Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mitmichael 29.01.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1043289)
hmm... dzisiaj jest sobota. Może raczej chodzi o jutro?

Wpis był 4 godziny temu - mozesz sobie sprawdzic. Patrz 7 wpis od dołu
http://www.facebook.com/permalink.ph...d=185885066281

EDIT: 8 wpis

lazy 29.01.2011 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1043293)
Wpis był 4 godziny temu - mozesz sobie sprawdzic. Patrz 7 wpis od dołu
http://www.facebook.com/permalink.ph...d=185885066281

EDIT: 8 wpis

chodzi mi o to że dziś jest dzień wolny w Izraelu. W związku z tym wątpię żeby Pani Prezes siedziała w gabinecie i czekała na faks z Krakowa...

Feniks1983 29.01.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1043294)
chodzi mi o to że dziś jest dzień wolny w Izraelu. W związku z tym wątpię żeby Pani Prezes siedziała w gabinecie i czekała na faks z Krakowa...

Nie traktuj tego jako zaczepki, ale czy ten dzien wolny tyczy sie rowniez klubow pilkarskich i spraw transferowych? Czy Oni ten dzien wolny przestrzegaja bez wyjatkow? Pytam tylko z ciekawosci. Bo w sumie jakby sie udalo dzisiaj wszystko dograc to moze Maor zdazyl by doleciec do jutra lub Poniedzialku do Olivy.

mitmichael 29.01.2011 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1043294)

Tam jest napisane: "Sprawa Meliksona może wyjaśnić się dzisiaj" - zadnej wzmianki kiedy papiery zostały wysłane i kiedy z Panią prezes rozmawiano nie ma - moze to było wczoraj, nie wiem. Najlepiej jakby zbymak dołozył 1 zdanie do tego i bedzie wiadomo, czy w ogole ten wpis z FB jest na rzeczy.

arth_ur 29.01.2011 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043284)
- W Wiśle będę grał do końca bieżącego sezonu. Potem wracam do Cagliari, tak umówiłem się z trenerem Roberto Donadonim. Chcę jak najlepiej przygotować się do zbliżających się młodzieżowych mistrzostw Europy, a we Włoszech nie miałem zagwarantowanego miejsca w wyjściowym składzie. W Wiśle mam na to o wiele większą szansę - mówi na łamach białoruskich mediów, nowy nabytek "Białej Gwiazdy", Michaił Siwakow.

no to mamy wszystko jasne... pytanie tylko czy warto kontraktować piłkarza na jedyne pół roku? dla mnie to niedorzeczne... i do tego gość nie ma mózgu...

No ale wystarczy że się zakocha w Krakowie, Wiśle, kobiecie. Może zostanie ulubieńcem kibiców i sytuacja diametralnie się obróci. Pożyjemy - zobaczymy.

polska.mysl.szkoleniowa 29.01.2011 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1043296)
Nie traktuj tego jako zaczepki, ale czy ten dzien wolny tyczy sie rowniez klubow pilkarskich i spraw transferowych? Czy Oni ten dzien wolny przestrzegaja bez wyjatkow? Pytam tylko z ciekawosci. Bo w sumie jakby sie udalo dzisiaj wszystko dograc to moze Maor zdazyl by doleciec do jutra lub Poniedzialku do Olivy.

Człowieku, oni tam mają nawet windy koszerne i koszerne Macdonaldy, gdzie są stoliki osobne dla kobiet, mężczyzn, a burgery są z mięsem wołowym rytualnie ubitym przy rabinie. W Szabas windy koszerne w hotelach jeżdżą tak, że zatrzymują się na każdym piętrze, bo ortodoksyjny Żyd nie może włożyć wysiłku w naciśnięcie przycisku z odpowiednim nr piętra i uruchomieniem mechanizmów. Poważnie :)

Także, tego, zbymak znowu ściemę puszcza, albo w klubie sami nie wiedzą, że jeżeli otrzymają odp. to w niedzielę.

Gordian 29.01.2011 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043284)
- W Wiśle będę grał do końca bieżącego sezonu. Potem wracam do Cagliari, tak umówiłem się z trenerem Roberto Donadonim. Chcę jak najlepiej przygotować się do zbliżających się młodzieżowych mistrzostw Europy, a we Włoszech nie miałem zagwarantowanego miejsca w wyjściowym składzie. W Wiśle mam na to o wiele większą szansę - mówi na łamach białoruskich mediów, nowy nabytek "Białej Gwiazdy", Michaił Siwakow.

no to mamy wszystko jasne... pytanie tylko czy warto kontraktować piłkarza na jedyne pół roku? dla mnie to niedorzeczne... i do tego gość nie ma mózgu...

Mam podobne zdanie. Nie rozumiem zasadności wypożyczenia na pół roku Siwakowa. Załóżmy optymistycznie, że Moar podpisze kontrakt i że będzie grał na dobrym poziomie, wówczas Siwakow pewnie nawet nie powącha murawy. W tym momencie będziemy mieli czterech środkowych ofensywnych pomocników.

Druga sprawa, po co nam wzmocnienie na środek pomocy? Jak już założyłem, jeżeli podpisze Moar to, jeszcze większe wzmocnienie środka było ostatnią rzeczą potrzebną Wiśle. W przypadku w którym potrzebujemy piłkarzy na każda pozycję tylko na na środek pomocy, nie rozumiem po co nam Siwakow.

I trzecia sprawa. Wypożyczenie na pół roku to katastrofa. Zróbmy inne założenie. Siwakow będzie gwiazdą, będzie rzucał piłki jak Szymkowiak, strzelał zza pola karnego jak Żuraw za najlepszych lat i będzie dryblował jak Kuba w meczu z Nancy i... po pół roku pójdzie w ....u. Czy na prawdę jest nam niezbędny piłkarz na pół roku?

Widzę, że dyskusja o Żydach się wywiązała. Cóż nie wiem do końca jak u nich z poszanowaniem kobiet jest. Jednak zakładając, że w Beer-shevie mają "panią" prezes to można śmiało powiedzieć, że nie są zbyt ortodoksyjni w tym klubie. Oznacza to, że nawet w szabat pracują co niektórzy. Jeśli natomiast są ortodoksyjnymi Żydami to mają bezwzględny zakaz pracy. Nie jest to żadnym problem, bo Żydzi mają niesamowitą umiejętność omijania swoich religijnych praw na takie okoliczności. Jeżeli chodzi o interes to możecie być pewni, że praca wrze nawet w święta.

nieznajomy 29.01.2011 12:46

a tak na marginesie życze powodzenie w negocjacjach finansowych z Izraelczykami......

Kluvi 29.01.2011 12:53

tomasz_19 a jak Mąka poszedł do ŁKS-u to jest dobrze?? kwa mac powaliło was już? to na tej samej zasadzie działa kolesia dali do nas by się ogrywał tak samo jak my Mąkę do ŁKS-u takie to trudne? Od razu foty trzeba do kolesia strzelać i obrażać go no nie? A jak On strzeli bramkę dającą nam zwycięstwo i MP? To też będzie idiotą dalej no nie?

Orson 29.01.2011 12:56

Co do Siwakova... czy wy naprawde myslicie ze kazdy gosc ktory tu przychodzi kocha Wisłe? Szczerze facet powiedzial, wiadomo ze lepiej grac w Caligarii niz w Wisle i nie ma co sie oszukiwac.

bonawentura 29.01.2011 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1043309)
tomasz_19 a jak Mąka poszedł do ŁKS-u to jest dobrze?? kwa mac powaliło was już? to na tej samej zasadzie działa kolesia dali do nas by się ogrywał tak samo jak my Mąkę do ŁKS-u takie to trudne? Od razu foty trzeba do kolesia strzelać i obrażać go no nie? A jak On strzeli bramkę dającą nam zwycięstwo i MP? To też będzie idiotą dalej no nie?

Ale o czym my w ogóle rozmawiamy? Jeśli mamy trafić do LM, to chyba powinniśmy mieć piłkarzy własnych, a nie wypożyczonych. Bo jak braknie Sivakova latem, to ciekaw jestem kto go zastąpi...

tomasz_19 29.01.2011 13:01

Mało tego, jestem ciekaw co będzie z Chavezem i Cikosem... czy ich wykupią, czy znów będą szukać tydzień przed pucharami nowego środkowego i prawego obrońcę...

Kluvi 29.01.2011 13:04

bonawentura ale jak nas na nich nie stać to co się robi? a skąd wiesz czy koleś po pół roku nie będzie chciał zostać u nas albo że jego klub przedłuży wypożyczenie albo że przez pół roku znajdziemy kogoś dla siebie o takich umiejętnościach jak on? ;>

A z jego wypowiedzi jasno wynika że jest ambitny bo chce grać w kadrze. Jakby mu nie zależało zostałby w klubie grałby ogony i czekał na comiesięczną wypłatę

bonawentura 29.01.2011 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043315)
Mało tego, jestem ciekaw co będzie z Chavezem i Cikosem... czy ich wykupią, czy znów będą szukać tydzień przed pucharami nowego środkowego i prawego obrońcę...

Akurat się o Cikosa i Chaveza nie martwię, bo nie będą kosztować jakichś wielkich pieniędzy. Choć z Chavezem to różnie może być. Cikos chyba ma opcję wykupu.

Niepokoi mnie to, że sprowadza się piłkarzy by robili różnicę, a potem nie będa grali dla Wisły. Skoro Holendrzy są tacy dobrzy, a są, to powinni chociaż trochę zaufać swoim umiejętnościom. W innym wypadku uznam, że taki Maaskant jest słabym trenerem i nie ma co tutaj robić.

Skorża jakoś nie miał zbyt wielu piłkarzy do dyspozycji i grał tym kim mógł i zdobył 2 MP.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1043318)
bonawentura ale jak nas na nich nie stać to co się robi? a skąd wiesz czy koleś po pół roku nie będzie chciał zostać u nas albo że jego klub przedłuży wypożyczenie albo że przez pół roku znajdziemy kogoś dla siebie o takich umiejętnościach jak on? ;>

Żeby jakoś pozytywnie uciąć tę naszą polemikę, to musimy pamiętać słowa Staszka: Nigdy nie wypożyczymy piłkarzy, których nie będziemy w stanie kupić. Więc też te dylematy z mojej strony może i są nie na miejscu.

BronekTS 29.01.2011 13:08

No właśnie. Poza tym dziwne to wszystko. Sobolewski ma swój wiek. Gargule płaci sie chorendalne pieniądze. Wilk młody wydaje się jakby się coraz bardziej rozkręcał. Jest Boukhari któremu kończy się w lecie kontrakt i będzie trzeba coś wykombinować. Dziwne dziwne. Gdyby wszystkie transfery wypaliły to w tym momencie piłkarzy którzy mogą grać na środku pomocy mamy :

Boukhari, Sobolewski, Wilk, Garguła, Boguski(?), Brud, Jirsak, Melikson, Siwakow.

Co by to miało oznaczać? Po co płacić kontrakt i Boukhariemu i Siwakowowi i to do końca rundy? "Pączuś" pewnie będzie chciał zostać w Krakowie, niezależnie od jego formy bo z tego co widać dobrze mu tutaj. A Siwakow raczej nie. Więc? Jeżeli chodzi o ruchy transferowe w pomocy nie jestem w stanie tego zrozumieć.

Jakby kto pytał czego nie rozumiem. Nie rozumiem tego w jakim celu sprowadzamy pomocnika nazwiskiem Siwakow, który przynajmniej w gazetach deklaruje wszystko tak, jakby w lecie wraca do Cagliari. Po co sprowadzamy kogoś takiego, skoro tak samo, właśnie do wakacji, mamy kontrakt Boukhariego a w obwodzie jest jeszcze Jirsak oraz Boguski który może grać na pomocy jak wyleczy kontuzję.

Rozumiem - Boguski kontuzja no to go nie sprzedamy. Sobolewski to pewnego rodzaju ikona. On musi zostać w klubie. Wilk to chyba nie trzeba komentować. Brud to młodzieżowiec, warto go zostawić, to chłopak z Wisłą w sercu, może wypali. Garguła to kontrakt. Ale ja w przypadku sprowadzenia Meliksona, widziałbym sens w wypożyczaniu na pół roku Siwakowa w momencie gdyby był pewny kupiec na Jirsaka. Albo nie wiem już kogo. Za pół roku odejdzie od nas Siwakow ( nawet nie chce myśleć jaki będzie lament jak wypali gość w Polskiej lidzie ), jeżeli kluby się nie dogadają to odejdzie również Boukhari. Zostaniemy z tym co mamy + Melikson.

Odrazu zaznaczam, żeby zaraz się na mnie nie rzucono - to nie jest z mojej strony narzekanie na transferów i nie musicie pisać postow typu - "jak są transfery źle, jak nie ma - źle" - ale zastanawiam się poprostu nad sensem sprowadzenia tego młodego Białorusina. Ciekawi mnie też sprawa z Boukharim. Co siedzi w głowie Maaskanta i Valkx'a. W tym klubie było/jest już za dużo piłkarzy którym się płaci za to, że zaszczycają kadrę swoim nazwiskiem - myślę tu o Dawidowskim kiedyś, teraz tacy piłkarze jak np. Jirsak czy niestety ( chociaż jestem wielkim zwolennikiem tego chłopaka i chciałbym, daj Bóg, żebym się mylił ), Garguła, Łobodziński itd itp którzy sprawiają wrażenie proste - nie zaskoczą nas już.

Kryniu 29.01.2011 13:09

Coś mi mówi że ktoś od nas odejdzie tylko ciężko powiedzieć kto. Mam wrażenie że ktoś z pomocy. Mogę się mylić ale po nowych transferach coś może być na rzeczy. Kiedyś w mediach był temat że Śląsk Wrocław zainteresowany jest Tomasem Jirsakiem więc kto wie.

Kluvi 29.01.2011 13:13

bonawentura nie ma co się złościć przytoczyłem podobny układ dotyczący nas i ŁKS i nikt nie ma o to pretensji. Ci z Calgiari pewnie myślą jak my.. wypożyczymy go do Wisły ogra się i będzie potem pykał u nas.. I co dziwicie się im? Bo ja nie

a czy takie rozwiązanie sprawdzi się nam to się okaże..

szprotson 29.01.2011 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043315)

Znajac zycie sprawy z Chavezem beda trwały tak długo ze w koncu rozpoczenie kontrakt w byłym klubie i wszystko sie rozbije.(pomijajac ze pod koniec grudnia byly informacje nt. chęci przedluzenia tego kontraktu)
A Cikosza? Wiecej niż 100.000 za naspeedowną wiewiórke głupotą jest płacić.

lazy 29.01.2011 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1043303)
Człowieku, oni tam mają nawet windy koszerne i koszerne Macdonaldy, gdzie są stoliki osobne dla kobiet, mężczyzn, a burgery są z mięsem wołowym rytualnie ubitym przy rabinie. W Szabas windy koszerne w hotelach jeżdżą tak, że zatrzymują się na każdym piętrze, bo ortodoksyjny Żyd nie może włożyć wysiłku w naciśnięcie przycisku z odpowiednim nr piętra i uruchomieniem mechanizmów. Poważnie :)

Także, tego, zbymak znowu ściemę puszcza, albo w klubie sami nie wiedzą, że jeżeli otrzymają odp. to w niedzielę.

To prawda z tymi windami (jest też opcja specjalnego gościa - nie-Żyda, którego praca polega na przyciskaniu guzików w windach w soboty ;) Na szczęście nie wszyscy są ortodoksyjni
Generalnie moja uwaga sprowadzała się do tego że dziś mają wolne (jak my w niedziele) i nie wiele rzeczy się dzieje.Tym bardziej że nie wierzę że ich tak bardzo pili żeby się Maora szybko pozbyć.

A wracając do tematu to sprawa wygląda tak że: ktoś gdzieś napisał, że Zbymak gdzieś komuś powiedział, że gdzieś od kogoś usłyszał że sprawa ma się wyjaśnić dzisiaj...
Sorry ale wiarygodność takiej informacji jest .... hmm... niewielka?

filemon 29.01.2011 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 1043323)
w tym momencie piłkarzy którzy mogą grać na środku pomocy mamy :
Boukhari, Sobolewski, Wilk, Garguła, Boguski(?), Brud, Jirsak, Melikson, Siwakow.

Nie liczyłbym za specjalnie Bruda, z całym szacunkiem.
Boguski na środku? :D
Jirsaka pewnie gdzieś sprzedadzą, nie wierzę żeby się ostał do końca lata ;)

nh79 29.01.2011 13:33

wg zbymaka papiery zostaly wyslane wczoraj i wczoraj czekali na odpowiedz i moze dzis sprawa Meliksona sie wyjasni

SWEET_83 29.01.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nh79 (Post 1043336)
wg zbymaka papiery zostaly wyslane wczoraj i wczoraj czekali na odpowiedz i moze dzis sprawa Meliksona sie wyjasni

Miejmy nadzieje ze sie wyjasni ta sprawa dzisiaj... Ile juz moża czekac... Albo wóz albo przewóz :>

WioReXXX 29.01.2011 13:48

Jeżeli mówicie o sprawie wypożyczenia Sivkova, to patrzycie na sprawę trochę zbyt pobieżnie. Niech i ten Sivkov gra u nas dobrze, niech i nie zostanie u nas, niech i wróci do Cagliari i tam dalej gra. Ale dlaczego mamy niby na tym tracić? Nie dość, że możemy mieć dobrego zawodnika, którzy pomoże nam zdobyć Mistrzostwo, to zupełnie inaczej będą nas postrzegać zawodnicy, którzy mogą do nas trafić na wypożyczenia. Takich "Sivkovów" jest w ligach takich jak włoska, czyli chociażby niemiecka, francuska, czy nawet hiszpańska, angielska MNÓSTWO. czyli: zawodnik, który kiedyś błyszczał, ale po transferze do lepszej ligi nie łapie się do składu. I taki oto przykładowy zawodnik, nazwijmy go Roberto, dostaje propozycje wypożyczenia do Wisły. Patrzy sobie ostatnie transfery z i do klubu. Doszedł znany holenderski obrońca, jest i gość z ligi włoskiej wypożyczony. Pomyśli sobie: "no fajnie, pograł sobie tu pół roku, zdobył Mistrza, odbudował formę, a teraz może grać w 1. składzie w Cagliari."
Piłkarze tacy będą chętniej ryzykować wypożyczenie z mocnej ligi do Wisły, jeżeli będą wiedzieć, że może im się to opłacić. Bo i można coś wygrać, w pucharach pograć, formę odbudować, kasę zarobić, a do tego później do mocnej ligi wrócić i tam już walczyć znowu o miejsce w składzie z lepszej pozycji. Proste.
Myślę, że fajnie by było gdybyśmy robili taki 1, może nawet 2 wypożyczenia na sezon. Mnóstwo klubów o takim potencjale jak Wisła tak robi i mimo to, że ci gracze zazwyczaj na dłużej nie zostają, to im się to opłaca. nam też może.

BronekTS 29.01.2011 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1043333)
Nie liczyłbym za specjalnie Bruda, z całym szacunkiem.
Boguski na środku? :D
Jirsaka pewnie gdzieś sprzedadzą, nie wierzę żeby się ostał do końca lata ;)

Nie mówie o Brudzie jako o piłkarzu do pierwszej 11stki. Ale w momencie gdyby zdarzył się jakiś nieprawdopodobny zbieg okoliczności i wszyscy w/w byli kontuzjowani,on mógłby grać. On zarabia pewnie około 5-10 tys zł miesięcznie, a nie 50 tys zł miesięcznie a pełniłby tą samą rolę.

Boguski czasem grywał w środku pola podwieszony za napastnikiem.

Jesteś pewien że Jirsaka opchną gdzieś? Nie wierzysz żeby się ostał. Ja też nie wierze żeby Łobodziński grający to co gra utrzymał się w takim klubie jak Wisła. W Dawidowskiego też nie wierzyłem. Nie chciałem wierzyć. A jednak...

lazy 29.01.2011 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1043341)
Jeżeli mówicie o sprawie wypożyczenia Sivkova, to patrzycie na sprawę trochę zbyt pobieżnie. Niech i ten Sivkov gra u nas dobrze, niech i nie zostanie u nas, niech i wróci do Cagliari i tam dalej gra. Ale dlaczego mamy niby na tym tracić? Nie dość, że możemy mieć dobrego zawodnika, którzy pomoże nam zdobyć Mistrzostwo, to zupełnie inaczej będą nas postrzegać zawodnicy, którzy mogą do nas trafić na wypożyczenia. Takich "Sivkovów" jest w ligach takich jak włoska, czyli chociażby niemiecka, francuska, czy nawet hiszpańska, angielska MNÓSTWO. czyli: zawodnik, który kiedyś błyszczał, ale po transferze do lepszej ligi nie łapie się do składu. I taki oto przykładowy zawodnik, nazwijmy go Roberto, dostaje propozycje wypożyczenia do Wisły. Patrzy sobie ostatnie transfery z i do klubu. Doszedł znany holenderski obrońca, jest i gość z ligi włoskiej wypożyczony. Pomyśli sobie: "no fajnie, pograł sobie tu pół roku, zdobył Mistrza, odbudował formę, a teraz może grać w 1. składzie w Cagliari."
Piłkarze tacy będą chętniej ryzykować wypożyczenie z mocnej ligi do Wisły, jeżeli będą wiedzieć, że może im się to opłacić. Bo i można coś wygrać, w pucharach pograć, formę odbudować, kasę zarobić, a do tego później do mocnej ligi wrócić i tam już walczyć znowu o miejsce w składzie z lepszej pozycji. Proste.
Myślę, że fajnie by było gdybyśmy robili taki 1, może nawet 2 wypożyczenia na sezon. Mnóstwo klubów o takim potencjale jak Wisła tak robi i mimo to, że ci gracze zazwyczaj na dłużej nie zostają, to im się to opłaca. nam też może.

Dodałbym jeszcze do tego, że jeśli koszt tego wypożyczenia to rzeczywiście 50 tys. euro samej pensji zawodnika za 4 miesiące (o ile to prawda) to jest to dobry interes.

arti 29.01.2011 13:59

Kazdy chcialby nie tylko dobrych wynikow,ale i wiekszej stabilizacji w Wisle.jak w lecie odejdzie np.z 6-8 grajkow z 16 to potem wp.. W ew.pucharach pewny.shivakov,rios,żuraw plus ew.cikos,branco,chavez,sobol,boukhari.jak MM dojdzie to pewnie Jirsak faktycznie out

stalsanok1946 29.01.2011 14:13

„To dobrzy piłkarze o wysokich umiejętnościach. Widać, że ta drużyna ma potencjał. Wcześniej znałem jedynie Andraża Kirma, Boukhariego i kapitana Sobolewskiego” – podsumował nowych kolegów z drużyny Kew.

Niby skąd Jaliens zna Kirma i Sobolewskiego?

krzys500 29.01.2011 14:14

Kirma z MŚ mógł znać a Sobola też może z gry w naszej Reprezentacji

filemon 29.01.2011 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 1043344)
Nie mówie o Brudzie jako o piłkarzu do pierwszej 11stki. Ale w momencie gdyby zdarzył się jakiś nieprawdopodobny zbieg okoliczności i wszyscy w/w byli kontuzjowani,on mógłby grać. On zarabia pewnie około 5-10 tys zł miesięcznie, a nie 50 tys zł miesięcznie a pełniłby tą samą rolę.

Boguski czasem grywał w środku pola podwieszony za napastnikiem.

Jesteś pewien że Jirsaka opchną gdzieś? Nie wierzysz żeby się ostał. Ja też nie wierze żeby Łobodziński grający to co gra utrzymał się w takim klubie jak Wisła. W Dawidowskiego też nie wierzyłem. Nie chciałem wierzyć. A jednak...

no więc skoro zbieg okoliczności jest nieprawdopodobny to nie brałbym go pod uwagę ;) Tym samym sposobem możemy liczyć, że mamy w zespole Rado, Czekaja, Nalepę, itd.

Haha, on grał jako cofnięty napastnik a nie środkowy pomocnik :rotfl:

No tak, lepiej nie wierzyć że go opchną, siedzieć w kącie i płakać. Do kiedy Jirsak ma kontrakt?

WioReXXX 29.01.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1043360)
No tak, lepiej nie wierzyć że go opchną, siedzieć w kącie i płakać. Do kiedy Jirsak ma kontrakt?

Z tego co pamiętam to chyba do końca czerwca 2011, choć być może jest 2012. Może jest ktoś na forum, kto jest pewien na 100%?
I zgadzam się, że Jirsaka spokojnie opchnąć gdzieś można. Ponad pół ligi wzięłoby go z pocałowaniem ręki. W Czechach pewnie markę też ma. Pozostaje też zawsze Grecja. Da się, spokojnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl