![]() |
A to ci niespodzianka. Przypomnialo mi sie, ze kiedys byla mowa o Krajciku ze Slavii i co z nim ?
Cytat:
|
http://www.legialive.pl/news/26475_B...sie_urwal.html
Czyli nici z Bartczaka |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
ej apropo tego slowaka to ogladliscie mecz slovana liberec ze sprtakiem moskwa w eliminacjach champions league w sezonie 06 07 ??
|
Ten Słowak to żadna niespodzianka. Może jakiś inny będzie zawodnik. Wszystko jest możliwe
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ja tam bardzo tęsknie za takimi zawodnikami jak Nikola. Przynajmniej na boisku był z niego chłop z jajami a nie panienka. Pamiętam w meczu z Legią w Bełchatowie taką sytuacje jak Łobodzińskiego łokciem trafił Wawrzyniak a ten padł na murawe jak ściety z pretensjami do sędziego....chciałbym widziec na miejscu Łobo właśnie Nikole...nawet kosztem czerwonej kartki... |
Cytat:
Kupowanie zawodników wybijających się nigdy nie jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Jest to jedyny sposób na podniesienie poziomu ligi i zwiększenie szans w pucharach. Jeśli nadal będziemy tak myśleć to sytuacja będzie tylko się pogarszać. |
Zwiększają sie budrzety wszyskich klubów, Legia i Lech wydaja rekordowe sumy pieniędzy an transfery w ich historii, a u nas realizuje się opcje minimum. I nie mówie tu o wydawaniu po 2 mln € na zawodnika, ale wolą brać 29 latka - który jest uzupełnieniem kadry Słowacji, niż wydać 400 tyś € na 23 letniego Bartczaka. Może ten Słowak an teraz będzie nawet lepszy od Bartczaka, ale co to za odmładzanie składu piłkarzem o 2 laa od Baszcza młodszym ?? Odpowiedź jest prosta, wzieli zmiennika "na teraz" którego największą zaletą jest że jest za darmo. Może i na przyszły sezon to dobre rozwiazanie, ale kolejna szansa kupienia zawodnka z przyszłością, który mógł by grać w pierwszysm składzie przez długie lata przechodzi obok nosa Cupiała.
Zastanawiali się nad Basta - 1,5 mln € - za drogo. No to może Bartczak - 400 tyś € - za drogo ! Rzeczywiście. W takim razie może Lewczuk ?? - 140 tyś € - nie to też nie. Bo przecież można wziać kogoś za darmo prawda !! Troche to żałosne. Popatrzcie an LEcha - to jest klub który od 5 lat nieprzerwalnie się rozwija.Jak mówi Benhaker - krok po kroku :). A u nas od 10 lat ot samo... |
Legia i Lech zbroja sie po zeby bo w tym sezonie bedzie latwiej o awans do LM.
|
Tylko teoretycznie latwiej.
Bo o ile z takim Liverpoolem MPolski szans nie ma absolutnie zadnych, to z takim Spartakiem, Szachtarem, Dynamem, Sparta Praga szanse ma znikome. Ludzie sie jaraja latwym losowaniem, jakby meczem o 4mln euro bylo spotkanie z LKS-em Lodz. |
Cytat:
|
Bez paniki ...
Co prawda niepokoi fakt, że jedyną nową twarzą na teraz jest (ewentualnie) ten Słowak a w Lechu czy Legii jest po kilku nowych sensownych piłkarzy ale rozliczać Bednarza można po zakończeniu okienka transferowego a nie teraz. Inna sprawa, że Skorza chciał mieć kompletny skład na LM już w zimie a niestety nadal go nie ma choć już zaczynają się obozy przygotowawcze. Jak nowi przyjdą zbyt późno to znów będzie wymówka przez całą rundę, że nie grają na 100% gdyż nie przepracowali całego cyklu przed sezonem (tak jak Łobo) |
Cytat:
więc co porównywać Lecha my w tym czasie ograliśmy Trabzospor 7-1 , Maribor 5-1, i zremisowaliśmy z Parmą u siebie 1-1 a Lech odpadł z Tiligulem :) podobnie Legia niewiele osiągnęła z ITI a przecież jak Cupiał wchodził do Wisly to w Legie pewne pieniądze pompowało jeszcze DajEwo |
Cytat:
Już szyderstwa na Słowaka:rotfl: Na głównej Pisali że zagrał przeciwko Polsce czyli conajmniej dwa występy |
Cytat:
|
Panowie spokojnie. Okienko transferowe w Polsce zaczyna się 1.07. a tu takie lamenty jakby było już po wszystkim. Więcej optymizmu
|
Wyczytałem właśnie, że Jaga się interesuję nad sprowadzeniem Cantoro. :shock:
|
W tej chwili to mam większy mętlik w głowie, niż dwa lata temu. Raz piszą, że Bartczak jest w Wiśle, to znowu wywiad, że nic nie wie, co chwilę nowe pogłoski, spekulacje. Niech dadzą pracować w spokoju Bednarzowi i innym, a nam dadzą wytchnienie ... :-)
|
Cytat:
po pierwsze budżety a nie budrzety jak w tamtym sezonie to my wydawaliśmy rekordowe sumy Nie widziałeś piłkarza na boisku a już go oceniasz , Najlepiej to wydawać nie swoje pieniądze ,**** podpiszmy wysokie kontrakty ,wydajmy kupe kasy na transfery ,trafimy na jakąś Barcelonę w eliminacjach i wylecimy z tej całej CL z niczym a piłkarzy za coś trzeba utrzymać może pan Brozinho dołoży swoje kieszonkowe żeby lżej Cupiałowi było Basta-plotka medialna ,raz sie ukazała jakaś informacja a ty sie już podpaliłeś Bartczak-pisze ci gdzies że do nas nie przejdzie ? podobno złożyliśmy ofertę Lewczuk-również złożyliśmy ofertę a to ze gość woli miec pewne miejsce w składzie to już chyba nie jest wina Cupiała Gdzie ci pisze że bierzemy kogoś za darmo ZAłosny to jest wyłącznie twój post.I co osiągnął Lech od tych 5 lat ? no Benhaker już pokazał swoje krok po kroku ,nie wiem czy byłeś na świecie 10 lat temu ,ale sytuacje od tamtego czasu się "troche" zmieniła sa wakacje ,wyłącz komputer,wyjdź spotkaj sie z kolegami ,serio a teraz ogólnie okienko kończy się 31 sierpnia może do tego czasu sie powstrzymacie z ocenami Bednarza i polityki transferowej,niektórzy to chyba już sie tu tną żyletkami cierpliwości ****a ! |
Cytat:
|
"Popatrzcie na Lecha" - śmiech na sali, mam nadzieję że ktoś zażartował a ja nie wyczułem ironii...
Popatrzcie się lepiej kto i ile razy zdobył w ciągu ostatnich lat Mistrzostwo Polski. U nas faktycznie "od 10 lat to samo". Jak się czyta niektóre wypowiedzi na tym forum to można się załamać. Żenada! |
bardzo lubię to forum, ale muszę przyznać, że odsetek "chorągiewek" jest tu straszny. Póki co to Legia i Lech muszą gonić Wisłę, a nie na odwrót. Pytanie czy Wisła powinna odjeżdżać im w takim samym tempie, a to pytanie do właściciela i jego portfela. Płakanie nad brakiem transferów też jest dość przedwczesne, jakkolwiek Skorża pewnie wolałby mieć zawodników wcześniej niż później.
Jakie będzie to okno transferowe zależy tylko od strategii - pompujemy kasę czy też uważamy odpadnięcie z LM za pewnik i raczej wyrównujemy zespół za mniejsze pieniądze |
Cytat:
:lol: Co się rozwija? Co ten niby Lech osiągnął przez te 5 lat? U nas od 10 lat to samo, czyli 6 majstrów, rzeczywiście idzie się uspać z nudów i żałosnym jest porównywać nas do wielkiego Lecha który się rozwija od 5 lat :lol: Jak już ktoś napisał, odpocznij od internetu bo bredzisz gorzej od starej baby z warzywniaka. |
http://www.legialive.pl/news/26477_L...s_dolarow.html
ciekawy artykulik, polecam, ku pokrzepieniu serc.... taka własnie jest nasza liga .. ;/ |
Cytat:
Ja osobiście sądzę, że w polskich warunkach zawodnilk nie może się rozwinąć na gwiazde tego formatu. |
no przeciez wszyscy znamy sytuacje Pandeva ktory byl za slaby na Wisle a teraz jest jednym z najlepszych strzelcow Serie A i chce go Liverpool albo Michaela Essiena ktory nie sprawdzil sie w Zaglebiu Lubin i po sezonie odszedl do Ol. Lyon a teraz gra w Chelsea... takich przypadkow bylo wiecej i pewnie bedziemy je widziec jeszcze nie raz
|
Cytat:
jest na to sposób nie testować nikogo a może policz ilu set piłkarzy testowała Wisła i ilu z nich zrobiło jakiekolwiek kariery np. z setek czarnych talentów to chyba nikt |
Biadolenie biadolenie biadolenie. Eto tez byl kiedys w Realu Madryt i sie na nim nie poznali. O nich tez powiecie, ze nie znaja sie na pilce? Zwykly przypadek, jeden ekspoluje forma w wieku 20 lat a inny w wieku 29 wiec juz nie pierd...lcie bo juz leb boli...
|
Cytat:
Kupowanie zawodników z takich klubów jak Slovan, Crvena Zvezda, FC Kopenhaga, Steaua i te wszystkie podobne do nich, które regularnie grają w europejskich pucharach powinno stać sie dla nas priorytetem. W Polsce nikogo tak dobrego jak tam się nie znajdzie. |
Cytat:
Swoją drogą to ciekawy trop, którym już dawno powinniśmy podążać. Kupno, testowanie, wypożyczanie najlepszych zawodników ze Słowacji lub Czech. |
Niesposób obiektywnie wypowiadać się na temat zawodnika, którego nie widziało się w ani jednym meczu.
Z jednej strony zawodnik ograny, także w europejskich pucharach, co jest na pewno jego atutem. Liga słowacka pewnie jest słabsza od naszej (choć różnica niestety coraz bardziej się zaciera) ale jeśli chodzi o wyszkolenie piłkarskie to są na pewno przed nami. To by były jego plusy. Zagadkowe jest jednak dla mnie to, że potencjalnie dobry zawodnik, z kartą zawodniczą na ręku zgadza się na odbycie testów w Wiśle. Poza tym sam mówi że miał "sygnały" z Grecji (czyli zero propozycji) i luźną ofertę z ligi czeskiej. Czyli coś niezabogato. Czas pokaże jak się zaprezentuje na treningach. Bo cena jaką zażąda Zagłębie za Bartczaka nie będzie niższa niż 300 tys euro, a to za bocznego obrońcę w lidze polskiej cena moim zdaniem strasznie wysoka. Choć może się okazać że Bednarz wcale tematu Bartczaka nie poruszał. |
Sandomingo on nie grał w lidze słowackiej tylko w lidze czeskiej, która jest zdecydowanie lepsza od naszej
|
Cytat:
Wiele osób tutaj odrazu stawia sprawe pod ścianą, nadaja na wszystkich pokolei a ja tam jestem skłonny zaufać sztabowi szkoleniowemu a szczególnie Skorży. Wątpie by on wzioł sobie do składu kogoś na kogo nie będzie stawiał. Czy jakiś transfer odkąd "zarządza" duet Skorża-Bednarz był wielkim niewypałem ( nie licząc Matusiaka, na którego wszyscy liczylismy a on dał dupy ) ? |
Cytat:
|
Szkoda że ten słowak ma 29 lat ale na obrońce nie jest taki stary. Wystarczy spojrzeć na Clebera (który jest starszy a nie wyobrażam sobie środka obrony bez niego i Głowackiego). Napewno jest doświadczony, grał w pucharach europejskich, coś tam pograł podobno w reprezentacji i uważam, że się nam przyda bo Baszczu już nie gra tak jak dawniej...
Co do Bartczaka to nie jestem przekonany co do niego, a Lewczuka za wiele w akcji nie widziałem. edit Co do Clebera i Głowackiego to chodziło mi o środek obrony :D sorry za pomyłke :D a co do tego środka pomocy to wolałbym tam widziec Jirsaka i Gargułę, a nie Clebera i Głowe :P :P :P |
Bialy_TS edytuj swoje posty, jak się mylisz : )
A jeśli chodzi o tego Singlara to wydaje mi się, że byłby to dobry transfer, choć nie widziałem go w akcji. Slovan wcale nie jest słabą drużyną, a podstawowy piłkarz takiej drużyny na pewno ma doświadczenie, tym bardziej w jego wieku. |
Cytat:
To jest dużo ? na jakim talencie procz Kuby, którego nam wepchnięto ( bo wczesniej w Górniku go olali) u nas się poznano? Zauważcie że (L) teraz kupuje zawodników do ME, młodych 18/19latków. A my? Rozumiem, powiecie ze mamy mistrza ME, ale jakos mnie Ci zawodnicy nie przekonują. Nie mówie o wszystkich, ale niektórzy to jest max 3 liga. U nas raptem mamy 1 młodzieżowca, Kokosa, to mu szajba odbija po sezonie. Coś chyba jest nie tak. Rok temu wiem ze był na skotnikach mecz młodziezowcow, testowanych pod kątem naszego klubu. I jak to sie skonczylo ? nie wzieli nikogo... Kazdy krzyczy ze nie ma transferów, a ****, ja wolalbym bysmy krzyczeli "wez tego czy tego z rezerw bo jest talent". Kupowac mlodych, wypozyczac i pozniej profity będą. Tylko trzeba chciec, a nie ze kupujemy tylko od menadzerow z ktorymi mamy układy. W naszym zacofanym piłkarsko kraju, nie poznajemy sie na talentach, bo talent jest tutaj drugoplanową postacią. Na pierwszym miejscu liczą sie koneksje. Wiem o tym z autopsji ... |
A ja się ciesze ze Bednarz sprowadza zawodnikow zagranicznych. To przynajmniej rodzi jakakolwiek nadzieje na dobry wystep w eliminacjach LM.
Polacy juz pokazali na Euro jakimi to sa zawodnikami.... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl