![]() |
|
wygląda to faktycznie strasznie. Miejmy nadzieję że to tylko trudny początek , stres ale konferencja wyglądała żałośnie
|
Pozbyć się Juszczyka tylko po to by był jeden rzecznik (wspólny dla TS-u i SA) a jednocześnie zatrudnić tłumacza-FUCK LOGIC.
Damian ciekawie prowadził konferencje, znał języki, tak po prostu mówiąc był odpowiednią osobą na tym stanowisku.... |
Ale ten Juszczyk musiał kokosy zarabiać że opłaca się jeszcze tłumacza wynajmować... Widać z kasą nie jest dobrze...
|
Moim zdaniem trochę przesadzacie. Konferencja jak konferencja, nie mam nic do zarzucenia. Płakać po Juszczyku nie będę, zbyt często chlapał językiem niepotrzebnie. Tutaj chyba jedna z pierwszych konferencji Juszczyka:
https://www.youtube.com/watch?v=P6QHhmQ3Hds nie wiem ja tam większej różnicy nie widzę. Ale może się nie znam :D |
Cytat:
|
Moim zdaniem na stanowisku Rzecznika po prostu nie wypada każdego słowa poprzedzać YYYY.
Jakby Zdenkowi jako napastnikowi nie wyszło, to ja bym go widział na tym stanowisku :D |
Ludzie czytajcie jeszcze.
Juszczyk był słaby, miał być odpalony jakiś czas temu, a trzymano go tylko ze względu że znał hiszpański. Natomiast Olga to człowiek Saparaty i dostała tą robotę tylko dlatego, że jakiś czasem temu obiecała jej funkcję w Wiśle. Miała dostać inną pozycję a w końcu dano jej Rzecznika. |
Co w niczym nie usprawiedliwia tego, że zaprezentowała się tutaj tragicznie. Nie rozumiem dlaczego nie możemy zatrudnić kogoś komu nie łamie się głos na widok kamer i dziennikarzy....
|
Dramat to by był, jakby ją zatkało i wybiegłaby z konferencji. Wyrobi się! Z drugiej strony, można się zastanawiać, czy ktoś, kto ma opory i stresuje się przy występach przed publicznością jest naturalnie predestynowany (social skills itd.) do pracy, która polega na kontaktach z ludźmi. Jak się nie wyrobi, to weźmiemy innego rzecznika. W sytuacji, w której nie ma tygodnia, żeby w mediach nie pisano o tym, że klub zalega z płatnościami, trema rzeczniczki nie jest jakąś szczególną rysą na naszym wizerunku.
|
Nie należę do osób które płaczą po Juszczyku. Przed dzisiejszą konferencją jednak miałem spore nadzieje zobaczyć osobę pewną siebie, profesjonalną, wygadaną Panią rzecznik. Zobaczyłem miłą dziewczynę, która należy raczej to skrytych osób i dość powiedzieć, że bała się mocniej podnieść swój głos i nie wiedziała za bardzo jaki przebieg powinna mieć konferencja.
Pewnie Pani Olga ma miejsce w klubie, na pewno ma niewątpliwie swoje zalety, ale jako rzecznik prasowy, pierwsza wizytówka klubu (po trenerze, piłkarzach) nie sprawia jednak wrażenia że jest przygotowana do roli rzecznika. Merytorycznie pewnie tak, ale praktycznie... no nie bardzo. Z naszych byłych rzeczników najbardziej mi zapadł w pamięć Maks Michalczak. Na konferencjach nie był na pierwszym planie, a jednocześnie był po prostu profesjonalistą. |
Pytanie tylko, czy jest na tyle silna i opanowana, żeby przeciwstawić się trudnym pytaniom? Całe szczęście, że na konferencji była obyta z widownią pani tłumacz, która kiwaniem głową zachęcała rzecznik do zabierania głosu podczas ciszy. Powtarzające się "eee", jąkanie, dziwne akcentowanie i spoglądanie non stop w kartki nie daje wrażenia, że pani Olga będzie potrafiła odeprzeć ataki. Może się wyrobi, może nie. To tak jak z piłkarzami - nam potrzebny jest gotowy w tym momencie napastnik, potrafiący strzelić kilkanaście bramek w sezonie, a nie nieopierzony junior, któremu nogi drżą jeszcze w korytarzu.
|
Tutaj trzeba podkreślić, że akurat Pani tłumacz tłumaczyła bardzo profesjonalnie ze świetnym akcentem. Nie wyglądała też na zbytnio stremowaną. Może jest chętna na pozycję rzecznika prasowego :>?
|
Cytat:
Pani Alicja należy do najlepszych tłumaczy konferencyjnych. Pensja rzecznika i to w sytuacji gdy za jakiś czas trenerem do tłumaczenia może być Niemiec, Czech czy ktokolwiek inny, nie jest pociągająca. |
Oglądnąłem właśnie zapis ostatniej konferencji, już tęsknie za Juszczykiem :D
|
Cytat:
|
Oglądam ostatnio kulisy z meczów na oficjalnej i z każdą kolejną mam wrażenie że zawodnicy zlewają tego nagrywającego na ile mogą :D
|
Dobrą robotę robiła stażystka, która robiła pierwsze kulisy. Nie było jakiś drętwych pytań, nie stresowała się, na luzie no i piłkarze jacyś bardziej chętni byli do rozmowy :D
|
Wjechał mój wywiad z Damianem Juszczykiem, byłym już rzecznikiem Wisły Kraków:
https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...08752885563393 Jeśli macie Twittera, proszę podajcie dalej, żeby trafiło do jak największej ilości osób. Dziękuje. |
Cytat:
|
Oglądałem właśnie konferencje przed meczem z Górnikiem. Najpierw naskrobałem tutaj trochę o prezencji i innych pierdołach, ale postanowiłem to wykreślić i powiem tyle - kamyczek do ogródka dla zarządu za wymianę Juszczyka na obecny skład. Jednocześnie mam nadzieję, że o tej zmianie nie zadecydowały względy kolesiostwa i gdzieś od środka, wewnątrz klubu zmiana jest na plus, ale my (jeszcze) jej nie widzimy.
|
Juszczyk wyleciał bo przeskrobał, nowa pani rzecznik oczywiście jest po znajomościach, ale raczej na zasadzie, że oszczędzamy na rzeczniku.
|
W takim razie szkoda, że nie udało się tego zrobić bez utraty 'jakości'.
PS. Ciekawe ile Juszczyk musiał zarabiać, że bardziej opłaca nam się opłacać jeszcze tłumacza ;-) |
Akurat jak chodzi o hiszpański Damiana, to ja tak bardzo bym nie płakał. Jest ogromna przepaść między językiem pań tłumaczących na ostatnich konferencjach, a tym używanym przez Juszczyka.
|
Cytat:
|
To jego hiszpański był zły?
|
Cytat:
|
Cytat:
Dopiero Ignacik jeszcze raz oto zapytał - no i musiała już spróbować. **** Reasumując język Damiana był całkiem dobry, wystarczający w 100%, a wiadomo, że od profesjonalnego tłumacza będzie gorszy. |
Gość był idealny, bo jako rzecznik prowadził konferencje i jednocześnie tłumaczył pol/hiszp. Idealnie to się zgrywało, w dodatku w materiałach za kulisowych było widać, że się dogaduje z Kiko. Słaby ruch kadrowy moim zdaniem, tyle.
|
Damian miał swoje wady, ale przy obecnej pani rzecznik był wyjadaczem. Pozostaje mieć nadzieję, że kobita się wyrobi, bo na chwilę obecną wygląda to marnie.
|
Cytat:
Damian nie notował, bo nawet tego nie potrafił i potem streszczał a nie tłumaczył.. :D Zresztą tłumacząc pytania na hiszpański też je spłycał. Oczywiście, jak na amatora radził sobie całkiem nieźle Jednak był amatorem. Ale nie róbcie z niego Boga. Akurat tak się zbiegło, że znał język trenera. Gdyby jednak za chwilę po wejście Stecherta, trenerem został Niemiec, DJ byłby jak palec Arboledy, :-D a klub i tak musiałby prosić o pomoc fachowca. |
Cytat:
|
Przed pierwszym meczem domowym miała być udostępniona nowa wersja strony głównej. Mamy sierpień, a jej dalej nie ma. Wiecie może czy wraz ze zwolnieniem DJ coś się w tej kwestii zmieniło?
|
D. Dukat ostatnio napisał, że nie zdążą ze startem strony na derby, ale warto na nią poczekać.
|
obejrzałem wczorajszą konferencje przed meczem, praca tłumaczki bardzo profesjonalna, ale faktycznie lepiej by to wyglądało jakby rzecznik był poliglotą , ale już nie ma co dzielić włosa na czworo, trzeba by wymieniać rzecznika co trenera, jest jak jest i nie ma co rozpaczać
|
Jakby ktoś jeszcze miał jakieś wątpliwości marketing rusza powoli
https://www.youtube.com/watch?v=lxnTEDf1JSA |
Średni ten filmik
|
Właśnie filmik zajebisty, najlepszy moment to aluzja do Probierza i jego whisky
|
Cytat:
Cytat:
1. Sobol jest? jest 2. Łysy i whisky jest? jest |
a właściwie to czemu z Probierzem gra Sobol , a nie Kiko ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl