![]() |
Cytat:
http://gsfg.bloog.pl/id,4098873,titl...l?ticaid=6b09e i odszukałem jeszcze: Cytat:
|
Cytat:
|
Znaczy się w tym sezonie nie śpiewaliście tego?
|
Cytat:
:lol: Cytat:
|
Cytat:
Zadaje normalne pytanie na temat składu Ado, a ty mi tu wyskakujesz o sensie grania na trzech trybunach z zagraniczną drużyną. |
http://nozna.nielba.pl/wiadomosc,now...ningu,392.html
ponoć wiza wygasła i dlatego nie podpisali. Żeby nie było, że szydzę z chłopa bo w Bełchatowie gra Brazylijka wypożyczona z Ciechocinka, która to wygryzła Wróbla ze składu Cytat:
|
Wisła śpiewa zmodefikowaną wersję hymnu Legii
''Wisła to jest potęga, Wisła najlepsza jest, Wisłę trzeba szanować, Wisłę ten nasz TS'' http://www.youtube.com/watch?v=AckBoSPQ0g4 oprawa |
Czyli co? Limit rac na Ł3 wykorzystany do końca sezonu? :D
Gratulacje za akcje z Wojtkiem. Warto promować takie akcje. |
Kurde o piosenki się będą kłócić:D Weźcie się jeden z drugim na powietrze przejdźcie.
|
Mecz kibicowsko fajny, cel szczytny a Wy nadal swoje... Ogarnijcie sie :)
|
Cytat:
Bardzo ja Cie prosze, nie załamuj mnie. Nie udzielam sie tu prawie wcale, tylko czytam - ale ten post zmusił mnie do reakcji . Daj znać kiedy Wisła zrobi takie "pyk pyk" na Łazienkowskiej człowieku. |
Cytat:
Bylo grane. W zeszłym sezonie :-p |
Chodzi mi o to ze post kolegi sq to taki typowy material dziennikarza GW.. Pierwsza bramka przypadek..
Prosze bardzo : http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...val__0_1_.html niech mi tutaj ten szanowny kolega pokaże ten przypadek ! Sam chyab jest z przypadku.. takie gadanie żeby tylko pogadac;/ pierwsza bramka piekne rozklepanie, a asysta Lukjanovsa to poezja tego sportu w PL. ps. co za typ;/ |
Cytat:
|
Cytat:
Obie melodie to popularne przyśpiewki (pewnie ludowe), zaadoptowane na potrzeby stadionowe. Natomiast w przypadku Legii zabawne jest to, że hymn zaczyna się od słów: "Mistrzem Polski jest Legia". Co innego śpiewać: "jesteśmy najlepsi, jesteśmy potęgą" - można jeszcze żałośnie bronić takiej tezy, mówiąc że chodzi o ruch kibicowski, historię klubu etc. Ale mistrzem albo się jest w danym sezonie, albo się nie jest. To chyba proste. Ja wiem, że zaklinanie rzeczywistości czasem pomaga, ale nie w tym wypadku. Nie z obecną drużyną i Maciejem na ławce. W ogóle to zjawisko jest pewnie fascynujące dla socjologów, psychologów społecznych i psychiatrów. Zaburzenia urojeniowe są na ogół wyleczalne, ale co zrobić z urojeniem zbiorowym? Wracając do poważniejszych rzeczy: jestem ciekawy, jak będące w kiepskiej formie drużyny Legii, Amiki no i nasza wykorzystają tą przerwę. Nie słyszę o jeździe na quadach Legionistów i to trochę mnie martwi. Wygląda na to, że geniusz Skorża sięgnął po tajemniczą wunderwaffe. Ciekawe co to? |
Fascynujące to by było zmienianie hymnu co sezon, albo może i co kolejkę? "Czwartą drużyną jest legia, Legia prawie najlepsza jest" hę?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ToTylkoJa - Przesadziles z tymi przyspiewkami :D Flamengista dobrze to opisal ;)
Co do Lecha : Jesli nie beda sie spinac na sredniakow ligowych to puchary za rok beda ogladac w tv. Jesli im trudno sie spiac w meczach w lidze ( czy to Lechowi,Wisle czy Legii ) to nie nadaja sie do profesjonalnego uprawiania sportu. Fajnie ( dla was ) ze cos im w pucharach wychodzi, ale jak czytam ze im trudno sie spiac bo maja mecze z MC czy Juve to sorry, ale to nie jest zachowanie zawodowych pilkarzy. Odpuszczaja sobie poczatek ligi? Jak tak dalej beda grac to skoncza na 8-10 miejscu i nici z pucharow. Jest jeszcze PP ale znajac zycie to tez sobie odpuszcza i zostana w ciemnej dupie. |
Cytat:
|
http://www.tvp.pl/krakow/sport/kroni...x-2010/2958280
Akcja z 0:28 rozłożyła mnie na łopatki. "Na szczęście Cabaj był czujny" :rotfl: 1:40 i Merda już nie był czujny :lol: BTW: Ale akcje bramkowe - ładne :) |
Cytat:
Dał byś spokój - sam to śpiewam, na takiej zasadzie, że jest zwyczaj. To nie jest żadna napinka. Równie dobrze powinieneś się spinać i pisać, że naszą megalomanią jest śpiewanie Niemena, że przywita pięknie nas warszawski dzień. A gówno, bo na jesieni, a zwłaszcza w zimie, nie zawsze warszawski dzień wita ładnie. To samo tyczy się piosenek 'lige wygramy puchar będzie nasz' w sytuacji, gdy z pucharu np. odpadliśmy lub nie mamy matematycznych szans na mistrza. Albo śpiewanie nadal, że dwie bramki Włodarczyk i Legia ma mistrza Polski, gdzie wiadomo, że Włodarczyk już w Legii goli nie strzeli. Śmieszne czepianie się dla czepiania. Piosenka jest u nas śpiewana jak pamiętam (1996) od zawsze i mam nadzieje, że będzie śpiewana zawsze. O wiele to lepsze niz brandzlowanie się, że fajnie nam wychodzi hit ściagnięty w 2009 roku od jakiś hiszpanów czy w 2006 od jakiś niemców albo w 2008 od argentyńczyków. Oldschool. |
Cytat:
Co do słów naszego hymnu ''Mistrzem Polski jest Legia...'', chociaż tak naprawdę nim nie jest jest również absurdalnym zarzutem. W ten sam sposób nie ma spójności w Waszej pieśni, gdzie śpiewacie ''najlepszych kibiców w Polsce masz''...najlepszych? Nie powiedziałbym, nie raz i nie dwa macie kłopot z kompletem na wyjazdach. Oprawy też już nie tak dobre jak kiedyś. Więc czemu tak śpiewacie? Zmieńcie słowa na ''prawie najlepsi''. kreseq w którym momencie przesadziłem, bo nie bardzo wiem. |
skoro na topie jest temat kto pierwszy jaką pieśń przerobił, zaadoptował do swoich potrzeb, spytam bo jestem ciekawy - kto i kiedy jako pierwszy zaśpiewał 'Gdzie Twoje berło?'. I jak już kto, to do kogo, w sensie która nazwa drużyny widnieje jako przedostatni wyraz :)
Śpiewaliśmy tą 'pieśń' na fetach 2003 - 2005, bo mi uleciało z pamięci? |
Wydaje mi się, że był to Widzew kierujący to do Legii (połowa lat 90). Ale pewny nie jestem.
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o: "najlepszych kibiców w Polsce masz", to Twój argument jest nietrafiony. Ten zwrot jest subiektywną opinią jakiejś grupy społecznej, z którą ktoś może się zgadzać lub nie. Natomiast "Mistrzem Polski jest Legia" to stwierdzenie, które można sprawdzić, "zmierzyć", i na które są dowody lub ich nie ma (tabela poprzedniego sezonu). Mam nadzieję, że mnie zrozumiałeś:-) Inaczej sprawa przedstawiałaby się, gdyby tak śpiewającym kibicom Legii chodziło o mistrza w sensie kibicowskim, nie piłkarskim. Wtedy też byłaby to subiektywna opinia. Jeśli chodzi o tytuł Mistrza Polski mamy do czynienia z rocznym wakatem. Bo w Poznaniu podobno zdobyli majstra...:rotfl: |
Legia 1996 jest mistrzem Polski. Dostali złote medale przed meczem z Lechem. To o nich śpiewamy.
|
Cytat:
|
Drodzy Legioniści:
Ale właśnie dlatego piosenka Niemena jest piękna, bo subiektywna. Tylko zakochani w Warszawie mogą śpiewać, że dzień warszawski jest piękny. Moim zdaniem nigdy w Warszawie pięknie nie jest, ale rozumiem że o gustach się nie dyskutuje. Podobnie można śpiewać, że Ruch Radzionków jest potęgą czy pisać na murze, że Wrocław jest stolicą galaktyki (autentyk z Bronowic). Natomiast mistrzem albo się jest, albo się nie jest. Zdanie "Mistrzem Polski jest Legia" ma obecnie wartość logiczną - fałsz. Więc śpiewanie czegoś takiego jest bez sensu. Ale spodobała mi się wasza reakcja:-D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl