![]() |
A kiedy taki Szewczyk ma pokazać więcej skoro nie stawia się na niego regularnie? po dobrym meczu z Polonią gdzie miał asyste i szarpał dostał w nagrode...15 minut w Szczecinie...a dla takiego chłopaka ważne jest zaufanie trenera,powinien grać kilka spotkań w pierwszym składzie i albo udowodnić swoją wartość albo iść na ławke.
Nie oceniam Szewczyk tylko przez pryzmat asysty z Polonią,w meczu z Lechią lub z Polonią w którym ośmieszył dwóch rywali po indywidualnej akcji pokazał,że ma potencjał. |
Cytat:
|
Cytat:
Ileiv to najczęściej spaceruje, pressing w jego wykonaniu to alibi... naprawdę nie da się odebrać piłki biegnąc do przeciwnika truchcikiem. Do tego pan z Serbi chyba odpuścił sobie już granie i koncertuję się na tym aby założyć komuś siatkę, podać piłkę piętką itd. Michał Czekaj naprawdę zrobi duży postęp, zarówno jeśli chodzi o grę w defensywie jaki i wyprowadzanie piłki. W meczu z Lechem fajnie zagrał ze dwie piłki przez wszystkie formacje. Cieszy to że jest zdrowy bo moim zdaniem jego rozwój idzie we właściwym kierunku. Błędy popełnia ale wierzę że będzie ich mniej proporcjonalnie do ilości występów. Wczoraj też Vermalen z Aresnalu wybijał tak piłkę że podał Van Persiemu. |
Cytat:
Jak już pisałem w innym temacie , ogrywajmy teraz młodych jak najczęściej , bo w przyszłym sezonie będzie dramat . Ale niestety , zamiast teraz zbierać bagaż doświadczeń, Chrapek , Uryga czy Szewczyk podpisują bilety w strefie kibica. Garguła czy Iliev pozoruja grę , ale tłum jest zadowolony. Jakie my mamy ambicje ? co wskazuje że mamy większe, niż utrzymanie w lidze poza wypowiedziami włodarzy klubu ? |
Ja mam cichą nadzieję, że w zimie coś ruszy. Może ktoś stwierdził (nieważne czy był to Bednarz czy ktoś inny) że z tym obecnym składem, wzmocnionym młodzieżą, możemy w tej lidze coś ugrać, i to była faktyczna przyczyna braku transferów.Nie brak kasy, a oszczędności w celu wyciągnięcia jak największego zysku. Najpierw wsadzono na minę Moskala, który nic na takie postawienie sprawy się nie odezwał, potem utopiono Probierza. Mam nadzieję że z Tomkiem będzie inaczej, chociaż on też nie podskoczy do nadprezesa jak nie będzie transferów.Podkreślam że jest to moje prywatne zdanie, a jak jest naprawdę i co siedzi w głowie nadprezesa, to wie niewielu.
Jeszcze słowo w temacie Michała Czekaja. To obiecujący zawodnik, który kiedyś może zostać ostoją defensywy Wisły. Chłopak został wrzucony na głęboką wodę, i zrobił widoczny progres. Niemniej jednak jego poziom gry w pełni odzwierciedla poziom całej tej drużyny i m-ce w tabeli. W grającej na wysokim poziomie Wiśle byłby idealny na ławkę rezerwowych lub do wypożyczenia do niższej ligi, gdzie na pewno by się nie cofnął w rozwoju. Wyszło by mu to na dobre, bo nie byłoby tego całego psioczenia teraz, a doświadczenie wyniesione ze wspólpracy z innym trenerem i piłkarzami - bezcenne. Obecnie nasza młodzież trzymana jest pod kloszem. Ta cała MESA nic nie wnosi do sprawy szkolenia narybku... |
Barti oczywiśćie że w zimie coś ruszy.Wielka zimowa wyprzedaż szrotu przy Reymonta który ściągnął Legionista.Szrot zapewne sprawdzi się w innych klubach a że znajdzie sie kilka ciekawych nazwisk m.in.Garguła,Sikorski,Duńczyk więc nie będzie problemu ze sprzedażą .A jak dobrze pójdzie to C razem ze szrotem pożegna nie Kulawika tylko Legioniste .Dzięki czemu będzie najbardziej udany tej zimy transfer z klubu przy Reymonta w wykonaniu C.Warto mieć nadzieje że Kulawik w zimowym okienku przypomni sobie o Małeckim i ściągnie Małeckiego z powrotem na Reymonta.Niestety ale Sikorski jakoś nie przekonuje i nie wiedzieć czemu Genkov wchodzi z ławki .Przy okazji orientuje się ktoś czemu Chaves nie gra???
|
Tomasz Kulawik uchwycony był przez kamery c+ przed meczem z Lechem. Dialog przebiegał mniej więcej tak:
Nie mają siły, Jak zimę przepracują solidnie to będzie lepiej, teraz i tak dużo zrobili ale to i tak za mało. Wszystko ładnie się komponuje z tekstem, który wkleił w innym temacie użytkownik zmięty: http://lutuj.wordpress.com/2012/11/0...-szef-podwora/ Ośmiesza to pogląd że Probierz o "zajechał" piłkarzy i że "gwiazdką" nie chce się pracować. |
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie miałem to wrzucać na forum. Niestety, z ust Kulawika padło też stwierdzenie (nie wprost, ale takie było przesłanie), że na jesieni nie ma co liczyć na więcej, niż tylko kilkunastominutowe przebłyski w grze. T.K. użył sformułowania w stylu: "dwadzieścia minut, więcej nie będzie". |
Cytat:
To, że kondycyjnie i motorycznie są słabi było powszechnie komentowane na forum i tu żadnego odkrycia nie ma. Wypowiedź Kulawika tylko to potwierdza. I również dało się zauważyć, ze z Lechem wyglądało to nieco lepiej, ale tylko od strony kondycyjnej. Szybkościowo dalej tragedia. Chyba niestety trzeba się pogodzić, ze do grudnia będzie taka kaszana. Dobrze, że w tym roku nie ma żadnych kolejek rozgrywanych awansem, jak czasami bywało tylko czyste 15 spotkań jesieni. |
Wystarczy popatrzeć na przyspieszenie, a raczej brak tego elementu w grze Meliksona i już można zobaczyć jak przygotowani/zajechani są piłkarze Wisły.
|
Cytat:
|
Propo Kulawika jego teamu i cytatów "'najważniejsze że strzał był w światło bramki ''Sikorski po niewykorzystanej 100%centowej sytuacji bramkowej z kilku metrów.
|
Cytat:
ciekawe że tak łatwo się zapomina o sukcesach Kulawika z ME , gdy zdobywał mistrzostwo i vice mistrzostwo ME 3 i 4 lata temu , gdy ani jeden piłkarz nie był powoływany do kadry I zespołu , zgodnie z panującą wtedy tendencją . Czyli mamy kasę - kupujemy z zagranicy . |
Cytat:
|
Cytat:
Ile było spotkań za Skorży gdzie graliśmy tragicznie i albo Marcelo ratował albo przebłysk miał Brożek. To samo było momentami za Maaskanta, tylko Pareiko taką sytuacje Drewniaka wybronił a strzał Wilka wylądował by w siatce. A po meczu było styl nieważny liczą się punkty. Prawda jest taka że materiał piłkarski jest coraz bardziej tragiczny, zawodnicy którzy przyszli może i mniej zarabiają ale piłkarsko póki co kompletna klapa. Taki Biton idealny nie był ale chociaż jedną rundę miał udaną, kilka punktów w lidze zapewnił a i do awansu w LE się przyczynił. Quito i Sikorski to na dzień dzisiejszy za darmo powinni grać aby to się równoważyło. Taki Kirm mimo iż był słaby to jego dorobek bramkowy przy Ilievie i Gargule i tak wygląda kosmicznie. |
NIe rozumiem jednego - co robią w 18 meczowej a nawet w "11" panowie Garguła i Fredriksen ???
Dopóki Kulawik będzie stawiał na tę dwójkę paralityków (przeboleję nawet Burligę i Sikorskiego), dopóty będziemy grali w 9, no maksymalnie w 10 na boisku (każdy z nich w najlepszym przypadku dadzą po 1/2 zawodnika). Nie wiem w jakiej formie jest Jovanović czy Chavez, ale podejrzewam, że przy Fredriksenie gorzej nie zagraliby.... Natomiast wystawianie w tym meczu 2 defensywnych pomocników i do tego Łukasza G. kompletnie bezproduktywnego jest jak totalny sabotaż........ W meczu z Koroną nasza obrona będzie klecona na nowo.... Czekaj i Głowacki mają pauzę i kto zagra ??? Jaliens z Bunozą a na bokach Jovanović i niezłomny Duńczyk ???? Przecież to pewna przegrana... O Meliksonie napisano już kopy i wiadomo jest, że jego miejsce na boisku jest tuż za napastnikiem, ale przecież tam musi być Garguła, który pałęta się jak łajza pomiędzy pozostałymi kopaczami i niczego pozytywnego nie wnosi i nie wniesie.....Jacku Bednarzu, jeżeli dbasz o oszczędności, a kontrakt, który spisywałeś z Gargułą jest tak jak wszystkie inne MOTYWACYJNY, to za to że Łukasz G. zasiądzie na trybunach będą NIEMAŁE OSZCZĘDNOŚCI - niechby te 10 tys euro miesięcznie - ale zawsze na plus Chrapek przy gargule wygląda naprawdę niczym młody Bóg, aczkolwiek nie wiem czy to jest komplement, bo przy Gargule to nawet Przybylski czy inny Akahosi są dobrymi graczami. |
Tomasz Kulawik nie pierwszy raz udowadnia, że jest słabym trenerem.
Mniejsza o wyniki, ale nie mogę zrozumieć jego niektórych decyzji. Mam nadzieję, że jak zwykle go odstawia szybko w kąt bo nie moge patrzeć jak foruje takiego np Gargułe do składu. W zasadzie samo to go dyskwalifikuje. Potencjał piłkarski mamy żaden, skład szrotu, więc chłop mógłby pokazać jaja i nie wywalać Szewczyka czy Uryge na trybuny, tylko dać im w lidze pograć. Przecież Garguła mu meczu nie wygra, Frederiksen to samo. Młodzi może też nie, ale chociaż zdobyliby doświadczenie. U Czekaja ono już procentuje, bo dostaje szanse gry. |
Wiem, ze się narażę, ale mam mieszane uczucia co do Garguły, jednak przychylam się do wersji, że to jednak jedyna rozsądna opcja.
Pamiętam mecz z Polonią (hehe... piszę jakby to było lata temu). W pierwszej połowie w środku grali Szewczyk, Iliev, Wilk i Sobol i.... szło kiepsko. Rozkręciło się dopiero gdy po przerwie wszedł Garguła (za Wilka), bo już środek był pewniejszy. |
Tylko ciekawe w miejsce kogo Tsubasa?????
|
Cytat:
|
Cytat:
Garguła w Wiśle zagrał 1 dobry mecz - Z Twente w Krakowie, gdzie graliśmy naprawdę ładnie w środku pola. Znalazłoby sie pewnie jeszcze kilka meczów niezłych, ale myślę, że na tę wyliczankę wystarczyłoby palców jednej ręki...... |
Cytat:
po drugie: Chrapek napędzał akcje do przodu, Garguła uspokajał środek po trzecie: to nie z faktu, ze cały zespoł grał lepiej wynikała lepsza gra Garguły, czy nie było raczej odwrotnie? |
Główne pytanie to kto ma wychodzić do gry obrońcom. Garguła odwróci się, zgra celnie albo przyjmie wszystko z kosynierem na plecach i przy ślepym arbitrze? Głowa go nie puści, dlatego zostaje mu gra przodem do przeciwnika, a to w środku nie wystarczy.
Za Maskanta do gry szło dwóch, robili przewagę w strefie i coś się działo. Ale to trzeba wiedzieć gdzie biegać. |
Cytat:
skąd te analizy ? jak ktoś był przez 45 minut 20 razy przy piłce to nie jest wielkim wyzwaniem policzyć ile miał strat , wystarczy zobaczyć raz powtórkę spotkania Chrapek przejmował piłkę i wyprowadzał ją do przodu , rodzielał , Garguła natomiast grał wyżej i poza kilkoma sytuacjami ( akcją bramkową ) nie miał żadnego pomysłu co z nią sensownego zrobić Akurat w tamtym spotkaniu cała Wisła wyszła w bojowym nastawieniu na 2 połowę , kilka lepszych zagrań Garguły nie spowodowało ze cały zespół zaczął walczyć i gryźć trawę. Zreszta tak jak mówię , ten wystep był co najwyżej przeciętny. poza tym znajdź mi jeden mecz w Wiśle Garguły w którym był niekwestionowanym przywódcą zespołu , to już u Jaliensa parokrotnie było widać większą determinację i odpowiedzialność za boiskowe poczynania . |
Cytat:
Proponuje w miejsce krzeselka na sektorze A11. |
Co chwilę na forum można przeczytać pretensje do BC, że trenerom nie daje czasu popracować itp, a chwilkę później że trenera trzeba wywalić bo (tu różne nazwiska, aktualnie ->) Gargułę wystawia.
W jaki sposób wystawianie jednego piłkarza może dyskwalifikować Kulawika (czy innego) jako trenera?? to dla mnie tajemnica. Może by tak, dla odmiany nie "zwalniać" tu Kuli co tydzień, tylko popatrzeć w dłuższej perspektywie czasowej na to co zespół pokazuje. Teraz, w dość kiepskiej sytuacji w jakiej jesteśmy, mamy czas patrzeć. Ten sezon można już potraktować, że w kontekście MP i pucharów jest w plecy, więc dajmy człowiekowi spokój i wnioski o wywalenie i podsumowania pracy trenerskiej zostawmy na później. |
Obecnie Garguła daje więcej drużynie niż Melikson. Z Lechem w pierwszej połowie był jedynym obok Boguskiego, który zasłużył na notę 3-4 a nie 1-2 (tak, w skali 1-10). W drugiej połowie już się tak nie wyróżniał. Generalnie Garguła traktuje mecze trochę jakby grał na WF-ie albo we Fife 13 tylko w realu. Wybiera trudne warianty mając w dupie konsekwencje utraty piłki, gola czy punktów. Zresztą Melikson gra podobnie. Udane czy spieprzone zagranie... bez znaczenia... zawsze banan na gębie (u Garguły). W sumie przy takich zarobkach i przy takim braku presji i odpowiedzialności za nic... a wręcz z licencją na miejsce w wyjściowej kadrze pomimo kaleczenia gry, to nic tylko chodzić z bananem na twarzy.
|
Cytat:
|
Cytat:
inna sprawa ze nie w takim celu stworzono ME , dlatego też nie interesuje mnie miejsce jakie zajmuje drużyna ME, a jacy piłkarze trafia do I druzyny. Mogą być i na ostatnim miejscu , a z 2-3 utelentowanymi zawodnikami . Inna sprawa że w mistrzowskiej Wiśle ME, 07/08 grał Brud , a zaczął z pierwszą drużyną trenować 3 lata później . Gdyby wtedy dano mu szansę zadebiutować po czym wypożyczono ( jak Chrapka ) w wieku 18 a nie 23 lat do innego klubu to może nie byłby tak upośledzony piłkarsko . Ilu było takich piłkarzy ? |
To już koniec. Kulawik sie nie nadaje, po prostu nie! On chce minimalizmem pokazać się.
Ale to nie w Wiśle. Adios Kulawik |
Może mnie ktoś oświecić w jakim celu został wpuszczony Sobolewski? Gramy w przewadze jednego, czy przez chwilę dwóch zawodników, a my się bronimy. Sobol wszedł i nawet go przy piłce nie widziałem.
|
Ciekawe kto za Kulawika od jutra???????
|
Podobne pytanie co johny powyzej , zamiast wpuscic napasntika, zeby wpieprzyc jeszcze co najmniej jedna bramke, wpuszczamy defensywnego pomocnika. A poza tym , po takim meczu wylaczam sie socjalnie , bo poziom frustracji jest zbyt wysoki.
|
@JOSE 841: Nikt. Jacy kopacze taki trener. Ani te grajki nie zasługują na lepszego trenera ani ten trener nie zasługuje na lepszych grajków. Bednarz dopiął swego. Osiągnął idealną synergię.
|
Ja pisałem jak go zatrudniali że Moskal ma zadatki na trenera natomiast Kulawik nie ma żadnych. Dziś i z Lechem to pokazał swój kunszt. Punkty stracone tak samo przez niego jak i przez kopaczy.
|
Cytat:
|
kurde nie jestem za szybkim zwalnianiem trenerów ale to rokuje jeszcze gorzej niż za Probierza, Ci ludzie w ogole sie nie rozumieja na boisku zero zgrania ja nie wiem czy oni w ogole cos robia na treningach? a wystawianie Fredriksena, Sikorskiego to po prostu strzał w stope.
|
Generalnie lubie Wilka ... ale widzieliście co on dziś grał ? Albo głupie faule, albo potykał się rywali albo kretyńsko główkował w nasze pole karne ...
|
Wisła przegrała wygrany mecz i konsekwencje tego muszą być bo trudno uwierzyć że w meczu ze Śląskiem z takim podejściem i taką grą team Kulawika zdobędzie 3pkt.Na upartego można znaleźć następcę Kulawika tak samo jak następce Legionisty
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl