![]() |
Kirm, Jirsak, Boguski, Małecki, Sobolewski, Jovanić, Paljić i może na razie też i Bunoza i paru innych, co ich łączy, a to że nie mają nic wspólnego z Valckxem i że pożytek z nich aktualnie jest hmm, w sumie żaden. Może Sobol na rezerwę jak będzie zdrowy w kolejnym sezonie ładnie zakończy karierę, może nastąpi jakiś zwrot w karierze Małeckiego, może tak, może nie. Jednak wiadomo na pewno że Łobodziński , Matusiak, Beto, Jop, ale i Kirm z Jirsakiem i Diazem (oto przykładowe transfery Pana Bednarza, z wyjątkiem Marcelo, same albo słabe, albo b. słabe) nie stanowiły o jakości Wisły, o jej sile stanowili Głowacki, Sobolewski, Piotr i Paweł Brozkowie, Zieńczuk, na pewnym etapie Kosowski, a nie transfery Pana Bednarza. Inaczej jest ze S. Valckxem, otóż to jego transfery dawały nam sukcesy, Melikson, ale i wiosną roku ubiegłego Pareiko z Genkowem, jesienią głównie Biton, ale i czasem Iliew, ostatnio zaczyna dobrze grać Jaliens, cóż to są transfery jakościowo wzmacniające. U Pana Bednarza były (poza Marcelo) transfery osłabiające, to spora różnica.
|
Pożytek z Sobola żaden?
Proszę Cię. Skończ .......ić. |
Swietna dyskusja ...
Moze ktos by sie zastanowil czy Stan jest zadowolony z pracy w Wisle? Czy ktos tu powaznie mysli ze on bedzie sie trzymal tej posady na sile? Z jakich powodow ten czlowiek moze byc usatysfakcjonowany praca w Krakowie? |
W ogóle myślę, że Bednarz miał dużo czasu, żeby wyszukac piłkarzy dla swojego nowego pracodawcy. Więc przyjdzie pewnie z zeszytem pełnym nazwisk :)
|
APOEL pokazuje, ze majac dobrego trenera (na pewno to nie byl Maaskant) i wzmacniajac zespol co pol roku mozna dojsc naprawde daleko - potrzeba tylko KONSEKWENCJI i CIERPLIWOSCI. Mysle, ze z kontaktami naszego dyrektora sportowego spokojnie moglibysmy pojsc droga cypryjczykow czy FC Basel, ktore pare lat temu ogralismy tu na Reymonta.
A tu słyszę o Bednarzu i powrocie starego układu - szczerze na sama mysl o tym z bolem serca odechciewa mi sie wizyt na Reymonta, nie mam ochoty sie wiecej dorzucac do kieszeni p. Cupiala i jeko kolesi - mysle, ze sa na tym swiecie ludzie bardziej potrzebujący. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Może i Maaskant nie jest jest trenerem wybitnym, ale na pewno zasługiwał na to, żeby dać mu więcej czasu. Niestety, nasza polityka nadal opiera się na poszukiwaniu cudotwórcy, który w ciągu jednego sezonu i bez większych nakładów finansowych da nam MP i LM. |
Cytat:
|
Cytat:
Droga Apoelu jest w Wiśle forsowano od jakiegoś czasu i Pan Cupiał widac ma już dośc płacenia po 300-350 tyś € kontraktów obcokrajowcom. |
Pan Cupiał to ma dość płacenia komukolwiek, w tym menadżerom i innym klubom, stąd kary.
AYALA, czy ty wiesz, że od paru lat Wisła sciąga jednych z najbadardziej rokujących piłkarzy?Czy którykolwiek z nich wybił się do seniorskiej drużyny?NIE!?DLACZEGO?BO SĄ CHUJOWI. Póki nie stworzy się od podstaw szkółki działającej na zachodnich standartdach nie ma co kupować polskiego szrotu, a już lepiej iść droga APOELU, gdzie za stosunkowo małe pieniądze stworzono prawdziwą drużynę. |
Cytat:
W Legii jakoś mogą ściągnąć i sprzedać z wielkim zyskiem takich Rybusów. A u nas? Tak Kraków wpływa na młodych ludzi że stają się chujowi? U nas pewnie dlatego brak młodych w kadrze, że to jakieś bajki z tym ściąganiem najbardziej rokujących młodych piłkarzy z Polski. Pewnie to kolejny Basałajowy kit. Może i jacyś młodzi przychodzą ale jak już gdzie indziej ich nie chcą. A kogoś żeby ilość w ME się zgadzała to podpiszą. Stąd faktycznie - są chujowi, bo tacy byli jak ich sprowadzano byle ktoś grał w ME bo bez tego licencji nie ma, a nie dlatego że byli świetni. |
Szewczyk,Karłowicz,Uryga,Czapa,Papież.
Chodzi o to, że systematycznie kogoś wykupujemy.A czy ktoś słyszał by z jakimś sukcesem któryś się dokopywał do 1 drużyny?No wlasnie?Na siłe chciano zaadoptować Czekaja,Burligę i Kurto? I co? Robili robote? Legia ma szkółkę w ktorej ta młodzież się rozwija a u nas Pan Cupiał nie chce zainwestować chociażby w boisko treningowe i trzeba ...napierdalać na klepisku rodem z Błoń. Ogólnie system szkolenia w Polsce kuleje- chociaż to mało powiedziane- jest mega chujowy a ludzi w piłkę gra coraz mniej- lepiej sobie pograć na konsoli w fife 12... Tamte pokolenie i jeszcze wcześniejsze grało w nogę bo to kochało - sam pamiętam, że czasami brakło piłki wymiarowej, to się napierdalało na betonie piłką do tenisa.A teraz wszystkie te boiska ze szcztuczną murawą , oświetlone i często zadaszane balonami są okupowane przez starszych bo młodziezy nie chce się grać. Możesz dalej sobie wierzyć w mit tego że w III i IV lidzę grają brylanciki- ale najpierw ....a proponuję się chociaż raz czy dwa przejechać i oglądnąc mecz tych supertalentów |
Cytat:
Powiem więcej. Brak kasy na transfery to paradoksalnie świetna informacja dla Valckxa. Nie musi nic robić bo i tak "nie mamy funduszy na transfery". Dostałby 2 mln euro to po zrobieniu transferów (za którymi musiałby jeździć, negocjować itd) prędzej czy później zostałby rozliczony. A tak to siedzi sobie w Krakowie i liczy pieniądze na koncie co miesiąc bo "mam związane ręce". |
Cytat:
U nas - jesteś dobry, sprzedadzą a zostają ci najsłabsi których nikt nie chce Przyznam się bez bicia że choć od dawna nie tryskałem optymizmem jeśli chodzi o przyszłość Wisły to takiego pesymizmu jak dziś, to u mnie nigdy nie było. Nie widzę nadziei dla tego klubu, z tym właścicielem - już nie nawet na jakąś LM, ale nawet na mistrzostwo i to nie w tym ale i w przyszłym sezonie. Oprócz Meliksona , którego zresztą sprzedamy po sezonie - nie widzę w Wiśle ani jednego zawodnika , który mógłby w następnym sezonie ten zespół 'pociągnąć' a potrzeba takich gości z 5 żeby na coś liczyć. Idą chude lata. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pablo84
Cytat:
|
Cytat:
jak ja byłem szczylem, to grało się nawet na kawałku chodnika przy drodze piłką do kosza... teraz są boiska, jest gdzie grać, nie ma z kim, taka prawda Cytat:
Nadchodzą chude lata, niestety, muszę się z tym zgodzić. Polskie ekipy płacą już coraz więcej, Legia potrafi płacić jeden kontrakt na poziomie 700 tysięcy euro rocznie, kilka 400 tysięcy, wydać na zawodnika około miliona. Podobnie Polonia. Niedługo także Śląsk. Będzie ciężko, bo jedyna przewaga, jaką nad nimi mieliśmy, finansowa, nie istnieje już. A z lat dominacji nie udało się wypracować niczego, z czego można teraz czerpać korzyść. Tyle rzeczy przejedzono. Smutne. |
Cytat:
Liczy się tylko tu i teraz. Gdyby przez ostatnie 10 lat naszej niepodważalnej dominacji byłyby jakiekolwiek inwestycje, dziś nie musielibyśmy się przejmować miejscem w tabeli. To byłaby dominacja na dziesięciolecia. Moglibyśmy spokojnie grać w Bundeslidze, bo mecze w ekstraklasie kończyłyby się co najmniej 5 bramkowym bagażem. A co mamy? Gówno mamy. |
Cytat:
Niestety u Cupiała zawsze najwięcej mają do powiedzenia ludzie typu Kapki, którzy w obawie o własną pozycję będą usuwali z klubu wszelkich profesjonalistów, obcokrajowców, czy zachodnie podejście do futbolu - w którym po prostu nie ma dla nich miejsca. Polscy trenerzy, działacze i zawodnicy nie dadzą się tak łatwo wyrugować z dobrze płatnych posad. |
jakie szkółki jakie szkóki? niech zbudują 2 boiska treningowe dla pierwszego zespolu
|
Cytat:
Cytat:
To bledne myslenie. Jestem przekonany ze przychodzac do Wisly Stan mial zapewnienie ze bedzie mial szanse pokazac na co go stac. Ze bedzie mogl uruchomic swoje kontakty, znajomosci i pokazac jak dobrym jest negocjatorem. Bez watpienie wracajac z Azji Stan planowal osiagnac sukcesy w Wisle i tym samym zasluzyc sobie na angaz w wiele bogatszym klubie. A tu co? ... funduszy na transfery brak, w tym okienku nawet za doarmo szukac mu nie bylo dane ... atmosfera w prasie i wsrod kibicow co do jego osoby robi sie nie ciekawa. I wy myslicie ze Valckx siedzi sobie za biurkiem i sprawdza stan konta z usmiechem na twarzy?? Ludzie ... zdajcie sobie sprawe ze niektorzy maja ambicje, maja cele i nie wszyscy beda trzymac sie rekami i nogami swojej posadki. Jezeli pracodawca nie potrafi zapewnic odpowiednich warunkow do pracy, jezeli nie umozliwi rozwoju swoim pracownikom ci odchodza - ci ambitni. Ambicja zawodowa panowie Nesta i mr_kwolf ... chyba brak tej swietnej zalety w waszych charakterkach? |
Cytat:
|
Gdy nie ma i nie będzie żadnej kasy na WZMOCNIENiA to po co ten cały lament?
Jeśli nawet Stan zostanie, czy zastąpi go Bednarz lub ktokolwiek inny to i tak efekt końcowy będzie podobny. Tak trudno to zrozumieć? |
Cytat:
|
Podobno w ramach wzmocnień ma odejść Melikson. Super. To 10. zawodnik jaki mam odejśc po tym sezonie. Ale xuj-przyjdzie 11 nowych i wygramy LE, Superpuchar, MP i dożywtoni kupon totolotka z 6eścioma trafnie skreślonymi liczbami :D
|
Wisła nie ma kasy nawet na prąd a wy tu o wzmocnieniach , właśnie Cupiał wdraza plan oszczednosciowy , pozbywa sie Stana , zatrudnia Bednarza , nie wiem tylko co sie dzieje z kasa za transfery , Canal Plus , Mistrza eliminacje LM i LE , co ten Basałaj robi z tą kasą to nie mam zielonego pojęcia .
|
Cytat:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html A co do reszty to dość wysokie kontrakty z czegoś trzeba zawodnikom wypłacać. |
WSzystkie pieniądze czy tylko 700 tys euro bo to jest różnica . Zeby nie mieć 25 tys na prąd to juz jest smiech .
|
Chyba sobie nie zdajesz sprawy ,że w spółkach opóźnianie do maksimum płatności to jest bardzo często stosowane i to niezależnie czy ma się środki do uregulowania płatności czy też nie
|
Ten plan oszczędnościowy jest systematycznie wdrażany od 2004 roku. Z Cupiałem umówmy się niczego więcej niż do tej pory nie osiągniemy a bliżej nam do punktu wyjścia, w którym znajdowaliśmy się przed przejęciem Wisły przez Telefonikę - dług względem której jest nieporównywalnie większy niż był w 1997 roku.
Nie wybudowaliśmy choćby jednego boiska treningowego z prawdziwego zdarzenia za czasów Cupiała co świadczy jednoznacznie o podejściu "podobno" kibica Wisły do klubu ba z punktu widzenia biznesowego na przestrzeni lat odpowiedzialnych i przemyślanych posunięć właściciela z Myślenic było jak na lekarstwo. |
Może u was w spółkach sa przeciągane u mnie nie , pozatym z dobrych zródeł wiem ze piatkowy mecz był zagrożony gdyż ZE dał ultimatum ze jak kasa nie wpłynie do dzisiaj to wyłacza prad , wiec chyba było grubo po terminie skoro chcieli juz odcinać dostawy pradu .
|
Odnośnie eksploatacji stadionu przez Wisłę to niestety ale zbyt optymistyczne założenia przyjęte w budżecie przez podobno "fachowca" Bogdana Basałaja okazały się bez pokrycia w realiach. W obecnych ramach prawnych i finansowych Wisły nie stać na taki stadion jeżeli jeszcze do tego dołożymy nędze na boisku serwowaną przez piłkarzy.
Tych zresztą pseudo-fachowców przez te lata przewinęło się całe mnóstwo także nie powinien dziwić ewentualny powrót do niej Pana Jacka Bednarza. |
Jeśli już nie płacimy za prąd bo nie ma kasy to nic dziwnego że Stana zaraz pożegnamy. Piszę jeśli, znaczyłoby to że z nami jest gorzej niż myśleliśmy i być może dlatego zabawa w drugi Apoel poszła się jebać po 1 sezonie. Nie znam sytuacji finansowej klubu więc są to moje spekulacje, ale może kalkulowano że zabawa z wypożyczeniami i wysokimi kontraktami ma sens kiedy awansujemy do LM. Nie awansowaliśmy, ba nawet może nas nie być w pucharach w następnym sezonie, więc Cupiał (a takim idiotą już chyba nie jest) - wolał wrócić do punktu wyjścia niż stawiać va banque los klubu? Sam nie che dopłacać do Wisły z swoich prywatnych pieniędzy. Tele-Fonika ma zyski ale i olbrzymie długi wobec banków, więc nie da kasy na Wisłę. I sytuacja jest patowa. Może za zmianą koncepcji Cupiała stoi "zdrowy rozsądek" i niechęć do ryzyka?
Tak naprawdę może jest tak że z tych mitycznych 3 mln euro za LE - 700 tysięcy bierze Mandziara. 1,5 mln premie dla piłkarzy za awans, 2 mln za ich pensje itd - i zarobek może być żaden, a za prąd trzeba płacić? Zwłaszcza że długi ciągną się za nami od lat. Nie bronie irracjonalnej decyzji Cupiała, po prostu staram się zrozumieć czy były jakieś przesłanki (jeśli to prawda) żeby zrezygnować z już obranego kursu, czy jak ktoś sugerował - spisek zawistnych doradców Cupiała. Ja nie wiem, ale mam nadzieję ze z nami nie jest tak źle. BTW Podobno Chicago Bulls w czasach swojej świetności zaczęło dopiero sporo zarabiać jak skończyła się era Jordana (grali wtedy przeciętnie) ale nie musieli płacić olbrzymich kontraktów. (Nie wiem czy to prawda - tak gdzieś słyszałem) |
Cytat:
|
Cytat:
A co mają założenia sezonowe Basałaja do tego ,że to miasto jest winne zbudowania stadionu ze zbyt dużą ilością miejsc w stosunku do realnych potrzeb(na fali hurraoptymizmu pt. Euro) a dodatkowo jest tyle zbędnej przestrzeni pod trybunami ,którą trzeba grzać a przez jej głupie rozplanowanie trudno ją wykorzystać? Klub się niestety musiał dostosować do warunków postawionych przez miasto Za budowę stadionu i jego projekt po przejęciu od Wisły odpowiadało miasto,już nie Wisła , stadion jest miejski , Wisła jest najemcą Więc skończ już tą tanią demagogię |
Cytat:
Wisla dostala szanse od losu (tak jak kilka innych klubow) i to tylko od niej zalezy czy ja wykorzysta. Jak jej nie wykorzysta, to z pewnoscia nie bedzie to wina miasta... |
Zgodzę się z Tobą ,że dostała dużą szansę ,ale nim tego giganta w porównaniu do poprzedniego stadionu przetrawi(dostosuje do swoich potrzeb , zbuduje bazę gastronomiczną , strefy VIP, przyciągnie na stałe więcej kibiców itd) minie o wiele więcej czasu i na to też są potrzebne dużo większe środki finansowe.
Nie mniej jednak zarzutu o zbyt dużą źle rozplanowaną powierzchnię budynku nie cofnę , i to jest zarzut wobec miasta i głównie Ś.P. projektanta stadionu |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl