Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Skorża byłym menedżerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3085)

kosaTS 15.03.2010 22:19

http://www.youtube.com/watch?v=eZdufDxVxF4

prober 15.03.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 870129)
Jedno słowo wystarczy żeby podsumować pracę Maćka - BARCELONA.

Nawet kosztem wpadek z levadią czy innymi gorszymi meczami.

To za mało, ja proponuję kilka słów:
100% SKUTECZNOŚCI W ZDOBYWANIU MP
MAJ 2009
LEVADIA
OBSADA BRAMKI
BRAK ROZWOJU

Kluvi 15.03.2010 22:21

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

ciekawe jaki to sztab ma Wini;> no ale to już nie nasza sprawa..

filoo 15.03.2010 22:24

Swoją drogą to wydaje mi się że Kasper powoli będzie ściągał swoich chłopaków do sztabu szkoleniowego

Arkas 15.03.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez majson (Post 870082)
Nareszcie doczekałem się tej wiadomości. Do Skorży mam szacunek jako do człowkieka,bo jest honorowy,ale umówmy się oprócz dwóch mistrzostw nic nie osiągnął. Niestety. :-/

Dokładnie. Szacunek do niego jako do człowieka, bo ułożony jest a nie jakiś buc. Tylko że przez dobre zachowanie nie da się na siłę ciągnąć tego wózka, ale mimo wszystko coś z nami osiągnął i chwała mu za to.
Za to że w jak przyszedł po nieudanym sezonie w którym mieliśmy 8 miejsce, zdobył majstra.
Ale niestety nie sposób nie zauważyć bolesnych porażek. Nie mówię tu już o TT, bo to jeszcze rozumiem, ale z tą Levadią to doje*ali na całej linii. Tak samo jak liga w tym sezonie - w dupę dostaliśmy od Legii, Lecha, Belchatowa i Cracovii czyli najbardziej prestiżowe mecze i klops.
Ale mimo wielu porażek, w****i*nia, dzięki za inne radosne chwile, które będzie się pamiętać do końca życia i mam nadzieję że jak przyjedzie kiedyś do nas jako trener innej drużyny to zostanie godnie przyjęty.

kubawislak 15.03.2010 22:39

Myślę, że Skorża zostanie w przyszłości jednym z lepszych trenerów i myślę, ze jeszcze kiedyś dane mu bd poprowadzić Wisełkę, no chyba, że bd aż tak dobry;)

Wojtas 15.03.2010 22:39

Jako ze temat wlaciwie jest juz skonczony to tylko na koniec musze podziekowac Maciejowi za te 3 lata,byly dobre i zle momenty jak to w zyciu.

Powodzenia trenerze w dalszej pracy i wytrwalosci bo to w tym fachu istotne.:)

bravelukas 15.03.2010 22:48

po Euro 2012 Skorza zostanie trenerem reprezentacji...a potem po kilku latach wróci do Wisły
Tego zycze trenerze i dziekuje za wspaniałe chwile jakie przezyłem za Pana kadencji, szczegolnie za Beitar i Barcelone, a takze zwyciestwo nad legia przy 20tys kibiców

darotsok73 15.03.2010 22:55

Szkoda że odchodzi najlepszy polski trener.

No cóż panie Maćku , dzięki wielkie za uczciwą i ofiarną pracę we Wisełce , wszystkie wzloty i upadki przeżywaliśmy razem. Zapamiętamy.
Życzę powodzenia i sukcesów w dalszej karierze (oby nie w meczach przeciwko naszej Wisełce:D )
Myślę że pewnie prędzej czy później wrócisz na Reymonta .

grogoriogreg 15.03.2010 22:55

Również chciałbym złożyć swoje podziękowania dla trenera, dla trenera, którego uważam za bardzo dobrego jak na polskie warunki fachowca. Miał świetne momenty, miał też wpadki. W ostatnim czasie tych lepszych brakowało. Choć nigdy nie odwróciłem się od trenera, muszę stwierdzić, że drużyna nie robi postępów. Nie uważam by winnym w 100% był Maciej, ale widać wyraźnie, że coś już się nie kleiło.

Teraz trochę na inny temat, nie chce pisać 2 postów w 2 różnych działach. Po zwolnieniu Kasperczaka nie ocenialiśmy drużyny czy gra dobrze, czy gra słabo. Ocenialiśmy ją na tle drużyny naszego starego/nowego szkoleniowca. I bardzo cieszę się, że teraz zostanie pokazane, bardzo wyraźnie, jaki wkład w grę naszego zespołu miał trener, a jaki zawodnicy. Jak to było za czasów Henia, czy większą zasługą byli świetni jak na nasze realia piłkarze, czy świetny trener. Teraz obaj dysponują tą samą kadrą, teraz zobaczymy różnice w stylach zespołów Kasperczaka i Skorży. Nie należę do osób krytycznie nastawionych do trenerów, którzy spędzili u nas trochę więcej czasu, bo nie byłem zwolennikiem zwolnienia Petrescu, teraz też nie byłem pewien tej decyzji (chociaż widząc kto go zmienia, doszedłem do wniosków, że może to jest lepsze wyjście), ale na tym forum jest wielu użytkowników, których zdanie w niektórych momentach mocno, za mocno krzywdziły szkoleniowca. Kasperczak nie mógł zapomnieć trenerskiego fachu, więc zobaczymy jakie będą efekty jego pracy (trzymam kciuki), ale oby za kilka lat nie doszło do takiej sytuacji jaką teraz mamy z Danem, który nigdy nie dostał poparcia kibiców, takiego jak dostał Skorża za jego kadencji, a który jest tutaj ustawiony w hierarchii na najwyższym szczeblu.
Życzę trenerowi Skorzy objęcia reprezentacji, lub pracy w zagranicznym klubie. Nie wiem czy chciałby zostać pierw asystentem w jakimś zachodnim klubie i czy znalazłby taką pracę, jednak to chyba jedyna droga Polaka do pracy w mocnym zagranicznym klubie.

-Goral- 15.03.2010 22:59

Mam nadzieje, że Skorża nie będzie prowadził ani Lecha ani Legii.

Jeżeli Kasperczak nie zdobędzie mistrzostwa to Skorża może wrócić szybciutko po zaledwie półrocznym urlopie. Zostawienie sztabu szkoleniowego wskazywałoby, że Cupiał zachował w zanadrzu taką ewentualność. Jednak mam ogromną nadzieję, że to mistrzostwo zdobędziemy.
A Skorża niech najlepiej wyjedzie, dobrze mu to zrobi - trochę się odciąć od bagienka z ekstraklasy na jakiś dłuższy czas, może jakaś reprezentacja z Afryki , może jakiś klub z drugiej ligi z dobrego zachodniego kraju.

SpoXsteR 15.03.2010 23:06

Cytat:

Wielkie "dziękujemy" dla trenera Skorży Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków pragnie serdecznie podziękować Panu Maciejowi Skorży za cały Jego okres pracy w naszym klubie.

Dziękujemy za przywrócenie nadziei. Za to, że przejmując drużynę rozbitą sezonem poprzednim, potrafił ją odbudować, dzięki czemu Biała Gwiazda odzyskała należny jej blask, a kibice na nowo uwierzyli, że przed nimi jeszcze wiele pięknych chwil.

Dziękujemy za niezapomniane momenty. Za to, że dzięki Panu mogliśmy dwa lata z rzędu świętować na krakowskim Rynku, a teraz jesteśmy na najlepszej drodze by móc radować się po raz kolejny.

Dziękujemy za występy Wisły Kraków w Europie. Za rozbicie Beitaru, za trzymanie nas do końca w napięciu w rywalizacji z Tottenhamem. Za to, że znaleźliśmy się w wybitnie wąskim gronie tych, którzy pokonali FC Barcelonę w sezonie, w którym katalońska ekipa wygrywała ze wszystkimi.

Przede wszystkim dziękujemy jednak za to, jakim Pan był i nadal jest człowiekiem. Za profesjonalizm i kompetencję. Za życzliwość i otwartość na ludzi, którym dobro Wisły jest sercu najbliższe. Dziękujemy za odwagę docenienia kibiców, za zaangażowanie w ich sprawy i działania. Za zrozumienie, a co za tym idzie, za wielokrotną pomoc, której nam Pan udzielał w różnorakich akcjach i przedsięwzięciach. Wyrażamy wdzięczność za to, że widział Pan w nas partnerów, a nie zło konieczne, jakim dla wielu futbolowych „znawców” jesteśmy.

Na obecny czas, Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków pragnie Panu życzyć wszystkiego, co najlepsze. Spokoju i wyciszenia w gronie rodzinnym, a także nabrania sił do nowych, wielkich wyzwań, które z pewnością przed Panem.
Żywiąc nadzieję, iż nasze drogi ponownie się zejdą, za wszystko, jeszcze raz, bardzo serdecznie dziękujemy.

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków
http://********/news/show/4665__b_wi...era_skorzy__b_

As 15.03.2010 23:10

Nie wiem skad sie u Skorzy bierze poczucie satysfakcji Jedyne uczucie jakie mi towarzyszy po jego pracy tutaj to niedosyt i rozczarowanie. Trzeba patrzec na caloksztalt a tu trzeba przyznac, ze poprzedni trenerzy osiagali wiecej niz Skorza.
Mistrzostwa robil tez Smuda i Kasperczak ale oni dodatkowo potrafili dorzucic jakies pozytywne emocje w Europie a u Skorzy niestety tego zabraklo. Stad wlasnie rozczarowanie i niedosyt.

Łukasz1987 15.03.2010 23:10

Dzięki trenerze za te ponad 2 lata spędzone w Wiśle! I szacunku dla Pana nie zmienią ostatnie wyniki! Bo moim zdaniem trener Skorża jest pierwszym od długiego czasu trenerem który zdobył wielki szacunek Wiślackich kibiców! Powodzenia w dalszej pracy trenerskiej gdziekolwiek się jej Pan podejmie!!!

dedi_krk 16.03.2010 00:06

Z całego serca dziękuję Trenerze. Wierzę że spotkamy się na fecie mistrzowskiej w tym roku. Życzę Ci zawodników z profesjonalnym podejściem do swojego zawodu. Żywię nadzieję że w przyszłości znów zasiądziesz na ławce trenerskiej Wisły Kraków, bo wiem że Nasz klub masz w swoim sercu.

1q2 16.03.2010 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 870511)
Nie wiem skad sie u Skorzy bierze poczucie satysfakcji Jedyne uczucie jakie mi towarzyszy po jego pracy tutaj to niedosyt i rozczarowanie.

W zasadzie o każdym trenerze od czasu TF można by tak napisać - z jednej strony zdecydowana większość trenerów kończy w niełasce ale akurat u naszego byłego i byłego / obecnego, to jest duża analogia - Bardzo mocny start , kupę nadziei a potem wtopy w najważniejszych momentach - wtopy które ciężko wytłumaczyć i usprawiedliwić , do tego wtopy które w największym stopniu zaważyły na sytuacji finansowej w klubie.

Jonasz 16.03.2010 03:25

Kto ma miękkie serce, ten ma twardą dupę - to hasło powinien dobrze zapamiętać M.Skorża. Jakby odszedł po drugim MP, to dziś byłby dla jeszcze większej liczby bogiem. No cóż, te ostatnie miesiące były już dziwne w doborze ludzi i słabe jeśli chodzi o wyniki, na grę nie dało się patrzeć. Skorża miał wielkie szczęście do wpadek i strat punktowych głównych rywali do MP i wielkiego pecha do kontuzji swoich zawodników. Moje uznanie zdobył swoim zaangażowaniem, próbami zmian, z niespotykaną klasą - to był trener, którego się nie wstydziłem za jego wygląd i wypowiedzi. Rozpoczęliśmy wczoraj przypadkowo temat Kasperczaka i Skorży i dziś już mamy nową rzeczywistość. Człowieka poznaje się po tym jak odchodzi - Skorża odchodzi, bo sportowo zaczął osiągać kiepskie wyniki, ale odchodzi pięknie, z klasą, z szacunkiem dla klubu i dla nas. Dziś jak widzę Kasperczaka znów w roli trenera Wisełki, to sportowo daję mu kredyt zaufania (chociaż po jego przygodzie z Górnikiem Zabrze, nie powiem, że czuje się komfortowo), ale po ludzku czuję pewien niesmak.
Panie Maćku - dziękuję i powodzenia!
Panie Henryku - powodzenia!
I jeszcze jedno - pojawiają się głosy, że Skorża, inni trenerzy i piłkarze, to najemnicy i że oni się nie liczą - że liczy się tylko Wisła i Tradycja. Jasne, ale kto naszą Wisełkę i jej tradycję tworzy? Powietrze? Kiedyś były czasy, że zapłatą były brawa kibiców i ich uznanie, dziś niestety są to tylko wpływy na konto. Jednak, to, że ktoś bierze pieniądze za swoją pracę nie znaczy, że nie Tworzy historii i tradycji naszego klubu.

Daja`n 16.03.2010 07:21

Nie ukrywam że cieszy mnie zmiana trenera ale jak patrzyłem wczoraj na M.Skorżę jak żegna się z pracą w Wiśle to zrobiło mi się jakoś żal na sercu chyba dlatego że Maciej Skorża jest takim ciepłym człowiekiem a jego wypowiedzi zawsze były przemyślane i nigdy nie ociekały jadem.Więc szerokiej drogi panie Macieju i powodzenia!!!

Mixu 16.03.2010 07:57

Żegnam cię Panie Macieju bez żalu. Miły z ciebie facet, ale trener mizerny. A za to swoje pieprzenie po każdym meczu miałem ochotę dokonać zamachu na twojego żywota (a za to konkretne pieprzenie o Krzysiu Mączyńskim na pożegnalnej konferencji nie bądź taki pewien że tego nie zrobię). Za oglądanie najgorszej Wisły od kikunastu lat, za pierwszą przegraną z synami Syjonu u siebie od 50 lat , za najgorszy start rundy od 50 lat, za wystawianie ciągle Pawełka na bramce jako dowód twojej miłości i braku profesjonalizmu...A dzięki za Barcelone, zawsze jakiś miły akcencik no i dwa dopiski Mistrza Polski w naszej zawodowej lidze...

Lechista69 16.03.2010 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 870394)
To za mało, ja proponuję kilka słów:
100% SKUTECZNOŚCI W ZDOBYWANIU MP
MAJ 2009
LEVADIA
OBSADA BRAMKI
BRAK ROZWOJU

Do tego ciagle porazki z Amica, Legia, wtopa z passami, najgorszy start od 50 lat, ofensywna gra ???? :rotfl::rotfl:

Boleck 16.03.2010 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 870622)
Do tego ciagle porazki z Amica, Legia, wtopa z passami, najgorszy start od 50 lat, ofensywna gra ???? :rotfl::rotfl:

I najgorszy skład od co najmniej 10 lat, dopisz jeszcze to.

Lechista69 16.03.2010 09:13

Najgorszy sklad od 10 lat ? Chyba jednak nie masz racji, pokaz mi drugi klub ktory posiada TAKI potencjal ludzki w swoich szeregach... ilu tu bylych lub obecnych repr swoich krajow gra ?

funkykoval 16.03.2010 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 870613)
Żegnam cię Panie Macieju bez żalu. Miły z ciebie facet, ale trener mizerny. A za to swoje pieprzenie po każdym meczu miałem ochotę dokonać zamachu na twojego żywota (a za to konkretne pieprzenie o Krzysiu Mączyńskim na pożegnalnej konferencji nie bądź taki pewien że tego nie zrobię). Za oglądanie najgorszej Wisły od kikunastu lat, za pierwszą przegraną z synami Syjonu u siebie od 50 lat , za najgorszy start rundy od 50 lat, za wystawianie ciągle Pawełka na bramce jako dowód twojej miłości i braku profesjonalizmu...A dzięki za Barcelone, zawsze jakiś miły akcencik no i dwa dopiski Mistrza Polski w naszej zawodowej lidze...

Widać kolego, że kibicem Wisły jesteś od nie dawna.
Ja osobiście byłem na takim meczu który miał miejsce jesienią 1995 roku na ulicy Reymonta. Grały wówczas dwa kluby krakowskie, a wynik brzmiał 1:0 na korzyść gości. Gwoli przypomnienia: były to derby drugoligowe, Hutnik grał w I lidze, a Wawel Kraków wygrał rozgrywki III ligowe.
Czyli piszesz głupoty, conajmniej w tym zakresie.
Co do oceny trenera - widać, że masz niesamowite kompetencje do tego, nie ma co....
Co do Pawełka - czy byłeś wśród tych kibiców, którym pokazał jeden ze swoich palców???

tomasz_19 16.03.2010 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boleck (Post 870632)
I najgorszy skład od co najmniej 10 lat, dopisz jeszcze to.

niektórym to się powinno zakazać komentowania...:rotfl:

Bolec jesteś tak żałosny, że nie chce mi się pisać kontr komentarza, ale dobra zrobię dla Ciebie wyjątek... wg Ciebie Wisła ma najsłabszy skład od 10 lat tak ? domniemam, że masz pewnie jakieś 10 lat, skoro nie potrafisz dostrzec jakim potencjałem ludzkim dysponował nasz były "trener"
fanatyk Skorży od siedmiu boleści....

P.S i nie pisz komentarza pod komentarzem! naucz się edytować...

Boleck 16.03.2010 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 870643)

Coż za samokrytyka, brawo! Bierzesz przykład z obecnego trenera to się ceni.

Boleck 16.03.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 870638)
Najgorszy sklad od 10 lat ? Chyba jednak nie masz racji, pokaz mi drugi klub ktory posiada TAKI potencjal ludzki w swoich szeregach... ilu tu bylych lub obecnych repr swoich krajow gra ?

No to przedstawiam ci potencjał:
Mariusz Pawełek - bez komentarza, 0 wartościowych zmienników, jeśli bierzesz lecytynę to zapewne pamiętasz jak Maciek starał się tą sytuację zmienić, no ale bez kasy się nie da.
Piotr Brożek - ten akurat nieźle spisuje się na swojej nowej pozycji (tu brawa dla poprzedniego trenera, który z Piotrka zrobił bocznego obrońcę). Jeśli przypomnisz sobie jednak kilka meczów, to zauważysz, że ów kolo nie gra na równym poziomie w każdym spotkaniu. Tą sytuację Maciek też starał się zmienić, ale bez kasy to można się tylko starać.
Jirsak - sprowadził kolesia pewien łysy osobnik z 700 tys. ojro, Maciek od razu powiedział, że to nie jest zawodnik na ta pozycję - brawo. Kontynuujmy, Junior Dijaz to całkiem sympatyczny chlopak z niesamowitym ciągiem na bramkę tylko te straty hmmm. Prawa pomoc, Skorża chciał Kosowskiego, wystarczylo facetowi dać 250 tys ojro na sezon, ale Cupiał wbrew woli trenera go wywalił na czym Wisła zrobiła interes sprowadzając za 400 tys. Łobodzińskiego i dając mu 5 letni kontakt wysokości 350 tys. ojro rocznie - brawo Cupiał. Napastnicy - Maciek chciał brać wolnego z kartą na ręku Frankowskiego(ostatnio za nim tęskniono po meczu z Jagą) ale Cupiał nie chciał więc Maciek dostał wynalazki, Paweł Brożek zaczął strzelać bramki właśnie za kadencji tego "złego trenera" Skorży, Małecki pyskuje do mediów, ale zawala każdy ważny mecz, tak w reprezentacji młodzieżowej jak i w Wiśle. Do Rafała nic nie mam - ot kontuzja i facet nie może znaleźć formy. Problemem jest u nas kompletny brak zmienników, Nie można posadzić zawodnika na ławkę bo często koleś który go zastąpi jest jeszcze większym leszczem, np. kim zastąpić Kirma? Pawełka, któregoś ze środkowych obrońców. Nie chce powiedzieć, że Maciek to bezbłędny cudotwórca, no ale ktoś tu mu nie dal popracować. Obecnemu trenerowi właściciel ponoć obiecał wzmocnienia latem, ale takie same obietnice miał już i Petrescu i Skorża. Także poczekam do lata na realizacje tych obietnic.

Mixu 16.03.2010 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval
Widać kolego, że kibicem Wisły jesteś od nie dawna.

Uwierz mi że trochę meczów Wisły widziałem ale to fakt że zacząłem kibicować Wiśle od jej awansu do ekstraklasy, wcześniej nie miałem z tym klubem styczności, gdyż nie mieszkam w Krakowie.

Cytat:

Ja osobiście byłem na takim meczu który miał miejsce jesienią 1995 roku na ulicy Reymonta. Grały wówczas dwa kluby krakowskie, a wynik brzmiał 1:0 na korzyść gości. Gwoli przypomnienia: były to derby drugoligowe, Hutnik grał w I lidze, a Wawel Kraków wygrał rozgrywki III ligowe.
Czyli piszesz głupoty, co najmniej w tym zakresie.

Wybacz, zapomniałem napisać: "..w ekstraklasie"

Cytat:

Co do oceny trenera - widać, że masz niesamowite kompetencje do tego, nie ma co....

Nie trzeba mieć kompetencji by zobaczyć że przez praktycznie 3 sezony zespół miał jedną udaną rundę, a styl a raczej jego brak przypomina kopanie ziemniaków a nie grę w piłkę. Raczej nie zdawanie sobie z tego sprawy i negowanie by świadczyło o tym że albo się na piłce nie znam albo że jestem kretynem.

Cytat:

Co do Pawełka - czy byłeś wśród tych kibiców, którym pokazał jeden ze swoich palców???

Nie byłem a jeśli nawet to co? Zawsze lubiłem Pawełka, i pamiętam że nawet gdy grał w Odrze to sobie myślałem o nim że Wisełka by miała z niego wiele z niego pożytku. Niestety, kierowanie się sympatią a nie forma piłkarza świadczy o braku profesjonalizmy typowego dla polskiej myśli szkoleniowej. Tak jak to było kiedyś z Tomaszem Iwanem czy też całkiem niedawno z Rasiakiem. Nieprawdaż?

MCX 16.03.2010 10:12

Wisła Skorży - mimo wszystko będę miło wspominał ten rozdział w historii naszego klubu. Szkoda, że Sukcesy (przez duże S) udało się osiągnąć tylko na krajowym podwórku. Szkoda, że nie dano mu możliwości dokończenia tej rundy. Powrót Kasperczaka pokazał, że praktycznie każdy powrót na ławkę trenerską Wisły jest możliwy. Myślę, że Skorża jeszcze wróci. Nie wiem, czy za 5, czy za 10 lat, w końcu to młody trener, ale wróci.

funkykoval 16.03.2010 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 870658)
Uwierz mi że trochę meczów Wisły widziałem ale to fakt że zacząłem kibicować Wiśle od jej awansu do ekstraklasy, wcześniej nie miałem z tym klubem styczności, gdyż nie mieszkam w Krakowie.
?

NIe wnikam

Cytat:

Wybacz, zapomniałem napisać: "..w ekstraklasie"?

Tak jak wielu na tym forum - o gazetach nie wspomnę - wybaczam :D

Cytat:

Nie trzeba mieć kompetencji by zobaczyć że przez praktycznie 3 sezony zespół miał jedną udaną rundę, a styl a raczej jego brak przypomina kopanie ziemniaków a nie grę w piłkę. Raczej nie zdawanie sobie z tego sprawy i negowanie by świadczyło o tym że albo się na piłce nie znam albo że jestem kretynem.

No cóż nie wnikam - jak dla mnie celem każdego trenera jest przede wszystkim wynik - te Skorża miał. Lech w zeszłym sezonie miał piękny styl, grał czasami porywająco, ofensywnie, Wisłę ograł dwukrotnie, nma koniec zajął 3 miejsce, a Smuda nie podpisał nowego kontraktu.

Cytat:

Nie byłem a jeśli nawet to co? Zawsze lubiłem Pawełka, i pamiętam że nawet gdy grał w Odrze to sobie myślałem o nim że Wisełka by miała z niego wiele z niego pożytku. Niestety, kierowanie się sympatią a nie forma piłkarza świadczy o braku profesjonalizmy typowego dla polskiej myśli szkoleniowej. Tak jak to było kiedyś z Tomaszem Iwanem czy też całkiem niedawno z Rasiakiem. Nieprawdaż?

Zauważ kogo mieliśmy na ławce z bramkarzy - Juszczyk ??? Cebanu ???? Kogo miał wpuścić na bramkę zamiast Pawełka??? NIe jest to chyba równoznaczne z przywiązaniem się do nazwiska - przynajmniej w odniesieniu do Pawełka (z Łobo bym się zgodził)
Oczywiście nie znaczy to, że nie obwiniam Skorży i jego sztabu trenerskiego za to całe zamieszanie z bramkarzami, kompromitujące Wisłę...
Bez urazy
pozdrawiam

Mixu 16.03.2010 11:56

Cytat:

Mixu napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif

No cóż nie wnikam - jak dla mnie celem każdego trenera jest przede wszystkim wynik - te Skorża miał. Lech w zeszłym sezonie miał piękny styl, grał czasami porywająco, ofensywnie, Wisłę ograł dwukrotnie, nma koniec zajął 3 miejsce, a Smuda nie podpisał nowego kontraktu.

No i tu trzeba zadać sobie odwieczne skorżowskie pytanie: Mistrzostwo Polski czy gra i pieniądze w pucharach..co ważniejsze?

Cytat:

Mixu napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif

Zauważ kogo mieliśmy na ławce z bramkarzy - Juszczyk ??? Cebanu ???? Kogo miał wpuścić na bramkę zamiast Pawełka??? NIe jest to chyba równoznaczne z przywiązaniem się do nazwiska - przynajmniej w odniesieniu do Pawełka (z Łobo bym się zgodził)
Oczywiście nie znaczy to, że nie obwiniam Skorży i jego sztabu trenerskiego za to całe zamieszanie z bramkarzami, kompromitujące Wisłę...
Bez urazy

A skąd wiesz jakby się prezentował Cebanu jakby dostawał więcej szans? Może byłby odkryciem, może byłby niewypałem. Łatwo kogoś trzymać na ławce nie dając mu szans wykazać, i ciągle mówiąc: "Kto on? Chyba żartujesz" Dobrze że Błaszczykowski i Boguski dostali te szanse...

Pozdrawiam

dj_ibutti 16.03.2010 11:59

Dobrze, że Kasperczak nie raz pokazał, że nie jest przywiazany do nazwisk :rotfl:

Mixu 16.03.2010 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti
Dobrze, że Kasperczak nie raz pokazał, że nie jest przywiazany do nazwisk :rotfl:

Jakby Skorża ogrywał zespoły pokroju Parmy czy Schalke, zespól tworzył monolit i widać by było jakąś myśl to uwierz mi nie czepiałbym się.
Tak to polecam oglądać zapiski video z Lewatywy i z derbów u siebie. Mam nadzieje że spędzisz miło czas przed monitorem czy też telewizorem..

dawiss 16.03.2010 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 870710)

Tylko, za Kasperczaka ta jego jedenastka cos grala, za Skorzy nawet jak grali padake to i tak byli wystawiani w pierwszym skladzie.

MaG* 16.03.2010 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 870511)
Nie wiem skad sie u Skorzy bierze poczucie satysfakcji Jedyne uczucie jakie mi towarzyszy po jego pracy tutaj to niedosyt i rozczarowanie. Trzeba patrzec na caloksztalt a tu trzeba przyznac, ze poprzedni trenerzy osiagali wiecej niz Skorza.
Mistrzostwa robil tez Smuda i Kasperczak ale oni dodatkowo potrafili dorzucic jakies pozytywne emocje w Europie a u Skorzy niestety tego zabraklo. Stad wlasnie rozczarowanie i niedosyt.

Bo wie,że dał z siebie maksimum i cieszy się ,że dane było mu prowadzić tak wielki klub jak Wisła.
Zdobył z nią 2 tytuły mistrzowskie i ogromne doświadczenie.
Niestety nie sprostał wymaganiom bo jest jeszcze niekompletnym trenerem który popełnia wiele błędów.
On z tego sobie świetnie zdaje sprawę.

Chciałem bardzo podziękować Maciejowi Skorży za wiele dobrego co zrobił dla naszego klubu.
Życzę mu jak najlepiej w dalszej karierze ;)

Boleck 16.03.2010 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 870643)

Bolec jesteś tak żałosny, że nie chce mi się pisać kontr komentarza, ale dobra zrobię dla Ciebie wyjątek... wg Ciebie Wisła ma najsłabszy skład od 10 lat tak ? domniemam, że masz pewnie jakieś 10 lat, skoro nie potrafisz dostrzec jakim potencjałem ludzkim dysponował nasz były "trener"
fanatyk Skorży od siedmiu boleści....

P.S i nie pisz komentarza pod komentarzem! naucz się edytować...

Że jesteś chamem bez kultury to już udowodniłeś, że pojęcia nie masz o piłce też, walić ogólnikami to każdy ignorant potrafi. Zamiast bajdurzyć udowodnij, że Skorża dysponował takim "potencjałem ludzkim".
Mixu nie porównuj osiągnięć Maćka i Kasperczaka bo obydwaj panowie dysponowali kompletnie różnymi piłkarzami. Porównamy obu panów pewnie najwcześniej pod koniec kolejnego sezonu.

tormenthor 16.03.2010 14:49

Lubię Skorżę, bo chłop pochodzi z mojego regionu i do tego jest bardziej inteligentny, ale niestety doprowadzić Wisłę - mistrza Polski do sytuacji, w które taka np. Polonia Bytom o klasę lepiej rozgrywa atak pozycyjny to SKANDAL. A wystawianie Pawełka w pierwszym składzie, to totalna KOMPROMITACJA.

Boleck 16.03.2010 15:00

tormenthor a kto za Pawełka, piszcie od razu konkretnie na czym polegały błędy, a nie strzelacie ogólnikami. przecież Skorża prosił o bramkarza tylko kasy na niego nie dostał! A skoro prosił to problem Pawełka rozumiał, podobnie prosił o piłkarzy na inne pozycje, to w temacie owego "potencjału ludzkiego", którym Maciek rzekomo dysponował. Skorża oczywiście popełniał błędy, ale nie przypisujcie Maćkowi błędów spowodowanych sknerstwem i zaniedbaniami Cupiała. U Maćka nie podobało mi się:
- olewanie młodzieży, nie dawał nawet szansy wykazania się na dłuższą metę młodym zawodnikom,
- toporny styl gry, kojarzy mi się ze starym Janasem, którego zespoły też nie grały ładnie ale ciułały punkty,
- miękkość, jak może trener sobie pozwolić aby Brożek mu napyskował, z drugiej strony, Brożek wie, że i tak zawsze wywalany jest trener, a nie zawodnik, pewnie by się trochę tego nazbierało ale nie zapominajcie, że styl gry zepsuł się po odejściu Kosowskiego, którego Maciek chciał, podobnie część tęskniła za Frankiem, też go Maciek chciał, ciekawe co by było gdyby Maćkowi się Cupiał nie wpier....lał.

thechris 16.03.2010 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 870719)
Tylko, za Kasperczaka ta jego jedenastka cos grala, za Skorzy nawet jak grali padake to i tak byli wystawiani w pierwszym skladzie.

Tylko, że Skorża w całej kadrze miał 8-9 wartościowych piłkarzy a Kasperczak 12-13. Pan Maciej nie miał kim straszyć w poprzedniej rundzie a teraz to już był w ogóle dramat - poziom trzyma tylko Głowacki i to głównie podczas tłumaczenia się w pomeczowych wywiadach.

tormenthor 16.03.2010 15:44

Każdy zamiast Pawełka byłby lepszy. W polskiej lidze nie ma tak słabego bramkarza. Jeśli chodzi o potencjał ludzki, to przecież zarówno Żurawski, jak i Kosowski czy Uche nie byli od razu świetnymi zawodnikami. Oszlifował ich właśnie Kasperczak. Skorża uczynił Brożków i Boguskiego reprezentantami, z Diaza zrobił niezłego przecinaka, Małecki też się rozwinął, ale z kolei mnóstwo innych piłkarzy zanotowało regres. Do tego należy dodać problemy z dochodzeniem do formy po kontuzjach poszczególnych piłkarzy. Może Maciek nie potrafił pomóc im w odbudowywaniu ich formy.

Boleck 16.03.2010 15:51

Kto zanotował regres? Konkretnie! Kto za Pawełka? Z ławki Wisły Kurto czy Juszczyk? Juszczyk pokazał w kilku meczach, że jest o dziwo jeszcze słabszy, a Kurto to jednak trochę za młody. Łatwo jest wydziwiać zza klawiatury, ale gdy dysponujesz konkretnymi ludźmi i nie masz kasy na następnych to już wcale nie jest tak łatwo. Podejrzewam, że Pawełek nie byłby taki zły gdyby miał dobrego trenera bramkarzy, to kolejny problem Skorży, nieumiejętne dobieranie współpracowników.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl