Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

DarekK_11 19.06.2010 22:29

ale się czepiasz...
piłkarz też człowiek. ma urlop to się bawi. ważne żeby jak wróci do treningów to wtedy ambitnie zapieprzał i myślał tylko o piłce.

tofik 20.06.2010 07:55

Hm. Od piwska się tyje. Żeby z nadwagą nie wrócił.

fanfan 20.06.2010 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 917126)
ale się czepiasz...
piłkarz też człowiek. ma urlop to się bawi. ważne żeby jak wróci do treningów to wtedy ambitnie zapieprzał i myślał tylko o piłce.

Owszem piłkarz też człowiek ale są pewne granice. Małecki ma teraz wolne i może sobie wybić piwko ale mam nadzieję że stara się utrzymać dobrą dyspozycję fizyczną ponieważ okres przygotowawczy jest krótki a jak Mały teraz będzie tylko chlał piwo i przytyje to nie mamy co się spodziewać że będzie w dobrej formie na początku rundy jesiennej i żeby później nie było zaskoczenia że znów odpadliśmy szybko z europejskich pucharów jeśli część naszych piłkarzy będzie podchodzić do tego sportu w ten sam sposób. Popatrz na Baszczyńskiego - jeszcze nie rozpoczął jego zespół przygotowań ale on dba o swoją formę fizyczną i stawił się nawet na trening Wisły . W zachodnioeuropejskich klubach jest większa dyscyplina i jak jakiś piłkarz wraca do treningów z brzuszkiem to się z nim nie cackają tylko wysokie kary finansowe , przesunięcie do drugiej drużyny lub karnet na trybuny bądź miejsce na ławie i tak powinno być też u nas . W drużynie która chce coś zdziałać powinno być miejsce tylko dla profesjonalnych piłkarzy którzy poważnie podchodzą do swojego zawodu i chcą się rozwijać i ciężko pracować nad swoją formą.

zjkz 20.06.2010 08:43

Panowie, od piwa się nie tyje, bez przesady:p Ale od dodatków - kiełbaski z grilla, golonki, chipsy itp już tak. A Mały pewnie ogląda mistrzostwa w RPA, więc piwo to obowiązkowy dodatek do meczu.

Jagul 20.06.2010 09:24

U nas jest taka tendencja, że jak ktoś zobaczy piłkarza z piwem albo na dyskotece to od razu jest uważany za gwiazdora prowadzącego nocne życie i obijającego się na treningach. Jakoś nie widzę, żeby ktoś się czepiał siatkarzy, szczypiornistów itp. Piłkarz też człowiek i on także potrzebuje czasem się odstresować. Dla mnie Małecki może pić codziennie ale na meczach i treningach ma dawać z siebie 100%.

Karherop 20.06.2010 09:34

czytam to i oczom nie wierzę

Na jakim świecie żyjecie ? 90% piłkarzy chleje piwsko i wóde jak normalni ludzie ( od czasu do czasu ) , nie przeszkadza im to w wyczynowym uprawiianiu sportu . Jeśli ktos chciałby linczować Małeckiego za wypicie kilku piw to niech sam sie uderzy w pierś czy nigdy nie przesadził z alkoholem . Piłkarz to nie jest celibat i jeśli tylko będzie dobrze grał to jak dla mnie może robic po meczu co mu się żywnie podoba .

Od piwa sie tyje .. kolejny zajeb*** argument . Od pączków też , a jakos nigdy na forum nie pojawił się komunikat : " Małecki kupował pączki w supermarkecie , ludzie powstrzymajcie go ! "

Wiadomo że są przypadki ala Sypniewski , ale to są skrajne sytuacje .

AYALA 20.06.2010 09:42

jeśli sie to nie odbije na formie Małego to niech sobie pije piwko.2-3 browary dziennie działają dobroczynnie na ogranizm

Krzysiek 20.06.2010 09:52

Ale piwo sprawia, że spada wydolność zawodnika. Mam nadzieję, że 'Mały' te piwa solidnie wybiega, bo zawodowiec (a kimś takim Patryk jest) nie może pozwolić sobie na taką amatorkę.

brylant17 20.06.2010 10:32

Oj się czepiacie nie wiem czego, poszukajcie sobie fot z zakończenia sezonu gdzie piłkarze się spotykają i spędzają chwile przy piwku :P

Mishau 20.06.2010 10:43

Nie chodzi o to że pije piwo w ogole. Chodzi o to ze zaczely sie przygotowania a on spaceruje po mieście z siatką piwa. Chcecie profesjonalizmu a pochwalacie takie zachowanie. Mały powinien brac przyklad z Baszcza u ktorego przygotowania do sezonu ie jeszcze nie zaczely a on juz trenuje bo chce byc naprawde dobrze przygotowany. Pozdrawiam:-/

pablo92TSW 20.06.2010 10:50

Tylko, że jak tamci odpoczywali to Mały trenował z kadrą. trenował dłużej przedtem, zacznie później od nich...

dj_ibutti 20.06.2010 10:55

A może kupił, bo przegrał z kimś zakład o zgrzewkę? Albo dla gości, a sam pije soczek w tym czasie. Nie wyciągaj wniosków, jak nie wiesz.

willow 20.06.2010 11:03

Słuchajcie, to nie chodzi o jedno czy dwa piwa, tylko o to, kto te piwa pije. Nie wiadomo, jaką Mały ma psychikę, u jednego skończy się na symbolicznym piwku, inny zaś pije póki nie spadnie. Większość ludzi mających problem z alkoholem zaczynało od jednego piwa.

Poza tym nikt mi nie wmówi, że alkohol ni ma wpływu na młody organizm. Dlatego uważam, że Mały powinien się powstrzymać. Nie mówiąc o tym, że to nie jest odosobniony przypadek, wszyscy wiemy, że Mały lubi sobie pochodzić po klubach krakowskich, a tam nie pije mineralnej...

Jest na początku obiecującej kariery i nie powinien ryzykować jej zniszczeniem.

fanfan 20.06.2010 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 917211)
jeśli sie to nie odbije na formie Małego to niech sobie pije piwko.2-3 browary dziennie działają dobroczynnie na ogranizm

2-3 piwa dziennie z pewnością odbiją się na formie fizycznej piłkarza. Narzekamy że Polacy nie wytrzymują trudów sezonu , że nie są w stanie grać co trzy dni a jak grają to w kolejnych meczach widać już przemęczenie - alkohol ma na to wpływ. Nie mówię ,że nic nie powinni pić ale jakiś umiar jest wskazany jeśli coś chcą osiągnąć i nie atakuję Małeckiego bo nie wiem ile on pije ale mówię ogólnie o wszystkich Polskich piłkarzach. Sport wyczynowy to też wyrzeczenia i ciężka praca, dam przykład Forlana - on dba o swój organizm, przestrzega specjalnej diety i widać tego efekty - bardzo dobra wydolność , świetnie przygotowany pod każdym względem a przecież już młodzieniaszkiem nie jest.

dj_ibutti 20.06.2010 11:49

Tak w temacie, to jedno piwo dziennie jest wg. niektórych specjalistów zalecane, ze względu na jego wpływ na zakwasy i obecność witamin ;)

Reser 20.06.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 917277)
Tak w temacie, to jedno piwo dziennie jest wg. niektórych specjalistów zalecane, ze względu na jego wpływ na zakwasy i obecność witamin ;)

Prawda jest taka, że w jednym pomoże, a w drugim przeszkodzi.

MCX 20.06.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 917202)
Jakoś nie widzę, żeby ktoś się czepiał siatkarzy, szczypiornistów itp.

To chyba kwestia tego, że wyżej wymienieni przez Ciebie osiągają dobre wyniki w swoich dyscyplinach.

ociec Ciemka 20.06.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 917277)

Z tymi witaminami to średnia prawda, no chyba, że pijasz piwo niepasteryzowane, co polecam :)

grzesiek632 20.06.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 917245)
Tylko, że jak tamci odpoczywali to Mały trenował z kadrą. trenował dłużej przedtem, zacznie później od nich...

Z tego co wiem Diaz też trenował z kadrą...

IncognitoTSW 20.06.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 917206)
czytam to i oczom nie wierzę

Na jakim świecie żyjecie ? 90% piłkarzy chleje piwsko i wóde jak normalni ludzie ( od czasu do czasu ) , nie przeszkadza im to w wyczynowym uprawiianiu sportu .

Polskim piłkarzom chyba jednak coś przeszkadza w wyczynowym uprawianiu sportu bo grają jak amatorzy.

DarekK_11 20.06.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 917284)
Z tego co wiem Diaz też trenował z kadrą...

Małecki nie uciekł z tych treningów i nie upuszcza ich, bo mu się nie chce. Dostał wolne od klubu.

SpoXsteR 20.06.2010 14:58

od piwa sie tyje? pierwsze slysze..

a co do tematu to klub nie musial mu dawac wolnego.. nie rozumiem z jakiej racji, przeciez nic tam nie zagral nawet .. tu wina stoi po stronie klubu.. i juz nie chodzi o te piwska.. tylko o brak zawodnika na treningach, zgrania z zespolem i gierki sparingowej.. a czy on idzie z siatka piw czy gra w xboxa to jego sprawa..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KarLOL (Post 917375)
Piwo jest jednym z najbardziej kalorycznych produktów. Nie wierzysz? Poczytaj portale dietetyczne, nie natrafisz na opinię, że piwo nie jest tuczące.

praktykuje.. nie musze czytac :lol: w sporych ilosciach od dluzszego czasu i nie zauwazylem zeby od piwa mi beben rosl.. to samo sie tyczy znajomych.. co najwyzej apetyt jest jak Proud wyzej wspomnial.. ale to tez zalezy od organizmu danego czlowieka..

to jest sciema i tyle.. ktos sobie ubzdural ze typowy Kowalski siedzi na fotelu przed TV , pije piwa i mu brzuch rosnie :rotfl:

KarLOL 20.06.2010 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 917371)
od piwa sie tyje? pierwsze slysze..

a co do tematu to klub nie musial mu dawac wolnego.. nie rozumiem z jakiej racji, przeciez nic tam nie zagral nawet .. tu wina stoi po stronie klubu.. i juz nie chodzi o te piwska.. tylko o brak zawodnika na treningach, zgrania z zespolem i gierki sparingowej.. a czy on idzie z siatka piw czy gra w xboxa to jego sprawa..

Piwo jest jednym z najbardziej kalorycznych produktów. Nie wierzysz? Poczytaj portale dietetyczne, nie natrafisz na opinię, że piwo nie jest tuczące.

Proud 20.06.2010 15:24

Piwo nie jest tuczące.

Piwo wzmaga apetyt. Ale samo w sobie nie jest tuczące. Zawiera ok 95% wody.

Piwo w porównaniu do choćby soku nie ma wiele wiecej kalorii.

kristos 20.06.2010 16:22

Ja jeszcze na temat kapitana.
Dlaczego Brożek ?
Całą dorosłą karierę piłkarska spędził w Wiśle ,dla mnie to" Wiślak z krwi i kości".
W tej chwili chyba z największym stażem w drużynie.
Oczywiście to jego machanie rękami średnio mi się podoba ,ale mam nadzieję że z tym skończy.
Sobol ?
Czy on w ogóle umie mówić?

Żmijka 20.06.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 917409)
Sobol ?
Czy on w ogóle umie mówić?

Widząc takie kfiatki, jak i całą serię wcześniej (że Sobol się na boisku nie odzywa) zaczynam się zastanawiać czy chodzę na inne mecze Wisły czy co? No chyba że osoby tak piszące nie chodzą po prostu na stadion (ani nie oglądają w TV)...

Sobol jako jeden z nielicznych (jak nawet nie jedyny?) potrafił się wydrzeć na boisku na pozostałych, mobilizując do biegania ...

Kolejność kapitanów dla mnie prosta:
- Sobol
- Pawka
- Clebi (jeśli będzie grał)

yogul 20.06.2010 17:07

Żmijka nie zapomnij o Patryku !

Ja bym Małeckiemu dał opaskę, chociażby za to że w pierwszym meczu z Lechia u siebie po wielu latach jako jedyny wziął odpowiedzialność na siebie przy karnym, ma ambicje i potrafi poustawiać wszystkich po kątach :D

ale wiem że to niemożliwe i kapitanem będzie Sobol albo Cleber

Maćko 20.06.2010 17:13

Cytat:

potrafi poustawiać wszystkich po kątach
Patryk to fajny chłopak, ale niech sobie lepiej ustawia jak pozbędzie się mleka spod nosa. Bez przegięć.

Miałem napisać o Sobolu, ale Żmijka to dobrze ujęła.

yogul 20.06.2010 17:23

no tak racja, ale jednak wole młodego Małeckiego który wykazuje chęć walki i zwycięstwa a nie pogodzonych z porażka cichych Kirma, Łobo czy Bogusia

Żmijka 20.06.2010 17:31

Jaśnie Panie! MAŁECKI?! Litości ...
Jak mimo całej specyfiki jego osoby nawet go lubię (chociaż czasami doprowadza mnie do szewskiej pasji)to w życiu nie pozwoliłabym mu zostać kapitanem! Z resztą na szczęście koledzy z drużyny też mu na to nie pozwolą.

1q2 20.06.2010 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 917450)
no tak racja, ale jednak wole młodego Małeckiego który wykazuje chęć walki i zwycięstwa a nie pogodzonych z porażka cichych Kirma, Łobo czy Bogusia

No ale odbiegłeś chyba od meritum bo nawet na forum nie znajdzie się taki kto z tej trójki chciałby wybrać kapitana.

Zresztą tu nic odkrywczego nie da się wymyślić.Na dziś Sobol,Brożek,Cleber - w takiej właśnie kolejności.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 917454)
Jaśnie Panie! MAŁECKI?! Litości ...
.

Jako że kapitan z sędziami dyskutuje, to wybór Małego byłby najtrafniejszy :lol:

Jagul 20.06.2010 18:24

Mówiłem już wcześniej, że kapitan powinien mobilizować kolegów do walki np. po nieudanym zagraniu albo w ogólnie słabszym spotkaniu, a nie tak jak przypadku Patryk M. pseudonim: "Mały" lub Pawła B. pseudonim: "Brozio" lecieć z rozdartym na cały stadion ryjem i dodatkowo dołować innych. Tak więc kandydatura tych panów zdecydowanie odpada.

Ogryzek 20.06.2010 18:32

Ja uważam że kapitana powinien wybierać trener i tylko trener. A kto nim będzie? Moja propozycja to z racji coraz większej cudzoziemskości koniecznie jakiś obcokrajowiec. I z sędzią pogada, kolegów zmobilizuje. Nie ma się z czego śmiać. Polacy w naszym klubie mają przejebane, winni są wszystkiego (bez względu na fakty). Nawet za słabszą grę Jirsaka czy Kirma odpowiadają Polacy. Znowu by było że np. Brożek się drze na Jirsaka. Dlatego Junior Diaz byłby dobrym kandydatem, Waleczny, nie pyskuje. Coś po polsku mówi (mecz z Legią) w sam raz. Potrafi zmobilizować kolegów a sam jest przy tym waleczny. Idealny kandydat.

(Oczywiście lepszy byłby Cleber ale On chyba już będzie tylko rezerwowym)

AYALA 20.06.2010 20:11

Sobol byłby najlepszym kandydatem na kapitana. Doświadczony, niekonfliktowy.Może poza boiskiem mało mówny to jednak na boisku wlaczy jak lew.

WISŁAZWE 20.06.2010 20:56

Jak dla mnie Sobolewski kandydat numer 1 i o dziwo przychylam się do zdania ogryzka , że dobrą propozycją jest Diaz, mimo tego że większość forumowiczów go nie trawi, ja uważam podobnie jak kolega wyżej, przy paru obcokrajowcach to byłaby dobra decyzja.
Jest waleczny, daje z siebie wszystko na boisku.

Nie dla Małeckiego i Pawła Brożka- w moim odczuciu to nie są zawodnicy którzy nadawali by się do pełnienia tej funkcji.

picasso 20.06.2010 21:02

Radek jak najbardziej,ale jest jeden problem.kapitan od czasu do czasu musi pogadać z mediami,a jak wiemy Sobol za tym nie przebada.zresztą nie dziwię się mu specjalnie.

wojti11795 20.06.2010 22:18

A może Piotr Brożek, ja go bardzo lubie, nie wywyższa się nie robi sie gwiazdą jak małecki, a nawet jak dostał lepszą propozycje od Śląska wolał zostać w Wiśle

Colin 20.06.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 917487)
Mówiłem już wcześniej, że kapitan powinien mobilizować kolegów do walki np. po nieudanym zagraniu albo w ogólnie słabszym spotkaniu, a nie tak jak przypadku Patryk M. pseudonim: "Mały" lub Pawła B. pseudonim: "Brozio" lecieć z rozdartym na cały stadion ryjem i dodatkowo dołować innych. Tak więc kandydatura tych panów zdecydowanie odpada.

Tutaj pełna zgoda. Tutaj nawiązując dodam, że widziałem ostatni sparing Wisły z Garbarnią i bardzo mi się nie podobało jak Paweł Brożek po braku zrozumienia w akcji ofensywnej z Gułą podbiegł do niego i zaczął na niego wrzeszczeć, sugestywnie opieprzać, Guła widziałem wdał się w nim w polemikę i ten jeszcze bardziej później musiał dodać swoje 3 grosze czego efektem była dezorganizacja wyżej wymienionej dwójki i prawie strata gola po niespodziewanej akcji Garbarnii. To jest naprawdę wkurzające a poza tym dla mnie niepokojące, że Paweł pozwala sobie na takie zachowanie względem bądź co bądź starszego, nowego w zespole i moze nawet bardziej renomowanego kolegi. To jest wkurzające bo zamiast skupić się na grze, po stracie piłki zapieprzać by ją odzyskać, pomóc kolegom, nie dezorganizować ich gry, gry zepołu to dochodzi do sprzeczek które mogą się konczyć stratą gola a poza tym rozpraszają zawodników i psują atmosferę w drużynie. Jeśli już to powinno być podpowiadanie, umiejętna sugestia niż wydzieranie się na cały stadion. A wszelkie braki, niezrozumienia najlepiej by piłkarze sobie wyjaśniali w przerwie czy po meczu.

Dla mnie osobiście kolejność kapitanów: Sobol, Cleber, ... a Mały na kapitana? Koniec świata ...

murray 20.06.2010 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colin (Post 917636)
Tutaj pełna zgoda. Tutaj nawiązując dodam, że widziałem ostatni sparing Wisły z Garbarnią i bardzo mi się nie podobało jak Paweł Brożek po braku zrozumienia w akcji ofensywnej z Gułą podbiegł do niego i zaczął na niego wrzeszczeć, sugestywnie opieprzać, Guła widziałem wdał się w nim w polemikę i ten jeszcze bardziej później musiał dodać swoje 3 grosze czego efektem była dezorganizacja wyżej wymienionej dwójki i prawie strata gola po niespodziewanej akcji Garbarnii. To jest naprawdę wkurzające a poza tym dla mnie niepokojące, że Paweł pozwala sobie na takie zachowanie względem bądź co bądź starszego, nowego w zespole i moze nawet bardziej renomowanego kolegi. To jest wkurzające bo zamiast skupić się na grze, po stracie piłki zapieprzać by ją odzyskać, pomóc kolegom, nie dezorganizować ich gry, gry zepołu to dochodzi do sprzeczek które mogą się konczyć stratą gola. Jeśli już to powinno być podpowiadanie, umiejętna sugestia niż wydzieranie się na cały stadion. A wszelkie braki, niezrozumienia najlepiej by piłkarze sobie wyjaśniali w przerwie czy po meczu.

Dla mnie osobiście kolejność kapitanów: Sobol, Cleber, ... a Mały na kapitana? Koniec świata ...

100% racji. Prawdziwy kapitan motywuje zespół, a nie dezorganizuje poczynania wdając się w nic nie dające dyskusje.
Popatrzcie na Gallasa w Arsenalu:
http://www.youtube.com/watch?v=0IcjiCPmnwk

Nie mówię, że to tak ma wyglądać, lecz nie wyobrażam sobie żadnego z Brożków a tym bardziej Małego w takiej roli. To dobrzy zawodnicy, ale to nie jest materiał na kapitana.

Colin 20.06.2010 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 917645)
Popatrzcie na Gallasa w Arsenalu:
http://www.youtube.com/watch?v=0IcjiCPmnwk

Naprawdę mocne !!! Po co im Wenger ??? :) Taki zawodnik w drużynie to skarb.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl