![]() |
Cytat:
Przepisy też się trochę zmieniły ale przede wszystkim piłka się zmienia co sezon. Bo jeśli nie to może zastępcą Smudy niech zostanie Piechniczek (w końcu zdobyliśmy z nim brązowy medal na MŚ ?) Cytat:
A bo to weszło istnieje od dziś i napisali dopiero pierwszy post ? Podam tylko dwa przykłady: 1). Boenisch - najpierw histeria jak to tracimy kolejnego zawodnika i jak to zły Beenhakker go nie powołuje, a potem nagle nagonka, że farbowany lis. Ktoś tu chyba zmienił zdanie, co nie ? a przecież jednym z bardzo modnych zarzutów do Smudy było, że co chwile zmienia zdanie. W ogóle jest takie powiedzenie, ze tylko idiota nie zmienia zdania. 2). Lansowanie terminu kadra PZPN ale jak organizowali konkursik z biletami i potrzebowali kliknięć na facebooku (bo wiadomo, że to poprawia wartość marketingową profilu) to już były bilety na mecz Polski. Cytat:
--- Dobra, w ogóle kończę tą dyskusję. Smuda poniósł porażkę bez dwóch zdań - szkoda tylko, że tak wielu osobom w tym kraju sprawiło to satysfakcję ale jak to by powiedział Mateusz Klich: to takie typowo polskie :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No, właśnie leciał na tvp1 wywiad Kurowskiego z Lewandowskim. Końcówka bezcenna i podsumowująca cały ten turniej. Na pytanie dziennikarza, czy Smuda rozmawiał już z drużyną o tym wczorajszym meczu, Lewy odpowiedział, że nie, na co dziennikarz zareagował lekkim niedowierzaniem. Mina Lewego także mówiła na ten temat wszystko.
SMUDA WON! |
Cytat:
Stadiony są dla nas, mam nadzieje, że dla kiboli aby tworzyli tam widowiska, bo jak nie to będzie troche pusto. Popatrz na Wisłę, trudno wogóle Polaka znaleźć. Czy jakiś piłkarz mistrza Polski Śląska czy Legii zagrał? Więc w zasadzie co mają te stadiony do kadry i PZPN. :D Kluby powinny zacząć od siebie, bo na palcach jednej ręki można znaleźć profesjonalne szkolenie... Wogóle państwo się tym powinno zająć, poprzez związek piłkarski. Nie może być tylko pieprzenia - wspieramy sport młodzieżowy. To jest żadne wspieranie. Powinien być Narodowy Program Rozwoju Piłki Nożnej, z którego będzie korzystać każdy klub, który spełni określone warunki, będzie miał ambicje szkolić młodzież, mógł otrzymywać dofinansowanie na konkretne rzeczy. Wybudowanie zwykłego Orlika, który sam sobie będzie stał jeszcze nie wiele zmieni. Ale tu trzeba porozumienia z wielu stron i w miare ogarniętych ludzi. Cytat:
Każdy może zbudować drużynę, skoro USA, Australia, Japonia czy Korea Południowa zdystansowały nas na lata. Cytat:
Doping na stadionie był słaby, ta śmieszna akcja z sektorówką podsumowuje wszystko, a można było powalić na kolana wszystkich. PZPN i rząd nie chcieli. Co do Irlandczyków byli fantastyczni, jeżeli chodzi o fanów. Co z tego, że Perkis był dobry, że Polański czasami nie tragiczny? Perkis to żaden Polak! Messi też byłby najlepszy w naszej kadrze i co z tego? Zniszczyli nam truniej, ale w zasadzie nie było czasu żeby coś zdziałać, przez 5 lat ma się uzdrowić polską piłkę? Praktycznie nic PZPN nie zrobił, poszli na żywioł jakoś to będzie, byleby kasy nazbierać od sponsorów. Co z tego że byliśmy blisko, tak każdy może mówić. Wyspy Salomona przegrywając z Nową Zelandią 3-4 w eliminacjach sobie moga powiedzieć ah byliśmy blisko. Niech się skończą te grupy marzeń! Lepiej grać w grupie jak Ukraina. Po 5 latach wracamy do naszej rzeczywistości. Już nikt nie będzie nam pieprzył wkółko jak to będzie na Euro, że nie zdążymy, że ludzie się będą bać przyjeżdżać, że burdy będą na stadionach... ufff. Można ochłonąć. |
Cytat:
Choć Robert i tak nie przebije lamentów Błaszczykowskiego... Dupa nie kapitan, idealny do tego całego cyrku... Ale to też nie zaskoczenie. |
Cytat:
|
A ja jestem zaskoczony zachowaniem Blaszczykowskiego. Zale wylewane 15 minut po meczu z Czechami zupelnie nie pasuja do obrazu czlowieka ktory byl przedstawiany chocby w piatek 15 czerwca. Wstyd panie Blaszczykowski!
Nalezy probowac wyciagnac Piotra Nowaka z USA. |
Cytat:
Rzecz w tym, że szybko można było zauważyć brak jakiejkolwiek koncepcji, konsekwencji, miotanie się w swoich decyzjach. Na początku na przykład chciał budować defensywę na Żewłakowie, potem obraził się na niego o byle głupstwo i nagle stwierdził, że jest... za stary! No tak, to trzeba było roku, żeby sobie to uświadomić. Potem liderem miał być Głowacki, ciągnął go nasz Franz, gdy temu nie szło w Trabzonie. Teraz wiosną wrócił do formy, to Smuda zdał sobie sprawę, że... Arek jest kontuzjogenny! Więc postanowił oprzeć obronę na Wasilewskim, z którym jeszcze rok wcześniej nie wiązał żadnych nadziei. Każdy rozsądny człowiek widział od dawna po jego poczynaniach, że sukces na tych mistrzostwach możemy osiągnąć jedynie przypadkiem. Bo żadnej koncepcji czy myśli w postępowaniu naszego selekcjonera nie widać. |
Jeszcze odnośnie biletów. Fragment wywiadu z Tomaszem Hajto.
Cytat:
|
Cytat:
Bardzo przykre - udało się zbudować takie fajne stadiony, kilku kopaczy wzniosło się na swoje wyżyny w dobrych klubach, a generał wybrany "politycznie" nie merytorycznie. Czy nie można było się szarpnąć na kogoś w naszym zasięgu z Zachodu? Następnej tego typu imprezyspokojnie nie będzie w Pl w ciągu najbliższych 50 lat. Co teraz? nawiązując do tego co powiedział(?) Listek... Licka - q... mać Probierz - a co on takiego osiągnął? 1xPP i już do kadry? To może Czesuaf 711? Kasperczak - jakby to był klub to zdecydowanie nie. Reprezentacja - niewykluczone, ale czy starszy pan lat 66+ będzie miał siłę i chęć śmigać po Europie i Polsce żeby oglądać potencjalnych reprezentantów? Czy utrzyma w ryzach dwudziestu młodych byczków? Skorża - ma dość fajne wyniki, ale zbyt ugodowy czy kopacze nie wejdą mu na głowę?Ale z drugiej strony nie będzie musiał się prosić o graczy do swojej taktyki tylko będzie ich miał do wyboru-do koloru. Orest - znany ekscentryk, 35 lat na ławie i tylko 2 (3MP). Repra może w następnym życiu. Wymieniany tu Fornalik - ma w Ruchu zaufanie i względny spokój, drużyna na 6,8 czasem 10 miejsce, ale pracuje spokojnie i ma wyniki. Ale w reprze nie będzie spokoju i zaufania tylko co mecz będzie miał na gardle media, kibiców itd. Czy dałby radę? Nie spróbujemy - nie dowiemy się... Smuda oczywiście goździk i adios. |
co do licznych wypowiedzi Kuby, Wawrzyniaka, itp. to szkoda że żaden z nich nie był takich chętny do wywiadów i żalenia się na PZPN jak nam orzełka zabrali z koszulki
|
Cytat:
Mówiąc wprost Smuda był niesamowicie zagłaskiwany wbrew faktom i rzeczywistości. Jeśli chodzi o ten felieton Stanowskiego to właściwie bardzo dobrze ubrał w słowa to co myśle o Smudzie i o tej drużynie.: http://www.weszlo.com/news/10841 |
Nasi wczoraj nie mogli biegac poniewaz mieli taaaaaaaaaaaka wielka kupe w gaciach ktora im to utrudniala.
|
Czyli wszystko zgodnie z planem - Niemcy pokonujac Dunczykow jako jedyni w grupie uzyskali komplet punktow a Portugalia karci Oranje za dobrą gre tylko do strzelenia gola. Holendrzy nie maja obrony + problemy wewnetrzne (podobnie jak Francja na MS) i dlatego papa. Tak wiec w cwiercfinale Niemcy zagraja z Grekami a Portugalia z Czechami.
|
No i blamaż Holendrów stał się faktem. Co jak co, ale przebili Francję sprzed 2 lat. Włochów z MŚ w RPA się im przebić nie udało, ale no koszmarna postawa. Kraków dla Holandii nieszczęśliwy i to zarówno tych "naszych", jak i reprezentantów.
Żal mi Duńczyków. Byli blisko awansu. Dokładnie o 4-5 minut. Bo remis z Portugalią dałby im prawdopodobnie awans - inaczej też zagraliby Niemcy mając pewność awansu, a tak nie mogli pozwolić sobie dzisiaj na porażkę, bo właśnie wygrana Portugalczyków, która raczej była do przewidzenia, mogła Niemiaszkom mocno nabruździć. Ciekawe ćwierćfinały na polskiej ziemi - prawdziwy sprawdzian dla Czechów, no i Greków. Santos na pewno coś ciekawego na Niemców wymyśli, jednak jeśli będą grali tak konsekwentnie jak do tej pory, to nawet najlepsza taktyka ich nie powstrzyma przed awansem do półfinału... |
Cytat:
Ale on zawsze wypowiada się poprawnie politycznie, jak w danej chwili najwygodniej. Pamiętam jak bronił Smudy gdy jakiś dziennikarz wypominał mu słowa o farbowanych lisach... JAki trener taki kapitan. |
Cytat:
Biedronka bilety miała,bo jest sponsorem tej zbieraniany. Za darmo tego nie dostali wszakże więc po huj im to wymawiasz? |
Cytat:
|
Franciszek Smuda
Tekst od Tomasza Hajty z onetu http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/f...1,artykul.html Smuda powinien mówić przed meczem, że remis bierze w ciemno? - Dla mnie to masakra. Co to jest za przekaz do psychiki piłkarzy. Smuda modlił się o te remisy, bo za każdy dostawał 440 tysięcy złotych premii. Zgarnął prawie milion złotych za dwa punkty, które dały nam ostatnie miejsce w grupie. Dodatkowo Smuda zarabia 45 tys Euro miesięcznie[około 150 tysięcy złotych po odliczeniu podatku] + ogromne kwoty z reklam Biedronki Czy to nie jest chore waszym zdaniem? |
Chore jest to, że komunistyczny relikt o nazwie PZPN funkcjonuje w prawie niezmienionym składzie od czasów głębokiej komuny- I MA SIĘ DOBRZE!
To jest chore.Już nie róbcie ze Smudy kozła.takich ma piłkarzy, takich mieliśmy przeciników.Tak wiem, to była najsłabsza grupa chyba w historii mistrzostw. Już nie narzekajcie.Mieliście tydzien emocji , flagi na aurach, balkonach , (napompowane do granic możliwości) balony, kondomy na lusterla- innymi słowy - wpadliście w piłko szał a zapomnieliście racjonalnie myśleć, wszak nam gra w piłkę za bardzo nie wychodzi od dłuższego czasu :)) |
Cytat:
Szkoda, że dopiero po odpadnięciu wysypało się tyle tekstów o faktycznym stanie naszej drużyny. Ciekawie o samym selekcjonerze pisze Tuzimek - "Smudę ME przerosły", artykuł jest bodaj na Onecie. |
17 pazdziernika 73 roku na Wembley zremisowalismy z Anglia
|
Cytat:
|
ale mamy teraz nowych kibiców 90% wszelakich komentarzy na temat blamazu to to ze "dali siebie wszystko nalezy im podziekować za emocje" -z takim nastawieniem to nicn nie osiagniemy ,jak po przegranym meczu tłumy wiwatuja "dziekujemy"
|
Cytat:
Jeszcze co do meczu i przygotowania fizycznego to nie widziałem żeby jakiegoś z naszych zawodników na meczu łapały skurcze i to dla mnie jest dowód, że nie dali z siebie wszystkiego. Nam na trybunach zawsze wydaje się, że mając szansę zagrać w takim meczu wyprulibyśmy się do nieprzytomności ale jesteśmy tylko kibicami idealistami. |
Cytat:
Roy Hodgson dostaje 2,5 mln funtów rocznie, czyli ponad10 milionów złotych. Takie są teraz pieniądze w piłce nożnej. Cudów nie było, choć były szanse. Zostaje kibicować innym. Mam dobry grunt pod eliminacje MŚ w Brazylii. edyta. |
Cytat:
|
Pytanie o grupowe "pozycjonowanie"
Grali jak zwykle... i odpadli, jak zwykle. Tyle mojego komentarza, choć naprawdę szkoda, bo szansa była.
Zresztą, podobnie okazję zmarnowali Duńczycy. Gdyby wczoraj wygrali 2:1 (zamiast przegranej w takim samym stosunku) - to teraz oni byliby w ćwierćfinale. I chociażby to świadczy/ło o sile grupy B. W "naszej", z Polską i Czechami, 4 pkt. (+ wygrany mecz bezpośredni) wystarczyło do awansu. W grupie B nawet 6 pkt. nie dałoby awansu jednej z drużyn, gdyby Niemcy wczoraj przegrali. :evil: Przy okazji - pytanie do bardziej zorientowanych: gdyby Dania zremisowała mecz z Portugalią (2:2) - a więc gdyby Varela trafił w słupek, a nie do bramki, kto by wtedy awansował? Bo w podobnej sytuacji obie drużyny byłyby "łeb w łeb" - tyle samo punktów (wówczas po 4), bramek (wówczas 4-4), równy bilans bramkowy (na 0) i remis w starciu bezpośrednim (2-2)? Czy trzeba byłoby wówczas sięgać po ranking fair-play, współczynnik uefa, a może coś przeoczyłem? Czy jakiś forumowy ekspert wyjaśni mi to? :mysli: |
Wróciłem z meczu z Czechami, najciekawsze było to że moja mama narzekała na brak atmosfery przed stadionem, mało kto chciał z nami śpiewać;)
Byłem też w Klagenfurcie na Euro 2008 tam pod względem przedmeczowym dużo lepiej. Dużo ludzi na stadionie, miejsca miałem kiepskie a siedziałem z Krzynówkiem i Lisem. Była nawet ta Pani (na żywo wygląda lepiej) http://gfx.dlastudenta.pl/fotoalbum/...58d/b94/705678 Stewardzi powinni zluzować warkocze, ciągle zganiali na swoje miejsca. Na mistrzostwach w Austrii nie można było blokować schodów i dróg ewakuacyjnych przy barierkach można było spokojnie stać. Doping z poziomu stadionu ok. Jak to wyglądało w TV? Najbardziej zdenerwowało mnie to że nasze "orły" po meczu zamiast podziękować za wspieranie ich uciekli do szatni. Pod sektor podziękować (pogratulować?) za doping podeszli Czesi czym zaskarbili sobie moje uznanie na tym turnieju. |
Cytat:
oczywiście Brazylia Cytat:
|
Cytat:
Światowej klasy bramkarza + trójkę z Dortmundu. Wystarczy nasze prawe skrzydło odciąć od podań i jesteśmy ZEREM. Gdybyśmy na lewym skrzydle mieli zawodnika pokroju Kosowskiego czy Krzynówka z najlepszych lat, potrafiącego zgubić krycie i celnie dośrodkować to prawdopodobnie wyszlibyśmy z tej grupy. W środku pola też brakuje zawodnika inteligentnego, potrafiącego rzucić dobrą piłkę za linie obrony. Mimo wszystko, uważam, że szansa na wyjście była , bo mieliśmy rywali o podobnym "mizernym" potencjale , niestety mieliśmy też mizernego trenera. |
Cytat:
Wypowiedź Kuby, to niestety kompromitacja. |
Jak ktoś chce poczuć smak euro na żywo to bilety na oba ćwierćfinały w PL są dostępne na stronie uefa ->
https://ticketing.uefa.com/euro2012/...toplevelonly=1 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.weszlo.com/news/10844 |
Cytat:
Lato akurat dobrze odpowiedział Błaszczykowskiemu bo tylko ptasiego mleczka im brakowało plus dostaną startowe i ogromną kasę za te dwa marne punkty. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl