Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

cinekw 28.01.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1043032)
Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...

Biuro Prasowe podało że skoro nie napisali o tym to takiej opcji ale ja słyszałem że taka opcja jest zawarta, we włoskich mediach też podają że jest.

bonawentura 28.01.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1043032)
Szkoda tylko, że Siwakow bez opcji pierwokupu :( Bo jak wypali to będzie się żal rozstawać...

To znaczy - Valcx mówił, że jak będą wypożyczać, to tylko takich piłkarzy, których będą mogli wykupić. Więc Sivakov będzie kosztował pewnie maksymalnie około 600-700 tysięcy.

Jagul 28.01.2011 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043037)
dajesz głowę, że zawarli z nim umowę wypożyczenia bez tej opcji? :>

Nie mam powodów, żeby nie wierzyć ludziom z biura prasowego Wisły, którzy w komentarzach na fb napisali, że takiej opcji nie ma.

4fan_player 28.01.2011 20:08

Ochalik "Myślę, że jeszcze jeden, dwóch piłkarzy w tym okienku do nas dołączy" OSI

K4millo 28.01.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1042997)
Adrian Ochalik w OSI - szykujemy dla kibicow jeszcze 2 niespodzianki ;)

Nie powiedział że niespodzianki, tylko że myśli że dojdzie jeszcze jeden, dwóch piłkarzy. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Proud 28.01.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1043042)
Ochalik "Myślę, że jeszcze jeden, dwóch piłkarzy w tym okienku do nas dołączy" OSI

Melikson + bramkarz.

Tak mi się wydaje.

mitmichael 28.01.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1043043)
Nie powiedział że niespodzianki, tylko że myśli że dojdzie jeszcze jeden, dwóch piłkarzy. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Nie wprowadzam ludzi w bład tylko wczesniej całkiem inaczej sie wypowiadal a teraz calkiem inaczej pokazywali w powtorkowym materiale. Dowodu, ze nie kłamie Ci nie dam bo nie jestem taki głupi by specjalnie kazda informacje o Wisle nagrywac jaka sie w telewizji pojawi. Podzieliłem sie tym co wczesniej sam slyszałem - jakbym wiedział, ze potem całkiem inaczej material pokaza to bym sie nie udzielał.

martonas 28.01.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1043023)
nie zgodzę się z Tobą... my potrzebujemy jeszcze jednego napastnika, a to z prostej przyczyny... po sezonie odejdzie zapewne Rios, bo wątpię żeby go wykupili (ogromna suma odstępnego), zapewne odejdzie także Żurawski bo nic nie wznosi do drużyny (no chyba, że wystrzeli z formą w rundzie wiosennej, ale wątpię), obaj nie nadają się do gry na szpicy, cały czas kontuzjowany jest Boguski, który jak wiadomo także nie nadaje się do gry na szpicy... jak Genkov nie daj Boże odpadnie z powodu urazu, to mamy problem. Mam nadzieję, że klub myśli długofalowo, a nie o tym żeby tylko doczłapać się do końca sezonu... reasumując potrzebujmy jeszcze jednego napastnika, jak ryba wody.

Tak, tylko że zapewne Valckx z Maaskantem wywalczyli sobie jakis ściśle okreslony budżet transferowy oraz budżet płacowy na to okienko, które ich w jakiś sposób ogranicza, więc pomimo tego, że zapewne zdają sobie sprawę jak się przedstawia sytuacja kontraktowa niektórych zawodników to konkretne działania z tym związane odkładają raczej na lato. Póki co mamy Genkowa oraz Riosa z Żurawskim na zmiany (ewentualnie Boguski jeszcze), przy obecnej taktyce powinno to wystarczyć.
Podobna może być sytuacja z bocznymi obrońcami, widocznie uznali że napastnik za Brożka, wzmocnienie środka pola (bo z tym wbrew pozorom to jest straszna lipa, nie licząc defensywnych) czy bramkarz da nam więcej niż wzmocnienie boków obrony. Paljic mimo wszystko dawał radę na jesieni, na zmianę po obu stronach jest Branco, a w przypadku plagi kontuzji to coś mi się wydaje że Jaliens może grać na bokach również.
Weźcie też pod uwagę, że słabsze boki obrony nie spowodują od razu, że nie będziemy w stanie osiągać dobrych wyników. Jeśli ofensywa będzie robić swoje, środek obrony naprawiał niektóre błędy bocznych, a bramkarz bronił to co powinien to do końca sezonu powinno być dobrze.
A w nastepnym okienku, gdy paru zawodników odejdzie a Cupiał zobaczy że Holendrzy jednak konkretnych zawodników sprowadzają to znowu da zielone światło dla paru ciekawych transferów na bocznych obrońców, napastnika czy jakiegos dodatkowego skrzydłowego.
Na razie poczekajmy, Stan póki co pokazuje że ma pojęcie o swojej robocie i robi to co mówi.

bonawentura 28.01.2011 20:12

1 może dwóch to znaczy, że bramkarz na 100%, Melikson nie wiadomo czy dojdzie.

zuko1234 28.01.2011 20:20

Wisła Kraków
Jeśli myślicie, że Siwakow to koniec dobrych wieści na dziś, to jesteście w błędzie!

cytuje oficjalną stronę Wisły na facebook'u

Dean 28.01.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zuko1234 (Post 1043052)
Wisła Kraków
Jeśli myślicie, że Siwakow to koniec dobrych wieści na dziś, to jesteście w błędzie!

No Genkow już był. :D

Bartosz 28.01.2011 20:21

http://www.youtube.com/watch?v=NRxqPp1MbeI

Taki trochę białoruski Gołoś :-)

Oldpara 28.01.2011 20:23

Fajnie, że są uzupełnienia składu, ale nie piejmy aż tak z zachwytu.

Bramkarz: jesteśmy wplecy

Obrona: za Alvareza, Diaza, Głowackiego i Marcelo mamy Jailensa - na razie w plecy w stosunku do tego co było rok temu. Dalej nie ma bocznych obrońców. Przynajmniej wygląda to solidniej niż na jesieni.

Pomoc: Sivakov to enigma, najbardziej mi się podobał pomysł zastąpienia Meliksonem Piotrka Brożka, ale są jakieś problemy.

Atak: sorry, ale na papierze i youtube Genkow wygląda na słabszego zawodnika niż Paweł. Paradoksalnie mimo to mam nadzieje, że okaże się krokiem do przodu bowiem: nie będzie machać rękami i stroić fochów, jest innym typem napastnika niż Brożek - bardziej przydatnym do stylu gry Maskaanta. Może np. z takim Śląskiem kiedy mieliśmy 41 dośrodkowań jakby grał Genkow, to coś by wpadło, a z szybkościowcem Pawłem było jak było.

Więc przestrzegałbym przed ferowaniem wyroków, że będziemy na wiosnę wszystkich wciągać nosem. Stan robi fajną wymianę kadr, i może to przyniesie pozytywne rezultaty, ale pewności nie mamy.

P.S. kurde, ten Melikson najbardziej wyglądał mi na takiego co robi różnicę. Reszta to wymiana trybików na podobne do starych. Szkoda, że są problemy.

gentile 28.01.2011 20:24

Ja jednak byłbym za tym aby Riosa wykupić za te ponad milion Euro. Pamiętam o takiej sondzie gdzie wypowiadaliśmy się o przydatności zawodników pozyskanych w poprzednim okienku. Pamiętam, że większość z nas bardzo pozytywnie wypowiadała się o tym napastniku a przecież większość z nas nie może się mylić !

moce 28.01.2011 20:30

jak dla mnie prawdziwym testem dla Stana będzie sprowadzenie klasowego bramkarza który będzie stanowił pewny punkt naszej defensywy a co do transferów w tym okienku to poprzednie przy nich wypadają bardzo blado jestem optymistą z tym składem plus bramkarz mistrzostwo kraju jest na wyciągnięcie ręki a jeśli chodzi o wzmocnienia w lecie najpierw trzeba wiedzieć kto zostanie a z kim się pożegnamy

cinekw 28.01.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gentile (Post 1043057)
Ja jednak byłbym za tym aby Riosa wykupić za te ponad milion Euro. Pamiętam o takiej sondzie gdzie wypowiadaliśmy się o przydatności zawodników pozyskanych w poprzednim okienku. Pamiętam, że większość z nas bardzo pozytywnie wypowiadała się o tym napastniku a przecież większość z nas nie może się mylić !

Zgadzam się z tobą, Rios jest dobrym zawodnikiem i wg. mnie powinien grać w 1 składzie bo na to jak najbardziej zasługuje.. Ale on niestety nie gra, choć może w tej rundzie się to zmieni co nie zmienia faktu że Wisła w życiu nie da za niego ponad milion euro.. Chciałbym żeby w tej rundzie dali mu pograć, może by się go dało wyciągnąć za mniej więcej 500 tysi? Ale raczej niemozliwe.

@Oldpara

Melikson robił różnice w słabszej lidze izraelskiej.. Nikt nie może przewidziec co pokaże u nas a będzie mu tutaj ciężej..

Donki 28.01.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1043061)
Zgadzam się z tobą, Rios jest dobrym zawodnikiem i wg. mnie powinien grać w 1 składzie bo na to jak najbardziej zasługuje.. Ale on niestety nie gra, choć może w tej rundzie się to zmieni co nie zmienia faktu że Wisła w życiu nie da za niego ponad milion euro.. Chciałbym żeby w tej rundzie dali mu pograć, może by się go dało wyciągnąć za mniej więcej 500 tysi? Ale raczej niemozliwe.

@Oldpara

Melikson robił różnice w słabszej lidze izraelskiej.. Nikt nie może przewidziec co pokaże u nas a będzie mu tutaj ciężej..

W słabszej lidze izraelskiej ? :shock:

Przemoo 28.01.2011 20:36

Cytat:

17. Izrael 21 1/4
18. Austria 19.7 2/4
19. Czechy 18.9 1/4
20. Cypr 18.1 0/4
21. Bułgaria 16.1 2/4
22. Słowacja 14.5 1/4
23. Chorwacja 14.4 2/4
24. Serbia 14.2 1/4
25. Szwecja 14.1 0/5
26. Norwegia 13.9 1/4
27. Białoruś 13.8 1/4
28. Polska 13.4 1/4

martonas 28.01.2011 20:37

Cytat:

Szczerze to ja bym za niego nawet 500 tys. euro nie dał (już nie mówiąc o 1 mln- sic!), do tej pory nic nie pokazał i obawiam się że w tej rundzie też nie pokaże, na głównego napadziora będzie się stawiać Genkowa, więc pewnie wciąż będzie rezerwowym (ewentualnie może Małeckiego z prawej strony wygryźć, choć wątpię), więc wolałbym żeby go w lecie odesłać, a kupić kogos kto się jakos bardziej wpisuje w naszą taktykę i będzie bardziej realną konkurencją.

yogul 28.01.2011 20:37

Riosa nie wykupimy na pewno.. żeby Wisła dała za napastnika ponad 1mln euro to musiał by on po jesieni miec 7 bramek 7 asyst i robić różnice.

a jak narazie to pokazał ze jest najlepszy technicznie. a to za mało na takie pieniądze.

i jak ktos wspomnial ze powinniśmy kupić 2 napastników, bo w lecie zostaniemy z jednym:
racja !
ale Wisłę nie stać by płacić 6 miesięcy wysoki kontrakt zawodnikowi który ma się wkomponować w zespół i grać dopiero za pół roku.

Cytat:

lubię to !

WELCOMETOHELL 28.01.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1043055)

Z tego filmiku najbardziej przypomina mi Kriwca - ten sam styl biegania, zwody, nawet z wyglądu nieco podobny ;)

moce 28.01.2011 20:38

na jakiej podstawie piszecie że Rios jest wart zapłacenia 1.000.000 EURO bo nie jestem w stanie tego pojąć
co takiego czyni z niego takiego asa pola karnego że zachwycacie się nim jak by był nie oszlifowanym diamentem

cinekw 28.01.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemoo (Post 1043064)
17. Izrael 21 1/4
18. Austria 19.7 2/4
19. Czechy 18.9 1/4
20. Cypr 18.1 0/4
21. Bułgaria 16.1 2/4
22. Słowacja 14.5 1/4
23. Chorwacja 14.4 2/4
24. Serbia 14.2 1/4
25. Szwecja 14.1 0/5
26. Norwegia 13.9 1/4
27. Białoruś 13.8 1/4
28. Polska 13.4 1/4

Co to jest? Osiągnięcia w pucharach? Mają tam 3 dobre zespóły które osiagają coś w pucharach, u nas liga jest dużo bardziej wyrównana..

@kibic1918

To sobie popatrz na różnice punktowe. Wogóle mecze pierwszych 2 albo 3 zespołow z resztą ligi wyglądają śmiesznie.

Kibic1928 28.01.2011 20:42

Maja tam 3 dobre zespoły, a my narazie obiektywnie patrzac 1 i to nie ten ktory bysmy chcieli.
Liga Polska jest słabsza od Izraelskiej, kto twierdzi inaczej jest niepoprawnym optymista.

mitmichael 28.01.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1043055)

Z filmiku wyglada bardzo interesujaco. Jak bedzie tak gral w Wisle to duzo zdziała. Mam nadzieje, ze zobacze taki jego rajd jak z poczatku filmiku na boiskach ekstraklasy. Fajnie by było zobaczyc takie akcje i bramki dla Wisły jak ta.

Przemoo 28.01.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1043070)
Co to jest? Osiągnięcia w pucharach? Mają tam 3 dobre zespóły które osiagają coś w pucharach, u nas liga jest dużo bardziej wyrównana..

no myślę, że w związku z tym sam sobie odpowiedziałeś, która liga jest lepsza, bo właśnie tak się mierzy siłę danej ligi. Nasza jest bardziej wyrównana? Skąd możesz mieć o tym pojęcie? Bo to Izrael? a jak Izrael może mieć lepszą ligę od polskiej? Czym się sugerujesz, że tak jest? Sprawdzmy może w Fm'ie przelatując składy zespołów :lol: choć to więcej powie niż takie mówienie polaka znającego tylko naszą ligę i dwumecz z Beitarem, bo tak postrzega ligę izraelską przeciętny Wiślak...

ps. no tak ale ich czołówka jest lepsza od naszej czołówki, Dlatego mamy bardziej wyrównane mecze bo mamy słabszych potentatów

Oldpara 28.01.2011 20:46

Cytat:

@Oldpara

Nigdny nic nie wiadomo. Napisałem "wydaje mi się" bo takie mam przeczucie.

Tak jak nie wiadomo, czy Genkow nie będzie lepszy od Brożka, a Jailens od Marcelo.

Zobaczymy :)

polska.mysl.szkoleniowa 28.01.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1043075)
Nigdny nic nie wiadomo. Napisałem "wydaje mi się" bo takie mam przeczucie.

Tak jak nie wiadomo, czy Genkow nie będzie lepszy od Brożka, a Jailens od Marcelo.

Zobaczymy :)

Nie będą.

O ile Turasy mogły przepłacić za Brożka (nawet na pewno), to Holendrzy nie przepłacili za Marcelo. I to raczej jakościowo na wymianie Marcelo-Jaliens na plus wyszła Eredivisie.

cinekw 28.01.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemoo (Post 1043074)
no myślę, że w związku z tym sam sobie odpowiedziałeś, która liga jest lepsza, bo właśnie tak się mierzy siłę danej ligi. Nasza jest bardziej wyrównana? Skąd możesz mieć o tym pojęcie? Bo to Izrael? a jak Izrael może mieć lepszą ligę od polskiej? Czym się sugerujesz, że tak jest? Sprawdzmy może w Fm'ie przelatując składy zespołów :lol: choć to więcej powie niż takie mówienie polaka znającego tylko naszą ligę i dwumecz z Beitarem, bo tak postrzega ligę izraelską przeciętny Wiślak...

ps. no tak ale ich czołówka jest lepsza od naszej czołówki, Dlatego mamy bardziej wyrównane mecze bo mamy słabszych potentatów

No to widzisz, widocznie nie znam się na piłce. Ja mam ogólnie dziwne pojęcie o piłce, lige niemiecką uważam za lige na drugim miejscu na świecie zaraz za angielską, a hiszpańską którą niektórzy uważają za potęge nie umieściłbym nawet w TOP3, więc pozostane przy swej teorii że liga Izraelska nie równa się Polskiej :)

@polska.mysl.szkoleniowa

Tutaj pewnie też się nikt ze mną nie zgodzi, ale Marcelo w polskiej lidze wymiatał, zgadzam się, brylował w ofensywie, ale myśle że gdyby porównać Jaliensa a Marcelo w okresie kiedy odchodził do PSV, umiejętności defensywne byłyby na korzyść Kewa i to zdecydowanie.

Przemas 28.01.2011 20:57

Brawo Stan! Sprowadzenie Genkova i Siwakowa a przede wszystkim Jaliensa do takiego klubu jak Wisła świadczą o tym, że gość na transferowym rynku piłkarskim się umie poruszać. Kulisów nie znamy jak tego dokonał, ale pewnie w większości przez swoje znajomości.
Możliwe, że nas Stan jeszcze kimś pozytywnie zaskoczy. Pamiętajmy, że 31 stycznia zamyka się okienko dla klubów zachodnich więc jest szansa, że kogoś tam jeszcze dobrego Stan zbajeruje :)
w każdym razie na dzień dzisiejszy super wieści ! :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl