![]() |
Cytat:
Co do tej opcji pierwokupu to BP Wisły napisało ze nie ma informacji, nie ma opcji... to ze nie ma informacji o opcji nie oznacza że jej nie ma... |
Cytat:
|
Niech najpierw pokaże na co go stać i jak dobrze będzie się spisywał to wtedy będziemy się martwić z jego wykupieniem. Przecież jego włoski klub nie będzie krzyczał jakichś wygórowanych kwot a raczej również nie będzie im zależało na powrocie piłkarza po wypożyczeniu więc z wykupieniem nie powinno być problemu. Z drugiej strony muszą być jakieś ustalenia między klubami co do wykupienia a Biuro Prasowe nie musi o wszystkim wiedzieć i podali na fb że nie ma informacji nie ma opcji wykupu czy coś w tym stylu więc może to również oznaczać że nie dostali takowej informacji od Stana więc nie zamieścili nic takiego w newsie a opcja wykupu może być .
|
Tak sobie mysle, ze kluby przy wypozyczeniach raczej chca otrzymac opcje pierwokupu. Skoro takowej faktycznie NIE MA, to moze Wlosi nie chcieli na to pojsc widzac w nim jakas wartosc.
|
Cytat:
|
choc tak naprawde wszystkie takie rozwazania to nic innego niz WROZENIE Z FUSÓW. Trzeba zobaczyc pierwsze 2-3 na wlasne oczy i dopiero oceniac.
|
Cytat:
EDIT: No ale w sumie nie ma co narzekac bo (cytat z FB) A może miał wysokie wymagania finansowe? A tak Wisła go wypożyczy na pół roku, pomoże nam w walce o mistrzostwo, a część pensji mu będzie płacił drugi klub. Transfery to nie tylko kupowanie. Przynajmniej w rundzie jesiennej bedzie wieksza rywalizacja. |
To że nie ma opcji pierwokupu to nie znaczy że nie można wykupić danego piłkarza! Włochom na nim nie zależy a jakoś wątpię żeby wypromował się przez te pół roku w Polskiej lidze i pucharze Polski :D
Najważniejsze jest że wzmocni rywalizację w środku pomocy i pomoże nam w zdobyciu Mistrzostwa. |
Mnie zastanawia tylko jedno jak oni stworza zgrany zespół skoro po przyjsciu Meliksona z Genkowem w Wisle bedzie 15 nacji ? rozumiem że nie chcemy sciagać zawodników z Polski ale ściągajmy chociaż z paru krajów a nie tak jak teraz czyli co nowy zawodnik to nowy kraj. Bedzie smiesznie jak jeszcze na bramke przyjdzie brazylijczyk albo portugalczyk :).
A co do samego Siwakowa to mysle ze to juz jest koniec dla Tomasa |
Ja i tak wierzę, że jednym z naszych najlepszych transferów będzie Boukhari :)
|
Czyli Wilk sobie za wiele nie pogra. Wkońcu Sobol to taki mega pewniak dla Maaskanta.
A Jirsak może powoli pakować mandżur. Chyba, ze chce być gwiazdą ME. |
Cytat:
Wilk, Sobol, Sivakv,Jirsak,Garguła,Melikson Sądze że Robert szykuje ustawienie 4-3-3. Wtedy musimy mieć przynajmniej 5 środkowych pomocników na zmiany. Co innego 4-4-2, wtedy tych środkowych jest stanowczo za dużo chyba że Maor będzie przemianowany na skrzydłowego. (o ile w góle przyjdzie) |
Cytat:
|
Wykupić można ale nie na zasadzie pierwokupu,tylko kto da więcej o ile zgłosi się po niego ktoś inny. Włosi zapewne liczą,że facet się u nas wypromuje i sprzedadzą go za solidny pieniądz. Albo nikt go nie będzie chciał i wtedy my go weźmiemy.
Czyli na zgrupowanie leci obrońca i pomocnik. Napastnika jak nie było tak nie ma,ciekawa koncepcja przygotowywania się do rundy. Bez napastnika:) o Izraelczyku to już możemy raczej zapomnieć. Takie moje przeczucia. |
Cytat:
Garguła powoli dochodzi do siebie, ale mimo wszystko nadal jest niewiadomą. Jirsak? Jakby znalazł się na niego kupiec to pewnie Basałaj własnym samochodem dostarczyłby go ewentualnemu kontrahentowi i podziękował za udaną transakcję. Nie ma co narzekać, widać przynajmniej, że nad transferami w klubie pracują intensywniej niż w poprzednich okienkach i nie sprowadzamy 'szrotu' tylko w miarę sensownych zawodników jak na nasze możliwości finansowe. |
Cytat:
Hmm musze nad tym pomyslec :lol: A tak wogole to ciesze sie ze go mamy. Szkoda tylko ze prawdopodobnie bez opcji pozniejszego wykupu, bo maja w pamieci Alvareza to moze byc ciezko potem jakby sie sprawdzil. |
Cytat:
|
Cytat:
moim zdaniem to kiepsko, ze nie strzela bramek i nie ma asyst bo jednak o to w tym sporcie chodzi |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dla mnie wypożyczenie na pół roku, bez opcji wykupu, czy też pierwokupu to kompletny bezsens. Albo się buduje drużynę z przyszłością, albo się jej nie buduje. Bo wolałbym zobaczyć rzeczywistość, a nie połowy składu, której po sezonie może nie być. O ile rozumiem wypożyczenia Boukhariego czy Cikosa, o tyle tego wypożyczenia kompletnie nie rozumiem. Bo coraz więcej piłkarzy wypożyczonych to jeszcze większy problem na przyszłe okienko transferowe, przed ewentualnymi Pucharami. Patrząc na to, jak wolno przychodzi nam kontraktowanie nowych zawodników, to mam obawy co do przyszłego okienka. Wprawdzie nie liczę na wiele wzmocnień w przyszłym oknie, ale z pewnością na 2 transfery prócz tych co będą wykupieni(albo nie będą) można liczyć.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ktoś powie, że niczym nie ryzykujemy. Jak się nie sprawdzi to wróci do Włoch. Problem w tym, że jak się sprawdzi to też wróci do Włoch heh |
Cytat:
A co będzie z Sivakovem za pół roku tego nikt z was nie wie więc narzekanie na te decyzje jest niezrozumiałe. Chyba, że macie pewne info, że ktoś go nam podkupi lub on się okaże za słaby :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mamy 3 punkty straty do lidera więc przy dobrych wzmocnieniach możemy realnie się liczyć w drodze o mistrzostwo. Jeśli nie teraz to kiedy. Zastanawiam się tylko czy była kiedyś w Polsce drużyna która zdobyła mistrzostwo Polski bez napastników w składzie.
|
Martwi mnie sprawa Genkowa...strasznie długo się ciągnie (brak klasowego napastnika a nawet dwóch może być kluczowy, bo jak wygrywać mecze jak nie ma kto strzelać?)...Meliksona powinniśmy odpuścić..na zdjęciach wyglądał na strasznie przestraszonego...fakt nie widziałem go w grze, ale skoro klub robi problemy po tym jak go pożegnał i puścił do Krakowa...my nie mamy czasu na taką zabawę, chyba że jest on wart zachodu, ale wątpie...
|
Cały czas myślimy o przyszłości. Myślmy też o tym co jest teraz. Marcelo przyszedł do nas kilka lat temu i już go nie ma. Nadal nie awansowaliśmy do LM, a zawodnika nie ma. Choć mam nadzieje że opcja pierwokupu istnieje. Znając historie Wisła nie zgodzi się na podnoszoną kwotę za Meliksona.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl