Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

JacobCFC 16.06.2014 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1364862)
Tak trochę OT do powyższego tekstu:

Zatem Kraków ma 750 tysięcy, z czego 93 tysiące deklaruje sympatię do Wisły.
Czyli co....
1) 7% deklarujących sympatię chodzi na Wisłe mimo protestu
2) 1/3 wszystkich krakowian sympatyzujących z Wisłą musi przyść aby zapełnić stadion (?)
3) srednio na mecze przychodzi 16% wszstkich 'sympatyków' z Krakowa?

Skąd ta statystyka?
Mecze ludźmi spoza krakowa stoją?

Uuuuu.... jak tak, to widzę o co Jackowi chodzi - ok 75% nie sympatyzuje z żadnym klubem w Krakowie. Konkretny kawał tortu do podziału.

I przez pół roku nawet procenta z tych 75% niezdecydowanych nie zwerbował. Strasznie słabo- nie sądzisz?

Lukasz 16.06.2014 16:58

Akurat wydaje mi się że coś jest nie tak z tą 1/8. Albo może i dobrze?

Cytat:

Ponad połowa Polaków (57 proc.) deklaruje, że piłka nożna ich nie zajmuje, w tym aż dwie piąte (40 proc.) w ogóle się nią nie interesuje - to wyniki sondażu CBOS przeprowadzonego z okazji Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie

Przeciwnego zdania jest 43 proc. badanych, w tym 29 proc. ankietowanych twierdzi, że trochę się interesuje piłką nożną, a 14 proc., że bardzo interesuje się piłką nożną.
Czyli w Krakowie jest 217 tysięcy które interesuje się piłką, i 100 tysięcy które interesuje się nią 'bardzo'.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1364863)
Strasznie słabo- nie sądzisz?

Akurat myslę że byłby geniuszem, (albo lepiej - PRowym bogiem) gdyby podczas trwającego protestu przekonał tych którzy nie interesują się piłką nożną, że warto zmienić zainteresowania ;)

Nie, nie słabo. Zgodnie ze sztuką - wszystko jest na swoim miejscu. Jak widać większość 'sympatyków' ma w d.. bojkot, Bednarza a nawet mecze ;) No taki świat...

master17 16.06.2014 17:51

Czy ktoś z chodzących i popierających działanie jacka odpowie mi o co Wam chodzi ? Przecież pozbył się bandytów itp. Co Wy w końcu chcecie ?

South 16.06.2014 17:52

ten suikoden to jakiś rasowy pajac

mazo 16.06.2014 18:59

no zaj***** mam chodzic na Wisłę dla rac, SKWK i odpraw. Po prostu ci ludzie chodzą na mecze i mają w dupie wasze żale do JB

mazo 16.06.2014 20:06

nie jest niebezpiecznie. Ja tylko mówię, że doping mnie nie jara tak samo jak większości. Liczy się piłka, a nie widowiska pozaboiskowe. Wisła to tradycja i nie zginie ani przez głupotę Bednarza, ani przez tępotę SKWK. Moim zdaniem obie strony są siebie warte

Kocur 16.06.2014 20:36

Wisła to nie tylko piłka pusty łbie. Jest pełno innych sekcji o których pojęcia nie masz.

63.5 Kg 16.06.2014 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mazo (Post 1364894)
nie jest niebezpiecznie. Ja tylko mówię, że doping mnie nie jara tak samo jak większości. Liczy się piłka, a nie widowiska pozaboiskowe. Wisła to tradycja i nie zginie ani przez głupotę Bednarza, ani przez tępotę SKWK. Moim zdaniem obie strony są siebie warte

O jakiej większości piszesz?? tej elicie??

JacobCFC 16.06.2014 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1364865)

Nie, nie słabo. Zgodnie ze sztuką - wszystko jest na swoim miejscu. Jak widać większość 'sympatyków' ma w d.. bojkot, Bednarza a nawet mecze ;) No taki świat...

To w końcu jak? Bo raz piszesz, że kojak widzi, że jest spora grupa ludzi, która nie sympatyzuje z żadnym klubem i ten target go interesuje, a w kolejnym poscie piszesz, że Ci sami udzie maja w dupie wszystko i na stadion nie przyjdą.

Lukasz 16.06.2014 22:16

Myślałem że więcej osób interesuje się kopana w naszym kraju. 1/8 miasta sympatyzuje z Wisłą - relatywnie mało.

Co do wolnej grupy - klient jest, pytanie jak go zaprosić. Na pewno potrzeba dobrego PR i sukcesów sportowych, czyli dwóch rzeczy których w Wiśle nie mamy i przez najblizszy czas mieć nie będziemy - niezależnie jak się potoczy 'protest'. Jacek pewnie przelicza swoje siły (take mam zdanie) ale z drugiej strony .. jaką on ma alternatywę? Niech próbuje, na pewno Wiśle na złe to nie wyjdzie, bo protest się kiedyś skończy a klient, jesli zostanie dobrze obsłużony, zostanie.

Będzie?

kot 16.06.2014 22:46

Z przykrością stwierdzam, że Bednarz właśnie zaszantażował Wisłę, twierdząc, że aby w Wiśle doszło do zmian zaplanowanych przez niego działań, obojętnie czego dotyczących, musi się znaleźć ktoś, kto doprowadzi do jego usunięcia z Wisły. Po co mu ta kolejna prowokacja, to nie wiem ?. SKWK namawia go do dobrowolnego podania się do dymisji, bez żadnych innych podtekstów. Jeśli dobrze zrozumiałem, jedyną osobą zdolną go usunąć wbrew jego woli jest Cupiał, który stoi za dożywociem Bednarza w Wiśle ( w domyśle). Inaczej nie można zrozumieć tej wypowiedzi.
Wisła, prędzej czy później nie może być wieczną zakładniczką Bednarza, czy się to Cupiałowi podoba czy nie. Tak naprawdę, Cupiał i TF odsunęli od piłkarskiej Wisły, większość środowiska Wiślackiego, tak pośród działaczy TS, jak i SA czy SKWK ( za wyjątkiem Kapki ). W razie jakiegoś zakrętu dziejowego wobec Wisły, nie byłoby przy Wiśle nikogo, komu Wisła leżałaby na sercu, nawet Wisła bankrut. Podziwiam kibiców Wisły i SKWK za ich cierpliwość wobec Wisły i samego Cupiała także. Ogromny szacunek z mojej strony za tę cierpliwość na prowokacje w osobie Bednarza, czyli tak naprawdę szacunek wobec Cupiała, za jego wcześniejsze lata w Wiśle, bez względu na obecne wydarzenia w Wiśle. Bo na Legii w takim starciu o Legie, nie przebierano by w środkach, bez względu na jakiekolwiek konsekwencje. Mam nadzieje, że Cupiał skróci te cierpienia Wisły jak najszybciej, gdyż szacunek ma do do siebie, że ostatecznie powinien być obustronny.

Dariook 17.06.2014 04:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1364914)
Myślałem że więcej osób interesuje się kopana w naszym kraju. 1/8 miasta sympatyzuje z Wisłą - relatywnie mało.

Co do wolnej grupy - klient jest, pytanie jak go zaprosić. Na pewno potrzeba dobrego PR i sukcesów sportowych, czyli dwóch rzeczy których w Wiśle nie mamy i przez najblizszy czas mieć nie będziemy - niezależnie jak się potoczy 'protest'. Jacek pewnie przelicza swoje siły (take mam zdanie) ale z drugiej strony .. jaką on ma alternatywę? Niech próbuje, na pewno Wiśle na złe to nie wyjdzie, bo protest się kiedyś skończy a klient, jesli zostanie dobrze obsłużony, zostanie.

Będzie?

:lol:

Czy ty mieszkasz w Krakowie? Bo czytając Ciebie śmiem wątpić, ba nawet sądze że z Krakowem masz tyle samo wspólnego co bednarz.

Na jakiej podstawie sądzisz, że jest gdzieś tam ten mityczny klient? Naście lat krajowej dominacji to według Ciebie mało by przekonać tych niezdecydowanych. Jeśli myślisz, że dobra gra i skuteczny PR doprowadzą do tego, że nagle ludzie się obudzą, odkryją ze na R22 jest taki klub gdzie można oglądać futbol...to powodzonka.

Nie ma żadnych niezdecydowanych klientów. Nikt nie przyjdzie na stadion gdzie jest pusto, tylko po to by katować oczy ligowym poziomem.
Zapewniam Cię, że 32tyś na Legii czy żydach to nie był przypadek. Tam przypadkowych ludzi było niewielu. W większosci byli to kibice Wisły ktorzy "na co dzień" odpuszczają mecze z milonów powódów, ostatnim jakim mógłby to być jest brak bezpieczeństwa na stadionie.
W większości są to znajomi z osiedli którzy jeśli juz musieli by wybierać to wybiorą stronę bojkotujących a nie jakiegos bednarza.

Obudz się. Ludzie nie mają problemu z racami, numerowanymi siedzeniami czy bezpieczeństwem na stadionach. To tylko i wyłącznie argumenty są bednarza, bo tak prawde mówiąc jakie niby on moze inne mieć?
Łatwiej wyłapać w mordę podczas weekendowego wypadu do knajpy na rynek a mimo tego ludzi tam nie brakuje. Zastanawiające, no nie?

63.5 Kg 17.06.2014 08:22

Nie ma nikt zdjęć czy filmiku jak Bednarz na CLJ i meczu z Lechem...drwi z kibicow którzy po nim jada,macha im z uśmiechem na twarzy a nawet niektórzy twierdza ze pokazal wala...

piotek 17.06.2014 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1364934)
:lol:

Łatwiej wyłapać w mordę podczas weekendowego wypadu do knajpy na rynek a mimo tego ludzi tam nie brakuje. Zastanawiające, no nie?

Potwierdzam. Sam stadion jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc w Krakowie. Z powrotem do domu może być różnie, zwłaszcza jak ktoś mieszka w niewiślackich okolicach.

Powinno się przeprowadzić badanie socjologiczne- dlaczego mieszkańcy Krakowa nie chodzą na mecze.

Viper 17.06.2014 09:25

Cytat:

W większości są to znajomi z osiedli którzy jeśli juz musieli by wybierać to wybiorą stronę bojkotujących a nie jakiegos bednarza.

Masz blisko 30 tys znajomych? :-D

suikoden 17.06.2014 11:47

Powiem jedno brak słów

Padre1906 17.06.2014 11:54

Czyli przestaniesz wypisywać te swoje pierdy? Nareszcie!

suikoden 17.06.2014 11:58

Widze, że są tu ludzie zaślepieni SKWK trudno ja mam swoje zdanie i jego nie zmienie.

PS: nie popieram Bednarza, ale nie bojkotuje klubu

Lukasz 17.06.2014 12:03

Cytat:

Zapewniam Cię, że 32tyś na Legii czy żydach to nie był przypadek. Tam przypadkowych ludzi było niewielu. W większosci byli to kibice Wisły ktorzy "na co dzień" odpuszczają mecze z milonów powódów, ostatnim jakim mógłby to być jest brak bezpieczeństwa na stadionie.

Żyjesz w jakimś dziwnym świecie. Co rok w Krakowie rodzi się 16 tysięcy osob a umiera 10 tysięcy. SKWK organizuje akcje dla dzieci, a Ty uważasz że 'tortu' nie ma bo Ci co przychodza na mecze to są 'znajomi' z osiedli. Jednocześnie jest ogolne narzekanie na forum na 'pikników' i rosnącą liczbę 'kosmitów' na C. To jak w końcu jest - skąd kosmici się birą? 'Koledzy' z osiedli się farbują, czy może nastepuje zmiana pokoleń i przyzwyczajeń?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1364958)
Potwierdzam. Sam stadion jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc w Krakowie. Z powrotem do domu może być różnie, zwłaszcza jak ktoś mieszka w niewiślackich okolicach.
Powinno się przeprowadzić badanie socjologiczne- dlaczego mieszkańcy Krakowa nie chodzą na mecze.

Dwie sprawy.
Po pierwsze, twierdzenie że na stadionie jest bezpiecznie, jest pochodą wielu rzeczy - między innymi drakońskimi karami czy trzepaniem na bramkach. Bezpieczeństwo na stadionie Wisły to czyja zasługa?Kibiców? Stadionu? Czy może Antkowiaka, Tuska, Bednarza, policji czy narzędzi np. kar i zakazów? Byłbym więc ostrożny w podnoszeniu tego argumentu - dla mnie jest pewna sprzecznosc w przekonywaniu że stadion jest całkowicie bezpieczny i jednocześnie atakowaniu tych którzy nad tym bezpieczeństwem czuwają i krórzy stworzyli ten skądinąd chory 'system'. Obecne środki bezpieczeństwa tez zniechęcają niektórych do przyjścia. Kto z kumatych lubi siedziec obok policji? :>

Druga sprawa - dlaczego miszkańcy nie chodzą na mecze? Bo my ogólnie nie chodzimy na imprezy sportowe. Tak ma statystyczny Polak - woli oglądnać LM czy 'siatkę' w TV, niz wybrać się na imprezę. Zmiana mentalności zajmuje pokolenia i dobrze byłoby nieprzerwanie oferować alternatywe dla kina, opery czy LM. Powoli i skrupulatnie walczyć o podział 'tortu'. I tu dochodzimy do meritum - taka zmiana jest sprzeczna z interesem 'kumatych' czy SKWK ale byłaby bardzo na rękę Bednarzowi. I to miałem na myśli czytając informację o 1/8 sympatyków Wisły w Krakowie - rynek 'piłki' w szerokiej perspektywie ma potencjał.

63.5 Kg 17.06.2014 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1364986)
Widze, że są tu ludzie zaślepieni SKWK trudno ja mam swoje zdanie i jego nie zmienie.

PS: nie popieram Bednarza, ale nie bojkotuje klubu

Krzyz Ci na droge...

suikoden 17.06.2014 12:07

Ja zawsze twierdze, ze dobra wola SKWK może przynieść wiecej dobrego niż stawianie warunków.

63.5 Kg 17.06.2014 12:10

To zaczynamy jutro przygotowanie 19 osobowa kadraczyli na bogato....

Bramkarze:
Gerard Bieszczad, Michał Buchalik.

Obrońcy:
Łukasz Burliga, Michał Czekaj, Dariusz Dudka, Arkadiusz Głowacki, Marko Jovanović, Piotr Żemło.

Pomocnicy:
Łukasz Garguła, Lucas Guedes, Wilde-Donald Guerrier, Emmanuel Sarki, Ostoja Stjepanović, Semir Štilić, Alan Uryga.

Napastnicy:
Rafał Boguski, Paweł Brożek, Maciej Jankowski, Tomasz Zając.

suikoden 17.06.2014 12:15

Czyli na dzisiaj 11 wyglada tak
BURLIGA WRACA 25 CZERWCA

Buchalik-Burliga-Głowacki-Jovanović-Dudka-DONALD-OSTOJA-STLIĆ-GARGUŁA-SARKI
BROŻEK

Lukasz 17.06.2014 12:19

Interia:
Wisła Kraków - z szafy wylatuje za trupem trup

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...up,nId,1443606

Troche o Franciszku który nie pobiera pensji, troche o Nuniezie i jego nierozliczonych biletach itp.

63.5 Kg 17.06.2014 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1364993)
Czyli na dzisiaj 11 wyglada tak
BURLIGA WRACA 25 CZERWCA

Buchalik-Burliga-Głowacki-Jovanović-Dudka-DONALD-OSTOJA-STLIĆ-GARGUŁA-SARKI
BROŻEK

z tym ze tak w tej 19 mamy :
Jovanovica który nie jest powiedziane ze będzie mogl grac.
Czekaja na poziomie mistrzowskim.
2 młodych chlopakow Zemłe i Zająca...

Jest bogato...

iq1000 17.06.2014 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1364991)
To zaczynamy jutro przygotowanie 19 osobowa kadraczyli na bogato....

Bramkarze:
Gerard Bieszczad, Michał Buchalik.

Obrońcy:
Łukasz Burliga, Michał Czekaj, Dariusz Dudka, Arkadiusz Głowacki, Marko Jovanović, Piotr Żemło.

Pomocnicy:
Łukasz Garguła, Lucas Guedes, Wilde-Donald Guerrier, Emmanuel Sarki, Ostoja Stjepanović, Semir Štilić, Alan Uryga.

Napastnicy:
Rafał Boguski, Paweł Brożek, Maciej Jankowski, Tomasz Zając.

Wow.

Bramkarze:
Buchalik

Ręczniki:
Bieszczad
Inny młody z rezerw

Obrona:
Dudka
Burliga
być może dojdzie jakiś jeden noname na lewą obronę za Brożka i Bunozę

Szklanki:
Głowacki
Jovanovic - o ile w ogóle go dopuszczą

Pachołki:
Czekaj
Żemło

Pomocnicy:
Garguła - potencjalna szklanka
Stjepanovic
Stilic

Skrzydłowi:
Guerrier
Sarki - jeśli odejdzie to może Plizga

Zapychacze kadry z "teoretycznym" potencjałem:
Uryga
Guedes

Napastnicy:
Brożek - potencjalna szklanka
Jankowski

Szklanki:
Boguski

Młoda nadzieja lub kolejny szrot:
Zając

Walczymy o miejsce w pierwszej 8. Jak się nie uda to o utrzymanie. Zależy od tego jak będzie się sprawowała defensywa.

wolfy 17.06.2014 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 1365005)
Walczymy o miejsce w pierwszej 8. Jak się nie uda to o utrzymanie. Zależy od tego jak będzie się sprawowała defensywa.

Zależy głównie od kontuzji. Jak nam wypadnie kilku graczy, to za rok czekają nas wyjazdy do Niecieczy (jak nie awansują).

63.5 Kg 17.06.2014 14:01

Ja tez bym nic nie mowil czy pisal na temat naszego obecnego składu ale tak naprawdę byle imbecyl potrafi zauwazyc jakość i ilość piłkarzy i porownac to ze slwoami tego debila o silniejszej Wisle.....

Viper 17.06.2014 14:09

^^ Bednarz powiedział, że cała drużyna jest silniejsza? ktoś tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

63.5 Kg 17.06.2014 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1365016)
^^ Bednarz powiedział, że cała drużyna jest silniejsza? ktoś tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

"Wydaje mi się, że już teraz jesteśmy na pewno mocniejsi. Przyjście Maćka Jankowskiego to duże wzmocnienie, tak to traktujemy. Mamy nadzieję, że od początku przygotowań będziemy mogli liczyć na Arka Głowackiego i być może na Marko Jovanovicia. Jeżeli ta para stoperów będzie mogła razem grać, tak jak na początku poprzedniego sezonu, to jesteśmy spokojni. Wtedy będziemy mieli do wejścia jeszcze na boisko Czekaja, Urygę oraz Dudkę" - analizował Bednarz.

Viper 17.06.2014 14:41

^^ A teraz zacytuj całość łaskawie. :)

63.5 Kg 17.06.2014 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1365027)
^^ A teraz zacytuj całość łaskawie. :)

Dobrze wiem o co Ci chodzi...ale...

Poczatek tej wypowiedzi jest wlasnie taki dopiero później padaja słowa o ofensywie...tak jakby lysy zauwazyl ze się zagalopowal....
Zreszta powiem Ci ze wali mnie co tej lysy debil mowi,klamie na każdym zawolaniu i taka prawda...

CMSNero 17.06.2014 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1364990)
Ja zawsze twierdze, ze dobra wola SKWK może przynieść wiecej dobrego niż stawianie warunków.

wszyscy juz wiemy ze masz w du pie bednarza i SKWK ... ze chodzisz i bedziesz chodzil na mecze , naprawde nie musisz pisac tego w co ktoryms poscie ... :-/

JacobCFC 17.06.2014 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1364143)
ja byłem w SKWK i wiem, że nie warto wielu się wypowiada ale o działalności SKWK mało wiedzą

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1364195)
Ale Twój udział ograniczył się tylko do posiadania plastiku i opłacania składek? Dlaczego nie podbiłeś z pomysłami swoimi poglądami? Bałeś się czy jak? Bo z z tego co pamiętam, wielu było takich jak Ty co narzekali, a jak była niejednokrotnie okazja się wykazać to chętnych nie było.

Ponawiam, bo jakoś do tej pory nie raczyłeś mi odpowiedzieć, a mądrzysz się coraz bardziej w każdym temacie.

Dariook 17.06.2014 17:56

[QUOTE]
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1364987)
Żyjesz w jakimś dziwnym świecie. Co rok w Krakowie rodzi się 16 tysięcy osob a umiera 10 tysięcy. SKWK organizuje akcje dla dzieci, a Ty uważasz że 'tortu' nie ma bo Ci co przychodza na mecze to są 'znajomi' z osiedli. Jednocześnie jest ogolne narzekanie na forum na 'pikników' i rosnącą liczbę 'kosmitów' na C. To jak w końcu jest - skąd kosmici się birą? 'Koledzy' z osiedli się farbują, czy może nastepuje zmiana pokoleń i przyzwyczajeń

?

Proszę Cię. Nie odwracaj kota ogonem, gdyż mowa była o tych twoich mitycznych klientach, którzy są wszędzie tylko nie na stadionie.
Już zwracałem ci uwagę, że za nami nascie lat dominacji więc jesli tych klientów nie przyciągneły batalie w europejskich pucharach czy seryjne mistrzostwa to tym bardziej nie zrobi tego idiota bednarz, z numerowanymi siedzeniami czy kultularnym dopingiem.

Społeczność kibiców Wisły nie traktuje dzieci jako bzdurnych klientów, tylko jako naturalnych następców. Wszystko jest prowadzone w celu budowania potęgi Wisły i dbania o przyszłość trybun a tym samym o pozycję klubu w trudnym terenie jakim przyszło nam istnieć.
Taka pewnie dla Ciebie idiotyczna incjatywa, bo gówno z tego będzie do budzetu a jadnak nic bardziej mylnego. To czysta postać owianej już sławą i mitem brakującej tak bardzo polityki długofalowej.
Bednarz powinien się u od kibiców uczyć. On jest kolejnym idiotą z pomysłami na tu i teraz a finał tej zabawy będzie taki jak zawsze, czyli wielki śmierdzący stolec na środku klubowego korytarza. Bo srać to każdy by chciał tylko spuścić wody niema komu.

Co do kosmitów to racja, jest ich wielu. Ale to żadna zmiana pokoleniowa jak to sobie tłumaczysz. Winę za to ponosi wszem obecna medialna akceptacja dla pedalstwa i wszelkiej maści różności. Tu nie chodzi o to żeby każdy był łysy z czerwonymi szelkami na szturmówkach. Ma się wyglądać jak facet, ma się wzbudzać szacunek innych facetów - i to jest warunkiem uzyskania niewinnej początkowej akceptacji.
Facet z maniurką, babą, żoną, kochanką to idzie w krzaki a nie na mecz piłkarski. Na stadion idiesz dla klubu, spotkać kumpli, zapić mordzie a nie lansować się na pantofla. Naprawdę każdy ma piękną babę...naprawdę!.

I własnie nad takimi kosmitami trzeba pracować. Bo jak by nie patrzeć to nie jacyś klienci a poprostu kibice. Pojawiają się głównie z chęci zaistnienia w grupie i dopingowania Wisły dlatego nietaktem było by gonić bydlęta z trybun. Sam kiedyś dostałem zjebkę, że na mecz się wiąże buty :)

Cytat:

Dwie sprawy.
Po pierwsze, twierdzenie że na stadionie jest bezpiecznie, jest pochodą wielu rzeczy - między innymi drakońskimi karami czy trzepaniem na bramkach. Bezpieczeństwo na stadionie Wisły to czyja zasługa?Kibiców? Stadionu? Czy może Antkowiaka, Tuska, Bednarza, policji czy narzędzi np. kar i zakazów? Byłbym więc ostrożny w podnoszeniu tego argumentu - dla mnie jest pewna sprzecznosc w przekonywaniu że stadion jest całkowicie bezpieczny i jednocześnie atakowaniu tych którzy nad tym bezpieczeństwem czuwają i krórzy stworzyli ten skądinąd chory 'system'. Obecne środki bezpieczeństwa tez zniechęcają niektórych do przyjścia. Kto z kumatych lubi siedziec obok policji? :>
Myślę, że mógłbyś podyskutować o bezpieczeństwie i i zasługach dla osób pilnujących ... z kibicami Jagielloni po zabawie w warszawie.

Ty naprawdę myślisz że stadion jest bezpieczny dzięki drakońskim karom i trzepaniu na bramkach? Jakiejś polityce czy działaczom?
Na stadionie jest spokojnie bo kibice są spokojni, myślą i nie pakują sami siebie w ręce zakompleksionych mediów i wypaczonych wymiarów sprwiedliwości.
Mimo że na każdym kroku środowisko jest prowokowane przez wszelkiej maści kundli, mimo że łamane są podstwowe zapisane w konstytucji swobody, większość zaciska zęby i rozlużnia pięści.
Jeśłi tylko kibice by chcieli to na meczu pojawili by się niezauwazeni czołgiem z szarikiem obok wpierdalającym granat. Jeśli by chcieli to mielibysmy zamkniete wszystkie stadiony co kolejkę, na koniec, jeśłi by chcieli to byś oglądał nie mecz a oglądał się za siebie.

Zastanawiasz się dlaczego jest inaczej? Jest inaczej bo kibice to nie stado debili jak kreowani są przez media typu"Kuzniar wstajesz i wiesz". Kibice poprostu szanują swoj klub i szanują innych kibiców. Nie chcą zamykania stadionów gdzie jedynie cierpi klub, nie są obojętni na krzywdę innych kibiców..."zostaw kibica, ty ....o zostaw kibica" śpiewajać dodaje sie otuchy nawet wrogom.

Oczywiscie zdażają sie uzasadnione odstępstwa. Honor, duma, troska o klub nie pozwalają być obojętnym ...Nic nie dzieje się z przypadku.

Cytat:

Druga sprawa - dlaczego miszkańcy nie chodzą na mecze? Bo my ogólnie nie chodzimy na imprezy sportowe. Tak ma statystyczny Polak - woli oglądnać LM czy 'siatkę' w TV, niz wybrać się na imprezę. Zmiana mentalności zajmuje pokolenia i dobrze byłoby nieprzerwanie oferować alternatywe dla kina, opery czy LM. Powoli i skrupulatnie walczyć o podział 'tortu'. I tu dochodzimy do meritum - taka zmiana jest sprzeczna z interesem 'kumatych' czy SKWK ale byłaby bardzo na rękę Bednarzowi. I to miałem na myśli czytając informację o 1/8 sympatyków Wisły w Krakowie - rynek 'piłki' w szerokiej perspektywie ma potencjał.
Juz Ci tłumaczyłem, że nie ma innych, zakonspirowanych maniaków futbolowych. Ktoś kto chce oglądnąc ligowe zmagania na żywo, ma do wyboru dwa adresy. Nie od wczoraj czy tygodnia, tylko od przeszło 100 lat, więc nie czaruj .
Mecz piłkarski to nie alternatywa dla kina czy opery jak tobie czy bednarzowi sie zdaje. Tak jak ja nie pójdę do opery choć by ....a sam Pavaratti śpiewał tak miłośnik teatru nie odpuści "Swiętoszka" dla LM na R22. Z bardzo prostego powodu, braku zainteresowania takimi bzdurami.

No i idą bednarzowcy drogą, patrzą w ziemię i szukają zgubionych 10 zł. Wszędzie stówki leżą, klapki na oczach a dychy jak nie było tak nie ma.
Tutaj się ....a skupić trzeba na tym, jak pozbierac te 32tys z derbow lub legii co się po świecie rozbiegło, więcej i tak zresztą się stadionie nie zmieści a nie wyjeżdżać z poroniona idea zastępstwa soli...księzami lekarzami, kundlami czy hodowcami gołębi pocztowych.

Dostosowuje się produkt do odbiorców i dla odbiorców a nie odbiorców do produktu - jeśłi już z pogardą użyjemy suchego sloganu.
Zmian wymaga Wisła a nie jej trybuny. Zdecydowanie ktoś obniżył loty...

Sam Jezus miał problemy z obsadą 12 a Bednarzowi się marzy burdel, z samymi dziewicami na pokładzie. Idiota.

master17 17.06.2014 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1364990)

Według Ciebie co powinno zrobić SKWK, a czego nie powinien zrobić bednarz ?

63.5 Kg 17.06.2014 19:07

To nasze bogactwo...:rotfl:

"Jeśli Wisła nie zacznie szybko ściągać zawodników to jeszcze przez długi czas gierki na treningach 11 na 11 będą niemożliwe. "

mazo 17.06.2014 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1364900)
Wisła to nie tylko piłka pusty łbie. Jest pełno innych sekcji o których pojęcia nie masz.

W tym wypadku (a rozmawiamy o sekcji piłkarskiej) tylko piłka i związanie z klubem. Wasz program naprawczy jest genialny, tak samo jak Bednarza. Nie przychodzić na mecze:D .On i tak swoją kasę dostanie....A tak szkodzicie tylko klubowi. Dlatego mówię, że jesteście siebie warci ten marny prezesunio Bednarz i wierni kibice ze SKWK, którzy postanowili na złość babci sobie rączki odmrozić. Razem może wam się uda doprowadzic ten klub do ruiny finansowej, ale mam nadzieję że nigdy to nie nastąpi.

Padre1906 17.06.2014 19:27

Przeczytaj sobie ten temat jeszcze raz to uzyskasz odpowiedź na arugmenty które przedstawiacie w każdym możliwym miejscu.

crazykaro 17.06.2014 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1365058)
Według Ciebie co powinno zrobić SKWK, a czego nie powinien zrobić bednarz ?

Przestać sie rzucać jak małpa w klatce.
Trybuna C została zamknęta za rzucanie flar na murawę, zakazy stadionowe zostały przyznane za obstrzelanie stadionu racami i jeżeli ktoś nie rozumie, że kara była słuszna, to znaczy, że ma coś z głową.
Bany zostały anulowanę, więc SKWK niech się wycofa z bojkotu. Takie to trudne do zrozumienia?

Ja wiem że SKWK chciałoby rządzić Wisłą, ale nie będą. Bo ani nie zasponsorują drużyny z tych najtańszych wejściówek na sektor C, ani też nie słyszałem aby znaleźli jakiegoś sponsora. Tak więc ich zasługi dla ratowania budżetu Wisły są ujemne, bo należy pamiętać, że kilka kar za race Wisła musiała zapłacić z kasy klubowej, bo SKWK oczywiście nie jest niczemu winne.
Biorąc to pod uwagę,wychodzi na to, że nie dość że kub na nich nie zarabia, to jeszcze przez nich traci. A skoro tak, to niech nie stawiają żądań, jakby byli królami wszechświata.Bo SKWK to sie wydaje, że im się należy, bo dopingują. No niestety, tak to nie działa i nigdy nie będzie. Jak długo SKWK nie zrozumie, gdzie jest ich miejsce w szeregu, tak długo nie będzie spokoju na trybunach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl