Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

xdarek 27.01.2011 16:37

Robią wielkie halo jak ktoś przyleci niby wszystko ładnie jest wzmocnienie a tu lipa za jakieś 3 dni sie okaże ze Melikson i Genkov nie dla Wisły..

For_FuN_ 27.01.2011 16:38

Sivakov wyglada bardzo przecietnie, jego jedynym plusem(na pierwszy rzut oka) to mlody wiek. Chlopak nie poradzil sobie w Serie A, ani w Serie B(gdzie byl na wypozyczeniu), a to nie napawa optymizmem. Raczej uzupelnienie kadry, a nie jej wzmocnienie. Dalej czekam na klasowych pilkarzy(tj. takich, ktorzy sa lepsi od tych, ktorzy odeszli latem i zima). Napewno nie jest to pilkarz formatu Kriwca.

P.S - Glik nie mial problemu z transferem do Serie A i to w dodatku za spore pieniazki, wiec podniecanie sie bialorusinem, ktory byl jedynie w kadrze tamtejszych zespolow, jest naprawde nie na miejscu.

edit.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1042316)
15 meczow i 2 gole to nie poradzic sobie ?

Moze najpierw popatrz ile jest kolejek w Serie B w calym sezonie(byl wypozyczony na pol roku) i ile minut rozegral ;). Chce tez przypomniec, ze niedawno testowalismy obronce z Serie B, ktory regularnie gral w tamtej klasie rozgrywkowej, a okazal sie zwyklym szrotem.

krowczax 27.01.2011 16:40

AYALA 27.01.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1042316)

tak ale to było w Serie B w 2 lidze jak go wypozyczli do Piacenzy

martonas 27.01.2011 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1042313)
Sivakov wyglada bardzo przecietnie, jego jedynym plusem(na pierwszy rzut oka) to mlody wiek. Chlopak nie poradzil sobie w Serie A, ani w Serie B(gdzie byl na wypozyczeniu), a to nie napawa optymizmem. Raczej uzupelnienie kadry, a nie jej wzmocnienie. Dalej czekam na klasowych pilkarzy(tj. takich, ktorzy sa lepsi od tych, ktorzy odeszli latem i zima). Napewno nie jest to pilkarz formatu Kriwca.

P.S - Glik nie mial problemu z transferem do Serie A i to w dodatku za spore pieniazki, wiec podniecanie sie bialorusinem, ktory byl jedynie w kadrze tamtejszych zespolow, jest naprawde nie na miejscu.

Bez przesady, porównujesz gościa, który był jednym z lepszych piłkarzy w BATE i grał w LM do przereklamowanego gościa, którego jakimś cudem udało się wytransferować z polskiego spadkowicza do ligi włoskiej. Co więcej Glik w Palermo wcale więcej od Białorusina nie grał, a po wypożyczeniu do Bari może i cos gra, ale pewnie nie długo, bo oceny to on zbiera marne.
Krótko mówiąc Sivakov w swojej karierze już pokazał że w piłkę grać umie, Glik póki co leci chyba na zbiorowym zaćmieniu wykreowanym przez media oraz menedżera, bo piłkarzem to on jest słabym nawet na polskie warunki.

leszekm_ 27.01.2011 16:50

za bocznymi obrońcami niech się rozglądają. ten cały sivakov - dobry zły, nieważne - będzie 374 pomocnikiem w kadrze na wiosnę, a na bokach obrony nędza

Arturo 27.01.2011 16:51

Czy był w ogóle poruszony temat nabycia lewego obrońcy od początku tego okna? Bodaj Stan albo Maaskant mówli wyraźnie, że koncentrują się na stoperze, napastniku i bramkarzu (absolutne must have), bardzo prawdopodobne jest pozyskanie dwóch środkowych pomocników. Jeżeli zostanie podpisana cała 5 to raczej będzie finito.

Po rundzie jesiennej raczej nie można mieć zastrzeżeń do Paljica, ale mimo wszystko to nie jest lewy obrońca i czasami trochę się gubił.

tuniu1 27.01.2011 16:56

Stan Valckx zapowiedział dzisiaj, że już wkrótce Wisła Kraków powinna mieć trzech nowych zawodników. Konkretnie chodzi o Maora Meliksona, Cvetana Genkova oraz Michaiła Siwakowa.
- Melikson, Siwakow oraz Genkov jeżeli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego już wkrótce zostaną nowymi zawodnikami Wisły Kraków. Szukamy zawodników, którzy zagwarantują nam wysoką jakość gry.
-Genkov jutro około 14 powinien przylecieć do Krakowa i najpoźniej do soboty podpisać kontrakt.
-Oczywiście, nie lubię kiedy zawodnicy odchodzą z klubu. Trener dzwoni do mnie co 5 sekund i pyta "Co z bramkarzem?". Na pewno ściągniemy golkipera do końca okienka transferowego w Polsce. Natomiast Michaił Siwakow mam nadzieję, będzie wypożyczony do końca obecnego sezonu.

Nie ma powodów do obaw;-)

Zienczuk8 27.01.2011 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tuniu1 (Post 1042326)
Stan Valckx zapowiedział dzisiaj, że już wkrótce Wisła Kraków powinna mieć trzech nowych zawodników. Konkretnie chodzi o Maora Meliksona, Cvetana Genkova oraz Michaiła Siwakowa.
- Melikson, Siwakow oraz Genkov jeżeli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego już wkrótce zostaną nowymi zawodnikami Wisły Kraków. Szukamy zawodników, którzy zagwarantują nam wysoką jakość gry.
-Genkov jutro około 14 powinien przylecieć do Krakowa i najpoźniej do soboty podpisać kontrakt.
-Oczywiście, nie lubię kiedy zawodnicy odchodzą z klubu. Trener dzwoni do mnie co 5 sekund i pyta "Co z bramkarzem?". Na pewno ściągniemy golkipera do końca okienka transferowego w Polsce. Natomiast Michaił Siwakow mam nadzieję, będzie wypożyczony do końca obecnego sezonu.

skad ten news?

For_FuN_ 27.01.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1042322)
Bez przesady, porównujesz gościa, który był jednym z lepszych piłkarzy w BATE i grał w LM do przereklamowanego gościa, którego jakimś cudem udało się wytransferować z polskiego spadkowicza do ligi włoskiej. Co więcej Glik w Palermo wcale więcej od Białorusina nie grał, a po wypożyczeniu do Bari może i cos gra, ale pewnie nie długo, bo oceny to on zbiera marne.
Krótko mówiąc Sivakov w swojej karierze już pokazał że w piłkę grać umie, Glik póki co leci chyba na zbiorowym zaćmieniu wykreowanym przez media oraz menedżera, bo piłkarzem to on jest słabym nawet na polskie warunki.

Wow, nie ma to jak przekrecac cudze slowa, zeby podpasowac je pod swoja teze :D. Sens mojej wypowiedzi(bo widac masz klopoty z czytaniem): Do Serie A trafiaja tez ogorki i bycie w kadrze zespolu wloskiego jeszcze o niczym nie swiadczy. Hmm, Sivakov gdzie pokazal, ze potrafi grac w pilke? Ty go ogladales? Skad taka opinia? Rozumiem, ze regularnie ogladasz od lat lige bialoruska? Rownie dobrze mozna napisac, ze Glik pokazal, ze potrafi grac w pilke. Z twojej wypowiedzi wynika rowniez, ze nikt tego Glika nie ogladal i tak sobie rzucono dosc wysoka kwote(jak na spadkowicza z marnej ligi polskiej)...gdzie ty zyjesz? Skauci Palermo napewno go obserwowali, bo to nie jest amatorka a'la Polska, gdzie wiekszosc transferow to wrzutki menedzarskie. Ktos cos w nim dostrzegl i stad transfer(co nie zmienia faktu, ze jest pilkarzem slabiutkim wedle mojej oceny).

Matejas_ 27.01.2011 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1042249)
zawsze zostaje Branco,który zagrał na +,tyle IMO ma ten sam feler co Chavez,mianowicie sekundową stopaklatke.
a na prawą ...się kogoś przekwalifikuje
(Jaliens-Chavez Bunoza-Branco)

A możecie mi powiedzieć po kiego __uja pchacie Bunoze na środek obrony? Całe życie chłop grał na lewej obronie, we Wiśle chcą z niego zrobić na siłę stopera... to tak jakby Kaliciaka na środku obrony wystawiać! Naturalne jest że Bunoza przejdzie na lewą strone, a Jaliens będzie grał w parze z Chavezem.

picasso 27.01.2011 17:18

Cytat:

parę ładnych lat temu sprowadziliśmy napastnika z serie C.nazywał się Mauro Cantoro....

herkules 27.01.2011 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1042292)
Gdyby nie było problemów z ich transferami, kontrakty podpisaliby już dawno. Tygodniowa zwłoka i milczenie ze strony klubu nie są powodem do optymizmu w tej sprawie.

Bardzo mnie to martwi, bo oznacza to, że nadal nie mamy tego czego najbardziej porzebujemy.
Nie mamy napastnika.

WioReXXX 27.01.2011 17:30

Cytat:

Moze najpierw popatrz ile jest kolejek w Serie B w calym sezonie(byl wypozyczony na pol roku) i ile minut rozegral ;). Chce tez przypomniec, ze niedawno testowalismy obronce z Serie B, ktory regularnie gral w tamtej klasie rozgrywkowej, a okazal sie zwyklym szrotem.

Nie ma zasady. Alvarez też nie grał w Serie A, a u nas spisywał się całkiem przyzwoicie. Bez sensu są takie porównania. Sivakov mimo wszystko zagrał te 6 meczów w Lidze Mistrzów. Ilu masz takich Polaków? W tym wieku? Wymień mi też pomocników, Polaków, za których Cagliari zapłaciłoby chociaż złotówkę...

brylant17 27.01.2011 17:31

Obrońca lewy potrzebny od zaraz!

tuniu1 27.01.2011 17:31

Moje info ze strony;
http://www.tsw.com.pl/news/Valckx-Ju...-zawodnicy-751

thebo4 27.01.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tuniu1 (Post 1042326)

Skąd ta informacja? ;]

Wasiu 27.01.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1042340)
W sensie że Alvarez był szrotem? Weź się chłopie puknij w łeb.

Jak nie wiesz o kim jest mowa to sie nie wypowiadaj.
Na Gliku sie szybko poznaja. zreszta ma chyba dobrego menadzera.

tuniu1 27.01.2011 17:32

http://www.tsw.com.pl/news/Valckx-Ju...-zawodnicy-751

Sopranos 27.01.2011 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1041499)
Nie żenujące, tylko znamienne dla Twojego toku i sposobu myślenia. Teraz analogia polega również na tym, że i w tamtym przypadku powoływałeś się na statystyki jednego w miarę udanego sezonu Magiery w barwach ŁKS-u, gdzie grał sporo od 1 do ostatniej minuty. I zdarzyło się nawet, że czasem ktoś go pochwalił...

Przykro widzieć, że najwyraźniej nic Cię to nie nauczyło.

A Ty dalej swoje. Okres, w którym wypowiadałem się pozytywnie o Magierze był jednocześnie okresem, w którym ten piłkarz grał naprawdę nieźle w ŁKSie i jeszcze wtedy był naszym zawodnikiem. Przy czym nie rozpływałem się wówczas nad jego umiejętnościami, bo przekaz postów był taki by dać mu szansę. Ostatecznie Magiera po dobrym roku w ŁKSie wrócił do Krakowa i nie dostał ani jednej szansy od Skorży. Zatem nigdy nie twierdziłem, że to jest wielki zawodnik - Ty jednak jak zwykle wiesz swoje.

Cytat:

Przykro mi, ale nie wierzę w ani jedno Twoje słowo na ten temat. Może poza tym, że miał udany grudzień 2008, gdzie być może faktycznie dostał wyróżnienie. Pawełek również miał ostatnio udany nawet nie jeden miesiąc, a 3 i też dostał nagrodę dla najlepszego bramkarza. To bynajmniej nie czyniło go wybitnym golkiperem.

To, że nie wierzysz jest tylko i wyłącznie Twoim problemem. Nie pisałem nigdzie, że Pesković to wybitny golkiper - to jest kolejna Twoja nadinterpretacja. Odniosłem się jedynie negatywnie do Twojej wypowiedzi, w której oceniasz kategorycznie kogoś, o kim masz ograniczone (niepełne) pojęcie.

Cytat:

Wierzę natomiast w to, co nie tylko ja mogłem zaobserwować podczas gry Peskovica w naszej lidze, gdzie bronił najwyżej bardzo przeciętnie. Nie przez jeden miesiąc, a kilka lat. To jest ten drobny szczegół, który umyka Twojej ubogiej percepcji i sposobowi myślenia.

Taka wypowiedź jest niestety typowa dla Ciebie. Wiele słów i "ozdóbek" stylistycznych, a zero sensownych, merytorycznych argumentów. Piszesz, że broni bardzo przeciętnie przy czym nie potrafisz tego podeprzeć niczym innym jak tylko podczepieniem się pod post innego użytkownika, który wkleił filmik z youtuba. Również doskonale pamiętam Peskovicia, nie zgadzam się z tezą, że to słaby bramkarz, gorszy od Pawełka, ale jednocześnie zauważam potrzebę sprowadzenia do Wisły golkipera lepszego, młodszego i bez korupcyjnej przeszłości.

Na przyszłość rada - więcej merytorycznych argumentów odnoszących się umiejętności danego zawodnika (łatwiej to zakwestionować, więc rozumiem czemu tego unikasz), a mniej ogólników i pieszczot stylistycznych nad postem. W innym wypadku Ty mi będziesz w kółko wypominał Magierę, a ja Tobie pisanie bajek.

K4millo 27.01.2011 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1042338)
A możecie mi powiedzieć po kiego __uja pchacie Bunoze na środek obrony? Całe życie chłop grał na lewej obronie, we Wiśle chcą z niego zrobić na siłę stopera... to tak jakby Kaliciaka na środku obrony wystawiać! Naturalne jest że Bunoza przejdzie na lewą strone, a Jaliens będzie grał w parze z Chavezem.

Ty tak na poważnie?

moskit 27.01.2011 17:38

http://www.malopolskatv.pl/nowa-dwojka-bialej-gwiazdy/ - prezentacja naszego nowego zawodnika

martonas 27.01.2011 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1042335)
Wow, nie ma to jak przekrecac cudze slowa, zeby podpasowac je pod swoja teze :D. Sens mojej wypowiedzi(bo widac masz klopoty z czytaniem): Do Serie A trafiaja tez ogorki i bycie w kadrze zespolu wloskiego jeszcze o niczym nie swiadczy. Hmm, Sivakov gdzie pokazal, ze potrafi grac w pilke? Ty go ogladales? Skad taka opinia? Rozumiem, ze regularnie ogladasz od lat lige bialoruska? Rownie dobrze mozna napisac, ze Glik pokazal, ze potrafi grac w pilke. Z twojej wypowiedzi wynika rowniez, ze nikt tego Glika nie ogladal i tak sobie rzucono dosc wysoka kwote(jak na spadkowicza z marnej ligi polskiej)...gdzie ty zyjesz? Skauci Palermo napewno go obserwowali, bo to nie jest amatorka a'la Polska, gdzie wiekszosc transferow to wrzutki menedzarskie. Ktos cos w nim dostrzegl i stad transfer(co nie zmienia faktu, ze jest pilkarzem slabiutkim wedle mojej oceny).

Ale co to niby za argument? Do Primera Division też trafiają ogórki, no i co z tego? Sivakova widziałem w meczach LM, a Glika w meczach ligi polskiej, więc wypowiadam się na podstawie własnych obserwacji a Ty?

thebo4 27.01.2011 17:40

Cytat:

Zawsze wydawało mi się że Bunoza to środkowy obrońca,nawet aptrząc na jego warunki fizyczne... Ale mogę się mylić... ?

ciesla093 27.01.2011 17:44

Cytat:

skąd te informacje że grał na boku???
Jak dla mnie Bunoza to dobrze zapowiadający się środkowy obrońca, jeżeli mi nie wierzycie to porównajcie go z Kowalskim....
Jeżeli chodzi o bocznego obrońce to jestem zdania że Stan powinien jakiegoś jak najszybciej znaleść, najlepiej młodego, bo coś czuje że Branco będzie się chciał teraz zadomowić w wyjściowej 11:-)

picasso 27.01.2011 17:44

Cytat:

... to tak jakby Kaliciaka na środku obrony wystawiać!

w pewnym sensie tak się stało.co prawda nie na środek,ale na lewa obrone Kali zostal przesunięty z pozycji napastnika,podobnie jak i Dubicki.zreszta chyab większa rewolucją jest robienie bocznego obrońcy z napastnika niż stopera.

moce 27.01.2011 17:46

wywiad ze Stanem o wzmocnieniach
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19349

Proud 27.01.2011 17:51

Cytat:

Kaliciak to akurat zły przykład :D

On nominalnie był napastnikiem.

Eleusis 27.01.2011 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciesla093 (Post 1042361)
skąd te informacje że grał na boku???
Jak dla mnie Bunoza to dobrze zapowiadający się środkowy obrońca, jeżeli mi nie wierzycie to porównajcie go z Kowalskim....

Co jak co, ale przy Kowalskim to większość stoperów jest mega - perspektywistycznych.

nh79 27.01.2011 17:52

z wypowiedzi Stana jasno wynika, ze Hapoel tworzy jakies schody, wiec sprawa jego transferu roznie sie jeszcze moze potoczyc

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl