeźniczak), Wojtkowiak (Kokoszka), Jodłowiec (Celeban), Wołąkiewicz (Sadlok)- Murawski (Bandrowski), Gol (Wilk)-Pawłowski (Małecki), Mierzejewski (Borysiuk), Małkowski (Kupisz)- Kucharczyk (Sobiech)

Z zawodników występujących za granicą:
Fabiański (Tytoń)- Piszczek (Kowalczyk)-Głowacki (Glik), Perquins (Augustyn), Boenisch (Brożek)-Matuszczyk, Dudka- Błaszczykowski (Jeleń), Obraniak (Cywka), Peszko (Grosicki)-Lewandowski (Brożek)

emj10 07.02.2011 14:17

No nie wiem, ja mimo wszystko jestem zdania, że kadra powinna być szersza niż 20-30 zawodników. Spójrzmy na sytuację naszych bramkarzy, która jeszcze w tamtym roku wydawała się być idealna.

Klasyfikacja polskich bramkarzy wg. umiejętności na stan dzisiejszy:
Boruc - podpadł Smudzie, a znając tego człowieka nie zobaczymy Artura na EURO 2012
Fabiański - przejął pałeczkę po Borucu i stał się numerem 1, ale przyplątała mu się kontuzja i ma wiosnę z głowy
Dudek - mimo wszystko wciąż mógłby odgrywać ważną rolę w kadrze, jednak lata robią swoje
Szczęsny - wykorzystał absencję Fabiańskiego i jego kariera zaczyna się rozwijać w błyskawicznym tempie
Kuszczak - nie gra, stracił pozycję bramkarza nr 2 w MU i wkrótce może odejść z Manchesteru
Tytoń - ogrywa się w Holandii, ale mnie on do końca nie przekonuje, teraz złapał kontuzję
Sandomierski - młody, zdolny i ma szansę być bramkarzem nr 3 na EURO 2012

Sytuacja tak się skomplikowała, że nagle Szczęsny stał się numerem 1 w naszej kadrze i w tym półroczu sytuacja się raczej nie zmieni. Sandomierski będzie jego rezerwowym. Czyli bramkarze nr4 i nr7 w kadrze nagle stali się z miejsca podstawowymi jej podstawowymi bramkarzami.

To pokazuje, że trzeba mieć na każdą pozycję minimum 3 zawodników, tak aby różne losowe zdarzenia nie zmusiły trenera do szukania kogoś "nowego" przed samymi finałami.

Bambo1906 07.02.2011 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1048248)
Powiem brutalnie - nic mnie nie obchodzi jak gra reprezentacja, kto tam aktualnie kopie się po czole, tudzież komu wyszedł "strzał życia" w środek bramki, tylko że akuratnie bramkarz był myślami przy wieczornych melanżach i wpadło.

Polecam taką samą postawę kibicom Wisły. Tak jak z TVNem - nie oglądam. W żadnym wypadku nie chodzić na mecze reprezentacji, każda złotówka dana PZPN-owi to gwoździk do trumny z napisem "polski futbol".

Poza tym jak można podniecać się czy zagra Plizga, Pawłowski, Nowak czy Kikut? Kim oni ....a są?

Z całością współgra półgówkowaty trener bez matury, elementarnej znajomości języków obcych z zerowym obyciem międzynarodowym, od którego chamstwem i przaśnością bije na kilometr. Telewizja publiczna nie powinna emitować takiego gówna, jak to wczoraj - oceniam po komentarzach bo sam nie oglądałem.

Prasa nie powinna pisać o nowych pomysłach Dyzmy, sprowadzaniu Perquisów, Arboledów czy innych obocokrajowców do reprezentacji. Niech sobie grają, kogo to obchodzi.

Ciszej nad tą trumną.

To po ch*j się odzywasz?
Nie oglądałeś ale wiesz, że to gówno? ciekawe...

Jagul 07.02.2011 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1048275)
No nie wiem, ja mimo wszystko jestem zdania, że kadra powinna być szersza niż 20-30 zawodników. Spójrzmy na sytuację naszych bramkarzy, która jeszcze w tamtym roku wydawała się być idealna.

Klasyfikacja polskich bramkarzy wg. umiejętności na stan dzisiejszy:
Boruc - podpadł Smudzie, a znając tego człowieka nie zobaczymy Artura na EURO 2012
Fabiański - przejął pałeczkę po Borucu i stał się numerem 1, ale przyplątała mu się kontuzja i ma wiosnę z głowy
Dudek - mimo wszystko wciąż mógłby odgrywać ważną rolę w kadrze, jednak lata robią swoje
Szczęsny - wykorzystał absencję Fabiańskiego i jego kariera zaczyna się rozwijać w błyskawicznym tempie
Kuszczak - nie gra, stracił pozycję bramkarza nr 2 w MU i wkrótce może odejść z Manchesteru
Tytoń - ogrywa się w Holandii, ale mnie on do końca nie przekonuje, teraz złapał kontuzję
Sandomierski - młody, zdolny i ma szansę być bramkarzem nr 3 na EURO 2012

Czy ja wiem czy tamten rok był tak idealny. Oprócz tych ostatnich dwóch bramkarzy pozostali albo przez jakiś czas albo nonstop grzali ławę. Teraz wygląda to dużo lepiej. Fabiański grał ale kontuzja go wyeliminowała, więc wszedł młody Szczęsny. Boruc gra we Włoszech. Dudek i Kuszczak wiadomo. Tytoń i Sandomierski są numerami jeden w swoich drużynach. Jest z czego wybrać.

Dla mnie Kuszczak jest największym frajerem. Tak naprawdę przez te 4-5 lat które gra w ManU Ferguson ani razu mu nie powiedział, że będzie numerem 1 po odejściu Van der Sara. A chłopak głupio w to wierzył. Mógł sobie odejść do nawet słabszej Aston Villi skąd miał propozycje i w tym momencie on byłby niekwestionowanym numerem 1 w naszej kadrze.

A granie taki spotkań to parodia. Jeszcze jak Smuda powie, że z tej grupy przynajmniej 4-5 pojedzie na Euro, to ja to uznam za kompletną kompromitacje. Takie mecze gówno dają i zdania nie zmienię. Jak chce sprawdzić młodego to niech go wpuści na 30min kiedy gra pierwsza reprezentacja, a nie jakieś pajacowanie z Mołdawią.

fialo 07.02.2011 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1048289)
To po ch*j się odzywasz?
Nie oglądałeś ale wiesz, że to gówno? ciekawe...

A co dobrze było? Oglądanie meczy reprezentacji zakończyłem na Polska - Australia w Krakowie, na który poszedłem tylko ze względu na to, że mecz był na nowym stadionie i nie mogłem się doczekać żeby zobaczyć R22. Trudno dałem Lacie 20 PLN do kieszeni. Ale na tym koniec.

Nie muszę oglądać. Wystarczy, że poczytam komentarze tu, i na kilku innych stronach, opis meczu i starczy. Polska reprezentacja to kompletne dno.

Zresztą wystarczyło zobaczyć na skład i orłów pokroju Borysiuka, Kucharczyka(2 gole w lidze i kadra - cos takiego tylko u Dyzmy :lol:) czy też Kikuta i Wołąkiewicza to z góry można było założyć, że nawet z Mołdawią, gdzie gwiazdą jest rezerwowy ostatniej drużyny Ekstraklasy będziemy grać chujowo.

Nie nabijajcie kabzy PZPN-owi, nakręcając się na kadrę. Akcje "pusty stadion" powinny się odbywać zawsze kiedy gra 'reprezentacja'.

emj10 07.02.2011 15:31

Jedna akcja pusty stadion na Legii mi wystarczy. Jeśli nie interesuje Cię kadra to nie pisz na ten temat, bo skoro Cię nie interesuje to po co poruszać ten temat. Nieprawdaż?

rw88 07.02.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1048295)
Mołdawią, gdzie gwiazdą jest rezerwowy ostatniej drużyny Ekstraklasy

Chuja wiesz, a najwięcej do powiedzenia masz. Ich defensywa jest oparta na zawodnikach regularnie występujących w silnych klubach rosyjskich i ukraińskich, takich jak Namasco, Armas i Golovatenco (wszyscy Kubań Krasnodar), Bordiyan (Metallist Charków) i Epureanu (Dinamo Moskwa) - ten ostatni należy do najlepszych środkowych obrońców ligi rosyjskiej. Reszta gra w klubach klasy średniaków z ligi polskiej, takich jak Metallurg Zaporoże, FK Krasnodar, Politehnica Timisoara czy IFK Norrkoping. W eliminacjach wygrali z Finlandią i San Marino po 2:0, przegrali minimalnie 1:2 z Węgrami i 0:1 z Holandią. Mimo wszystko nie są to totalne ogórki. A Suworow miał poważne problemy z grą w Sheriffie i wcześniej w kadrze również, zagrał jednak jesienią dwa dobre spotkania i został w pierwszej jedenastce w kolejnych meczach.

For_FuN_ 09.02.2011 22:36

Kolejny zenujacy spektakl pod wodza Smudy...przez 90 minut nie potrafilismy stworzyc sobie sytuacji bramkowej(nie licze indywidualnej akcji i bramki Lewandowskiego) z taka ekipa, jak Norwegia. Pilkarze nie wiedza, co maja grac i wystarcza proste srodki zeby nas calkowicie zneutralizowac i zdominowac. Dyzma kolejny raz gral tez na wynik, o czym swiadcza zmiany(kuriozalne wprowadzenie Gola w 93 minucie w meczu towarzyskim) i wrecz rozpaczliwa obrona w drugiej polowie. Nie dosc, ze nie potrafi przekazac zawodnikom swojej koncepcji gry, to jeszcze powoluje przypadkowych ludzi. Jezeli sie nic nie zmieni, to z ta Francja i Niemcami(jesli potraktuja te spotkania na powaznie) beda wyniki podobne, jak z Hiszpania.

rw88 09.02.2011 22:39

Dziś zdecydowanie in plus Kamil Glik, dużo lepiej wyglądający od Głowackiego, nie bojący się gry i ryzyka popełnienia błędu, fajnie że mimo iż powszechna opinia go gnoi to chłopak nie gra na alibi tylko walczy i podejmuje pojedynki, a na alibi grał dziś właśnie wspomniany Arek. Fakt, dwa, trzy błędy mu się zdarzyły, ale dobrych interwencji i wygranych pojedynków powietrznych miał nieporównywalnie więcej. Widać, że w Bari robi postępy, zaczyna lepiej się ustawiać i czytać grę, nadrabiając tym swój brak zwrotności. Z biegiem czasu jak pogra w Serie A, czy nawet w następnym sezonie w Serie B, mogą być z niego ludzie.

Przyzwoicie na lewej stronie grał Dudka i wydaje się, że od biedy jako uzupełnienie Boenischa może się w kadrze sprawdzić, a biedę na lewej obronie mamy w końcu straszną. Swoje robił też Matuszczyk, który raczej ma taki styl, że albo przejmuje piłkę lub serwuje rzeczywiście dokładną prostopadłą piłkę, albo się "nie wpier*ala".

Błaszczykowski i Jeleń w dzisiejszym meczu po prostu duchy, ogólnie linia pomocy wyglądała dziś bardzo słabo, Murawski totalnie bez kondycji, Obraniak nigdy nie radził sobie z fizycznie grającymi przeciwnikami. Nędza tutaj była dziś straszna, jako tako wyglądał Lewandowski i strzelił świetną bramkę, ale brakowało mu wsparcia.

Widać po dzisiejszym meczu jest to, że żebyśmy prezentowali się przyzwoicie jako drużyna potrzebujemy przynajmniej 9 czy 10 grajków grających na swoim poziomie. Brakowało mi też dzisiaj bardzo zawodnika w stylu Mierzejewskiego, czyli takiego, który potrafi pobiegać z przodu i rozegrać piłkę. Ogólnie cieszy to, że grając raczej słabo na dobrą drużynę potrafiliśmy wygrać bez straty gola i zyskać stosunkowo sporo punktów do fifowskiego rankingu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1049185)
z taka ekipa, jak Norwegia.

Irlandia - Norwegia 1:2
Chorwacja - Norwegia 2:1
Cypr - Norwegia 1:2
Norwegia - Portugalia 1:0
Islandia - Norwegia 1:2
Norwegia - Francja 2:1
Norwegia - Ukraina 0:1
Norwegia - Czarnogóra 2:1
Słowacja - Norwegia 0:1
Szwajcaria - Norwegia 0:1
Norwegia - RPA 1:0
Norwegia - Finlandia 2:1
RPA - Norwegia 2:1
Niemcy - Norwegia 0:1

Ogółem ostatnio: 14 spotkań - 11 zwycięstw - 3 porażki.

Coś jeszcze w temacie masz do powiedzenia? Norwegia to chyba aktualnie (w ciągu ostatniego roku) najlepiej grająca w defensywie reprezentacja świata, nie boję się użyć takiego stwierdzenia, bo nie ma w nim przesady.

Hanys 09.02.2011 22:44

Co za padaka....

bez ładu, bez składu... Znowu długa piłka na aferę - oto jak gramy... tak gra niestety większość polskich klubów i większość klubów na świecie w ogóle... bo tylko profesjonalne kluby i profesjonalne reprezentacje potrafią zagrać ładny i zarazem skuteczny football na zawodowym poziomie.

nasza obrona to jakiś żart
Piszczek - 4/10
Głowacki - 1/10 Stary, wolny, woli wybijać w auty niż podawać dokładnie piłke, bo tak jest bezpieczniej ;/
Glik - 0/10 szkoda komentarza nawet
Dudka - 1/10 - ciągłe wycofywanie gry do tyłu, zero odpowiedzialnosci - zamiast wziąć gre na klate i pociągnąć do przodu to spowalniał akcje i tracił często

Środek pola - równie słabo w tym meczu
-Murawski - 3/10 - wolny, stary, gry w defensywie niech sie uczy od młodszego Matuszczyka... ale po co nam w jednym składzie dwóch defensywnych pomocników? Kolejna głupota Smudy... miedzy innymi dlatego nie szła gra nic do przodu...
-Matuszczyk - 5/10 - solidnie w grze defensywnej, mało błędów wzgledem kolegów - ogólnie solidnie ale mogło być zawsze lepiej
-Błaszczykowski - 3/10 - bardzo słaby mecz w jego wykonaniu... no ale jak się gra z amatorami to później moze zawodowcom też nie idzie
-Obraniak - 3/10 j/w

Atak:
Lewandowski - 7/10 - o dziwo jeden z lepszych graczy na boisku - strzelec ładnej bramki, dość precyzyjne podania, dobra gra w defensywie, nawet dużo biegał
Jeleń - 2/10 - słabo, bardzo słabo, nic szczególnego nie pokazał a zaliczył tylko kilka niedokładnych podań

Szczesny- jedyny pewny punkt naszej drużyny, zero błędów, widać że gra w profesjonalnym klubie... tylko mógł ograniczyć te długie wykopy... ale jak to zrobić jak się koledzy-ćwoki nie wysuwali na obronie a jak już dostali piłkę i widzieli pędzącego na nich norwega to mieli w gaciach narobione ;/

Co do Smudy - osioł no - brak taktyki, brak odpowiednich analiz których nie robi w trakcie meczu, ani po meczu ani zapewne przed meczem, zmiany pod koniec meczu bezsensowne... a taki Dudka i Glik i Krychowiak w ogóle nie wiem co robią w kadrze.

nbp 09.02.2011 22:48

co za kaszana....

Smuda przed meczem mówił do naszych na treningach, że lepsze krótsze, ale dokładniejsze podania, niż dalekie ale nie dokładne.

A co dzisiaj nasi zaprezentowali ? Między sobą obrońcy krótko grali, ale powyżej linii środkowej boiska to byle dalej wypieprzyć tę piłkę :-/.

Słabo...słabo...i jeszcze raz słabo.

co do opinii Hanysa wyżej - to Irek wrócił dopiero co po kontuzji, daj mu się wstrzelić w rytm ;-)

kreseq 09.02.2011 22:49

Szczesny zero bledow? Mial totalnego babola w postaci miniecia sie z pilka, i gdyby Norweg trafil w swiatlo bramki a nie w bramkarza to bylby gol.

Reszta to jakas kpina.

emj10 09.02.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1049196)
Glik - 0/10 szkoda komentarza nawet

Ja chyba inny mecz widziałem. Niezły mecz Glika, który w odróżnieniu od Głowackiego próbował czytać grę i grał ambitnie. Jeśli będzie robił stałe postępy w seria A to możemy mieć ciekawego stopera na euro.

Hanys 09.02.2011 22:54

Grał ambitnie czyli co robił - ta ambicja twoim zdaniem polega na wykopywaniu piłki do przodu?
Było kilka akcji ze Norwegowie mijali glika jak chcieli a ten stał jak drzewo, które zapuściło korzenie głęboko. Jedyne co robił to faulował. Najgorszy zawodnik naszej drużyny - zakała. A jego miejsce w rezerwach ostatniej drużyny ligi włoskiej nie jest przypadkowe.

rw88 09.02.2011 22:58

Hanys, rozwiń swoją myśl na temat oceny Glika, chętnie się pośmieję. Kończymy mecz z czystym kontem, a jakiś jełop daje trzem z czterech obrońców oceny od 0 do 1 w skali 10-stopniowej. Zalecam przerzucić się na skoki.

BiałaGwiazda 09.02.2011 22:59

Ogólnie najsłabsi byli Głowacki i Murawski,im trzeba podziękowac.W końcu obaj maja już 30 na karku i za dwa lata nie bedzie z nich żadnego pożytku.

mitmichael 09.02.2011 23:02

A Szczesny jak to Szczesny - co miał wyłapac to wyłapał - tylko te wykopy pilki (koszmarne). W jednej sytuacji miał szczescie ale takie błedy nie zdarzaja mu sie czesto.

dynek.pl 09.02.2011 23:02

Jestem troche rozczarowany - to chyba najgorszy mecz kadry od sierpniowego 0:3 z Kamerunem.
Jak gralismy ladnie to przegrywalismy, a w najlepszym wypadku remisowalismy, a
jak zagralismy kiche to wygralismy i to z 11 druzyna tego strasznie waznego rankingu FIFA.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl