Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

master777 01.09.2016 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1452576)
rozumiem w takim razie ze przenigdy nie negowałeś tego ze politycy duzo zarabiają, co nie?
Czy tego ze mają wiecej praw niz normalny człowiek. Jesli nie, to rozumiem Twoj punkt widzenia.

To jest zupełnie inny temat, jakoś nie mam ochoty o nim pisać.

Cytat:

Co znaczy "na jakimś niskim wynagordzeniu" ? Podaj widełki kwotowe.

To jest akurat wytyczna wielu elementów, ale jeżeli mamy do czynienia z dwuosobowym zarządem spółki o rocznym budżecie w przedziale 20-30 milionów, która ma zaległości finansowe na poziomie 10 milionów, i działa na dosyć specyficznym rynku, to mogę rzucać sumy z kapelusza, ale jakoś sprawiedliwym wydaje mi się dwukrotność średniej krajowej. Jeśli twierdzimy, że to za dużo, pomyślmy o wysokości kontraktów dla piłkarzy.

Ale zgadzam się, że przede wszystkim muszą w 100% pracować na rzecz klubu i jego rozwoju/sprzedaży, nie zaś czysto interesownie.

Smyrgu 01.09.2016 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1452559)
Prezes:

Członek zarządu:

Kto komu płacił skoro nie TS Meresińskiemu? :mysli:

może ten przez kogo to bagno powstało ... ;)

dj_ibutti 01.09.2016 18:26

Cytat:

rozumiem w takim razie ze przenigdy nie negowałeś tego ze politycy duzo zarabiają, co nie?
Czy tego ze mają wiecej praw niz normalny człowiek. Jesli nie, to rozumiem Twoj punkt widzenia.

Co znaczy "na jakimś niskim wynagordzeniu" ? Podaj widełki kwotowe.

p.s.
pewna osoba, pracowała w Wiśle za 1.200 zł na ręke. Za 1200 zł których ta osoba i tak nie otrzymała. A obowiązków miała barrrdzo duzo i bardzo szeroki zakres one miały. Ale chłopak sie cieszył z tego, ze moze pomaga ukochanemu klubowi.
Dlatego wierutnym .......eniem jest dla mnie argument ze powinni otrzymywać za to odpowiednie uopsażenie. Nie ! Skoro ktoś sie uważa za ratownika klubu to niech go ratuje za wszelką cene, tutaj -cene swojego uopsażenia na jakiś czas.
Póki co nie widze działan zarządu, tak samo nie czuję ze pracują 24h, a takze na urlopie.

wychodzi na to ze byli przygotowani na to co zastaną...
ale 2 pytania wcześniej Pani prezes mówi tak

Powinni Ci sms'a wysłać.o 2. w nocy, żebyś to poczuł? Ja .......e....

Wy nawet nie wiecie, czy oni pobierają.pensje, a już.się.przypierdalacie...

pzkwr 01.09.2016 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _al3x (Post 1452570)
ja kupuję przez net-a bilety, ale wiele ludzi nie może , nie potrafi a to są dodatkowe pieniądze dla klubu. Nawet przed erą Telefoniki na starym stadionie było więcej kas.

Całkowicie się zgadzam. Rozładowanie kolejek do kas przed meczem powinno być absolutnym priorytetem. Postałem sobie ostatnio z dzieckiem do kas (biletu oczywiście mi się nie udało kupić) i z moich obserwacji wynika, że Wiśle przechodzi koło nosa jakieś 30-50 tys. z każdego meczu (!!!). Klub szuka wszędzie oszczędności (i dobrze), ale chyba czas rozglądnąć się za zwiększeniem wpływów. Inwestycje na zwiększenie ilości kas (nowe stanowiska, biletomaty itp.) zwrócą się po pierwszym meczu.
Dla Wujków Dobra Rada dodam, że biletu na sektor rodzinny dla dziecka nie da się kupić przez internet, a ludzie stojący w kolejce to nie sami idioci, tylko rodzice z dziećmi, obcokrajowcy, ci którzy zdecydowali się w ostatniej chwili, ludzie bez konta internetowego itd.

Barti 02.09.2016 06:42

W klubie kolejne cięcia. Rozwiązana została drużyna siatkarskich seniorek w związku z wycofaniem się sponsora. Jestem daleki od defetyzmu. Wiem, że TS był jedyną deską ratunku. Mam nadzieję, że szybko uda się pozyskać sponsorów. Jednak piłka nożna potrzebuje wielkich nakładów i zabezpieczenie tego wszystkiego co związane z tą dyscypliną, wymaga zdwojonego nakładu pracy.

wiesniak842 02.09.2016 07:14

Hahahah nowy zarzad zly bo pobiera pieniadze:lol: Szprotson jak tak Tobie zalezy na Wisle to co ty tu robisz na forum piszac swoje zjebane wypociny, zamiast byc nowym magazynierem, oczywiscie za friko bez zadnej pensji:lol:

Griszka30KR 02.09.2016 07:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1452592)
Powinni Ci sms'a wysłać.o 2. w nocy, żebyś to poczuł? Ja .......e....

Wy nawet nie wiecie, czy oni pobierają.pensje, a już.się.przypierdalacie...

Może mu chodzi o to ,że widać jak sponsorzy "ładują drzwiami i oknami....."
Wydaje mi się,ze to już drugi tydzień(wg zapowiedzi) do końca którego powinien taki się pojawić.

rav 02.09.2016 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1452613)
W klubie kolejne cięcia. Rozwiązana została drużyna siatkarskich seniorek w związku z wycofaniem się sponsora.

Sprawa sprzed 4 miesięcy. Sponsor postanowił sam stworzyć swój klub.

Barti 02.09.2016 07:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1452616)

Wszystko to prawda. Nie zgłoszono drużyny do rozgrywek teraz. Oznacza to, że przez ten czas nie udało się znaleźć nowego źródła finansowania.

nesta 02.09.2016 11:36

Mateusz Borek ‏@BorekMati 5m5 minutes ago

@KamilaKotulska @and_klemba Nie rozumiem dlaczego nie udalo sie tego kupić Grzegorzowi Smolnemu. Miał finansowanie. A teraz niepewność.

Andrzej Klemba
‏@and_klemba

@BorekMati ja rozumiem - TS(KWK) nie chciało Smolnego. Finansowania było na podobno 15 mln zł, ale można gdybać

Tak, na pewno 15 mln. leżało na stole, a TS masochistycznie wziął na siebie taki burdel jak jest teraz... No albo nas znowu robią w ch.. a my wszyscy klaszczemy.

Skoro Smolny taki chętny to niech się dogada teraz z TS i odkupi..

jason wiślak 02.09.2016 11:43

Ciężko już uwierzyć w to, że coś się zmieni. Raczej wszystko wskazuje, ze klub chyli się ku upadkowi.

Niby tylu jest chętnych do wspierania klubu, a wciąż nie ma informacji o nowych żródlach finansowania.

Dziwna byłaby rezygnacja z finansowania na poziomie jaki oferował Smolny. Strzał w stopę, jeśli to prawda

serek.c2 02.09.2016 11:50

Tak oczywiście, Smolny dawał 15 mln (do tego pewnie w Euro!) i go "odapalono" :D

Ludzie...

cudlaty 02.09.2016 11:55

i znowu pier....enie o "szopenie"! tu Wdowczyka zwalniają co godzinę, tu Stilić ląduje już cztery razy w Krakowie, i jeszcze Smolny dawał 15 baniek... ludzie ogarnijcie się!

brylant17 02.09.2016 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1452659)
Tak oczywiście, Smolny dawał 15 mln (do tego pewnie w Euro!) i go "odapalono" :D

Ludzie...

Cytat:

Z moich info wynika, że 19.08 Szymański rozmawiał ze Smolnym ws. wspólnego przejęcia Wisły od JM @BorekMati @Inferno889 @KamilaKotulska

Czyli jeszcze przed TS

Elefant 02.09.2016 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1452616)

Pytanie dlaczego ? Brzemię 110-letniej historii było zbyt ciężkie ?

suikoden 02.09.2016 13:00

Wisła dziś u prezydenta KRK. Szansa na zawieszenie opłat za dzierżawę, ale długi trzeba spłacać - ponad 4 mln zł

suikoden 02.09.2016 13:53

Firma PROFIX Sponsorem Wisły Kraków! Witamy w naszej drużynie! https://twitter.com/suikoden1988/sta...92394878119936

FraMat 02.09.2016 13:58

Jasne i zamiast dać linka do wiadomości daje się lina do własnego twittera.
:facepalm

krzaq12 02.09.2016 14:06

Pani Prezes jak powiedziała tak zrobiła ,,Do końca tygodnia powinniśmy coś ogłosić, tak na dobry początek"

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

Jest prawdomówna, ma u mnie plusa ;)

EDIT: Tak sobie myślę, może najgorzej było ruszyć, teraz powinno być łatwiej o kolejnych sponsorów.

suikoden 02.09.2016 14:06

Pierwszy Plusik liczymy na kolejne

radek2323 02.09.2016 14:15

Brawo cos sie rusza! W koncu dobre wiadomosci.

nesta 02.09.2016 14:18

Dokładnie - zaczynamy od podstaw czyli solidnych stalowych konstrukcji :)!

Krok po kroku, budowac sieć sponsorów z 1-2 strategicznymi, mądre zarządzanie i będzie dobrze! Tak na prawdę wszystkie kluby w Polsce działają w takim lub podobnym modelu. Nie ma jednego magnata, ale wielokanałowa sieć dochodów i następnie ich mądre wykorzystanie. Do tego na czele ludzie wywodzący się z regionu, dla których klub coś znaczy (patrz Legia, Lech).

enzo 02.09.2016 14:19

W sumie to sam Krzysztof nawet tutaj na forum ostatnio wyraźnie wspominał o tym, że chce wejść w sponsoring - tak że z pieśniami pochwalnymi na cześć pani prezes bym się jednak jeszcze wstrzymał. Bo raczej to nie TS znalazł w tym przypadku sponsora, ale Sponsor sam od pewnego czasu zabiegał o to, żeby do Wisły dołączyć ;)

suikoden 02.09.2016 14:22

Damian Juszczyk: Logotyp nie będzie widniał na strojach meczowych.

nesta 02.09.2016 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1452694)
W sumie to sam Krzysztof nawet tutaj na forum ostatnio wyraźnie wspominał o tym, że chce wejść w sponsoring - tak że z pieśniami pochwalnymi na cześć pani prezes bym się jednak jeszcze wstrzymał. Bo raczej to nie TS znalazł w tym przypadku sponsora, ale Sponsor sam od pewnego czasu zabiegał o to, żeby do Wisły dołączyć ;)

No może, ale i tak są plusy chociażby w procedowaniu sprawy. Jestem pewien, że za TF rzecz ciągnęłaby się miesiącami. A to akceptacja ich RN, a to ktoś by zapomniał, a to ktoś by odradził Cupiałowi, a to zarząd by musiał czekać z podpisem na akcept TF, a to ktoś by chciał kogoś u.......ić i specjalnie by wstrzymywał.. żyg.

Teraz plusy właściciela oddanego sprawie. D

czaro 02.09.2016 14:47

Cytat:

O to to. Ale może pozwoli to wzmocnić ten pozytywny pr, który próbują teraz robić w klubie.

serek.c2 02.09.2016 15:48

Cytat:

Oczywiście, że tak - nikt jednak tu peanów na cześć pani prezes nie wznosi... Ot - mówiła Ona wyraźnie o odzewie małopolskiego biznesu na problemy klubu i jak widać nie było to czcze gadanie. Tylko tyle i aż tyle.

Markus 02.09.2016 19:27

TS niestety Wisły nie zbawi - nie ma na to środków. Długoterminowo nie utrzyma klubu na godnym poziomie, co jest oczywiste i o czym sami przedstawiciele TS mówią. Dla Wisły jedynym wyjściem pozostaje więc poszukiwanie nowego nabywcy, tym razem odpowiedzialnego i "z możliwościami", a nie oszusta - i na tym powinny skupiać się wysiłki życzliwych jej osób.

FraMat 02.09.2016 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1452726)
TS niestety Wisły nie zbawi - nie ma na to środków. Długoterminowo nie utrzyma klubu na godnym poziomie, co jest oczywiste i o czym sami przedstawiciele TS mówią. Dla Wisły jedynym wyjściem pozostaje więc poszukiwanie nowego nabywcy, tym razem odpowiedzialnego i "z możliwościami", a nie oszusta - i na tym powinny skupiać się wysiłki życzliwych jej osób.

Samo TS nie, ale TS, które pozyska siatkę stabilnych sponsorów ma taką możliwość.
Pytanie czy sponsor będzie chciał pozostać sponsorem (czyli tylko czysta chwała) czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).
Cupiał szukał sponsorów a nie chętnych na akcje.
TS nie sprawia wrażenia psa ogrodnika.

serek.c2 02.09.2016 19:37

Chyba nikt nie spodziewa się, że TS w pojedynkę utrzyma Wisłę...

A czy jedynym wyjściem jest poszukiwanie nabywcy? Niekoniecznie - wystarczy kilku/kilkunastu możnych sponsorów. I wolałbym szczerze mówiąc taki model finansowania klubu niż znowu bycie uzależnionym od kaprysów właściciela.

Dariook 02.09.2016 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1452686)
Firma PROFIX Sponsorem Wisły Kraków! Witamy w naszej drużynie! https://twitter.com/suikoden1988/sta...92394878119936

Cytat:

Jestem zwykły prosty Małym przedsiębiorcą kochający Piłkę Nożna a zawłasza moja Wisłę Kraków
Zmien opis, byk na byku - byku ;)

arti 02.09.2016 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1452728)
Samo TS nie, ale TS, które pozyska siatkę stabilnych sponsorów ma taką możliwość.
Pytanie czy sponsor będzie chciał pozostać sponsorem (czyli tylko czysta chwała) czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).

TS nie stać na bycie psem ogrodnika...
Tylko trzeba jeszcze takich, których stać/chcą płacić miliony na Wisłę..

Matti1231 02.09.2016 20:29

Czyli teraz TS może wprowadzić swoje gadżety do klubowego sklepiku? Bo nie oszukujmy się ale ilość gadżetów z oficjalnego sklepu to dno i metr mułu.

rav 02.09.2016 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1452669)
Pytanie dlaczego ? Brzemię 110-letniej historii było zbyt ciężkie ?

Bynajmniej. Po prostu strony nie dogadały sie co do dalszego funkcjonowania współpracy. I obie miały swoje racje.

Cytat:

... czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).

Nawet nie tyle przychody co wpływ na decyzje.

dj_ibutti 02.09.2016 23:04

Z innej beczki - wie ktoś ocb z Adamczewskim? Ja wiem, że Meresiński, że kolega Citki itp. ale skoro gościa zatrudniliśmy, to czemu zabraniamy mu pracowac? :> Ktos liczy, ze sam sie zwolni, czy jak?

nesta 02.09.2016 23:08

Też się właśnie zastanawiam w czym rzecz.. Jaki facet ma feler, że nie pozwalają mu wchodzić na teren klubu. Przecież nie mamy trenera do przygotowania fizycznego. Może Wdowczyk go nie chce?

dj_ibutti 02.09.2016 23:09

Mamy - Zuchowicza.

mr.eko 03.09.2016 07:01

Adamczewski to nie jest u nas trener przygotowania, tylko koordynator pionu szkolenia. Pewnie chcą wymóc na nim zwolnienie, żeby nie płacić.

Ogryzek 03.09.2016 08:10

Cytat:

To może być Nasza szansa.

A co do pamiątek klubowych - może wreszcie powrót do Naszego prawdziwego herbu, wspólnego z TS? Jak nie teraz to kiedy?

Dariook 03.09.2016 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1452757)
To może być Nasza szansa.

A co do pamiątek klubowych - może wreszcie powrót do Naszego prawdziwego herbu, wspólnego z TS? Jak nie teraz to kiedy?

No właśnie.

Ja osobiście nic nie kupuję co ma herb S.A, wyjątkami są otrzymywane i darowane prezenty.
To nie jest herb mojego klubu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl