![]() |
Cytat:
|
Lub PrzedŁuŻaĆ
|
Uważam, że na początku po oddaniu stadioniu wypełnimy gdzieś w okolicach 25 tys ludzi. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić gdzie Ci wszyscy ludzie zaparkują auta. Sam przyjeżdżam na mecze samochodem i jeśli odbywają się w wakacje to jeszcze jest sporo miejsc parkingowych na miasteczku studenckim ale gdy przychodzi rok akademicki to nie ma tem również gdzie stać. Na boisku kortowym chyba teraz nie będzie tez tyle miejsc postojowych co wcześniej. Na Focha i 3 maja tez wszyscy stoją gdiz sie da. Chyba jedyną alternatywą pozostaja błonia:)
|
Oglądając skrót meczu Wolverhampton zauważyłem, że tam mają dość daleko trybuny od boiska.
http://www.geograph.org.uk/geophotos...2_3a6f693c.jpg http://stadiums.football.co.uk/Image...Large/49-0.jpg http://www2.blackpooltoday.co.uk/cha...gallery/10.jpg Może nie będzie tak najgorzej... |
Na Celticu trybuny za bramką też są dosyć daleko. Nie będzie źle:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
to ciekawe jak zamontowaliby ostatnie stopnie C ;) moim zdaniem będą go powiększać ;)
|
Wczoraj miałem okazję zobaczyć nową C od strony Jordana, akurat trwał montaż zewnętrznych fasad już na III piętrze. Spawacz się irytował brakiem spasowania elementów ale mam nadzieję że solidnie wykonał robotę :).
Zwróciliście uwagę na różnicę w konstrukcji pomiędzy obecnie budowanymi trybunami wschodnią i zachodnią a już stojącymi północną i południową? Nowe, w tym narożniki co mnie najbardziej boli mają płytę usytuowaną do podłoża prostopadle. Obecne D i E są wcięte. Nie wygląda to pięknie :/. P.S. Nawet fani Evertonu w liczbie dwóch postanowili obejrzeć nasz plac budowy ;) |
|
To jeżeli trybuna będzie wyższa o 13 metrów niż to co jest teraz, to jak wysoko będzie dach nad siedzeniami??!! Będzie 13 metrów różnicy??
|
http://www.stadionwisly.info/files/pages/7/trybuna.jpg
To chyba wszystko wyjaśni. |
haha to już z dachem chyba te 13 metrów?
|
Cytat:
|
mam takie pytanie - na budownictwie sie nie znam, odrazu mowie.
Trybuny E i D byly projektowane tak długie z myslą o tym ,ze narozniki nie beda istniec, czyli tym samym trybuny C i A/B beda moglby byc blizej linii boiska. W takim razie w jakim celu były te wjazdy po obu stronach D i jednej stronie E? Przeciez patrzac na to jak to wyglada teraz, to wjazdy są w dobrym miejscu. Ale biorac pod uwage ze trybuna miala byc blizej, to te wjazdy prowadzilyby prosto w sciane ? |
haha bedziemy mieli fajny stadion ale fajnie sie tez zrobi jak za h*** nie bedzie mozna do niego dojechac.
Kto jezdzi autem ten wie jak sie wyjezdza z Piastowskiej ,bylo po 15 tys ludzi i czekalo sie 30 mniut na wyjazd.Gdyby nie bylo policjantow ,to bylby juz paraliz. A teraz jak przyjdzie te 33 tysiiaki(bo zakladam ze przyjda np na topowe mecze) to ani dojechac ani wyjechac.... |
Ponieważ teraz muszę dojeżdżać autem na mecze, to zawsze byłem co najmniej 2h przed gwizdkiem na stadionie. Kiedy jeszcze mieszkałem w Krakowie, wybierałem się tramwajem, taryfą albo na butach :) . Bez parkingów to będzie dramat... Wybudowaćstadion to jak widać nie sztuka ( szczególnie jak to Obtułowicz projektował ;> ) ale zapewnić miejsca parkingowe - to dopiero wyzwanie, szczególnie w centrum miasta. Zdaje mi się, że wg wytycznych UEFA powinno przypadać jedno miejsce parkingowe na 4 osoby. Czyli u nas powinno być miejsc na 8250 samochodów. Najłatwiej będzie zabetonować błonia i namalować linie :D
|
Najlepiej, jakby Ci totalnie wygodni wsiedli w tramwaj ;).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mnie zastanawia, dlaczego na innych polskich stadionach narożniki trybun są wykonane z gotowych elementów, a u nas wszystko robi się ręcznie, co jest długo trwałe i wymaga ogromnej precyzji żeby czasem 3 narożniki nie różniły się od siebie w gabarytach.
|
Może dobrym miejscem na lokalizację parkingów byłaby przestrzeń, na której miały stanąć hotele Hilton? Jest tam spory obszar niewykorzystywany, blisko stadionu, w razie przyszłych inwestycji możnaby tam spokojnie je realizować.
|
Cytat:
Grunt ze nawet im wyszly te narozniki |
Cytat:
|
co to K***a ma być? może jakiś błąd kamerki? albo złudzenie?
|
Cytat:
edit: Akurat większość tego obszaru akurat zasłoniła ta maszyna.. |
O co wam chodzi bo ja nic nie widzę..
|
nie no błąd kamerki to to nie jest, może coś leży na trybunie w związku ze składaniem dużego?? W każdym razie nie panikujmy
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl