Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

KOALIK 27.07.2017 23:55

Mam nadzieję, że wszyscy inicjatorzy tej szopki mającej na celu ośmieszenie Wisły zostaną ujawnieni.

Te opowieści, że przyjadą jacyś mityczni wizjonerzy z Niemiec (ze Szwajcarii, z Ukrainy - do wyboru, do koloru), dadzą kilkadziesiąt mln euro na klub i cała reszta jednych wielkich bzdur.

Komu i po co było to potrzebne?

Jak można na podstawie mało wiarygodnych dokumentów tworzonych przez mało poważnych ,,biznesmenów" o podejrzanych życiorysach przy nawiązywaniu do bardzo wątpliwych firm, instytucji (brak podstawowych informacji o ich działalności i to w dobie internetu) nakręcić z pełnym rozmachem akcję o nowym właścicielu w Wiśle?

Zwłaszcza, że minął tylko rok od afery z Meresińskim.

Chyba najpierw sprawdza się wszystkie dane - nie na twitterze i nie sądzi się, że przyjechał rycerz na białym koniu (w dodatku niewiadomego pochodzenia), który nagle postanowił zainwestować, ale nic konkretnego o nim nie wiadomo - nawet wydobycie prawdziwego nazwiska jest nieosiągalne, bo wcale nie jest powiedziane, że te podawane w mediach są właściwe.

Oby ten sześciodniowy zamęt dobiegł końca, bo po raz kolejny zakpiono z Wisły.

pawlozm 28.07.2017 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1478122)
Ludzie czego Wy chcecie, po co Wam jacyś Niemcy...
Pierwszy raz od dłuższego czasu w Wiśle widać jakąś sensowną politykę... Mamy ciekawego trenera, dobrego scouta, rozsądny Zarzad - pomimo tego, że z historią.
Znowu chcecie takiej sytuacji, ze budżet od tego zależy czy awansujemy do jakiejś tam rundy, czy nie????
spójrzcie na L. - ilu się zachwycało, że taka potęga - a teraz przgrali pierwszy mecz i jest trzęsienie portkami - bo im te 7,7MEuro potrzebne do spięcia budżetu...
A my spokojnie, po 2 meczach mamy komplet punktów i nic nie musimy...
Piłkarze czytają nasze forum - więc my powiliśmy murem stać za obecnym Zarządem. Oni mu ufają więc zaufajmy i my i przestańmy nakręcać karuzelę...

Nic dodać, nic ująć!!
Tak jak od początku mówiła Prezes Sarapaty, budżet nie może być uzależniony od jednego bogatego sponsora, lepiej kilkunastu mniejszych. Jeden wypada i nic wielkiego się nie dzieje.

regan 28.07.2017 00:19

Czyli sprawa jasna koniec tematu. :) Dzieki panowie za walke do upadlego w słusznej sprawie! Dalismy rade i zdemaskowalismy żartownisia! :D Za Wisle za nas TS pojdziemy az po zycia kres!

Guzik 28.07.2017 05:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1478119)
Ten odcinek już się kończy, ale tak prawdę mówiąc już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć kto nas będzie kupował w lipcu 2018 :lol:
Stawiam na Włochów którzy okażą się Albańczykami.

Jak to przeczytają tłitujący dziennikarze to najpóźniej w sobotę przed meczem będą newsy:
MM: Włosi wchodzą do gry - pełnomocnik Loosera potwierdza na forum Wisły. Dla uwiarygodnienia wpisu wstawił avatara ze zdjęciem - to nie może być fejk.

TS: Do zdementowania lub potwierdzenia

MK; Już wyjaśnione Citko zdementował

Janexk98: Chuja wiecie mam skany !

Snow 28.07.2017 07:15

W ramach ciekawostki,
W dniu wczorajszym Bernatzky zniknał ze strony:
https://alliancegsa.wixsite.com/ihrct/board
Tak się jeszcze niedawno na niej prezentowała jego podejrzana facjata
http://i.imgur.com/84hXad9.jpg

mitmichael 28.07.2017 07:28

Wyglada jak kryminalista ostatecznie gwalciciel, ktory chce zgwalcic stara telefonike :D

PitM 28.07.2017 07:45

Może być tak że TF nakręciła byle kogo kto miał złożyć ofertę, żeby przedłużyć sobie czas na szukanie inwestora. W razie czego oferta złożona mają 60 dodatkowych dni. Stad teraz głosy że inwestor szuka inwestora.

szprotson 28.07.2017 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PitM (Post 1478138)
Może być tak że TF nakręciła byle kogo kto miał złożyć ofertę, żeby przedłużyć sobie czas na szukanie inwestora. W razie czego oferta złożona mają 60 dodatkowych dni. Stad teraz głosy że inwestor szuka inwestora.

to slabo zagrali bo termin 60 dni juz leci :)
na ten moment straciłem wiare w dobra gre TF dla klubu Wisła Kraków.
Tamta sytuacje rok temu jeszcze jestem w stanie zrozumiec : widmo nie otrzymania kredytu wisiało nad TF Kable i musieli na szybko sie pozbyc nierentownej spólki. Dlatego nie mieli mozliwosci odpowiednio prześwietlic kupujacego i wielcy prawnicy musieli zaufac świstkom papieru które okazały sie swistkami papieru a nie powaznymi dokumentami.
I teraz rok pozniej, daja sie w.......ic w to samo szambo ? Nie kumam tego...

Vinci 28.07.2017 08:01

Przy okazji strasząc po kontach milionowymi karami za wypowiedzenie pełnomocnictwa i inne punkty zawartej umowy... prawie, jak biznes prowadzony na sposób PRL-owski

funkykoval 28.07.2017 08:13

Tak jak ktoś już na forum porównał: złożenie oferty przez Bernatzkyego jest jakby żywcem wyjęte ze skeczu Monty Pythona

Maine_Coon 28.07.2017 08:25

W celu rozwiązania zagadki wg mnie powinno się zweryfikować czy firma Stechert Gruppe dalej funkcjonuje.
Jeżeli nie to oszustwo jest pewne na 100% (teraz to 99% :D )

lukaszsz86 28.07.2017 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maine_Coon (Post 1478149)
W celu rozwiązania zagadki wg mnie powinno się zweryfikować czy firma Stechert Gruppe dalej funkcjonuje.
Jeżeli nie to oszustwo jest pewne na 100% (teraz to 99% :D )

no właśnie z tego co wczoraj pisał Damian Dukat to tak nie do końca funkcjonuje

Vinci 28.07.2017 08:37

Skala bredni w mediach nie słabnie. Przeglądałem sobie interie dzis i widzę, że to kibice , którzy dzownili do Niemców ich odstraszyli oraz, że TF ma teraz telefoniczne ustalenie, które....hmmm wydaje się mocno wątpliwe...

Nawet forum już ostygło z tych niedorzeczności, a dziennikarze, jakby nie pojęli, że granica dzieląca ich od śmieszności praktycznie już nie istnieje...

szprotson 28.07.2017 08:47

wg. mnie klub na konferencji prasowej powinien zadac pare pytan dziennikarzom....

Maine_Coon 28.07.2017 08:50

lukaszsz86 czy masz może link albo gdzie to pisał? Twitter?

!!IRIVER!! 28.07.2017 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1478155)
wg. mnie klub na konferencji prasowej powinien zadac pare pytan dziennikarzom....

Też tak sądzę i podkreślić - w mojej opinii personalnie i po nazwisku - wkład niektórych szmaciarzy. :pala:

wislakrakow124 28.07.2017 09:27

Bylem ciekawy jak sprawa z tym Niemcem sie rozwinie. Po tym co zobaczylem wole zeby TS pozostal wlascicielem. Lepiej powoli ale stabilnie podnosic sie z kolan. Jesli chodzi o tego "inwestora" to nie wyglada to za dobrze. Jak mozna zlozyc propozycje kupna klubu tydzien temu i wogole sie nie pokazac?

7 kotów 28.07.2017 09:37

Powiem tak, jesli ktos wykrecil gownoburze obiecujac gruszki na wierzbie, rozsnuwajac dalekie od rzeczywistosci wizje, skoro od mnie wiecej poniedzialku blo juz wiadome ze to walek, a teraz probuje tuszowac ta zenade ZWALAJAC WINE NA WYIMAGINOWANE TELEFONY OD KIBICOW WISLY DO NIEMIEC, to nie mam ....a slow.

lukaszsz86 28.07.2017 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maine_Coon (Post 1478157)
lukaszsz86 czy masz może link albo gdzie to pisał? Twitter?

https://twitter.com/DamianDukat/stat...84133822914561

rokfor 28.07.2017 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1478155)

Dobry pomysł, taka odwrócona konferencja prasowa:D

Pulpet 28.07.2017 09:51

Może ktoś krótko streścić ostatnie dwa dni? pogubiłem się

Uran235 28.07.2017 09:53

https://twitter.com/janekx89/status/890854195586379776

Jak ktoś ma tweetera, i przez janekxa nie jest zablokowany, może ten post zgłosić jako obraźliwy. Gość ma mega problemy ze swoim ego.

Przeglądam tak te komentarze pod jego wpisami... K.rwa, ludzie to jednak debile i s.kinsyny. Przykre, że wielu deklaruje się jako fani Wisły.

TIR_DO_SŁUBIC 28.07.2017 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1478165)

ŚRODA - miało być oświadczenie Niemców, nie zostało opublikowane.
CZWARTEK - Niemcy mieli przyjechać na spotkanie. Nie przyjechali.

W międzyczasie:

- obydwa obozy (zwolenników TS i zwolenników Niemców) ścierają się niczym pod Grunwaldem. Janek, potomek Baby Wangi, wciąż wieści nadejście inwestora zza zachodniej granicy,
- we wszystkim pogubiony zdaje się być dziennikarz Miga,
- pismak Białoński robi z siebie publicznie debila wierząc w to, że konto Twitterowe naszego nowego potencjalnego inwestora jest prawdziwym kontem,

A dzisiaj jest piątek- właśnie rzekomo trwa spotkanie z Niemcami w siedzibie TF.

A ja robię zrzuty ekranu z komentarzami obydwu stron, sam nie opowiadam się po żadnej. I jak już wszystko będzie jasne, to ci najbardziej aktywni i agresywni będą mieć trochę wstydu :P Na sam koniec któraś strona .......nie jak samolot o brzozę.

Maine_Coon 28.07.2017 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1478165)

W czwartek Niemcy mieli być, podobno 20 tirów pieniedzy przywieźli ale okazało się że to na zawody jakieś. :rotfl:
Generalnie wszystko zmierza do tego że albo ktoś chciał dobrać się do finansów Wisełki.
Jeżeli dziś Niemców nie bedzie w Krakowie to ja już temat odpuszczam i pzrestaje się denerwować.

Maine_Coon 28.07.2017 09:59

PS. Swoja droga całe to zjebane zamieszanie jest świetnym materiałem na przeróbke tego filmiku na YT z tym śmiejącym się szczerbatym meksykańcem.

dj_ibutti 28.07.2017 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zozo (Post 1478093)
Hej, jestem tu nowy... powiem tyle, jutro lub w poniedziałek będzie GRUBO.

Pamiętacie wyjazdy Smudy na Zarabie do Bossa i negocjacje w zaciszu chłodnego pokoju przy buteleczce? To teraz, taki tam sobie, się dzieje, taka tam imprezka, rozmówiki przy wódeczce i sushi... po hehmiecku.

Takie tam, info. Niesprawdzone, ale pewne.

Sushi po niemiecku? Czyli co wurst zamiast ryby?

A czy ze gadają po niemiecku? To chyba Smuda tłumaczy, bo Cupiał jedyny język jaki zna to mowa węży.

TIR_DO_SŁUBIC 28.07.2017 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maine_Coon (Post 1478169)
PS. Swoja droga całe to zjebane zamieszanie jest świetnym materiałem na przeróbke tego filmiku na YT z tym śmiejącym się szczerbatym meksykańcem.

Nie. Z Hitlerem z filmu "Upadek".

Wisła Prokocim 28.07.2017 10:12

Telenowela z Niemcami w roli głównej się kończy i już zaczynają się pociski po SKWK i TS że niby dzwonili do stecherta i straszyli pracowników i przez to nic nie wyjdzie z tego przejęcia

Wisła Prokocim 28.07.2017 10:13

Telenowela z Niemcami w roli głównej się kończy i już zaczynają się pociski po SKWK i TS że niby dzwonili do stecherta i straszyli pracowników i przez to nic nie wyjdzie z tego przejęcia https://twitter.com/sikor1906/status/890859179929464832

Gercu 28.07.2017 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Prokocim (Post 1478172)
Telenowela z Niemcami w roli głównej się kończy i już zaczynają się pociski po SKWK i TS że niby dzwonili do stecherta i straszyli pracowników i przez to nic nie wyjdzie z tego przejęcia

Przecież czytając niektóre posty z tego forum, coś takiego jest jak najbardziej prawdopodobne :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl