![]() |
Z tego co chwile ogladam to Lechia gra na pełnym ciśnieniu,przy farcie może też coś urwia Czarnym Koszulom
|
Prawdą jest ze to ze niewiele osob wierzylo ze Lks moze cos zrobic w pyrlandi i remis jest zajebistym wynikiem, skutecznosc amici z meczu na mecz coraz lepsza... legla ma czarnuszka czinjame ktory podaje swoje buty naszym ale i on w koncu zlamie noge, straci skutecznosc.. Wisla musi teraz zdobyc majstra bo teraz jest latwiejsza droga do Lm i byliby ostatnimi fr... gdyby nie wykorzystali tego ze konkurencja taka slabe :D
|
Cytat:
Gdy jeszcze doda się do tego fakt, że Legia cały sezon gra na wyjeździe - tym większy szacunek dla nich za wyniki. Nie grają może pięknie, ale efektywnie. Zwracam także uwagę, że mamy nową czerwoną latarnię... |
Cytat:
w przedostatniej grają z Lechią w Gdańsku a na koniec mają mecz przyjaźni na Kałuży - a takie zawsze zaskakująco się kończą. tylko rozbić u siebie Legię, nie stracić punktów do końca sezonu i Mistrz murowany !! |
Cytat:
|
Cytat:
Jak jutro nie wykorzystamy podknięcia wielkopolan (:)) to sie posiekam. Może Lechia sie pokusi o 3 punkty...;> |
Trochę to śmieszne co piszecie bo amica mogła to dziś wygrać paroma bramkami a skończyło się remisem i jak już ktoś miał farta to ŁKS. Jutro trzeba wygrać z Arką i modlić się o remis na Łazienkowskiej :) W tym momencie już wszystko w rękach i nogach naszych piłkarzy chyba że stanie się cud i amica wygra wszystkie mecze do końca.
I najwyższy czas żeby Polonia straciła punkty bo grają wielki piach a punktów mogą mieć dziś tyle co kuchenki |
Cytat:
|
To 5 mecz Lecha w tym sezonie z bramka w doliczonym czasie gry. 2 razy dało to zwycięstwo a 3 remis. Gdyby nie te bramki to mieliby 7 pkt mniej...
|
Cytat:
|
A tera ze statystyk wyciagnij w ktorych to bylo meczach... :)
To w lato stilic lewandowska i arboleda na wylocie... oj jak mi przykro amico chyba wasi najemnicy nie maja do was szacunkensa :/ |
Cytat:
|
Ogląda ktoś Lechię? Jak tam wyglada sytuacja na boisku??
|
A, jeszcze jedno. Gdyby to była liga angielska, hiszpańska, niemiecka czy choćby francuska - strzelanie przez Amikę goli w końcówkach doliczonego czasu gry możnaby nazwać "grą do końca".
W przypadku naszej ligi... Naprawdę ciężko się dziwić tym, co wietrzą w tym spisek. Nawet jeśli Amika gra teraz uczciwie - kibice tak długo byli oszukiwani, że w każdym kopnięciu piłki dopatrują się przekrętu. Niestety, takie są konsekwencje afery korupcyjnej. |
Tak naprawdę, to w tej chwili, sprawa jest tak otwarta,że o mistrzostwie zadecyduje forma i przygotowanie kondycyjne do sezonu jednej z 4 drużyn.
Kto złapie najlepszą formę w końcówce, nie powinien mieć problemu ze zdobyciem mistrza, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że nagle 3-4 zespoły zaczną grać "football totalny" i wygrywać z każdym przeciwnikiem. Oj przydałoby się skuteczność Brozia, gra Boguskiego na poziomie jakim zagrał z San Marino, dokończenie rudny przez Sobola w stylu w jakim rozegrał ostani miesiąc, co najmniej tak dobra postawa naszej obrony jak podczas zremisowanego meczu z Pyrami, no i oczywiście żeby Mariuszowi nie lądowały piłki w siatce z przysłowiowego kapelusza. :) Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że Urban nie wytrzyma w końcówce sezonu, z Franzem różnie bywa, ja licz na inteligencje Skorży, i życzę mu żeby zdeterminował chłopaków do walki, tak jak w przerwie meczu derbowego. |
Cytat:
|
Dzięki wielkie:D To kolejka marzeń nam sie szykuje poza Legia jeśli oczywiście wywieziemy jutro z Gdyni 3 pk!
|
Cytat:
Nigdzie nie napisałem, że mam z tym jakiś problem. Graja do końca i wierzą, że się uda i za to trzeba ich obiektywnie pochwalić. Jak to mówią "wiara czynie cuda". W ostatecznym rozrachunku ta ich "wiara" może dać im sukces. |
84 minuta Lechia w dziesięciu, szkoda, bo robi się niebezpiecznie
|
Jeśli jutro nie wygramy w Gdyni, za chuja nikt mi nie wmówi że mistrz nam się należał, albo byliśmy najlepsi. Amica robi wszystko, by napompowany poznański balonik pękł, nie przejmując się coraz bardziej wiszącą "Warą Lecha".
Wszystko zależy tylko od naszych piłkarzy. Do kompletu brakuje tylko zostawienie Amice szans na mistrza do ostatniej kolejki, by na koniec zrobili żydów i własnie oni spuścili ich do drugiej ligi, nie mając w zamian nic. Tak im i nam dopomóż Bóg. |
Jakby sie pobawić w "Dobra Wróżke",to Wisła może teraz jak "przyczajony tygrys i ukryty smok" :) finiszowac na Mistrza . Oczywiscie trzeba wygrywac swoje mecze ,a nie zachwycac sie strata punktow innych druzyn ,ale od zeszlego seoznu stracilismy paru kluczowych pilkarzy Lech kupil 5 ,Legia tez ,a to my znow bysmy zostali Mistrzem.Oczywiscie to tylko wrozenie z fusów ale byłoby to naprawde magiczne ;)
|
Bramki, które strzelają w końcówkach a dające im remisy, mogą w wyścigu o mistrzostwo być bardziej porażką niż zwycięstwem. Wszystko w nogach wiślaków. Sytuacja nie jest beznadziejna. Gdyby się na koniec sezonu udało, to mogłoby być najlepiej smakujące mistrzostwo i zdobyte z największym trudem w ostatnich latach. Co nie mienia faktu, że mistrz - kimkolwiek by nie był - też będzie najsłabszą drużyną.
|
Cytat:
|
90 minuta, Polonia-Lechia 1:1
Doliczone 3 minuty |
Jodłowiec to mógłby byc na przyszlosc zastepca dla Sobolewskiego
|
Cytat:
|
Lechia koniec, polonia traci pkty
|
Iwanowski zawalił piłkę meczową z 6 metrów i KONIEC! Lechia zremisowała
|
KONIEC!!!
Mówcie co chcecie, ale ostatnia akcja Polonii i nietrafiony strzał z 5 m to zadośćuczynienie dla nas, za remis Lecha, wiem co mówię :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Grali ładnie w pucharach to trzeba im przyznać. W Polsce to normalka że po 3-4 "ładnych" meczach media pompują i pompują. Nie patrzec na nic tylko systematycznie wygrywać choćby po 1:0 i w dupie mam styl. A na końcu świętować po raz kolejny. I na koniec: dziwię się tym, którzy żałują, że w przyszłym sezonie nie będzie derbów. Nie są godni derbów z nami. Hutnik czy Garbarnia to w tej chwili ich poziom... |
Mistrzem będzie Legia, a już na pewno nie Amica. Dlaczego ? Bo w najważniejszym momencie sezonu jest w formie i dysponuje o wiele dłuższą ławką niż Wisła i kuchenkorz.
Aczkolwiek remis w Poznaniu... i mecz o najwyższą stawkę z Legią u siebie. |
Wszystko sprowadza sie do tego ze o mistrzostwie zdecyduje mecz Wisła-Legia a nie jak myslalem do tej pory Lech-Wisla... zwycięzca tego meczu moze juz szykowac sie na LM :)! Pozdrawiam.
Amica za krotka lawka i jesli wierzyc pogloskom za duzo myslenia o nowych klubach ;p Legia - Czinjama Czinjama i jeszcze raz Czinjama... i on mial miec niby problemy z sercem?!!?!?! Wyeliminowac murzyna i legla bedzie bezsilna bo na dobra sprawe czinjama jest tak wazny dla legly jak Brozek dla Wisly tyle ze Wisla ma jeszcze pilkarzy w napadzie ktorzy moga go zastapic a legla ? Watpie. Wisla - Niech wasi graja z ambicja ktora pokazuja od meczu z discojestblisko a maja majstra! Discopolo? - Nie przekonuje mnie ich gra, ciulaja te pkty ale nic ponad to... gra do )( :> |
Cytat:
|
A może byście tak pisali nazwy klubów z należytym szacunkiem?
|
Polonia może i nie zachwyca ale cały czas jest w czołówce
Legia jednak ma kim strzelać, o tym świadczy 30 goli na plus... bo tam strzela każdy ... Wisła na plus ma 20 goli |
Cytat:
Tyle że panowie - przestańcie się bawić w domorosłych nostradamusów.Mistrzem może zostać każda z 4 pierwszych ekip - zostało 6 kolejek a to na prawdę sporo.Amica ma zadyche ale nie czarujmy się że reszta gra lepiej |
Cytat:
Moim zdaniem nadal głównym faworytem jest Amica. Wystarczy że nie przegrają w Wawie i wszystko jest dalej dla nich otwarte. Dla nas każdy mecz jest meczem o wszystko, a jak widać nawet z Piastem czy ŁKS nie musi być gładko, łatwo i przyjemnie. |
Prawda jest taka, że Lech nie wytrzymuje ciśnienia. Teraz ten cały balonik pompowany przez media wokół tego klubu pęka. Piłkarze, którzy są warci po kilka milionów i rozrywani przez ntą ilośc zachodnich klubów. Smuda mający w głowie Bundesligę oraz szrot (jak narazie) sprowadzony z Bałkanów przez jakże wychwalany komitet transferowy. Teraz dopiero Lech poczuł to co ciąży na Wiśle od kilku sezonów.
Dla mnie osobiście walka o MP roztrzygnie się między Wisłą a Legią, ale nie poprzez bezpośredni pojedynek, ale: Arka - Wisła // trzeba przełamac mecze wyjazdowe Legia - Lech // optymalny byłby remis, ale to będzie mecz o życie dla tych drużyn. Mogą po nim powstac drobne ubytki kadrowe (spora ilośc kartek, kontuzje). Piast - Wisła // Ten mecz może wydawac się łatwy, ale każdy widział jak ciężko w Gliwicach miały Lech i Legia. Wisła - Legia Lech ma dodatkowo Polonię Warszawa oraz w ostatniej kolejce Cracovię, która będzie gryźc trawę. Wg. mnie te spotkania będą kluczowe, co oczywiście nie oznacza, że pozostałe mecze są mało ważne. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl