![]() |
Jest jakiś graniczny dzień każdego miesiąca na zapłacenie składki? np 10, 15 itp?
|
Do końca miesiaca po prostu.
Jak sie spoznisz pare dni to tez przezyjemy. Usuniecie po trzech niezaplaconych. |
Nie myśleliście, żeby na stronie zrobić coś w kategorii news'ów. Bo nie każdy korzysta z FB, a na stronie w ogóle nie ma informacji o zbiórce na piłkarzy (tutaj ew. można by było zrobić wyskakujące okienko przy wejściu na stronę z informacją), ani np. o tym, że członkiem Socios został Ludwik Miętta-Mikołajewicz (to pewnie też parę niezdecydowanych osób by zachęciło).
|
Najlepszą reklamą będzie przyjmowanie do Socios znanych osób kibicujących naszemu klubowi ( byli piłkarze , aktorzy, itp) .
|
Cytat:
|
Świetnym pomysłem było przyjęcie do stowarzyszenia Pana Ludwika Miętty-Mikołajewicza. Brawo za pomysł.
Mam nadzieję, że przekaże wieść o tym stowarzyszeniu potencjalnym nabywcom klubu, myślę tu o Ziętku i Kwietniu. Stowarzyszenie mocno się rozkręca, możliwości rosną. Liczba członków już przekroczyła to co szacunkowo zakładali pomysłodawcy całego przedsięwzięcia. |
czy mozna byc Socios ( niecierpie tego slowa) bez tej pokazowki przy loginie na tym forum ?????? ....pytanie bez napinki
|
Oczywiście, że można. Twój wybór :)
|
Cytat:
ps. Ale nie dziś się ja w szale dyskusji ktoś zada Tobie takie pytanie: "Wymądrzasz się i ustawiasz ludzi po kątach a w Socios jesteś lub w inny sposób wspierasz klub ?" :haha: ps. Opis wstawiłem żeby odciąć się od komentarzy/pytań związanych z pewną sytuacją (zainteresowani wiedzą o co chodzi), |
Dołączam i zachęcam innych.!
|
przy około 360 osób w stowarzyszeniu i przy załażeniu minimalnej składki rocznie można liczyć na wygenerowanie minimum 210 tys. złotych. przy obecnej strukturze składek może eto być 360 tys i więcej. Tym bardziej że regulamin stowarzyszenia ma zapewniać stały dopływ funduszy ze składek.
Moim zdaniem tych środków nie powinno wykorzystywać na drobne sprawy tylko, w przodku zmian własnościowych dążyć do objęcia nawet minimum udziałów w TS Wisła SA i próby zapewniania dostępu do informacji z wewnątrz spółki oraz wspływu na 1 lub 2 kluczowe decyzje (absolutorium zarządu, sprzedaż spółki) |
Czy ktoś już zastrzegł logo Socios.? Niby nic, ale w przyszłości może stanowić wartość nie tylko sentymentalną. Lepiej uprzedzić innych, których dobro Wisły kompletnie nie interesuje.
|
Cytat:
Jeśłi chodzi o ten podpis, to wlazłem w jakiś link na chacie, dałem cos tam ok (były dwa do wyboru ) i nic... W sumie nie chcę stracić mojego zdjęcia z koszulkami bo łatwo szukam swoje posty na forum w ten sposób (kolekcja jest okazalsza, ale na jednym ujęciu nie zmieszcze) :haha: ALE z drugiej strony chętnie taki banerek wstawiłbym, głównie ze względów marketingowych i przyciągnięcia oczu tych, którzy jeszcze się nie zapisali. |
Cytat:
|
Przeciez tez masz napis, senior member. Przestan dzielic;)
|
Cytat:
|
Cytat:
LucjuszWielki Nauk nie pobieram. Nie pochlebiaj sobie proszę bo nie o Ciebie chodziło. Takie pytanie akurat Tobie zadałem z racji pewnych okoliczności i "grzeczności" z Twojej strony do mnie. Masz dostęp do pokoju Socios ? Jak masz to tam się wszystkiego dowiesz (bo różne tematy techniczne są poruszane, nawet w tym zakresie o jaki pytasz). AntyMod Według Ciebie pokazówka. Inni to traktują jako tworzenie elementu jednoczącego kibiców (bez względu na poglądy, wiek itp.). Tworzącego więź. Ludzie potrzebują tego widocznie po długim okresie marazmu kiedy nic się nie działo a tylko pisało W Stowarzyszeniu nie ma jednomyślności. Nikt nie dostanie za to w zęby. Dodatkowo pomysł powstał na forum. I jak dla mnie taki podpis przy nicku mówi mi że osoba posiadająca go nie jest "no name" ale kimś realnym skoro wysłała swoje dane osobowe (poparte danymi z przelewu). Dodatkowo jest szansa żeby z taką osobą poznać się osobiście przy okazji jakiegoś spotkania członków Stowarzyszenia. To również wpływa dodatkowo na podniesienie poziomu merytorycznego forum. A Twój zarzut, że to dzielenie na lepszych i gorszych użytkowników forum i stygmatyzowanie tych, którzy nie mają takiego opisu pod nickiem według mnie nie ma uzasadnienia. Po pewnym czasie nikt nie będzie na to zwracał uwagi. Teraz niektórzy mogą odnieść takie (mylne) wrażenie ale według mnie wynika to z efektu nowości. A czy przypadkiem dzieleniem na tych lepszych czy gorszych nie jest status użytkownika (junior, senior) oraz data rejestracji ? Ile to razy się nasłuchałem że jestem trollem bo założyłem konto i mam "juniora" w opisie. Co mi pozostało ? Śmiać się z takich wpisów. I może to "Socios Wisła Kraków" jest dla części osób, które spotkały się z podobnymi komentarzami takim środkowym palcem w kierunku tej części użytkowników forum. Słowo "Socios". Osobiście również mi się nie podoba i nie przekonuje. W tej chwili jednak nie pora żeby zastanawiać się czy to dobrze czy źle. Nie wypowiadałem się na etapie tworzenia więc nie zabieram głosu. Nieobecni głosu nie mają. |
Jak to nie ma wpływu. Przeciez moze nic nie pisać i miec junior member;)
|
Cytat:
2. Każdy ma swoją wizję kultury kibicowskiej, ale no stworzenie ok.150 tysięcznej armii socios tj. w przypadku Barcelony, czy Realu to nie są jaja. Poza tym formę Socios mają też chociażby River Plate, czy Boca, wiec ekipy z kraju gdzie futbol to religia, a ruchy kibicowskie są więcej niż prężne. |
Cytat:
Cytat:
Wybaczcie. Polacy nie gęsi swój język mają. Co do "ruchu kibicowskiego", to nie wiem, w czym jesteśmy od nich lepsi... Oprawy, chuliganka - u nas może na plus. U nich z kolei nie ma sytuacji aby na mecz klubu z 500 tys miasta, przychodziło 2 tysiące osób jak bywało na Śląsku, Lechii, Cracovii, Pogonii, itd... |
Cytat:
Wywód antymoda na temat socios i dzielenia osób jest przykry i trochę januszowaty :/ Traktuję to jako reklam dla szerszego grona odbiorców. |
Cytat:
|
Czy jak przekazuje kase na konto tzw darowizny to teraz tak kasa idzie na piłkarzy czy na Socios i przyszłe cele ?
|
Witam proszę o dostęp do pokoju specjalnego, wysłałem email jakiś czas temu ale zero odzewu.
Pozdrawiam!! |
Będzie wrzucona wczorajsza audycja z Radia Kraków?
Edit: Dzięki. |
|
Witam,
Dziś zapisałem się do Socios, jest mi wstyd, że tak późno. Proszę również o dostęp do pokoju dla wybrańców :) Dokument mi wygasł na podstronie z numerem konta (bo od razu popędziłem przelać pierwszą ratę), więc chciałbym się upewnić, że wszystko doszło jak należy. Pozdro |
Deklaracja dotarła, czekamy tylko na wpisowe.
|
Ok, no to super, przelew poszedł od razu, ale nie byłem pewien czy powinienem był coś jeszcze przeklikać na stronie Socios bo mi w tle wygasło :) Dzięki za info o/
|
Pokazcie, ze zalezy Wam na Wisle bardziej niz Marzenie Sarapacie, ZAPISUJCIE SIE DO SOCIOS!!!!! bo w Nas jest siła, i tylko w Nas!!!
:tsw_wielkaflaga: |
Dzień dobry, cześć i czołem.
Poszła deklaracja i przelewik. :) Cieszę się żę dołączam do tak zacnego grona. WISŁA NIGDY NIE ZGINIE! |
Bez płaczu. Po burzy słońce....
Wyniki audytu mogą przynieść wiele dobrego. Ps. Wymienialiscie już w domu okna?:) |
Cytat:
|
Panie i Panowie niedługo kończy się akcja Kibice Piłkarzom.
Wiem że nastroje tragiczne, że nie mamy na nic ochoty, ale proszę udostępniajcie o tej akcji gdzie się da. Namawiajcie ludzi. To jest trochę tak jakbyśmy dostawali do przerwy 0:2 i gniazdowy zachęcał do mocniejszego wsparcia piłkarzy. Nie chce się śpiewać, no po prostu nie chce, ale jak My ich poniesiemy do możliwe jest wszystko. Ponoć rozmowy jeszcze trwają pokażmy że warto wspierać Wisłę Kraków |
Wywiad o działalności i planach Stowarzyszenia Socios Wisła Kraków:
http://www.radiomaryja.pl/sport/nasz...857.1487749943 |
Witam, poważnie zastanawiam się nad przystąpieniem do Socios.
Stąd mam pewne pytania co do funkcjonowania, do decydentów. Nie znalazłem odpowiedzi w statucie. 1) W jaki sposób będziecie udowadniać poniesienie wydatków w związku z ustalonymi (przegłosowanymi) inicjatywami? 2) Kto ma dostęp do rachunków bankowych i jest w stanie wykonywać przelewy? 3) Czy sprawozdania finansowe będą poddawane audytowi zewnętrznemu? pzdr |
Dobra zapisałem się, pieniądze przelałem. Mam nadzieje że coś to pomoże.
|
Witam po długiej przerwie!
Właśnie składam wniosek do Socios Wisła i mam nadzieję, że już wkrótce zostanę jednym z Was. Gratuluję świetnego pomysłu, dziękuję za wasze chęci i pracę! |
Witajcie wśród Socios. Pamiętajcie, żeby wysłać swój nick na maila zarządu (chyba, że zrobiliście to już w formularzu) to dodamy Was do zamkniętego pokoju!
Cytat:
1) Na początek publikacja faktur i potwierdzeń ich realizacji w folderze google drive, w dalszej perspektywie na naszej stronie - niedługo wrzucimy link do folderu. 2) Dostęp do rachunków ma zarząd, każdy przelew musi być zatwierdzony przez dwóch członków zarządu. Chcemy w najbliższym czasie wprowadzić czytelny regulamin, że wszystkie wydatki powyżej 1000 złotych poza konsultacjami musza być również poddane pod głosowanie wszystkich członków. 3) Sprawozdania finansowe nie będą każdorazowo poddawane zewnętrznemu audytowi, będzie je sprawdzać komisja rewizyjna. Masz rację, że taka opcja powinna jednak być - warto więc wprowadzić do statutu zapis, że jeżeli część członków Socios będzie miała wątpliwości do sprawozdania to powinni mieć prawo (tutaj trzeba określić ilu takich członków potrzeba) zażądać od zarządu zlecenia takiego audytu. Jest to kwestia, którą na pewno poruszymy na pierwszym walnym stowarzyszenia. |
A czemu nazwa SOCIOS? Nie można było polskiej, fajnej nazwy zaproponować? Wszystko trzeba małpować? Mimo wszystko idea zacna. Przystąpię z pewnością. Przydałby się wyższy poziom, dla majętnych.
Także mam pytanie w związku z finansami: - na koncie jest ponad 50 tys. zł. Czy nie warto byłoby już je przelać na konto Wisły, by mecz z Lechem nie był zagrożony? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl