Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Tadeuszu nowym trenerem Wisły ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9587)

nesta 06.03.2016 12:43

Smuda dzis wraca do PL, pewnie dziś najdalej jutro poprzez jakies przecieki bedziemy wiedziec czy przechodzi czy nie.
Moim zdaniem bylo dogadane, ale przestraszyli się konfliktu z trybunami w sytuacji kiedy jedność jest tak potrzebna i nie beda chcieli ryzykować. I wrócili do opcji tego Chorwata.

edit.

http://www.image-share.com/upload/3185/257m.jpg

W sumie to może być przypadek, ale kto wie..?

AntyMod 06.03.2016 12:57

z Mariborem w tej lidze to i Pawlowski zdobyl mistrza , skad wogole ten pomysl ?? to moze poszukajmy kto jest mistrzem Wysp Owczych , Malty i innych panstewek i bierzmy trenera z ich ligi ......mielismy Trenera ktory zesralby sie za Wisle , ale i tak zastapimy Legende takimi bucami jak jak sparcialy stary dziad z czasow PRL , wydziaranymi w Reymana "wWslakami" co sie kopia po czole i parodystami jak Boguski ......moze Kapke wezmy - wkoncu to fachowiec

piotek 06.03.2016 13:29

Był mistrzem z Dynamem. Niby samograj, ale poprzedni trener miał średnią punktów 1,93, a Jurcić 2,35.

No i tak swoja drogą - nam nie jest potrzebny trener, który wyciągnie z tej drużyny coś ponad stan (choć byłoby miło), ale taki, który chociaż wykorzysta jej potencjał. Przecież kadrowo powinniśmy być w 8 bez większych problemów.

PAWEŁ 06.03.2016 13:34

Tylko problem w tym, że Nie widać na ten moment solidnego trenera który byłby wolny na tą chwile. Takiego którego warsztat trenerski i podejście do zawodników nie będzie budziło żadnych watpliwości.

Karherop 06.03.2016 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1432852)
Dziwi mnie tylko to dementi ze wszystkich stron. Najpierw klub, teraz onet dementuje powołując się na rozmowę z Jurcicem. Wygląda trochę tak, jakby chcieli w spokoju się porozumieć, bo jak wiadomo negocjacje lubią ciszę.

Może być też tak że jutro okaże się że mamy trenera FS, oby nie....!!!

W zasadzie już wszyscy zdementowali negocjacje z Chorwatem ( sam trener i Dulin) a jednak plotka ciągle żyje swoim życiem.. Jeśli faktycznie się okaze że nigdy z nim nie negocjowano chcialbym poznac nazwisko tego pseudo informatora. Kto pierwszy to wymyślił?

krzaq12 06.03.2016 13:51

Chwila oddechu..... jak sam napisał wskazuje, że zrobił sobie krótkie wakacje, choć może to tylko lekka ściema, musimy poczekać, jeśli ma być FS to będzie pewnie już jutro, jeśli nie to pewnie poszukamy kogoś innego.
Boję się jednak, że będzie FS.

nesta 06.03.2016 13:54

Wojtowicz na TT:
Mecz z Korona na 99% pod wodzą Broniszewskiego. Smuda dziś wraca do PL i wszystko zależy od tego jak przyjmie wydarzenia z meczu z Piastem.

Ja się jeszcze zastanawiam jak to jest, ze Gornik zwolnil trenera i juz ma następnce (Kociana); WKS zwolnil trenera i w kolejnym meczu juz mają mieć nowego, a tu zawsze wszyscy z reką w nocniku?

arti 06.03.2016 14:07

Dajcie spokój z Broniszewskim..
W pt kopacze się starali i grali jak potrafili, ale były przynajmniej 3 duże błędy ze strony Bronka - słabiutcy Boguski, Brożek i Uryga (77min) grający cały mecz, Wolski na skrzydle zamiast w środku... aż tylu pomyłek nie ma prawa być w naszej sytuacji. A ogólnie kopanina z milionem strat i podań do przeciwnika, na szczęście Piast był beznadziejny i zdołaliśmy cokolwiek ugrać.
Chorwat - wielka niewiadoma i ryzyko w tej chwili, jak nie zaskoczy od razu to może nie być czego zbierać. Facet nie pracował poza Bałkanami, a Polska tj. trochę inna mentalność, temperament itp. Jakie mamy doświadczenia z trenerami z Bałkanów? Petrescu gdzie to o czym wyżej wspomniałem było ważnym czynnikiem klapy i nikt więcej.
Skorża pewnie by nas podniósł, ale on kosztuje i nie wiadomo czy chciałby się pakować w tym momencie na taką minę.

mitmichael 06.03.2016 14:14

Po Pawłowskim tylko Strejlau :D rozpracowałby kazdego rywala

daka.kodaka 06.03.2016 14:19

Ja juz wole Smuda niż kolejny wynalazek nie wiem czemu się czepiacie Franka nie jest wybitnym trenerem a średnim ale zna nasze realia co do sadzenia się z wisla zastanawiam się czy wy nie sądzili byście się z pracodawcą o swoją kasę umów niestety trzeba dotrzymywać a to nie wina Smuda ze miał taką umowe

regan 06.03.2016 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daka.kodaka (Post 1432872)
Ja juz wole Smuda niż kolejny wynalazek nie wiem czemu się czepiacie Franka nie jest wybitnym trenerem a średnim ale zna nasze realia co do sadzenia się z wisla zastanawiam się czy wy nie sądzili byście się z pracodawcą o swoją kasę umów niestety trzeba dotrzymywać a to nie wina Smuda ze miał taką umowe

dostawał kase co miesiąc i tak Wiśle chciał pomóc, o czym w każdym wywiadzie mówił, że postanowił ją podać do sądu, że nie dostał całej od razu...

chimba 06.03.2016 14:45

Oby wypalil.

wściekłe pięści węża 06.03.2016 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1432845)
Ale jaki argument przemawia za tym, że Jurcic wygląda solidnie? Dostał w tym sezonie jak na warunki słoweńskie samograja jakim jest Maribor, od kilku lat z rzędu niekwestionowany Mistrz Słowenii i doprowadził do sytuacji w której ten tytuł utracą. Wcześniej w Dinamie szału też nie zrobił.
W żadnym z trenowanych przez siebie zespołów nie zrobił wyniku ponad stan, o którym można byłoby napisać, że widać tutaj rękę trenera. Nie twierdzę, że się nie nadaje, ale nie wiem jakie to argumenty mają za nim przemawiać?

Cytat:

Jurčić started his managerial career at Croatian First League side Istra 1961. In his first season as head coach, Istra 1961 finished the 2005–06 season in sixth place which was the best ever season result for the club. The following season, he was offered the head coaching position at Slaven Belupo. They finished the season in 2nd place on the table (best ever league position in club history) and qualified for UEFA Cup competition. He left the club in 2008 and went on to join the reigning Croatian champions and his former club, Dinamo Zagreb, on 5 March 2009.[1] With Dinamo he won his first managerial titles by winning the 2008–09 and 2009–10 Prva HNL and Croatian Cup in 2009. On 19 May 2010 Krunoslav Jurčić resigned as the coach of Dinamo Zagreb.[2]
Z wikipedii. O ile prowadząc Dinamo zdobycie mistrzostwa może nie być "wynikiem ponad stan", o tyle w pierwszym przytoczonym przeze mnie cytacie masz dowody na to, że się mylisz. No, chyba, że nie wiem o tym, że np. Istra i Slaven mimo, że miały najlepsze wyniki w historii, to nie były one "wynikami ponad stan". Z resztą, nam wyniku ponad stan nie trzeba. Nam potrzeba wyniku na miarę naszych możliwości, którym zdecydowanie jest co najmniej pierwsza ósemka.

Zapowiada się jutro nerwowy dzień. Oby tak jak miło zaskoczyli nas transferami do klubu zimą, tak samo jutro miło nas zaskoczyli nie przywracając Smudy do pracy w Wiśle. To nie musi być Jurcić. Ważne tylko, żeby to nie był Smuda.

Martinus 06.03.2016 15:35

Dlatego pisałem o wynikach z Dinamem i Mariborem a nie z drużynami z którymi zaczynał karierę trenerską. Sami po trenerach z naszej ligi widzimy, że jeśli ktoś sprawdza się w średniaku to nie musi oznaczać, że sprawdzi się w drużynie co do której wymagania i presja wynika jest większa.
Co do reszty się zgadzam. Nigdzie nie napisałem, że to słaby trener. Fakt, że trzykrotnie prowadził Dinamo, pomimo ciągle młodego wieku, musi oznaczać, że ma on pojęcie o piłce.

daka.kodaka 06.03.2016 15:42

Ja wolę smude

fin3st 06.03.2016 15:45

A w piatek slyszales co woli reszta kibiców

daka.kodaka 06.03.2016 15:48

Dla mnie właśnie nie tylko Cupial jest winny ale też kibice którzy wymuszają decyzję bo nie jest po ich mysli

Reserve 06.03.2016 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daka.kodaka (Post 1432883)
Dla mnie właśnie nie tylko Cupial jest winny ale też kibice którzy wymuszają decyzję bo nie jest po ich mysli

Oczywiście, bo jaśnie oświecony Franz ma pecha że inni go nie szanują i nie chcą. Przecież on jest nie dość że świetnym trenerem to jeszcze złotym człowiekiem.

Paweł 06.03.2016 16:09

Jurcić przyłapany na podziwianiu wyczynów Urygi i Boguskiego:

http://cdn-static.rtl-hrvatska.hr/im...ticle.jpg?v=18

bob85 06.03.2016 16:11

Oby to wypalilo i to jak najszybciej, niedlugo bedzie przerwa na reprezentacje. W tym czasie moze by ogarnal tych patalachow ;)

krzaq12 06.03.2016 16:22

Po tym co prezes Dunin-Suligostowski mówił w super piątku w C+ (chce żeby wybór trenera był możliwie szybki ale i przemyślany) to nie wyobrażam sobie zatrudnienia Smudy. Jeśli wg. włodarzy klubu wyczerpała się formuła na prowadzenie zespołu przez Moskala, to przez Smude już nie?

Wybór Smudy byłby zaprzeczeniem wszystkiego co racjonalne.

nesta 06.03.2016 16:28

Prawdopodobnie dementi Jurcica, a wcześniej Dunina, jest spowodowane tym, ze Chorwat nie rozliczył sie jeszcze z Mariborem po zwolnieniu. I fakt ze prowadzi z kimś negocjacje na pewno by mu w tym nie pomógł.

Gin 06.03.2016 16:43

Przestańcie już z tym analfabeta Smuda, jebal Wisłę w mediach a wy tu go chcecie, nie macie honoru nie wiecie co to znaczy Wierność, i nie mówię tu o Smudzie tylko o tych co tu jego chcą, zastanówcie się co jest dla was w życiu ważne, jakie wartości a potem piszczcie na forum bo mi wstyd za niektórych

radek2323 06.03.2016 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daka.kodaka (Post 1432881)
Ja wolę smude

https://www.youtube.com/watch?v=49QPStVBme0

regan 06.03.2016 19:44

Jak czytam wislaportal to mam wrażenie że tam piszą totalni debile... Goście przy zatrudnianiu szkoleniowca biorą pod uwagę jego statystykę w poprzednich klubach, ile miał punktów na mecz... Normalnie Totalni fachowcy, którzy oceniają trenera pod względem zdobytych punktów na mecz w ligach słabszych od polskiej w których trenował 2 najlepsze drużyny... No debile

KrzychooR 06.03.2016 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1432920)
Jak czytam wislaportal to mam wrażenie że tam piszą totalni debile... Goście przy zatrudnianiu szkoleniowca biorą pod uwagę jego statystykę w poprzednich klubach, ile miał punktów na mecz... Normalnie Totalni fachowcy, którzy oceniają trenera pod względem zdobytych punktów na mecz w ligach słabszych od polskiej w których trenował 2 najlepsze drużyny... No debile

Obawiam się że z takiego założenia mogą wychodzić również decydenci...

piotek 06.03.2016 19:51

Cytat:

A po czym mają niby oceniać? Lepszy taki wyznacznik niż żaden.

Edit. co nie znaczy, że trenera powinniśmy zatrudniać kierując się tymi danymi. Zawsze jednak to jakiś punkt odniesienia.

wiesniak842 06.03.2016 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1432894)
Przestańcie już z tym analfabeta Smuda, jebal Wisłę w mediach a wy tu go chcecie, nie macie honoru nie wiecie co to znaczy Wierność, i nie mówię tu o Smudzie tylko o tych co tu jego chcą, zastanówcie się co jest dla was w życiu ważne, jakie wartości a potem piszczcie na forum bo mi wstyd za niektórych

Na wieki wiekow, Amen.

Siemion 06.03.2016 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1432894)

1906% poparcia

regan 06.03.2016 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1432922)
A po czym mają niby oceniać? Lepszy taki wyznacznik niż żaden.

Edit. co nie znaczy, że trenera powinniśmy zatrudniać kierując się tymi danymi. Zawsze jednak to jakiś punkt odniesienia.

Zawsze. Liczka też miał dobre statystyki... Sam sobie zaprzeczyles

enzo 06.03.2016 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daka.kodaka (Post 1432872)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daka.kodaka (Post 1432881)
Ja wolę smude

Franz, nie pitol, tylko słuchaj: my wiemy, że ty już dawno popadłeś w samouwielbienie, ale z łaski swojej zrób nam (i sobie) tę przysługę i nie zmuszaj do oglądania swojej gęby po raz kolejny na ławce trenerskiej. Kasa i tak ci wpada, więc na cholerę masz wysłuchiwać, jak cię ludzie lżą z trybun na stare lata, co?

Fiti 06.03.2016 21:06

Cytat:

Coooo? Nie ma tam ani jednego zdania oceny. Co mają napisać? Że chuja o nim wiemy?

AgresywnyChomik 06.03.2016 21:30

Cytat:

No nie wiem czy te ligi i te druzyny sa slabsze od naszych....

piotek 06.03.2016 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1432929)
Zawsze. Liczka też miał dobre statystyki... Sam sobie zaprzeczyles

Niby gdzie? :D Pisałem o:

1. Tym, że średnia to zawsze jakiśkolwiek wyznacznik - lepszy niż żaden. --> piszę z punktu widzenia
2. Ale ten wyznacznik nie jest czymś, co powinno decydować o zatrudnieniu

Nie wiem, gdzie tu widzisz zaprzeczenie...

Po czym Ty byś oceniał kandydata, nie mając dostępu do video z mecżów, w których prowadizł zespól ani nie miał możliwości porozmawiania z nim o wizji?
To oczywiste, że za statystyki nikt go nei zatrudni (mam przynajmniej nadzieję, że my tak nie zrobimy), ale z pozycji szarego kibica po czym oceniłbyś trenera, jeśli nie po statystykach?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1432942)
No nie wiem czy te ligi i te druzyny sa slabsze od naszych....

A to już swoją drogą... Zresztą w Slavenie Belupo też chyba wykręcił niezły wynik w stosunku do możliwości.

Wojtas 07.03.2016 01:43

Zarzad musi sobie zdac sprawę ze SMuda=konfilkt z kibicami,a moze nawet jakis bojkot.W obecnej sytyacjii to ostatnia rzecz jaka jest potrzebna.Kibice w piatek dali jasno cos do zrozumienia.
Brac tego Chorwata albo SKorze bo czas leci a liga gra.

siemstein 07.03.2016 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1432960)
Zarzad musi sobie zdac sprawę ze SMuda=konfilkt z kibicami,a moze nawet jakis bojkot.W obecnej sytyacjii to ostatnia rzecz jaka jest potrzebna.Kibice w piatek dali jasno cos do zrozumienia.
Brac tego Chorwata albo SKorze bo czas leci a liga gra.

Jeden bojkot rujnujący finanse już był, wystarczy.

Grymas 07.03.2016 09:39

Smuda nie zostanie trenerem Wisły - http://www.dziennikpolski24.pl/sport...wisly,9472652/ wygląda na to, że Jurcić oraz Skorża też z listy nazwisk wypadają.

radek2323 07.03.2016 09:43

W takim razie zostaje tylko Kazik

sandomingo 07.03.2016 10:04

Generalnie ten, kto zdecydował o zatrudnieniu Pawłowskiego powinien ostro beknąć.
Spieprzony cały okres przygotowawczy i teraz łapanka...

nesta 07.03.2016 10:18

Czyli tak jak czułem, żadna ze stron nie chce ryzykować konfliktu z trybunami + potencjalnych konfliktów w drużynie.

Ale bardzo jestem ciekawy - jeśi nie on, nie Jurcic, nie Skorża.. to kogo wyciągną?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl