![]() |
Jaki faul? Lekko go przepchnal i tyle. Sytuacja jeszcze bardziej klarowna, niz ta w Poznaniu, gdzie Kamiński dal sie zrobic, jak junior estonczykowi z L.
P.S - O korupcji nie ma co pisac. Warto jednak odnotowac, ze u nas biega niejaki Łukasz G., ktory stosuje wszystkie tricki prawne, a zeby uniknac odpowiedzialnosci(karnej, bo PZPN juz nie zajmuje sie tymi sprawami). |
Ale tu nie chodzi o korupcję, a o układanie wyników tak w skali globalnej jak w układach bilateralnych. Choćby, teraz wygramy my potem wy i bez stresu mamy po 3 pkt. A tak trzeba biegać walczyć a może się skończyć że będziemy mieli po 2.
Wystarczy popatrzyć jakie wyniki miał Ruch kiedy trzeba było promować Fornalika, a jakie Górnik kiedy trzeba było utrącić Kasperczaka. Co się potem dziwić, że pół roku w tym bagnie zdeprawuje każdego choćby najambitniejszego stranieriego. |
Cytat:
Druga sprawa - imho każdy aktor powinien po meczu 'dostawać' nagrodę. Może być i pieniężna. |
Bycie aktorem też nie jest tutaj betonowym terminem. Wystarczy popatrzeć na inne o wiele lepsze ligi. Cwaniactwo boiskowe to jedno, wykorzystanie głupoty przeciwnika to drugie, a trzecie to wypierdalanie się przy najmniejszym dotknięciu przeciwnika.
Taki Radovic irytująco kładł się na glebie przy każdym kontakcie i o ile na początku cokolwiek z tego miał, tak później sędziowie byli uczuleni i nawet gdy był faulowany nie gwizdali. To go nauczyło pokory i przewraca się już sporadycznie. Kosecki też jest irytujący, ale w przypadku takim jak faul Trałki gdyby nie refleks to mógłby mieć połamaną nogę. Nie bronie go, sam mnie w....ia niemiłosiernie ale czasami po prostu ktoś mu wjedzie w nogi. Co do sędziowania, przecież to oczywiste że poziom jest niski. W tej kolejce już 3 odgwizdanie spalone, których nie było i bramka ze spalonego której nie powinno być. Tak jak nie każdy nurek non stop nurkuje, tak nie każdy słaby sędzia nie przekręca spotkań. Czasami jest po prostu chujowy. |
Cytat:
Jestem również za bardzo surowym karaniem symulantów. Dla mnie za bezczelne symulki w polu karnym powinna być czerwona kartka, a nie żółta. Kara finansowa oczywiście również wszelkiej maści aktorom nie zaszkodzi. Po każdym meczu komisja ligi powinna analizować nagrania meczów i wyłapywać cwaniaków umierających pół godziny po lekkich dotknięciach itd. |
Cytat:
Tak czy siak ... lekkie SF - w tym aspekcie nadal masz rację. Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście fortuna kołem się toczy i może być też tak, że nasz fart się skończy i obsuniemy się nieco. Taktyka Małysza - myślenie/robienie żeby jak najlepszy był następny skok/mecz jest tu chyba najlepszym wyjściem. |
Cytat:
Nie dziw sie jednak ze jest tutaj tyle uszczypliwosci w stosunku do (L)osersow skoro oni sami swoja gadka (pamietacie przedsezonowe brednie Lesnodorskiego) do tego zachecaja. Gdyby zamiast wszechobecnej w ich obozie (prezio, pilkarze, kibice) buty i arogancji byloby troche zdroworozsadkowego myslenia i wypowiadania sie - byliby odbierani inaczej. A tak jedni sa klaunami (prezio) inni bujajacymi w oblokach (kibice) a jeszcze inni parodystami (niektorzy pilkarze) i gdy jest okazja to czasem trzeba dla ich wlasnego dobra o tym im przypominac... |
Dla mnie klasycznym przykładem sędziowania pod zapotrzebowanie (w tym wypadku polityczne) było wyruchanie nas w PP przez sędziowską mafię w meczu z Ruchem, gdzie w dwumeczu pdyktowano przeciwko nam 3 (!!!!) karne z kapelusza aby minister Mucha nie musiała znowu pytać "Kto wylosował te drużyny".
|
Cytat:
Cytat:
|
OT:/
Cytat:
Nie łapię. |
Cytat:
Abstrahując od średniego (w porywach) sensu napinania się przez kabel, to ja kompletnie nie rozumiem tego waszego ciśnienia na Legionistów. Wiadomo przyjaźni nie ma i nie będzie nigdy, życze im jak najgorzej na każdej płaszczyźnie. Ale. Ale znaczniej bardziej cisnienie mi podnosi taka Amica, zgoda naszej największej drodzy państwo kosy. Nie wiem moze myślę w innych kategoriach, co większość, a chyba szkoda. Przejmujecie się tym co media piszą? Co wypisują na tych tłiterach, pejsbukach? Tym co opowiada prezes Legii ? Serio..? Wrzućcie na luz, bo to już jest komedia, jak Legia przegrywa, a jeden z drugim wypisuje "Legła Warszawa" na forum Wisły. Dobrze ksereq napisał - poziom gimbazy. Napisze to ostatni raz. Skupmy się na swojej drużynie i na swoim mieście. Tyle, napinajcie się dalej na Legię, drużynę z miasta 350km, z którą spotykamy się 2 razy w roku. |
"Skupmy się na swojej drużynie i na swoim mieście" no tak ale to temat Ekstraklasa, Wisła jest w innym dziale...
A o Legii jest pocisk bo mają śmiesznego, Super Prezesa z dumną owłosioną klatą, i ogólnie napinają się że hej |
Lech w plecy.
Legia, Górnik, Wisła, Pogoń i Cracovia. Czołówka ligi rysuje się coraz wyraźniej. |
Tylko ta Cracovia niepotrzebna.
|
Legia dalej sie wzmacnia
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/2...em-heerenveen/ najważniejsze żeby Leśny zostawił Urbana na stanowisku trenera.Janek to dobry trener nigdzie takiego nie znajdą |
Cytat:
Wszyscy chyba wiedza ze (L)osersi to (L)osersi mozna z nich sie posmiac ponabijac, czasem przyznac racje jak zdarza im sie trzezwo pisac ale najwiekszy wrog jest po drugiej stronie błoń i chyba nikt o tym nie zapomina... Przynajmniej pasiaste damy nie panosza sie tu po forum:) |
Skończ już chłopie, bo zachowujesz się jak typowi stadionowi krzykacze zza pleksi... Tyle, że oni napinają się przynajmniej na stadionie... Swoją drogą - byłeś choć raz w Warszawie?
|
[QUOTE] Przynajmniej pasiaste damy nie panosza sie tu po forum[/QUOTE
Ale Ci się panoszą na mieście więc tym się zajmij tak jak się zajmujesz "ustawianiem do pionu" Legionistów. Ja rozumiem, że Legii się nie lubi ale jak się pisze, że Legia komuś zwisa bo to taki tam rywal, takie w sumie szmaciarze, zwykłe cieniasy a później w tym temacie sama napinka, ciągle piętnowanie Legii, cieszenie się z porażek to po pierwsze się gryzie z tym, że Legia wam zwisa a po drugie, że jest taka cienka. Bo jakby wam była obojętna to byście tak szeroko nie komentowali jej poczynań. Trochę od niektórych tu jebie kompleksami. A Warszawka na forum tutaj też się nieźle rozhulała więc też dajcie sobie na luz bo nieładnie tak w gościach pyskować i nie jest to temat o Legii tylko i wyłącznie |
Cytat:
|
Napinających się bajkopisarzy w Warszawie i Krakowie nie brakuje. Aglomeracja warszawska większa więc i więcej napinaczy. W pewnym wieku po prostu wyrasta się napinania, albo dostaje się na mieście gonga i wyrastanie następuje natychmiastowo. Lepiej wyluzować.
Odnośnie stopera to dobry ruch, przyjechać ma jeszcze 2 innych z tej samej reprezentacji. Zawsze to jakieś ruchy kadrowe :D Wracając do ligi. Ciekawi mnie co stanie się z Widzewem w przerwie między rundami. Nie mają szans na wzmocnienia, taktycznie są chaotyczni, puchną już na początku drugiej połowy i perspektyw brak. Trzy kolejne spotkania też nie zapowiadają choćby 3 punktów. Chociaż w przypadku meczu z nami wszystko jest możliwe :D Jestem w 99% przekonany że spadnie z ligi Podbeskidzie i Widzew, owszem pałęta się tam jeszcze Korona i Zagłębie, ale znając te zespoły odpalą, a jak nawet będą się potykać to w bezpośrednich spotkaniach zrobią swoje. Małe wróżenie z fusów : Co do górnej części tabeli pozostanie bez zmian jeśli chodzi o kluby w grupie mistrzowskiej. Jedyny wyjątek to Lechia, która zamieni się ze Śląskiem miejscami. |
Cytat:
|
Cytat:
Zdziwię się jak Zawisza skończy w górnej 8. Poza tym jak dotąd na plus zaskakuje KSG, Wisła, Pogoń i pejsy. |
hehehehehe, garbaci :D
Nie chce mi się szukać ale ostatnio ktoś pisał że grają "najładniejszą" piłkę w lidze. Zobaczymy co pograją jak im murzyna wykartkowali. |
OT/:
Jesu. Czytam relacje z meczu Widzewa i Pogoni na Onecie (!). Cytuję opis przy 2:1: Cytat:
Albo ja taki niedouczony? :-P Ostania kolejka klasycznie, musi być kolejką 'cudów'. |
chyba jednak ksiądz
Ekspiacja (łac. „odpokutowanie za winę, oczyszczenie”) – ludzkie działanie o charakterze religijnym (pokuta), mające na celu przywrócenie jedności z Bogiem naruszonej grzechem samego pokutującego lub innego człowieka czy społeczności. |
Cytat:
|
Widzew ogrywa Pogoń. Kończymy runde jesienną na pudle :). Przed sezonem kto by w to uwierzył.
|
Cytat:
E: Jeszcze brakuje żeby Zagłębie poszło dzisiaj z koksem to Podbeskidzie się zesra na boisku żeby nie zostać kompletnie na końcu ... |
Cytat:
Chyba tylko brak browara i viagry w domu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Niech mecz zakompleksionych w paski z zakompleksionymi z Kielc będzie ostrzeżeniem dla naszych kopaczy przed jutrzejszym meczem z Podbeskidziem. Tam wszystko się może zdarzyć i nie można lekceważyć piłkarzy z Bielska-Białej.
BTW Korona była lepsza, miała więcej "setek" wynik sprawiedliwy, a Saidi dostał 2 i 3 żółtą więc w Gliwicach zagra. |
Meczu nie widziałem ( bo po co?) ale byłem na spacerze z żoną i dzieckiem na Plantach w okolicach Filharmonii, piłem sobie czekoladę z Chocoffee i zastanawiała mnie jedna rzecz - ciągle słyszałem tych ćwoków z Kielc a garbaci jacyś milczący )))
|
Wiem, że nie powinienem wysuwać na podstawie tego jakiś dziwnych spiskowych teorii, ale oceńcie sami :
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...57588733_n.jpg |
Niech się cieszą laski w paski, że trenerem buraków już nie jest Ojrzyński, bo Nowak i ulubieniec Małego "spie.rdalaj czarnuchu", scyzorykowa rzeźnia wysłałaby na L4 na długie miesiące.
|
Taką tiki-takę to prawdziwa przyjemność oglądać ;)
Mam tylko nadzieję, że Smuda nie pozwoli naszym jutro wyjść na Podbeskidzie bez należytego nastawienia. Jesteśmy wysoko w tabeli, ale piłkarsko nie jesteśmy wiele lepsi od większości ekstraklasy. Zwyciężamy walecznością, kolektywem etc. Więc niech tych cech nam jutro nie zabraknie. |
żydowskie ścierwa już nie zapunktują:D teraz mają Piasta, który musi zacząć wygrywać a pejsy jadą tam bez czarnucha, potem mają kuchenki więc pewnie bęcki i jeszcze na wyjeździe Ruch więc przewiduje w tych meczach okrągłe 0 pkt pedałów:D
|
Padłem, komentarz z Krakowskiej:
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl