![]() |
|
Czy Wik jest chociaż na ławce:(
|
ehh jedyne ciekawe w tym meczu, to noszace sie po trybunach "PZNP, PZPN" .. :)
|
Cytat:
|
Ale mają surową technikę...
|
jak uslyszalem że Mołdawia jest na 78 miejscu, a Polska 7 pozycji wyżej, to sie piwem zaksztusiłem .. :)
|
obydwa gole dzisiejszego spotkania to porazka :D
|
Pawłowski nawet próbuje grać w piłkę.
Mołdawia to nawet nie jest średniak. Bronią jak amatorzy. |
Bardzo się cieszyłem, że Dawid Nowak nie został piłkarzem Wisły. Nigdy mnie niczym nie zachwycił, zdobywał gole łatwe, dobijając, albo dokładając tylko nogę. Kiedy mam okazję oglądać mecz z jego udziałem to niczym się nie wyróżnia. Trzy setki w pierwszej połowie, imponuję kalectwem i "bezmózgim" graniu w piłkę. Bardzo kontuzjogenny. Zastanawiam się co w nim widzi Franek Smuda.
|
Jak dotąd najlepszy lubiński duet.
|
Ten mołdawski bramkarz - do Wisły go!
:D |
Dawid "1 mln € odstępnego" Nowak gra niesamowite zawody. Żywy dowód na to jakie chore ceny wołają sobie polskie kluby za rodaków.
|
Obydwa gole? ;p
czy ja cos przeoczylem:p ? |
chyba chodzi o tego legijnego :-)
Ogólnie mecz :lol: |
Dżanusz też 'biega' po boisku ^^
|
Cytat:
|
Janusz Gol póki co gra nieźle. Ale nie ma co się podniecać, bo to (jak to mawia Dariusz Szpakowski) tylko Moldova.
Ogólnie to czemu Szpaku tak mówi na ten kraj, wie ktoś? Idąc jego logiką, to powinien mówić England, Italy itp |
Co za debil gra z jedenastką ? Pare cm a uwaliłby głowę biednemu bramkarzynie przy bramce.
|
Chyba Legionista.
|
Co my wymagamy od Nowaka żeby grał dobrze jak on nawet gęby nie umie otworzyć podczas hymnu Polski...
Dobrze, że nie przeszedł do Wisły. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ogólnie za wiele ciekawego w tym meczu jednak nie ma, słaby początek miał Gol, który się motał po boisku, ale potem wyraźnie się rozegrał i zagrywał bardzo fajne prostopadłe, miał kilka przechwytów w ofensywie. Solidnie w obronie Wojtkowiak z Celebanem, szczególnie ten pierwszy. Kucharczyk szarpał, ale widać debiutancką tremę i też po prostu póki co brak umiejętności do grania na poziomie reprezentacyjnym. Borysiuk poprawnie, ale raczej niewidoczny. Pawłowskiemu brakuje w ofensywie wsparcia, ale ogólnie coś tam próbuje. Plizga oprócz gola właściwie same straty albo wymuszenia fauli, bardzo bardzo słabi Nowak z Wołąkiewiczem, którego objeżdżają na lewej flance raz za razem. Sandomierski miał niewiele do roboty, ale co miał to wyciągnął bardzo pewnie. Brakuje mi tutaj drugiej połowy naszej ligowej kadry, zawodników takich jak Sadlok (zdecydowanie solidniejszy na lewej obronie od Wołąkiewicza), Jodłowiec, Mierzejewski, Mila, Kaźmierczak, Bandrowski, Smolarek, Sobiech, szansę powinni też dostać Golański, Małkowski, Kupisz, Cetnarski (o ile wróci do bardzo dobrej formy) czy też Małecki. Wtedy gra wyglądałaby wyraźnie lepiej niż dzisiaj. Inna sprawa, że kilku z tego grona z niezrozumiałych powodów Smuda na zgrupowania ligowców nie bierze. |
A może lepiej nie grajmy na tym EURO...
|
No takim składem to my na EURO grać nie będziemy na pewno. Zaryzykował bym nawet stwierdzenie że żaden z tych zawodników nie zaliczy nawet minuty na EURO.
|
Mam czasem wrażenie, że Franz dyskryminuje troche Wiślakow xd
|
franz ma Wiślaków w dupie!!! niestety!
|
Nowak to Porażka.
|
A kogo niby pomija z Wisły? Tylko Małeckiego, bo reszta za słaba, albo z zagranicy w Wiśle. Sobol oczywiście zakończył karierę to go nie powoła.
|
no nie oszukujmy się ale w chwili obecnej nawet nie ma kogo powołać z Wisły, a Czarek nie wywalczył nawet miejsca w 11 Wisły. Chociaż na ten mecz Patryka mógł wziąć myślę że zagrał by lepiej niż taki Pawłowski
|
Cytat:
|
Mały jak Mały, ale on chociaż zapierdziela dość porządnie na boisku.
|
Biorąc pod uwagę klasę rywala, nawet rezerwowy skład nas nie usprawiedliwia. Oglądam od 60 minuty, a nasz przeciwnik miał 2 setki.
Sandomierski ponoć wcześniej bronił nieźle, ale parę minut temu zaliczył "cabajadę". Fizycznie wyglądają tragicznie - na tle Mołdawian. Czego innego się spodziewać, skoro to ligowcy z Polski więc dopiero co rozpoczęli przygotowania. Dlatego pytam - jaki sens tego sparingu? Cytat:
Uważam, że kibicom reprezentacji, którzy przybyli na ten mecz i dopingowali kadrę należy się w dowód uznania Krzyż Walecznych. Trzeba mieć cojones, żeby wytrzymać to przez 90 minut, jeszcze do tego na żywo. |
Słyszałem, że w drużynie Mołdawii zagrał pierwszy garnitur.
|
Niechaj ten mecz będzie pozdrowieniem dla tych których irytuje to że Wisła nie inwestuje dużych sum w polskich "piłkarzy"...
|
Cytat:
|
Mecz prawdy to będzie w środę, dziś to ciężko nazwać sparingiem nawet. Zobaczymy jak wypadniemy na tle Norwegii.
|
Cytat:
A Bielsa jest wolny... |
Cytat:
|
Cytat:
Może powinniśmy zlicytować nasze miejsce na Euro 2012 a pieniądze z aukcji przekazać na biedne dzieci w Afryce. Wreszcie o naszej kadrze będzie się pisało dobrze na świecie, a i sukces jakiś odniesiemy. |
Oglądałem pierwszą połowę, bo więcej się nie dało. Dziwi mnie, że....Cracovia nie kreuje na lidera Suvorowa, który na tle naszych ligowców naprawdę się wyróżniał. Poza tym zastanawiam się jaki jest cel takiego spotkania ? Po co rozgrywać takich mecz jak 95% dzisiaj grających nie ma nawet cienia szansy na to, ze się rozwiną do przyzwoitego poziomu i po co TVP to pokazuje jak to daje zupełnie odwrotny efekt - ludzie się coraz bardziej wk na kadrę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl