Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

IncognitoTSW 09.01.2010 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 839096)
Wraca do Polski Maciej Bykowski-kolejny Polski zawodnik probujący "kariery " za granicą....

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

wlasciwie historia powrotu jak kazda poprzednia,pewnie za mniej kasy ale byle grac.

Cóż powiedzieć o napastniku, który nigdy nie strzelił więcej niż 9 goli w ligowym sezonie?

Marszałek 10.01.2010 14:26

Tekst taki sobie,no ale co nieco o finansach jest napisane. http://www.forbes.pl/forbes/2009/12/...zow_czyli.html

Proud 10.01.2010 14:31

Cytat:

le Wisła Kraków, obecny mistrz Polski, nie przebrnęła nawet pierwszej rundy eliminacji i odpadła po słabej grze z mistrzem Łotwy, Levadią Tallinn.
dobry artykuł.

Marszałek 10.01.2010 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 839761)
dobry artykuł.

Zaznaczyłem na wstępie,że tekst taki sobie. Poza tym wkleiłem link ze względu na liczby. Niestety polskie media wysoko nakładowe nie nadają się już do niczego,nawet do cytowania. Wydawnictwo płaci za tytuł,wydaje go,zatrudnia byle kogo za byle jakie sumy.... to i takie wolty mają miejsce.

szprotson 10.01.2010 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 839252)
Cóż powiedzieć o napastniku, który nigdy nie strzelił więcej niż 9 goli w ligowym sezonie?

coż można powiedziec o napastniku ktory w 6 meczach dla Panathinaikosu strzela 4 bramki.

Z gówna da sie jednak zrobić złoto.Tyle że chwilowe.

buczo1985 11.01.2010 14:57

Ktoś wie jaki kontrakt Legia zaproponowała Musze? Ile ma tych tysi dostawać? Muszę powiedzieć, że bardzo jestem ciekaw co chłop wybierze. Wyjazd czy dalszą karierę w naszej buraczance:)

Maciuś 11.01.2010 17:20

Podobno 350 tys. euro. Nie oszkujmy sie, to sa grosze dla zagranicznych zespolow pokroju Szachtara czy Auxerre.

Buziek_LG 11.01.2010 17:45

To są pieniądze jakich żaden klub zagraniczny nie da graczowi z Polski na pierwszy kontrakt

Peroslaw88 11.01.2010 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 840135)
Podobno 350 tys. euro. Nie oszkujmy sie, to sa grosze dla zagranicznych zespolow pokroju Szachtara czy Auxerre.

tylko wiesz, że nowy klub to ryzyko siedzenia na ławce rezerwowych, a w Legii ma pewny skład. To ważne przed czerwcowymi Mistrzostwami Świata...

Natkan 11.01.2010 18:09

http://www.weszlo.com/news/4304

Ciekawy artykuł troszke nie w stylu weszlo.com

HEDu 12.01.2010 08:09

bardzo dobry art, to porównanie do mercedesów mnie rozwaliło, trafne !

AYALA 12.01.2010 23:34

Boniek chce zainwestowac w Zawisze.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...KA10/998669472

Buziek_LG 13.01.2010 00:41

Już Boniek pomagał Widzewowi zdziwię się jeśli Zetka przygarnie tego pana, ale to nie mój problem

Krissu 13.01.2010 15:44

http://ilelatmatraore.blogspot.com/

7 kotów 13.01.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 840833)

hahahahahhahahahahhaha! Co za Zuch !

Przypomina mi sie wiecznie 24-letni Yahaya, ktory bramke nam strzelal juz chyba jako 40-latek : )))))))))

Krissu 13.01.2010 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 840841)
hahahahahhahahahahhaha! Co za Zuch !

Przypomina mi sie wiecznie 24-letni Yahaya, ktory bramke nam strzelal juz chyba jako 40-latek : )))))))))

Dlatego też myślę, że należy przeprowadzić kontrolę uzębienia zawodnika, który jest obecnie u nas na testach :)

Lemoniadowy Joe 13.01.2010 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 840843)
Dlatego też myślę, że należy przeprowadzić kontrolę uzębienia zawodnika, który jest obecnie u nas na testach :)

ten zawodnik co jest u nas na testach to w 2009 głownie był znany z tego że kochankę chciał przemycić z Senegalu na paszport żony :) stracił żonę kochankę i klub

7 kotów 13.01.2010 16:43

Cytat:

Zeby moga byc sztuczne, albo w ogole ich moze nie byc.
Wiek dzikiego nalezy badac weglem C14 !

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 840848)
ten zawodnik co jest u nas na testach to w 2009 głownie był znany z tego że kochankę chciał przemycić z Senegalu na paszport żony :) stracił żonę kochankę i klub

No to widze, ze tez klawy gosc!

killer1906 13.01.2010 16:51

Albo przeciąć w pół i policzyć słoje.

felipe 13.01.2010 16:53

Cytat:

"Bobo" Kaczmarek tego typu metodę zalecał juz dawno :D

wolfy 13.01.2010 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 840848)

Znaczy - ma fantazję, a to u zawodników ofensywnych podstawa. Do tego niezły kozak.
Brać go.

harthausen 13.01.2010 19:03

a ja się boję, że to krętacz i skąpiec. Mógł się przecież spokojnie z tą kochanką ożenić i przewieźć na legalu, tylko by go pewnie dwie żony za dużo kosztowały i zaczął kombinować jak oszczędzić a mieć :D

Żmijka 13.01.2010 19:08

Lechica Wroznań :rotfl:

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,74...yscypliny.html

flamengista 13.01.2010 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 840923)

Swoje zdanie na temat Amiki Poznań mam wyrobione.

Dziwię się jednak władzom poznańskiego klubu. Ja już naprawdę nie wiem, o co im chodzi? Po co tą sprawę ciągną? Chcą glejtu, że Amika Poznań powstała w wyniku niepokalanego poczęcia? Że nieskalana jest korupcją, ba - jest wzorem wszelkich sportowych cnót?

To chyba skierowali się do niewłaściwej instancji - proponuję w tej kwestii udać się do abp. Paetza.

spartan 13.01.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 840926)
Swoje zdanie na temat Amiki Poznań mam wyrobione.

Dziwię się jednak władzom poznańskiego klubu. Ja już naprawdę nie wiem, o co im chodzi? Po co tą sprawę ciągną? Chcą glejtu, że Amika Poznań powstała w wyniku niepokalanego poczęcia? Że nieskalana jest korupcją, ba - jest wzorem wszelkich sportowych cnót?

To chyba skierowali się do niewłaściwej instancji - proponuję w tej kwestii udać się do abp. Paetza.

A o wszystkim zaśpiewają nam "chórzyści"...

A poważniej to niestety najprawdopodobniej masz rację.

Cytat:

Masiota nie kryje, że miała to być doraźna zagrywka taktyczna spowodowana chęcią uchronienia się przed odpowiedzialnością dyscyplinarną, gdyby w ślad za indywidualnymi zarzutami prokuratury wobec piłkarzy Lecha związek szybko rozpoczął postępowanie przeciw klubowi. - Ale to były inne czasy, w karomierzu były jeszcze spadki, z ligi degradowano właśnie Jagiellonię Białystok, były niesamowite historie z Widzewem Łódź - mówi Masiota. I dodaje: - Dziś nie jestem już taki przekonany do tego pomysłu. Mimo że moim zdaniem należy się liczyć z ryzykiem, że następca dyscyplinarny starego Lecha może w przyszłości być skazany w aferze korupcyjnej. I np. dostać karne punkty.
Czyli Pyry wymyśliły sobie, że zamkną sprawę raz na zawsze.
WD orzeknie, że po części są winni ale degradacja ich nie obejmie. Karne punkty może uda się zatwierdzić jeszcze w tym sezonie, gdy szanse na mistrza są mniejsze niż można było przypuszczać a od nowego sezonu znów napniemy się na mistrza....
Usankcjonowane zostaną mistrzostwa, profity i cała ta biało niebieska szopka z Bułgarskiej a reszcie gawiedzi zamknie się usta mówiąc, że kara także już była...

Jednym słowem obłuda trwa nadal....

Wojtas 13.01.2010 23:48

Przeciez oni sobie zwyczajnie kpią sobie swoim postepowaniem

wszyscy wiedzą jak bylo

ludzie bez honoru i zadnych wartosci , tak jak ich kibice palący falgi wczesniej ukradzione z magazynu

inne kluby chociaz mialy jaja i teraz graja na czysto a za tymi tchórzami i kombinatorami smród bedzie sie ciagnał na zawsze.

Marszałek 14.01.2010 00:18

Nie rozumiem tego Tarasiewicza. Zapowiadać posadzenie na lawie gościa za to,że ten podpisał kontrakt z innym klubem. I to już któreś takie imć Tarasiewicza działanie. Czy do niego nie dociera to,że jest wolny rynek i każdy może sobie iść gdzie chce za ile chce,i że nie każdy musi być wyznawcą jego wątpliwego kunsztu trenerskiego. Tragedia. Komisja ligi czy coś takiego powinno ukarać faceta,bo kompromituje takie zachowanie nasza ligę. Póki co to chce sobie sprowadzić Cwielonga:). Transfer na miarę Tarasiewicza.

SpoXsteR 14.01.2010 00:25

Cytat:

Czy do niego nie dociera to,że jest wolny rynek i każdy może sobie iść gdzie chce za ile chce,i że nie każdy musi być wyznawcą jego wątpliwego kunsztu trenerskiego. Tragedia.
ho, ho.. to teraz komisja ligi będzie karać trenerów którzy dają na ławę swoich piłkarzy..

Wiadomo że go odsunie od drużyny + ME ze względu na akcję z Polonią.. tylko nawet jeśli to co z tego? ma do tego prawo, w ocenie kibiców z pewnością zaliczył plusa, w mojej też.. jakoś sobie nie wyobarażam Pawła Brożka grającego w Wiśle mając w świadomości że zaraz przejdzie do Zagłębia Lubin.. dziwnie się ogólnie ten Gancarczyk zachował.. wyskoczył jak filip z konopi.

za niedługo jakiś grajek będzie grał w xxx i już będzie wiadomo że za 2 lata przenosi się do yyy, dziwna strategia... przez którą ów grajek tylko cierpi

ciacho 14.01.2010 10:57

A w sprawie tego Lecha to jego władze chcą żeby dzisiejszy Lech odpowiadał za występki starego Lecha czy Amiki, bo się pogubiłem??

Buziek_LG 14.01.2010 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 841080)
Czy do niego nie dociera to,że jest wolny rynek i każdy może sobie iść gdzie chce za ile chce,i że nie każdy musi być wyznawcą jego wątpliwego kunsztu trenerskiego. Tragedia. Komisja ligi czy coś takiego powinno ukarać faceta,bo kompromituje takie zachowanie nasza ligę. Póki co to chce sobie sprowadzić Cwielonga:). Transfer na miarę Tarasiewicza.

Czyli jak rozumiem Twoim zdaniem trener dalej powinien budowac drużynę w oparciu o między innymi tego zawodnika mimo iż za pół roku go w drużynie nie będzie. Tekst o wolnym rynku jest fenomenalny tylko nie dostrzegasz że nikt Gancarczykowi nie zabronił odejścia, a jedynie trener podjął decyzję że gracz ten nie jest już ważnym ogniwem zespołu bo jak mógłby byc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl