Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

19sebawro06 31.01.2011 17:47

i tak płaczki po następnym sparingu dadzą upust emocjom i napiszą że za slaby na Wisłe

tommiyacht 31.01.2011 17:48

jeszcze bramkarz i można powiedzieć że od tej pory zaczełoby sie wzmacnianie składu. bo dobitnie tłumacząc, dla niektórych tutaj sprzedanie pierwszej 11 i kupienie nowej to wzmocnienie.

Żuczek 31.01.2011 17:48

No nareszcie, na szczęście się udało. Witamy na pokładzie, Maor!

leszekm_ 31.01.2011 17:49

brawo. witamy na pokładzie. jeszcze tylko bramkarz, lewy obrońca, prawy obrońca i napastnik i może przestaniemy się kompromitować

Edłardo Da Sylwia 31.01.2011 17:51

Opłacało się :P dręczyć redakcję na FB :P W końcu zakończyła się ta niekończąca się opowieść:)

JOSE 841 31.01.2011 17:52

tormenthor skoro team Maaskanta jest zgrany i jeden z silniejszych z wielkiej 4 w całej ekstraklasie to czemu robić wielkie wietrzenie składu przecież Wisła to nie Cracovia gra o puchary a nie o utrzymanie liczy sie zgranie a nie transfery jedyną bolączką Wisły jest bramkarz a co do kasy z transferów to połowa poszła na transfery a połowa chyba na spłatę długów zresztą to że Wisła ma kasę nie znaczy że musi wszystko wydać od razu na transfery może było mało w tym okienku transferów do Wisły ale były jedne z lepszych w lidze i chyba najbardziej udanych pozostała tylko kwestia bramkarza

mic 31.01.2011 17:52

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/

i oficjalna

martonas 31.01.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1044777)
jeszcze bramkarz i można powiedzieć że od tej pory zaczełoby sie wzmacnianie składu. bo dobitnie tłumacząc, dla niektórych tutaj sprzedanie pierwszej 11 i kupienie nowej to wzmocnienie.

Lol, jesli ta nowa 11 byłaby lepsza niż poprzednia to tak, byłoby to wzmocnienie. I o ile w przypadku letniego okienka trudno mówić o jakichkolwiek wzmocnieniach, tak w tym już są ku temu podstawy.

blanco 31.01.2011 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edłardo Da Sylwia (Post 1044784)
Opłacało się :P dręczyć redakcję na FB :P W końcu zakończyła się ta niekończąca się opowieść:)

Rzeczywiście, chwała Ci chłopie. Za Twoim wstawiennictwem Melikson trafił na R22, po tylu wpisach Wisła po prostu nie mogła tak tej sprawy zostawić. Dzięki :-)

konrad123 31.01.2011 17:56

Ja sądzę, że jeśli w tym okienku uda się ściągnąć bramkarza to wszyscy będą zadowoleni. Potrzebny jest lewy obrońca i napastnik, ale napastników nominalnych mamy 3 a lewy obrońca... no 0 ale Paljić wystarcza jak na ekstraklasę. Poza tym ja był widział ten skład tak:

http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg

Przed Genkovem wolałbym żeby grał Rios, nie strzela goli ale ma bardzo dobrą technikę i podania

Ewentualnie takie ustawienie, chociaż wolę to.

Semper Fidelis 1985 31.01.2011 17:57

To kadra liczy już 25 chłopa, dojdzie bramkarz to bedzie 26 , za dużo chyba :-)

konrad123 rozrysowałeś wszystko jak Gmoch "ehehe"

skeba 31.01.2011 18:03

Cytat:

To kadra liczy już 25 chłopa, dojdzie bramkarz to bedzie 26 , za dużo chyba :-)
W tym z 10 chłopa prezentuje poziom I ligowy, więc nie jest tak dużo tych zawodników.

mrKrolik 31.01.2011 18:03

Melikson będzie się czuł dobrze tuż za napastnikiem, wydaje mi się, że taktyka wyewoluuje na taktykę dortmundu

skeba 31.01.2011 18:09

Widać, wszyscy czekali na Meliksona, jak na zbawienie - ciężkie będzie miał życie jak się nie sprawdzi. Oby grał kapitalnie, ale Jirsak podobnie był oceniany i za podobną sumę kupiony.

Proud 31.01.2011 18:14

A ja widziałbym to w takim zestawieniu:

Jovanic

Cikos - Jaliens - Chavez - Paljić

Melikson - Sobolewski - Garguła

Małecki - Genkov - Kirm

Ale to jest tylko gdybanie. Na pierwszy rzut oka mamy niezłą jedynastkę. Ale zobaczymy jak to wszystko się zazębi.

jaszczur90 31.01.2011 18:19

Nie cieszcie się tak.. po kolejnym sparingu znowu skład będzie do sprzedaży, nowi gracze będą pomyłkami a Melikson będzie winny nawet za pogodę... cóż póki będzie tu tyle trollów na forum to szkoda na merytoryczną rozmowę . Cóż ja się cieszę osobiście, że przyszli nowi gracze, zwłaszcza Melikson który nie potrzebuje cyklu przygotowawczego do sezonu, gdyż gra na bieżąco .

mr_kwolf 31.01.2011 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1044729)
Szkoda, ze nasza druzyna nie pozbywa sie własnie takich wynalazkow jak Łobodzinski czy Jirsak a oddaje najmocniejszych zawodnikow - tak jak to było z cała obroną czy teraz z Bracmi i Pawełkiem. Chociaz nie wiem czy teraz, w obecnej sytuacji ktos by ich chciał pozyskac. Wczesniej przed sezonem, przed tym zgruypowaniem moze jakis jelonek by sie przytraił

PS: To nie do pomyslenia, by gdzies w Anglii czy nawet we Włoszech pozbywano sie najlepszych zawodnikow - u nas ich oddana a powiedziałby ktos z zarzadu magicznie słowo "NIE" i by nie było problemow.

Tiaaaa, mam rozumieć że Cristiano Ronaldo w ManU, Kaka w Realu, Adebayor w Man City, Bent w Sunderlandzie, Benayoun i Mascherano w Liverpoolu, Ballack w Chelsea, Ibrahimovic w Interze itd itp to był szrot?

Nie mówiąc już że myślisz że jakby się ktoś zgłosił po Łobodzińskiego i dał 500 tys euro to ktoś powiedziałby "NIE"?

Tenzen 31.01.2011 18:21

konrad123 - hmmm... ale to 4-3-3 wygląda na 4-5-1 - Kirm i Małecki wysunięci skrzydłowi pomocnicy.

Raczej nie uda się opchnąć Wojtka i Tomka w tym okienku co? ;)

picasso 31.01.2011 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1044797)
W tym z 10 chłopa prezentuje poziom I ligowy, więc nie jest tak dużo tych zawodników.

ale problemem jest to,że wszystkim trzeba płacić

Krzysiek311 31.01.2011 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1044790)
Ja sądzę, że jeśli w tym okienku uda się ściągnąć bramkarza to wszyscy będą zadowoleni. Potrzebny jest lewy obrońca i napastnik, ale napastników nominalnych mamy 3 a lewy obrońca... no 0 ale Paljić wystarcza jak na ekstraklasę. Poza tym ja był widział ten skład tak:

Super zrobione, ale mam jedną poprawkę xD Tam zamiast Rios/Żurawski dałbym Melikosona, a obok Sobola, Sivakow/Wilk

tofik 31.01.2011 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1044804)

Jovanic

Małecki - Genkov - Kirm

Ale to jest tylko gdybanie. Na pierwszy rzut oka mamy niezłą jedynastkę. Ale zobaczymy jak to wszystko się zazębi.

W takim ustawieniu możemy zagrać z jakimś cieniasem u siebie.
Skoro jest Melikson, to powinien grac środkowego ofensywnego pomocnika, rozgrywającego, bez zadan defensywnych. Oczywiście, jeśli będzie się sprawdzał. Jak nie to trzeba będzie znowu kombinować.
Za nim dwóch odbierających Wilk i Sobol ewentualnie Sziwakow. Garguła odsuwa nogę nawet w ofensywie, to samo Jirsak.
To co trener Maaskant mówi, trzeba nam agresywnych pomocników w odbiorze.

mitmichael 31.01.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1044810)
Tiaaaa, mam rozumieć że Cristiano Ronaldo w ManU, Kaka w Realu, Adebayor w Man City, Bent w Sunderlandzie, Benayoun i Mascherano w Liverpoolu, Ballack w Chelsea, Ibrahimovic w Interze itd itp to był szrot?

Jak sie ma wiecej gwiazd w zespole to rozumiem ale ile tych gwiazd jest w Wisle?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1044810)
Nie mówiąc już że myślisz że jakby się ktoś zgłosił po Łobodzińskiego i dał 500 tys euro to ktoś powiedziałby "NIE"?

No rzeczywiscie Lobodzinski to gwiazda jak sie patrzy

skeba 31.01.2011 18:28

Cytat:

ale problemem jest to,że wszystkim trzeba płacić
A to już problem osób, które zatrudniały te osoby.
Nie podpisuje się 5 letnich kontraktów, czy 4 letnich, bo mamy później takie sytuacje jak z Dawidowskim, Łobodzińskim itd.

1 rok + możliwość przedłużenia - nie wypali gracz - usuwa się go i próbuje dalej.

Austerlitz 31.01.2011 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1044804)

Jovanic

Małecki - Genkov - Kirm

Dlaczego wy wszyscy robicie z Kirma i Małeckiego napastników. Maaskant ustawia drużynę w systemie
1-4-5-1 i tak będziemy grać. Choć Małecki to ofensywny prawy pomocnik a Kirm lewy pomocnik to obaj mają również bronić. Będziemy grali jednym wysuniętym napastnikiem i pięcioma pomocnikami wdłg dewizy Maska: "Kto ma piłkę ten ma władzę". A jak to bedzie wychodzić ? Zobaczymy :D

mr_kwolf 31.01.2011 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1044818)
Jak sie ma wiecej gwiazd w zespole to rozumiem ale ile tych gwiazd jest w Wisle?

No rzeczywiscie Lobodzinski to gwiazda jak sie patrzy

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Myślałem że to logiczne że fragment o Łobodzińskim odnosi się do tego że oddajemy lepszych graczy a Jirsak z Łobo nie odchodzą. Dlatego tłumacze że ich pozostanie nie jest wynikiem widzi mi się prezesów tylko pochodną braku chętnych.

Myśle że pozycje takiego Brożka w Wiśle można porównać do pozycji jaką miał Bent w Sunderlandzie. Z jednym zastrzeżeniem, Bent chyba mimo wszystko był tam większą gwiazdą.
Ale ty dalej żyj w świecie Football Managera gdzie naciśnięcie opcji "nie" zamyka sprawę, a wystawienie na listę transferową skutkuje listą chętnych do zakupu.

PS. Chyba ze chciałbyś standardy rodem z Kałuży i zastraszanie piłkarzy, które ma skutkować "porozumieniem" i zrzeknięciem się pieniędzy. (podpowiedź: to jeszcze odnośnie Jirsaka, Łobo i innych do pozbycia się)

konrad123 31.01.2011 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek311 (Post 1044815)
Super zrobione, ale mam jedną poprawkę xD Tam zamiast Rios/Żurawski dałbym Melikosona, a obok Sobola, Sivakow/Wilk

Też dobry pomysł, wtedy mógłby się Rios zmieniać z Małym. Przydałoby się ten skład wysłać Maaskantowi :D

mitmichael 31.01.2011 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1044825)
PS. Chyba ze chciałbym standardy rodem z Kałuży i zastraszanie piłkarzy, które ma skutkować "porozumieniem" i zrzeknięciem się pieniędzy.

Takie cos to juz zupełnie nie wchodzi w gre. A ten fragment o Lobodzinskim to miał byc sarkazm

Austerlitz 31.01.2011 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1044826)
Też dobry pomysł, wtedy mógłby się Rios zmieniać z Małym. Przydałoby się ten skład wysłać Maaskantowi :D:D:D ej zbymak jest sprawa... :D :D

Rios z Małym ?? Chyba z Genkowem ? :D Rios to środkowy napastnik a Małecki to ofensywny prawy pomocnik :piwko:

willow 31.01.2011 18:41

Bardzo się cieszę z transferów, mam nadzieję, że chłopcy będą warci pieniędzy i naszych obgryzionych paznokci ;)
Mamy bardzo ciekawą sytuację w II linii, szalona konkurencja. Trochę gorzej wypada blok defensywny według mnie oraz atak. Jestem zdania, że powinniśmy pozyskać dobrego napastnika. Pomijam już fakt, że (tfu tfu) Genkow może złapać kontuzję, albo po prostu się nie sprawdzić i praktycznie nie mamy kim ukłuć z przodu. Podobnie jak nie przemawiają do mnie nasi boczni obrońcy: Cikos i Paljic.
Ale ok, nie marudzę. Dziś czas na radowanie się z udanego (mam nadzieję) okienka transferowego.

borsuk 31.01.2011 18:44

Jeśli już się bawimy w taki estetyczny sposób to w ćwiczonym ostatnio przez Roberta ustawieniu mamy takie pole manewru:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl