Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Kordel 18.04.2009 20:56

Podsumowując wszystko jutrzejszy mecz TRZEBA wygrać! Styl nie ważny,ważny wynik.

felipe 18.04.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laser (Post 710874)
chyba jednak tylko tobie i innym co maja klapki na oczach . pokaz mi jeden mecz bez doliczonego czasu gry? nawet I połowy maja doliczony czas . prawda jest taka że gra sie do konca a Lech to wykorzystuje i tyle

Powiem więcej - cięzko znaleźć mecz, w którym drugą połowę przedłużono o 1 lub 2 minuty... 3-4 to standard, taki niepisany zwyczaj sędziowski. A, że u nas klasyczne pół-amatorstwo w "ekstra"klasie to druzyny widząc 90 minutę na zegarze myślami są już w szatni...

Lechista69 18.04.2009 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 710875)
A może byście tak pisali nazwy klubów z należytym szacunkiem?

Moze jedynie Legia jeszcze na takowy zasluguje natomiast amica i discopolo? Z jakiej racji ? :rotfl:

Ten sezon jest wyjatkowy, tu kazdy wygrywa z kazdym i faktycznie emocje beda do konca :evil:!

szczebrzeszcz 18.04.2009 21:13

w wygranym meczu Górnika z Polonią B. niedawni reprezentanci Leo B. Zahorski-Danch, wybiegli na boisko...

... jako rezerwowi

WISŁAZWE 18.04.2009 21:17

Jak dla mnie ostanie 6 meczy możemy wygrywać po 1-0 i szczerze mówiąc nie za bardzo interesuje mnie styl tych meczy ważne będą naprawdę 3 punkty, które musimy zdobyć, wyszarpać w każdym meczu. Więc za przeproszeniem nawet kopaninę będę oglądał, przemęczę to tylko żeby wynik końcowy tej kopaniny był satysfakcjonujący wszystkich :)

Najwyższy czas skończyć pieprzyć o farcie Amiki dziś, bo tak patrząc obiektywnie to ŁKS powinien dziękować, że ma w bramce nie zatapialnego Bodzia W. Tyle ile okazji miała Amica to przechodzi ludzkie pojęcie.
Jak dla nas to dobry wynik, tak samo jak remis w Warszawie. Zróbmy jutro pierwszy krok po obronę tytułu mistrzowskiego, niech nasi grajkowie zagrają z ambicją i determinacją i pokażą, że to im należy się tytuł mistrzowski !!

Walka będzie do samego końca ja liczę, że na pozycję lidera wrócimy po meczu z Legią i tam już zostaniemy do końca.

RAFi89 18.04.2009 21:19

W tym momencie można śmiało powiedzieć że mistrzostwo zdobędzie ta drużyna która w najbliższych kolejkach straci najmniej pkt. Nie wiem czemu ale moim zdaniem będzie ktoś z dwójki Wisła, Legia. Dlatego że te dwa zespoły wiedzą co to gra pod presją. Lech właśnie się przekonuje co to znaczy być faworytem, grać co kolejkę pod presją, kiedy to każdy rywal podchodzi do spotkania jakby mecz o mistrzostwo rozgrywał. A Polonia jakoś cały czas mnie nie przekonuję, mają solidny skład ale jakoś ich nie widzę na pierwszym miejscu (oczywiście nie lekceważę ich).
Wszystko może zależeć od tego czy któraś z drużyn na te ostatnich 6 kolejek złapie formę. Bo co by nie mówić żaden z tych czterech zespołów póki co nie prezentuje poziomu mistrzowskiego.
A na dole tabeli ciekawie jak i w czubie. Górnik wygrał ale mimo wszystko dalej nie gra nic specjalnego a reszta zespołów remisowała bądź przegrywała więc tak naprawdę nie wiele się zmieniło.

irman 18.04.2009 21:20

Drużyny Smudy zaczynały zwykle wiosnę tragicznie. W tym roku Franz szykował szczyt formy na koniec lutego pod mecze z Udinese i chyba mu się to udało. Kryzys przyszedł teraz i Amica prezentuje się naprawdę żałośnie. Jeżeli nie zdobędą majstra padnę ze śmiechu, zresztą chyba nie tylko ja. Cała Polska będzie się śmiała z tego balona. Kluczowy mecz za tydzień. Jeżeli Legia wygra to oni będą mistrzem, remis jest najkorzystniejszy dla nas bo Legię mamy u siebie. Wygrana Amicy to mistrz chyba dla nich.

Trudno zresztą cokolwiek prorokować. Liga jest w tym roku najciekawsza od lat. Kilka drużyn z realnymi szansami na mistrza, połowa ligi broni się przed spadkiem. Szkoda tylko, że zdecydowana większość meczy stoi na żałosnym poziomie i oglądać się tego na trzeźwo nie da.

killzone 18.04.2009 21:41

http://www2.90minut.pl/news/89/news895697.html

Nie no padłem w tym momencie na cyce :lol::lol::lol::lol:

mr_kwolf 18.04.2009 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 710908)
http://www2.90minut.pl/news/89/news895697.html

Nie no padłem w tym momencie na cyce :lol::lol::lol::lol:

:rotfl: :rotfl: ja mam nadzieje że to jakaś pomyłka bo bądźmy poważni. A podobno to w Krakowie ławka trenerska jest wyjątkowo gorąca

gigant 18.04.2009 21:44

Buhahahahahahahahaha.

Grębocki zastąpił Kaczmarka w Polonii.

Po remisie 1:1 z Lechią Gdańsk nastąpiła nieoczekiwana zmiana w Polonii Warszawa. Bogusława Kaczmarka zastąpił jego dotychczasowy asystent Jacek Grębocki - dowiedział się Sport.pl.
Decyzję o odwołaniu Kaczmarka po remisie walczącej o mistrzostwo Polonii z broniącą się przed spadkiem Lechią podjął właściciel klubu Józef Wojciechowski. To już druga zmiana na stanowisku trenera w tej rundzie. Niespełna miesiąc temu Kaczmarek objął zespół po zwolnionym przez klub Jacku Zielińskim. W sumie ośmiu meczach Kaczmarek tylko raz przegrał. W Ekstraklasie odniósł trzy zwycięstwa i raz zremisował.

Grębocki to ósmy trener Polonii w ciągu ostatnich trzech lat, którego zatrudnia będący od trzech lat właścicielem Polonii Józef Wojciechowski. Poprzednicy Grębockiego to, oprócz Kaczmarka: Andrzej Wiśniewski, Jerzy Engel junior, Waldemar Fornalik, Dariusz Wdowczyk, Jerzy Kowalik, Jacek Zieliński.

Gazeta.pl

Nasz Cupiał to teraz przy Wojciechowskim oaza spokoju.

WISŁAZWE 18.04.2009 21:45

Widać pan Wojciechowski nie zna się na prowadzeniu profesjonalnego klubu, tym lepiej dla nas kolejna zmiana trenera, filozofii gry itp. Nie nasz trener nie nasz problem :)

To chyba w walce o mistrza zostaje 3 drużyny. :)

bigi333 18.04.2009 21:50

Ludzie chyba se jaja robicie. Ten Wojciechowski to musi być niezły świr, Kaczmarek miał dobre wyniki w lidze i zdarzył mu się jeden remis i wyjazd. Ja na miejscu tamtych piłkarzy bym stamtąd uciekał czym prędzej bo Pogoń Szczecin też upadła przez właściciela.

emj10 18.04.2009 22:03

Chodzą słuchy, że Kaczmarek ustawił zespół defensywnie żeby grać na remis i powiedział o tym po meczu Wojciechowskiemu. Ciekawe ile w tym prawdy.

kubawislak 18.04.2009 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 710898)
Drużyny Smudy zaczynały zwykle wiosnę tragicznie. W tym roku Franz szykował szczyt formy na koniec lutego pod mecze z Udinese i chyba mu się to udało. Kryzys przyszedł teraz i Amica prezentuje się naprawdę żałośnie. Jeżeli nie zdobędą majstra padnę ze śmiechu, zresztą chyba nie tylko ja. Cała Polska będzie się śmiała z tego balona. Kluczowy mecz za tydzień. Jeżeli Legia wygra to oni będą mistrzem, remis jest najkorzystniejszy dla nas bo Legię mamy u siebie. Wygrana Amicy to mistrz chyba dla nich.

Trudno zresztą cokolwiek prorokować. Liga jest w tym roku najciekawsza od lat. Kilka drużyn z realnymi szansami na mistrza, połowa ligi broni się przed spadkiem. Szkoda tylko, że zdecydowana większość meczy stoi na żałosnym poziomie i oglądać się tego na trzeźwo nie da.

Spójrz na układ tabeli i zobacz ile jeszcze kolejek jest po meczu Legia - Lech... i ile jeszcze można zgubić pkt, potem pomyśl, ile już w tej rundzie faworyci pogubili pkt... to jest moja odp:p
A jeżeli chodzi o Wojciechowskiego, idiota to za mało powiedziane...

irman 18.04.2009 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 710947)
Spójrz na układ tabeli i zobacz ile jeszcze kolejek jest po meczu Legia - Lech... i ile jeszcze można zgubić pkt, potem pomyśl, ile już w tej rundzie faworyci pogubili pkt... to jest moja odp:p
A jeżeli chodzi o Wojciechowskiego, idiota to za mało powiedziane...

Przeczytaj drugi akapit mojego poprzedniego posta. To jest moja odp:).

kubawislak 18.04.2009 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 710951)
Przeczytaj drugi akapit mojego poprzedniego posta. To jest moja odp:).

No właśnie miałem pisać, przeczysz sam sobie... Najpierw mówisz, że bd tak, a potem, że jednak wszystko jest możliwe.

irman 18.04.2009 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 710957)
No właśnie miałem pisać, przeczysz sam sobie... Najpierw mówisz, że bd tak, a potem, że jednak wszystko jest możliwe.

Wydaje mi się, że jeżeli za tydzień komuś uda wygrać się mecz na Łazienkowskiej to dostanie kopa dzięki któremu nie da sobie wydrzeć mistrza już do końca. Skomplikowana sytuacja w tabeli sprawia jednak, że wszelkie takie przewidywania można o dupę rozbić.

AS82 18.04.2009 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 710964)
Wydaje mi się, że jeżeli za tydzień komuś uda wygrać się mecz na Łazienkowskiej to dostanie kopa dzięki któremu nie da sobie wydrzeć mistrza już do końca. Skomplikowana sytuacja w tabeli sprawia jednak, że wszelkie takie przewidywania można o dupę rozbić.

Masz racje , za tydzien bedzie juz wiecej wiadomo i w przypadku wygranej Legii Lech sie juz moze nie podniesc,a Legia nie odpusci . Co do nas to zeby sie to rozwazania juz jutro o du*e nie rozbily .

kubawislak 18.04.2009 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 710964)

no z tym kopem to możesz miec rację, ale ten kop się tyczy moim zdaniem tylko Legi, bo owego kopa wydaje mi się Amice nie potrzeba

AS82 18.04.2009 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 710970)
no z tym kopem to możesz miec rację, ale ten kop się tyczy moim zdaniem tylko Legi, bo owego kopa wydaje mi się Amice nie potrzeba

Legia juz kopa dostala dzis zostajac liderem ,ale sam lider na tym etapie moze nei wystarczyc jeszcze pare razy ich czeka duzy wysilek ,ale jak przejda Lecha to juz moze byc trudno ich zatrzymac

mr_kwolf 18.04.2009 22:31

Teraz tak sobie myśle i Bobo Kaczmarek jest związane z Lechią itd. Kto wie czy specjalnie nie "puścił" meczu żeby Lechia miała jakieś tam większe szanse i dlatego go wyrzucili. Wiadomo że to troche naciągane ale coś na rzeczy może być.

AS82 18.04.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 710978)
Teraz tak sobie myśle i Bobo Kaczmarek jest związane z Lechią itd. Kto wie czy specjalnie nie "puścił" meczu żeby Lechia miała jakieś tam większe szanse i dlatego go wyrzucili. Wiadomo że to troche naciągane ale coś na rzeczy może być.

Ciekawe czy Bobo kazal Lazarevskiemu pudlowac z 3 metrow do pustej bramki w 90 minucie ? :D Naciagana teoria

mr_kwolf 18.04.2009 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 710983)
Ciekawe czy Bobo kazal Lazarevskiemu pudlowac z 3 metrow do pustej bramki w 90 minucie ? :D Naciagana teoria

Nie oglądałem meczu ale ktoś tam pisze że podobno Polonia była ustawiona defensywnie itd. To takie moje luźne przemyślenia bo okoliczności zwolnienia Kaczmarka są co najmniej dziwne. Nawet jakby był zwalniany za złe wyniki to informacja byłaby pewnie podana w poniedziałek

martin_6 18.04.2009 23:22

Panowie i panie, nareszcie mamy godnego następcę A. Ptaka! :D Do tej pory miałem jeszcze wątpliwości, ale ta decyzja rozwiała moje wątpliwości.

kotyrek 19.04.2009 11:20

Czy ktoś ogląda powtórkę Górnik - Polonia??
Komentatorzy mówią po śląsku....ale ubaw o ja Cię nie pi...Strąk się obalił, :) Szczot robi wciepe :)

tommiyacht 19.04.2009 12:10

Mysle ze Polonia zeszla z mistrzowskiej drogi, i to bardziej ze wzgledu na zamieszanie w klubie niz przez remis z Lechią. Moim typem jest Legia, ze wzgledu na terminarz, nas i Lecha stawiam na równi w walce o mistrza

lodecki 19.04.2009 15:16

Franek chyba jakas kontuzja. Musial opuscic boisko w 11 minucie

martin_6 19.04.2009 15:20

A ja, jak przewidywałem już zimą uważam, że o mistrza zawalczymy my i Legia. My gramy nieźle, tylko skuteczności brak, Legia gra piach, ale zawsze im Chinyama coś wciśnie. Za to Lech, poza fuksem w końcówkach, za bardzo atutów nie posiada. Mamy 2 punkty straty do warszawiaków, ale za to mecz z nimi u siebie i generalnie lepszy kalendzarz (oni jeszcze mają Lecha, Śląsk, GKS chyba). A Lechowi to już się w ogóle szykuje masakra. Legia, Polonia, Śląsk, a jeśli mimo to będą walczyć do ostatniej kolejki, to czuję że icki im tradycyjnie zrobią przyjacielskie kuku :).
Jak dla mnie obecnie szanse: Wisła, Legia - 35%, Lech - 25%, Polonia - 4% i taki symboliczny raczej procencik dla Bełchatowa, w końcu teoretycznie szanse mają :)

grzechu1991 19.04.2009 18:42

Cytat:

K... wycofajmy się w ogóle już z tych rozgrywek. Przegraliśmy już wszystko.
Albo może poczekajmy tydzień, wygramy na Łazienkowskiej 1:4 i znów się zaczną wszyscy brandzlować.
Można too zatytułować sfrustrowane Ziemniaki:D:D
Cytat z wiary lecha;d;d
Wydaje mi sie ze nawet kibice Lecha traca juz wiare;)

prober 19.04.2009 19:04

Załóżmy wygraną Wisły z Górnikiem... Mamy trzy warianty meczu Legia - Lech:

1) Legia wygrywa

1. Legia 53
2. Wisła 51
3. Lech 49

2) remis

1. Legia 51
2. Wisła 51
3. Lech 50

3) Lech wygrywa

1. Lech 52
2. Wisła 51
3. Legia 50

Mecze wielkiej trójcy:
26
Legia-ŁKS
Lech-Ruch
Piast-Wisła
27
Wisła-Legia
Śląsk-Lech
28
Legia-Bytom
Lech-Lechia
ŁKS-Wisła
29
Śląsk-Legia
PoloniaW-Lech
Lechia-Wisła
30
Legia-Ruch
Wisła-Śląsk
Lech-Cracovia

(dom/wyjazd, pozycje rywali w tabeli)
Legia
D 8 9 10 - trudno, żeby coś stracili
W 3 6 - trudne wyjazdy

Wisła
D 1 6
W 8 13 14

Lech
D 9 14 15 - powinni wygrać
W 4 6 - trudne wyjazdy

Najlepszy wydaje się wariant drugi. W wariancie trzecim znów musielibyśmy wyczekiwać potknięć Lecha...

sq 19.04.2009 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 711507)
Można too zatytułować sfrustrowane Ziemniaki:D:D
Cytat z wiary lecha;d;d
Wydaje mi sie ze nawet kibice Lecha traca juz wiare;)

Poszukać Ci w podobnej tonacji setek postów na tym forum w podobnej tonacji? :D
To raczej jest normalne po przegranej/remisie drużyny z aspiracjami do MP

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 711523)
Załóżmy wygraną Wisły z Górnikiem... Mamy trzy warianty meczu Legia - Lech:

1) Legia wygrywa
1. Legia 53
2. Wisła 51
3. Lech 49

2) remis
1. Legia 51
2. Wisła 51
3. Lech 50

3) Lech wygrywa
1. Lech 52
2. Wisła 51
3. Legia 50

Mecze wielkiej trójcy(...)
(dom/wyjazd, pozycje rywali w tabeli)
Legia
D 8 9 10 - trudno, żeby coś stracili
W 3 6 - trudne wyjazdy

Wisła
D 1 6
W 8 13 14

Lech
D 9 14 15 - powinni wygrać
W 4 6 - trudne wyjazdy

Prober a wg Ciebie jak będą wyglądały punkty w tych pięciu ostatnich kolejkach?
wg mnie (dom+wyjazd)
LW 9+1
WK 6+4
LP 9+1
więc wcale nie takie tralalala bo może być kwestia jednego punktu albo nawet bezpośrednich meczy

irman 19.04.2009 19:34

Dla tych którzy uważają, że Legia gra totalną kichę, radzę zwrócić uwagę na tabelę. Najwięcej punktów, najwięcej zdobytych bramek, najmniej straconych bramek. Do tego aktualny lider klasyfikacji strzelców.A to wszystko grając wszystkie mecze na wyjeździe. Trudno tu o przypadek.

sq 19.04.2009 19:42

W sumie masz rację. Wygląda jakby grali najmniejszym nakładem sił.
Aż się zastanawiam co by było jakby Legia grała dla kibiców i przy dopingu na Ł3.
Najbardziej zasługują na MP.

grzechu1991 19.04.2009 20:00

A mi sie wydaje, że o mistrzostwie rozstrzygnie nie tylko mecz Legia- Lech jak trąbili w Szybkiej Piłce, ale także konfrontacja między Wisłą a Legią, i ten mecz moze byc decydujący

harthausen 19.04.2009 20:00

serdecznie witam wszystkich po banie, którego ktoś mi wlepił oczywiście całkowicie niewinnie :D

ale do rzeczy:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 711556)
Dla tych którzy uważają, że Legia gra totalną kichę, radzę zwrócić uwagę na tabelę. Najwięcej punktów, najwięcej zdobytych bramek, najmniej straconych bramek. Do tego aktualny lider klasyfikacji strzelców.A to wszystko grając wszystkie mecze na wyjeździe. Trudno tu o przypadek.

gra kichę. Ale jest skuteczna. Ktoś tam często o tę jedną brameczkę więcej wepchnie niż przeciwnik , na ten punkcik a nawet trzy wystarcza.

A ponieważ naszym też to zaczyna wychodzić (dzięki temu jutro miło w pracy będzie :)) to dosyć optymistycznie w przyszłość patrzyć można. Jak dla mnie to bardzo ważny będzie mecz z Górnikiem u nas. Trąbią pismaki wszem i wobec, że Kasper Wisełkę zna i na Reymonta o niespodziankę się postara.
Oczywiście łomot dostaną, (ale i tak nie spadną , bo lubię ich :)) i wróci stan normalny: przed Wisełką wszędzie gacie pełne, jak i na początku tak teraz i zawsze.
Bo Kasper to jedyny, co może o magii roić, jemu nie wyjdzie to psychoza w drugą stronę zadziała.
Będzie dobrze .

ToTylkoJa 19.04.2009 20:12

każdy mówi o czterech drużynach, które powalczą o mistrzostwo. Ja bym się śmiał, gdyby wszystkich pogodził...GKS Bełchatów, który wcale źle nie gra. W cieniu wszystkich, zdobywają punkciki i trzymają sie dość niebezpiecznie czołówki. A zobaczcie, że oni wcale trudnego terminarza nie mają:

Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
GKS Bełchatów - Polonia Bytom
Polonia Warszawa - GKS Bełchatów
Cracovia Kraków - GKS Bełchatów
GKS Bełchatów - Arka Gdynia
Jagiellonia Białystok - GKS Bełchatów

z czołówki to została im tylko Polonia, któa ma kłopoty sama ze sobą. Są w stanie z nią wygrać. Dwumecze z Legią, Lechem i Wisłą mają już za sobą (a jak wiadomo, kluby z czołówki będą tracić pkt w takich meczach jak Legia-Lech czy Wisła-Legia). Ruch powinni ograć, bo Ci grają kichę. To samo Arka i Cracovia. Na koniec zostanie im Jaga, gdzie też mogą powalczyć. Teoria niewyobrażalna, ale jak dla mnie bardzo realna. Jedyny minus dla nich to to, że tylko 2 mecze grają u siebie, a aż 4 na wyjeździe. Gdyby było odwrotnie, to wg mnie byli by z dużymi szansami na mistrzostwo.

Ogryzek 19.04.2009 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 711556)

Żadne wyjazdy - sparnigowy luz i brak presji własnych kibiców:D

Baala 19.04.2009 20:17

Zauważ że Bełchatów ma niekorzystny bilans z czołowa trójką.

Ma ktoś może tabele wiosenną?

ToTylkoJa 19.04.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 711599)

z Legią wygrał 1-0 i przegrał 0-3. Niekorzystny
z Lechem wygrał 3-2 i przegrał 3-2. Wyrównany
z Wisłą przegrał (nie pamiętam ile?) i zremisował 0-0. Niekorzystny

co do bez grania pod presją. Moim zdaniem gorzej grać bez dopingu i słyszeć z trybun szydercze okrzyki pod swoim adresem (a zdarzają się takie osoby na trybunach co komentują tak cały mecz) zamiast chóralnych śpiewów.

Uran235 19.04.2009 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 711599)

Pierwsza Wisła- 15 pkt, druga Legia- 14, trzeci Lech- 13. Bilans bramkowy najlepszy ma Legia, tylko Wisła i Lech nie przegrały jeszcze spotkania. Wysoko są Jagiellonia, ŁKS i Piast i szczególnie na tą dwójkę powinniśmy zwrócić uwagę, bo niedługo z nimi gramy.

Pełna tabela:
http://www2.90minut.pl/stats.php?id=3782
Wpisujesz 2009-01-01 w pierwszym polu i klikasz tabela wg dat.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl