![]() |
Cytat:
Tyle, że prędkość bilet na minute to przy otwartych non stop kasach to i tak 600 biletów na godzine czyli tak jak napisałem prędkość która pozwoliłaby (tryb warunkowy) sprzedać wszystko co pozostało od dzisiaj rana w trzy godziny i 4 minuty |
Ale ja nie mam akurat do tej analizy żadnych zastrzeżeń chociaż bardziej odpowieda mi tych 370 bitetów/h bo wyliczenia oparte są danych historycznych :)
|
Ależ ja się zgadzam, że 370 biletów/h to o wiele lepsze założenie do prognozy.
Chciałem tylko pokazać, że nie jest czymś niemożliwym wyprzedanie wszystkich biletów w 3 godziny... Zresztą w ten sposób moim zdaniem winno się organizować prace sprzedających. Manager kas na spotkaniu przed rozpoczęciem pracy mówi : Starajcie się sprzedawać jeden bilet na minute wtedy po 4 godzinach będziemy wszyscy wolni najpóźniej. Jeśli to się wam uda wtedy klub da Wam premie w wysokości połowy tego co zaoszczędzi dzięki waszej lepszej pracy. |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_w_sprzedazy/
Czyli na tym meczu będzie zmniejszony sektor gości. Ciekawe jak to rozwiążą od strony technicznej. |
Czyli do godz. pozostało około 400 biletów + ok. 700 szt. na G4.
Gdyby nie nowa pula, bilety skończyłyby się przed 18. |
Wnoszę o zmianę nazy tematu na "(Kółko matematyczne) Wiślacy z liczbami i statystyką za pan brat" :D
A tak serio mówiąc, można się w jakiś sposób opierać na wyliczeniach Witka, bo są wykonane bardzo precyzyjnie. Ale jak pokazuje przykład zim zum'a życie niestety takie nie jest. Ale jakiś tam pogląd mamy. Realnie mówiąc. Bardzo liczę jutro na komplet i wydaje mi się, że się nie zawiodę. Niestety nie poprę tego obliczeniami ;) |
Jak będę miał jakieś zadanie ze statystyki to napiszę tu ok? :D
|
No to kółko matemtyczne działa dalej.
Skoro rano było 1837 a zostało 1100 - 1650/2 (połowa sektora gości)to zakładając, że 24 minuty potrzebowali chłopcy na info to : 1837-275=1562:5h sprzedaży = 313 biletów na godzine. Czyli tak jak pisałem prędkość ponad 300 biletów na godzine się sprawdza. Skoro pozostało 1100 to: Z prędkością 313 na godzine czyli dzisiejszą prędkością wystarczy na 3 godziny i 31 minut tj o 19:31 się skończą Z prędkością 370 na godzine czyli maksymalną zmierzoną prędkością wystarczy na 2 godziny i 59 minut tj o 18:59 się skończą... Jednym słowem bilety pewnie dziś się skończą te co dziś są dostępne. Obstawiam, że jedyną szansą na bilety jutro są zwroty od fanclubów. |
Trzeba przyznać, że bardzo dobrą cenę dali na bilety, bo praktycznie do ostatniego dnia schodzą i wychodzi na to, że będzie komplet.
Czyli nie za drogo (po zejdą wszystkie prawie na styk) i nie za tanio, bo nie zeszły w dwa dni:) Ktoś zna się na rzeczy. Ciekawe co wykombinują jak otworzą czwartą trybunę. Będą pustki, tańsze bilety, czy Wisła w końcu zacznie ładnie grać i awansuje do LM?:) |
Drobna nieścisłość. Z G4 zostało wymontowanych kilkadziesiąt krzesełek :) A to już mały szczegół.
Antystenes. Bilety nie mogłyby zejść w dwa dni bo nie ma tylu kas żeby tyle sprzedać. Fizycznie jest to niemożliwe. |
Cytat:
Po co sobie zadawać trud z terminalami i sprzedażą przez internet ? Cytat:
|
i chyba na C jest jest o jeden rząd więcej, niż na G.
|
Ten komplet jest o tyle dziwniejszy, ponieważ mamy środek wakacji i dużo osób wyjechało na wakacje.
Z jednej strony należy się cieszyć, że będzie full.. A z drugiej.. Czy to będą 'widzowie' czy kibice? Jedyny pozytyw jest taki, że część z nich może się wkręci w klimat.. |
Cytat:
|
Bardzo jestem ciekawy informacji o biletach...
Może ktoś napisać jak wyglądała sytuacja jak kupował bilet. Oczywiście proszę tylko tych co kupowali po 17:00 bo jak wyglądał sytuacja przed to klub poinformował już na stronie |
po 17 przechadzałem się koło stadionu, kolejka na +/- 50 osób.
|
Ma ktoś informacje dotyczącą ilości pozostałych biletów?
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25555
Na dokładniejsze info tak jak zwykle poczekaj do późnych godzin wieczornych. |
w późnych godzinach wieczornych to ja powinienem odpalać auto i wyruszać do Krakowa, dzięki za dobre chęci.
|
Podali na oficjalnej już, zostało 450 czyli jutro będzie komplet ;)
|
Za oficjalną:
Coraz mniej biletów zostało na mecz Wisły Kraków z Liteksem Łowecz. Po wtorkowej sprzedaży w kasach zostało zaledwie 450 wejściówek! Ostatnie sztuki zostały na sektory D11 oraz F12 (sektor rodzinny). Więcej biletów można kupić na sektor G4. Sprzedaż na ten sektor została uruchomiona we wtorek po południu. W środę będzie je można kupować od godz. 11:00 w Strefie Kibica, znajdującej się w narożniku stadionu przy ul. Reymonta 22. (...) http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_450_biletow/ |
Zostało 450 biletów!!!!!!!!!!!!!!
|
Zostało 450 wejściówek na spotkanie rewanżowe III rundy el. LM:
Cytat:
|
Zgodnie z wyliczeniami kółka matematycznego na początku dnia było
1837 biletów a potem dołożono bilety z G4, których liczba myśle, że można założyć wynosi połowe miejsc przeznaczonych dla gości czyli 825. Łącznie było więc 1837+825=2662 Skoro pozostało 450 biletów to łatwo obliczyc można że sprzedano 2212 biletów co oznacza średnią 251 biletów na godzine. Zestawiając nasze wyliczenia w jedno było tak: Od 21 lipca do 27 lipca czyli w równo tydzień sprzedano 10 000 biletów średnio na godzinę 175 28 lipca i w ciągu mniej więcej połowy dnia 29 lipca(dla obliczeń przyjmuje 4,5h) sprzedano 5000 biletów średnio na godzinę 370 biletów W ciągu drugiej połowy 29 lipca i w sobotę 30 lipca sprzedano 2500 biletów średnio na godzinę 238 biletów. W dniach 31.07 i 1.08 w ciągu 15 godzin sprzedano 3100 biletów. co oznacza 207 biletów na godzine sprzedaży 2.08 sprzedano 2212 biletów co oznacza 251 biletów na godzinę |
Wit.Ek jesteś niezmordowany, ale chwała Ci za to :)
|
Dzięki ale o której braknie biletów niech juz liczy ktoś inny :)
|
Obstawiam godzinę 12.47 i 32 sek. :) Oczywiście przy sprzedazy 251 biletów/h.
|
Ktoś sprawdzał ile bukmacherzy dają za tą godzine?
|
nic, ale ja browca mogę postawić jak trafi :P
|
Czy żeby kupić bilet na Litex trzeba wyrabiać od razu Kartę Kibica? I drugie:) Jak myślicie, będą takie kolejki jutro, że trzeba przyjść godzinę przed Otwarciem Strefy Kibica?
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ca_obowiazkowe http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_450_biletow/ |
No i zaczęła się sprzedaż...
|
O 12:30 bilety jeszcze były w sprzedaży. Kolejka jakas 80-osobowa. Kwestia 1 h - 1:30 i po biletach. Od rana w kasach było nieco więcej niż 450 biletów (info nieoficjalne)
|
mam takie pytanie jeżeli mam kartę kibica to za kołowrotami będą mi sprawdzać legitymacje czy im wystarczy KK?
|
Do czytnika przykładasz Kartę Kibica. Mogą Ci również sprawdzić legitymację, także weź ją ze sobą na mecz.
|
Ochronie po drugiej stronie bramki wyświetla się informacja jaki masz bilet czy ulgowy czy normalny. Więc mogą sprawdzić jak nie wyglądasz na uczącego się.
|
wezmę tak na wszelki wypadek lepiej mieć przy sobie niż nie wejść
|
Stan na godz. 15. ok. 300 biletów w kasach (info nieoficjalne)
|
Kumpel był godzinę temu po bilet. W kolejce stało jakieś 40 osób, była lekka awaria systemu.
|
O której się skończyły bilety ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl