![]() |
Cytat:
|
Coś mi się zdaje, że Kumah nie zbliży się do poziomu SARKIEGO :////
A żeby tak powspominać jak to kiedyś było.... Donald.... szalony Donald z penisem na fotkach... to były czasy... |
Cytat:
a) ktoś musi grać w rezerwach b) konieczni są alternatywni młodzieżowcy z uwagi na idiotyczny przepis c) liczymy że ktoś z nich wejdzie na wyższy poziom, z pomocą naszego sztabu, z czasem. To absolutnie nie jest jakaś wyselekcjonowana elita. Co innego gdyby zdrowi byli Buksa i Hoyo Kowalski, oni już pokazali że mają zadatki na grę na poziomie ekstraklasy. Reszta wchodzi z braku laku... Za jakiś czas kogoś wypożyczymy, reszta wróci do niższych lig. Ci kolesie stanowili o naszej sile ofensywnej w tym meczu. Oni i Drzazga. Reszta wyszła ratować wynik i nawet udało się, ale nie wiem który geniusz zrobił drugiego karnego. Sprawdź wyniki naszych rezerw. Zapewniam Cię że wymienieni zawodnicy nie golą w czwartej lidze wszystkich 4 do zera. To nie jest tak że włożenie koszulki Wisły daje Ci +10 do skilla. |
W punkt wolfy.
|
Dobrze że odpadli, zaoszczędzimy kasy i czasu na organizowaniu wyjazdów oraz ograniczamy ryzyko kontuzji.
Nie ma o czym gadać, derby trzeba wygrać. |
Od razu widać kto w piłkę nie grał....
1) Zerknijcie sobie jakie mieliśmy zestawienie obrony 2) Większość naszych piłkarzy grała pierwszy raz ze sobą, Błękitni cały czas grają ze sobą. 3) Z pierwszego składu na swojej pozycji zagrali Basha i Jean Carlos 4) Dyspozycja dnia jak i szczęście ma duże znaczenie 5) Determinacja - mecz życia dla jednych ; mecz ogórkowy dla drugich. W głowach jednych - muszę pokazać na co mnie stać - w głowach drugich sławetne : ch*ja grają, opie*dolimy ich. 6) W Pucharze Polski bardzo częsty obraz - odpadanie ekstraklasowców z drużynami I i II ligi. Większość jest wygranych przez zespoły z ekstraklasy, a w 20-30% przypadków niespodzianki. Dlatego też Raków w pucharze był bardzo wysoko a w lidze teraz ma lekki problem. Był w stanie się spiąć na 1-2 mecze na wyżyny swoich możliwości, a jak trzeba to robić co tydzień to wystarczy zaglądnąć w tabelę. 7) Taka jest piłka. Murowani faworyci z reguły wygrywają swoje mecze. Z reguły, nie zawsze. ------------------------------------------------ Wiadomo, że odpadnięcie ze Stargardem nikomu chluby nie przynosi. Jest to wpadka. Byliśmy faworytami, nie podołaliśmy. Ale jak czytam tą nagonkę na Stolara to mnie pusty śmiech ogarnia. Przypomnę tylko tyle : Lech Poznań - Wisła Kraków 2 : 5 Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 5 : 2 Wisła Kraków - Cracovia 2 : 0 Korona Kielce - Wisła Kraków 2 : 6 Wisła Kraków - Cracovia 3:2 Wisła Kraków - Legia Warszawa 4:0 I co, teraz zwalniamy trenera, bo przegrał z Płockiem - a mógł wygrać? Gdyby wygrał bylibyśmy w górnej ósemce z 4 punktami straty do lidera, a tak przegraliśmy i mamy 4 punkty przewagi na strefą spadkową. Co to oznacza? Że jeszcze sezon dobrze się nie zaczął i Wisła może grać o wszystko w tym sezonie, łącznie z walką o czołowe lokaty jak i bronieniem się przed spadkiem. Podobnie pierwsza w tabeli obecnie Pogoń. Równie dobrze może wylądować poza ósemką. Ci płaczący to banda panikarzy, żeby nie wyzywać kogoś od damskich organów, bo to jednak na forum nie przystoi. Oceniać można po sezonie, ewentualnie po całej rundzie. Będzie naprawdę źle - to zarząd zastanowi się nad zmianą trenera. Teraz byłoby to chyba najbardziej kretyńskim ruchem jaki mogę sobie wyobrazić. |
Po 9. kolejkach ubiegłego sezonu, Cracovia zajmowała ostatnie miejsce w tabeli, cała Polska cisnęła bekę z Probierza...
A na szczycie wszyscy zachwycali się genialną Jagiellonią, która walczyła o tytuł, a puchary to już miała pewne... Bardzo fajnie prezentowała się też Miedź Legnica, zajmująca miejsce w połowie stawki... Naprawdę na jakiekolwiek podsumowania przyjdzie czas w styczniu... |
Na ten czas trzeba wytrzymać presję, a jak będzie źle to po prostu zapewnić wzmocnienia trenerowi w następnym okienku.
|
Moze by tak zarzad zaczal wymagac cos od trenera I zawodnikow?!!?
|
a i jeszcze jedno , ale tu trzeba myślenia abstrakcyjnego , więc post bedzie zrozumiały , może dla kilku forumowiczów
(wolfy, czaro, simone, wiesniak) ciekawe co by pisały osoby aktualnie krytykujące trenera za mecz w Stargardzie , gdyby ich "posłuchał" , puścił 1skład w tym Brożka, Kube na blokadach , i na derby zostałaby nam kadra jeszcze słabsza niż zagrała na pomorzu ? (a Paweł i Kuba , być może na cały sezon out) ?? |
Arkadiusz.Czerepach - ciekawi mnie co by było gdyby dzisiaj okazało się, że przez wymieszanie pierwszego składu z rezerwami kontuzjowani na derby są Janicki, Basha, Wojtkowski i Savicevic? To wszystko, żeby ładnie odpaść z Błękitnymi.
Chcieli odpuścić i wystawić rezerwy? Ok, trzeba było je wystawić. A tak to zrobiono mixa - paru zawodników pierwszego składu + paru z drugiego + paru z rezerw. Efekt? Skład nie zgrany (po raz pierwszy w takim układzie i zapewne ostatni) a jednocześnie i tak ryzykujemy kontuzjami zawodników kluczowych (Wojtkowski, Basha/Savicević, Janicki) plus męczymy zmienników (Boguski, Drzazga). No i na pozycji najmniej kontuzjogennej, najmniej męczącej dajemy odpocząć pewniakowi - Buchalikowi, wystawiając Lisa... Sensu ta cała eskapada do Stargardu nie miała, nie szukajmy go na siłę... |
Panowie, dajmy juz spokoj z Kuba i jego walka z judaszami. Przeciez on od miesiaca nie powachal murawy i liczymy ze wyjdzie i rozjedzie lewa stronę pasków? Podobnie zresztą rzecz sie ma z Pawlem. Jak on wygladal grajac z musu, widzielismy ostatnie 3 sezony. Podsumowując, albo zagramy dobrze kolektywnie albo nie. Natomiast odpuscmy slepa wiare w naszych nestorow bo to zgubne (choc Pawla oczywiscie chetnie bym w skladzie widzial, w naszej sytuacji alternatyw nie widac).
|
Odpuszczania nie było. Po prostu drużyna w takim składzie nie podołała i tyle. Takie mecze są często trudne, a my niestety musieliśmy sobie radzić bezładnym zlepkiem z niezgraną obroną i marną siłą rażenia.
|
Cytat:
I nie zmieni tego histeria kilku przygłupów w internecie - a piszę teraz m.in. o Tobie - po przegranym meczu, czy dwóch. Zarząd wymaga od trenera i piłkarzy nie serii zwycięstw na wyjeździe, nie wygranych derbów, nie wygrania Pucharu Polski, miejsca gwarantującego puchary czy mistrzostwo. Utrzymanie. Jak się uda, to w pierwszej ósemce, ale to zależy od stanu kadry. Więc przestań histeryzować, bo nic się nie dzieje. Przeczytaj albo posłuchaj wywiadu z Obidzińskim - one nie są dla mnie, bo ja to wiem, tylko dla Ciebie. I przestań używać tylu wykrzykników i pytajników, bo wyglądasz jak przygłup. |
Jakkolwiek czarne chmury nad Stolarczykiem zbierają się tylko w rozgrzanych głowach części (mniejszej) kibiców, tak faktem jest że drużyna ma problem. Kontuzje, przeciętna kadra, nieograne młodzież , starzejący się trzon drużyny i widmo utknięcia w dolnej 8 jest bardzo duże.
Trochę niestety przypomina to ostatnia kampanię Moskala gdy pożegnał się z klubem po przegranych derbach. Co było później każdy pamięta. Chaos i panika to mało powiedziane. Teraz w klubie na pewno maja większa (i słusznie) cierpliwość, ale trener Stolarczyk tak czy siak musi pokazać że potrafi ogarnąć te grupę piłkarzy i wyciągnąć z nich maxa. |
Cytat:
Innymi słowy zdają sobie sprawę że kadra jest chujowa i może sportowo nie dać rady, a to dużo. Najgorzej gdyby chcieli szukać magika który z drewna zrobi piłkarzy, jak za Cupiała, a to częsta pokusa. |
No, no - dokładnie Wolfy.
Np. taki Franiu Smuda na pewno by chętnie zawalczył o spadek. Do tego pewnie by to zrobił za pół ceny :D |
Cytat:
Przypuszczam że wzmocnienia zimowe będzie planował każdy z zespołów okupujących dolne rejony 8. Nikt nie chce spaść z ekstraklasy, a ten sezon bedzie dla wielu bardzo nerwowy. |
Cytat:
Nie zgodzę się że wyszliśmy na zero, forma Brożka uratowała nam dupy jak na razie. I to że Stolar sprawił że nagle Mak eksplodował z formą. Razem z PP to czwarty z rzędu mecz kiedy wypracowuje nam gola. Nigdy w karierze nie miał chyba takiej serii. Obrona jest nadal katastrofalna, a ławki brak. |
Nie uwazam ze trener jest do zmiany bo nie ma lepszego na te czasy.Ale zawsze jest jakies ale i jesli popatrzec na tabele to niedzielny mecz urasta nie tylko na mecz derbowy ale na mecz o cos wiecej i co wiecej o brak duzych strat do peletonu osemki.Bo patrzac tak naprawde na nasze sily to jestesmy 8,9 klubem w lidze.A PP bedzie jego Levadia bo agrow....... jak to ladnie gdzies napisali zdarza sie nie tylko niestety w europejskich pucharach ale takze w PL.My przegrani po niedzieli bedziemy miec juz 8 pkt straty do czwartego,piatego miejsca.Strach sie bac a co dalej to tylko zjazd wg mnie.Niestety.Stolar musi miec farta na derbach i on o tym juz wie a my sie ludzimy jeszcze ze wygramy z palcem w dupie.Howgh
|
Ale ile rok temu mieli parchaci straty do 4 miejsca po 9 kolejkach? Oswiece Cię. 13 punktów. I na tym miejscu była Wisła. Jak się skończył sezon wszyscy wiemy.
Takie wnioski można wyciągać na podstawie tej fazy sezonu. Śląsk jest wychwalany a nie wygrał od 5 spotkań. Nikt nie mówi że wygramy z palcem w dupie. Drużyna musi to zwycięstwo sobie wyrwać, wywalczyć i pokazać na boisku ze na to zasługuje. |
Ocenianie po 5 meczach, 10 czy 15 to tak jakby co x kolejek kasować tabelę i od nowa startować ligę. Sezon to 30-36 meczów i tyle w temacie. Nikt za 5 czy 10 kolejek nie zostaje mistrzem, nie spada, a ni nie gra w pucharach
|
cudu nie było
panowie jesteście godni podania ręki , chciałem walki i była ! JŻS |
Tylko pytanie czy on ma moc sprawczą coś zmienić?
|
pomyliłem wątek
|
Prawdziwy trener poszedł do Płocka.Popracować do końca roku i się pożegnać
|
Jest sporo do poprawiania, ale co da zmiana trenera? I dlaczego póki mieliśmy tego "prawdziwego trenera" nie punktowaliśmy jak teraz lock? Może to nie kwestia trenera, ale kadry?
|
Czy teza, że Sobol trenował a Stolarczyk menedżerował jest poparta czymś więcej niż przypadkowy komentarz z forum/tt, który rozniósł się pośród kibiców? W to, że pomagał i że z Jopem pracowali na wyniki - nie wątpię. Ale gdzieś mi już mignęło nawet zdanie, że każdy, kto obserwował treningi, wie, że Stolarczyk nie trenuje. To już mnie zdziwiło. Czy ktoś obserwował, czy tylko tak piszecie w emocjach po derbach?
Myślę, że wyniki ponad stan w zeszłym roku są największym wrogiem dzisiejszego Stolarczyka. Kibice oczekują od niego cudów, lepienia krakowskiej Barcelony. Nikt nie spodziewał się, że Stolarczyk wypali, ale wypalił (czym mnie bardzo zaskoczył) i ulepił nam fajną drużynę. W zasadzie zrobił to dwa razy, po exodusie zimowym dokończył rundę wiosenną w niezłym stylu i później w rundzie finałowej graliśmy dno. Teraz widocznie nie ma z czego lepić i ma mniej szczęścia. Na podstawie dostępnej mi wiedzy: trener musi zostać. Musi się uczyć i rozwijać oraz pracować z zawodnikami. Pokazał, że warto dawać mu czas. Nie gramy o mistrzostwo, spaść raczej nie spadniemy. Na rozliczenia przyjdzie jeszcze czas. Cierpliwości. Może warto pomyśleć o uzupełnieniu sztabu po ostatnich odejściach. |
Ale kim mamy grać? To że mamy pół składu kontuzjowanego a pół po kontuzji to nie wina Stolara. Gramy: emerytami, odrzutami z innych klubów i juniorami. Jezeli Sobnol był taki dobry to ógl przejąć klub przed Stolarem.
Dajmy mu popracować i dajy jakiś zawodników do grania. Nie mamy za cel wygrania ligi tylko utrzymanie. |
Tak.
10 znaków. |
Cytat:
A u nas wszystko wrzuca Sadlok i wszystkie piłki idą w krzaki albo na pierwszego obrońcę i tak od początku sezonu Jedyna bramkę zdobyliśmy po nielicznym rogu wykonywanym przez Vukana Sorry ale dla mnie Stolar jedzie na opinii z pierwszej swojej rundy, w bardzo trudnych warunkach ok, trzeba mu to oddać ale rundy która skończyliśmy na zaledwie 10 miejscu mając w składzie Ondraska, Kostala, Kolara, Imaza, Korta, Halilovica, Arsenica Potem już było tylko gorzej Balaniuka się Stolar pozbył bo liczył że Brożek cały sezon rozegra? Czy, że Drzazga nauczy się nagle grać jako 9? |
Twój argument to miecz obosieczny. Drużyna grała tak dobrze, bo miała dobrych piłkarzy czy może teraz gra źle, bo nie ma kim grać?
|
Trudno jest wymagać czegoś od Stolara przy takiej sytuacji finansowo-organizacyjnej. Co rundę odchodzi kilku zawodników, a przychodzą tylko tacy, którym nie przeszkadza wizja opóźnień w wypłatach. Kadrę cementują zawodnicy doświadczeni, emocjonalnie związani z Wisłą, jak Brożek, czy Błaszczykowski. Tylko, że sam widzisz jak wygląda ich zdrowie...
W takich warunkach NIE DA SIĘ zbudować czegoś sensownego. Można i trzeba wymagać korekcji błędów. Przede wszystkim chodzi o SFG, oraz oraz to rozgrywanie piłki od tyłu. Ale naprawdę, zmiana trenera nic nam nie da. Tylko pogorszy chaos. Przypomnij sobie jak wyszliśmy na zwolnieniu Moskala, po poprzedniej porażce w Derbach przy R22. Dlatego nie ma co działać pod wpływem emocji, tylko trzeba brać się do roboty, bo ważne mecze przed nami. |
Żeby myśleć o zmianie trenera Wisła musiałaby mieć na teraz zawodników w formie, których nowy trener poustawiałby na boisku, ogarnął to taktycznie i personalnie.
W tej chwili pod względem sportowym prezentujemy poziom I-ligowy, lecimy w dół tabeli a po kolejnych 3 spotkaniach wylądujemy w strefie spadkowej. Dla mnie kluczowe czy ratownicy Wisły w zimie jak będzie źle nie s.......ą czy wezmą się do roboty i uratujemy ligowy byt de facto przyszłość tego klubu. Po tym co zaprezentowały władze od czerwca do końca sierpnia to nie widzę niestety światełka nadziei że są w stanie ogarnąć to sportowo, zwyczajnie się na tym nie znają - takiej liczby ogórków nie sprowadziliśmy od czasu gry jeszcze w I lidze. Kwestia może mało popularna ale tu trzeba powiedzieć sobie jasno drużyny tacy zawodnicy jak Błaszczykowski, Wasilewski czy Boguski nie dadzą rady pociągnąć bo też z różnych względów zdrowotnych, aktualnej formy nie są tego w stanie wykonać. |
Cytat:
Nie jestem zwolennikiem zmiany trenera. Ale jeżeli trener nie analizuje swoich meczy to pojawia się problem. Co mecz dajemy 100 naszym rywalom bo z siłą maniaka piłujemy rozgrywanie od tyłu w KAŻDEJ sytuacji. Co mecz słabizna przy stałych fragmentach gry. Panie trenerze czy zastanowił Pan się nad tym? Czy dalej będziemy "piłować" powolne klepanie piłeczki w ataku pozycyjnym z którego nic nie wynika dla nas? |
Brak wyciągania wniosków przez Stolara wprost poraża.
Skoro nie tworzymy sytuacji bramkowych, to do zerzygania powinniśmy ćwiczyć stałe fragmenty gry, bo ich co mecz jest przynajmniej kilka. Skoro Sadlok nie potrafi dośrodkować, to może warto sprawdzić, czy potrafi ktoś inny? Vukan wciąż bez formy i wciąż pierwsza 11stka. Wiem, że kadra jest wąska, ale ....a mać, naprawdę nie ma żadnej rywalizacji? Może jak usiądzie na ławce nawet kosztem teoretycznie słabszego piłkarza, to mu się zechce bardziej? W pale mi się nie mieści, że można wciąż popełniać te same błędy. Trenerze, pobudka! |
Myślisz, że Stolarczyk mając ich na treningu codziennie nie wie kto jak wykonuje stałe fragmenty?
Myślisz, że Savicević bez formy by grał gdyby w kadrze w tym momencie był ktokolwiek lepszy na jego miejsce? Można wyciągać sobie wnioski w nieskończoność ale często są one takie, że wyżej dupy nie podskoczysz. Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my mamy taktykę pod innych wykonawców niż nasi piłkarze. |
Według mnie chorobą eklapy jest zmienianie trenerów jak rękawiczek... W naszej historii też już przerabialiśmy częste wymiany trenerów i jakoś nie kojarzę aby to przynosiło jakiś cudowny skutek na dłuższą metę...
Tylko szaleniec może domagać się zmiany trenera, w szczególności w naszej sytuacji! Sobolewski wygrał parę meczy z Wisłą Płock i już tu na forum pojawiają się głosy, że jest lepszy od Stolarczyka, ba, że wyniki Stolarczyka wynikały ze współpracy z Sobolewskim... Po prostu żal coś takiego komentować... W naszej lidze co sezon objawia się "cudowny" trener... którego blask znika po sezonie... Oczywiście mam nadzieje, że Sobolewskim będzie osiągał coraz to lepsze wyniki z sezonu na sezon ale bądźmy poważni... kilka udanych meczy Wisły Płock i od razu mamy cudotwórce... Eh kibice... Nasza liga jest na dnie po ciągle zmieniamy trenerów... ot spójrzcie na Legie Warszawa... zmieniają trenerów a wyniki dalej dalece poniżej oczekiwań... tylko kasy coraz mniej .... Na szczęście osoby, które obecnie zarządzają klubem mają więcej rozumu, niż rozgrzane głowy co poniektórych kibiców! Mam nadzieję, że Stolarczyk wyprowadzi drużynę z kryzysu u zamknie gębę malkontentom. |
Popatrzcie co robi Runjaić w Pogonii. Dostał zaufanie, dostał czas i buduje drużyne po swojemu i od walki o utrzymanie na tą chwile są liderem.
Dajmy popracować Stolarowi, dajmy mu czas i stabilizację a z pewnością coś z tego będzie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl