![]() |
Cytat:
Osobiście wolałbym co chwilę nie wracać wspomnieniami do tego przeklętego sezonu, ale co kto lubi. |
Cytat:
Niech Mielec kupuje abonamenty, albo sędziowie którzy nas kręcili zrobią zrzutę... |
+1 do wypowiadających C+, czekam tylko na koniec umowy...
W sumie, to może być interes życia dla p. Solorza, może by nam jakiś procent odpalił na klub za nowe umowy kibiców Wisły :-) |
No stało się coś niewyobrażalnego. Jeden klub z tej wielkiej trójki Lech-Legia-Wisłą, które generują największą oglądalnosc, frekwencje i zainteresowanie spadł z ligi. Takze za miesiąc będa mogli sobie na podstawie wypowiedzianych umów z C+ i zawartych z Polsatem, panowie z tych stacji zobaczyć jaka była skala migracji dla Wisły. Ciekawe w jakich tysiącach to pójdzie. A moją o tyle chujowo w C+, że wiele lig i tak już potracili wcześniej wiec na pewno dużo osób miało już tylko dla Wisły wykupiony pakiet.
|
Ja niestety w Listopadzie przedłużyłem i połasiłem się na dwa lata :|
|
Chyba jesteście zbyt zaślepieni i zapominacie, że Widzew awansował.
|
A co to ma do rzeczy?
|
Cytat:
Może Ekstraklasa weźmie za ryj kilku ograniczników z gwizdkiem jak główny sponsor dostanie po kieszeni. |
że Widzew podbije oglądalność. Tym niemniej, żeby mieć taką popularność w kraju jak Wisła, to musiałby powtórzyć wyczyny z lat 90'.
Tak czy inaczej nie wyobrażam sobie, że nie wrócimy za rok. Bo ten sezon jeszcze będzie grzane "jak wygląda ekstraklasa bez Wisły?", ale gdyby miało by to trwać dłużej, to już się ludzie przyzwyczają i zapomną. |
Cytat:
No to, że spadek oglądalności zostanie zrekompensowany (tym bardziej, że nawet jeśli Widzew jest trochę mniej medialny niż my, to tą różnicę zrekompensuje to, że spadły z nami mające zerową medialność Łęczna i Nieciecza). Zresztą co to za rozważania w ogóle? Co się ma niby stać, telewizje się dorzucą do naszych transferów, czy kupią nam mecze w I lidze? Nie bądźmy śmieszni, skupmy się na walce o awans bo nic nam się nie nalezy tylko dlatego, ze jestesmy Wielką Wisłą. |
Tak, we wrześniu c+ pójdzie do ekstraklasy, żeby wielką potęgę czyli Wisłę wrzucili do eklapy bo im 30 użytkowników wypowiedziało umowę i spadło im kilkanaście tysięcy widzów.
|
z tymi kilkanaście tysięcy to Cię poniosło, z tego co pamięam oglądalność meczów Wisły były w okolicach 110-140tys na mecz
|
Przecież przypadek Wisły jest tak absurdalny i to można porównać do najbardziej nieprawdopodobnej sytuacji, która jednak się wydarzyła.
Takie kluby jak Wisła nie mogą spaść z Ekstraklasy i to tylko pokazuje, że w ostatnich miesiącach mieliśmy do czynienia z jedną wielką kompromitacją, największą w historii klubu. Nikt nie poczuwa się do prawdziwej odpowiedzialności za spadek, a wyczyny braci Błaszczykowskich i ich wujka, naburmuszonego Tomka i marzącego o Marsie Jarka już na stałe zapisały się w historii klubu pod tytułem: ,,najbardziej negatywna sytuacja w historii" jako przeciwwaga do najlepszych momentów, a więc czasów dominacji z lat Wielkiej Wisły 1998-2011. Swego czasu Juventus z innych powodów opuścił Serie A, ale wrócił, odbudował się, zdobył dziewięć tytułów z rzędu, zagrał dwa razy w finale LM. Ostatnie lata w Ekstraklasie udowadniają, że stosunkowo niewielkim kosztem (Raków, wcześniej Piast) można odnosić sukcesy w lidze, stąd tym bardziej to pokazuje absurd w którym znalazła się Wisła. Wisła miała potencjał na miejsca 6-8 bez większych trudności - ze względu na budżet płacowy, itp., a mimo to spadła. Nie wyobrażam sobie, żeby Wisła w perspektywie dwóch - trzech lat nie wróciła do walki o najwyższe trofea w Ekstraklasie i do gry w europejskich pucharach. Należy się to z automatu. |
Cytat:
A jeżeli klub napisał o rebrandingu i kilku miesiącach, to może wreszcie klub powróci do herbu Wisły, a herb Spółki Akcyjnej zostanie usunięty (?).. i kolejna wskazówka - przed chwilą z social mediów Wisły została usunięta grafika z herbem Spółki Akcyjnej. |
Wydaje się że ceny w porządku: https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...sezon-20222023
Choć pewnie wielu "kibiców" wolało by za darmo. |
Według mnie nie jest w porządku, że bilety na piknikowe sektory są jedynie 3zł tańsze w porównaniu do ekstraklasy a za karnet na szlagiery z odrą, chojniczanką czy puszczą trzeba zabulić niemal pół tysiąca złotych ale wiadomo, nie oczekujmy szacunku od zarządu który w kibicach widzi głównie rosnące koszty wynajmu stadionu czy jakieś dziwne wymagania o profesjonalne podejście
|
bilety/ karnety dla Arki: https://arka.gdynia.pl/index.php?typ=podstrona&id=15
dla ŁKSu: https://lkslodz.pl/bilety/cennik-kar...ilety-lkslodz/ Ceny zbliżone. Nie wiem, czego się spodziewaliście, serio. |
Dla mnie też te ceny są normalne.
Parę lat temu za mecz 3 ligi płaciłem ponad 20 zł. W międzyczasie realna inflacja wyniosła pewnie z 40%. Co to jest na dzisiejsze czasy 30-40 zł? Wejdę do spożywczego kupię parę drobiazgów i płacę 2x więcej. A w koszyku praktycznie pusto. Bez przesady. |
wystarczy zrobić proste porównanie do Widzewa, którego potencjał kibicowski jest bardzo zbliżony do naszego, zaangażowanie finansowe i "romantyzm" porównywalny, tylko klasa rozgrywkowa i przeciwnicy inni:
https://widzew.com/web/bilety/cennik-biletow-i-karnetow po prostu - kolejny plaszczak pod tytułem "dejcie, dejcie wincyj" |
Wisła Kraków - nie dla cebulaków.
|
Cytat:
Uwzględnij 20% w stosunku do zeszłego roku,,,,, Zero myślenia, sranie cały czas, kopanie dołków, kretyńskie teksty o Wieczystej, zły sufit w sklepie.... ehhh dobrze, że nie mam chęci i czasu na pisanie bo poleciałyby wióry. Całe szczęście, że nikt prócz zakapiorów internetu tego forum nie czyta, a są tacy co myślą, że osoby z klubu to robią :D Ceny karnetów i biletów niskie, za niskie moim zdaniem. To jest Kraków, a nie Wodzisław Śląski, tutaj ceny za metr2 chodzą po ok 11k, a gałka lodów 6zł... |
Ceny bardzo w porządku.
Można mieć karnet na cały sezon za wartość pary dobrych butów. Myślę, że nie można narzekać. Brawo Kasia! |
Dla mnie ceny też ok.Chyba pierwsza rzecz od dłuższego czasu która trzyma się kupy.
|
Lucjuszu Wielki, to jest pilkarsko Wisła Kraków w zapyziałej I lidze polskiej, a nie Real Madryt. Stać Cię to kup karnet i dodatkowo bilet na każdy mecz. Miejsc nie braknie dla nikogo.
|
Cytat:
Ceny są adekwatne, jakoś ktoś spodziewał się biletów za dychę, a karnetów za stówkę, to chyba pomylił adresy |
|
Chłopaki kto z Was i w jaki sposób ogarnął Polsat sport? mam jeszcze rok ważny C+ i chciałbym tylko nasze mecze obejrzeć. podpowiedzcie jak? ewentualnie ktoś chętny do zrzutki i współdzielenia- da się?- konta?
|
Od tego sezonu się nie da współdzielić transmisji live. Wykupujesz transmisje za 10 zł/meczu lub 40 zł/pakiet miesięczny
|
Cytat:
|
Ale 2 możesz obejrzeć na stadionie:)
|
Cytat:
Również do obejrzenia w Polsat Sport. Cytat:
I wiadomo, czym wyżej, tym więcej kanałów: Pakiet S (20 zł miesięcznie) Pakiet M (30 zł) Pakiet M Sport (60 zł) Pakiet L (60 zł) I jakieś dodatki sobie można dokupić. U mnie wygląda to tak, że mam dekoder Cyfrowego Polsatu i lecimy na dwa telewizory (tzw. Multiroom, i za podłączenie się do kolejnego telewizora z tym samym pakietem płaci się dodatkowo 5-10 zł w zależności od wybranego pakietu, więc takie rozdzielenie na kilka telewizorow jest opłacalne, chyba można tak zrobić do 4 telewizorów w jednym miejscu zamieszkania.) |
Azor : czy Ty naprawdę porównałeś biedałódź do Krakowa?
I Widzew do Wisły? -.-.-.-.-.-.-.- lmao |
(potwierdzone w kuluarach info)
Najkorzystniejszą wersją dla klubu jest abyśmy kupowali dostęp do każdego meczu Wisły odrębnie zamiast pakietu. Wersja 4*10 zł jest dużo bardziej opłacalna dla Wisły niż 40 zł/m-c za pakiet. Oczywiście mowa wyłącznie o wersji internetowego streamingu. |
Tylko ja nie wiem gdzie to klikać, wszedłem na tą stronę kliknąłem Wisła Sandecja i nic. Tylko po prawej do wykupu 40zl/mc polsat 1 liga. Apropo będzie możliwość płatności za pośrednictwem banku jednorazowo ala przelewy24? (jestem uczulony na podawanie nr karty) Czy muszę opłacić odpowiednio wcześniej czy od razu dostanę kod? I najważniejsze : gdzie kliknąć?? :p
|
https://mobile.twitter.com/przemszar...69847188639745
34 mecze, 5zl za każdą wykupioną transmisję pójdzie dla klubu, to może być sporo pieniędzy do budżetu jakby tak wykupiło co mecz powiedzmy z linku klubu 20k osób transmisję (czysty strzał, ciekawe jak to się będzie układać). Wychodzi chyba na to że dla klubu lepiej byłoby jakby mecze nie były w Polsacie Sport bo więcej osób wykupi transmisję |
tymbardziej ze duza czesc meeczy bedzie w zwyklym polsacie sport , wiec de facto placic nie trzeba bedzie za kazdy
|
|
Tutaj można wykupić dostęp do transmisji meczu Wisła vs Sandecja za 10 zł (połowa kasy leci do klubu), ale chyba nie działa na systemach Apple. Posiadacze Androidów mogą być spokojni.
Link: https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4506676 Cytat:
Skoro trzeba odszukać, oznacza, że nikt z niego korzysta, czego dowodem jest ostatni wpis w nim sprzed 2 lat. Czyli lepiej tutaj wrzucić, więcej osób zobaczy i więcej kasy wpadnie do budżetu klubu, a tytuł tematu - "Wisła w mediach" w sam raz się nadaje do omawianej kwestii. Polsat Sport też nie jest zwykłym kanałem, i działa na podobnych zasadach jak Polsat Sport Extra. I z reguły jak ktoś ma Polsat Sport, to powinien miec też Polsat Sport Extra (coś jak TVP 1 i TVP 2). |
Cytat:
ja dodam od siebie ze mecz nbedzie w POLSTA SPORT EXTRA a nie w zwyjkynm , nie wiem w sumie jak w upc to jest czy zawsze oba maja wszyscy czy nie |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl