![]() |
Cytat:
Tak czy siak Tomas odchodzi i moim zdaniem jest to kolejne oslabienie -> http://www.90minut.pl/news/189/news1...i-z-Wisly.html Bo w tym momencie byl za darmo, sam chciał zostać, a po 5 latach tutaj był już prawie Wiślakiem - przynajmniej czuł klimat :) Co do umiejętności pilkarskich to pilke prosto potrafil kopać, był prawdziwym profesjonalistą bo nie obrażał się na siedzenie na ławie tygodniami i nie obrażał się jak miał grać na różnych pozycjach. Idealny 12-13 zawodnik - rezerwowy dający pokrycie na kilku pozycjach. |
Cytat:
|
Jirsak - przeciętny piłkarz z tych których za tydzień nikt nie będzie pamiętał.
Dobry ruch tylko... kto zamiast niego? |
Cytat:
Odchodzi Tomas, Nunez, pewnie Garguła, Sobol nie podpisany oraz jego dyspozycja to znak zapytania, Melikson publicznie deklaruje odejście. Na ten moment Czarek Wilk jest naszym jedynym środkowym pomocnikiem który gwarantuje jakiś poziom. Nie widziałem Chrapka jednak wiem że I ligia to już całkowita kopanina a naszego Gerrarda nie liczę w tej klasyfikacji. Nie są to piłkarze z gatunku tych nie do zastąpienia jednak nie wiem czy uda się znaleźć lepszych lub chociaż porównywalnych. Osobiscie marzy mi się jakiś południowiec pokroju Cantoro, który będzie zawsze chciał piłkę do gry i potrafił ją jeszcze jakoś w miarę rozegrać. Kiedys newsy o przyjściu Marcelo do nas i goscia Romeu wypłynęły jednocześnie: teraz jest bez klubu: http://www.transfermarkt.de/de/romeu...ler_28643.html :) |
Normalnie jaja.Nie potrafili podpisać z Jirsakiem,to ile on chciał zarabiać ,kurna 300 tys euro, 200, 150 tys??. Nie podpisali bo myśleli że znajdą nastepnego jelenia co zgodzi się na obnizke zarobków....ale spokojnie Tomas znajdzie sobie porządny klub, bez niczyjej łaski.
|
Trochę zaczyna się robić paranoiczna sytuacja. Ok, trzeba było przewietrzyć szatnię ale to zaczyna przypominać wyprzedaż w media markcie. Zostaną puste półki.
Nie twierdzę, że na Czechu można było opierać nową Wisłę ale na tą chwilę właściwie nie mamy jak złożyć nawet drużyny futsalowej. To, że jedni odchodzą jest normalne i potrzebne ale na tą skalę z tym dyrektorem sportowym, z tym rozeznaniem rynku i bez kasy chyba faktycznie szykuje się nam ambitna drużyna samych walecznych. Tylko czy nie będzie to poziom Kolejarza Stróże? |
Jest jeszcze Uryga. Nie zmienia to faktu, że zostaniemy z 3 defensywnymi pomocnikami, Chrapkiem i Brudem. Bierzmy Rakowskiego póki za darmo.
|
http://www.czasfutbolu.pl/juskowiak-...uje-strategii/
Ciekawy wywiad z Andrzejem Juskowiakiem na temat tego, jak najsilniejsze polskie kluby płacą dzisiaj za błędy popełnione parę lat temu. - Legii, Lechowi i Wiśle Kraków brakuje długofalowej koncepcji pracy. Te kluby nie będą nawet europejskimi średniakami, jeśli co dwa lata będą zmieniać wszystko o 180 stopni - mówi Juskowiak. O ostatnich transferach Wisły Jusko mówi tak: - Otwarte pozostaje pytanie, czy poza zaangażowaniem i charakterem, Głowacki i kilku innych graczy, którzy chcą wrócić do krakowskiej drużyny, nadal dysponuje umiejętnościami, które pozwolą bić się o mistrzostwo Polski? Emocjonalny związek z klubem jest oczywiście ważny, ale to, czy dany zawodnik ma coś jeszcze do zaoferowania na boisku, to oddzielna kwestia. |
Jesli nie jestesmy w stanie dogadac sie pod wzgledem finansow z Jirsakiem(bo o co innego moglo chodzic) to, miej nas Panie Boze w opiece co to bedzie za druzyna.
|
Cytat:
Pytanie tylko czy za darmo kogoś lepszego sie znajdzie ? |
Cytat:
|
Cytat:
@ borys Podstawowe pytanie - ile chciał ,a ile dawała Wisła Moim zdaniem - jak do 20tys. zł/miesiąc to można było podpisać. Jak więcej to bez sensu. Nie dowiemy się tego oczywiście. |
Fakt że nie stać nas na Jirsaka świadczy o tym że stan kasy jest fatalny. Melikson raczej nie "chlapną" w wywiadzie dla rodzimej prasy. Nawet Bednarz nie zaprzeczył że jest źle.
Oczywiście na forum 95% ludzi po prostu nie przyjmuje tego do wiadomości. Od wielu lat jest tu, bardzo wielu specjalistów od inwestowania nie swoich pieniędzy. Też lubiłem grę SIM CITY, czy EUROBIZNES ten sam poziom ryzyka co pisanie na forum. Wyprzedaż jest więc faktem i rzeczywiście strach zagląda w oczy jeśli chodzi o środkową linie ... Zgadzam się, że w zasadzie mamy jednego pomocnika C Wilka (defensywnego pomocnika - Cezary nigdy nie będzie rozgrywającym) Nie liczę Małeckiego - zanim chłopak zmądrzeje na tyle żeby nadawał się do Wisły osiągnie wiek niezdatny do grania na wysokim poziomie. Młodzi pomocnicy nie zachwycają. Jestem pewien że zgoda na odejście Jirsaka i Meliksona (wg mnie w tej chwili to błąd nawet od strony finansowej) wskazuje na to, że są dogadani jacyś inny pomocnicy. Bednarz chyba nie jest głupkiem ................... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
A może Tomas chciał częściej grac ? Może już ma jakąś ciekawą propozycję z zapewnieniem, że będzie w pierwszej 11 ?
|
Cytat:
Co do Jirsaka - mam mieszane uczucia. Jak na jego miejsce nie przyjdzie nikt ograny i solidniejszy/nie zostanie dzięki temu Maor to cienko nowy sezon widzę. Tak czy siak zapowiada się ciekawie, tylko dlatego że jeszcze jesteśmy przed okienkiem. Jakby ono zbliżało się ku końcowi ... oj, oj... nie chce nawet o tym myśleć. |
Cytat:
|
No właśnie - to BYŁBY dobry ruch, jeśli na jego miejsce byłby lepszy zawodnik.
Póki co nic o takim transferze nie słychać, czyli ruch jest co najwyżej ... niewiadomy z tendencją w kierunku -> głupi. Chcę się też odnieść do komentarzy o niestabilnej polityce kadrowej w Wiśle - nic bardziej błędnego. Polityka transferowa jest niezwykle stabilna i konsekwentnie realizowana co najmniej od czasów Kasperczaka. Sukces w rozgrywkach powoduje wyprzedaż. Porażka w rozgrywkach powoduje wyprzedaż. Esencja stabilności po prostu. |
Mistrzem czyszczenia składu to niewątpliwie Jacek jest. Nie przypominam sobie natomiast by był chociaż niezły w uzupełnianiu go wartościowym materiałem. Zwolnić, zesłać do rezerw, zniechęcić, itd. jest bardzo łatwo, gorzej jest samemu znaleźć i sprowadzić kogoś kto z miejsca stanie się wartościowym wzmocnieniem. Chyba, że Wisła od tego sezonu zrywa z takim sposobem myślenia i skupi się na ogrywaniu młodych. Mistrzostwem to raczej się nie skończy takie optymistyczne odmładzanie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wisła nie wierzy w słowa Meliksona http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Ta... Jak Kokoszka ich wykiwał to też nie wierzyli w to co się dzieje. To już chyba syndrom Kafarskiego, który miesiąc po spadku twierdził, że jeszcze nie spadli. Na R22 zaczynają podobnie bredzić. |
Cytat:
Pewnie zaraz zaczniesz mieszczać w to Stanowskiego, kadrę, Dolhę, i nie wiem jeszcze co. Kiedyś też była taka sytuacja że Maor powiedział coś w stylu Nie chcę żeby kibice Wisły mnie źle odbierali. a ktoś przetłumaczył to: Maor Melikson nie chce grać w Wiśle, jeden z czołowych newsów na onecie to był wtedy. Co do testów to chyba wyszło na Bednarza bo ten Quioto wygląda naprawdę solidne,(na YT jest cały mecz z Unią) przede wszystkim motoryczni wygląda ponad przeciętnie, widać że wie też o co chodzi w grze w piłkę. Jest młody myślę że może z niego coś być. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Gdzie są teraz Ci wszyscy obrońcy Polskości w Wiśle? Kudłaty robi dokładnie to co chcieliście? |
Cytat:
|
Cytat:
Polak, nie Polak - kazde moze sie identyfikowac z Wisla. Jak i rowniez fan moze identyfikowac sie z Polakiem jak i innym zagranicznym zawodnikiem. Ale brak promocjii i interkacji w tamtym sezonie doprowadzil do kompletnego baku przywiazania. Gdyby kibice czesciej sie spotykali z pilkarzami w roznych formach, to i mozna by bylo z zagranicznymi wytrzymac. Problemem bardziej byla ich ilosc, poniewaz taka interakcje mozna bylo zwiekszyc poprzez udzial Polskich zawodnikow ktorych bylo jak na lekarstwo. Wiec teraz zarzad robi kolejny blad i idzie w druga strone - byly jaki szrot ale zeby byl Polak. Mauro byl jedna z najbardziej lubianych postaci. Dopoki Nikola gral, to samo. a Jirsak? Mowi po Polsku 5 lat tu jest, zaangazowania nigdy mu nie mozna bylo odmowic, wiec jesli chodzi o jego osobe to jak najabrdziej pozytywny zawodnik. |
Cytat:
Ostatnio nawet testowali jakiegoś chłopa z Kostaryki, to pojawiły się głosy oburzenia , że "faktycznie testują Polaków" :-D. Mi to wsjo rawno- będą młodzi Polacy?Nastawiam się na walke o utrzymanie, ale na stadion- jeśli będzie kasa napewno przyjde, z tym że zamiast emocji sportowych, nastawie się na rozmowe ze znajomymi lub, PLAN B- czyli np wyjście w połowie na piwo do pobliskiego pubu. Ciekawy jestem tylko ile wytrzymają koneserzy Polskiej myśli szkoleniowej :-D.Ciekawy jestem kiedy zatęsknią za Lameyami, Jaliensami czy Paliciami |
Cytat:
Chwiałbym żeby nie musieli:) Fajnie by było gdyby z Brudów zrobiły się Błaszczykowskie ale mało to prawdopodobne:) Ja się nastawiam na walkę o środek tabeli, ale jak będzie lepiej nie będę narzekał. No coż pozostaje się oszukiwać że Łysy z transferami czeka do zakończenia Euro:D murray ??? |
Aktualnie zostajemy z:
Bramkarze: Pareiko*, Jovanić, Miśkiewicz* Obrońcy: Głowacki, Chavez, Bunoza, Jovanović, Burliga, Czekaj, Jaliens, Nalepa, Skołorzyński, Kowalski Pomocnicy: Sobolewski*, Małecki, Wilk, Kirm, Iliev, Garguła, Chrapek, Uryga, Brud Napastnicy: Genkov, Quioto*, Boguski, Szewczyk(?), Kamiński (?) * Kontrakty podobno negocjowane, ale jeszcze nie podpisane. O ile obrona nie wygląda nie źle, podobnie jak obsada bramkarska jeżeli podpiszemy kontrakty z * o tyle im dalej w las tym coraz gorzej. W najgorszym wypadku zostajemy z takim potencjalnie najsilniejszym składem: Jovanić - Jovanović, Głowacki, Chavez, Burliga - Kirm, Wilk, Garguła, Małecki - Boguski, Genkov I z takim PRZYKŁADOWO drugim składem: WAKAT - Nalepa, Czekaj, Bunoza, Skołorzyński - Iliev, Brud, Uryga, Chrapek - Szewczyk, Kamiński Niepokojące to, ale jeszcze nie zaczęło się okno transferowe, będziemy marudzić jeżeli wraz z rozpoczęciem się okresu przygotowawczego ta kadra się zmniejszy bądź uszczupli |
A Melikson?
|
Cytat:
|
Cytat:
No ale jak onet pisze że odchodzi to odchodzi, tylko jakoś klubu chyba nie podali ale to mało istotne co nie?? |
Cytat:
Z tych pilkarzy ktorych wypisales to nasz majatek ksztaltuje sie > 5 mln. EUR. Gdzie okolo 3 mln przypada na Chaveza, Maleckiego, Genkova, Jovanovica reszta to juz drobne. Do tego dochodza zobowiazania wobec pracownikow i wlasciciela. Nasze zobowiazania przewyzszaja majatek wielokrotnie. Cofnelismy sie o ponad 10 lat. |
Cytat:
Problem polskości czy tzw. identyfikacji z drużyną to odwracanie kota ogonem. Był, jest i będzie wyłacznie jeden problem - jakości. Albo ona będzie i będą wyniki i będą pełne trybuny itd. bez względu czy będzie 0,3 czy 8 Polaków w składzie albo jej nie będzie i wtedy jasne, że lepiej żeby na poziomie 8 miejsca grały swoje chłopaki niż wyjadacze czy inne wynalazki, ale tzw. kwestia identyfikacji to bzdury. Swoje chłopaki na 8 miejscu to będzie... nie wiem... 8200 widzów zamiast 8tys. na meczu drużyny z większością obcych. "Polska" Wisła na 8 miejscu zamiast dobrej na pierwszym = 8200 zamiast 20tys albo więcej. Co do polityki transferowej - jak dotąd po stronie odejścia - jest w porządku - Lamey, Paljic, Biton (1,6m), Jirsak, Nunez - kto ich (poza Bitonem) będzie za chwilę pamiętał, jest jeszcze nawet z pięciu za którymi nikt nie będzie płakał. Dobrze byłoby teraz podpisać z kim mają podpisać no i ściągać dobrych graczy - nie z tylko z łapanki i powrotów z wypożyczeń. |
Cytat:
|
WiślakMyślenice.
Przestań za przeproszeniem pie*dolić, bo widzę, że tutaj się wszystkimi wam w DUPACH POPRZEWRACAŁO. Człowiek wchodzi rano na kacu na to forum i już go szlag trafia, bo widzi same narzekanie. Nosz ku*wa mać panowie tak się nie da. Jesteście kibicami Wisły, czy może bawicie się w silną opozycję względem naszego klubu ? Bo chyba nad to wygląda. To, że Wisła jest teraz w tym miejscu, a nie innym i to, że jest jednym z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce, to właśnie zasługa Pana Cupiała i powinieneś iść i pomodlić się za niego, żeby jak najdłużej żył. Generalnie, jeszcze nie zaczęło się okienko transferowe, a wy już zostaliście podłapani na medialne haczyki, że w Wiśle chaos, że Melikson odchodzi, że to, że tamto, no panowie umówmy się, jeśli to ma tak wyglądać, to nie nazywajcie się wiernymi fanami, a co najwyżej internetowymi malkontentami. Provehito in altum. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tak jest co okienko :). A ja tylko czytam i sie usmiecham |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl