Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

SpoXsteR 19.08.2010 19:05

nic szczegolnego nie graja, Ukraincy kompletnie bez formy.. ale czasem jak chca to przycisna.. w sumie jak awansuja nic sie nie stanie, nawet lepiej, kasy w LE nie ma prawie zadnej (tzn porownac ja do LM to pikus) , pomecza sie w pucharach, zaczna sie skupiac na nich, odpuszczac lige, moze jakies nieszczesne kontuzje.. nie powinno byc zle w razie ich awansu, w sumie to ogladam to i zadnych emocji, bo to LE , a nie LM..

Proud 19.08.2010 19:07

2 mln Euro. Pikuś.

SpoXsteR 19.08.2010 19:13

gdyby awansowali i wygrali wszystkie mecze w grupie to nie wiem czy nawet 2 mln euro by im sie uzbieraly.. no moze z kasa z biletow, tv i sponsorow.. nie wiem skad Ci sie wzielo 2 mln , wystarczy nadmienic ze zwyciezca LE ze wszystkimi premiami nie dostaje tyle co druzyna za SAM AWANS DO LM .. dlatego w LE gra sie o prestiz, a nie o pieniadze.. oczywiscie lepiej by bylo gdyby nie robili szumu i na Ukraincach sie zatrzymali :)

bebeto 19.08.2010 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 964430)
Co to za debil komentuje "wygrywamy" "nie stracmy" "walczmy" jakie ....a my ? :D

Mateusz Borek:D

dynek.pl 19.08.2010 19:18

Tshibamba jest do zmiany ale oczywiscie nie ma kto wejsc bo Mikolajczyk nie pojechal na Ukraine bo ma byc wypozyczony do Bytomia - komedia :)

dwdx1906 19.08.2010 19:21

http://www.multiupload.com/4S0N54QH4J
gol Arboledy jakby ktoś chciał ;)

Źródło: www.AllGoals.pl

harthausen 19.08.2010 19:22

a co ten Kołtoń przed chwilą chlapnął, że mecze tylko w Kijowie i Doniecku, była już decyzja że Lwów i Dniepropietrowsk odpadają?

Sorry za OT, ale skoro o tym na meczu wspomniano :)

OPTIMUS_(konto_usunięte) 19.08.2010 19:23

Borek dobry " widać że chłoppaki ćwicza " :D

biała gwiazda 19.08.2010 19:23

M.Borek: "kibice Lecha spędzają dużo czasu na siłowni":lol:

dynek.pl 19.08.2010 19:33

75 minuta: Kiełb juz zdechl i zszedl, a Kikuta lapia skurcze - polscy pilkarze - parodia :)

Maciuś 19.08.2010 19:35

Dnipro cisnie, zaraz pewnie padnie bramka.

prober 19.08.2010 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 964491)
75 minuta: Kiełb juz zdechl i zszedl, a Kikuta lapia skurcze - polscy pilkarze - parodia :)

Nie to co Ukraińcy, którzy żwawo biegają. I przegrywają, ale co z tego, skoro ładnie biegają!

pchelas 19.08.2010 19:42

Jest niespodzianka. Gratulacje dla Amiki.

dwdx1906 19.08.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 964492)
Dnipro cisnie, zaraz pewnie padnie bramka.

Obyś miał rację :)

harthausen 19.08.2010 19:43

ten mecz jasno pokazuje, że żadnej wielkiej przepaści między naszymi grajkami a resztą europejskiej drugiej ligi nie ma.
Wystarczyło, że się graczom polskiego zespołu chciało grać i grały dwie równorzędne drużyny.

Z drugiej strony niby czemu naszym miało by się w dzisiejszych czasach chcieć (przynajmniej tym z tzw Wielkiej
Trójki he, he, + Polonia Warszawa)?
Geld koszą niemożliwy, awansować wyżej sportowo i finansowo szansa jedna na tysia, mogą chłopy o przyjemnościach nie tylko marzyć ale i je w życie wprowadzać.

Dobry metr kabla 4 x 25 mm2 w ręku trenera prostowany bez przesadnej oszczędności na plecach grajków , bez grosiwa za olewanie treningów i meczów i od razu by zaczęli chodzić jak meteory.

Wasiu 19.08.2010 19:43

Kuchenkorze wyleguja sie na murawie jeszcze bardziej perfidnie niz Cracovia na Lazienkowskiej.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 19.08.2010 19:45

Jak oni to robią... NIe ma całej obrony nie ma Peszki i Wichniarka a Wygrywają ;| Ukraińcy tacy słabi czy Lech gra twardo i ambitnie bo nie ogarniam...

jotbe1 19.08.2010 19:48

Nie rozumiem tej polskiej zawiści.Proste pytanie : gdzie teraz jest nasza Wisła?W jakich rozgrywkach gra?Życzyłbym sobie żeby nasi kopacze choć w połowie mieli taką kondycję na takim strasznym boisku.I teraz można mnie zbanować za wolność słowa.Pozdrawiam i życzę troszke rozsądku i skromności.

_ukoL 19.08.2010 19:53

Arek Głowacki na Polsacie Sport!

palikot 19.08.2010 19:53

ale jest przynajmniej gratka dla rankingowców :D

szlaQ 19.08.2010 19:54

No to teraz dmuchamy balonik znowu xD

biała gwiazda 19.08.2010 19:54

i nie padła, w sumie dużej kasy LE nie będą mieli a czekają ich baty w grupie. Dokładają sobie kolejne rozgrywki na bark. Chyba pierwszy poza Jagą przyzwoity występ polskiego klubu w pucharach.

mitmichael 19.08.2010 19:54

Sposob na dobra gre Lecha? Brak Sławomira Peszki.

Maciuś 19.08.2010 19:54

Dnipro dramatycznie slabe a Lech zagral ciut lepiej.

biała gwiazda 19.08.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 964526)
Dnipro dramatycznie slabe a Lech zagral ciut lepiej.

to my jak graliśmy bo nie znajduję epitetów w twojej skali? Można było ich okładać za Azerów i Spartę, ale trudno się czepiać ich za dzisiejszy mecz w kontekście tego co grali z Arką.

felipe 19.08.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 964506)
ten mecz jasno pokazuje, że żadnej wielkiej przepaści między naszymi grajkami a resztą europejskiej drugiej ligi nie ma.
Wystarczyło, że się graczom polskiego zespołu chciało grać i grały dwie równorzędne drużyny.

90 minut wystarczyło i już jesteśmy prawie jak Ukraińcy? Proszę cie... Tylko "chęci" brakuje nam by powalczyć z ekipami z ligi, której reprezentant (albo dwóch) regularnie kopie w LM, a Szachtar nie tak dawno wygrał PU ?
Do mnie bardziej przemawiaja standardowe lipcowo - sierpniowe wojaże polskich ekip w Europie.

Ale ok, oddać trzeba Lechowi, że jako jedyna ekipa od paru lat nas nie kompromituje w Europie. NIezależnie od tego jak wypadną w dwumeczu

prober 19.08.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jotbe1 (Post 964516)
Nie rozumiem tej polskiej zawiści.Proste pytanie : gdzie teraz jest nasza Wisła?W jakich rozgrywkach gra?Życzyłbym sobie żeby nasi kopacze choć w połowie mieli taką kondycję na takim strasznym boisku.I teraz można mnie zbanować za wolność słowa.Pozdrawiam i życzę troszke rozsądku i skromności.

Kończą się wakacje, od września powrót do szkoły, więc aktywna grupa dzieci wymachujących flagami Wisły zaczyna odczuwać wewnętrzne napięcie i musi jakoś odreagować.

Maxior 19.08.2010 20:01

Lech może się cieszyć z jedno bramkowa przewaga na wyjeździe, dziwi mnie tylko tak słabo grające Dnipro, spodziewałem się dobrej gry z ich strony, a tu lipka:P

Krissu 19.08.2010 20:01

Z jednej strony mamy drużynę z wielkopolskiego miasta Wronki, na którą w Poznaniu wołają "Lech". Klub, który mam w dużym poważaniu.

Z drugiej strony natomiast mamy bandy UPA. Jako, że cierpię na chroniczną nienawiść do Ukraińców, im również nigdy nie będę kibicował.

Oglądając ten mecz miałem serdeczną nadzieję, że po stadionie w Dniepropietrowsku zostanie dymiący lej po bombie.

miki007 19.08.2010 20:01

No i jak zwykle zamilkli Ci co wskazywali dwucyfrową porażkę Lecha. Nie ma co się oszukiwać. To jedyny Polski klub który nie kompromituje nas na arenie Europejskiej czy komuś się to podoba czy nie.

harthausen 19.08.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 964534)
90 minut wystarczyło i już jesteśmy prawie jak Ukraińcy? Proszę cie... Tylko "chęci" brakuje nam by powalczyć z ekipami z ligi, której reprezentant (albo dwóch) regularnie kopie w LM, a Szachtar nie tak dawno wygrał PU ?
Do mnie bardziej przemawiaja standardowe lipcowo - sierpniowe wojaże polskich ekip w Europie.

nie napisałem, że po 90 minutach jest polska piłka jak ukraińska, tylko że jak im się chce, to przepaści wielkiej nie ma.

A że im się raczej nie chce, przemęczeni są, przygotowywani przez polską myśl szkoleniową to mamy takie właśnie czerwcowo - sierpniowe wojaże polskich ekip w Europie.

BiałaGwiazda 19.08.2010 20:10

Widać,,ze polscy piłkarze wcale nie są tacy beznadziejnie słabi,szkoda,że nie grali tak w innych meczach.Brawa dla Lecha:) A zawodnik meczu-Bandrowski.Jeżeli utrzyma formę to znajdzie się w kadrze.Oczywiście to dopiero połowa sukcesu,wydaje mi się,że Dnipro będzie groźniejsze na wyjeździe,o czym swego czasu przekonał się GKS Bełchatów.Poza tym Lech w tym sezonie lepiej grał na wyjazdach niż u siebie.Mimo wszystko życzę powodzenia,chociaż uważam,że szansę są dalej 50/50.

John1906 19.08.2010 20:10

Dalej uważam, że Dniepro awansuje.

MiszczMan 19.08.2010 20:13

Lechici zaprezentowali sie przyzwoicie i wcale mnie nie dziwi, ze pod koniec nie mieli juz sily. Na takim pastwisku to powinno byc zabronione grac. Pilkarze Dnipro graja tam na codzien wiec sa przyzwyczjeni do takich warunkow ( W Poznaniu jest z murawa cienko ale nie az tak ). Ciesza na pewno punkty do rankingu. Jednak trzeba przyznac, ze gdyby nie szczescie w koncówce to rownie dobrze Lech mogl przegrac 2:1 .... I teraz tylko nalezy postawić1 pytanie.

Gdzie teraz jest Wisła??

OPTIMUS_(konto_usunięte) 19.08.2010 20:13

Jeśli jakimś cudem Lech przejdzie to jakąś kasę zarobi , za bilety , transmisję od UEFA więc parę milionów dostaną a jak na Polskie realia to dużo kasy więc nie gadajcie bzdur że całe g... dostaną :). Na szczęście i tak nie awansuje :D

Jaroo1 19.08.2010 20:16

Cytat:

No i jak zwykle zamilkli Ci co wskazywali dwucyfrową porażkę Lecha. Nie ma co się oszukiwać. To jedyny Polski klub który nie kompromituje nas na arenie Europejskiej czy komuś się to podoba czy nie.
Widze ze Cie opetala magia lecha. Amica nie skompromitowala sie w sezonie gdzie odpadli z Udine. Rok pozniej z Bruggia tez nie dali ciala a w tym roku tez sa tacy zajebisci? Bo co bo wygrali w karnych z Azerami? Bo odpadli ze Sparta ktora jest w kryzysie? Jak narazie to na 5 meczow pucharowych w tym sezonie to zagrali jeden dobry mecz, ten dzisiaj ...

MiszczMan 19.08.2010 20:16

Jesli przejdzie ( bedzie baaaardzo ciezko im ) to na bank zarobi jakies 3 mln €. Co mecz bedzie komplet kibiców, transmisje TV, pamiatki, kasa za mecze .... Lech bedzie mial kase za gre, a Wisła bedzie sie zadowalało pokonanie 1:0 Polonii Bytom :(

Gwiaździsty 19.08.2010 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miki007 (Post 964544)

Terek Grozny już zapomniałeś ? Azerów z karnymi też ?

tofik 19.08.2010 20:29

Chce się ktoś założyć, ze odpadną? :)

cinekw 19.08.2010 20:30

Lech raczej awansuje do kolejnej rundy.. Jeśli tak się stanie, moim zdaniem wypadną z walki o mistrza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl