Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Orson 19.08.2011 17:35

pokombinujcie sami :) przecież w tym tkwi cały urok gry a nie wgrywanie gotowców

pelek 20.08.2011 09:39

[QUOTE=Orson;1150150]pokombinujcie sami :) przecież w tym tkwi cały urok gry a nie wgrywanie gotowców Jose masz racje co to za frajda jak się ma wszystko na tacy podane

wściekłe pięści węża 20.08.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1150150)
pokombinujcie sami :) przecież w tym tkwi cały urok gry a nie wgrywanie gotowców

Jestem tego samego zdania. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy grają na cudzych treningach, cudzych taktykach, albo używają tego programiku do skautowania, a potem cieszą się ze "swoich" sukcesów, albo z tego, że "udało im się" znaleźć prawdziwy talent. ;)

Ale z zupełnie innej beczki. Ma ktoś działający link do jakiegoś dużego kitspacka/ logo packa i face packa? Bo te, na której patrzyłem na cmrev są już nieaktualne. Z góry dzięki.

Prezydentowa 20.08.2011 11:43

Świeżutka aktualizacja. Jeszcze ciepła!

http://www.cmrev.com/fileplanet/plik...date-v0_7.html

brylant17 20.08.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1150143)
brylant17 do FM 2010??

Nie Fm11 ale już sobie poradziłem odkopałem z dysku :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1150530)

no kur...a kiedy zacząłem grać na poprzedniej wersji update :/

Wojtator 20.08.2011 12:38

Wiecie może czemu jak ściągam ten najnowszy update to nie mogę grać np. ligi angielskiej, hiszpańskiej i niemieckiej, bo wykrywa za dużo zespołów?

LeszekABG 20.08.2011 13:07

Taki update musi być jedyną zmianą bazy danych. Jak dajesz nowa gra to pierwsze okno i tam zaznacz okienko zmień i użyj ten update jako jedyny. Troche chaotycznie, ale na pewno znajdziesz tą opcję.

PlacekTSW 20.08.2011 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1150530)

Mi szkoda tracić save'a, gdzie jestem Wisłą w 2018 roku i zaczynam sezon 2018/19, w którym jestem w lidze nie do powstrzymania. Ale kusi mnie ten update, jak jeszcze dodałem sobie niższe polskie ligi.

Kamyk 20.08.2011 20:09

Jest gdzieś update transferowy do Fm'a 2010? Szukałem dość długo.

brylant17 20.08.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 1150772)
Jest gdzieś update transferowy do Fm'a 2010? Szukałem dość długo.

Jeszcze nie ma...kilka stron wcześniej jest o tym mowa....

seba_109 20.08.2011 23:13

jak pobrać tą aktualizacje ? :-)

seba_109 20.08.2011 23:29

już wiem :)

seba_109 20.08.2011 23:47

Mam pytanie.. Gdzie mam wkleić tą aktualizacje?? pisze, że - Pobrany plik należy wkleić do katalogu użytkownika (domyślnie: Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2011/editor data). - a ja nie mam tego pliki"editor data"?

Piotson 21.08.2011 00:20

Kurde nauczcie się edytować swoje posty!
Jak nie masz tego folderu to go utwórz, co za problem.

Udoskonaliłem tą aktualizację dodając Nunezowi grę na pozycji środkowego i defensywnego pomocnika jako uzdolniony.
Gram teraz w el. LM takim samym składem jak w rzeczywistości Pareiko- Jovanovic Jaliens Chavez Diaz- Sobolewski Nunez Melikson Małecki Iliev- Genkov (Biton).
W II rundzie ograłem Borac Banja Luka 3-1 u siebie(po hat-tricku Jaliensa :D) a na wyjeździe 0:0
potem ograłem Basel u siebie 3:1(hat-trick Genkova) na wyjeździe 1:0 (Biton).
IV runda to popis Maora, w meczu u siebie ograłem Bate Borysów 3:0 po jego dwóch golach i asyście. Rewanżu jeszcze nie grałem.

szczepek19 21.08.2011 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1150880)
Kurde nauczcie się edytować swoje posty!
Jak nie masz tego folderu to go utwórz, co za problem.

Udoskonaliłem tą aktualizację dodając Nunezowi grę na pozycji środkowego i defensywnego pomocnika jako uzdolniony.
Gram teraz w el. LM takim samym składem jak w rzeczywistości Pareiko- Jovanovic Jaliens Chavez Diaz- Sobolewski Nunez Melikson Małecki Iliev- Genkov (Biton).
W II rundzie ograłem Borac Banja Luka 3-1 u siebie(po hat-tricku Jaliensa :D) a na wyjeździe 0:0
potem ograłem Basel u siebie 3:1(hat-trick Genkova) na wyjeździe 1:0 (Biton).
IV runda to popis Maora, w meczu u siebie ograłem Bate Borysów 3:0 po jego dwóch golach i asyście. Rewanżu jeszcze nie grałem.

aa to ja dokonałem parę transferów i gram tak: Pareiko - Okonkwo, Jaliens, Chavez, Dudu Paraiba - Sobolewski, Andrade, Boguski, Melikson, Małecki (Nunez) - Genkov

W II rundzie grałem z Mogren w obu po 4-1 dla mnie, w III rundzie FC Kopenhaga i 1-0 u mnie oraz 1-1 i teraz o LM gramy z... Neftci Baku :D

Św. Mikołaj 21.08.2011 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1150905)
aa to ja dokonałem parę transferów i gram tak: Pareiko - Okonkwo, Jaliens, Chavez, Dudu Paraiba - Sobolewski, Andrade, Boguski, Melikson, Małecki (Nunez) - Genkov

W II rundzie grałem z Mogren w obu po 4-1 dla mnie, w III rundzie FC Kopenhaga i 1-0 u mnie oraz 1-1 i teraz o LM gramy z... Neftci Baku :D

Okonkwo to drewniak :P w fm'ie radzę Ci poszukaj sobie innego PO :)

BeNy 21.08.2011 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj

Kamil Kuzera, nawet nawet radzi sobie na OP :)
lub
Michał Sadlok.

Piotson 21.08.2011 11:48

Też dokonałem kilku transferów.
Na LO wypożyczyłem z opcją pierwokupu Luisa Ibaneza(Dinamo Zagrzeb)
Na PO podpisałem kontrakt z Gianni Zuiverloon (za darmo)
NA ŚP podpisałem Saida Butahara (za darmo)
Szukam jeszcze jednego napastnika, ale mam 17 obcokrajowców i nie wiem kogo wyrzucić
Sprzedałem Jirsaka, wypożyczyłem Paljicia oraz Czekaja i rozwiązałem kontrakt z Kowalskim.

BeNy 21.08.2011 11:55

a tak w ogóle, to w którego wy gracie FM ?

brylant17 21.08.2011 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1150872)
Mam pytanie.. Gdzie mam wkleić tą aktualizacje?? pisze, że - Pobrany plik należy wkleić do katalogu użytkownika (domyślnie: Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2011/editor data). - a ja nie mam tego pliki"editor data"?

To go tworzysz :)

wajefel 21.08.2011 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1150942)

Z Okonkwo w pierwszym składzie wygrałem LE w pierszym sezonie, a on sam miał średnią ocen coś koło 7,20, więc nie wiem czy taki drewniak :)

JOSE 841 21.08.2011 13:18

BeNy aktualnie FM 2010.A ty??

Gercu 21.08.2011 22:49

Ja sobie postanowiłem nie iść na łatwiznę i renomę w europie zdobywać stopniowo. Dlatego rozpocząłem grę angielskim Bromley w Blue Square South. Po 5 sezonach i wprowadzeniu, oraz utrzymaniu Bromley w League 2 zaangażowałem się w Sandecji, która akurat awansowała do 1 ligi :)

W pierwszym sezonie od razu awansowałem do ekstraklasy z 2 miejsca ustępując tylko Bełchatowowi i do samego końca walcząc z Podbeskidziem, oraz Zawiszą. W pierwszym sezonie a Ekstraklasie udało mi się utrzymać Sandecję, oraz w Pucharze Polski dojść do.. półfinału eliminując między innymi Arkę, oraz Koronę.

W drugim sezonie w ekstraklasie w przerwie zimowej zostawiłem Sandecję w środku tabeli, bo zgłosił się po mnie Widzew :) Pomyślałem, że z stamtąd będzie dla mnie bliżej do Wisełki. Do tej pory wprowadziłem Widzew 3 razy do fazy grupowej LE, raz nawet awansując z grupy, 2 razy awansowałem do fazy grupowej LM, zdobyłem 2 mistrzostwa polski, 4 puchary polski, a kiedy zwolniło się miejsce w Wiśle dali je jakiemuś brazylijczykowi... pomimo, że to ja byłem najpoważniejszym kandydatem.

W międzyczasie dostałem nawet propozycję z brazylijskiego Sao Paulo, które ma budżet transferowy na poziomie 30 mln euro. Dla porównania w Widzewie mam do dyspozycji około 2-3 mln euro. Ale wciąż czekam z nadzieją, że w końcu trafię do Wisełki, chociaż w wiadomościach prasowych łączono mnie już z AC Milanem, czy Sevillą :D

Wojtator 22.08.2011 09:32

Polecicie mi jakiegoś bramkarza do Wisły? Rok 2015, Szczęsny, Fabiański i Guilherme odpadają. Do 7 mln euro

PSYCHOLTSW 22.08.2011 09:39

Panowie ja mam FM11 i powiem Wam że dużo łatwiejsza od FM08 pierwszy sezon od razu awans do LM, 3 miejsce w grupie a w FM 08 choć miałem mega pakę zawodników wartych po 15 mln euro to do grup ciężko było awansować a co dopiero do 1/4 Lm. nie wiem od czego to zależy ale w FM 11 to warto mieć dobrą szkółkę piłkarską bo talenty można mieć po 2-3 sezonach. warto też ściągać młodych ze wschodu (serbia, ukraina, rosja itp) oraz z argentyny i brazylii. pozdrawiam!

Prezydentowa 22.08.2011 10:46

W wygranym przeze mnie sparingu przed pierwszym sezonem bramki zdobyli Bunoza, Kowalski i Diaz, a zawodnikiem meczu został Paljić...nie wiem co o tym myśleć :pobity:

Piotson 22.08.2011 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1151574)
Panowie ja mam FM11 i powiem Wam że dużo łatwiejsza od FM08 pierwszy sezon od razu awans do LM, 3 miejsce w grupie a w FM 08 choć miałem mega pakę zawodników wartych po 15 mln euro to do grup ciężko było awansować a co dopiero do 1/4 Lm. nie wiem od czego to zależy ale w FM 11 to warto mieć dobrą szkółkę piłkarską bo talenty można mieć po 2-3 sezonach. warto też ściągać młodych ze wschodu (serbia, ukraina, rosja itp) oraz z argentyny i brazylii. pozdrawiam!

Po dwóch sezonach warto też szukać stworzonych młodzików w Afryce. Mają świetne umiejętności motoryczne połączone z dobrą techniką i na polską ligę są gwiazdami.

PSYCHOLTSW 22.08.2011 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1151668)
Po dwóch sezonach warto też szukać stworzonych młodzików w Afryce. Mają świetne umiejętności motoryczne połączone z dobrą techniką i na polską są gwiazdami.

masz rację zapomniałem o nich. jednego jak kupiłem za 200 tys. PLN to sprzedałem za 77 mln złotych po 5 latach gry w Wiśle. choć i tak chyba rekord to zawodnik za 70 tys. zł a sprzedałem go za 30-35 mln:D

Wojtator 22.08.2011 21:01

Przed chwilą natrafiłem na ciekawą rzecz : http://imageshack.us/photo/my-images/690/flotav.png/
Powinni takie coś wprowadzić w prawdziwej E-klasie, ale zamiast zmniejszać pojemność nie przyznawać licencji

JOSE 841 23.08.2011 13:53

Wojtator Vermallen(Ajax) czy jakoś tak w moim Man City się sprawdzał mimo że młody anonim przez 4 sezony podstawowy bramkarz Citizens .Najlepiej się sprawdza w LE w fazie grupowej żadnej przegranej.Zakończyłem 3 sezon z Leeds na 4miejscu w barażach doszłem do finału rzuciłem Walię i niestety w pół finale baraży Henriquez i Boaeteng doznali kontuzji i przegrałem finał z Bristol 3-2 w pierwszym meczu był remis 0-0 i awans przepadł

Wojtator 23.08.2011 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1152624)
Wojtator Vermallen(Ajax) czy jakoś tak w moim Man City się sprawdzał mimo że młody anonim przez 4 sezony podstawowy bramkarz Citizens .Najlepiej się sprawdza w LE w fazie grupowej żadnej przegranej.Zakończyłem 3 sezon z Leeds na 4miejscu w barażach doszłem do finału rzuciłem Walię i niestety w pół finale baraży Henriquez i Boaeteng doznali kontuzji i przegrałem finał z Bristol 3-2 w pierwszym meczu był remis 0-0 i awans przepadł

Niestety, kupił go Arsenal.

JOSE 841 25.08.2011 14:26

kilka pytań
1 czy dodatki(facepaki logo packi i kitsy) z FM 2010 podchodzą pod FM 11?
2 Czy po wgraniu dodatków z FM10 do FM11 wyskakuje crush dumps??
3 czy na najnowszym uaktualnieniu które ostatnio się pojawiło do FM11 jest uaktulniona I liga polska i
T-Mobile ekstraklasa podwzględem awansów i spadków i nazwy sponsora ekstraklasy????

rafaltwsd 25.08.2011 14:44

a ja jak mam nowego patcha to nie moge zaznaczyc polskiej ligi ( wszystkie inne mozna zaznaczyc) wiecie czemu tak jest?

KacpiTSW 25.08.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1145072)
Ja właśnie awansowałem do fazy grupowej LM, w III rundzie wyeliminowałem Litex (0:0 u siebie, 3:1 na wyjeździe) oraz Maribor (2:0 u siebie, 2:2 na wyjeździe). Jestem po dwóch meczach fazy grupowej - z Zenitem (3:2 u siebie) i Twente (5:1 na wyjeździe, szczerze mówiąc nie wiem jak im wklepałem 5 bramek), ponadto w grupie mam jeszcze Lyon. Po 2 meczach jestem liderem grupy - 1. Wisła 6 pkt., 2. Zenit 3 pkt., 3. Twente 1 pkt., 4. Lyon 1 pkt. .

Jeśli chodzi o transfery to nic szczególnego jeśli chodzi o zawodników - tylko Silviu Lung jr za nie całe 1 mln ojro w ratach. Dwóch ogarniętych scoutów z Brazylii oraz asystenta selekcjonera rep. Brazylii (musiałem zwolnić Kazia Moskala).

W lidze po 8 meczach pierwszy, 21 pkt., druga Legia 17 pkt.

Bardzo dobrze prezentuje się Jovanović, Jirsak, Garguła oraz Kirm.

Z racji wakacji dopiero dziś rozegrałem następne mecze, po 10 meczach układ tabeli następujący:

1. Wisła 27 pkt.
2. Widzew 21 pkt.
3. Legia 20 pkt.

Wygrałem z Lyonem u siebie 1:0 (Genkov), układ mojej grupy:

1. Wisła 9 pkt.
2. Zenit 6 pkt.
3. Lyon 1 pkt.
4. Twente 1 pkt.

JOSE 841 27.08.2011 16:34

KacpiTSW FM11???na jakim uaktualnieniu??

KacpiTSW 29.08.2011 09:55

Tak, FM11.

http://www.cmrev.com/fileplanet/plik...date-v0_3.html

KacpiTSW 30.08.2011 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1155191)
Ja właśnie awansowałem do fazy grupowej LM, w III rundzie wyeliminowałem Litex (0:0 u siebie, 3:1 na wyjeździe) oraz Maribor (2:0 u siebie, 2:2 na wyjeździe). Jestem po dwóch meczach fazy grupowej - z Zenitem (3:2 u siebie) i Twente (5:1 na wyjeździe, szczerze mówiąc nie wiem jak im wklepałem 5 bramek), ponadto w grupie mam jeszcze Lyon. Po 2 meczach jestem liderem grupy - 1. Wisła 6 pkt., 2. Zenit 3 pkt., 3. Twente 1 pkt., 4. Lyon 1 pkt. .

Jeśli chodzi o transfery to nic szczególnego jeśli chodzi o zawodników - tylko Silviu Lung jr za nie całe 1 mln ojro w ratach. Dwóch ogarniętych scoutów z Brazylii oraz asystenta selekcjonera rep. Brazylii (musiałem zwolnić Kazia Moskala).

W lidze po 8 meczach pierwszy, 21 pkt., druga Legia 17 pkt.

Bardzo dobrze prezentuje się Jovanović, Jirsak, Garguła oraz Kirm.

Z racji wakacji dopiero dziś rozegrałem następne mecze, po 10 meczach układ tabeli następujący:

1. Wisła 27 pkt.
2. Widzew 21 pkt.
3. Legia 20 pkt.

Wygrałem z Lyonem u siebie 1:0 (Genkov), układ mojej grupy:

1. Wisła 9 pkt.
2. Zenit 6 pkt.
3. Lyon 1 pkt.
4. Twente 1 pkt.

No i stało się! Awansowałem z pierwszego miejsca. Przegrałem z Lyonem (2-1), do zapewnienia awansu przed końcem grupy brakowało mi 3 pkt., niestety z Zenitem przegrałem na wyjeździe (3-0). Przyszedł czas na Twente, układ tabeli był taki, że wystarczył mi remis do awansu. Jovanović i Bunoza kontuzjowani, a Jaliens zawieszony za kartki. W meczu z Holendrami moja linia obronna wyglądała następująco: Paljić, Diaz, Chavez, Lamey. Wszystko przebiegało zgodnie z planem. Do 80 minuty wynik był bezbramkowy, napór przeciwnika wzrastał. Na dodatek minutę później za drugą żółtą kartkę z boiska wyleciał Paljić. Na lewą obronę przesunąłem Nuneza, który zastąpił kontuzjowanego Kirma, a na prawe skrzydło poszedł Garguła. W 83 minucie błąd Meliksona, złe podanie do Chaveza przeciwnik przejmuje piłkę i strzela bramkę na 1-0. Wpuściłem Ilieva za Lameya. Przesunąłem wszystkich do ataku, w tyle zostali tylko Chavez i Diaz. W 89 minucie przyniosło to oczekiwany efekt. Z lewego skrzydła dośrodkował Nunez , a akcję zakończył Małecki strzelając bramkę na 1-1.

Przez LM w lidze się trochę opuściłem, 3 miejsce przede mną Legia mając tyle samo pkt. co ja (37) a pierwszy Górnik (40 pkt.)

Ponadto poprosiłem zarząd, żeby ściągnęli mi Tomka Kupisza z Jagi. Dołączy 1 stycznia 2011 roku.

rendkamp 30.08.2011 15:26

Panowie kombinujecie coś z treningiem żeby zawodnik fajnie się rozwinał ?? Pytam bo jedynie inwestuje w trenerów,nie ustalająć konkretnych planów treningowych.

KacpiTSW 30.08.2011 15:45

Na www.cmrev.com znajdziesz ciekawe reżimy treningowe.

Sevi 31.08.2011 19:59

Ja zawsze ustawiałem sobie wszystko sam, nie korzystałem z żadnych gotowych taktyk itp :)
Mam teraz sezon 2013/2014, zdobyłem trzeciego mistrza z rzędu, grałem dwa razy w LM, dwa razy awansując z 3 miejsca do LE, raz doszedłem do ćwierćfinału LE :)
w 2013 Rayan Giggs kupił z grupą walijczyków Lechię :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl