Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Kryniu 28.01.2011 17:14

Dzień dobrych wiadomości. Mam pytanie do poinformowanych. Czy są jeszcze szanse że w najbliższym czasie klub nas jeszcze czymś zaskoczy czy poza Meliksonem raczej zamyka się okienko dla naszego klubu?

Mar85 28.01.2011 17:14

Genkowa tyle nie było bo podobno rozwiązywał kontrakt w Rosji, czyli darmowy transfer na to wychodzi, mam nadzieje że kupimy kogoś konkretnego jeszcze za gotówkę...w kazdym razie brawo Stan, za darmo grajka o niebo lepszego niż Beto sprowadzić :)

emjot 28.01.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1042871)
Dobrze to będzie jak przyjdzie bramkarz. Bardzo dobrze natomiast jeżeli bramkarz i lewy obrońca.

a genialnie jak jeszcze jakiś napastnik :lol:

ps. ci co narzekają na wypożyczenie Białorusina: rozumiem że chcielibyście mieć w odwodzie tylko niejakiego Jirsaka jakby tak nie daj Bóg połamali się Guła z Sobolem, a Wilk złapał kilka kartek....

Bekas 28.01.2011 17:15

No - Klub zrobił co do niego należało. Teraz nasza część roboty. Marzy mi się, żeby przed tą rundą pobić rekord sprzedaży karnetów, żebyśmy pokazali kto rządzi w Polsce, który klub ma najwięcej fanów w Polsce.

mr_kwolf 28.01.2011 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1042906)
Genkowa tyle nie było bo podobno rozwiązywał kontrakt w Rosji, czyli darmowy transfer na to wychodzi, mam nadzieje że kupimy kogoś konkretnego jeszcze za gotówkę...w kazdym razie brawo Stan, za darmo grajka o niebo lepszego niż Beto sprowadzić :)

nie nie, my za niego zapłaciliśmy, a rozwiązanie kontraktu zawsze jest tylko zazwyczaj robi się to faksem. W Rosji jest inaczej dlatego musiał tam jechać.

Teqcontroller 28.01.2011 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1042906)

Jak za darmo a 500 tys Euro kto zapłacił za Gieńka ?

Edo 28.01.2011 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WCracow (Post 1042892)
Tylko czy ilość zawodników sprawdzanych pojdzie w jakość. W lecie sami widzielismy ilu przyszlo pilkarzy, jak grali/ i co soba prezentowali. Na szczescie Ci, ktorzy przychodza teraz WYDAJĄ SIĘ BYĆ lepsi. 3majmy kciuki. Jednak ja dalej nie jestem zadowolony z tego, że Holendrzy próbują z Nas zrobić internazionale...

Widzisz co Wojciechowski robi z polska ligą. Nasi rodzimi zawodnicy chcą niebotycznych pieniędzy, za nich tez takich żadają. Ktoś im nagadał pierdół o "Internacional Level" i oni żyją w tym bajkowym śnie. Polski piłkarz to słaby piłkarz. niestety. Szkoda, że nie zainteresowali się Wróblem z Bełchatowa . To gościu któy wskoczył by na odpowiedni poziom, ale pomocników Ci u nas dostatek.(chociaż za Łobo)): No i podstawa to szkolenie młodych ale nie z Panem K. tylko z jakimś konkretnym trenerem.

flamengista 28.01.2011 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misiek_86 (Post 1042865)
No to już możemy mówić o całkiem dobrym okienku. (...)

Na razie udało nam się pozyskać solidnego stopera, który powinien prezentować poziom zbliżony do Clebera (a może nawet wyższy). Ponadto udało się kupić napastnika, który na papierze prezentuje się całkiem nieźle i daje pewne nadzieje na zdobywanie goli. Wreszcie wypożyczenie Siwakowa na pół roku - by zwiększyć konkurencję w składzie.

Natomiast w zimie straciliśmy Clebera, Brożków oraz Pawełka. Jak uda się sprowadzić przyzwoitego bramkarza, będzie można uznać że straty zimowe zostały z grubsza zniwelowane. I to przy bardzo optymistycznym założeniu, że wszyscy zawodnicy się sprawdzą. Szczególnie wielkie oczekiwania będą wobec Genkowa.

To trochę mało, by robić fikołki z radości. Szczególnie, gdy pamięta się o okienku letnim i jego bilansie.

wojti11795 28.01.2011 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1042907)
Dzień dobrych wiadomości. Mam pytanie do poinformowanych. Czy są jeszcze szanse że w najbliższym czasie klub nas jeszcze czymś zaskoczy czy poza Meliksonem raczej zamyka się okienko dla naszego klubu?

No myślę, że bramkarze trzeba pozyskać. Warto tu lepiej dobrze przeanalizować wszystkich kandydatów bo ta pozycja nie portzrebuje aż takiego świetnego zgrania z drużyną wystarczy, że będzie dobrze bronił.

mulda 28.01.2011 17:22

Mysle ze okienko mozna uznac za udane :) A co bedzie jeszcze extra to tylko na szostke z plusem

brylant17 28.01.2011 17:25

Pytanie do płaczków mało? A tak serio w takim razie co z Melikson? czyżby upadł transfer? skoro wypożyczyliśmy Siwakow'a?

Teqcontroller 28.01.2011 17:26

Ja myślę że jeszcze w tym okienku pozyskamy MOŻE Meliksona i jakiegoś bramkarza a i jeszcze nie zapominajmy o Chavezie bo jak się sprawdzi to go tez wykupimy ale to nie teraz.

Nie wiem co będzie wiosną ale na pewno w Lecie musimy kupić bocznego obrońce albo nawet 2 jak Cikosza nie wykupią i napastnika oczywiście napastnika jak się Rios nie sprawdzi.

grzybek69 28.01.2011 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1042907)

Pozytywnie by nas zaskoczyli jeśli pozbyli by się (czyt. sprzedali za dobre pieniądze:lol:) np. Łobo i Kowalskiego!

pawkas1992 28.01.2011 17:28

Brawo !!! :d pozdro :d

xanti1906 28.01.2011 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzybek69 (Post 1042920)
Pozytywnie by nas zaskoczyli jeśli pozbyli by się (czyt. sprzedali za dobre pieniądze:lol:) np. Łobo i Kowalskiego!

To są profesjonaliści, a nie cudotwórcy :>

1q2 28.01.2011 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1042914)
Szczególnie wielkie oczekiwania będą wobec Genkowa.

Jeśli pomoc nie zostanie wzmocniona to nie zdziwię się jeśli Genkow skończy rundę na 3 może 4 bramkach.U nas wykończenie akcji to problem którego nawet zbytnio nie widać bo nie ma czego wykańczać.

Jak nadal będziemy się przebijać przez zasieki przeciwnika Jirsakiem,Gargułą,Sobolem czy Wilkiem to kiepsko to widzę.

Edo 28.01.2011 17:29

Cytat:

Fakt faktem, Kowalski to zawodni maksymalnie na druga ligę.

filemon 28.01.2011 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojti11795 (Post 1042915)
No myślę, że bramkarze trzeba pozyskać. Warto tu lepiej dobrze przeanalizować wszystkich kandydatów bo ta pozycja nie portzrebuje aż takiego świetnego zgrania z drużyną wystarczy, że będzie dobrze bronił.

W jakimś z wywiadów Stan mówił, że na pewno będzie bramkarz do końca tego okienka.

Hmm.. czyli latem mamy kadrę:

Bramkarze: Kurto, Jovanić, X
Obrońcy: Jaliens, Bunoza, Kowalski, Paljić, Branco
Pomocnicy: Sobolewski, Wilk, Garguła, Jirsak, Małecki, Kirm, Łobodziński, Melikson
Napastnicy: Genkov, Boguski

Oczywiście, co wiadome, możemy dać Paljicia do pomocy, Małeckiego do ataku.
Nie liczę młodych i tych, którzy wracają po wypożyczeniu i kończących karierę. Dobrze?
X & Melikson - zakładam, że będzie ten jeden bramkarz a Melikson podpisze :)

WislaFan123 28.01.2011 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1042914)

To trochę mało, by robić fikołki z radości. Szczególnie, gdy pamięta się o okienku letnim i jego bilansie.

Tzn. jakim bilansie? Bo on byl tylko dodatni.... Chavez, Bunoza, Rios, Boukhari i Palijc naprawde moga teraz sporo wniesc, bledem bylo tylu na raz i na sam koniec okienka bo nie mieli czasu sie zgrac, a teraz naprawde moze to zaprocentowac... Transfery to nie wszystko, ale zgranie i integracja druzyny tak i to bedzie dzialac teraz na nasza korzysc... Uwazam ze teraz nasza najwieksza slaboscia sa jedynie boki obrony, mimo kilku dobrych (ale tylko dobrych) to Cikos jest porazka, ostatni mecz w Hiszpani dobitnie to pokazal... Palijc to nie obronca, choc juz w przodzie moze nie miec szans grac..

Jesli chodzi o pomoc i atak mamy po 2 bardzo dobrych/dobrych zawodnikow na kazda pozycje:
Sobol/Wilk, Melikson(zakladam ze przyjdzie)/Jirsak, Gargula/Siwakow, Kirm/Rios, Genkov/Zuraw, Mały/Łobo/Boguski

Srodek obrony znow moze byc jednym z najlepszych w lidze... W kilku meczach Chavez naprawde pokazywal umiejetnosci, a o goscia ktory 400 meczow w Eredivise rozegral to nie mozna miec watpliwosci..

Jovanic ostatnim meczem pokazal ze moze spokojnie byc mocnym punktem..

Podsumowujac, zadna inna druzyna jest tak mocna na papierze, majstra mozemy wygrac dluga i mocna lawka.. Ale oczywiscie mecze zweryfikuja wszystko.

christof20 28.01.2011 17:36

W końcu jakieś konkretne wzmocnienia ofensywy. Jeszcze tylko Melikson i bramkarz i okno transferowe będzie można uznać za naprawdę udane. Swoją drogą dzisiaj tak sie rozpedzili, ze gotowi o bramkarzu poinformować ;)
Co do sparingo z Vaalerengą - nowych zawodników chyba raczej nie należy się IMO spodziewać w wyjściowym składzie; prędzej wejdą z ławki (jeśli wogóle zagrają).

PS: O płaczków forumowych bym się nie martwił - znajdą sobie nowy powód do narzekań :P

pawkas1992 28.01.2011 17:39

Brawo !!! :d pozdro :d

Filippo123321 28.01.2011 17:39

Pozyskac to trzeba koniecznie bocznych obroncow.

Ajax 28.01.2011 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1042931)
W końcu jakieś konkretne wzmocnienia ofensywy. Jeszcze tylko Melikson i bramkarz i okno transferowe będzie można uznać za naprawdę udane. Swoją drogą dzisiaj tak sie rozpedzili, ze gotowi o bramkarzu poinformować ;)
Co do sparingo z Vaalerengą - nowych zawodników chyba raczej nie należy się IMO spodziewać w wyjściowym składzie; prędzej wejdą z ławki (jeśli wogóle zagrają).

PS: O płaczków forumowych bym się nie martwił - znajdą sobie nowy powód do narzekań :P

BUUUUUUUU bo Cupiał kupuje zawodników żeby sprzedać Wisłę za większą kasę i nowym zawodnikom trzeba płacić i.. i... i... nie jadłem dziś śniadania buuuuuuuuuuuuuu:(:(

:D:D:D:D:D:D

vote-for-mikey 28.01.2011 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1042928)
Jovanic ostatnim meczem pokazal ze moze spokojnie byc mocnym punktem..

oglądaliśmy różne mecze? Bramkarz w typie Przyrowskiego - pozoruje zaangażowanie.

Pokazał to, co widziałem we wcześniejszych meczach - jak mu się wydaje, że nie ma szans, to nie próbuje łapać piłki, tylko odprowadza ją wzrokiem do siatki.

royalmichael 28.01.2011 17:41

Skoro mamy Siwakowa to nie sądzę że pozyskamy Meliksona bo nie sądzę że wydamy 700tys euro po to by wzmocnić rywalizacje w środku pola.

Simao1 28.01.2011 17:44

Włączam komputer, patrzę na oficjalny serwis Wisły i, ku mojemu zaskoczeniu, mamy dwóch nowych zawodników! Świetna robota Stana Valckxa. Sziwakow na pewno wzmocni konkurencję w pomocy, a Genkov to napastnik, jakiego długo szukaliśmy. Co do Meliksona, sądzę, że klub dopilnuje jego transferu, mimo przeciwności ze strony Hapoelu.

Radziłbym również przeczytać wywiad ze Stanem, dotyczący tego tematu:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oficjalny serwis Wisły
Dyrektor sportowy Wisły wyjaśnił, jak przebiegają rozmowy w sprawie pozyskania nowych piłkarzy. „Najpierw poczynione zostały wstępne ustalenie między klubami, zawarte było wstępne porozumienie. Potem piłkarz przechodzi testy medyczne i następnie jest czas na dopinanie szczegółów. Rozmawiamy jeszcze na temat pewnych szczegółów z Hapoelem. Mam nadzieję, ze w najbliższym czasie dojdzie do finalizacji podpisania kontraktów z oboma zawodnikami” – opowiadał dyrektor sportowy Wisły.

Dla Valckxa fakt, że Hapoel Beer Sheva z takim trudem rozstaje się z Maorem Meliksonem dobrze wróży, jeśli chodzi o wartość piłkarza. „Mam nadzieję, że dojdzie do tego w najbliższym czasie. Jeśli klub nie robi żadnych problemów z oddaniem piłkarza, to zapewne jest zadowolony, że się go pozbywa. Jeśli robią pewne trudności, to znaczy, że taki zawodnik był dla nich bardzo cenny. Jeśli dzieje się inaczej, to wiadomo, że był dla jego drużyny wiele wart” – podkreślił Holender.

Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej! :)

Bekas 28.01.2011 17:45

Cytat:

za dobre pieniądze? a nie powinieneś tego umieścić w dziale SF ;)

rychu 28.01.2011 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1042936)
Skoro mamy Siwakowa to nie sądzę że pozyskamy Meliksona bo nie sądzę że wydamy 700tys euro po to by wzmocnić rywalizacje w środku pola.

Melikson ma być nie po to ab zwiększyć rywalizację, ale po to żeby podnieść poziom sportowy naszej drugiej linii.

gigant 28.01.2011 17:45

Jeśli ten Hapoel z piwem w nazwie się uprze, to Basałaj odpuści Meliksona bo wyjął makaronom białoruskiego, i w zasadzie też będzie spoko.

canarinhos 28.01.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1042931)

Dojda zaraz boki obrony plus bramkarz plus napastnik.

Proponowałbym Alvesa bo nie chce w Bareclonie przedluzyc, na lewej moze A.Cole'a plus jakis napastnik moze Bojan bo nie gra w pierwszym skaldzie. Podejrzewam ze to i tak bylby lament bo za starzy/mlodzi/kominy placowe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl