![]() |
Legia może dać Gargule dobry kontrakt (350-400 tyś euro rocznie) bo pozbywa się Chinyamy, Vukovicia i Edsona. Oni dużo nie wydają ale jak im tyle kasy z kontraktów zejdzie to mogą mu dać nawet więcej szmalcu od Nas. Wisła może tylko przeważać w kwestii jednej; My go chcemy już teraz i Bednarz może zaoferować jakieś pieniądze GKS-owi za Gargulca. Jeżeli tak się stanie to Bełchatów napewno Nam go odda. Poza tym zastanawiam się co z tematem Gancarczyka ? Przecież lewa pomoc to pierwsza bolączka Wisły.
|
Cytat:
Radosław Osuch: "Łukasz Garguła ma kilka ofert do wyboru, jedną rzeczywiście z Legii Warszawa. Jest nią zainteresowany podobnie jak i innymi. W ciągu kilku dni podejmiemy decyzję, wybierzemy ta najwłaściwszą ofertę. Czy to prawda, że mamy czas do niedzieli na odpowiedź? Faktycznie tak się umówiliśmy z dyrektorem sportowym Mirosławem Trzeciakiem, że do końca weekendu się zdeklarujemy." |
1 sprawa: Gdzie tutaj jest moderator?! Kupe jest wypowiedzi nie na temat, o Legii, Lechu i innych pierdołach. 2 tyg temu pewien admin/moderator zbanował mnie na 2tyg tylko dlatego, że wypowiedziałem się na rzekomy temat transferu Ivanovskiego do Wisły, a teraz samowolka? Bądźmy konsekwentni Panowie.
2 sprawa: Dawida Nowaka na rzekomego piłkarza, który ma przejść do Wisły wykreowały media, a u nas na forum odgrywa kluczową rolę. Przekonacie się w niedługim czasie, że jeśli jakieś zainteresowanie było to nie nim. Moim zdaniem nie wchodzi tu także kwestia zawodnika z Ameryki Południowej, bo już byłoby coś słychać. Raczej południe Europy. 3 sprawa: Jeśli dla Garguły liczy się tylko kasa, dla mnie nie ma miejsca w Wiśle. Nie karze od razu każdemu piłkarzowi kochać Wisły, ale po coś się tu jednak przychodzi. Przykładem Dawidowski, który co raz był wygwizdywany przez kibiców, a zarząd chce się go jak najszybciej pozbyć. Cantoro ma "gruby" kontrakt, a też nic nie gra. Jedynym który zasługuje na duże pieniądze za serce i grę jest Brożek. Precz zachłannym na kasę - tyle w temacie. |
Cytat:
Pisanie o spekulacjach prasowych jest w porządku, samodzielne spekulowanie już nie. Podział powstał po to, żeby ten temat przestał być śmietnikiem i wreszcie widać jakieś tego efekty. Poza tym - kwestię moderowania możesz(a właściwie - powinieneś)podjąć w innym temacie. |
Cytat:
|
Cytat:
Wogole dostrzegłem że ostatnimi czasuy zupełnie niedocenia się gry bocznych obrońców, we wszystkich klubach za najlepszych obrońców uznaje się stoperów, jedynym wyjatkiem od regóły jest tylko Dani Alves ale to po prostu rezultat tego że Barcelonie gra praktycznie jako 2 pomocnik bo i tak BArca broni sie prez max 15 minut w meczu. Bierze się to z tad że ludzie oczekują od Bocznych obronców że będą w obronie nie do przejścia jak stoperzyi jeszcze będą uczestniczyć w kazdej akcji zaczepnej. Tak sie nie da ! Nie da się też zapobiec byciu ogrywanym na skrzydle i blokować wszystkich dośrodkowań bo piłka jest właśnie tak stworzona że zawsze skrzydłowy ma przewagę nad obrońcą. O błedzie można mówić jeżeli pomocnik dośrodkuje w pole karne nie atakowany albo przedże się z piłką bokiem i odda strzał z 8-10 metrów. No i dlatego obrywa sie Baszczowi. Singlar nie jest napewno piłkarzem znacznie gorszym od Baszczyńskiego ale jest po prostu zapchajdziura kupiono go by poszeżyć kadre nigdy nie bedzie tak dobry jak był Baszczu jest niewiele młodszy, a nam trzeba było młodego utalentowanego - choćby jak Rzeźniczak w Legii. Zreszta o ile sie orientuje Singlar podpisał na rok czasu więc chyba do lata się z nim pożegnamy chyba że nie znajdziemy nikogo w zamian a na to sie nie zanosi. Niestety Baszczu chyba odejdzie, a szkoda bo to mój ulubiony śląski piłkarz. Co do transferu Garguły to potwierdza sie tendencja z poprzednich sezonów czyli taka ż Legia daje lepsze oferty piłkarzom niż Wisła. Tak naprawde za nami przemawia w tej chwili tylko to że my w porównaniu do nich mamy kibiców... No ale może Garguła się skusi, choć wszystko przemawia narazie za Legią. Z drugiej strony widać że i w LEgi coś ostatnio ruszyło jesli chodzi o transfery i drużyna z roku na rok wygląda lepiej. Mam nadzieje że tym tropem podąży WIsła. Co do Nowaka - jedyne to co wypada powiedzieć to to że jest to bzdura (choćWisła oczywiście pewnie jest nim zainteresowana) Tabloidy po prostu zaostały spoliczkowane przez Wisłe tym że ta już testowała medycznie jakiegoś napastnika a oni nic o nim nie wiedzą, więc wzieli pierwszego z brzegu piłkarzai 'powiązali" go z tym newsem żeby nie wyszli na niepoinformowanych. |
Angmir - przeczytałem dwa akapity twojej wypowiedzi i mam dość. Robisz tyle błędów, że ciężko zrozumieć o co chodzi. Ja jakoś odnoszę zupełnie inne wrażenie. Baszczyński może i szarpał, ale przez jego nie wyparzoną buzię kończyliśmy we Wrocławiu w 9. (podobnie jak 2 lata temu w Wodzisławiu.) Może i jest solidny, ale dla mnie jest już za wolny. Trzeba nam szybszych graczy na skrzydła - zarówno w obronie jak i pomocy.
Co do porównań sytuacji z Barceloną... hmm... lepiej przemilczeć. Równie dobrze można porównywać Liechtenstein i Holandię... Nie ta klasa... |
Gargula tu, Gargula tam, takie pierdo*** o szopenie. Cene se podbijaja i tyle. Gargula chce sie na emeryture ustawic bo z ligi juz nie wyjedzie i dobrze o tym wie, a Legia go nie wezmie za wieksza kase niz moglaby wziac Wisla. Wrocmy tu 2 stycznia, wypoczeci (przynajmniej niektorzy ;) ) i wtedy powiemy czy nam sie podoba obecna sytuacja.
Wisla poprawila jedna rzecz w sprawie transferow (nawet tych ktorych nie przeprowadza...) nie wiadomo z kim rozmawiaja i to mi sie bardzo podoba. Przynajmniej czlowiek sie nie denerwuje gdy ktos nie przychodzi a pismaki se moga o urodzinach corki szefa co najwyzej pisac bo nijak nie ma kogokolwiek do Wisly "przylepic". |
Cytat:
Barcelona na wyjeździe. Pierwsza bramka, Baszczu faktycznie "szarpnał do przodu" :lol: tylko że zapomniał o Eto'o i Henry'm. Na 3:0 spóźniony wślizg w Henry'ego... gol. Ostatni mecz z L, Baszczu ograny przez Wawrzyniaka... gol. Można to jeszcze rozwinąć, ale... Że o czerwieni we Wrocławiu już nie wspomnę. Niech sobie Baszczu idzie do Ruchu, bo tak będzie najlepiej dla wszystkich. |
Cytat:
te info nic nie wnosi do tego tematu... bylo juz na głownej.. na jakiego bramkarza liczymy??? heh na takiego ktory bedzie wpuszczal jak naj mniej goli:-p a tak na serio to: wymieniani byłi jak do tej pory: Silanpaa, Bąk,Stojkovic ( nie liczac tego mlodziana ) ja bym z tej trojki wział własnie tego serba.... wyglada na dobrgo gracza... jesli jest w takim klubie jak Sportnig to chyba o czym to znaczy... problemem moze byc kasa w tym przypadku.. warto dodac ze gra w kadrze nie slabej Serbii Bak - ja do niego nic nie mam ale zeby robic z niego odrazu taka gwiazde?? po jednej udanej rundzie juz uznawany jest przez co niektorych za super bramkarza... zgadzam sie chłopak wyroznia sie na tle innych w lidze ale jak dla mnie to jeszcze za krotki okres... Sillanpaa - hmm no coz 1 czy tam 2 wystepy w kadrze i gra w finskiej lidze? hmm troche malo jak na 29 letnigo bramkarza ... |
Nie zdziwie się jak nie zatrudnimy żadnego bramkarza w tym okienku. Maciek powtarzał że to nie jest priorytet. Ten Serb dobry ale drogi i o nim możemy zapomnieć. Na temat tego Fina trudno mi coś powiedzieć. Więc został Bąk i go bym zatrudnił. Ale dziwne jest że ponoć mamy przedłużyć umowę z Juszczykiem.
|
Cytat:
Chociaż wiadomo - gdyby się uprzeć, to lista wakatów jest bardzo długa. Nie liczyłbym jednak na zapełnienie ich w jednym okienku. |
mnie dziwi ta wiara w Gargule...ja wiem, ze jest zastoj i praktycznie nie ma co brac szczegolnie z naszej ligi, ale Gargula to jest stuprocentowy przyszly Kuzba, Dawidowski, Cantoro dla budzetu,, nastepny Łobodziński by nie szukac daleko (wiem, ze niektorzy wciaz niego wierza, ale on w Zaglebiu nie gral dobrze, wiec w Wisle nie bedzie tym bardziej)...bedzie dokaldnie to samo, placz, wscieklosc, zgrzytanie zebami bo Wisla na nastepnego tak drogiego pilkarza na te sama pozycje zdecyduje sie za nastepne dwa lata....teraz rzeczywiscie klub chce zainwestowac i nalezy zrobic to madrze... i niech nikt nie pokazuje Lecha... oni mieli FUKSA tak wlasnie, to nie byla praca, itp .......y, Stilic to byl FUKS, Lewandowski mial oferty z calej ligi i ich wybral, a Arboleda ma tate Smude, zobaczymy teraz tych dwoch mlodych Jugoli, na papierze wygladaja fajnie, ale tak tez wygladal legijny Oreszczuk...troche skrecilem, chodzi mi by teraz przemyslec sprawe i siegnac po naprawde mocnych pilkarzy, zainwestowac kase za Brozka przede wszystkim, a kto wie czy nie zaatakowac jeszcze bardziej i wydac te 4-5mln...kadra sie postarzala i trzeba ja gruntownie przewietrzyc...czy nie lepiej zaoferowac tej samej kasy Polonii za Majewskiego?? plus jakis pilkarz z Wisly, czy ewentualnie procent od przyszlego transferu (jak wisla z Balszczykowskim zrobila)...
wracajac jeszcze do Garguly nie uwazam go za slabego zaowdnika...jest dobry na slabe polskie kluby i kto wie, moze mecze u siebie Wisle czasem by pomogl wygrac, ale na PEWNO nie pomoze w pucharach i ciezkich polskich wyjazdach...taki wiodacy zawodnik Wisle niepotrzebny... |
mały offtop
siedze sobie na pewnym forum i pisze z ludzmi na SB i jeden zaczyna ze jego brat napisal maila do scouta Lecha ze ma na oku jakiegos mlodego Serba, scout mu odpisal zeby chce sie spotkac i pogadac o tym kolesiu, chce nawiazac wspolprace - tym co napisal maila do niego - a on ma 17 lat... i tu upatruuje wasza szanse panowie, postarajcie sie zasypcie zarzad mailami i super gwiazdach z nizszych lig a bedziecie scoutami i wspoltworcami sukcesu. bedziecie mieli amatorsko-profesionalna siatke scoutingu. to tak pol zartem pol serio. Te maila scout Lecha - anonimowy 17latek, są prawdziwe. |
Cytat:
Romeu tak bardzo chce zostać, że zostało mu już tylko 10 dni do końca kontraktu. Bednarz nie mówił nic o defensywnym pomocniku także nie wiem czy sprawa jest nadal aktualna. |
Cytat:
Trochę śmieszne, ale być może w tym szaleństwie jest metoda - gość ma ogrom czasu, nic do roboty, jakiś czas temu chciał popełnić samobójstwo, więc pewnie takie zajęcia mu służą, to i z chęcią nawiązuje współprace ze "scoutami" - być może taki "scout" kiedyś coś ciekawego mu podeśle. Ale to raczej nadaje się do "Gdybym był Bednarzem" E: Skorża mówił, że jest opcja bye Mauro, więc Romeu wydaje mi się realnym kandydatem do wzmocnienia Wisły. Wszak Marcelo się sprawdził, to i drugi z rewelacji może być trafny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A moze tym napastnikiem jest Costly ?
Jest wystawiony na liste transferowa przez GKS stad nie czyniono mu przeszkod przed przejsciem badan medycznych i odejsciem z klubu, szukamy wysokiego napastnika, Wisla juz go chciala w lecie i jest obcokrajowcem jak pisal ktos wczesniej. Nie wiem, to takie moje luzne spekulacje, ale gdyby to rzeczywiscie chodzilo o tego napastnika to uwazam, ze bylby to bardzo dobry krok, bo facet ma zdecydowanie papiery na gre i swietnie uzupelnialby sie z Brozkiem. |
Cytat:
|
Ah ta Amica, niedługo na niej będą się wzorować Reale i inne Manchestery. Dajcie już spokój z tym śmiesznym klubikiem z niemieckiego miasta.
|
To znajac zycie pewnie jakis anonim z 5 ligi Hondurasu o statystykach 2 bramek na 43 mecze, za ktorego nic nie trzeba placic...
|
a kiedy mielismy napastnika z 5 ligi? idz spac, bo juz pozna pora.
|
czesiu, za niedługo 7 rok na forum a tu takie bezczelne nabijanie postów... :D
co do Costly'ego, zdaje się, że nie ma ani 21, ani 24 lat. a z tego co zrozumiałem, to Bednarz mówił nie tyle o polaku, co o polaku grającym w polsce, i dwóch cudzoziemcach grających poza polską. |
Jeśli chodzi o Costly'ego to on mówił, że chce z polski wyjechac więc na pewno to nie będzie on. Nowak? uważam , że to za duże ryzyko gdyż jest bardzo kontuzjogenny. Garguła? Tak, ale na zdrowych zasadach i zdrowych warunkach. Co do tego testowanego napastnika to moze Micański?
|
A ja wam powiem tak.
Wątpię że to Nowak. Ale jeżeli, powtarzam jeżeli Błaszczykowski by przeszedł i kasa by z nieba nam skapnęła to bez zastanowienia kupiłbym za to Nowaka. Moim zdaniem jest to piłkarz bardzo dobry i pasujący stylem do naszej drużyny, inteligentny i uniwersalny. Poza tym zastanowiłbym się nad Micańskim jeżeli ma jakąś klauzulę odejścia z Lubina. Kiedyś uważano go za wielki talent i zdaje się to teraz potwierdzać- ma dobre warunki fizyczne. |
Cytat:
A gdzie jest kasa za transfery Dudki, Błaszczykowskiego, czy nawet Franka, Żurawia? Przecież to w sumie ponad 10 mln euro... A teraz powiem trochę o wzmocnieniach, bo mam pewne źródło. Testowanym napastnikiem nie jest żaden gracz, który byłby Wam znany, chyba że z Managera. To gracz praktycznie anonimowy i będzie nas kosztował grosze. Bednarz mówiąc o polskim napastniku, który mógłby nas zasilić, miał na myśli Nowaka. Jak coś jeszcze będzie wiadomo to powiem. Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli mielibyśmy pozyskać Nowaka to byłoby super:) Piłkarz tak jak wcześniej Raporter napisał uniwersalny, w Bełchatowie grał jako napastnik lewy pomocnik i prawy pomocnik. Technicznie naprawdę przyzwoity... ale czy trafi do nas?
|
Tylko czy ściąganie średniaków ma sens? Tacy tylko blokują miejsce młodym w naszej drużynie, którzy mimo niewielkiego wieku mają więcej serca do gry. Nielicznym później się udaje przebić do składu. Przykład z ostatnich lat to Małecki vs Łobodziński. Dobrze że jemu się chociaż udało. A mamy przecież Burligę i Leszczaka.
|
Dwóch napastników ... Nowak - 24 lata, nie taki młody już kopać w piłkę umie, uniwersalny OK, ale jest to podobny typ napastnika do Boguskiego czy Małeckiego - niestety nie ma co liczyć że na stuka nam kilkanaście goli w sezonie grając sam jako wysunięty napastnik, mogę się mylić ale z przebiegu jego kariery tak niestety by wynikało. Co do tych dwóch obcokrajowców co mają kosztować nas grosze - musimy kupować takiego typu graczy(młodych, tanich, niski kontrakt), bo jeśli ma się odpowiednie oko i trochę szczęścia(jak Lech ostatnio z Stilicem) to naprawdę za rok, pół można mieć z takiego gracza pożytek, a nawet już teraz jeśli ma się więcej niż trochę szczęścia ;).
|
Cytat:
Ja się nie zgodzę. Nowak ma o wiele lepszą technikę strzału od obu. Poza tym ogólnie jest lepszy technicznie. Jak dla mnie jedyne zastrzeżenie to kontuzje. Bo szybkość instynkt ten chłopak ma. Zresztą jednak warunki fizyczne ma jednak lepsze od tych panów i przez to jednocześnie lepiej gra głową. No i jest szybszy napewno od Boguskiego. |
a ja wam powiem,ze Dawid Newak to klasa wyzej niz Pawel Brozek,co to by pokazal Brozinho w Belchatowie?przy jego skutecznosci strzelilby moze 5,6 bramek,Nowak ma szybkosc moze troche mniejsza ale technike i technike strzalu o niebo lepsza...osobiscie nie wierze znajac operatywnosc naszych dzialaczy by go pozyskano ale pomarzyc mozbna...
|
a co by pokazał Dawid Nowak w meczu z Barceloną?
możemy tak sobie gdybać, ale to są różni zawodnicy. |
Cytat:
|
a kto powiedział że ów 24 latek to Polak i w dodatku Nowak
Wyborcza ?? no bez jaj |
Właśnie to jest Brożka zaleta ,on szuka okazji i nie boi się ryzykować .Skoro tak się gra na Brożka to dlaczego reszta jakoś bramki strzelić nie potrafi ?. Zresztą żeby się nie rozpisywać to wystarczy zobaczyć bilans Brożka gdy gra przeciwko mocnym przeciwnikom .
|
Mam wrażenie, że nie którzy tutaj przeceniają umiejętności Nowaka. Wiadomo, że Skorża od początku swojego pobytu w Krakowie szuka wysokiego napastnika, który mógłby być partnerem Brożka w ataku, ale czy na pewno jest to taki zawodnik?
Jak wiadomo Nowak w Bełchatowie zastąpił Matusiaka, jednak w sezonach 06/07 i 07/08 wystąpił łącznie w 34 spotkaniach i strzelił 8 bramek. Ten bilans jakoś nie powala, szczególnie gdy Dawid jest typem napastnika, który raczej czeka na podanie i rzadko kiedy potrafi wypracować sobie sam sytuacje. Wiadomo, że ceny na naszym krajowym podwórku są wysokie i uważam, że te 500-700 tyś Euro można spożytkować znacznie lepiej. Mimo wszystko jeśli Nowak trafi do nas to nie będzie jakaś tragedia, przyda się w walce o MP, ale raczej nie widzę go na poziomie LM czy chociażby grupy PUEFA. |
Myśle ze Nowak z Brożkiem w ataku to było by duze zagrożenie dla bramki rywala.Ale nie podniecajmy się bo to tylko domysły Wyborczej.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl