Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9596)

Karherop 17.09.2024 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1634757)
Tak by było, gdyby było komu te akcje finalizować. Niestety rzucanie Rodado na skrzydło i transfer Zwolińskiego nie były chyba najszczęśliwszymi pomysłami.

Rodado schodzi już na skrzydło w 20 minucie meczu. To bardziej wynika z taktyki i jego roli w zespole w której ma być alfa i omega.

Wolę gdy Rodado jest napastnikiem i nie bawi się w skrzydłowych. Więcej z tego pożytku dla drużyny.

A Zwoliński... Widać było jego wady przed transferem ale wydawało się że to będzie kalka Sobczaka z lepszym skillsetem. W sumie to Sobczak też rozkręcał się w zasadzie 3/4 rundy zanim coś pokazał (pomijając ta bramkę z wolnego). Ja bym go już nie wrzucał do worka niewypały transferowe.

Jaroo1 17.09.2024 19:31

Dużo od rozwoju w Wiśle uważam, że zależy od charakteru danego piłkarza. Jeśli ktoś ma w sobie jakiś honor, zasady i poczucie wstydu gdy znajdzie się w epicentrum cyrku to nic w Wiśle nie osiągnie. Bo jak wejdzie w ten jebany cyrk to dozna szoku, będzie mu wstyd, będzie w....iony patrząc z bliska na takiego pajaca jak Zaskroniec.
Sobczak może inteligentem nie jest ale też skądś się to jego w....ienie i pajacerka wzięła. Był sfrustrowany tym syfem, a że charakter ma jaki ma to gdzieś temu dawał ujście. Inni nie dają ujścia na zewnątrz ale na pewno w środku w nich siedzi obraz zjeba szefa, który wszędzie chodzi i się mądrzy itd itd Efekt końcowy pajacerki widzimy na boisku od kilku lat.

TIR_DO_SŁUBIC 17.09.2024 20:32

No i jak tam nadworni statystycy? Ile punktów potrzeba zdobyć do utrzymania?

MaLk 17.09.2024 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1634849)

Ja zwykle liczę statystyki od połowy meczów rozegranych, ale nie wykluczam, że tym razem rozpocznę wcześniej ;)

wolfy 17.09.2024 20:58

Chciałbym żeby to wybrzmiało - spadek jest realny.

krysztal 17.09.2024 21:12

Cytat:

Miej litość jak Jarek i nas nie rugaj...

wiesniak842 17.09.2024 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1633753)
To jest dowód, że nie ma co jeszcze panikować. Czytując co większych panikarzy na tym forum to myślałem, że już spadamy do 2 ligi. Na szczęście statystyka tego nie potwierdza.

Tak w temacie statystyk.

bódyń 18.09.2024 07:27

A moze tak tabela od finalu PP z Pogonia. 11 meczy 1 zwyciestwo.
https://i.ibb.co/BLhWBTm/Zrzut-ekran...8-08-26-53.png

mamy mniej punktow niz druzyna ktore graly4 mecze:)

Patryko 18.09.2024 07:29

Przypomina się seria Brzęczka ;(

krysztal 18.09.2024 08:09

Fajnie też w kontekście wyborów Zaskrońca wygląda tabela od 19 marca czyli od momentu jak Brosz przejął stery w TBB.
I tak Brosz mimo problemów na początku ma na ten moment 37 pkt w 19 meczach ze średnią prawie 1,95
bilans bramkowy +22
Wisła 15 pkt w 17 meczach ze średnią 0,88 i bilansem bramkowym -9

Jak ktoś twierdzi,że to nie jest przepaść to co nią jest?

Jaroo1 18.09.2024 09:19

Spokój je, nadrobimy. Teraz zagramy dwa zaległe mecze więc wygrywając je, automatycznie kasują się te dwie porażki wcześniejsze i w to miejsce wskakuje 6 pkt.
I proszę teraz i tabele cwaniaczki :D

PS ja by chetnie zobaczył wyliczenia Pepe czy możliwy jest jeszcze awans w lutym czy już nastawiamy się bardziej na marzec

kbr 19.09.2024 14:36

Tata mówił mi, że w sezonie 1987/88 Wisła zajmowała najniższe miejsce w swojej historii, które również oznaczało spadek na 3 poziom rozgrywkowy. To również było we wrześniu, po słabym początku sezonu. Przez lata o tym okresie mówiło się "tydzień na dnie", lub "czarny tydzień Wisły". Kilka lat temu czytałem o tym artykuł, którego nie jestem teraz w stanie znaleźć. Ktoś pamięta tamten tydzień? Dodam, że sezon 1987/88 zakończył się awansem po sławetnych barażach z Górnikiem Knurów.

Karherop 20.09.2024 06:38

Na historia Wisły jest wszystko:
https://historiawisly.pl/wiki/index...._no%C5%BCna%29

PS. Ja nie pamiętam, urodziłem się rok po tamtych wydarzeniach ;)

pepe72 30.09.2024 21:47

Jesteśmy nadal w dupie ale jeszcze wszystko jest możliwe i mamy 3 mecze zaległe.
Kod:

Wisła Kraków      razem  dom  wyjazd
kolejka            8      5      3
punkty            9      8      1
średnia            1,13  1,60  0,33
Procent meczów    24%         

Baraże            52
Brakuje          43
średnia na mecz    1,65

awans vice        63
Brakuje          54
średnia na mecz    2,08
najwcz. w kolejce 26         

awans m          68         
Brakuje          59
średnia na mecz    2,27
najwcz. w kolejce 28

Do 2 miejsca brakuje nam 15 punktów.

pepe72 01.10.2024 01:15

Cytat:

statystycznie 37

Karherop 01.10.2024 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1636226)
Jesteśmy nadal w dupie ale jeszcze wszystko jest możliwe i mamy 3 mecze zaległe.
Kod:

kolejka            8      5      3
punkty            9      8      1
średnia            1,13  1,60  0,33
Procent meczów    24%         

Baraże            52
Brakuje          43
średnia na mecz    1,65

awans vice        63
Brakuje          54
średnia na mecz    2,08
najwcz. w kolejce 26         

awans m          68         
Brakuje          59
średnia na mecz    2,27
najwcz. w kolejce 28

Do 2 miejsca brakuje nam 15 punktów.

Jak to ktoś powiedział awansu nie zdobywa się w pierwszych 10 kolejkach, ale za to można go już stracić. Bilans pierwszych 8 kolejek jest dla nas na tyle zawstydzający że na dzisiaj naszym celem mogą być tylko baraże.

Pod koniec października czekają nas mecze z TBB u siebie i Płockiem na wyjedzie. Może to coś zmieni, albo ostatecznie załatwi temat.

El'kabat 01.10.2024 10:36

Tak, bo wszyscy będą gubić punkty, a my jedyny, cudowni i wyjątkowi, będziemy punktować non stop :D

Karherop 01.10.2024 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1636254)
Tak, bo wszyscy będą gubić punkty, a my jedyny, cudowni i wyjątkowi, będziemy punktować non stop :D

A gdzie tak napisałem?

leszekpw 01.10.2024 17:50

Dobrze, że Królewski uczy się na błędach i pogonił Moskala dość szybko. Tak jak zrobila to Odra z Sobolem. Strefa spadkowa, do widzenia. Błędem było trzymanie Sobola u nas tak długo.

FraMat 01.10.2024 18:41

Królewski uczy się na błędach?
Śmiała teza.
Zważywszy, że Królewski ponoć błędów nie popełnia to nie ma na czym się uczyć.

leszekpw 01.10.2024 20:22

Każdy je popełnia.

Karherop 01.10.2024 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1636286)
Królewski uczy się na błędach?
Śmiała teza.
Zważywszy, że Królewski ponoć błędów nie popełnia to nie ma na czym się uczyć.

Gdzie tak powiedział/napisał? Przecież nawet 5 dni temu w mówił w mediach o swoich błędach

pepe72 05.10.2024 23:26

Pierwsze zwycięstwo na wyjeździe.
Średnia rośnie, szanse na awans bezpośredni nadal wysokie.
Kolejni co nas nie wpuścili na wyjazd pokonani.
Różnica do 2 miejsca nie zmieni się, bo Płock wygrał w Warszawie
Kod:

kolejka            9      5      4
punkty            12      8      4
średnia            1,33  1,60  1,00
Procent meczów    26%     

Baraże            52
Brakuje          40
średnia na mecz    1,60

awans vice        63
Brakuje          51
średnia na mecz    2,04
najwcz. w kolejce 26

awans m          68
Brakuje          56
średnia na mecz    2,24
najwcz. w kolejce 28

leszekpw 05.10.2024 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1636294)
Gdzie tak powiedział/napisał? Przecież nawet 5 dni temu w mówił w mediach o swoich błędach

Framat jak zwykle bredzi

wolfy 06.10.2024 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1636294)

Bez względu na wyniki, bez względu na fakty - hejt must go on.

Ale gdyby się jednak okazało że nie zwolnienie Moskala było błędem, a jego zatrudnienie?
Poczekamy te 5 meczy i porównamy średnią obu trenerów :>

leszekpw 06.10.2024 11:08

Oczywsicie, ze zatrudnienie tego marnego trenera Moskala było bledem. Dwie wygrane Jopa i skończyło się jojczenie z powodu zwolnienia Moskala :D
No gdzie są teraz co hejterzy tej decyzji?

Karherop 06.10.2024 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1636480)

Ale gdyby się jednak okazało że nie zwolnienie Moskala było błędem, a jego zatrudnienie?

Logicznie patrząc jeśli robota Jopa się obroni to będzie jedyna możliwa diagnoza.

Wracając do statystyki, wygrajmy z BBT, wygrajmy z Łeczna, wywiezmy jakiekolwiek pkt z Płocka i będziemy mogli patrzeć wyżej w tabele.

Na dzisiaj to pachnie takim zimowaniu na 6-7 miejscu. Stracone frajersko pkt ciężko nadgonic w kilka spotkań. Graliśmy na początku sezonu z rywalami z którymi absolutnie trzeba było zdobyć nie 6, ale 16 punktów...porażka z ŁKS czy remis z Arka ok, ale reszta? Fatalne błędy sztabu.

FraMat 06.10.2024 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1636480)

Przecież to jest porównywanie rzeczy, których porównywać nie można.
Za Moskała graliśmy co 3,4 dni. Zawodnikami, którzy w większości nie przepracowali okresu przygotowawczego.

Teraz drużyna ma czas na mikrocykle treningowe a piłkarze weszli na wyższy poziom wydolności i formy. Oprócz Rodado, który był w wybitnej formie w wakacje a teraz nieznacznie obniżył loty. Choć i tak to, co prezentuje wystarczy na tę ligę. W dodatku nowi piłkarze wracają po kontuzjach.

I nie piszę tego dlatego żeby zdyskredytować Jopa, którego kandydaturę na trenera popierałem od chwili odejścia Sobolewskiego.
Nie mamy żadnej pewności czy z Jopem Wisła przeszłaby choć Llapi.

Dlatego nie upraszczajmy sprawy przez proste porównywanie średnich.

wolfy 06.10.2024 12:55

@FraMat - otóż ja porównywał będę bo takie moje zbójeckie prawo.
I szczerze mówiąc wali mnie przejście Llapi. Pewnie lepiej byłoby wtedy odpaść. Ale już późniejszy cyrk Moskala z graniem całych rewanży pierwszym składem - jego wina. Można było dać odpocząć Rodado, Carbo, Colleyowi - ale nie. Nasz strateg o takich pierdołach jak liga nie myślał.

I dlatego już go tu nie ma.

A o dokładniejszą analizę błędów Moskala też się pokusiłem w innych postach. "Wolny ekektron" Rodado został związany i od razu gra lepiej wygląda :haha:

Karherop 06.10.2024 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1636503)
@FraMat - otóż ja porównywał będę bo takie moje zbójeckie prawo.
I szczerze mówiąc wali mnie przejście Llapi. Pewnie lepiej byłoby wtedy odpaść. Ale już późniejszy cyrk Moskala z graniem całych rewanży pierwszym składem - jego wina. Można było dać odpocząć Rodado, Carbo, Colleyowi - ale nie. Nasz strateg o takich pierdołach jak liga nie myślał.

I dlatego już go tu nie ma.

A o dokładniejszą analizę błędów Moskala też się pokusiłem w innych postach. "Wolny ekektron" Rodado został związany i od razu gra lepiej wygląda :haha:

Dokładnie tak. Tyle gadania że liga jest najważniejsza, liczy się awans i co? W Brugii pierwszy garnitur, Rodado 90 minut czy nasi zajechani boczni obrońcy.

Tako samo rewanż z Rapidem, już przed meczem się mówiło że Colley gra 100% minut i może warto aby odpoczął, chyba nawet Karcz typował że będzie na ławce. I doznał kontuzji która również wynikała z nadmiernej eksploatacji.

Zdecydowanie za dużo szukania wymówek dla kompromitujących wyników.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl