![]() |
Przynajmniej nie narzekamy na nudę.
|
Dzisiejszy mecz pokazał jak świetną decyzją prezesa było zwolnienie Moskala. Brawo Panie Królewski. Chylę czoła.
|
Ostatnio jak płakał to podstępem przejął udziały od TJ, aż się boje co teraz się od.jebie z tego płaczu.
Wiadomo są takie sytuację, w których nawet dorośli mężczyźni płaczą, ale jak dla mnie to nie jest ta sytuacja. Wygląda to komicznie... trochę jak ten od Mam Talent płaczący do konstytucji. |
Cytat:
|
Cytat:
Naprawdę wyglądało to komicznie. Płaczący prezes bo po tygodniu zrozumiał, że zwolnił trenera w nie ten sposób jak powinien to zrobić. Pomijam, że więcej tam aktorstwa i zabawy w PR niż to warte, ale już mnie ten człowiek niczym nie zdziwi. Ostatnio jak płakał to przejął klub by go sprzedać, ale jak widać nie wyszło, zostały na tą chwilę tylko łzy Jarka. |
Królewski jest mistrzem memicznosci. Gdy wydawało się że już większego cyrku odjebac nie można niż ten co się dzieje tu od x lat, ten poszedł płakać w wywiadzie w tv, przepraszać i mówić o autyzmie.
Przecież to wszystko jest popieprzone. Ale dla Januszu typu wolfy itp to jest super. Prezes od początku stara się być blisko ludzi, pokazuje zwykła ludzka twarz, tymi łzami znowu pokazal że jest taki jak my, a nie jak jakis oschły prezes siedzący w zaciszu swojego gabinetu. Cyrk trwa a Janusze mogą kibicować swojemu bohaterowi mając... łzy w oczach. |
Najważniejsze że kopacze wygrali, wyrzuty sumienia i pajacowanie jk w kolejnym wywiadzie budzą tylko politowanie.
|
Cytat:
|
|
Czyli:
osoba, jak sama mówi, z zaburzeniami osobowości, w złym stylu pozbyła się z klubu oddanych pracowników (zostawmy na marginesie słuszność zmiany trenera) i została za to w mediach skrytykowana. Więc poszła do mediów i popłakała się, że przeprasza, ale jest w spektrum i jest jej ciężko, zawsze chciała dobrze. No nie, to nie usprawiedliwia tego zachowania, co najwyżej je tłumaczy. Egocentryzm tego bełkotu najlepiej podsumowuje stwierdzenie, że Moskal jest jego kolegą z boiska. |
Jak już go tak zebrało na przeprosiny to może i FraMat przeprosin się doczeka ;)
|
Wiśle potrzebny był wstrząs i na razie decyzja prezesa na plus. Mam nadzieję że zostaną zatrudnieni fachowcy a nie legendy.
|
Cytat:
Nie wierzę w to, ale zobaczymy. |
Legendy dalej mają się w tym klubie dobrze. Ewentualnie ich wnuczki.
|
Wnuczki i bratanice.
|
Cytat:
|
Czyli oficjalnie odrzucona perspektywa awansu w dwa lata, od wczoraj pełna presja na awans w tym sezonie.
I jeszcze kilka ciekawych smaczków z wczorajszego, nowego listu/artykułu do kibiców. Np. o pełnym zwrocie w stronę data-driven klubu i w sumie otwartej zapowiedzi, że każdy przeciwko czy to w biurach czy drużynie, nie będzie miał tu czego szukać. |
Czyli albo awansujemy, albo z klubu zostaną zgliszcza.
Na starcie tej misji mamy 12 punktów straty (i 3 mecze w plecy) do miejsca gwarantującego awans bezpośredni. To oznacza, że żeby realnie myśleć o awansie bezpośrednim, w pozostałych 26 spotkaniach musimy cisnąć średnią w okolicach 2 punktów na mecz, co wydaje się na ten moment czymś nierealnym. W awans po barażach nie wierzę, nie z tymi mentalnymi mimozami w składzie. |
Podziękujcie Moskalowi za tę stratę punktową
|
Cytat:
I generalnie patrząc co gra czołówka i jak słaba jest końcówka boję się, że progi mogą być wyższe niż rok temu. Czyli my pewnie w pozostałych meczach musielibyśmy bliżej 2,2 się zakręcić. Chyba będzie o to trudno, najdelikatniej to ujmując. |
Nie wiem czy zgliszcza, bo mi to jednak "śmierdzi" jakimś dealem. Na zasadzie trudno mi uwierzyć, że bez realnego konkretnego powodu robisz taką rewolucję, zmieniasz perspektywę dla awansu, nagle znów pełna jazda na data driven i przyznanie, że 1-2 msc wcześniej było się zagubionym, nie wiedziało co dalej. A tu nagle robisz tour po Europie, do tego konferencja i zmiana..
Nie klei się to. Królewski mówił, że chciał z Moskalem już rozmawiać 19.09 i wtedy zakomunikować mu decyzję, konferencja w Sevilli to był 18-19 września. Moim zdaniem coś się wydarzyło na jakimś obszarze biznesu, co mu dalo znów hype i popchnęło do zmian. (inna sprawa, że to nie musi mieć wiele wspólnego z rzeczywistością, bo wiemy jak to u niego wyglądało często). |
Cytat:
15 punktów straty, do rozegrania 26 spotkań... musielibyśmy złapać naprawdę giga serię (co udało się tylko na wiosnę za Sobola), żeby wdrapać się na miejsca 1-2. Jestem sceptycznie do tego nastawiony, ale kto wie, może Jop okaże się naszym lokalnym Guardiolą, zespołowi zacznie dopisywać szczęście, a w zimie dokupimy 1-2 graczy, którzy wzmocnią obronę. |
Cytat:
Po tylu latach gadania bzdur nie uwierzę w zapowiedzi żadnych gruntownych zmian (tym bardziej na lepsze-sensowniejsze) póki tych zmian nie zobaczę. |
Cytat:
|
Plan Zaskrońca jest bardzo prosty. Gadać, gadać, gadać, wprowadzać chaos = jest wymówka, że na wyniki trzeba poczekać.
Gość non stop obiecuje i non stop robi hard resety, oczywiście hard reset musi być w trakcie sezonu bo wtedy jak nie awansuje Sobol to można powiedzieć, że to przez poczatek sezonu Wuja, jak nie awansuje Rude to się mówi, że poczatek sezonu Sobola zawinił, jak nie awansuje Jop to wyjdzie, że przez Moskala. I tak można pieprzyć o usranej śmierci, że już mamy idealnego trenera tylko trzeba przeczekać ten zmarnowany sezon i odpali od następnego jak mu się stworzy iście cieplarniane, królewskie warunki do przygotowań na nową kampanię. Udało się wygrać PP i za to chwała ale oprócz tego to Królewski z Wisłą nie osiągnął i nie zrobił nic. Nic z założeń, które się pojawiły kilka lat temu. Non stop mamy budowanie kadry od nowa, długi, wysoki budżet płacowy, za duża kadrę, wyniki tragiczne, brak jakiegokolwiek sztabu w klubie. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chwilowe podniecenie po rozbiciu maszyny Sobolewskiego wystarczyło do przeformułowania wcześniejszych założeń. Ileż to już razy przerabialiśmy? Po porażkach chowa się do nory, po każdym zwycięstwie rozpoczyna się tour medialny i kolejny tworzenia futbolu na nowo.... |
Zobaczcie...
Kierownika do Akademii nie ma, będzie dopiero rekrutacja. Trenera pierwszej drużyny nie ma. W takiej sytuacji są dwie możliwości, pierwsza stało się coś tak złego, że trzeba było się z tymi osobami rozstać tu i teraz bez przygotowania planu. Druga możliwość to jednak ktoś nie potrafi w zarządzanie. Bo nikt kto potrafi nie rozdupca połowy klubu i zostawia go na tymczasowych pracownikach, w sytuacji gdy może sobie dogadać nowe osoby i dopiero zrobić rewolucję. Trzecia opcja, że ludzie byli dogadani, ale się wycofali moim zdaniem niemożliwa. Bo wycofałby się jeden, a nie wszyscy. Jak dla mnie to właściciel warzywnika lepiej planuje swoje działania w firmie niż ten nasz mistrz od Al. |
Cytat:
|
Kołaczyk już po sezonie był na wylocie i to, że pozostał nic nie zmieniało. Można się było na tą zmianę spokojnie przygotować. Tymczasem Zaskroniec olał temat, wywalił chłopa z dnia na dzień i dopiero będzie robić konkurs :D
|
Cytat:
|
To tak, ja mam na myśli to uzasadnienie zmian, że to było przed Odrą.
Inna sprawa, że już po ŁKS-sie padło, że drużyna ma awansować w tym sezonie w wypowiedzi po meczu. |
Cytat:
|
Jeśli sprzątaczka zarabia więcej niż najniższa to dlaczego miałaby nie umieć takich rzeczy? Za takie pieniądze to powinna nawet umieć piłkarzy wyszukiwać przez AI. Trzeba się rozwijać a nie, że tylko na mopie pojeździć i spokój.
A Królewski? Szary chłopak i się nauczył prowadzenia klubu, bycia marketingowcem, DJ, scautem itp itd można? Można |
Wstrzymalem sie kilka dni z komentowaniem sytuacji i tego co sie dzialo...
Smutny jest obraz tego jak wyglada dzisiaj Wisla z boku. A obraz jest niestety taki, ze klub jest w rekach narcystycznego zaburzonego malego chlopca, z prawdopodobnym borderlinem lub dwubiegonowka. Zadnego spektrum autyzmu on nie ma, takie coming outy to kompletnie nie w stylu takich osob, podobnie placz publicznie. Predzej rzucilby ....a, .....m czy innym przeklenstwem i uciekl z przed kamery niz zrobil taki coming out i placzliwy show. Mnie osobiscie cala ta sytuacja, gra przed kamerami, proba ubierania sie w problemy tysiecy osob, wyjatkowo brzydzi. Moze dlatego, ze mam siostrzenca ze spektrum autyzmu. Wyjatkowo brudna i obrzydliwa manipulacja otoczeniem. Ja juz nie wiem co jest gorsze. Sharksi czy to co mamy obecnie. Jedno jest pewne. Oba okresy bedzie laczylo jedno - totalna degrengolada klubu. Sharksi przynajmniej trzymali poziom sportowy. Tutaj i pod tym wzgledem jest totalna odklejka. W tym wszystkim, tak po ludzku, bardzo mi szkoda Moskala. Uwazam, ze cala ta akcja byla zaplanowana. Pisalem przed startem pucharow, ze zawodnicy musza przychodzic juz do druzyny. Nie na koncem okna czy w trakcie ligi. pinokio mowil, ze jest czas na transfery. A pozniej przychodzili zawodnicy nieprzygotowani do gry na juz, a na juz byli potrzebni bo ruszaly puchary. Przyklady? Zwolinski, Kiss, Duarte. Kazdy z nich nie byl gotowy do gry od reki. Kazdy z nich tez teraz bedzie wygladac duzo lepiej, bo wlasnie praca Moskala nad nimi, doprowadzenia do formy poprzez gre i swiadome gubienie punktow przez to, bedzie procentowac teraz ich dobra forma. Mam tylko nadzieje, ze to Jop spije ta smietanke. Ze chlop dostanie realna szanse, dostanie jeszcze jednego-dwoch asystentow, ktorzy go odciaza z codziennej pracy i przynajmniej do konca rundy poprowadzi druzyne. Widzialem tylko pierwsza polowe z Odra i pozniej skrot, ale od razu widac reke Jopa, ktory bardzo lubi kiedy jego druzyna gra bezposrednia pilke, z duza iloscia prostopadlych, szybkich podan. Taki ala Hyballa z pewna korekta ustawienia i intensywnosci. Ale wracajac do ogolnego obrazu... smutne to, do czego doprowadzono nasza Wisle, i nie chodzi juz o wyniki sportowe, ale cala otoczke. |
Na razie to widać, że te zmiany były totalnie nieprzygotowane. Liczyłem, że skoro są wprowadzane to Jarosław ma na ich miejsce swoich kandydatów.. A tu asystentem zostaje trener rezerw, a wczoraj analitykiem został gość, który tu był 1-2 sezony temu i później błąkał się gdzieś po rezerwach Stali Rzeszów. A zastępuje analityka, który sam odszedł i który z tego co ludzie piszą był mądrym gościem.
Plus Wisła ma zostać w Myślenicach na kolejne lata.. W sumie szkoda, że nikt od 5-6 lat z tria czy ostatnio samodzielnie rządząc, nie kiwnął palcem, aby spróbować ogarnąć dla Wisły inne, bardziej perspektywiczne miejsce. Miały być jakieś super kreatywne projekty zgłaszane rozwoju obecnej bazy.. no ale to jak zawsze chyba. |
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18850411
Cytat:
|
"Uwielbiam" artykuły Karcza, byleby się nie narazić... "nieco odstaje" poziomem :D
Przecież takie LTC czy nawet Cracovii to jest niebo a ziemia w stosunku do tej bazy. |
Ale LTC czy baza Cracovii są przede wszystkim własnością tych klubów, my bierzemy bazę z dobrodziejstwem inwentarza.
|
Cytat:
Podam przykład firm: zawierają umowy z Panattoni na dzierżawę przestrzeni magazynowej, ładuja grube setki tysiecy w hale produkcyjną i jej adaptacje na terenie który do nich nie należy. Problem jest bardziej w tym że ten teren został zweryfikowany negatywnie pod kątem dojazdy młodzieży do U17 włącznie i sam teren jest po prostu mocno ograniczony (miejsce + zagrożenie zalaniem). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl