Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

mitmichael 19.07.2017 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1475689)
Co Ty micz pierdzielisz? :D Jakie numery? Ot zwykła zmiana... "Takiego gościa" - znałeś go chociaż, wiesz jaki był w kontaktach z kibicami poza internetem? :)

Takiego goscia chodzilo mi glownie o to, ze znal hiszpanski wiec w obecnej sytuacji byl odpowiednia osoba a nie o kontakty z kibicami poza internetem a poprzedni komentarz pisany na szybko bo mnie w domu nie ma wiec wiekszosc moze byc oburzona trescia :D ciul niewazne, trudno sie mowi

morganfield 19.07.2017 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1475689)
wiesz jaki był w kontaktach z kibicami poza internetem? :)

A jaki był?

ArturBarlinek 19.07.2017 10:42

Serek podobno go znał, a i ja słyszałem od kilku osób, że nie robi dobrego wrażenia poza pisaniem i nie zawsze jest taki miły, nawet dla swoich.

brylant17 19.07.2017 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1475685)
Przez kilka sekund pomyślcie - kto odpowiadał za stronę, newsy na niej oraz co za tym idzie - formę pożegnania z Alanem Urygą?
Dodajcie 2+2 i będziecie wiedzieć dlaczego tak, a nie inaczej.
Widzę, że każdą nawet oczywistą decyzję niektórzy wykorzystują do ponapieprzania na zarząd.
Aż się musiałem tu zalogować po raz pierwszy od kilku lat czytając to co się tu wypisuje.

A to Juszczyka wina,że tak pożegnano Alana ?

!!IRIVER!! 19.07.2017 10:47

No dokładnie - Snow - jak sobie to wyobrażasz? :D Że rzecznik wypuszcza komentarz/tekst bez konsultacji z zarządem? :D Really? :D

Karherop 19.07.2017 10:54

Juszczykowi zaproponowano rolę Dyrektora biura prasowego. Odebrał to jako degradację czego ja osobiście nie rozumiem, ale o szczegółach się pewnie nie dowiemy.

Fajny był z niego facet, oddany klubowi, znał języki i na pewno miał swoje miejsce w klubie. Jeśli chodzi o samo 'rzecznikowanie' to byli od niego lepsi. Najbardziej podpadł w kwestii wypłat z klubu, gdy powiedział ' ja dostaję wypłate' takich rzeczy nie można mówić publicznie.

A że kiedyś nie było ery TT to teraz wydaje się, że poprzednicy byli gorsi. Teraz od każdego rzecznika będzie się wymagać kontaktu w mediach elektronicznych, kiedyś tak nie było.

Snow 19.07.2017 10:54

Już żaluje, że się tu wpisałem.
Napisałem pomyślcie kilka sekund ale widzę, że niektórych to przerasta.
News miał być opublikowany po rozmowie z Alanem, a nie przed.

jonaf 19.07.2017 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1475695)
No dokładnie - Snow - jak sobie to wyobrażasz? :D Że rzecznik wypuszcza komentarz/tekst bez konsultacji z zarządem? :D Really? :D

no właśnie tak. Juszczyk był wtedy na urlopie i puścił za wcześnie :)

X-Ray 19.07.2017 11:25

Damian był dobrym rzecznikiem, ale niekiedy wchodził w głupie dyskusje na Twitterze.

Nowy rzecznik - https://twitter.com/OlgaTaborLeszko - z wykształcenia prawniczka.

Siemion 19.07.2017 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1475685)
Przez kilka sekund pomyślcie - kto odpowiadał za stronę, newsy na niej oraz co za tym idzie - formę pożegnania z Alanem Urygą?
Dodajcie 2+2 i będziecie wiedzieć dlaczego tak, a nie inaczej.

Być może tak było. Z drugiej strony ile koleś jobów zebrał na własną głowę broniąc klub to nawet nie równałoby się akcji z Alanem.

17wojownik 19.07.2017 12:09

Szacunek za tłumaczenie Ramireza i za zaangażowanie. Fakt, jako że ma serce kibica, to parę razy brał na klatę ciosy za zdarzenia, za które nie ponosił winy.

Ja jednak stoję na stanowisku, że to nie był mój wymarzony rzecznik (podobnie zresztą jak spiker, ale to temat na osobny wątek; ale jemu chyba płaci ZIKiT), niepotrzebnie angażował się w gównoburze i pyskówki na TT. Na pewno zebrał mnóstwo doświadczeń, powodzenia dla niego.

Zobaczymy co sobą reprezentuje pani Olga, pierwsza akcja już chyba na konfie przed Termaliką? Ja na takim stanowisku widziałbym kogoś stricte z PR/dziennikarstwa, ale zobaczymy, może prawniczka też da radę. Niech trzyma fason, czasami niech ugryzie się w język i będzie dobrze.

ArturBarlinek 19.07.2017 12:17

Damian PDW :D

regan 19.07.2017 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1475694)
A to Juszczyka wina,że tak pożegnano Alana ?

No jesli on umiescil za wczesnie ten tekst to jego wina.

iiYama 19.07.2017 12:30

Pani Olgo Pani sie nie boi, cala Wisla za Pania stoi!

A D.J. gdyby chcial zostac to by zostal - moze ambicja mu nie pozwolila a moze jest cos w tle o czym nie wiemy.

Powodzenia!

nesta 19.07.2017 12:52

Wyjaśnił przecież dużo na swoim FB.
Dostał propozycję koordynatora nowej strony internetowej i de facto robiłby całą brudną robotę rzecznika, a przed blaskiem fleszy stałby kto inny.

https://www.facebook.com/damian.juszczyk.3?fref=ts

jonaf 19.07.2017 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1475713)
Wyjaśnił przecież dużo na swoim FB.
Dostał propozycję koordynatora nowej strony internetowej i de facto robiłby całą brudną robotę rzecznika, a przed blaskiem fleszy stałby kto inny.

Między wierszami można wyczytać, że nie podobałoby mu się to, że ktoś stałby nad nim oraz to co mówisz - nie on byłby przed fotografami.

Tak jak ktoś napisał - gdyby chciał - zostać mógł, ale w innej formie

PS - trzeba mieć tupet, aby w tekście o pożegnaniu z Kibicami i Klubem napisać akapit o szukaniu nowej pracy

WislaFan123 19.07.2017 13:08

Styl pożegnania Zarządu ponownie słaby, ale na boga - co Wy piszecie?! Owszem, nie można Damianowi odebrać zaangażowania i wkładania 110% serducha w tą prace, ale to był słaby rzecznik

- Słaba jakość tekstów na stronie internetowej
- W stosunki do tego co napisałem w oświadczeniu, wogóle nie rozwinął Social Media (290 tys like'ow stoi od 1,5 roku, male zaangazowanie), plus średnie kampanie i filmy promocyjne. Social Media zostały mocno rozkrecone ( ibyly rozkrecane przez kolejne 2 lata) od jesieni 2013 jak przejeto TSW.com.pl
- Słabe kontakty i relacje z mediami/dziennikarzami
- Do tego za duzo czasu na TT i wiele nie potrzebnych tekstow i wdawania sie w dyskusje

Nie wiem czy o tym wiedział, ale dawno był już szykowany do zwolnienia a od dłuższego czasu był w roli Rzecznika tylko i wyłącznie dlatego bo znał hiszpański.

Poprostu Wisła to nie ten poziom dla niego. Ale powodzenia w nowej robocie

As 19.07.2017 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1475690)
Takiego goscia chodzilo mi glownie o to, ze znal hiszpanski wiec w obecnej sytuacji byl odpowiednia osoba a nie o kontakty z kibicami poza internetem a poprzedni komentarz pisany na szybko bo mnie w domu nie ma wiec wiekszosc moze byc oburzona trescia :D ciul niewazne, trudno sie mowi

Juszczyk byl spoko ale pewnie dostal democje za sprawe z Uryga, za strone klubowa i pewnie tez za brak konkretnych dzialan w celu kierunku sprowadzenia ludzi na stadion.
Na jego twitterze ludzie w kolko pytaja o te same sprawy, "jak kupic karnet zza granicy", "jak kupic bilet/karnet dla znajomych" i wiele innych tego typu organizacyjnych spraw.

To pokazuje dwie sprawy:
1. Takie wydawaloby sie podstawowe informacje nie byly latwo dostepne dla kibicow (*)
2. Juszczyk nie totalnie nie byl proaktywny i nie ogarnal tego, ze skoro 10 osob o to pyta to pewnie jest w rgionie 1000 takich, ktorzy sie zapytac wstydza i ze nalezy te informacje wyeksponowac. Byc moze niektore rzeczy zwiazane z kupnem karnetu / biletu / wyrobienia KK nalezy uproscic lub przynajmniej lepiej wytlumaczyc. (*)

* Wiadmo jak wazne dla prezes Sarapaty jest zapelnienie stadionu i jak wielkie nadzieje na wyjscie z finansowego dolka poklada w wysokiej frekwencji. Ja osobiscie nie widzialem aby dzial prasowy / marketingowy klubu wykazywal sie jakimikolwiek inicjatywami majacymi na celu przyciagniecie kibicow na stadion. Mowie tu o ludziach, ktorzy juz na stadionie byli, wiedza gdzie jest i jak kupic bilet.
Akcji skierowanych do "pilkarskich dziewic" nie widzialem w ogole. Jezeli twoja szefowa w praktycznie kazdym wywiadzie mowi jak wazna jest frekwencja a twoj dzial nie robi nic lub absolutne minimum w tym kierunku to nie spodziewaj sie awansu.

To, ze Juszczyk potrafi mowic po hiszpansku to nie jest, nic szczegolnego. Pojedziesz na pol roku do Hiszpanii i gwarantuje Ci, ze jak wrocisz to bedziesz w stanie przetlumaczyc konferencje z hiszpanskim pilkarzem.

Tym, ktorzy mysla, ze klub wyrzucil Juszczyka przypominam iz wcale tak nie bylo. Juszczyk uniosl sie honorem i zrezygnowal z pracy poniewaz postawiono zatrudnic mu szefa. (Ktory mam nadzieje ogarnie to na czym tak zalezy Sarapacie).

Siemion 19.07.2017 13:34

Od kiedy rolą rzecznika prasowego jest budowanie strategii marketingowej i prowadzenie działań promocyjnych? Ja wiem, że jest ogrom ludzi, którzy wrzucają do jednego wora pojęcia marketing, sprzedaż, promocja, dziennikarstwo, ale istnieje tutaj rozgraniczenie. Dział prasowy a dział marketingowy to 2 niezależne działy, które ze sobą współpracują. Tym bardziej funkcja rzecznika ma charakter PR-owy, a nie promocyjny w celu budowania frekwencji.

jonaf 19.07.2017 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1475721)
Od kiedy rolą rzecznika prasowego jest budowanie strategii marketingowej i prowadzenie działań promocyjnych? Ja wiem, że jest ogrom ludzi, którzy wrzucają do jednego wora pojęcia marketing, sprzedaż, promocja, dziennikarstwo, ale istnieje tutaj rozgraniczenie. Dział prasowy a dział marketingowy to 2 niezależne działy, które ze sobą współpracują. Tym bardziej funkcja rzecznika ma charakter PR-owy, a nie promocyjny w celu budowania frekwencji.

od momentu, w którym oprócz roli Rzecznika Prasowego Klubu kierujesz też Działem Marketingu i Promocji. Taki dział powstawał pod opieką DJ

X-Ray 19.07.2017 13:37

Nie martwcie się o Damiana, pomoc zaoferował mu Denis Popovic:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...52201027559425

:lol: :D

Adasss 19.07.2017 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475696)
Juszczykowi zaproponowano rolę Dyrektora biura prasowego. Odebrał to jako degradację czego ja osobiście nie rozumiem, ale o szczegółach się pewnie nie dowiemy.
...

Jeśli to prawda, to Damian zdrowo przecenił wagę pozycji rzecznika prasowego. To nie frontman zespołu rockowego. Wystarczy prosty test - ilu rzeczników prasowych klubów ekstraklasy rozpoznajecie? (wykluczmy z testu tych, którzy rozpoznają ich z racji kontaktów zawodowych)
Jeśli Damian przy okazji nadal byłby tłumaczem Kiko ... to właściwie też go nie rozumiem.
A Dyrektor Biura Prasowego w CV wyglądałoby chyba całkiem nieźle ...

Było tam coś jeszcze, o czym nie wiemy?
No chyba, że to w cytacie to tylko plota ...

WislaFan123 19.07.2017 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1475724)

To, że ta Olga to "człowiek" Sarapaty, której już dawno pozycje w S.A. obiecała. Miała zastąpić inną osobę, a stanęło na Damianie

jonaf 19.07.2017 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1475724)
Jeśli to prawda, to Damian zdrowo przecenił wagę pozycji rzecznika prasowego. To nie frontman zespołu rockowego. Wystarczy prosty test - ilu rzeczników prasowych klubów ekstraklasy rozpoznajecie? (wykluczmy z testu tych, którzy rozpoznają ich z racji kontaktów zawodowych)
Jeśli Damian przy okazji nadal byłby tłumaczem Kiko ... to właściwie też go nie rozumiem.
A Dyrektor Biura Prasowego w CV wyglądałoby chyba całkiem nieźle ...

Za Olga T-L

Zmiana jest organizacyjna. TS i @WislaKrakowSA współpracują ze sobą bardzo blisko. Nie było sensu utrzymywać wcześniejszych podziałów
Panu Damianowi Juszczykowi została zaproponowana funkcja Dyrektora Biura Prasowego, której nie przyjął.

As 19.07.2017 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1475721)

Niestety nie umiem podac dokladnej daty kiedy zostaly mu powierzone te obowiazki.

For_FuN_ 19.07.2017 14:52

W końcu... Za swoją działalność twitterową i oświadczenia w czasie prezesury Meresińskiego, to godna nagroda :).

Karherop 19.07.2017 15:09

oświadczenie Juszczyka z jego fb:

"
Niespodziewanie i bez choćby takiej myśli jeszcze wczoraj, przyszło mi pożegnać się z Klubem, który z trybun wspierałem od dziecka. Półtora roku pracy w roli rzecznika prasowego Wisły Kraków było dla mnie zaszczytem i spełnieniem marzeń. Decyzją Zarządu funkcję tę będzie pełnić inna osoba.
Propozycja pro forma przejścia do drugiego szeregu, w roli osoby koordynującej stronę internetową i wykonującą większość zadań rzecznika prasowego dla innego rzecznika prasowego, którego zadaniem będzie wieńczenie pracy mojej i Kolegów swoją twarzą nie spełnia moich ambicji i oczekiwań. Po długich miesiącach - a właściwie już latach - ciężkiej pracy, niejednokrotnie przez całą dobę i w każdy weekend, nie ukrywam, iż nie takiego docenienia moich wysiłków się spodziewałem. Każda osoba, która chce się rozwijać zawodowo czy jako człowiek zrozumie, iż na taką propozycję przystać nie mogłem."

W mojej opinii Damian nie spełniał pewnych kryteriów jeśli chodzi o dobrego rzecznika. Nie można pewnych rzeczy wynosić poza klub, jego często spontaniczne wypowiedzi bardziej szkodziły niż pomagały. Podobnie w tym wpisie. Nie powinien w ogóle takich rzeczy wyciągać.

Ogółem jednak dziękuję za te 1,5 roku, oddanej pracy. Widziałbym go dalej w klubie, ale nie w pierwszym szeregu.

mitmichael 19.07.2017 15:27

No nic byl Juszczyk, nie ma Juszczyka. Za nic raczej nie wylecial z posady

X-Ray 19.07.2017 16:41

Porozmawiałem z Damienem i umówiliśmy się jutro na wywiad. Jeśli ktoś chce o coś zapytać to tutaj:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...97712426225664

Rozmowa z Kamilem Wojtkowskim odłożona w czasie bo...po prostu przestał mi odpisywać. :lol:

Patryko 19.07.2017 18:43

Dużym plusem Damiana była znajomość języków oraz znacznie poprawiona prezencja podczas konferencji (w porównaniu z kolorowymi ubrankami z początków pracy w Wiśle - tak się można nosić prywatnie a nie w pracy, szczególnie na takim stanowisku). Widać, że chłop się z biegiem czasu wyrobił.

Ostatnia wpadka z Alanem, pyskówki ze Stanowskim jak i ogólnie jego działalność na TT (chyba jednak dawał tam zbyt dużo od serca) skutecznie te plusy zniwelowały. Ja szczerze powiedziawszy chciałbym zobaczyć na tym miejscu Adriana Ochalika, a nie kolejną osobę o znikomym/żadnym doświadczeniu.

PvD 19.07.2017 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1475758)
Dużym plusem Damiana była znajomość języków oraz znacznie poprawiona prezencja podczas konferencji (w porównaniu z kolorowymi ubrankami z początków pracy w Wiśle - tak się można nosić prywatnie a nie w pracy, szczególnie na takim stanowisku). Widać, że chłop się z biegiem czasu wyrobił.

Ostatnia wpadka z Alanem, pyskówki ze Stanowskim jak i ogólnie jego działalność na TT (chyba jednak dawał tam zbyt dużo od serca) skutecznie te plusy zniwelowały. Ja szczerze powiedziawszy chciałbym zobaczyć na tym miejscu Adriana Ochalika, a nie kolejną osobę o znikomym/żadnym doświadczeniu.

Boże chroń!

As 19.07.2017 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1475746)
No nic byl Juszczyk, nie ma Juszczyka. Za nic raczej nie wylecial z posady

Przeciez on zrezygnowal z pracy a nie zostal wurzucony.

Druga rzecz to dosyc kiepskie ogarniecie tematu sprzedazy Maczynskiego i to mega kompleksiarskie oswiadczenie po sprzedazy w ktorym ani raz nie pada slowo Legia. No sorry ....a ale to jest Wisla Krakow a nie Naprzod Chebzia Dolna, tu nie ma miejsca na kompleksy wzgledem CWKSu.

jonaf 19.07.2017 22:16

Damian dostał propozycje innego stanowiska z ranga dyrektora, które wczoraj przyjął, a dziś złożył dymisje. Koniec z mojej strony

słowa Dukata

PhantomRanger 19.07.2017 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1475758)

1. Nasz nowy rzecznik prasowy / Nasza nowa rzeczniczka prasowa [*niepotrzebne skreślić] - podobno zna angielski, hiszpański i portugalski. Takie przynajmniej info znalazłem na innej wiślackiej stronie.
2. Pracował u nas 7 lat z marnym skutkiem.

Martinus 19.07.2017 23:00

Szkoda, że nie zdecydowano się odkurzyć Jurka Jurczyńskiego. Jego dementuję, że dementowałem było legendarne.

17wojownik 20.07.2017 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1475773)
Druga rzecz to dosyc kiepskie ogarniecie tematu sprzedazy Maczynskiego i to mega kompleksiarskie oswiadczenie po sprzedazy w ktorym ani raz nie pada slowo Legia. No sorry ....a ale to jest Wisla Krakow a nie Naprzod Chebzia Dolna, tu nie ma miejsca na kompleksy wzgledem CWKSu.

Bardzo mądre słowa. Ja też poczułem się zażenowany tym ogłoszeniem na głównej. Może i obecnie jesteśmy w innym miejscu finansowo-organizacyjnym niż Legia, ale takie wycieczki to nie dla nas. Dla mnie na Wisła-Legia tamci to godny równorzędny rywal, a nie herosi, bogowie, reprezentanci narodu. Nie mam kompleksów. Podbijam, nie jesteśmy Sandecją, Niecieczą ani Chebzią. Jesteśmy Wisła Kraków.

szprotson 20.07.2017 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1475773)

Mi akurat ta forma przypadła do gustu... :)

dj_ibutti 20.07.2017 09:07

Obecne zachowanie Juszczyka na TT i FB, świadczy niestety o tym, że nie ma pojęcia o funkcji rzecznika prasowego.
Nie wyciąga się pewnych spraw na zewnątrz, bo "druga strona tez chce miec mozliwosc odpowiedzenia". On zawsze musi mieć ostatnie zdanie. To samo było z kłotniami z dziennikarzami.

Rzecznik Prasowy ma z dziennikarzami żyć dobrze. Niestety, ostatnim który to umiał był Ochalik, aczkolwiek on dla kibiców był mendą.

A obsmarowywanie swojego byłego pracodawcy sprawiłoby, że w życiu bym takiego pracownika u siebie nie zatrudnił. Ot, zwyczajnie nie można mu ufać.

czaro 20.07.2017 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1475814)
Obecne zachowanie Juszczyka na TT i FB, świadczy niestety o tym, że nie ma pojęcia o funkcji rzecznika prasowego.
Nie wyciąga się pewnych spraw na zewnątrz, bo "druga strona tez chce miec mozliwosc odpowiedzenia". On zawsze musi mieć ostatnie zdanie. To samo było z kłotniami z dziennikarzami.

Rzecznik Prasowy ma z dziennikarzami żyć dobrze. Niestety, ostatnim który to umiał był Ochalik, aczkolwiek on dla kibiców był mendą.

A obsmarowywanie swojego byłego pracodawcy sprawiłoby, że w życiu bym takiego pracownika u siebie nie zatrudnił. Ot, zwyczajnie nie można mu ufać.

W pełni się z Tobą zgadzam. Juszczyk często wypowiadał się na tematy i w sytuacjach, które nie wchodzą w zakres zwyczajowo przyjętej samodzielności sprawowanej przez niego funkcji. Rzecznik to powinny być usta klubu, a nie umysł/pięści.
Jako człowiek postać pozytywna, po prostu ma cechy, które nie do końca pozwalały mu być idealnym rzecznikiem. Jeżeli wierzyć tym wszystkim doniesieniom, klub chciał zagospodarować jego zaangażowanie, oferując mu pracę w sferze, w której nie miałby bezpośredniego kontaktu z mediami, do tego formalnie byłby to awans. On nie przyjął tej propozycji, jego sprawa. Do nikogo nie można tu mieć pretensji.

MaLk 20.07.2017 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1475814)
(...)

Dokładnie tak, jak wyżej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl