![]() |
I właśnie o to chodzi. Ból dupy macie o ch. wie co a jak pytam o konkrety to "daję spokój". Skoro powiedziałeś A to powiedz B. Skoro napisałeś " zawsze będę cisnął warszawiaczkom ,ich rozpanoszenie na tym forum jest zatrwazające , jak piszą z sensem i neutralnie nie reaguję , w innych wypadkach mogą na mnie zawsze "liczyć"" to napisz w takim razie gdzie ostatnio warszawiaczki cwaniakowały odnośnie tego wywiadu Leśnego na weszlo.
|
Cytat:
|
yeah w końcu znalazł się obrońca granicy krakowsko-warszawskiej.
pytanie tylko mam takie co do Twojej wypowiedzi. Obleśny to legijny słup ? Rozumiem że osoba Obleśny to Leśniodorski. Też jak byłem mały przezywałem, potem mi sie znudziło. Ale że legijny słup ? O co tutaj chodzi bo jestem w kropce? |
wiesz co to znaczy słup ? jak nie wiesz to zapytaj kogoś mądrzejszego, obleśny pisze się z małej litery , nie przeginaj z tą czołobitnością , jak chcesz mu pomóc to podpisz się pod jego i cherubinka skomleniem do uefa , najnowszym skomleniem , miesiąc bez skomlenia miesiąc stracony
|
ehh widze że ciężko.
Oj to z dobrego wychowania wynika ze pisze imiona/nazwiska/kwyski wielkimi literami - tylko tyle i aż tyle. Obleśny (początek zdania wiec tez wielką literą) to legijny słup - nie rozumiem tej metafory po prostu i liczyłem że jako jej twórca wytłumaczysz mi jej ukryte przesłanie. Jeśli jednak przesłania nie ma to co to oznacza bo jestem zbyt głupi by to pojąć?? Wytłumaczysz mi swój tekst ? Nie rozumiem też skąd wywnioskowałeś że JA chce mu pomóc? Większość użytkowników zna mój stosunek do Legii, szczególnie kilka legijnych nicków, Tobie udowadniał tego niestety nie bede bo mi sie nie chce, a moze i ty za kilka lat dojrzejesz do tego ze to tylko internet a nie swiat rzeczywisty. E: Podobnie? Nie kolego tu podobienstwa nie ma. Napisałeś wg mnie metaforę która chciałbym byś jakos rozwinał-wytłumaczył ocb. Obleśny to słup Legii = jak to mozna rozumiec i odbierać? Ze Leśniodorski to człowiek Legii ? Nie no tego to by najwiekszy debil nie wymyślił bo to tak samo jakby pisać że ogień może poparzyć czy to że woda jest mokra. O co chodzi z tym słupem ? Czy można powiedzieć ze Cupiał to słup Wisły a Filipiak to słup Cracovii ? Jeśli tak to tylko debil moze cos takiego wymyślić, gdyz o rzeczach oczywistych sie nie dyskutuje. Wiec dalej, mnie głupka nurtuje ten słup ? Duży i betonowy ? (chyba też nie) Wysoki ( chyba też nie ) Jest przekaźnikiem informacji ? (tez nie.) Ehh, za głupi juz jestem, na szczęście już w weekend gramy na koniec rundy z Lechem więc sobie u Wiślaków będziemy mogli spokojnie wyjaśnić E2: Zrezygnowałem ze straty czasu jaka bedzie dedukcja - dla mnie prostaka i debila. Najprościej prawdy dowiedzieć sie u zrodla tak wiec do zobaczenia u Wislakow |
podobnie jak i ja Tobie nie będę nic tłumaczył , jak nie rozumiesz trudno, bez odbioru panie dojrzały
myśl , dedukuj , podpowiem Ci że Pan Cupiał nie jest słupem E2 nie oceniaj się tak nisko , będzie dobrze:-D i na koniec "słup" - osoba nie mająca wpływu na podejmowane decyzje , wykonuje polecenia bez wpływu na finanse i zarządzanie |
? S(ł)uper to wytłumaczyłeś
|
[QUOTE=siemstein;1383831]? S(ł)uper to wytłumaczyłeś[/QU
wiem , dla ciebie za trudne, wpadniesz , namieszasz i zwiewasz, by |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jesteśmy w temacie Ekstraklasa 2014/2015: kerim1906 ma ochotę popisać i poszydzić z oblesnego noż ku... jego chyba prawo nie? Jest gdzieś w regulaminie zakaz dotyczący tego? Tymczasem obsiadło go stadko userów niczym niczym niewyżyte kundelki i próbują kąsać. Jeśli naprawdę nie interesują Was wynurzenia na temat legii, lesnego czy innych klubow bylo nie bylo w temacie do tego przeznacznym po prostu nie zagladajcie tutaj i glupio nie komentujcie bo zarzucacie wioche a sami ja robicie. Warszawscy adwokaci od siedmiu bolesci...
|
Cytat:
|
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...a-ylecieq.html
brawo kibice warszawskiej drużyny , obleśny myślał że jak poliże tyłki lewactwu to uefa da mniejszą karę , a lewactwo trzeba zwalczać całą mocą , a nie być hipokrytą jak wielki prezesina słup obleśny, taki był piękny hamerykański , nie rozumie że nie można bratać się z antypolskim lewactwem i przy okazji udawać jedność z kibicami , to dopiero początek problemów prezesiny |
Znowu nie wziąłeś leków?
|
Cytat:
|
Kerim 1906 wes chlopie nie szmac tej daty tym frajerem z PISu
|
Cytat:
i filemon też merytorycznie , myśliciele, no niech mnie myśliciele |
Cytat:
|
Dobrze, że jest jeszcze ktoś, kto chce ten - obiektywnie rzecz biorąc - dobry pomysł biznesowy rozsadzić od środka. Nie będą nam tak szybko uciekać.
Może po prostu Legionistom (kibicom) za dobrze jest, ostatnio biedę klepali chyba przez jeden sezon, jak Romanowski odszedł. Jak jest dużo kasy, to do głowy przychodzą różne debilne pomysły. |
Cytat:
Kim są właściciele Legii? Firmy, akcje, udziały, majątek? |
Bielik za 2 mln €, Duda 7 mln funtów, Żyro 5 mln €. A u nas w tym momencie nie ma zawodnika, który odszedłby nawet za 1 mln €. WSTYD i Żenada!
|
z tym Bieligiem to lekkie przegięcie, wyciągnęli go za free a teraz mają dostać od 2 do 2,5 mln euro
|
Sky sports będzie ubiegał się o prawa do T-ME.
Ciekawe kiedy koncza się prawa C+ |
jakieś źródło?
|
Prawa Canal+ ma do końca tego sezonu. Żadne SKY nie wchodzi na polski rynek. Jakiś dziennikarzyna napisał na twitterze info, że FOX chce wejsc na polski rynek i walczyc o T-ME - wyssane z palca - i robi się afera. https://twitter.com/Lukasz_Glowacki/...92369589411840
|
Cytat:
Nie robmy z przeciętnych kopaczy asow europejskich... |
Podbeskidzie w niedzielę uruchamia swoją klubową telewizję (http://www.ekstraklasa.org/telewizja-podbeskidzia). Szkoda, że nawet taki klub nas prześciga w tym względzie. Dobre, regularne materiały wideo to podstawa marketingu (nie mówię tu o zlecaniu co jakiś czas wykonania zapowiedzi meczu zewnętrznej firmie).
|
Cytat:
|
Jeśli doliczycie jakieś % z następnych odsprzedaży - może. Duda może zejdzie za te 4-5mln (jak mu dalej będzie żarło), ale Żyro? Bielik to w ogóle inna bajka, na ten moment nie warty nawet 1mln, chyba, że kilku moich znajomych legionistów w ogóle się nie zna.
|
Cytat:
Bielik rzeczywiście jest w zasadzie bezwartościowy, niemniej jednak faktycznie jedzie do Londynu na rekonesans, więc to i owo jest na rzeczy. Jasne jest oczywiście, że transfer do Arsenalu natychmiast zakończy się wypożyczeniem do 3-4 ligi na parę sezonów. Ale .... z tym, grunt by kasa wpłynęła :) |
Sam Duda ma odejść za 8 melonów, więc już on spełni ten limit z wiślackiego forum :)
|
zastanawiałem się dlaczego Wisła jest za kuchenkami ? przecież mamy lepszy bilans , z tabeli z 90 minut wynika że bruzdzi nam Jagielonia która ma też 29 punktów ,
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jeżeli tak, to moim zdaniem przy równej liczbie punktów powinno się brać pod uwagę tylko zespoły które rozegrały między sobą mecz i rewanż , wtedy Wisła jest trzecia :-D
|
Dlaczego musicie się teraz głowić nad tym, skąd wziąć pieniądze, a w kasie jest pusto, skoro za Łukasza Teodorczyka zgarnęliście 4 mln euro.
Prezes Lecha Karol Klimczak: Abstrahując od kwoty, pieniądze spływają w ratach. Dodatkowo, powiedzmy to po raz kolejny, Lech ma kilkudziesięciomilionowy dług z czasów, kiedy za dużo wydawał, który skumulował się przez ostatnie lata i który regularnie spłaca. Co z tego, że teraz jesteśmy blisko zbilansowania, kiedy cały czas musimy spłacać stare zobowiązania, choćby transferowe. Kiedyś strata roczna wynosiła nawet 16 mln zł. A jak graliśmy np. w Lidze Europy z Juventusem, sprzedawaliśmy Roberta Lewandowskiego itd., to odnotowaliśmy zysk roczny w wysokości tylko 7 mln zł. I to był tylko jeden taki rok. Czyli bez tych pieniędzy za Lewego i premii z Ligi Europy mielibyśmy gigantyczną stratę. My ten budżet z roku na rok dociągamy tak, żeby możliwie najlepiej go zbilansować. Teo walczył dla nas o fazę grupową i skoro nie udało nam się awansować, musieliśmy go poświęcić. Gdyby nie to, nie mielibyśmy na rachunki i nie otrzymalibyśmy licencji, bo różnym kontrahentom, włącznie z naszymi piłkarzami, nie bylibyśmy w stanie zapłacić. Proste. Roczny koszt utrzymania Inea Stadionu to nie tylko 600 tysięcy złotych opłaty do miasta. To kropla w morzu potrzeb, bo rocznie utrzymanie stadionu to 6–7 milionów złotych. Ktoś mi może wytłumaczyć pewien fakt: Wisła zapożyczyła się u Cupiała i ten dług wisi i będzie (bądź nie) spłacony gdzieś tam w odległej przyszłości Lech zapożyczył się w Amice i ten dług jak rozumiem stara się spłacać. Legia też miała potężny dług względem ITI. Wewnętrzne zobowiązanie Legii wobec koncernu ITI wynosiło w 2011 roku 234 mln zł, rok później dług zmalał do zaledwie 6 mln zł (wg. PS). Ten ogromny spadek zadłużenia wynika z tego, że władze ITI zgodziły się na tzw. konwersję pożyczki na kapitał zapasowy i rezerwowy. Na czym konkretnie polegał ten myk i czemu inni go nie stosują? |
Cytat:
Znam się tak 'o' w tych kwestiach ale jak dla mnie podwyższenie kapitału podlega podatkowi od czynności cywilnoprawnych (bodaj 0,5%) plus wszelkie opłaty notarialne. Kondycji firmy to nie poprawia ale w papierach dlugu nie ma. Jak pożyczkodawca i właściciel firmy jest tą samą osobą wydaje mi się że temat sprowadza się do odwiedzin notariusza, zpalaty podatku i przeksięgowania kwot z konta na konto przez księgową. A nie stosuje się bo a) kosztuje b) nie zmienia kondycji firmy. No chyba że chcesz spółkę sprzedać - wtedy można ją tak przypudrować. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl