![]() |
Tyś jest chyba niepoważny...
(do AgresywnyChomik) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Wisła będzie dobrze grała i trener nie będzie pyskował to będzie na stołku. Będą słabe wyniki to nara, co w tym dziwnego? To Maaskant miał zostać i mieliśmy patrzeć dalej na zmasowaną defensywę przeciwko limanovi?? Jedynie styl rozstania z pracownikiem pozostawia wiele do życzenia ( zresztą nie ma się co dziwić bo Cupiał to burak), ale co byście chciali żeby Cupiał osobiście przychodził do X przepraszał i kajał się prosząc o wybaczenie bo chce kogoś wywalić za brak wyników? Skład jest jaki jest, na nasza ligę wystarczający mimo Bunozy Kirma i kilku innych, czy taki zespół jak dostaje w pałe u siebie z podbeskidziem i innymi mocarzami jest ok? Filipiak pompuje kasiore całkiem niemałą i co ma z tego, więc odp. się od Cupiała. Probierzowi życzę żeby jak najdłużej pracował bo to oznacza dobre wyniki. |
Wy tak poważnie z tym przywróceniem Małeckiego, i tym, że to będzie wzmocnienie zespołu? Już nawet pomijając jego wybryki (choć pominąć ich nie można) - kiedy ten człowiek zagrał ostatnio dobry mecz? Bo w tym sezonie nie przypominam sobie ani jednego, poziomem wcale nie odstaje od Kirma, myślę, że procent zmarnowanych akcji ma nawet większy od Słoweńca. Jedyna różnica jest taka, że raz na 5 czy 10 meczów wyjdzie mu jakiś strzał.
|
kwestia jest taka
Pytamy kiedy ostatnio Mały zagrał dobry mecz a w opozycji jest pytanie Kiedy ostatnio Andraż Kirm zaliczył udane zagranie |
Cytat:
|
Cytat:
A z takich niemerytorycznych argumentów, to bardziej mi się chce dopingować Wisłę, jak po boisku biegają Garguła, Małecki, Wilk i Czekaj, a nie tylko sam Czarek. :tsw_wisla_flaga: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
aby liga rosła w siłę |
Cytat:
słabo troche nie sądzisz |
Może coś tam mu jeszcze wyszło, to jedno mi głównie utkwiło w pamięci :D Ale żeby nie było - ja Kirma nie bronię, w zupełności się zgadzam, że gra straszną padakę. Uważam tylko, że przywrócenie Małeckiego żadnym zbawieniem nie będzie, gdyż prezentuje się on tak samo beznadziejnie. A jak wygląda sprawa ze skrzydłowymi w ME, jest ktoś, kto prezentuje jakiś przyzwoity poziom? Wystawianie Meliksona na skrzydle to według mnie marnowanie jego potencjału, dużo lepiej radzi sobie w środku.
|
Cytat:
|
Fajnie będzie jak wybiegnie w pierwszym składzie, zagra na lepszym poziomie i zdobędzie (oby) zwycięską bramkę, czego Andreażowi, sobie i kilku panom powyżej życzę, choć myślę, że byłoby to im specjalnie w niesmak.
|
Szału może z grą Garguły nie ma, ale wybrzydzacie w jego kontekście co najmniej, jakby na ławce siedział E. Hazard albo jeszcze lepiej, np. Zidane. Przypomnę, że alternatywą dla niego jest... no właśnie, kto?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S. o perspektywiczności nie piszę, bo D. Brud ma już prawie 23 lata! |
Sorry, ale Brud nawet do pięt nie dorasta Gargule.
|
Cytat:
Swoją drogą ciekawe czy Probierz przełamie tę dysproporcję co do ilości naszych rodaków w składzie Wisły. |
Nie bardzo ma kim ją przełamywać, skoro jedyni Polacy zdolni do gry to Wilk, Garguła, Czekaj i Brud :P
|
Po obejrzeniu ligi + extra można dojść do wniosku , że Michał Probierz wbrew temu co było tu napisane raczej nie komunikuje się swobodnie w języku anielskim skoro nie kojarzy słowa FASTER :)
Może się jeszcze podszkoli. Na pewno cieszy mnie to, że powróciliśmy do gry z dwoma defensywni pomocnikami. |
Cytat:
|
Cytat:
I dwoma napastnikami :) Wisla to Wisla.U siebie ma grac ofensywnie ,ma gniesc przeciwnika.Maaskant wszystko spitolił w tej kwestii ,ale moze uda sie to odmienic. |
Cytat:
|
Cytat:
Ostatni występ Małeckiego, który według mnie można uznać za udany, to mecz z Litexem przy Reymonta - wtedy po prostu nie przeszkadzał drużynie, grał zespołowo i nie rzucał się w oczy w negatywnym sensie. To w ogóle był chyba najlepszy mecz Wisły w tym sezonie. |
Cytat:
|
Cytat:
To zwalanie winy na Maaskanta to też takie ciut naciągane. Nam ciężko się gra z przeciwnikami, którzy zagęszczają środek pola i okolice swojego pola karnego. Wszak nasi napastnicy nie są ani wybitnymi dryblerami, ani demonami szybkości. Zanim ta nasza falanga wwali się w pole karne, to już najpewniej nic z tego nie będzie. Osobiście zrzucam tutaj winę na sędziów i to, że pozwalają na symulowanie (czy oni nie oglądają powtórek meczów, które prowadzili?). Wiem, że to działa w jedną i drugą stronę, ale ciężko atakować, gdy przeciwnik się kładzie, a sędzie gwiżdże wszystko jak w koszykówce. Faul w ofensywie goni faul w ofensywie. Patrzę czasem na ligę angielską i tam taka Korona Kielce (tfu!) musiałaby się spiąć, żeby obronić wynik, bo takie przewrotki, fikołki, koziołki, jak robili w meczu z nami, sędzia raczej by puścił. Tak było za Maaskanta, tak było za Kazika i tak pewnie będzie za Probierza. Chociaż mam nadzieję, że zacznie on wpuszczać Paljica za Kirma. Wiem, wiem - jeden i drugi to żadni piłkarze, ale pierwszy ma chociaż jakiekolwiek przyśpieszenie. My potrzebujemy szybkich, silnych i przebojowych kopaczy, którzy będą potrafili się urwać. Probierz powinien więc sięgnąć po swego ulubieńca - Grosickiego:-). Dlatego śmiem zaryzykować stwierdzenie, że dla naszych punktów będzie lepiej, jeśli nie będziemy, póki co, grać zbyt ofensywnie. Nie za bardzo mamy kim. Natomiast mamy kilku takich delikwentów, którzy swoimi zagraniami potrafią otworzyć przeciwnikowi drogę do naszej bramki. Jest sens ryzykować? |
Z tym Brudem to sarkazm, bo jeżeli komuś przeszkadza Garguła to są dwa wyjścia. Gramy w 10 albo z Brudem.
Ja rozumiem, że Guła nie jest jakimś turbokozakiem, ale na nasze warunki to gracz wyjściowej 11 i taką rzeczywistość musimy zaakceptować. |
Dawno tak słabego piłkarza w Wiśle nie widziałem. Chodzi mi oczywiście o Burda - on nie prezentuje sobą niczego - podania do bramkarza, non stop gra asekuracyjnie. Młoda Ekstraklasa - to jego poziom albo wypożyczenia do Piasta Gliwice i tego typu drużyn.
|
Cytat:
nie mogłem się powstrzymać |
Cytat:
|
Michał "faster" Probierz. Nie wiem o co chodzi, taktyka żadna, znaczy typowa na naszą ligę, chaos ale efektywna:)
Beznadziejnie to wygląda ale skoro skuteczne to niech mu ziemia lekką będzie. Nie wiem,nie rozumiem pewnych rzeczy no ale skoro wygraliśmy to dzióbek w ziemię i cichosza. A gdy wygramy kolejne spotkanie to seria będzie imponująca:) |
Zastanawiam się co Kirm prezentuje na treningach, że kolejny trener wypuszcza go do gry. Może spróbować Dragana Paljića na lewym skrzydle, w końcu całą karirę tam gra.
|
Piłkarze Wisły odrabiają pańszczyznę na boisku, i dlatego nie potrzeba im trenera tylko ekonoma z batem. Wypowiedź Bitona po meczu z Lechią tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu:"Ten trener jest pozytywnie agresywny, jest dobrym motywatorem, wierzy w nas i chce byśmy wszyscy walczyli. Widzieliście, że dzisiaj Wisła walczyła"
|
Cytat:
|
KIrm to jest pewniak o klubu kokosa, jedyne co ma to wydolnosc(podobno) wiec moglby zapier... po schodach od rana do nocy. hmmm moze stewardem go zrobic?:)
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl