Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

DevilMayCry 06.11.2010 03:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1005766)
Ano,
Lech Poznan nas wydymal :(

Lech??? A to nie była Amica? ;) ? :D

7 kotów 06.11.2010 04:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1005772)
Lech??? A to nie była Amica? ;) ? :D

Byla, jest i będzie.

Jaroo1 06.11.2010 09:56

Sa w Polsce 2 druzyny ktore powinno sie dla dobra narodu zlikwidowac. Jest to Polonia Warszawa, bez kibicow, bez dopingu z prezesem debilem ktory osmiesza siebie a i caly nasz narod. Drugim przypadkiem jest Cracovia. Ja jakbym poszedl na ich mecz to chyba bym ze spuchnietymi uszami wyszedl. Wiadomo nikt nie jest swiety ale zeby na kazdym meczu spiewac to samo o nas i jeszcze wczoraj poswiecac nam z 70% dopingu to to jest po prostu niesmaczne juz. Nie wiem gdzie oni znajduja te kilka tysiecy debili ktorzy przychodza jednak na ich mecze zeby sluchac tej patologii co co druga piosenke spiewa cos na Wisle. Generalnie mysle ze oni powinni dostawac jakies kary od tej smiesznej ekstraklasy. Kary zamkniecia stadionu i by sie skonczyla "zabawa". Nawet ogladajac ich mecze w tv to az wstyd zeby np dac ogladac mecz kobiecie czy dziecku. Jest roznica zabluznic raz na 15 minut a bluznic co minute. Nie znam kibicow Cracovii ale mysle ze to jest najgorsze menelstwo i patologia zebrana z Krakowa i okolic. Normalny czlowiek by powiedzial "dobra ja juz odpuszczam z tym antydopingiem bo to jest zalosne i smieszne". A tam sie jaraja tym ze moga nas powyzywac. Od dawna wiedialem ze aby kibicowanie zydom bierze sie z nienawisci do Wisly ale naprawde to jest taka patologia ze ktos (Ekstraklasa?) powinien sie tym zajac. A najbardziej rozjebal mnie wczoraj komenator ktory w pewnym momencie zaslyszal fragment pozytywnego dopingu i powiedzial cos w stylu ze przy takim dopingu chce sie grac.

PoloniaDumaStolicy 06.11.2010 12:34

Jaroo1, jak to jest, że kompleksy odzywają się 350km od Krk? :) I nie płacz, że Cracovia co chwilę śpiewa na Wisłę, bo to na pewno nie było 70%, tylko nateżenie takie samo co na Wiśle na Cracovię...

Mateuusz 06.11.2010 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1005918)
Jaroo1, jak to jest, że kompleksy odzywają się 350km od Krk? :) I nie płacz, że Cracovia co chwilę śpiewa na Wisłę, bo to na pewno nie było 70%, tylko nateżenie takie samo co na Wiśle na Cracovię...

obejrzyj sobie powtorke meczu i sam ocen jaki byl doping:) i masz racje nie bylo to 70% ale jakies 80%:) a to WTSK a to na Małeckiego wrzuty. parodia:)

Jot 06.11.2010 12:42

Cytat:

Twój obiektywizm w stosunku do oceniania dopingu parchów wczoraj a naszego jest porażający. Cóż się dziwić jak się ma za ziomków takich głąbów jak ci z Kałuży. Nie jesteś tu mile widziany więc wydupcaj na forum swoich parchatych kolegów.

mic 06.11.2010 12:43

Cytat:

:)
A piszesz tak tylko i wylacznie z powodu zgody ?

Hymn Wisly to "Cracovia to stara..." z podniesionymi barwami " na kazdym meczu (i na hokeju tez)?
Kibice Wisly w kazdym meczu (nawet sparingu, PP z ogorkami) spiewaja pare(nascie) razy "Cracovia to stara" oraz inne pochodne ?
Kibice Wisly posiadaja w wiekszosci gadgety z przekreslona flaga Cracovii ?
Drugi, czesciej stosowany herb Wisly to prekreslona flaga Cracovii ?
Kibice Wisly w 90+ minucie meczu, przy niekorzystnym wyniku, zamiast wspierac wlasnych pilkarzy jada z "anty" ?
Kibice Wisly w hymnie posiadaja obrazliwe aluzje na temat Cracovii ?
Kibice Wisly potrafia tylko i wylacznie GLOSNO spiewac anty ?
Kibice Wisly leja starsze osoby, ktorym nie podoba sie spiewanie co chwile "to stara..." ?

wlasnie.

Wiec Dumo(:lol:) stolicy splyn

speedfashion 06.11.2010 12:45

Cytat:

Ach, ci biali murzyni z Warszawy... :-D

Swoją drogą, to Wasz trener, człowiek z zasadami (a jakże!), chce prowadzić klub z Jacusiem Zielińskim. Nie ma to jak JUŻ szukać sobie alibi. :)

SkMk 06.11.2010 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1005927)
:)
A piszesz tak tylko i wylacznie z powodu zgody ?

Hymn Wisly to "Cracovia to stara..." z podniesionymi barwami " na kazdym meczu (i na hokeju tez)?
Kibice Wisly w kazdym meczu (nawet sparingu, PP z ogorkami) spiewaja pare(nascie) razy "Cracovia to stara" oraz inne pochodne ?
Kibice Wisly posiadaja w wiekszosci gadgety z przekreslona flaga Cracovii ?
Drugi, czesciej stosowany herb Wisly to prekreslona flaga Cracovii ?
Kibice Wisly w 90+ minucie meczu, przy niekorzystnym wyniku, zamiast wspierac wlasnych pilkarzy jada z "anty" ?
Kibice Wisly w hymnie posiadaja obrazliwe aluzje na temat Cracovii ?
Kibice Wisly potrafia tylko i wylacznie GLOSNO spiewac anty ?
Kibice Wisly leja starsze osoby, ktorym nie podoba sie spiewanie co chwile "to stara..." ?

wlasnie.

Wiec Dumo(:lol:) stolicy splyn

Ładnie wyłożone, jak na tacy.
Co nie zmienia faktu, iż cracovia to straszliwa ....a i obrzydliwa lampucera :-)

A tak poważnie, to chyba jest to sprawa sukcesów obu klubów. Jak mają się one do stosunku do przeciwnika dobrze świadczy temat "europejskie puchary" na naszym forum po meczach Lecha :-)

Krissu 06.11.2010 12:55

Cytat:

Koledzy Ci różnych bzdur naopowiadali a Ty wierzysz.

Wy pewnie też sobie wmawiacie, że Legia żyje tylko pociskiem na wasz wielkopolski klubik. A potem się dziwicie, że kibic "Polonii" ma na twarzy porażkę wypisaną.

kreseq 06.11.2010 12:55

Powiem tak: Zero obiektywizmu bedzie z jednej i drugiej strony ;) Nie piszcie zeby PDP ( sorry ale szybciej sie pisze ) spadal z forum bo tak nie mozna :D Zawsze milo podyskutowac w wiekszym gronie kibicow innych klubow.

Zachowanie Cracovii jakie jest kazdy widzi, to samo tyczy sie Lecha ( chociaz z roku na rok jest tego mniej ), Polonia Warszawa w sumie jakos momentami trzyma fason ale jezdzimy sobie nawzajem.

W Krakowie to jest tez inna sytuacja niz u Nas. Cracovii sporo wiec i akcenty inaczej sie rozkladaja.
Mam jednak wrazenie ze za duzo u nich jest anty i mowie to z perspektywy widza. Wisla tez jezdzi po Pasach ale nie w takich ilosciach. Kazdy moze to zobaczyc podczas ogladania spotkan tych druzyn.
Przykre ze kibice Cracovii bardziej nienawidza Wisly niz kochaja swoj klub...to jest chore.

W Warszawie Polonii jest o wiele mniej niz Cracovii w Krakowie wiec i sam doping inaczej wyglada ;) Owszem sa jazdy ale nie ma swinsich lbow, 90% anty podczas dopingu i tysiecy szalikow czy innych gadzetow anty. Za to Polonia ma u mnie maly bo maly ale jednak plus. Z drugiej strony jak pisalem w wiekszosci chodza kanalami wiec moze tam jada 100% anty :D Tego nie wiem :)

PoloniaDumaStolicy 06.11.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1005929)
Ach, ci biali murzyni z Warszawy... :-D

Swoją drogą, to Wasz trener, człowiek z zasadami (a jakże!), chce prowadzić klub z Jacusiem Zielińskim. Nie ma to jak JUŻ szukać sobie alibi. :)

No Janas ośmieszył się tą wypowiedzią, bo wynika z niej, że szuka jelenia w razie słabych wyników drużyny. W sumie to nawet nie wiadomo za co on zajmuje, bo według relacji z treningów zajęcia prowadzi tylko Stokowiec, a Janas tylko się przygląda. W czasie meczów też Stokowiec instruuje drużynę.

Co do wrzutów. Wiadomo, że na Cracovii jest silniejszy nurt antywisła niż na Wiśle antyjude, ale to nie jest tak, że Cracovia non stop ciśnie Wam podczas meczów. Nienawiść jest taka sama z jednej i z drugiej strony.

Krissu 06.11.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1005945)
Co do wrzutów. Wiadomo, że na Cracovii jest silniejszy nurt antywisła niż na Wiśle antyjude, ale to nie jest tak, że Cracovia non stop ciśnie Wam podczas meczów. Nienawiść jest taka sama z jednej i z drugiej strony.

Wczoraj zdecydowana większość "dopingu" to pocisk Wiśle i Małeckiemu.

Nawet Resovii się dostało.

Edit:
Oni nawet w swoim "hymnie" napisanym przez niejakiego Maleńczuka, rodowitego Krakusa z Wojcieszowa, mają odniesienie do nas. I tylko ten jeden wers znają. :D

Donki 06.11.2010 13:07

Cytat:

No Janas ośmieszył się tą wypowiedzią, bo wynika z niej, że szuka jelenia w razie słabych wyników drużyny. W sumie to nawet nie wiadomo za co on zajmuje, bo według relacji z treningów zajęcia prowadzi tylko Stokowiec, a Janas tylko się przygląda. W czasie meczów też Stokowiec instruuje drużynę.

:lol:
nie kłam!

Jagul 06.11.2010 13:10

Cracovia bez względu na to czy jest to mecz PP, Ekstraklasy, towarzyski w swoim repertuarze ma przeznaczone przynajmniej parę minut na pozdrowienia dla Wisły. A zazwyczaj zaczynają nas pozdrawiać kiedy tracą pierwszą bramkę (w końcu trzeba jakoś sobie odbić niepowodzenia :)) Oczywiście im większa liczba straconych bramek tym głośniejsze pozdrowienia.

Jaroo1 06.11.2010 14:14

Cytat:

I widzisz jak to jest. Ja nic nie napisalem zlosliwie tylko stwierdzilem fakty a Ty juz sie wykazales porcja hipokryzji i zaklamania. Naprawde uwazasz ze Wisla tyle samo spiewa wrzutow na Cracovie co oni na nas? Czlowieku z calego sezonu by sie tyle tego nie zebralo co wczoraj na Kaluzy! Chcesz oklamac nas a przede wszystkim samego siebie. Moze jeszcze powiesz ze na Wisle jest tak samo jak na Cracovii i jak sie spiewa wrzuty na Cracovie to brzmi to 10 razy glosniej niz piosenki ku chwale Wisły?
Nie wiem czy wczoraj proporcjje byly 70/30, wydawalo mi sie nawet ze 99/1 bo jak spiewali WTSK czy Malecki gej czy inne .... Ci na imie Malecki... to az mi sie szyby trzesly w oknach a jak spiewali cos tam o Cracovii to tylko jakies mruczenie slyszalem. Hmm dziwne. To jest patologia z ktora powinno sie cos zrobic bo naprawde to jest az niesmaczne zeby tak sie napinac co mecz a wczoraj to juz byl szczyt wszystkiego. Do tego tak jak mowie klamczuchy i hipokryci i nadal podtrzymuje ze Wy jestescie podobni + macie prezesa debila ktory osmiesza Was i nasz kraj. Polemizuj ze mna ale na jakies argumenty bo ja postawilem wydaje mi sie trafna teze a Ty wyjezdzasz z tekstami ze na Wisle jest tyle samo anty co na Cracovii ;/ ehh

I to nie sa moje zadne kompleksy tylko moje zdanie. Nie wazne gdzie mieszkam, moge mieszkac na ksiezycu ale juz do konca zycia moje serc bedzie bilo dla Wisly wiec dlaczego mam sie nie wypowiadac jako Wislak :) Ja zadnych kompleksow nie mam bo jak ide na mecz WIsly to mam w dupie jakichs zydow i ide kibicowac Wiselce a nie sie podniecac ze krzykne cos na Cracovie a tam jak jest? Jak maja krzyczec dla Cracovii to kazdy mruczy a jak na Wisle to dra morde. To oni maja kompleksy

Mahazel888 06.11.2010 14:38

Zaraz Zabrze gra z Bytomiem, naprawdę jestem ciekawy co Urban tam wymodzi.

Cytat:

Ja nawet rozumiem ,że można mięć nie chęć do Wisełki, ale nie wypisuj takich bredni, owszem na derbach bluzga się żydom, ale nie na każdym meczu non stop. Tu nie ma żadnej nawet płaszczyzny porównawczej. "Kibice" kluby z Kałuży na niechęci do Wisły zbudowali swoją całą filozofie. Jak to w ogóle można porównywać do wiślaków?

For_FuN_ 06.11.2010 14:50

Zobaczymy, co dzisiaj Legia pokaze, ale wydaje mi sie, ze wygra z Jagiellonia i wroci tym samym do walki o MP. Wowczas mecz za tydzien bylby bardzo emocjonujacy ;).

harthausen 06.11.2010 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1005998)
Zobaczymy, co dzisiaj Legia pokaze, ale wydaje mi sie, ze wygra z Jagiellonia i wroci tym samym do walki o MP. Wowczas mecz za tydzien bylby bardzo emocjonujacy ;).

lepiej nie pisz takich rzeczy, jeszcze wykraczesz :)

Karherop 06.11.2010 15:41

Ciekaw jestem ile osób wie że mecz pokaże tvp2

wynik , w sumie z dwojga tych druzyn o wiele bardziej lubię oczywiście Jagiellonie , ale z drugiej strony to właśnie Jaga ma nad nami bardzo dużą przewage w tabeli . W takim razie strata punktów Jagi będzie mile widziana .

Krissu 06.11.2010 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1006035)
Ciekaw jestem ile osób wie że mecz pokaże tvp2

Ja się dowiedziałem wczoraj. :D

Kocur 06.11.2010 15:42

Cytat:

Nie rób z siebie na siłę półmózga ale obejrzyj sobie wczorajszy mecz, do tego dorzuć kilka meczy gdzie Craxa gra z kimkolwiek - a potem zacznij pieprzyć bzdury o nienawiści z obu stron.

Jak napisał kolega wcześniej - nie kłam.

PoloniaDumaStolicy 06.11.2010 16:14

Wczoraj był mecz derbowy, więc cisnęli, jak oglądałem derby na Wiśle to też były wrzuty na Cracovię. Oglądam czasami inne mecze Cracovii - bluzgi są, ale sporo mniej niż na derbach.

Jaroo1 06.11.2010 16:34

Cytat:

Wczoraj był mecz derbowy, więc cisnęli, jak oglądałem derby na Wiśle to też były wrzuty na Cracovię. Oglądam czasami inne mecze Cracovii - bluzgi są, ale sporo mniej niż na derbach.
A ogladales kiedys mecz na R22? Czy tam na derbach co druga piosenka to jest wyzywanie Cracovii i jej pilkarzy? Czy na meczach z innymi rywalami na Wisle co 15 minut pozdrawia sie Cracovie? No, a wczesniej napisales ze to natezenie jest takie samo. Chyba miales atak "kłamliwosci" a teraz sie opamietales i piszesz co innego. Mysle ze kibice Cracovii i Polonii cierpia na takie schorzenie, ukladacie sobie rzeczywistosc pod swoje widzimisie i sie tym podniecacie :)

leyzer87 06.11.2010 16:37

A czego się spodziewacie po eks-zgodowiczu napletów, jak nie ślepoty i wybiórczego traktowania tematu? Nie ma co z nim gadać i tyle.

EDIT: killzone - słyszałem, że już eks, ale może źle usłyszałem. Szczerze, to mi to zwisa, czy eks, czy w dalszym ciągu. :-D

killzone 06.11.2010 16:41

eks-zgodowiczu? Cos sie w ostatnim czasie stalo miedzy Cracovią i Polonią? ;)

EDIT:

To ze jednych i drugich srał pies to wiadomo, ale tak sie teraz zaczałem zastanawiac czy mnie cos ostatnimi czasy nie omineło.

dynek.pl 06.11.2010 16:43

fajny mecz w Wawie - eh, dlaczego my nie potrafimy zrobić takiego kotła jak legioniści ?

Sartre 06.11.2010 16:52

Jakby ktoś się pytał, bo widzę że komentatorzy nie wiedzą (już po raz kolejny) - cieszynki Vrdoljaka są dedykowane jego żonie, która właśnie urodziła dziecko (tak samo cieszył się po bramce z Widzewem - piłka pod koszulkę (ciąża) i kciuk w buzię) ;)

gigant 06.11.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1006075)
Jakby ktoś się pytał, bo widzę że komentatorzy nie wiedzą (już po raz kolejny) - cieszynki Vrdoljaka są dedykowane jego żonie, która właśnie urodziła dziecko (tak samo cieszył się po bramce z Widzewem - piłka pod koszulkę (ciąża) i kciuk w buzię) ;)

Relacja radiowa z tego musiała brzmieć mniej więcej tak: Vrdoljak po zdobyciu bramki wyciągnął z majtek cumla ew. smoczek i wetknął go sobie w usta.

Fajny mecz Legii z Jadźką, zresztą ostatnio i Legię i Jagę przyjemnie się ogląda.

buczo1985 06.11.2010 17:11

Przyjemnie się ogląda mecz w Warszawie. Szybkie tempo, płynne akcje, fajna gra w środku pola. Do tego niezły doping. Ujęcia pełnych trybun robią wrażenia. O wiele ciekawiej to wygląda niż w przypadku Lecha.

Karherop 06.11.2010 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1006070)
fajny mecz w Wawie - eh, dlaczego my nie potrafimy zrobić takiego kotła jak legioniści ?

Gdyby u nas była otwarta i druga trybuna za bramką byłoby całkiem inne wrażenie , zawsze to te ok 5 tys więcej na stadionie

7 kotów 06.11.2010 17:23

Cytat:

Zaraz zarobisz bana za kretynska prowokacje i na tym sie skonczy twoja incydentalna przygoda z tym forum.

Dubi 06.11.2010 17:34

Rzeżniczak czasem nie załapał kartki która eliminuje go w meczu z nami ?
Legia widac wraca do gry,nie prezentuje nic nadzwyczajnego, ale widać że kryzys maja juz za sobą

Eternit 06.11.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 1006102)
Legia widac wraca do gry,nie prezentuje nic nadzwyczajnego, ale widać że kryzys maja juz za sobą

Tak (10 znaków).

Watts 06.11.2010 17:39

Czasem tak.

ziuk_NYC 06.11.2010 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 1006102)

zgadza sie, nie zagra

RAF 06.11.2010 17:44

A wiec na chwile obecna 6 listopada godz. 17:43 tracimy tylko 7 punktow do lidera. Jezeli wlodarze klubu nie zrobia czegos aby wzmocnic Wisle w zimie to i jakos to wszystko poukladac to ..... ech szkoda slow.

Sartre 06.11.2010 17:44

Gol w ostatniej sekundzie, kabarecik z Sandomierskim w ataku źle się skończył ;) No ale to już nie miało znaczenia :) Fajny mecz, szkoda że nie mogłem obejrzeć na żywo :)

tofik 06.11.2010 17:45

Nie przypadek, że Jaga poległa z Widzewem. Oni są na tych wyjazdach jak dzieci we mgle wtf

krasny 06.11.2010 17:49

Poziom sędziowania meczu Legia - Jaga ŻENUJĄCY...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl