![]() |
Cytat:
Myślałem, że nauka z Sikorskim coś komuś dała do myślenia w klubie, niestety jak się okazało dać nie mogła, bo wszak Zdzisław niczego nauczyć się już nie może, a jego wychwalanie przez Motykę czy Iwana to jakieś odrealnione sentymenty - Zdzisław na 10 transferów - 1 ma na poziomie powiedzmy wzmocnienia kadry, pozostałe to wtopy. Nie przypominam sobie zawodnika ściągniętego przez Skauta najlepszego od Chin wielkich po Wodzisław, który okazałby się solidnym wzmocnieniem kadry zespołu Wisły.... |
Mecz pokazał, że jeśli chłopaki grają skupieni i w pełni zaangażowani to są w stanie walczyć z każdym . W pewnym momencie można było zauważyć myśl: "jesteśmy lepsi, niż Lech... oni nie są w stanie nam nic zrobić" . Sygnałem było nonszalanckie zachowanie Bunozy po którym była poprzeczka ...
Potem rozkojarzenie rosło z minuty na minute do czego przyczyniły się także zmiany. Trudno ocenić formę Wisly bo nie wiadomo na ile procent grał Lech ... miałem wrażenie że nie było to 100 % w pierwszej godzinie ... |
Informacja o meczu z GKS-em Katowice, być może będzie relacja video na Wisła.TV - http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=28096
Małe podsumowanie obozu w Grodzisku: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=28092 |
Uznałem, że może być to interesujące, jest kilka zdjęć, więc:
Smuda w roli kata - piłkarze nie dają rady http://ocdn.eu/images/pulscms/Yjg7MD...0c23a460d9.jpg Więcej: http://ofsajd.onet.pl/newsy/smuda-w-...aja-rady/2sfzm |
[QUOTE=Dzimi;1322087]Uznałem, że może być to interesujące, jest kilka zdjęć, więc:
Smuda w roli kata - piłkarze nie dają rady http://ocdn.eu/images/pulscms/Yjg7MD...0c23a460d9.jpg Więcej: wis.la/oavd5[/QUOTE Mam dosc slaba nadzieje,ze wie co robi... |
I bardzo dobrze!
Jak nie masz w telencie to trzeba miec w nogach! A z resztą koszulki z Białą Gwiazdą zobowiązują, trzeba zapierdalać! Chrapek był tak najeban... ze nie brał udziału w treninigu. |
Po 45 minutach mój komentarz:
- O ....aaaaa... Po 90 minutach: - Ja .......eeee... W podsumowaniu... nie było tak zleeeee.... nigdy... |
No ładnie Ruch grał, szybkie ataki. Miło było oglądać. A jest to zespół co pozbył się (musiał) mnóstwo doświadczonych piłkarzy. Ma limit 5 zł wynagrodzenia miesięcznie jaki może zaproponować piłkarzom (Nakaz komisji licencyjnej). I okazuje się że szukając w niższych ligach zbudowali zespół lepszy od naszego. A są biedniejsi niż My.... noż ....a panie Kapka wynocha!
|
Wg mnie gra w pierwszej połowie wyglądała obiecująco. Dużo gry po ziemi, krótkim podaniem, z klepki.Całkiem przyjemnie się to oglądało. Druga połowa kaszana niestety. Ta drużyna potrzebuje napastnika jak Bronisław Komorowski słownika ortograficznego. Bo Romo to chyba jeszcze nie ten level, ale też ciężko ocenić, bo miało miał piłek. Ze Stjepanovicia wg mnie będą ludzie, poklepać umie, widzi dużo. Najlepsi dziś chyba Chrapek z Sarkim. Nie wiem czy środek obrony to najlepsza pozycja dla Jovanovicia, tak samo LO dla Bunozy. Stolar dzisiaj niestety słabo.
To takie luźne przemyślenia po powrocie ze stadionu :D |
Cytat:
Ale zgoda - wstydu w pierwszej części nie było. W drugiej już dno |
Cytat:
|
Może ze względu na zarobki kolego?
|
Panowie, widząc jak Wiślacy poruszają sie w drugiej połowie po boisku, szczerze wątpie w sens rozgrywania w tygodniu sparingu z Herthą Berlin...
|
Nasza gra, wyglądała tak jak nasze nowe koszulki. Niby fajnie bo jest gwiazda (w pierwszej połowie obiecująco) ale i tak ogólny obraz do dupy (druga połowa kaszana totalna)
|
Nie znacie się.
Chłopaki nie wytrzymują, rzygają po treningach - tzn. jest dobrze... To będzie emocjonujący sezon...:/ |
Jeżeli oni grają na zmęczeniu to po jakiego chu... mecz w Berlinie 3dni przed ligą przecież oni z Górnikiem to pewnie tak jak z Ruchem 20 minut wytrzymają i podziękujemy
|
Tak sie zastanawiam po co jest Nam potrzebny wtorkowy mecz z Herthą? Liga startuje 3 dni pozniej a im zachciało sie jeszcze takiego sparingu na koniec. No chyba, ze pojada tam rezerwy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
słabo widzę ten nowy sezon!
kur* mać, ile to jeszcze będzie trwać? przy każdym meczu MUSIMY drżeć o wynik! i to z pasikonikami !! czy to będzie piast, czy to będzie zawisza, strach myśleć.... |
Cytat:
|
Cytat:
Osobiście w ten sezon zapatruję się wyjątkowo optymistycznie :-D biorąc pod uwagę potencjał zespołu i to co było widać w dwóch ostatnich sparingach można spokojnie założyć, że się utrzymamy :) nie jestem specjalistą od przygotowania kondycyjnego, ale wydaje mi się, że skoro jeszcze w poprzednim tygodniu mieli tak ciężkie treningi to należy poczekać chwilę zanim przyjdzie świeżość. Jak będzie świeżość i kondycja i będą grali całe spotkanie tak spokojnie jak przez pierwsze 15 min z Ruchem to powinni sobie poradzić nie tylko z zespołami z dołu, ale i średniakami :) a gdyby jeszcze Sarkiego zaczął wspierać dobrą grą Małecki to o pierwszą 8 możemy być spokojni :) |
Cytat:
|
Dziwne, dobre przygotowanie fizyczne powinno procentować w końcowkach meczów, kiedy mocniejsza fizycznie drużyna ma więcej sił, a nie na odwrót :)
Jeszcze nie ma co panikować, sparingi rządzą się swoimi prawami. |
Ten Dominik Kościelniak dobrze gra ... taki drugi Małecki ....
Zwłaszcza jego klepki; szybkie i precyzyjne do "krakowskiej piłki" ok .... |
Po 5 kolejce będzie wiadomo jak to wygląda, na dzień dzisiejszy samym wybieganiem jesteśmy się w stanie bez problemu utrzymać.
|
Wpierw zobaczmy to, ze wogole jestesmy wybiegani bo narazie wiadomo ze byl za......., ktory nie koniecznie musi skutkowac super wytrzymaloscia. Smuda wszedzie mial tendencje do zajezdzania a ze nie mamy fizjologa przygotowania byly na nos i co mecz juz tlumacza sie "ciezkimi nogami".
|
Cytat:
|
Cytat:
|
"Drugi Małecki" to chodziło mi o posturę, ruchliwość, dynamikę i ten sposób prowadzenia piłki ...
Co do reszty: macie ciutkę racji przedmówcy .. :-) |
Wytłumaczy mi ktoś sens rozgrywania tego meczu w Niemczech ?
tzn lotu specjalnie by zagrać sparing i zaraz powrócić, przeca to bez sensu |
....a ile cennych pieniążków z kasy ubędzie.
|
Dla mnie ten sparing w Niemczech to też porażka. Tydzień przed ligą to już nie ma co latać, tylko trzeba trochę odpuścić, skupić się na taktyce, jakiś detalach, a latanie i granie na bocznym boisku to kompletna żenada. Zwłaszcza, że ile jest jeszcze niewiadomych w składzie? Dwie, jedna? Poza tym piłkarze powinni być już ze sobą zgrani itp.
|
a moze to nie Herta gra z Nami tylko My z Herta i to Oni nam płacą za wszystko?Wtedy rozumiałbym sens tego wydarzenia.
|
Cytat:
Cytat:
Tylko gdyby tak było, wypadało by się jakoś tym pochwalić... Inna sprawa, że nie widzę sensu aby Hertha płaci nam za sparing bez udziału publiczności. Może Franek pita w niemczech zapomniał rozliczyć, a za swoje mu się nie jeźdźić? |
Ten sparing będzie w jakiś sposób transmitowany w sieci?
|
Cytat:
|
Gdzieś bodajże na fb redakcja napisała, że nie uzyskali zgody na transmisję tego meczu, także sądzę, że relacja tekstowa "...to max co może z tego być" ;)
|
Wszyscy nas leją ostatnio :(
. . . . . Ale ileż można. Liczę, że karta się odwróci w piątek :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl