Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

sergio 06.07.2011 15:39

Z dwoma środkowymi defensywnymi pomocnikami to my możemy ale w lidze polskiej powalczyć a nie w Europie.

Potrzeba nam ofensywnego rozgrywającego który będzie wiedział co z piłką zrobić a nie tylko do tyłu grać.

BiałaGwiazda 06.07.2011 15:41

Nie istniejemy w meczu z 4 zespołem ligi rumuńskiej.I my myślimy o europoejskich pucharach??Z taką grą czeka nas Levadia/Karabach bis.

Aha i nie gadajcie,że Rapid jest na innym etapie przygotowań,bo gre w europejskich pucharach zaczynają miesiąc później niż my.Więc to my powinniśmy byc w tym meczu lepiej przygotowani fizycznie niż oni.

fanfan 06.07.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1122218)
Z dwoma środkowymi defensywnymi pomocnikami to my możemy ale w lidze polskiej powalczyć a nie w Europie.

Potrzeba nam ofensywnego rozgrywającego który będzie wiedział co z piłką zrobić a nie tylko do tyłu grać.

Dokładnie , miałem to samo napisać . Brakuje nam w tym meczu takiego kreatywnego środkowego pomocnika który grałby w parze z defensywnym pomocnikiem i kierował naszą grą . Typ takiego piłkarza jak ,np. Sahin czyli taki który i w defensywie walczy , i w ofensywie dużo potrafi . Oczywiście nie twierdzę ,że Maor nie wywiązuje się ze swoich zadań ponieważ gra dobrze w tym meczu , jest aktywny jednak w tyle też potrzebujemy kogoś kto potrafi rozegrać.

Pablo84 06.07.2011 15:45

Chciałem przypomnieć, że to jest SPARING!!!!!!!!!!On służy do TRENOWANIA różnych wariantów, piłkarzy, schematów.strategi!!!!
Co prawda sama gra wygląda łagodnie mówiąc tragicznie, ale przypominam, że to sparing.Piłkarzy będziemy rozliczać z gry o punkty a nie za gry sparingowe.Gdyby tak było to Polonia Warszawa wygrała by ten sezon w cuglach

donecki 06.07.2011 15:47

Faktycznie Rapid sobie trenuje strzały

Sliver12 06.07.2011 15:49

Mistrza już mamy na LM czekamy!!!

speedfashion 06.07.2011 15:50

Natomiast my trenujemy wariant na mecze z drużyną z Rygi.

Jednakże, by nie włączać się w ogólną falę narzekań, proponuję optymistyczne spojrzenie na naszą grę. Wystarczy przyjąć perspektywę sztabu trenerskiego Skonta Ryga. Wtedy wygląda to całkiem obiecująco. :)

Pablo84 06.07.2011 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sliver12 (Post 1122224)
Mistrza już mamy na LM czekamy!!!

Jednak wyłączanie forum na czas meczu z godzinnym poślizgiem to dobry pomysł.:rotfl::rotfl::rotfl:

Teqcontroller 06.07.2011 15:52

w tym meczu , to Sobolewski i Wilk OUT , podac do tyłu to ja tez umiem , nam potrzeba 3 Meliksonów.

zim zum 06.07.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1122222)
Chciałem przypomnieć, że to jest SPARING!!!!!!!!!!On służy do TRENOWANIA różnych wariantów, piłkarzy, schematów.strategi!!!!
Co prawda sama gra wygląda łagodnie mówiąc tragicznie, ale przypominam, że to sparing.Piłkarzy będziemy rozliczać z gry o punkty a nie za gry sparingowe.Gdyby tak było to Polonia Warszawa wygrała by ten sezon w cuglach

Tylko ten mecz wyjaśnia nam powoli jedną kwestię. Nie pozostaje nic innego jak granie w Polsce, bo w Europie nie mamy czego szukac. I już nie opowiadajmy, że to sparing, bo nasi rywale też grają aktualnie sparing.

KOALIK 06.07.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1122220)
Nie istniejemy w meczu z 4 zespołem ligi rumuńskiej.I my myślimy o europoejskich pucharach??Z taką grą czeka nas Levadia/Karabach bis.

Aha i nie gadajcie,że Rapid jest na innym etapie przygotowań,bo gre w europejskich pucharach zaczynają miesiąc później niż my.Więc to my powinniśmy byc w tym meczu lepiej przygotowani fizycznie niż oni.

Nie ma kasy na transfery, to będzie kolejna wpadka w pucharach. Proste. Trzy wypożyczenia, dwa darmowe transfery i my chcemy grać w pucharach we wrześniu? Transfer Jovanovicia będzie załatwiony przez jego kłopoty i dzięki informacji Ilieva.

fanfan 06.07.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1122214)

@sergio
Żeby grać dwoma ofensywnymi pomocnikami trzeba mieć niesamowicie pewną obronę (taki Głowa i Marcelo na środku) a my pewnego mamy tylko Chaveza.

Ale nie chodzi o to żeby grać dwoma ofensywnymi pomocnikami tylko żeby jeden z defensywnych pomocników potrafił również rozgrywać a nie tylko przeszkadzać a Wilk i Sobol są typowymi przecinakami . Popatrz ,np. na Borussię , oni też grali w tamtym sezonie wg ustawienia dwoma defensywnymi pomocnikami a Sahin przy okazji również bardzo dobrze rozgrywał . Oczywiście trzeba zachować proporcje :D

Sliver12 06.07.2011 15:55

Zgadzam się

AYALA 06.07.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1122225)
Natomiast my trenujemy wariant na mecze z drużyną z Rygi :)

na tydzień przed meczami o stawke to już trzeba miec warianty opanowane.Licze że Skonto będzie poprostu wolniej biegac od Rapidu

Syn Kangura z 1984 06.07.2011 15:56

Ja wiem że to tylko sparing, ale Palijć i Wilk grają katastrofalnie, zero myślenia. Szczególnie ten drugi - raz po raz oddaje piłkę rywalom.

Pablo84 06.07.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1122230)
Tylko ten mecz wyjaśnia nam powoli jedną kwestię. Nie pozostaje nic innego jak granie w Polsce, bo w Europie nie mamy czego szukac. I już nie opowiadajmy, że to sparing, bo nasi rywale też grają aktualnie sparing.

Ahhh, to już wiem jaką traumę miał Liverpool po remisie z nami :rotfl:

Dobra dzieci, płaczcie sobie dalej.Pózniej tutaj wejde i się pośmieje

KOALIK 06.07.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1122237)

Też się śmiałeś po Levadii i Karabachu?

zim zum 06.07.2011 16:00

Cytat:

Najlepiej wyzywać wszystkich od dzieci i rżnąć eksperta. Nagle za 3 tygodnie Wisła zmiażdży swojego rywala fizycznie i będzie grała niesamowitą piłkę. Ale sorry ty jesteś ekspertem w każdym calu i wchodzisz tu tylko żeby się pośmiać z dzieci. Jak tak lubisz dzieci, to sobie spraw swoje i będziesz się mógł śmiać, albo wychowasz je w innym duchu i będzie tak mądre jak tato.

koniak 06.07.2011 16:00

Ciężko się to ogląda, szczególnie naszą grę w obronie. Pablo84, sparing sparingiem, ale strategii to ja tu żadnej nie widzę. Zastanawiało mnie wcześniej czy dobrym pomysłem jest rozgrywanie dwóch sparingów w tygodniu poprzedzającym mecz pucharowy i to co oglądam utwierdza mnie w przekonaniu, że raczej nie.

....na ligę mistrzów czekamy

Pablo84 06.07.2011 16:01

Nie ponieważ nie graliśmy z nimi sparingu.Graliśmy z nimi w pucharach

Bąbel 06.07.2011 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1122238)
Też się śmiałeś po Levadii i Karabachu?

ale to były mecze pucharowe, to jest sparing, wnioski i oceny będziemy wystawiać za tydzień.

Teqcontroller 06.07.2011 16:03

Cytat:

No ale ....a , skoro się przygotowują od paru tygodni nie mieli prawie urlopów , to jakiś postęp musi być , no nie ? Na razie jest wielka BEZNADZIEJA , zero zgrania , zero akcji , obrony jak nie było tak nie ma , jest wielkie dno , i tak to widzę po tym meczu , może w następnych będzie lepiej moze...

Sliver12 06.07.2011 16:04

Nawet nie chce myśleć o kolejnej kompromitacji, a z tego co widzę to nie będzie o nią trudno

KOALIK 06.07.2011 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1122242)
ale to były mecze pucharowe, to jest sparing, wnioski i oceny będziemy wystawiać za tydzień.

Może wówczas zwolennicy eksperta od trybun w Anglii zrozumieją, żeby lepiej nie wypowiadali się w tematach piłkarskich.

ChG 06.07.2011 16:06

Zwolnić maaskanta i stana.

I cupiała najlepiej też.

Sliver12 06.07.2011 16:08

Zgadzam się

KOALIK 06.07.2011 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1122247)
Zwolnić maaskanta i stana.

I cupiała najlepiej też.

Maaskant ani Valckx nie są cudotwórcami. Dopóki nie będzie pieniędzy, nie grać w pucharach. Dla wszystkich będzie lepiej.

AYALA 06.07.2011 16:09

2 połowa już lepsza,mieliśmy dwie okazje.Troche zimniej krwi i byłoby 2-2

ChG 06.07.2011 16:10

ZwolniĆ wszystkich.

donecki 06.07.2011 16:11

Iliev to faktycznie król strzelców ale chyba niewykorzystywania 200% sytuacji

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl