![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Racz jednak zauważyć, że ta niemiecka gazeta przedstawiła na tyle silne argumenty, że nikt z nimi nie polemizuje, lub próbuje je zbyć zdaniem że magazyn ten jest brukowcem. Uważam, że pan Wyszkowski skompromitował się swoją wypowiedzią jak i ta osoba, która pisała o szukaniu dokumentów w archiwach Stasi. Można powiedzieć, że przerost jadu na treścią ;). Osobiście nie interesuje mnie czy Wałęsa to Bolek, skąd Focus wziął swoje informacje na ten temat, czy Wisła dokona wielkich i spektakularnych transferów. Chodziło mi jedynie o to by myśleć co się pisze na forum i w jaki sposób się to robi, bo później może być to "różnie" przedstawione w niemieckich, polskich, japońskich, tajlandzkich gazetach i nie tylko :) Edit: Wilku złośliwcze, a jednak przeniosłeś :P |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ogóle.. No proszę do czego to doszło.. - bardzo luźny topik polityczny na klubowym forum piłakrskim jest bacznie śledzony :shock: Czyżby nasza pisanina tutaj, nie była tworzona tylko "sobie a muzom'? - no, no.. mimo wszytsko jestem zaskoczony. Cytat:
Traktujmy się poważnie - na mnie nie robi wrazenia że ktos w koślawy sposób przedstawia jakiś fakt. Nie jestem marszłakiem Bronkiem Jamajka-Komorowskim, aby się czymś przejmować w jaki sposób cos przedstawią. A ja zazwyczaj staram się myśleć nad tym co tu wpisuje - choć forma niestety jest fatalna. Popatrz na to inaczej - dostrzeżono kibiców Wisły, nawet w artykule niezwiązanym w zaden sposób z piłką. Cytat:
ps. Podziekowania dla Sambo za udostepnienie fotki kawałka tego artykułu, oraz skojarzenie tego cytatu z moim wpisem ps2. Na sprawy zaległe odpowiem w późniejszym terminie. ps3. Dla czytaczy, czy autora tego "wiekopomnego" artykułu - jakby były watpliwości - Szwabowie (Alemanowie) to jedno z plemion niemieckich, ew. kalka z francuskiego :D |
Cytat:
|
Cytat:
Tu wyrywek -> http://img356.imageshack.us/img356/4269/13725007sa0.jpg |
Cytat:
Pietruch - po pierwsze niejaki tralala 1973 tu nie pisuje (chodzi o wątek pisania nazwy kraju Polska z małej litery)- nie ma takiego użytkownika - to jest manipulacja, która wskazuje, że jakkolwiek nie napiszesz jeśli sie chce uderzyć to kij się znajdzie. Po drugie zastanawia bardzo to, że Focus sam obwieścił jakąs sensację/sukces czegoś co żadną sensacja nazwać nie można. Żeby coś było sensacja to musi byc sensacyjne w oczach wiekszości czytelników a nie nadane inkwizycyjnie przez samych autorów lub też zaprzyjaźnioną grupkę dziennikarzy. Tak jak napisał Wilku - to, że Wałesa był niesubordynowany nie dziwi - po drugie co to znaczy, że był niesubordynowany? Że nie podawał takich wiadomosci jakie od niego się oczekiwało? Czy jest to dowód na tezę, którą Focus przedstawił? Z resztą - całą ta akcja juz nie jest ważna, bo wyrocznia wyroczni, madrość mądrości wydała opinię http://wyborcza.pl/1,75968,5427362,Z...rzcie_sie.html Ojciec Redaktorr - kazał sie odpieprzyć od Wałęsy - choc to on należał do pierwszych, którzy mu nieźle dopieprzyli 20 lat temu i to tak solidnie, że odzywały sie głosy z zachodu aby łaskawie stulił dziób. Cytat:
Ciekawa sprawa jest z tym, że nas dostrzeżono i to na równi z Salonem24 - jakby nie było czołowym portalem politycznym. Pozdrówka panowie z Focusa |
Cytat:
Marqu - zacznijmy od tego, że czym innym jest wykazywanie racjonalnosci ustroju przedstwaicielskiego od bezpośredniej demokracji. My mówimy o tym, że przypadkowi ludzie, wybrani przypadkiem, bedący przypadkowymi posłami decydują o traktacie. DCi przypadkowi ludzie, którzy traktatu nie czytali mają wyzszość nad ludźmi, którzy ich wybrali i których ten traktat bedzie dotyczył bezpośrednio co? Gdzzie tu logika? Czy tylko sam fakt namaszczenia przypadkowego człowieka na posła powoduje, ze nabiera on przymiotów boskości? Liczy się sam formalzim? Przecież to bezsensowne - liczy sie nie formalizm a ocena merytoryczna tego wyboru! Jeśli więc jest tak, że to przypadkowy człowiek decyduje o traktacie to równie dobrze przypadkowo decydować może zwyczajny obywatel - tym bardzeij, że demokracja przedstawicielska nie jest jakimś odrębnym bytem demokracji .Demokracja przedstawicielska swoje źródło ma w demokracji bezpośredniej - stąd czerpie swoja legitymizacje - inaczej staje się nie demokracją a nawiazuje do ustoroju feudalnego.Kto jak kto- - ale tak postepowy człowiek jak Ty chyba to powinien wiedzieć a nie pisać, że są to dwie różne bajki - tu po prostu wychodzi na jaw mechanizm Twojego myslenia - doskonale wiesz, że jest tak, że posrednia wywodzi sie z bezposredniej ale Twoja ideoowość i jakaś totalnie bezkrytyczne nastawienie do instytucji UE zasłania Ci Twoją wiedzę - bo ja tu nie tworzę niczego nowego - wystarczy pierwsza lepsza ksiażka od teorii państwa i prawa Piszesz : Cytat:
|
Te typy tak mają wyrwane z kontekstu słówka, przekręcanie wypowiedzi i głośny tytuł o rzekomo dokonanym odkryciu sensacyjnego dokumentu, który koniec końców okazuje się nie być ani takim sensacyjnym, ani tym bardziej odkryciem. Propaganda coś a'la pewne dwa typki z "sąsiedniego forum" (zresztą jeden choć matematyk para się "historią"- cudzysłów nie przypadkowy).
|
Cytat:
Cytat:
gdzie ten świat zmierza ... niektorzy chcą być bardziej muzułmańscy niz muzułmanie |
Czy kiedykolwiek Muzułmanie martwili się ze urażają uczucia Chrześcijan ??
Co za bzdura ... jak biegające psy urażają ich uczucia to gdzie jest problem żeby się spakować i wrócić do siebie ?? Jak ja jestem w gościach to nie wypominam gospodarzowi że mi się nie podobają tapety oraz lustro w łazience |
Z tymi psami w butach jest ciekawe ,bo co naprzyklad jakby podczas takiego przeszukania podejrzany Arab probowal uciec i ugryzl by go ten pies(w butach) ? :lol:
|
Cytat:
|
http://www.rp.pl/artykul/159562.html
Premier przecież wyjaśnił, że do porozumienia z USA jeszcze nie doszło, bo chce wynegocjować takie warunki instalacji tarczy, które zapewniałyby Polsce bezpieczeństwo. Rzeczywiście, chodzi o bezpieczeństwo. Tarcza jest warunkiem strategicznego sojuszu polsko-amerykańskiego. Odrzucenie tego projektu byłoby działaniem na rękę Rosji i Niemiec, które są przeciwne temu porozumieniu. Zawsze można podbić cenę, ale jeśli priorytetem jest interes Polski, a nie własna kariera, liczy się, co jest na drugiej szali. A na drugiej szali jest istnienie Polski jako państwa niepodległego. To bez tarczy nie będziemy niepodlegli? Bez tarczy bylibyśmy częścią wpływów rosyjskich. A w perspektywie grozi nam rozdarcie przez porozumienie rosyjsko-niemieckie. |
Cytat:
Chyba pan przesadza? Nie przesadzam. Chodzi o monopol w dostępie do kontraktów rządowych. To jest źródło fortuny największych biznesmenów w Polsce. Gospodarka, w której decydują służby dawne i obecne, nie może się normalnie rozwijać. Konsekwencją jest olbrzymie marnotrawstwo, zawyżanie cen i grabież majątku. Ci ludzie są nieudolni, nie umieją gospodarować, więc stają się podwykonawcami firm zagranicznych często mających nazwy angielskie czy francuskie i zarejestrowanych w rajach podatkowych, ale przeważnie będących własnością rosyjską. Byli ludzie służb specjalnych są przecież bardzo sprawni. Umieją podsłuchiwać, umieją donosić, ale nie umieją gospodarować. W przeciwnym razie dawno już mielibyśmy autostrady, a informatyzacja ZUS nie kosztowałaby podatników dużo więcej, niż przewidziano w kontrakcie. Jak to napisał Tomasz Lis "Gospodarka, głupcze" :/ Spoleczenstwo zafascynowano unią europejską, negatywne emocje skierowano przeciw PIS-owi. Zamiast przekretow na gigantyczna skale - na tapete idzie zbrodnia w postaci poinformowania przez ministra sprawiedliwosci szefa partii rz adzącej i czlonka BBN o sledztwie w jednej z najwiekszych afer,tak jakby tu byla jakas analogia do sprawy starachowickiej... Szok, chory kraj. |
Cytat:
tarcza jest warunkiem dobrego samopoczucia hamurburgerozjadaczy i nic więcej Sędzia. Zejdź na ziemie, gdyby było inaczej, gdyby Amerykanie wiedzieli ile dla nas znaczą nawet takie głupie gest, zupełnie bez znaczenia - bo czymże są nawet te głupie wizy, czy parę przetargów w Iraku czy Afganistanie ( naprawdę pomijając wazniejsze rzeczy, których od amerykańców trudno oczekiwać) to by już patrząc poważnie na ten strategiczny sojuszu pomyśleli trochę a przynjamniej wyciągnęli rękę, dali te pare cukiereczków. Ale oni wychodzą zupełnie z inną częścią ciała. Skończmy z tym nadętymi frazesami - tarcza nie jest żadnym gwarantem - jest tylko - głupia, płonną - pozbawiona racjonalnych przesłanek nadzieją, że skoro my sie damy dymać - to jak alfons dba o swoje panienki tak usa zadbaja o nas - widzisz - nawet obowiązków alfonsa wobec podopiecznych amerykańce nie stosują |
sambo - sami nie dadzą,trzeba od nich wyszarpać:D
=========================================== Cytat:
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...iewskiego.html |
Jeśli Tarczy u nas nie będzie to Amerykanie nie będą z tego powodu płakać, przecież my im w niczym na złość nie robimy, nie jesteśmy w stanie nic takiego zrobić. Tarcze zbudują sobie w Niemczech.W Cottbus na przykład, tam jest duże bezrobocie i rząd federalny bardzo zabiega o inwestorów. Oni szybciutko się dogadają.
A my dla Amerykanów staniemy się bardzo mało wiarygodnymi rozmówcami. Oni muszą mieć niezły ubaw jak widzą co POlactwo od nich "żąda":) I tak jeśli przyjmą nasze warunki, co już samo w sobie jest śmieszne, my im stawiamy warunki:) to dadzą nam, bo nic innego nie przewidzieli, jakiś demobil, którego i tak nie będziemy umieli obsługiwać, bo nie będzie kadry ani infrastruktury.Wystarczy zobaczyć co dzieje się z f-16, którym myszy kable przegryzają i na których nie ma kto latać. Bo prawda jest taka,że co nam nie dadzą w ramach"twardych negocjacji" to i tak będzie dla naszej armii za nowoczesne. A politycznie nas oleją, tak jak większość państw zresztą. |
Cytat:
Minister Fotyga zresztą też pozałatwiała, że ho, ho, ho ... |
Cytat:
|
Litości panowie ...
Z tarczą będziemy w dupie, bez tarczy będziemy w dupie - nie ma żadnego znaczenia czy będzie u nas czy w Niemczech czy na Ukrainie czy na Węgrzech. Różnica będzie taka że każde państwo które u siebie zbuduje, oczywiście oprócz Polski będzie miało z tego korzyści - po prostu - zawsze jesteśmy robieni w bambuko i to nie się nie zmieni. Czy zbudujemy czy nie i tak Ruskie puszczą rurociąg poza naszym terytorium. Jedyna opcja to wprowadzić wizy dla Amerykanów - wydaje się bez związku - ale idę o zakład że problem tarczy zostałby rozwiązany w 2 dni, nie byłoby problemu z wysyłaniem wojsk do Afganistanu itp. itd. Tylko że to nie przejdzie bo nasi politycy wiz nie potrzebują - a to że jaj nie mają to też wiadomo wszem i wobec. |
Cytat:
Za Reagana czy Busha seniora ,Polska mogla jakos odczuc ze ma wsparcie w USA ,a "dablju" Bush Polske ma gdzies chyba ze trzeba wyslac armie do Iraku .Mam gdzies ta tarcze ,moze jej tu nie byc ,a jak bedzie to za konkretna pomoc a nie obwozny cyrk z jednym patriotem jezdzacym po calej Europie.... http://kuba.plejada.pl/1,142,1,6,tom...ne,muzyka.html A tu powyzej fajna pioseneczka ,ktora podsumuwuje rzady PISu :-D |
Cytat:
L*d da pozwolenie - zadnych kolejnych pytań referendalnych nie bedzie potrzeby zadawać. Tak jak np. z tarczą - pytanie nie powinno brzmieć czy jestes za czy przeciw - tylko czy wyrazasz zgode na stacjonowanie obcych wojsk i umiejscowienia ich inastalacji na terenie naszego kraju. L*d da zgode - w porzadku, niech wojskowi z politami mędrkują kogo chcą. Cytat:
Cytat:
_______________ Cytat:
Cytat:
Tyle ze ja jestem jak widze jej przeciwnikiem z całkiem innego bieguna. Ty chcesz rządów eurobiurw, ja chce wolności. ________________ Cytat:
Jesteśmy cześcią tworu którego żródła biją w faszyzmie (lewicowej ideologii). ___________ Cytat:
Sojuszników? Ja zadałbym pytanie co jest prawdziwą metropolią USA... ps. Kwestia Focusa później - chyba że ktoś wie skąd oni mieli ten papierek - "świadczący o niewinności Bolka (:lol:) - IPN?, Stasi, znaleźli w lodówce czy na wycieraczce? |
Ale Cie Wilku ten 'papierek' boli:)
|
Cytat:
Wiedza 20-latkow co rok leci w dol jak "Little Boy" w Hiroszime. Barany tepe jak obuch siekiery, wychowane na telewizji, internecie, ale za to z 3 jezykami. Cale szczescie, ze mowimy po polsku, a nie angielsku, bo juz gowniateria by sie w ogole niczego nie uczyla. |
Kompletnie mnie nie przekonuje to co piszesz 7 kotów. Szkoła ma bowiem dać wykształcenie, które pomoże w zdobyciu dobrze opłacanego zawodu. Wychowaniem, wpojeniem zasad i wyrobieniem charakteru powinni się u niego zajmować rodzice i ewentualnie Kościół.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Baranstwo teraz natomiast czyta jako lekture Harryego Pottera, uczy sie jak napisac list po niemiecku, rozwiazuje przejazd ekspresu z A do B i nie rozroznia zarzniecia czlowieka od utopienia kota. |
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie wiekszym idiotyzmem jest uczenie sie w szkole sredniej jakis logarytmów i obliczanie objetosci ostroslupa(nigdy nie mialem zaciecia do matematyki :-D )chociaz ponoc takie obliczanie tez tam uruchamia mozg w sensie ze zaczyna myslec logicznie. Najlepiej by bylo zeby w podstawowoce uczyli ludzi czytac pisac ,dodawac i mnozyc ,a pozniej by sie wybieralo kierunkowo czy sie chce byc "umyslem scislym" czy humanista itd |
No to juz minister Hall miała taki pomysł, żeby po pierwszym roku liceum uczeń mógł zdecydować, które przedmioty go interesują, a które nie i te drugie byłyby w minimalnym wymiarze godzin od drugiej klasy. Moim zdaniem pomysł był dość dobry, bo np. ja w liceum nie robiłem NIC jeśli chodzi o przedmioty, których nie zdawałem na maturze i niepotrzebnie traciłem tylko czas siedząć w ławce. Został jednak skrytykowany, a Hall oskarżono o to, że chce wychować uczniów na debili.
|
Cytat:
O ile kosciol wciaz bedzie sobie istnial, o tyle model rodzicow ktory my znamy - ci starsi, a ci mlodsi dzieki babciom i dziadziom, zostanie wyparty przez roboty ksztalcone z ukieunkoaniem na zawody, zarobki, specjalizacje. berbec wtedy bedzie lapal te - wyszczegolnione przez Ciebie - zasady, cgharakter itd - w szkole. Ale z obcietych godzin jezyka polskiego czy literaury swiatowej, z tak tragicznie wyksztalcona kadre nauczycielska raczej nie zlapie o co biegalo np. w Wallenrodzie. Bo do kosziola to watpie zeby sam z siebie wlazl. Zreszta sam ostatnio po 4 latach zajrzalem do Domu Pana Bozi, w Dublinie, ale jak sie ksiadz Polak na mnie morde wydarl ze zyje w grzechu to polazlem na guinnessa. No i predko tam nie wroce. |
Cytat:
A owszem - jak rozumiem takie papierki szlalają się po ulicach, wystarczy się pochylić? |
Cytat:
Problem powinno się rozwiązać poprzez rozszerzenie ilości obowiązkowych przedmiotów na maturze. Dodatkowe zajęcia dla poziomu rozszerzonego. Choć to nie przejdzie, bo władzy i mediom lepiej kierować tępakami niż ludźmi z gruntownym ogólnym wykształceniem. |
7 kotów, ale dlaczego sądzisz, że państwowe szkoły będą uczyły człowieka wartości takich jak honor, patriotyzm itp.? Skoro demoliberalny system przerabia ludzi w roboty niemające czasu dla swoich dzieci, to tym bardziej dzieciom bedzie się starał wpoić swoje zasady (tolerancję, indyferentyzm religijny, społeczeństwo wielokulturowe, itp.) Posłałbyś dziecko do szkoły, która uczyłaby takich wartości? Wątpię.
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym, wydaje mi się, że szkoła poza zadaniami czysto edukacyjnymi ma jeszcze spełniać rolę wychowawczą (dokładnie jak napisał to wcześniej 7kotów), dlatego niezbędna jest prawdziwa reforma systemu szkolnictwa a nie pozorowane działania w wykonaniu minister Hall, obecna droga którą podąża MEN doprowadzi nas w krótkiej perspektywie czasu do stworzenia społeczeństwa ćwierćinteligentów. I jeszcze jedno, powiedz szczerze, czy uważasz że dzieciak w szóstej klasie podstawówki jest w stanie stwierdzić czy chce być "umysłem ścisłym" czy humanistą? |
Cytat:
U nas sie uczy wszystkiego naraz czego wynikiem ejst to ze sie uczymy 80 % tego co nam sie nigdy nie przyda a tylko w niewielkim stopniu zaspokajajamy swoja wiedze i poznawanie danego przedmiotu ktory nas kreci |
Cytat:
Pamiętacie - pisałem o tym miesiąc temu a dzis Rzepa donosi, ze na 2 lata zostanie wstrzyymana budowa autostrad ze środków UE - właśnie z tego względu o którym wspominałem. http://www.rp.pl/artykul/159661.html Za takie coś w każdym normalnym państwie - Tusek siedziałby na bezrobociu - a stado wyborców klnęło ten rząd - ale nie w Polsce. W POlandzie każdy udaje, że jest OK - zieje nienawiścią do Kaczorów i jak tu się dziwić, że Polski na mapie nie było przez 123 lata? Jeszcze raz powtórze - ten stan sie wziął stad, że Tusk po prostu sekował WSZYSTKO cozrobiła poprzednia ekipa - a że zajął sie odbieraniem dotacji dla Rydzyka robiąc z tego medialne szoł - wyciął również projekty niezbedne dla funkcjonowania państwa. To jest największy skandal tego rządu i jeden z wiekszych skandali jaki wydarzył sie w przeciągu ostatnich kilku lat - bo że łapówki i inne jajca to ja rozumiem - zdarza się. Ale taka niekompetencja - takie buractwo tego rudowłosego potomka wehrmachtowca - woła o pomstę o nieba. To nie jest wyjątek - ten gość stacza nasz kraj w strone autentycznej republiki bananowej - totalna rozpacz normalnie - juz za Millera było lepiej - wstyd lemingi wstyd ... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl