![]() |
Oj głupoty wypisałeś FraMacie, głupoty...
Szwajcarzy w ramach przygotowań do ostatniego Euro zagrali z: Niemcami 07.02.2007, Holandią 21.08.2007, Anglią 06.02.2008 i Niemcami 26.03.2008; do tego jeszcze ze Słowakami i dwukrotnie Austriakami; + Brazylia i Argentyna Austriacy zagrali z: Francją 28.03.2007, Anglią 16.11.2007, Niemcami 06.02.2008 i Holandią 26.03.2008; do tego jeszcze z Węgrami, Szkotami, Czechami i dwukrotnie Szwajcarami. Po MŚ Ukraińcy zagrali już z Holandią 11.08.2010; Ponadto z Polską i Szwajcarią; + Brazylia W tym czasie Hiszpania w oficjalnych fifowskich terminach zagrała towarzysko 3 razy z: Meksykiem, Argentyną i Portugalią. Holandia 2 razy z: Ukrainą i Turcją; w lutym zagra z Austrią Niemcy 2 razy z: Danią i Szwecją; w lutym zagrają z Włochami, w marcu z Australią Anglia 2 razy z: Węgrami i Francją Portugalia tylko raz z Hiszpanią, ale w marcu zagra z Finlandią Pogrubiłem reprezentacje, które swobodnie zastąpić mogła Polska. |
Wondolowski raczej nie zagra z orzełkiem na piersi.
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Wo...l?ticaid=1b7a1 |
Cytat:
Albo czujesz się Polakiem, albo nie i zostań w stanach chłopie, łaski nie robisz... |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
źródło: FAKT Ciekawa informacja :] Jestem za! Może kiedyś będzie w pierwszej drużynie stanowił o jej sile. |
Cytat:
|
Mesut jest Niemcem od urodzenia wiec jego przypadek tutaj nie pasuje. Co do przyszlosci mlodego to nie ma co sie podpalac. Pisza o nim tylko i wylacznie z powodu ojca :)
|
Nie mogę znaleźć tematu Euro 2012 w Polsce..chyba taki był?? więc spytam tutaj - czy wie ktoś czy państwa, które organizowały mistrzostwa Europy lub świata finansowo zyskały czy traciły na tych imprezach?
|
Z tego co się orientuje to i Portugalia i Austria z Szwajcarią głównie zyskały.
|
http://www.youtube.com/watch?v=OcjmC...layer_embedded
Najlepsze akcje Matuszczyka z dzisiejszego meczu. Jest na co popatrzeć, oj jest ;> |
ciekawe bardzo... filmik z listopada 2010
dzisiaj Kolonia grała z Werderem chłopie.............. |
http://www.atdhe.net/33072/watch-gal...y-vs-sivasspor
Grosicki na razie wymiata, jedzie z Hakanem Baltą jak z...wiadomo czym. W 5 minut zrobił trzy akcje prawą stroną. Dobry mecz zagrali dziś również Robak z Pawełkiem, w szczególności ten drugi. Obaj należeli jednak do najlepszych na boisku. |
Kadra na mecz z Mołdawią:
Bramkarze: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok), Sebastian Małkowski (Lechia Gdańsk) Obrońcy: Hubert Wołąkiewicz (Lech Poznań), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Marcin Kikut (Lech Poznań), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa) Pomocnicy: Ariel Borysiuk (Legia Warszawa), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Rafał Murawski (Lech Poznań), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Dawid Plizga (Zagłębie Lubin), Janusz Gol (GKS Bełchatów), Cezary Wilk (Wisła Kraków), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa) Napastnicy: Michał Kucharczyk (Legia Warszawa), Artur Sobiech (Polonia Warszawa) Kadra na mecz z Norwegią: Bramkarze: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade) Obrońcy: Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Glik (AS Bari), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Grzegorz Krychowiak (Reims), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa) Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Kamil Grosicki (Sivasspor), Roger Guerreiro (AEK Ateny), Adam Matuszczyk (FC Koeln), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań), Ludovic Obraniak (Lille OSC) Napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) Smudzie już dziękujemy. Roker Perejro - gwóźdź do trumny. Mam wyjebane w tą kadrę "narodową". |
Pomijajac Rogera ( ktory podobno ostatnio cos tam gral ) to wybor raczej bez zastrzezen.
Nie wiem tylko czemu nie ma Brozka ale coz, jest Jelen :D Z drugiej strony dosc fajne powolania na mecz z Moldawia. Ciekawe jak sie Sobiech z Kucharczykiem spisza, no i jak zagra Pawlowski, bo chlopak po kontuzji niezle sie prezentuje. Nie wiem tylko co robi tam Rybus...no chyba za ta pierwsza bramke za kadencji Smudy dostal to powolanie. Maciek jest w tragicznej formie :D |
Czyli Boruc i Peszko skreśleni na dobre.
A w sumie i tak żaden by pewnie nie grał na ME. |
Za DWIE bramki w ekstraklasie powołanie dla napastnika, co za czasy... Pewnie zaraz ktoś wyskoczy, że Kucharczyk jest młody, ale od kiedy wiek jest wyznacznikiem przydatności do reprezentacji polski?
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że z Polaków <25, kto jeszcze by się nadawał? |
Drugi sklad to ludzie z ekstraklasy i wymog jest by byli mlodzi. Kucharczyk i Sobiech sa ok bo kogo niby innego ?
|
Wasilewski do zdrowia powrócił a on nas Jodłowcami uszczęśliwia ;]
|
Osobiscie nie mam zamiaru krytykowac Smude za powołania,chociaż nie wszystkie one mi się podobają.Ale to on tu jest selekcjonerem i rozdaje karty.Mam do niego szacunek za sukcesy z Wisłą,a również w Widzewie i Lechu udowodnił,że zna się na rzeczy,dlatego w przeciwieństwie do innych ja daje Franzowi spokój :D
Ewentualną krytyke pozostawiam do występu reprezentacji na Euro 2012.Do tego czasu ma u mnie kredyt zaufania. |
Nie mam pojęcia co tam robi Roger, rezerwowy przeciętnej drużyny greckiej. Chyba to tylko po to, żeby przypomnieć, iż Arboleda nie będzie pierwszym transferem do kadry rodem z Kataru zawodnika nie mającego z polską narodowością nic a nic wspólnego. Również nie wiem czemu nie ma w kadrze Wasilewskiego.
|
Już nie rezerwowy bo ostatnio Roger zaczął grać w I składzie i całkiem nieźle się spisuje.
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html
widzieliście powołanie na mecz z Norwergią ? Roger.... |
W czas sie obudziles.
|
Polski Związek Piłki Nożnej informuje, że od 1 marca 2011 r. osoby zainteresowane kupnem biletów na EURO 2012 będą mogły dokonać rejestracji na stronie internetowej uefa.com
Więcej: http://stylkibica.net/index.php?view=euro2012 |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html
szczerze to nie kumam o co chodzi ? przeciez juz bylo niby wszystko dogadane zreszta co to za decyzja ? kto na Tym straci ? kadra i zawodnicy, a Polonia i Wojciechowski na pewno nie |
skoro temat REPRA to pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie imprezy Euro 2012. Mówione było jakiś czas temu w TV i prasie - w jakich miastach w PL odbędą się mecze grupowe z udziałem Polski.
Nasza repra miała grać bodaj we Wro, Wawie i Poznaniu ( co do pyr to nie jest pewien, bo może to był Gdańsk ). Co nie zmienia faktu, że na pewno we Wro i w Wawie mają być 2/3 meczy grupowej fazy. Tymczasem zaglądam sobie na harmonogram imprezy na stronie eufy i widzę: http://pl.uefa.com/MultimediaFiles/D...2_DOWNLOAD.pdf 2 mecze w stolicy i jeden we Wrocławiu. Czy ja coś przeoczyłem ? Zabrali jeden mecz pyrom / gdańszczanom na korzyść stolicy ? |
A gdzie to było napisane że mecze reprezentacji będą na 3 stadionach?.....widocznie przeoczyłeś:)
|
Cytat:
2 mecze w Warszawie 1 we Wrocławiu tak było jest i raczej zostanie:-P |
Cytat:
No ale skoro kolega nade mną napisał, że Wro + 2x Wawa to okej. Dzięki za odp ! |
Dzisiaj Smuda zaprezentuje nowa taktyke...3 defensywnych pomocnikow, 1 skrzydlowy i 2 napastnikow(ktorzy nie strzelaja goli) :D... cos czuje, ze bedzie bardzo ciekawie ;).
|
Cytat:
|
Zna ktoś już składy?
|
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------- Sandomierski ------------------------------------ -------------------------------------------------------------------------------------- ---- Kikut ------- Wojtkowiak ------- Celeban ------- Wołąkiewicz --- -------------------------------------------------------------------------------------- -------------- Borysiuk ---------- Wilk ----------- Gol ------------------------ -------------------------------------------------------------------------------------- ------- Pawłowski ------------------------------------- Kucharczyk --------- -------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------- Nowak ---------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------- Czyli coś w stylu 4-3-3, gdzie dwóch ofensywnych skrzydłowych gra pomiędzy linią ataku i pomocy, a ważną rolę w grze ofensywnej pełnią boczni obrońcy. Ogólnie mi tutaj nie tyle trójka Borysiuk/Wilk/Gol nie pasuje, co Nowak w ataku - tu powinien być ktoś w stylu Sobiecha, przypuszczam, że tak to miało wyglądać, ale wiadomo czemu wyszło jak wyszło. Ogólnie ciekawy meczyk się szykuje, Mołdawia radzi sobie w tych eliminacjach zupełnie przyzwoicie, 0:1 z Holandią, 2:0 z Finami, czy minimalna porażka 1:2 z Węgrami świadczą o tym, że nie gramy dziś z ogórkami, w szczególności biorąc pod uwagę to, że to oni będą dziś grali w swoim najsilniejszym zestawieniu, a takim, który można uznać w połowie najsilniejszym składzie ligowym. A sądzę, że nasz najsilniejszy nie miałby z nimi tez łatwej przeprawy, skoro męczyli się z nimi nawet Holendrzy. |
|
Cytat:
|
Nowak to ten Z TYCH Nowaków czy to tylko zbieżność nazwisk...?
Łał - prowadzący studio przedmeczowe ma mieszane uczucia w sprawie Arboledy... Szał. I mówi, że wolałby Cionka - szok. No i jeszcze Rzeźniczak - nie ma już kelnerów w piłce nożnej. Może mu Bunoza lustro pożyczy...? |
Cytat:
|
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki cel mają takie mecze jak ten dzisiejszy z Mołdawią??
|
Ale paskudne te nasze stroje z NIKE. Wyglądamy jak Reprezentacja... Łotwy w nich ;/. Pumy o niebo lepsze.
|
ma ktos moze linka gdzi emozna obejzec meczyk bo cos nie moge znalesc;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl