![]() |
nic szczegolnego nie graja, Ukraincy kompletnie bez formy.. ale czasem jak chca to przycisna.. w sumie jak awansuja nic sie nie stanie, nawet lepiej, kasy w LE nie ma prawie zadnej (tzn porownac ja do LM to pikus) , pomecza sie w pucharach, zaczna sie skupiac na nich, odpuszczac lige, moze jakies nieszczesne kontuzje.. nie powinno byc zle w razie ich awansu, w sumie to ogladam to i zadnych emocji, bo to LE , a nie LM..
|
2 mln Euro. Pikuś.
|
gdyby awansowali i wygrali wszystkie mecze w grupie to nie wiem czy nawet 2 mln euro by im sie uzbieraly.. no moze z kasa z biletow, tv i sponsorow.. nie wiem skad Ci sie wzielo 2 mln , wystarczy nadmienic ze zwyciezca LE ze wszystkimi premiami nie dostaje tyle co druzyna za SAM AWANS DO LM .. dlatego w LE gra sie o prestiz, a nie o pieniadze.. oczywiscie lepiej by bylo gdyby nie robili szumu i na Ukraincach sie zatrzymali :)
|
Cytat:
|
Tshibamba jest do zmiany ale oczywiscie nie ma kto wejsc bo Mikolajczyk nie pojechal na Ukraine bo ma byc wypozyczony do Bytomia - komedia :)
|
|
a co ten Kołtoń przed chwilą chlapnął, że mecze tylko w Kijowie i Doniecku, była już decyzja że Lwów i Dniepropietrowsk odpadają?
Sorry za OT, ale skoro o tym na meczu wspomniano :) |
Borek dobry " widać że chłoppaki ćwicza " :D
|
M.Borek: "kibice Lecha spędzają dużo czasu na siłowni":lol:
|
75 minuta: Kiełb juz zdechl i zszedl, a Kikuta lapia skurcze - polscy pilkarze - parodia :)
|
Dnipro cisnie, zaraz pewnie padnie bramka.
|
Cytat:
|
Jest niespodzianka. Gratulacje dla Amiki.
|
Cytat:
|
ten mecz jasno pokazuje, że żadnej wielkiej przepaści między naszymi grajkami a resztą europejskiej drugiej ligi nie ma.
Wystarczyło, że się graczom polskiego zespołu chciało grać i grały dwie równorzędne drużyny. Z drugiej strony niby czemu naszym miało by się w dzisiejszych czasach chcieć (przynajmniej tym z tzw Wielkiej Trójki he, he, + Polonia Warszawa)? Geld koszą niemożliwy, awansować wyżej sportowo i finansowo szansa jedna na tysia, mogą chłopy o przyjemnościach nie tylko marzyć ale i je w życie wprowadzać. Dobry metr kabla 4 x 25 mm2 w ręku trenera prostowany bez przesadnej oszczędności na plecach grajków , bez grosiwa za olewanie treningów i meczów i od razu by zaczęli chodzić jak meteory. |
Kuchenkorze wyleguja sie na murawie jeszcze bardziej perfidnie niz Cracovia na Lazienkowskiej.
|
Jak oni to robią... NIe ma całej obrony nie ma Peszki i Wichniarka a Wygrywają ;| Ukraińcy tacy słabi czy Lech gra twardo i ambitnie bo nie ogarniam...
|
Nie rozumiem tej polskiej zawiści.Proste pytanie : gdzie teraz jest nasza Wisła?W jakich rozgrywkach gra?Życzyłbym sobie żeby nasi kopacze choć w połowie mieli taką kondycję na takim strasznym boisku.I teraz można mnie zbanować za wolność słowa.Pozdrawiam i życzę troszke rozsądku i skromności.
|
Arek Głowacki na Polsacie Sport!
|
ale jest przynajmniej gratka dla rankingowców :D
|
No to teraz dmuchamy balonik znowu xD
|
i nie padła, w sumie dużej kasy LE nie będą mieli a czekają ich baty w grupie. Dokładają sobie kolejne rozgrywki na bark. Chyba pierwszy poza Jagą przyzwoity występ polskiego klubu w pucharach.
|
Sposob na dobra gre Lecha? Brak Sławomira Peszki.
|
Dnipro dramatycznie slabe a Lech zagral ciut lepiej.
|
Cytat:
|
Cytat:
Do mnie bardziej przemawiaja standardowe lipcowo - sierpniowe wojaże polskich ekip w Europie. Ale ok, oddać trzeba Lechowi, że jako jedyna ekipa od paru lat nas nie kompromituje w Europie. NIezależnie od tego jak wypadną w dwumeczu |
Cytat:
|
Lech może się cieszyć z jedno bramkowa przewaga na wyjeździe, dziwi mnie tylko tak słabo grające Dnipro, spodziewałem się dobrej gry z ich strony, a tu lipka:P
|
Z jednej strony mamy drużynę z wielkopolskiego miasta Wronki, na którą w Poznaniu wołają "Lech". Klub, który mam w dużym poważaniu.
Z drugiej strony natomiast mamy bandy UPA. Jako, że cierpię na chroniczną nienawiść do Ukraińców, im również nigdy nie będę kibicował. Oglądając ten mecz miałem serdeczną nadzieję, że po stadionie w Dniepropietrowsku zostanie dymiący lej po bombie. |
No i jak zwykle zamilkli Ci co wskazywali dwucyfrową porażkę Lecha. Nie ma co się oszukiwać. To jedyny Polski klub który nie kompromituje nas na arenie Europejskiej czy komuś się to podoba czy nie.
|
Cytat:
nie napisałem, że po 90 minutach jest polska piłka jak ukraińska, tylko że jak im się chce, to przepaści wielkiej nie ma. A że im się raczej nie chce, przemęczeni są, przygotowywani przez polską myśl szkoleniową to mamy takie właśnie czerwcowo - sierpniowe wojaże polskich ekip w Europie. |
Widać,,ze polscy piłkarze wcale nie są tacy beznadziejnie słabi,szkoda,że nie grali tak w innych meczach.Brawa dla Lecha:) A zawodnik meczu-Bandrowski.Jeżeli utrzyma formę to znajdzie się w kadrze.Oczywiście to dopiero połowa sukcesu,wydaje mi się,że Dnipro będzie groźniejsze na wyjeździe,o czym swego czasu przekonał się GKS Bełchatów.Poza tym Lech w tym sezonie lepiej grał na wyjazdach niż u siebie.Mimo wszystko życzę powodzenia,chociaż uważam,że szansę są dalej 50/50.
|
Dalej uważam, że Dniepro awansuje.
|
Lechici zaprezentowali sie przyzwoicie i wcale mnie nie dziwi, ze pod koniec nie mieli juz sily. Na takim pastwisku to powinno byc zabronione grac. Pilkarze Dnipro graja tam na codzien wiec sa przyzwyczjeni do takich warunkow ( W Poznaniu jest z murawa cienko ale nie az tak ). Ciesza na pewno punkty do rankingu. Jednak trzeba przyznac, ze gdyby nie szczescie w koncówce to rownie dobrze Lech mogl przegrac 2:1 .... I teraz tylko nalezy postawić1 pytanie.
Gdzie teraz jest Wisła?? |
Jeśli jakimś cudem Lech przejdzie to jakąś kasę zarobi , za bilety , transmisję od UEFA więc parę milionów dostaną a jak na Polskie realia to dużo kasy więc nie gadajcie bzdur że całe g... dostaną :). Na szczęście i tak nie awansuje :D
|
Cytat:
|
Jesli przejdzie ( bedzie baaaardzo ciezko im ) to na bank zarobi jakies 3 mln €. Co mecz bedzie komplet kibiców, transmisje TV, pamiatki, kasa za mecze .... Lech bedzie mial kase za gre, a Wisła bedzie sie zadowalało pokonanie 1:0 Polonii Bytom :(
|
Cytat:
|
Chce się ktoś założyć, ze odpadną? :)
|
Lech raczej awansuje do kolejnej rundy.. Jeśli tak się stanie, moim zdaniem wypadną z walki o mistrza.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl