![]() |
Nie rozumiem po co cytujesz mojego posta i wchodzisz ze mną w polemikę skoro nie odnosisz się do tego co napisałem.
ad 1 Czy zdania "Też nie mam nic przeciwko testom" i "Problem leży natomiast nie w tym, że te testy się odbywają tylko w tym kto w nich bierze udział" są dla Ciebie niejasne? Może coś wytłumaczyć? Najlepiej mnie znowu wypunktuj, będzie mi łatwiej zredagować odpowiedź. ad 2 Fajnie, że piszesz o kosztach. Szkoda tylko, że ja nic o nich nie wspominałem. Testy takich wynalazków mnie denerwują mnie dlatego, że przez nie zbankrutujemy, ale dlatego, że nas kompromitują jako profesjonalny klub. ad 3 To teraz proszę powiedz, który z wymienionych piłkarzy nadal grają w Wiśle. Bednarz ma stuprocentową skuteczność - wszystkie jego wtopy, może oprócz Beto, są u nas na długoletnich kontraktach. Po Stanie został nam tylko Jaliens, który i tak przerasta o głowę cała wymienioną trojkę. Ostatniego zdania już w ogóle nie rozumiem. Zdaje się, że nie jest to skierowane do mnie. |
My nie mamy kasy na Celebana czy Pazdana czy też mamy lepszych graczy w kadrze?
|
Zauważcie jedną różnice. Valckx miał zbudować zespół na już. Dlatego ściągał zawodników doświadczonych, drogich, na krótkie kontrakty na których nie będziemy mogli zarobić. Bednarz miał bardziej długofalową politykę.
Ponadto jakby zsumować ile Jaliens zarobił w te półtora roku to nie wiem czy Jirsak tyle w ciągu 5 lat zabrał z klubu. Tak już gwoli ścisłości. |
Cytat:
|
Bednarz przynajmniej wie że istnieje taki piłkarz jak Michał Chrapek i gra na wypożyczeniu, a Stan w C+ był zdziwiony o kim mowa, co jak co ale pasuje chociaż to wiedzieć.Stan zrobił dobre transfery bo dostał kasę jakiej wcześniej nikt nie dostał chodzi mi o to że piłkarze mogli zarabiać krocie, innych dyrektorów to mogli zarabiać połowę z tego. Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem Stana, a na chwile obecną Łysol to chyba dobra opcja, bo przetestuje pół Świata i może coś się trafi.
|
Przecież dobrze, że klub sprowadza na testy zawodników. Od tego one są, od tego są one, żeby najpierw przetestować, a dopiero potem zakontraktować albo podziękować i kopnąć w dupę. Tak jak ktoś wcześniej napisał, testują we Francji, w Anglii, na całym świecie, a tutaj panika, bo zaproszono na testy mało znanych zawodników. To, czy była to trafna decyzja zweryfikuje sezon. A chyba lepiej, że testowany piłkarz strzela dwie bramki, aniżeli w ogóle, prawda?
|
Roznica jest taka ze do Angli na testy jedzie np. Malecki co by nie mowic dobry ligowiec, a do Wisly przyjezdza Ricardinhogracz ktory nigdy nie zagral profesjonalnie majac juz tak JUZ 20 lat.
|
Cytat:
|
Sport.pl twierdzi, że powrót Zienia na R22 jest już prawie pewny. Nie wierzę, po prostu nie wierzę...
Gość ma przecież 34 lata, dobry sezon ma średnio co 4, a zawalił nam nie tak dawno awans do LM... http://www.sport.pl/sport-slask/1,12...al_pewne_.html |
Tak borys, ale fakt, że do Polski nie przyjedzie testować Messi nie jest winą Bednarza czy zarządu Wisły, ale ogólnej formy i wizerunku polskiej piłki.
|
Jak Zieńczuk przyjdzie - to proponuję zrobić jakąś masową manifestację pod biurem Bednarza - przecież to nie może tak być, że chłop będzie aż tak szedł na łatwiznę - albo będzie próbował półśrodkami budować drużynę.
Cytat:
|
Cytat:
przynajmniej potrafi dorzucic pilke z wolnego co u nas potrafi chyba tylko Melikson, w tym sezonie bił na głowe Małego,Kirma czy prawie kazdego naszego pomocnika oczywiscie nie jest to inwestycja na lata ale na sezon-dwa moglby byc przydatny, chociazby na zmiane bo warto miec takiego Zienczuka na lawce niz np Bruda czy inny wynalazek. |
Cytat:
|
Apropo Q. Oglądnijcie sobie mecze z nim, on na prawdę nie jest słaby. To jest/był nasz najlepszy stoper w tym sezonie, jego problem nie polega na tym, że nie ma umiejętności tylko na tym, że jego forma jest nieregularna. Byle kto nie gra w rep Holandii i nie jedzie na MŚ. Wszyscy jeżdżą tu po nim i po SV (chociaż nie wiem dlaczego), że ściągnął swoich holenderskich "kolegów". Lamey, ok, słaby. Ale problem Jaliensa leży gdzie indziej.
|
Co z Nowakiem oblał testy?
|
Cytat:
Poza tym nie wierzę, że Zieńczuk będzie w przyszłym sezonie naszym piłkarzem. Po prostu nie wierzę. Niby jako kto? Obrońca? Bo jego jako skrzydłowego po prostu nie widzę w naszej kadrze i już. |
Cytat:
|
Cytat:
|
O jejku ...O Bozeeee..... Zienczuk pilkarzem Wisły...ojej...
Jestescie normalni czy nie?? W czym Zienczuk jest gorszy od naszych obecnych kopaczy?? |
Mam nadzieję że to głupi żart z Zieńczukiem, miała być rewolucja i gra młodzieżą a nie ściąganie zawodników w wieku 30+. Kolejny klub emerytów tylko teraz bez walki o nic..
|
@63.5 Kg - w tym, że następny przyzwoity sezon będzie miał (patrząc na dotychczasową sinusoidę opisującą jego karierę) za 3 lub 4 lata.
|
Widzę, ze cieżko sie pogodzić z nowym losem. Teraz nie będziemy grać o LM i MP, czy nawet o LE. Teraz będziemy grać o solidne miejsce w lidze.
Do tego potrzebni nam są młodzi, fartownie kupieni I starzy sprawdzeni. Na innych nas nie stać. Oczywiście testy ogorkow z faweli uważam za przegięcie kudlatego, ale Zienczuka, Głowackiego, Brozka to uważam za dobre posunięcie transferowe. Moze dzięki nim nie będziemy sie bronić przed spadkiem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Problem w tym, mój drogi, że Zieńczuk zawsze zawodził. Zawodził, podobnie jak Brożki(o Głowackim nie napiszę, bo jego jedynego jestem w stanie w Wiśle przełknąć) w europejskich pucharach(jeśli nie pamiętasz, przypomnij sobie pierwszą połowę meczu z Panathinaikosem, miał 4 akcje lewym skrzydłem, które śmiało mogły zakończyć się bramką). Stąd też nie widzę ich w nowej Wiśle kompletnie. Jaka by ona nie była. Za co oni, pytam się mają grać? Za to, że dali Wiśle tych parę MP? Zieńczuk miał dobry sezon w Ruchu? Co z tego pytam się - przyszły może być gorszy, będzie siedział na ławie i nic nie robił. Cokolwiek by ktokolwiek napisał - dla Zieńczuka mówię stanowcze nie. Teraz klub powinien zmienić się na dobre - jest nowy stadion, trzeba jakoś nauczyć się na nim zarabiać. To czysta gotówka. Dlatego, choćby nie wiadomo ile dał Wiśle w przyszłym sezonie, miał tyle asyst i bramek ile w tym, to jego czas już się kończy. I nie ma nowej Wisły dla Zieńczuka. Jeśli on ma być tylko uzupełnieniem kadry, to wolę kogoś młodego na skrzydło na ławkę rezerwowych. Zespół trzeba totalnie odnowić i myśleć o przyszłości, a nie doraźnie w pogoni za sukcesem. Co nam da kolejne MP? Natenczas nic. Drużyna musi być teraz budowana długofalowo, by dopiero po 2-3 latach zdobyć MP, ale ze składem stabilnym, względnie młodym, nastawionym na sukces w pucharach. Piłkarze, którzy coś temu klubowi dali, to przede wszystkim Ci, którzy grali w pamiętnym sezonie 2002/2003 - wówczas mieliśmy najlepszą jedenastkę w historii Telefoniki w Wiśle - to był wymierny sukces w pucharach. |
Cytat:
|
nie jestem jakims wielkim entuzjasta powrotu Zienczuka ale jesli ma to posadzic na lawie Andraza to biore go z pocalowaniem reki.
@thechris troche przesadzasz z tym serbskim Łobo. Poza lepiej ulozona noga (chociaz tutaj tez bym sie klocil - patrz strzal w Poznaniu i gol z Zaglebiem) i moze kondycja Iliev nie ustepuje Markowi, nie wspomne o kiwce (szybka gra kombinacyjna) ktorej Zieniu (przynajmniej jak odchodzil) nie ma. |
Cytat:
|
ja już bym wolał za Marka Z Sylwka Patejuka młodszy i też miał dobry sezon.
|
Cytat:
|
Jak będzie dwóch dobrych napastników, Mały albo Iliev w dobrej formie po drugiej stronie i Melikson albo ktoś na Jego poziomie w środku to Zieniu jak zdrowie pozwoli swoje strzeli i wrzuci. Jak będzie mało atutów w ofensywie to zniknie tak jak to zawsze bywało.
Oj gdzie ci młodzi z szansą na progres? |
Co do wzmocnień Zieńczukowo-Głowacko-Brożkowych, to nasuwa się jedynie wniosek: Wisła stacza się w zastraszającym tempie. W/w zawodnicy, którzy niedawno odeszli bo nie spełniali pokładanych w nich nadziei (Głowa to inna sprawa), zawalali puchary. Po dwóch latach siedzenia na ławie mają powrócić do naszego klubu i stanowić o jego sile. A z Zieniem, to jest dopiero przegięcie, bo jak wracał do Polski to Wisła go nie chciała, a teraz ma okazać się bożyszczem. Przez ostatnie kilka lat budżet dopinał się, dzięki sprzedaży zawodników, teraz przy takiej wegetacji na rynku transferowym będziemy zmniejszać wielkość budżetu, żeby go zamknąć. Brak wpływów z transferów, do tego marne wyniki spowodują że Wisła będzie w większości zależna od właściciela, co nie napawa nadzieją. Idzie na gorsze, niestety. Ale zobaczymy, co będzie.
|
Cytat:
Brożek zawodził w pucharach? Gole z Panathinaikosem, Bazyleą, Nancy, Feyenordem, Beitarem i Tottenhamem. Zawiódł co najwyżej z Levadią, ale wtedy wszyscy dali ciała. Entuzjastą Zieńczuka nie jestem, jego trzeba było zostawić w 2009 roku, podobnie jak Baszcza i z Wislą byłoby znacznie lepiej niż bawić się w ściąganie Kirmów, Alvarezów, Cikosów i Lameyów. Jeden sezon może jeszcze pociągnąć na dość wysokim poziomie, ale oferowanie mu dłuższego kontraktu niż roczny uważam za nieporozumienie. |
Zieniu, Brożki, Głowa - to mogą być pomysły na zapełnienie R22
|
Cytat:
W/w nazwiska bez wyników przyciągną na trybuny najwyżej raz. |
Cytat:
Dziwne, ze Lysy nie wpadl jeszcze na pomysl zeby sciagnac Kose na drugie skrzydlo - to dopiero by bylo i jeszcze Niedzielana do ataku, moze teraz nie dozna kontuzji i bedzie z niego pozytek. Czy jemu sie wydaje, ze czas zatrzymal sie w miejscu ? Jesli tak niech popatrzy na nasz stadion bo jednak troche sie zmienil od kiedy pracowal tu poprzednio. |
Zieniu ma 34 lata tyle co Drogba i jak dobrze gra.Na rok można jeszcze Marka zakontraktowac z opcją przedłużenia.Wole Zienia niż Kirma,Jirsaka i Gargułe razem wziętych
|
Wisła według zapewnień Bednarza miała byc budowana w oparciu o młodych zawodników. Nie mówie ,ze nienalezy zakontraktować doświadczonych piłkarzy ale bez przesady . Zieńczuk dobrze spisuje sie w Ruchu i niech tak pozostanie. Brożek jezeli będzie grał tak jak we wczorajszym meczu to szczerze odradzam mu powrót. Największe nadzieje mam związane z Głowackim. A gdzie ci młodzi zdolni polscy pilkarze ????
Zieńczuk a Drogba to lata świetlne różnicy w kulturze gry, boiskowej inteligencji ,wyszkoleniu technicznym, wydolności i czysto pilkarskich umiejetnościach. Taka poltyka to nie budowanie tylko łatanie dziur. Za rok czeka nas kolejny proces budowy bo starzy odejdą a młodych dopiero zacznie się szukać ?? |
Przepraszam, ale gdzie ktokolwiek z Wisły potwierdzał zainteresowanie Zieńczukiem albo Sznaucnerem? Minąłem jakiegoś newsa?
|
Cytat:
To jest pomysł na sprzedanie karnetów a potem kolejna akcja ratunkowa w zimie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl